URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Ianuarie 2015, 07:42

Nea Gigi căpuşa: Dumitru Voloşeniuc şi-a întreţinut propriul club privat de fotbal din banii ABA Crişuri!

Nea Gigi căpuşa: Dumitru Voloşeniuc şi-a întreţinut propriul club privat de fotbal din banii ABA Crişuri! GIGI DURU'. Dacă în faţa ziariştilor Dumitru Voloşeniuc pozează alături de fotbaliştii săi ca unul de-al lor, în realitate şi-a lăsat sportivii neplătiţi cu lunile. Iar când unul i-a reproşat lipsa de "fair-play", răspunsul a fost sec: "Sugi". Se înţelege ce...
Nea Gigi căpuşa: Dumitru Voloşeniuc şi-a întreţinut propriul club privat de fotbal din banii ABA Crişuri! TURNAT DE "BĂIEŢI". Abuzurile fostului şef al ABA, Dumitru Voloşeniuc (foto), au fost date în vileag de unde s-ar fi aşteptat mai puţin, chiar de un fost fotbalist şi antrenor al clubului Sporting Lugaş. Spăşit, politicianul şi-a recunoscut o parte din fapte, dar numai după ce a încercat să obţină clemenţa BIHOREANULUI cu un şantaj sentimental: "Dacă apare articolul, mă gândesc să opresc finanţarea clubului"...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cine-mparte, parte-şi face. În cazul fostului şef al Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, liberalul Dumitru Voloşeniuc, vechea zicală se potriveşte ca o mănuşă. Cercetat deja pentru conflict de interese după ce a fost prins că şi-a angajat fratele la instituţia pe care o conducea, Voloşeniuc ar putea avea noi probleme penale.

BIHOREANUL a descoperit că fostul director a căpuşat la greu banii publici în folosul propriului club de fotbal, Sporting Lugaş, întreţinându-şi fotbaliştii cu maşini, combustibil şi cazări în clădirile instituţiei. Cu tupeu fără limite...

Blat la Ape

Despre fostul şef al ABA Crişuri, consilierul judeţean PNL Dumitru Voloşeniuc, schimbat din funcţie la sfârşitul anului trecut, BIHOREANUL a mai scris. Prima dată în septembrie, când fratele său, Dragoş, era reţinut de Poliţie pentru şpăgi încasate în numele lui. Apoi în noiembrie, când a fost pus el însuşi sub învinuire pentru conflict de interese, acuzaţie formulată după ce, în timpul cercetărilor ce-l vizau pe fratele său, s-a descoperit că fusese angajat la ABA chiar de politicianul liberal, care-i croise un post anume şi organizase "concursul" aferent.

Dumitru Voloşeniuc a avut grijă ca fratele său să n-o dea în bară cu subiectele, Dragoş fiind mutat în timpul concursului într-o cameră unde a completat răspunsurile la întrebări, reuşind astfel să obţină notă de trecere şi angajarea. Dar asta n-a fost de ajuns. La scurt timp după angajare, Dragoş a fost avansat ca şef de echipă, poziţie numai bună pentru a se apuca de "ciupeli". Căci, după cum au constatat anchetatorii, împreună cu subalternii, omul fura şi vindea fără scrupule motorină din utilajele pe care le avea în gestiune.

Finanţator cu numele

Chemat la vremea respectivă să dea explicaţii, Dumitru Voloşeniuc a declarat că a numit o comisie care să verifice pagubele puse de poliţişti în cârca fratelui său, iar aceasta a stabilit că, de fapt, pierderile nu există. "Nu lipseşte motorină. Cred că e o neînţelegere", pretindea şeful ABA, promiţând să dovedească nevinovăţia fratelui său.

05_Madalin-Sebestean_bihoreanul.jpgNu numai că n-a făcut-o, dar între timp BIHOREANUL a aflat că directorul ABA se "servea" şi el, din plin, din bunurile şi fondurile instituţiei, în folosul propriului club de fotbal, Sporting Lugaş, pe care l-a înfiinţat în 2009. Dezvăluirea a făcut-o chiar unul din foştii săi colaboratori, Mădălin Sebeştean (foto), până luna trecută fotbalist la prima echipă şi antrenor al echipelor de copii şi de fete din cadrul clubului.

Sebeştean a ajuns la Lugaş în 2011 şi încă de la început a avut probleme cu finanţatorul. "Mi s-a făcut un contract-cadru în care nu scria nimic clar. La fel şi celorlaţi. Când l-am întrebat de ce, nea Gigi Voloşeniuc mi-a spus să am răbdare, că se rezolvă. Au trecut 4 ani şi n-a schimbat nimic", susţine fotbalistul, pretinzând că n-a fost plătit cu lunile şi, fiindcă a îndrăznit să ceară bani, a ajuns în dizgraţie şi chiar înjurat de patron. Iar ca el sunt şi alţii, băieţi şi fete, plătiţi doar "din an în paşti". "El e finanţator doar cu numele. Banii îi ia de la alţii şi de la stat", răbufneşte fotbalistul.

Ca la mama

Ce vrea să spună Sebeştean? Că, de fapt, o mare parte din cheltuielile clubului au fost acoperite din bani publici, mulţumită faptului că între 2008-2012 Voloşeniuc a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, iar apoi, până anul trecut, şef al ABA Crişuri. "Când a fost vicepreşedinte, CJ trimitea autobuze să ducă suporterii din Lugaş la meciuri în deplasare", povesteşte Sebeştean. Mai târziu, când Voloşeniuc a ajuns la ABA, a asigurat transportul sportivilor cu microbuze ale instituţiei, două VW Transporter, BH-40-DAC şi BH-55-APE.

Ca şi cum asta nu era de ajuns, microbuzul clubului era alimentat cu carburanţi la baza de materiale a ABA din strada Atelierelor. "Ne trimitea la un anume domn Munteanu (Mihai Munteanu, şef mecanizare, n.r.). Trebuia să spunem că venim din partea domnului Gigi şi alimentam. Luam şi în rezervor, şi în canistre, că aşa ne cerea. Ultima dată, am fost în noiembrie, parcă", zice Sebeştean, aspect negat vehement, însă, de angajatul ABA. "Eu nu puteam să le dau motorină, nici măcar nu gestionez eu combustibilul", se apără Munteanu.

Nici asta nu e tot: echipa a făcut cantonamentul la baza ABA Crişuri de la Remeţi, iar străinii legitimaţi la club erau cazaţi în imobile ale instituţiei din Oradea, Băile Felix şi Aleşd. "Erau mai mulţi nigerieni, unii cazaţi la priza de apă din Oradea, în Ioşia, alţii în Felix, lângă President, alţii într-un apartament din Aleşd", dezvăluie Sebeştean.

Învârtelile lui Voloşeniuc sunt cunoscute în Lugaş, unde acesta locuieşte. "Am văzut şi noi microbuzele de la ABA. A fost şi un scandal când a trimis la Aleşd utilaje de la Ape, să facă amenajări la stadionul unde trebuia să joace Sporting Lugaş", susţine viceprimarul comunei, pesedistul Alin Paşcalău.

"Ajutor umanitar"

01 voloseniuc1_bihoreanul.jpgCăutat pentru a da lămuri legate de noile acuzaţii, Dumitru Voloşeniuc (foto) n-a catadicsit să răspundă la telefon şi la SMS-uri. A apărut după câteva zile, la sediul redacţiei, solicitând ca articolul să fie oprit "pentru că face rău sportului bihorean". "Dacă apare, să ştiţi că mă gândesc să opresc finanţarea clubului şi nu va fi bine", a avertizat el, de parcă BIHOREANUL ar fi avut vreo răspundere în materia asta.

N-a putut nega, însă, temeinicia acuzaţiilor, ba dimpotrivă, şi-a recunoscut faptele, confirmându-le punct cu punct, chiar făcându-şi un titlu de glorie din folosirea utilajelor, maşinilor şi imobilelor instituţiei publice în propriul interes, ceea ce înseamnă ditamai abuzul în serviciu, infracţiune sancţionată cu închisoarea între 3 şi 15 ani.

Voloşeniuc a recunoscut că a cazat fotbaliştii nigerieni ai clubului său în imobilele ABA din Oradea, destinate personalului venit din ţară şi delegaţiilor străine. "A fost un ajutor umanitar. N-aveau unde sta", s-a scuzat fostul director, ca şi cum ar fi fost obligaţia instituţiei să rezolve problema locativă a unui fotbalist legitimat la un club privat. Liberalul a recunoscut până şi faptul că şi-a dus, tot de-a moaca, sportivii în cantonament la cabana din Remeţi a instituţiei. "Poate merge oricine acolo", a susţinut fostul director, pentru ca apoi să admită că, de fapt, cabana e doar pentru angajaţi, "străinii" putând fi primiţi aici doar cu aprobarea scrisă a conducerii instituţiei.

Fostul director a apreciat drept "mizilic" faptul că a dispus ca utilajele unităţii să-i amenajeze terenul de fotbal, tot gratis, şi că a folosit microbuzele instituţiei pentru deplasările echipei. "Dar motorină am pus eu, din buzunarul meu", s-a jurat Voloşeniuc.

Audit, dar nimic

BIHOREANUL a încercat să obţină un punct de vedere şi de la noul şef al ABA Crişuri, Dorel Dume, dar şi acesta s-a ferit de discuţie, zicând că aşteaptă rezultatul unor verificări făcute de o echipă de audit venită luna trecută de la Bucureşti. "S-a făcut un control, dar nu am primit raportul. Nu pot comenta fără să am un act oficial", spune Dume.

Lucrurile ar trebui, însă, să fie clare şi fără ajutorul raportului unor conţopişti. Fostul director, consilier judeţean, ba chiar fost vicepreşedinte de CJ, adică responsabil pus să împartă cu grijă banii publici, a confundat instituţiile publice cu moşia proprie, angrenând în furturile sale şi subalternii care i-au executat ordinele. De aici încolo, e doar treabă de Poliţie, Parchet, Justiţie...


PREFĂCUTUL
Scăpat de leşin

05_Dragos_Voloseniuc_bihoreanul.jpgProblemele fraţilor Voloşeniuc au început anul trecut, pe 18 septembrie, când Dragoş Voloşeniuc (foto) a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru delapidare şi trafic de influenţă, ambele în formă continuată. Acuzaţia a venit în urma mai multor denunţuri în care fratele directorului ABA fusese acuzat că promitea, în schimbul unor sume de bani, rezolvarea unor angajări sau chiar intervenţii în dosare penale.

Astfel, Dragoş Voloşeniuc ar fi pretins şi primit 4.500 lei şi 500 euro de la un bărbat căruia i-a promis că îi va obţine restituirea permisului de conducere ridicat în cadrul unei anchete penale, altuia i-a cerut 1.000 euro cu promisiunea că, prin fratele său, îi va angaja soţia la Spitalul Municipal, iar unui fost coleg i-a cerut 1.200 lei pentru o diplomă de conducător de utilaje de mare tonaj, plus încă 2.000 lei pentru angajarea la ABA.

Dus la Tribunal cu propunere de arestare preventivă, Dragoş Voloşeniuc a fost brusc cuprins de leşin, judecătorul fiind nevoit să amâne procesul pentru ca inculpatul să-şi revină. Sensibilităţile l-au ţinut pe Voloşeniuc numai până în momentul în care a scăpat de cătuşe. Seara era deja la băute, cu muzicanţii după el. "A venit în Lugaş la bar cu trei lăutari, să spună că totul s-a rezolvat", confirmă Mădălin Sebeştean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
????????
@Volo+legiutorul..HAI SICTIR !
Postat 01 Februarie 2015, 07:05 de grigore
surse nu lichele
Cate surse ati avut d-na Gal.ati mai sunat pe cineva de la club sau echipa sa verificati? aaa ati luat legatura cu alin pascalau care nu are mai multe licee ca marfaru.dupa ala va luati(care e in stare sa- si fure si din buzunarele proprii? Hai sictir...mare jurmalista
Postat 30 Ianuarie 2015, 20:52 de legiuitorul
pt grigore
Cauti porc....uita-te in oglinda.cine e? hopaa uite porcu. Haideti sa va spun ceva: utilajele cu care a facut lucrari la lugas si alesd erau inchiriate de la o firma particulara.eu am fost soferul si a inchiriat la ora va spun sigur.inca ceva Dl Volo le platea chiriile fotbalistilor stranieri si le dadea cate o masa calda pe zi ca era vai de capul lor-sau asta nu v-a mai zis antitalentul de sebestean(o lipitoare care n-are dupa ce bea apa si care daca n-a putut fura se razbuna cu minciuni)
Postat 30 Ianuarie 2015, 20:45 de legiuitorul
Re: Alo..
Cumpar pork gras,pentru untura!Accept si unul cretz,mangalitza care crede ca se pricepe la ...futbol!Ofer pret bun...!
Postat 29 Ianuarie 2015, 07:56 de grigore
Foarte bine ca l-ati depistat.
Jos CAPUSA!
Postat 29 Ianuarie 2015, 06:06 de Control_Room
Penibil...
Căpușe voi sunteți care publucati așa ceva!!Ziceți mersi pt câte a realizat cât a fost director!! Știți sa publicați orice prostie chiar dacă nu aveți martor sau dovadă!Voi nici nu sunteți ziareste!!!Schimbați-vă locul de muncă și nu mai scrieți ce nu e adevarat de dragul de a publica!!!!Scrieți și voi de Halep sa aveți cu ce va mândri,nu cu ce vă face râs,poate știți scrie și ceva frumos așa Căpușe cum sunteți ! ;) Oare de ce doar aceasta ziaristă scrie doar mizerii despre el și toți cred??Cine e Căpușa acum??
Postat 28 Ianuarie 2015, 20:00 de Jozefinne
o mizerie
E o mizerie pe scurt,cum ii si ziarul care publica asa ceva ....deci intra oricine la acest ziar si poate sa spuna orice despre oricine fara sa aiba probe sau dovezi...referitor la FC Bihor,se vede ca nu e la club iar acum clubul e la desfintare ...Daca nu ma insel tot aceasta doamna(ziarista nu o pot numi) a scris toate articolele negative despre dl.Voloseniuc,la asta nu sa gandit nimeni oare de ce ...MADE in ROMANIA....hai FC BIHOR hai SPORTING
Postat 28 Ianuarie 2015, 19:56 de ian75
vai,vai..
E scolit in Germania ,cretzul aista dolofan...asa se lauda!O dedicatie -portofele,portofele si -La multi ani-la mititica multicunoscatorului de fotbal!La FCBihor ziceai ca e cel putin nepotul lui memestoica..!
Postat 28 Ianuarie 2015, 16:26 de grigore
Capuse
OK. S-a dovedit ca e escroc. Acum trebuie sa plateasca pt escrocheriile pe care le-a facut.Cautati pt ca foarte probabil o sa mai gasiti ca si altii ca el printre penelisti.
Postat 28 Ianuarie 2015, 14:03 de Valhalla-Asgard
şi când te gândeşti că ...
..................... inclusiv Voloşeniuc premia oameni în cadru festiv pe la Consiliul Judeţean ... vai ş-amar!!!
Postat 28 Ianuarie 2015, 08:15 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON