URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iulie 2012, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doctor în curve

Pasiune bizară: un orădean căsătorit merge la curve ca la serviciu şi apoi, pe baza experienţelor personale, publică recenzii din care alţi bărbaţi să afle ce fete merită "încercate". Având ca obiectiv declarat testarea tuturor prostituatelor din oraş, bărbatul descrie pe internet, riguros ca un analist, toate detaliile partenerelor de ocazie, de la igiena personală şi trăsăturile fizice, până la prestaţiile de care s-a bucurat şi preţul plătit pe distracţie.

Miliardar din pix

În timp ce tăierea salariilor a sărăcit profesorimea, fostul şef al Inspectoratului Şcolar, Dorel Luca, s-a îmbogăţit din proiectele cu fonduri UE derulate de instituţie. Manager şi coordonator în 3 din cele 6 proiecte ale Inspectoratului, Luca a încasat anul trecut 150.000 de lei, iar în afacere şi-a băgat inclusiv nevasta şi prietenii. Angajările ilegale au dus, însă, la blocarea tuturor proiectelor şi la obligaţia de a returna sumele cheltuite în afara legii.

Eroul Boti

BIHOREANUL vi-l prezintă pe curajosul care şi-a riscat viaţa pentru a salva două fetiţe care se înecau în Crişul Repede. Originar din Miercurea Ciuc şi fost student la Oradea, Fodor Botond n-a ezitat deloc să intervină: când a zărit una din victime pierzându-se sub apă, s-a aruncat şi a scos-o cu iuţeală. Deşi a salvat o viaţă, regretă că n-a reuşit s-o salveze şi pe cealaltă!

Poliţia şmecherilor

Demisia fostului şef al Poliţiei de Frontieră Oradea, Nicolae Iancu, scoate la iveală probleme de corupţie privind angajările şi concedierile din instituţie. Zeci de foşti ofiţeri şi subofiţeri daţi afară au contestat în Justiţie trecerea lor în rezervă şi îşi acuză foştii şefi că i-au păstrat în sistem doar pe piloşii fostului ministru Vasile Blaga şi ai fostului şef al Poliţiei Române de Frontieră, Ioan Buda.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor: "Pedala mea preferată e acceleraţia"

După prima săptămână la conducerea Consiliului Judeţean, noul preşedinte Cornel Popa spune că nu a căutat şi nici nu va căuta "scheletele" lăsate în urmă de predecesorul Radu Ţîrle, pentru că asta fac doar "oamenii mici", dar şi pentru că preferă să se pună pe treabă. Deşi secondat la stânga şi la dreapta de alţi doi şefi de partide, PSD-istul Ioan Mang şi UDMR-istul Alexandru Kiss, Popa e convins că el va fi şeful instituţiei, în care are de gând să întroneze disciplina, pentru a o face cu adevărat eficientă. Rămâne de văzut dacă aşa va şi fi...

Avocat după gratii

Un avocat judecat scos nevinovat la Oradea pentru trafic de influenţă a încasat puşcărie de la Înalta Curte. Avocatul Dumitru Codrean a fost condamnat la 2 ani de închisoare după ce acum 12 ani a pretins de la un client 5.000 de mărci germane ca să-l scape de arestare, iar ulterior, când acesta a fost trimis în judecată, i-a cerut alţi bani pentru a-i cumpăra o sentinţă blândă de la judecătorii Curţii de Apel.

Primul venit, primul servit!

Orădenii îşi vor putea izola apartamentele la o treime din preţul real printr-un program naţional în valoare de 150 milioane de euro, care va fi lansat în septembrie. Membrii asociaţiilor de proprietari cuprinse în programul de reabilitare termică finanţat din fonduri UE vor acoperi între 10% şi 30% din costul lucrărilor, urmând să îşi recupereze şi aceşti bani din reducerea facturilor de încălzire cu până la 40%.

Pariul cu agricultura

În vreme ce alte afaceri mor pe capete, agricultura se dovedeşte unul dintre puţinele sectoare capabile să facă profit pe vreme de criză. După seceta care a înjumătăţit recoltele de porumb, soia şi floarea soarelui, cel mai mare producător de seminţe de grâu din Bihor se pregăteşte să investească o jumătate de milion de euro în utilaje de irigare.

Regizor de top la Oradea

Cel mai apreciat regizor din tânăra generaţie pregăteşte un spectacol cu care Teatrul Regina Maria speră să impresioneze juriul la ediţia din toamnă a Festivalului de Teatru Scurt.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
sef
Macar aici nu suntem dominati! :)
Postat 14 Iulie 2012, 22:44 de Danutz
ziar
interesant ziar...in curand va faceti revista pornografica..."frumoasa" coperta oricum
Postat 13 Iulie 2012, 11:05 de alina
toata gasca
ale lui luca si ramona si etc LUCA=CAP DE SARPE. Mai au cativa metri pana dincolo de gratii. Merita
Postat 11 Iulie 2012, 13:58 de bihorean2
toata gasca
ale lui luca si ramona si etc. LUCA=CAP DE SARPE. Mai au cativa metri pana dincolo de gratii.MERITA
Postat 11 Iulie 2012, 13:49 de bihorean2
Tembelismul european local
Apropo de Luca sau chiar de Bolojan. Tot tembelul care are o diploma universitara, si se gaseste temporar intr-o pozitie de decizie executiva, crede ca stie ce inseamna derularea unui proiect cu fonduri europene. De aceea s-au suspendat patru dintre programele aferente instrumentelor structurale pe Romania. Urmeaza alte doua si se incheie povestea a sapte ani, pentru ca acesti tembeli ne fac de rusine, fiind tembeli direct pe banii nostri, ca doar o parte fin fonduri s-au consumat iremediabil si se vor recupera din bugetele institutiilor beneficiare.
Postat 09 Iulie 2012, 13:25 de Carp III
Unul care se merită pe el însuşi
Dottore ! Soţia ta scrie foarte bine recenziile pe care le produci. Să ştii că e mai bună ca tine.
Postat 09 Iulie 2012, 13:15 de Centuri-onul
luca dorel
Ma bucur ca ies la iveala multe nereguli ale lui Luca Dorel.Sper sa iasa si altele.
Postat 09 Iulie 2012, 11:10 de bihorean
Pff...
Alt ziar cretin amator de panaramă :))
Postat 09 Iulie 2012, 10:59 de Emil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON