URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au dat-o în Bară!

Afacerile mafiei din Sânmartin ajung în instanţă, aproape de prescripţia răspunderii penale. După 7 ani de anchetă fără vlagă, în care dosarul penal i-a fost pasat de la un parchet la altul şi diluat de conţinut, fosta secretară a comunei, vestita Livia Bara, a fost trimisă în judecată pentru trânteli de milioane de euro cu terenurile din zona de lux Beverly Hills, în vreme ce politicienii cu care a făcut hoţiile au fost exoneraţi.

Războiul cu ţeparii

Înşelăciunile cu instrumente de plată fără acoperire în contul bancar dau bătaie de cap oamenilor de afaceri. În timp ce patronii păgubiţi cu zeci de milioane de lei reclamă pe bandă rulantă ţepele, vinovaţii sunt scăpaţi de dosarele penale pe motiv că au comis faptele fără intenţie ori că le pare rău.

Inaugurări electorale

În prag de alegeri, constructorii trag tare, să le deschidă politicienilor front la tăieri de panglici. În cele trei săptămâni rămase până la alegerile locale vor fi date în folosinţă şoseaua de centură lărgită, drumurile din Cartierul Tineretului, Parcul Liniştii, şcoli reabilitate şi peste 100 de noi locuri de parcare.

Back in business

Procurorii DNA, obligaţi de judecători să refacă cercetările în cazul foştilor şefi ai Finanţelor Beiuş. Suspendaţi din funcţii anul trecut, după ce au fost trimişi în judecată pentru protejarea unor evazionişti acuzaţi de un „tun" de 3,6 milioane de lei, finanţiştii Ionel Vancu şi Adrian Bucurean cer să fie repuşi în drepturi până la încheierea noii anchete.

ORADEA NOASTRĂ
Angajamente pentru Oradea verde

Pe lista de priorităţi a oricărui candidat la funcţia de primar trebuie să figureze la loc de cinste, fără doar şi poate, curăţenia oraşului şi grija faţă de spaţiile verzi. Cu mai puţin de o lună înainte de alegerile pentru Primărie, vă prezentăm viziunile legate de aceste aspecte ale celor mai importanţi trei candidaţi la funcţia de edil şef al Oradiei (actualul primar Ilie Bolojan, candidatul PDL Mihai Groza, fost primar interimar, şi reprezentantul UDMR Cseke Attila), dar şi pe cea a singurului candidat din partea unei formaţiuni „verzi", Partidul Uniunea Ecologistă din România, Horea Vuşcan.

Parcare cu executare

Peste 80% dintre orădenii executaţi silit de Administraţia Imobiliară sunt şoferi sancţionaţi. Majoritatea celor 2.500 de dosare de executare silită deschise pe numele orădenilor cu debite faţă de AIO au la bază amenzi de parcare neachitate în valoare de 463.000 lei, care vor fi trase direct din conturile contravenienţilor.

Pub-ul, casa teatrului

Teatrul de pub are acum o „casă" proprie şi în Oradea, la subsolul Muzeului Iosif Vulcan, unde a fost deschis Stage Bar, amenajat special pentru spectacole de scenă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@Romanul
... incearca in dictionarl chinez...
Postat 22 Mai 2012, 09:26 de shadow
x
referitor la articolul despre cei doi sefi de la finante,as dori sa stiu la comanda cui este scris si ce anume se urmareste prin el?,SI de asemenea ar trebui sa stie cine ascis articolul ca dosarul a fost instrumentat de parchetul Beius si Bihor, iar judecatorii nu au ar fiobligat DNA sa refaca cercetarea ,daca aceasta ar fi fost facuta in mod corect,si este foarte dubios ca nimeni nu se mai intereseaza daca s-au poprit la Beius toti datornicii asa cum li saimpuata celor doi.Ar mai trebui sa citeasca CF SI CPF sa va da ce inseamna executarea silita si termenele care trebuiesc respectate,asa ca se vede de la o posta ca articolul este scris la comanda.Daca atunci cand,cine a scris articolul initial,ar fi consultat dosarul in mod obiectiv, ar fi vazut ca in rapoartele ANAF-ului nu se spune despre niciun prejudiciu sau fals si uz de falas in eleiberarea certificatelor de atestare fiscala,dar doamne doamne o sa dea la fiecare dupa cum a fost de corect ,si vad ca a inceput........
Postat 21 Mai 2012, 14:07 de x
replica la Redactia Bihoreanul
@Dihoreanul adevar si dreptate ai in afirmatii,bine zis mai ales ultima parte ,,o sa va ajutam sa falimentati `` JOS CENZURA DE PE FORUMUL SAPTAMANALULUI BIHOREANUL!:))=)) DREPTUL LA OPINIE AL CETATEANULUI ROMAN ESTE SCRIS IN CONSTITUTIA ROMANIEI ,NU CENZURATI ACEST DREPT!:))=)).CETATEANUL ROMAN SIMPLU LOCUITOR AL ACESTEI TARI ROMANIA ARE DREPTUL LA OPINIE CARE ESTE SCRIS IN CONSTITUTIA ACESTEI TARI ROMANIA!:))=))Aceasta este opionia lui Romanul Simplu.
Postat 21 Mai 2012, 13:22 de Romanul Simplu
PENTRU AUTORUL ARTICOLULUI
Te rog sa traduci in romaneste titlul articolului editat << BACK IN BUSINESS >> pentru a intelege toti romanii ( caci ei sunt cititorii ziarului) sensul expresiei , si sa motivezi ce te-a determinat sa sa dai acest titlu articolului fiinca eu nu am gasit traducerea in Dictionarul englez-roman
Postat 21 Mai 2012, 10:09 de Romanul
ticăloşi anonimi
Îi invit pe căcănarii care mă calomniază pe forum să aibă curajul de a-şi formula acuzele la lumina zilei, oficial, la Poliţie şi Parchet. Jigodiilor, vă spun încă o dată că nu mă impresionează ce lături împroşcaţi. Dacă sunteţi altceva decât nişte jegoşi frustraţi, aveţi curajul să veniţi la redacţie să faceţi plângeri, precum şi la Poliţie şi Parchet. Eu aşa am făcut când am fost acuzat: m-am dus aţă la Parchet. Şi încă ceva: dacă voi sunteţi obişnuiţi să nici nu respiraţi dacă nu primiţi bani, asta e treaba voastră. Eu nu sunt din acelaşi aluat cu voi, care credeţi că totul se poate cumpăra şi totul se poate vinde.
Postat 21 Mai 2012, 09:58 de Adrian Cris
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON