URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Noul Bihoreanul tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A murit cu zile?

Cazul Patriciei Aktaa aduce din nou în discuţia publică numeroasele carenţe ale sistemului public de sănătate. E normal, în ziua de azi, ca un copil să moară pe patul de spital de pe urma unei prăjituri infectate? Să nu i se facă analize, să fie plimbat între spitale şi apoi lăsat să intre în comă? E firesc ca părinţii să fie trimişi să-şi cumpere medicamente, iar durerea unei mame care-şi vede copilul stingându-se să fie tratată cu dispreţ?

Filip mână spartă

Un fost consilier local îl acuză pe ex-primarul Petru Filip că a retrocedat din Hotelul Parc mai mult chiar decât a cerut pretinsa moştenitoare a foştilor proprietari. Adrian Dornea a sesizat justiţia că, în pofida unui referat prin care Comisia locală de aplicare a legii pentru retrocedarea imobilelor propunea restituirea a trei zecimi din parterul Hotelului, Filip a dispus retrocedarea a şapte zecimi.

Lecţia de indiferenţă

Pentru că nimănui nu-i pasă cu adevărat, în şcolile din Bihor predau profesori cu grave probleme de comportament. Deşi nu-şi ţine orele sau pur şi simplu trimite elevii acasă de la şcoală, cere părinţilor bani pentru note mari şi târăşte Inspectoratul Şcolar prin tribunale pentru orice sancţiune primită, o profesoară din Oradea rămâne la catedră doar pentru că nimeni nu depune o plângere împotriva sa.

Contracte cu "dobândă"

Proiectele tehnice învechite sau făcute de mântuială umflă nota de plată pentru lucrările municipalităţii. Reabilitarea arterelor de ieşire din Oradea spre Arad şi spre Deva va costa cu circa 45% peste valorile la care a fost atribuită prin licitaţii, fiindcă proiectele făcute cu patru ani în urmă nu mai corespund realităţii din teren.

Crescătoria de gunoaie

În vreme ce Primăria plăteşte bani grei pe puieţii de pomi care se plantează în oraş, pepiniera RAPAS zace abandonată. Plantaţia din strada Făgăraşului a ajuns o şerpărie năpădită de buruieni şi de gunoaie, în care, la umbra copacilor bătrâni şi neîngrijiţi, şi-au făcut adăpost boschetarii.

Dacian Palladi, consultant în afaceri:
"Criza: o să fie şi mai rău!"

Considerat unul dintre cei mai informaţi şi bine orientaţi consultanţi în afaceri, Dacian Palladi oferă cititorilor BIHOREANULUI o diagnoză a crizei şi o prognoză, din nefericire foarte pesimistă, asupra consecinţelor ei imediate. Concluzia lui Palladi este că destulă vreme de acum înainte românii "o să-şi numere victimele"...

Mai buni ca japonezii

Cuplul Iulian Surlă - Aurelian Fleisz le-a dat din nou o lecţie sportivilor din patria judo-ului. La ediţia a doua a Campionatului Mondial de Judo - Kata, desfăşurat la Budapesta în 25-26 mai, echipa masculină a României, formată din orădeni, a câştigat finala.

Bruneta cu leacuri

Aflată în prag de Bac, Cristina se răfuieşte cu matematica pentru a da apoi admitere la Farmacie. Deşi se declară pasionată de programarea pe calculator, adolescenta crede că un job în domeniul medicamentelor îi va asigura un viitor mai liniştit.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Lecţia de indiferenţă
SUNT MAMA UNEI FOSTE ELEVE A PROFESOAREI NISTOR CORNELIA . POT SA VA SPUN CA AM FOST MULTUMITA DE FELUL IN CARE PROFESOARA A AJUTATO PE FIICA MEA SA AJUNGA STUDENTA CU PROFIL DE MATEMATICA.CUM PUTETI SCRIE ASEMENEA ABERATII,LA ADRESA UNUI CADRU DIDACTIC?
Postat 07 Iunie 2010, 22:14 de anonim
Lecţia de indiferenţă
Sunt o eleva de-a doamnei profesoare Cornelia Nistor si am ramas consternata de ce am citit in ziarul dumneavoastra.Lansati idei fara sa ganditi pentru a avea cititori?Eu stiu ca doamna profesoara este cea mai buna profesoara posibila,si este un privilegiu sa faci matematica cu dansa. De unde ati scos ca striga la copii?Eu nu am auzito niciodata strigand!!!
Postat 07 Iunie 2010, 22:04 de anonim
Lecţia de indiferenţă
Lecţia de indiferenţă: Domnilor reporteri de la ziarul Bihoreanul ! Cum ati putut scrie asemenea minciuni si aberatii la adresa unei profesoare ?o profesoara care isi face meseria de 30 de ani cu devotament ,mult suflet si mai ales multa competenta! Chiar si cine nu ar cunoaste-o pe d-na profesoara si-ar da seama de "jocurile " d-nei Sadoveanu Georgeta,care pe nedrept vrea sa o denigreze pe d-na profesoara,folosiind tot felul de minciuni bazindu-se pe culoare politica.Acest guvern aflat pe marginea prapastiei o sa cada si cu el o sa ia si acesti oameni care fara scrupule vor sa faca numai rau. Ati intrebat-o macar pe d-na profesoara daca e adevarat ce doriti sa scieti?Am asteptat pina azi,7.06.2010 sa ii dati d-nei profesoare dreptul la replica dar nici acest lucru nu ati facut.
Postat 07 Iunie 2010, 21:48 de X-ulescu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON