URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2015, 10:38

Nu ne urâţi, uraţi-ne! Săptămânalul BIHOREANUL a împlinit 15 ani de la înfiinţare

Nu ne urâţi, uraţi-ne! Săptămânalul BIHOREANUL a împlinit 15 ani de la înfiinţare CINCINALE DE DEZVĂLUIRI MĂREŢE. În cei 15 ani, articolele "de atac" ale BIHOREANULUI au fost din cele mai diverse. Iată cum arăta prima pagină la lansarea ziarului, apoi la intervale de câte 5 ani
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A fost odată ca niciodată... Unii zic că mai bine n-ar fi fost niciodată!

Demult, pe vremea când Adrian Sârbu era un tip mai puţin reţinut şi lui Cătălin Tolontan nici prin cap nu-i trecea s-o bage pe Elena Udrea la puşcărie, când Dragoş Stanca făcea ziare şi nu site-uri, în data de 25 octombrie 2000, de ziua Regelui şi a Armatei, ieşea pe piaţă primul număr din săptămânalul BIHOREANUL. Într-un tiraj de 16.000 de exemplare!

Epoca Sârbu

Trupa care începea lucrul la săptămânal se călise în aspre bătălii, pe la Gazeta de Vest, Jurnal bihorean şi Jurnalul de dimineaţă. BIHOREANUL făcea parte dintr-un lanţ de săptămânale locale înfiinţat de fondatorul Mediapro, Adrian Sârbu, care erau în strânsă legătură cu staţiile locale ale PRO TV. Ideea nu era rea deloc. Pe vremea când criza era la fel de departe de noi ca Parlamentul de popor, am avut suplimente cu toptanul. Supliment TV, supliment de imobiliare, supliment auto...

Au fost şi mari bătălii de presă. Noi suntem cei care l-am prins pe judecătorul Pălcuţ cum se "manipula" singur, agăţând autostopiste de pe marginea drumului. Un ins care-şi omorâse soacra, în loc să se predea la Poliţie, sau să se bucure în tăcere, a vrut neapărat să se predea la redacţia BIHOREANULUI.

Pe un altul, infractor periculos, reporterul nostru l-a rugat să se predea la Poliţie doar atunci când numai noi puteam prinde momentul. Tot noi am fost cei care am subminat temeliile "Imperiului Maghiar". Iar când am dat şpagă la Sorbonica, printr-un reporter sub acoperire, Parchetul a vrut să ne acuze tot pe noi, că umblăm cu bani falşi.

Tot înainte...

În 2009, când proiectul săptămânalelor locale a fost stopat, din toată reţeaua doar BIHOREANUL s-a încăpăţânat să reziste, pe cont propriu. Acum, când presa românească este o arătare pe cale de dispariţie, dacă ne întreabă cineva din ce trăim, spunem hotărâţi: din ce în ce mai rău!

Glumim. De fapt, mergem înainte. Pe lângă BIHOREANUL tipărit, au mai apărut portalul www.eBihoreanul.ro şi blogul lui Bihorel, www.bihorel.ro, cele mai citite pe segmentele lor. Nemuritoarele Gale ale Premiilor lui Bihorel au devenit tot mai bogate, iar din primăvara acestui an ne-am mutat redacţia într-un sediu nou.

Astăzi, în cifre, BIHOREANUL înseamnă: o echipă de 18 angajaţi şi colaboratori, 775 de ediţii tipărite, cuprinzând peste 30.000 de articole, o arhivă foto cu peste 500.000 de imagini, un tiraj constant de peste 4.000 de exemplare pe ediţie, o audienţă generală de 42.000 de cititori, un trafic cumulat de peste 250.000 de vizitatori unici lunar pe cele două site-uri, cu peste 700.000 de vizite şi peste 1.800.000 vizualizări.

Dintr-o pagină, spectacol!

Momentul aniversar al celor 15 ani va fi marcat anul acesta printr-o Gală a Premiilor lui Bihorel organizată, în premieră, la Teatrul Regina Maria, marţi, 17 noiembrie, după un format diferit de cel al anilor trecuţi.

Evenimentul va aduce mai mult ca altă dată cu un spectacol, atât datorită locului, cât şi celorlalţi parteneri care îşi vor da concursul: trupa Klezmer ActOradea, având în componenţă instrumentişti locali talentaţi şi actori de prestigiu ai teatrului orădean, Călin Pop, liderul trupei Celelalte Cuvinte, şi îndrăgitul Dan Andrei Aldea.

La această ediţie a Galei vor putea participa inclusiv cititori ai BIHOREANULUI, pentru care vom organiza un concurs pe portalul online. Aşa că se anunţă, de pe acum, un show pe cinste!

Vă mulţumim!

În 15 ani am făcut multe greşeli, dar şi pe mulţi i-am atins pe bună dreptate. Nu o dată s-a întâmplat ca acolo unde am greşit să fim iertaţi şi acolo unde aveam dreptate să ne trezim condamnaţi. Aşa-i în presă!

Mulţi ne urăsc, dar şi mai mulţi ne iubesc. Au fost oameni care ne-au sprijinit şi alţii care ne-au îmbrâncit. Noi, însă, îi iubim deopotrivă, pentru că un ziar nu poate exista fără ei. Şi le mulţumim şi lor, şi dumneavoastră, cititorilor noştri, pentru că putem trăi, împreună, această experienţă continuă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
REPLICA
La Multi Ani........... in presa.......... in presa romanesca ..... in presa bihoreana!:))=)). PRESA este cainele de paza al DEMOCRATIei numai ca cainele acesta se prostitueaza politicului care o foloseste de a manipula opinia publica in directia dorita de politic !:))=)) si cam asa idem si local ... cine-i tare local politic da cu pumnul in masa si da odine catot ce este impotriva lui sa fie distrus , iar opinia publica locala bihoreana sa fie manipulata , spalata pe creier ,si indrumata in directia dorita de politicul de la putere local. Asteptam totusi sa vedem pe cine o sa invitati dintre cititori si dintre comentatori on line ai forumului `Ebihoreanul` sa- vedem pe acei cititori si forumisti !:))=)) Puterea unui saptamana~BIHOREANUL~ este data de cititori lui ,de comentatori lui on line, de forumul `Ebihoreanul ` on line care sprijina saptamanalul tiparit, altfel fara toate aceste presa este un nimic. La Multi Ani ! La Mai Multe editii si tiraje ale saptamanaluylui BIHOREANU!:))=))Aceasta este opinia lui Romanul _Simplu.
Postat 10 Noiembrie 2015, 10:04 de Romanul_Simplu
a fost candva..
A fost candva un ziar local pe care-l citeam cu placere si interes. La un moment dat s-a schimbat ceva (despartirea de Pro) si ziarul a devenit oarecum mai apropiat de localnici, moment in care a promis (ziarul) ca le va fi aproape ori de cate ori cei ce conduc destinele orasului o vor lua pe aratura dar cu promisiunea ca nu va intra 'cu bocancii' in casa nimanui. Spre deliciul oradenilor, ziarul nu s-a tinut intocmai de cuvant si a dat de toti peretii cu toti politichii locali de la vladica la primar (chiar si cu actualul) doar ca intre timp s-a intamplat ceva: lumea a evoluat si are internet inclusiv in buda, a venit si o criza care a reusit sa taie din veniturile tuturor, asa ca ziarul meu preferat a ajuns hartie de buda pentru gasca din primarie care pentru ca da banu' isi permita sa-i ceara orice, inclusiv sa dezinformeze. Asa ca draga ziarule, nimeni nu te uraste pentru ce faci, in schimb multi urasc ce ai devenit. La Multi Ani!
Postat 09 Noiembrie 2015, 23:02 de User anonimizat
URARE:
Vă doresc multă sănătate, prosperitate putere de muncă şi curaj în continuare! La mulţi ani!
Postat 09 Noiembrie 2015, 14:47 de ADINA
La multi ani !
La multi ani !
Postat 09 Noiembrie 2015, 12:37 de MDM
Păstrați direcția!
La mulți ani! Nu vă lăsați duși de val chiar dacă sunt timpuri grele pentru presa scrisă.
Postat 09 Noiembrie 2015, 11:50 de CGB
Urari
LA MULȚI ANI !
Postat 09 Noiembrie 2015, 10:58 de TDS
Presa romana
La multi ani, tuturor celor ce au facut ca presa sa fie o forta in statul democratic si de drept. La multi ani de relatare a evenimentelor ce se petrec, sau s-ar putea petrece daca voi presa nu ati fi prezenti. La multi ani de ECHIDISTANTA! La multi ani si cititorilor vostrii! La multi ani!
Postat 09 Noiembrie 2015, 10:54 de Maricel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON