URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iunie 2012, 00:00

Nu rata noul Bihoreanul tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Da, am luat şpagă!

Un comisar al Gărzii Financiare Bihor este anchetat de DNA pentru că a asigurat protecţie pentru firmele evazioniste coordonate de patronul Trei G, Ion Govoreanu. Acuzat de trafic de influenţă, Florenţiu Simionescu, unul dintre comisarii veterani ai Gărzii, a încasat printr-un fin al patronului Trei G 15.000 de euro pentru a închide ochii la prejudicierea statului cu 30 milioane de lei prin operaţiuni de eludare a plăţii TVA. Şi a şi recunoscut!

Un pod prea îndepărtat

Deşi trebuia dat în folosinţă încă din noiembrie 2011, Podul Macio, construit în regim privat, este încă în lucru. În ciuda decalării cu un an a termenului de predare a podului care va lega străzile Dragoş Vodă şi Făcliei, municipalitatea păsuieşte investitorul pentru a nu fi nevoită să termine lucrarea din banii orădenilor.

Bolojan: Nu există soluţii magice!

Înscris în cursa pentru al doilea mandat de primar, Ilie Bolojan intenţionează - în premieră - ca, dacă USL va câştiga alegerile cu peste 51%, Oradea să nu mai aibă viceprimar UDMR, ci ambii "secunzi" să fie de la PNL şi PSD. El mizează pe finalizarea proiectelor începute şi demararea altora noi: în paralel cu implementarea proiectului CET-ului pe gaz, reabilitarea clădirilor monument şi asfaltarea tuturor străzilor din oraş, Bolojan îşi propune crearea unui drum rapid între cartierele Dragoş Vodă şi Oncea, amenajarea de parcuri şi construirea de locuinţe ieftine în parteneriat public-privat.

Cseke: Oradea are nevoie de viziune!

Fost ministru al Sănătăţii, Cseke Attila şi-a adunat ideile programului electoral sub numele "Oradea sănătoasă", având ca linie directoare intenţia de redobândire de către oraş a statutului de centru regional pe care îl avea odinioară, în cinci domenii: educaţie, medicină, cultură, turism şi economie. Să fim excelenţi acolo unde ne pricepem, spune candidatul UDMR, adăugând că Oradea are nevoie nu de un simplu administrator, ci de un edil cu viziune.

Groza: Voi renunţa la CET-ul pe gaz!

Fost viceprimar şi primar, Mihai Groza afirmă că Oradea se îndreaptă într-o direcţie greşită. Candidatul PDL spune că va îndrepta lucrurile prin renunţarea la proiectul CET-ului pe gaz, trecerea întregii termoficări a oraşului pe apă geotermală şi rezilierea contractului cu RER Ecologic. Groza promite, de asemenea, înjumătăţirea preţului gigacaloriei, eliminarea taxelor de parcare şi eutanasierea câinilor vagabonzi.

Patriot fără frontiere

Născut în Siria, şcolit în România şi stabilit la Oradea, Ahmad Said condamnă reprimarea în sânge a Revoluţiei din ţara natală. Implicat politic şi în societatea românească, fiind de 16 ani membru PNL, sirianul orădean foloseşte arma cuvântului contra unei dictaturi care a comis atrocităţi soldate într-un singur an cu 10.000 de morţi, zeci de mii de răniţi şi 1,5 milioane refugiaţi.

ORADEA NOASTRĂ
Mesaje din trecut

Un oraş ascunde nenumărate poveşti. Fiecare stradă, fiecare casă are propria istorie, mai veche sau mai nouă, cunoscută sau îngropată în amintirile unor oameni morţi demult. Oradea este şi ea o urbe învăluită în poveşti, multe dintre ele străine locuitorilor ei...
Generaţii întregi trec, zi de zi, pe lângă vestigii ale oraşului, care sunt aici dinaintea tuturor locuitorilor de azi şi care, poate, vor dăinui mult timp după ce orădenii din prezent nu vor mai fi. Dacă ar putea vorbi, în mod cert ar avea istorisiri de neuitat. Cum însă n-o pot face, devin ele însele nişte obiecte uitate şi fără importanţă.

Leac pentru linişte

O nouă terapie împotriva traumelor şi stresului a ajuns şi la Oradea: eliberarea emoţională. Metoda "Emotional Freedom Techniques", care combină psihologia cu masarea unor puncte energetice ale corpului, a ajutat-o pe o orădeancă să depăşească şocul pierderii unei sarcini, iar acum vrea să-i înveţe şi pe alţii cum să-şi regăsească pacea.

Casa artei

Sprijinită financiar de mai multe familii, o asociaţie de tineri artişti din Oradea promovează arta contemporană printr-o galerie şi o revistă de profil 100% private. Într-o mică galerie particulară, Asociaţia Visual Kontakt provoacă orădenii să descopere arta în toate manifestările ei, de la pictură şi sculptură până la fotografie şi performance.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
daca Nastase
Daca pe Năstase vor să-l bage la zdup, clar şi limbricu ăsta (Govoreanu) va îmbrăca zeghea. :)))))) Tare nu?
Postat 21 Iunie 2012, 09:16 de criss
e gata
o sa fie multi care o sa-si deschida gura si atunci adio govoreanu
Postat 06 Iunie 2012, 08:22 de un anonim
donatorul lu peste prajit
Donatoru lu peste prajit isi permite sa faca donatii -vezi zilele trecute Morcovi pt toti " la nu stiu ce fundatie; isi permite ca trage tepeeee la furnizori nenorocitu
Postat 05 Iunie 2012, 20:16 de cory
VACANTA IAR???
ADICA ISI FACE IAR GOVOREANU "VACANTA" DE VARA LA MITITICA??? CA SI ANUL TRECUT?? SI EL CREDEA CA SCAPA "JMECHERU". HAI LA MAI MAREEEEEE ASATI-NE CU LOCURI DE MUNCA , OFERA EL LOCURI DE MUNCA. OFERA PE DREAQ . CA "DONEAZA" EL MORCOVI SI NAIBA MAI STIE CE PE LA FUNDA
Postat 05 Iunie 2012, 20:14 de cory
spaga cea de toate zilele
ceea ce sa comercializeaza la 3g e pt toate buzunarele si nimeni nu e obligat sa le cumpere produsele;cat despre institutiile de stat cat si despre cele private,sunt toti o apa si un pamant:spaga e impamantenita in romania si oarecum esti ''obligat''sa lucrezi in ilegalitate.dar oare vina nu e acestui popor care are la conducerea sa doar incompetenti?
Postat 05 Iunie 2012, 12:42 de ioana
nu va lacomiti cu chimicale.
locuri de munca ofera toti evazionisti, se trezesc oamenii dupa ani la pensie ca i au folosit ca sclavi , nu reuseste nici o instutitie de stat sa reziste la spaga , ei de ce cotizeaza pentru post nu sa si recupereze banul investit:)) nu mai vorbim de profesionalism vorbim de competitie in imoralitate , vrem nu vrem sa recunoastem imoralitatea predomina, dezechilibru reflecatta in morti si bolnavi, faceti va acasa orice puteti evitati otravire nu va lacomiti stomacul cu chimicale.
Postat 05 Iunie 2012, 11:27 de gatiti acsa
comentarii de prisos
multi se tot ingramadesc sa arunce cu noroi in 3G,insa daca ati vedea si partea plina a paharului,poate ar fi mai bine.de ce nu va puneti insa intrebarea,''oare doar 3G face evaziune in acest oras?''si cate firme au creat locuri de munca precum 3G?poate ca evaziune s-a produs la ''cererea'' celor care au stiut exact cifra de afaceri a managerului,si de ce sa nu castige si ei?pacat ca nu puteti gandi mai profund
Postat 05 Iunie 2012, 10:56 de ioana
GUNOAIIEEEE
Iata inca o dovada ca olteanu govoreanu tre sa stea la mititica cu familia lui de cacat cu tot
Postat 05 Iunie 2012, 09:17 de luky
LA PUSCARIE OLTEAN PROST
SA INTRE SI GOVOREANU LA PUSCARIE CA A DAT SPAGA. MORTII MA-SII DE HOT ORDINAR
Postat 05 Iunie 2012, 07:53 de marcel
ia intrebati brutarile din Oradea cata spaga dau la greu
unde se regaseste in stomacul nostru plin cu e uri, rusine sau ce ne credeti imbecili , nici un restaurant in Oradea nu are avize conform legii importanta este spaga, vai de voi ca otraviti comunitatea intentionat tie scarba sa intri intr un local jegos de fum si alte impuritati regasite pe accesorii, ce sa mai zici de bucatarie.Legal se face renovare de cel putin 2 ori pe an o fac o data la 5 ani si e mult.
Postat 04 Iunie 2012, 23:18 de mare lucru!
CET
din toamna pretul gazului creste,deci pregatiti bani din timp fiinca gigacaloria ar putea sari de 300 roni,proiectul cu cetul pe gaz ar putea costa oradenii bugetul familiei pe urmatorii 10-15 ani,adica o austeritate totala in bugetul fiecarei familii cu un venit modest,voi veti hotari cine conduce oradea in urmatorii 4 ani,dupa alegeri degeaba va plingeti si dreptul la opinie il au cei ce merg la vot
Postat 04 Iunie 2012, 17:21 de luky
stirea incompleta
N-ati specificat.....:asta era /luna....si cat era partea lui Gal....sau Gal era ocupat cu tirurile olandeze si nu stia ce se intimpla.......mai mai ce pacat ...ca tiganul la mal......
Postat 04 Iunie 2012, 11:11 de soso
DEGEABA
CAM MICA SPAGA!!!!!!!!!!!!!FRAIERUL O FI MARE!
Postat 04 Iunie 2012, 00:35 de MUGURESCU ISAR
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON