URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Noiembrie 2013, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisarul cămătar

Comisarul şef Ioan Brîndaş este acuzat că a protejat o reţea de evazionişti cercetată de Poliţie. Ancheta DNA a dezvăluit că adjunctul şefului IPJ Bihor a "investit" în afacerea grupului evazionist 45.000 euro, de pe urma cărora încasase deja camătă 75.000 euro şi mai urma să primească 128.000 euro, dar şi că la rându-i era finanţat cu "împrumuturi" de afacerişti cunoscuţi, cercetaţi în mai multe dosare pentru evaziune fiscală.

Samsar milionar

Controversatul Ionel Codoban conduce în topul celor mai bine plătiţi liber-profesionişti locali. Impresarul conduce detaşat în topul veniturilor realizate anul trecut în Bihor din activităţi independente, încasând 6 milioane lei din vânzarea unor jucători.

Cutremurături pe şest

Acoustic Geophysical Services, firma maghiară care caută hidrocarburi în Bihor pentru compania NIS Petrol, lucrează fără acordul autorităţilor judeţene. Deşi n-a obţinut nici certificatul de urbanism, nici avizul de mediu, necesare pentru a începe prospecţiunile seismice, AGS a început să scormonească şi să "scuture", la propriu, terenurile bihorenilor.

Casa groazei

Orori în Centrul de Plasament pentru Copii cu Probleme Psihosociale din Oradea, acoperite de şefii DGASPC Bihor Călin Puia şi Szarka Arpad. Deşi adolescenţii s-au plâns încă din primăvară că sunt abuzaţi de educatori şi colegi, unul fiind chiar violat, şefii instituţiei nu au schimbat organizarea Centrului, nu au raportat situaţia conducerii CJ şi nu au sesizat Parchetul, scandalul ieşind la iveală abia în toamnă, după intervenţia unui ONG din Bucureşti.

Operaţiunea "Portbagajul"

O farsă pusă la cale de un grup de liceeni din Oradea s-a transformat într-un dosar penal care se plimbă de doi ani între procurori şi judecători. Deghizaţi în poliţişti de la Intervenţie Rapidă, şapte elevi de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu l-au "săltat" pe un coleg, l-au înghesuit într-un portbagaj şi l-au "interogat" pe un câmp, iar în final l-au umilit distribuind înregistrarea pe internet.

Poveştile lui Tudor

Un orădean a devenit faimos ca regizor al "Câinelui japonez", cu Victor Rebengiuc în rolul principal. Tudor Jurgiu are deja un palmares impresionant, după ce i-a fost remarcat scurtmetrajul "Nunta lui Oli", inspirat din povestea unui fost coleg de la Liceul Aurel Lazăr, iar anul acesta producţia "În acvariu" i-a fost premiată la Cannes.

Chemarea pământului

Două gemene, studente la Protecţia Mediului, au pus la Bălaia, în comuna Tileagd, bazele uneia dintre cele mai "tari" stâne de oi din Bihor. Peste 800 de tineri, de la muncitori întorşi din Occident până la studenţi ori bugetari cu studii superioare, s-au instalat în ultimii doi ani ca fermieri în satele bihorene, beneficiind de subvenţii în valoare de circa 12,4 milioane euro.

Demolition Zoli

Primarul Marghitei, Pocsay Zoltan, oprit de bodyguarzii OMV-Petrom să nu încalce legea. Deşi nu avea nicio autorizaţie, edilul a vrut să demoleze un gard din beton ce înconjoară blocurile construite de Petrom pentru propriii angajaţi, ca să transforme aleea dintre ele în drum uzinal.

Arena "killerilor"

Bine aţi venit la bordul navei spaţiale "Lazer Star Arena"! Aici, luptele cu arme laser sunt la ordinea zilei, iar oponenţii, dotaţi cu echipamente de ultimă generaţie, îşi dispută supremaţia.
Nu este vorba despre un joc video, ci de un nou "sport" care a înnebunit tinerii din Statele Unite, iar de o vreme a devenit popular şi în Europa. Prima arenă în care se poate practica laser tag a fost inaugurată recent şi în Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
fantastic
ati vazut nu mai este kaufland.... ce tare!!!!!!!!!!!
Postat 11 Noiembrie 2013, 20:49 de TOM KETT
Demolition Zoli
Gardul nu avea autorizatie de construire si ar fi trebuit de la 1 ianuarie 2014 sa fie impozitat ca si constructie speciala. Asa ca Petrom a scapat de un ban pe care trebuia sa-l bage in pretul benzinei ca sa poata fi achitat la primarie.
Postat 11 Noiembrie 2013, 09:43 de Palm
Casa groazei
Puie si Sarka o sa ajunga sa se violeze intre ei.
Postat 11 Noiembrie 2013, 09:40 de Able
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON