URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Martie 2014, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Oradea pe invers

Medicii orădeni înregistrează tot mai mulţi bolnavi de HIV-SIDA, pe măsură ce creşte şi numărul homosexualilor.

BIHOREANUL a descoperit că în Oradea funcţionează mai multe cluburi de gay, unde, departe de ochii curioşilor, clienţii se întrec în concursuri de Miss şi încing petreceri private prin care unii dintre ei transmit, cu inconştienţă, boala partenerilor de ocazie.

Lovitura de graţie

Ameninţată cu o amendă de 33,4 milioane euro, cea mai mare din istoria oraşului, Electrocentrale Oradea îşi vede falimentul cu ochii.

În vreme ce ministrul Mediului, Attila Korodi, a anunţat că societatea de termoficare ar fi fost lovită anul trecut cu o amendă cât bugetul pe un an fiindcă şi-a înregistrat cu întârziere certificatele verzi, primarul Ilie Bolojan susţine că, deşi CET-ul e în culpă, sancţiunea încă nu a fost aplicată.

Bişniţarii cu facturi

Ex-soţia directorului adjunct al Finanţelor Publice Bihor, Ioan Bercea, arestată la domiciliu.

Judecată deja pentru complicitate la înşelăciuni, Zorica Selegean este acuzată că, împreună cu alţi doi patroni de firme, a emis facturi fictive pentru ca un constructor să fenteze Fiscul cu peste 3 milioane de lei.

Arma bugetară

PNL-istul Cornel Popa, UDMR-istul Alexandru Kiss şi PSD-istul Ioan Mang târguiesc banii publici şi-i împart după cum îşi fac şi desfac, între ei, prieteniile.

"Săriţi" încă din 2008 de la împărţirea fondurilor pe care Consiliul Judeţean îi primeşte de la bugetul de stat, edilii PDL ar putea profita de cearta celor trei şefi de partide care conduc Bihorul pentru a căpăta şi ei o parte din bani, în premieră în ultimii 6 ani.

Poliţia Loială

În numai trei ani, Poliţia Locală a devenit braţul armat al primarului Ilie Bolojan pentru pedepsirea celor cu care intră în conflict.

Poliţia Locală răspunde comenzilor, amendând cu orice preţ deţinătorii panourilor de publicitate care au făcut gură cu Primăria, însoţind pe teren firma Romprest pentru a "sensibiliza" orădenii să încheie contracte de deratizare şi atacând orice alte teme trasate de primar.

Internate pensionate

Gazdă tradiţională, de câteva decenii, pentru elevii de la ţară, internatul Colegiului Naţional Emanuil Gojdu riscă să se desfiinţeze din lipsă de chiriaşi.

Pentru că îi obligă la o viaţă în comun şi la un program strict, elevii bihoreni preferă să facă naveta decât să devină "interni", dovadă fiind faptul că din cele 10 internate şcolare din Oradea, doar cel al Liceului Aurel Lazăr este ocupat în întregime.

Comori în cutii

În lipsa unui sediu propriu pentru Muzeul Ţării Crişurilor, un adevărat tezaur de obiecte din metal preţios şi lucrări de artă stă ascuns de ochii publicului.

Al cincilea ca mărime din ţară, patrimoniul muzeului orădean cuprinde peste 400.000 de exponate împărţite de secţiile de artă, istorie, etnografie şi ştiinţe naturale.

TIME OUT

Întrecerea viteziştilor

Pregătiţi motoarele! Filiala judeţeană a Automobil Clubului Român organizează, pe 5 aprilie, prima etapă a unui campionat orădean de Rally Sprint.

Întrecerea, în care şoferii îmbină viteza cu îndemânarea de a parcurge un circuit presărat cu obstacole şi viraje strâmte, e deschisă oricărui pasionat care are încredere în maşina şi mai ales în măiestria sa...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
aberatii
ce hiv?in primul rand hiv nu exista,masonerie pe fata,uitativa la zeci de filme pe youtube ca aceasta boala este inventata de masoni,manipulare ca gilead sa vanda retrovirale de miliarde de euro,voi credeti tot ce vi se baga pe gat de guvernele lumiiiiiiii?
Postat 01 Aprilie 2014, 08:01 de madonna
"Internate pensionate"
La Gojdu, conducerea(ascunsă sub titulatura de C.A.) dorește să transforme internatul în Hostel?
Postat 01 Aprilie 2014, 07:54 de Sargon
...
CENZURAT
Postat 01 Aprilie 2014, 00:45 de Lucian
Pseudo-jurnalista...
Creste numarul homosexualilor, corelat cu nr mare de persoane seropozitive in Oradea? Si asta datorita clubului unde se "încing petreceri private prin care unii dintre ei transmit, cu inconştienţă, boala partenerilor de ocazie"? Domnisoara, fac presa de la 17 ani dar o asa gogomanie nu am mai pomenit la nimeni. Si au trecut prin mana mea mii de articole pana acum. 1. Un specialist nu o sa faca astfel de corelari IREALE. Un medic specialist o sa-ti vina cu niste statistici care or sa spuna asa: lipsa unor programe finantate de educatie sexuala, mai ales la grupurile vulnerabile (tineret, lucratori sexual, comunitate gay) duc la cresterea nr. de persoane noi infectate 2. Numarul homosexualilor nu are cum sa creasca. Nimeni nu devine peste noapte homosexual. Poate te refereai la faptul ca oamenii prin curaj sa-si declare orientarea sau sa participe activ la evenimentele comunitatii. Faptul ca ei sunt mai vizibili nu inseamna ca le creste numarul. E doar ceea ce tu nu stiai si vezi dintr-o data. Dar tu esti cam batuta in cap... 3. In locul tau m-as abtine sa spun ca se face sex in club doar pentru ca tu crezi ca asta se intampla. Adevarul e ca NU se face iar tu minti...
Postat 01 Aprilie 2014, 00:10 de Lucian
Sunteti niste amatori!
Sunteti niste pseudojurnalisti, niste terchea-berchea de Bihor cu iz de mari descoperitori si jurnalisti de investigatie. Ha ha ha! Extraordinar! Ati aflat ca exista mai multe cluburi gay in Oradea? Senzational! Nu e decat unul. Si nici ala macar club gay ci doar inchiriat pentru petreceri de gen. Halucinant, extraordinar: Ati crezut ca o sa dati lovitura! Ati dat-o ce e drept... cativa cititori in plus dar destui din ei si-au dat seama de slaba educatie si cultura de care dispuneti.
Postat 01 Aprilie 2014, 00:04 de Lucian
O replica
Rusine unui ziar de ca..at care publica numai minciuni si aberatii unei ziariste cu probleme personale si frustrari . Am fost in clubul acela si nici pe departe nu este ce a ce ati scris voi , lumea se distreaza casi cum se distreaza toti ceilalti in alte cluburi renumite din oras si fara lucruri iesite din comun,iar despre hiv sa stiti ca noi stim cel mai bine sa ne protejam si este o boala nu numai a homosexualilor ci si persoane hetero sufera de aceasta boala, si faptul asta reprezinta cat de informat era ziarista care a publicat acest articol , rusinea sa fie a ei si a redactorului care a permis aceste minciuni sa apara intr un ziar Bihorean .
Postat 31 Martie 2014, 18:54 de Teresa
Poliţia Loială
Poliţia Loială În numai trei ani, Poliţia Locală a devenit braţul armat al primarului Ilie Bolojan pentru pedepsirea celor cu care intră în conflict. Ma repet : un gunoi acest primas plesuv ! In tot folclorul romanesc ni se spune sa ne ferim de span si omul cu paru rosu. Primasul nost e SPAN !!!!
Postat 31 Martie 2014, 18:08 de ORBservatorAntena3ia
Fobia netratata poate dauna
Sunteti o adunatura de frustrati ! Fotografiile cu acordul cui sunt publicate ? Comunitatea Gay cu ajutorul asociatiei Accept va va da in judecata si chiar avem de gand sa depunem o plangere penala . Sa va fie rusine !!!!!
Postat 31 Martie 2014, 14:35 de Laci
Imi plac comentariile de la articol, rezultand ca majoritatea care citesc Bihoreanul sunt pe invers!
.
Postat 31 Martie 2014, 14:28 de Fundulet
Romania inculta
Dragi "redactori" ai ziarului Bihoreanul, sunteti niste inculti. Nu mai aveti ce sa scrieti si faceti tot posibilul sa scandalizati partea cu "homosexualitatea"? Care este problema voastra, oameni buni? Acolo nu se f*te nimeni, ca sa stiti si voi. Oamenii se distreaza in felul lor departe de a deranja pe cineva. Credeti ca ei au vrut sa fie asa? NU! E o chestie psihologica. Nu stau sa va explic ca oricum sunteti niste inculti, am uitat. Deci, si prin urmare, ce ati facut voi cu acest articol despre gay, va dovediti capacitatea intelectuala. Si seful care a dat accept la acest articol merita impuscat. In alte tari, toti erau dati afara si redactia era inchisa. Credeti in continuare in bunul dumnezeu si ramaneti acolo in anii '70. Suntem in 2014, ce naiba? O zi a dracului de proasta sa aveti, un cititor fidel al ziarului Bihoreanul
Postat 31 Martie 2014, 13:58 de Misu M.
Presa de 2 bani
Nu stiu ce treaba are Bihoreanul cu homalai astia . Mi e nu imi plac si nici nu vreau sa ii vad . Dar atat timp cat isi vad de treaba lor si se ard prin cluburile lor fara sa deranjeze pe alți nu inteleg. Care e problema. Si de ce trebuie sa se scrie despre ei.
Postat 31 Martie 2014, 09:24 de 112
titlu
ati fost mereu un ziar de *, cautand scandal si incitare la ura. exact asa ati facut si cu rromii, cu ungurii acum si cu homosexualii. intr-adevar, dupa cum spunea cel de mai jos, doriti integrare in Europa insa nu sunteti dispusi sa va debarasati de indoctrinarea cu care traiti. daca in Oradea s-ar fi facut parade gay, ati fi fost primii care sa arunce cu barfe si sa creeze scandaluri intre oameni. acum, ca exista petreceri private , departe de ochii homofobilor, care nu va priveau pe voi, ati considerat totusi necesar sa va bagati nasul ala puturos si in aceasta treaba. cu atat mai mult cu cat ceea ce se intampla acolo nu e nici pe departe ceea ce credeti voi. si cu atat mai mult nu puteti face nicio legatura cu numarul de bolnavi de HIV. ar trebui sa fiti inchisi pentru articolele voastre de doi bani , sa ramaneti pe drumuri si sa fiti angajati ca oameni de servici in acele cluburi pe care atat de mult le urati.
Postat 31 Martie 2014, 08:15 de 1234
romanica
Era de asteptat.
Postat 31 Martie 2014, 01:18 de bembea
de ce oare
Mda... Propunerea mea este sa vizionati filmul Philadelphia cu Tom hanks si Denzel Washington. In Europa pentru un asemenea articol urma sa platiti atat de mult incat inchideati ziarul si ... sa spunem ca ramanem doar la acest aspect. Dar, fiind in Romanica totul e permis. Vrem Schengen, vize, libera circulatie, dar si cei care trebuie sa fie deschisi, europeni, cu mintea limpede, nu sunt. Vom ramane acolo unde suntem si ne meritam soarta.
Postat 31 Martie 2014, 01:16 de bembea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON