URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 August 2013, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anchete la sertar

Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii a găsit la parchetele din Bihor zeci de dosare penale pe care procurorii le-au tergiversat cu anii. Procurorul cu cele mai multe anchete lăsate de izbelişte este Alin Leucea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, "depozitarul" unor dosare de omor abandonate fără motiv chiar şi de trei ani, dar care - culmea ironiei - tocmai a fost promovat ca şef al secţiei de urmărire penală.

Atenţie, "şanţier"!

Lucrările la reţelele de apă şi canalizare începute la foc automat dau peste cap circulaţia. Constructorii angajaţi de Compania de Apă să lucreze în cadrul programului Aparegio au transformat 62 de străzi în şantiere nesemnalizate, spre disperarea orădenilor care se trezesc cu săpături acoperite cu pietriş şi lăsate de izbelişte.

Ţigănie pe Criş

Puradeii din Bălnaca au pus autorităţile în alertă, după ce au deversat în Crişul Repede un colorant. Specialiştii de la Ape şi de la Garda de Mediu au căutat cinci zile motivul pentru care albia Crişului s-a înroşit în zona Şuncuiuş, în final descoperind că mai mulţi ţigănuşi s-au distrat golind în râu bidoane pline, cel mai probabil, cu... dispersit.

Carusel cu ulei

DNA l-a trimis în judecată pe afaceristul Viorel Ştiube pentru o evaziune fiscală de 3 milioane euro. Ştiube e acuzat că a pus la cale o afacere de tip "carusel", cumpărând uleiuri minerale grele, neaccizate, pe care le factura fictiv către parteneri străini, dar în realitate le vindea, tot prin firme fantomă, drept motorină.

Ţeapa Dominan & Vereş

Escrocii care au stors 50.000 de euro de la aproape 400 de oameni, amăgindu-i cu joburi în Germania, n-au urmărit, din start, decât să ia banii victimelor. Jean Dominan şi Richard Vereş şi-au făcut firmă de "recrutare" a forţei de muncă special pentru a-i jupui pe credulii care sperau că pot câştiga lunar până la 1.600 euro ca muncitori într-o fabrică de piese auto care nici măcar nu există.

Răsplată pentru omenie

Orădeanca amendată de controlorii OTL fiindcă a intervenit în apărarea unei fete a primit banii înapoi de la tatăl acesteia, care a găsit-o prin BIHOREANUL. Aurica Roşu a fost sancţionată pentru "comportament necivilizat" faţă de controlori, faptă constatată chiar de aceştia, asta în timp ce martorii, inclusiv adolescenta găsită fără bilet, susţin exact contrariul.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Octavian Haragoş, realizator Digi 24 Oradea:
"Presei îi lipseşte un public matur, educat, responsabil"

Săptămâna trecută s-a făcut anul de la apariţia Digi 24 Oradea, al cărei obiectiv declarat a fost să impună un nou standard de calitate, atât la nivelul conţinutului, cât şi al calităţii tehnice a transmisiunilor. Profesionalismul şi echidistanţa sunt nu doar sloganurile postului, ci şi atributele uneia dintre emisiunile cele mai reprezentative, "Vocile Bihorului", realizată de Octavian Haragoş, un veteran al talk-show-urilor găzduite în ultimii nouă ani de televiziunile locale. Îmboldit de BIHOREANUL să dezvăluie câteva din secretele postului, Haragoş, concomitent asistent universitar la Jurnalism, vorbeşte şi despre modul în care presa se raportează la societatea care o "consumă", dar şi despre subiecţii care îi formează "materia primă".

Legea Padişului

După decenii de ignorare, autorităţile judeţene şi-au amintit că zona Padiş are un uriaş potenţial turistic care ar putea fi exploatat. Fără vreun camping amenajat cu minimele servicii de confort şi fără prea multe locuri de cazare, Padişul oferă vizitatorilor doar minunăţia naturii, motiv pentru care preşedintele Consiliului Judeţean a cerut mai multor specialişti să pună pe hârtie un plan de dezvoltare a zonei.

Grădina amintirilor

Unul din cele mai vechi hoteluri ale oraşului ascunde o terasă de vară idilică, proiectată în stil romantic, cu turnuleţe medievale şi cu ring de dans, de care se leagă multe nostalgii ale orădenilor de toate vârstele.
Lăsată în ruină de câţiva ani buni, terasa s-a redeschis vara trecută sub numele de Moszkva Garden, ca un local nonconformist amenajat inclusiv cu mese şi scaune pe care clienţii fideli le-au adus de acasă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
tavi
SEFU DE EL VA ADUCETI AMINTE!!!!!!!!!!!!!!
Postat 12 August 2013, 21:57 de brinzas
oradean
Dl Alin Leucea este un procuror istet, corect, modest si care isi face munca cu pasiune. Succes pe mai departe domnule procuror si nu lua in seama comentariile unor frustrati!
Postat 12 August 2013, 17:50 de ...
fara
Lasati ma tinerii sa lucreze .In tara ast nu este ordine pentru ca isi baga toata lumea nasul acolo unde nu trebuie.Nu il cunosc dar din ce am auzit este un om corect ,modest fara avere duce ca orice om cu salariu o viata decenta,are simtul datoriei,este cinstit ,corect nu face abuzuri,a in tara asta acesti oameni nu sunt buni,domnii de la presa ar trebui sa analizeze informatia venita pe surse bine si apoi sa dea drumul.Cred ca sunt multi si de la ei invidiosi pe el.Dar mai este ceva sa le fie pe undeva celor ce dau minciuni si prosti,ar trebui sa puna mana la munca si sa nu barfeasca.Fi demn domnule procuror,esti tanar cu ambitii si vor sa-ti dea in cap.
Postat 12 August 2013, 16:54 de ion ion
fitiseriosifratilor
Leucea . . . ala in puscarie :)))))) . . . voi cred ca glumiti. Interesati-va ce rude are la bucuresti in departamentul servicii secrete in special ale armatei (amu fratesu e semiinfractor si nici ala nu a facut puscarie si nici dosar penal nu are macar) :)
Postat 12 August 2013, 16:42 de Csaba
despre \
Pentru dl Haragos :publicului ii lipseste o presa matura , educate si responsabila . Atat.
Postat 12 August 2013, 16:13 de titel
Oul şi fântâna în fabula neinventată încă !?!
Uite aşa, Haragoş care este un tip în regulă, se strică singur când invită mercenari în scenă !?!
Postat 12 August 2013, 14:11 de Carp III
pt dl alin leucea
domule alen leucea uiti proverbul ca olul merge de 1000 de ori la fantana dar intr-o buna zi tot se sparege , ma uita la fata ta de intelectual prosper si as vrea sa te vad cum te-ai descurca in puscarie cu cei care iti sunt prieteni , tot asa mandru ai fi ? ti se pare ca traiesti in viada de barok dar in curand iti va scoate tie figurile din cap ca prea teai umflat in pene . si eu nu iti doresc cum alti dar in schimb as vrea sa te vad ajuns in puscarie cum teai descurca dar sa fii pe camera asa cu cine trebuie nu cum ai avea protesctie . functia si puterea tiau luat mintile dute acasa si uitate in oglinda esti om sau functie . si poate e mometul sa devii om si sa faci datoria corect nu cu aiere sin varfu ....... succes
Postat 12 August 2013, 11:41 de pentru dl alin leuce
ar fi cazul
ar fi cazul sa se descopere si restul dosare penale ASTUPATE ......
Postat 12 August 2013, 07:37 de nagy
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON