URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Aprilie 2012, 00:00

Nu rata noul Bihoreanul tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Groza al II-lea

PDL îl aruncă în lupta pentru Primăria Oradea tot pe Mihai Groza, rebranduit cu un nou look. Într-un interviu acordat exclusiv BIHOREANULUI, fostul primar explică de ce şi cum se va bate pentru funcţia pierdută în 2008 şi dezvăluie că în urmă cu patru ani a fost lucrat de propriii colegi de partid, care au împrăştiat afişele anti-Bolojan fără ştirea lui, promiţând totodată că de data asta va duce o campanie curată, fără "sânge pe sticlă".

Condamnaţi la protest

O sentinţă de condamnare dată de Curtea de Apel Oradea scoate angajaţii OTL în stradă. Sindicatul societăţii de transport local pregăteşte o demonstraţie în faţa Palatului de Justiţie pentru a protesta împotriva condamnării la închisoare cu suspendare a vătmăniţei care în urmă cu patru ani a omorât un adolescent neatent.

Universitatea la bani mărunţi

Sub ameninţarea de a nu putea plăti salariile, Universitatea se pregăteşte să contracteze primul credit din istorie. Deoarece aproape 13 milioane lei îi sunt blocaţi în proiecte europene la care rambursarea banilor este în întârziere, dar şi pentru că finanţarea de la bugetul de stat scade lună de lună, conducerea instituţiei caută, preventiv, soluţii pentru zile negre.

Circotecă violetă

Lidera PPDD Bihor a fost înlocuită cu fostul director al Finanţelor Publice, judecat pentru corupţie. Dan Diaconescu l-a preferat pe Ioan Lascău şef peste organizaţie pentru că, atunci când ziaristul fusese arestat pentru şantaj, finanţistul i-a mijlocit angajarea unui avocat faimos, specializat în salvarea de la pârnaie a muşteriilor DNA şi DIICOT.

Copile, fii cu-minte!

La 77 de ani, doctorul Kecskemeti Ştefan lucrează gratis, de dragul meseriei şi al pacienţilor. În anii '60, medicul orădean a diagnosticat primele cazuri de autism din ţară, iar mai apoi, împreună cu soţia sa, şi ea psihiatru, a pus bazele mai multor spitale şi centre de sănătate mintală pentru copii.

Dans de luptă

Instructorul apasă butonul de "play", iar muzica învăluie întreaga încăpere.
Pe ritmuri specifice Braziliei, care îmbie până şi pe cel mai leneş om la dans, mişcările braţelor şi picioarelor cursanţilor seamănă mult cu cele ale luptătorilor de arte marţiale. Însă capoeira înseamnă mai mult decât arte marţiale: este arta de a mima o luptă dansând.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Daca se doreste se poate....
Daca se vrea se si poate multe pt.oras,in acesti aproape 4 ani de mandat s-a realizat mult,desigur asteptarile oradenilor sunt si mai multe. Dupa aproape 15 ani de mandate ale predecesorilor care mai mult au facut doar sa-si rotunjeasca propriele buzunare lor si celor care i-au propus,e greu sa recuperzi timpul pierdut la investitii si proiecte.Oricum Bolojan este mult peste ce a avut si au facut in Oradea acesti fosti primari,e greu sa multumesti pe toata lumea dar am incredere in echipa Domnului primar Bolojan si in urmatorul mandat este un CEC IN ALB acum dat de Oradeni.....dar cand ne uitam in urma la cat DE NEGRU A GASIT LA PRIMARIE merita sa avem incredere in EL.
Postat 03 Aprilie 2012, 11:11 de Oradean
"D.N.A Penibil.."
Mai "DNA" sau cum te cheama, sunteti penali si ...penibili si tu si cea care a scris articolul atunci si cei ce l-au vizat atunci bun de tipar. BIHOREANU si-a cerut scuze in mod public atunci (nota bene !) In acel articol erau 95 % miniciuni dar acum vii tu si "vomiti" minciunile din nou. Chiar esti penibil dar si PENALIIIIIIIIIII
Postat 02 Aprilie 2012, 14:35 de @DNA
glume in program
amu 4 ani scoru a fost de 5 la 2, pe terenul lui groza. Acum ca bolojanu e gazda jocului, si cu muuuuuuuulte rele si stil autocrat care este ca ps fizica, ii va da un lejer 4-1 poate chiar 5-1. Dar cineva a trebuit bagat la inaintare, iar grozavu isi spusese, are locshor bun, inca un an asigurat, atata umilintza poate ii va decrie si caracteru. Sunt ptintre ultimii fani a lui ilievici, dar articolul despre hidroelectrica, cu angajarile famigliei daca l-ati republica, nu ar strica, sa se vada realizarile ex / interimarului din 2008 incoace. A fost o intamplare ca defel a ajuns consilier local in 2004, una si mai mare ca a fost ales vice, habar nu a avut cu ce se mananca politica, si prin ajutorul lui matei a ajuns primar in sedintza cu zburatu de scaune. Ceva amicitie cu raita parca ar mai trebui sa fie prin arhive..... Te mira ca cei din spatele puiului de dac chiar viseaza la acel loc 1. Aberatzii, dar da-le pace.
Postat 02 Aprilie 2012, 05:15 de Dachus Atillachus
wow
geniala poza de coperta! daca eu editam bihoreanul nu mi-ar fi iesit asa!
Postat 02 Aprilie 2012, 00:19 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON