URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Februarie 2013, 07:32

Ne-au blocat ilegal! Judecătorii au declarat nelegală blocarea roţilor autoturismelor orădenilor

Ne-au blocat ilegal! Judecătorii au declarat nelegală blocarea roţilor autoturismelor orădenilor NU BLOCAŢI! Sute de orădeni pot scăpa de amenzi pe considerentul că Poliţia Locală nu avea abilitatea legală de a bloca autovehiculele parcate neregulamentar. Curtea de Apel a stabilit că acest drept revine exclusiv poliţiştilor rutieri. "Consiliul Local nu are căderea să facă completări la lege şi să adauge sancţiuni celor deja existente", spune avocata Florina Căpuş
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cereţi-vă banii înapoi! Curtea de Apel a declarat ilegale prevederile reglementărilor municipalităţii privind blocarea roţii autovehiculelor parcate neregulamentar.

Irevocabilă, hotărârea instanţei a fost adoptată în urma unui proces intentat de avocata orădeană Florina Căpuş. "A fost mai mult o răbufnire de orgoliu. Nu stau în 120 de lei, dar poliţiştii locali nu aveau dreptul să îmi blocheze maşina!", spune avocata.

E ilegal!

Primăria e bună de plată. După modelul proceselor judecate în Bucureşti, Iaşi sau Cluj-Napoca, Curtea de Apel Oradea a declarat ilegale, printr-o sentinţă irevocabilă din decembrie 2012, prevederile Regulamentului parcărilor publice referitoare la blocarea autovehiculelor parcate neregulamentar.

Adoptat în 2006, prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 640, regulamentul împuternicea Poliţia Locală să blocheze autovechiculele staţionate neregulamentar pe spaţiile verzi, pe locurile nesemnalizate din vecinătatea parcărilor cu plată, în staţiile de tramvai, autobuz sau taxi, ori aflate în alte situaţii similare. Atâta doar că a făcut-o nelegal!

"Consiliul Local nu avea competenţa de a reglementa şi stabili ca măsuri contravenţionale complementare măsura imobilizării sau a ridicării autovehiculelor", a hotărât Curtea de Apel.

Blocare egal imobilizare

Asimilând taxa de 120 lei amenzilor aplicate de Poliţia Rutieră, instanţa a considerat blocarea maşinii ca fiind o sancţiune complementară, similară celei privind imobilizarea unui autovehicul al cărui şofer a fost prins beat în trafic. Or, cum acest gen de sancţiuni se aplică doar pentru înlăturarea unei stări de pericol sau prevenirea altor ilegalităţi, şi sunt strict reglementate de lege, municipalitatea practic şi-a permis să adauge la OG 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, deşi acest lucru e posibil doar printr-o lege specială.

Deşi juriştii municipalităţii au insistat că măsura blocării autovehiculului parcat nu este acelaşi lucru cu imobilizarea aplicată în trafic de poliţiştii rutieri, judecătorii nu s-au lăsat convinşi: "Recurenta încearcă inducerea în eroare a instanţei, printr-un joc de cuvinte, afirmând că blocarea unui autovehicul ar fi cu totul altceva decât imobilizarea lui".

Banii înapoi!

19 Florina Capus.jpgScandalul a început în noiembrie 2010. Avocata Florina Căpuş (foto), care avea abonament plătit pentru tot oraşul, a parcat în Parcul Traian pe unul din locurile rezervate Tribunalului şi s-a trezit cu maşina blocată de Poliţia Locală. "Când i-am cerut agentului să îmi elibereze maşina mi-a spus "numai după ce plătiţi". Or, nu mi s-a părut corect ca acesta să dispună de un bun al meu fără ca măcar să pot face o contestaţie".

Avocata şi-a plătit taxa de deblocare, după care a atacat sancţiunea în instanţă. "Puteau să mă taxeze, dar fără să îmi blocheze maşina. Numai Poliţia Rutieră are dreptul să imobilizeze un autovehicul şi doar în condiţii speciale", zice avocata. Iar judecătorii i-au dat dreptate.

Florina Căpuş a câştigat atât procesul deschis la Tribunalul Bihor, cât şi recursul făcut de Primărie şi Administraţia Imobiliară la Curtea de Apel. Ambele instanţe au desfiinţat prevederile din regulament referitoare la blocarea autovehiculului şi au dispus returnarea celor 120 de lei plătiţi de avocată bugetului local. Plus dobânzile aferente.

Banii înapoi!

Situaţia se poate repeta oricând. Poliţia Locală a blocat anul trecut 4.695 de autovehicule, deci sute de orădeni amendaţi şi-ar putea cere banii înapoi. "Cei care fac, în termen de 30 de zile de la data blocării, cerere prealabilă pe contenciosul administrativ au toate şansele să îşi primească banii înapoi ca fiind încasaţi nelegal", zice Căpuş. Avocata spune că valul de contestaţii a şi început. "Două persoane, sacţionate în noiembrie şi decembrie 2012, care au aflat de sentinţa Curţii de Apel, au făcut deja procedura prealabilă împotriva Poliţiei Locale şi au fost invitate la Primărie pentru returnarea taxei".

19 Ovidiu Muresan.jpgOficial, însă, Primăria nu dă înapoi niciun leu. "Eu nu ştiu să existe cazuri de returnare a taxei, dar nu exclud varianta ca acest lucru să se întâmple", spune viceprimarul Ovidiu Mureşan (foto). De aceeaşi părere este şi directorul economic Eduard Florea: "La nivelul conducerii Primăriei nu s-a discutat această problemă dar, de principiu, dacă există sentinţe care ne obligă la returnarea unor sume pe considerentul că au fost încasate ilegal, nu putem decât să ne conformăm".

Blocarea blocărilor

În ciuda declaraţiilor liniştitoare ale reprezentanţilor municipalităţii, BIHOREANUL a aflat că Primăria a luat deja, în taină, măsuri pentru a preîntâmpina o returnare în masă a sumelor încasate. Neoficial, de la începutul acestui an Poliţia Locală a sistat blocările de roţi, până se liniştesc apele. "În prezent se mai fac blocări de autovehicule doar la cererea orădenilor care îşi găsesc locul ocupat în parcările de domiciliu, şi numai până la ridicarea maşinii", povesteşte un agent constatator.

În paralel, poliţiştii locali însărcinaţi cu atribuţiuni în domeniul circulaţiei au început în ianuarie un curs de formare profesională de trei luni, pentru a putea fi asimilaţi poliţiştilor rutieri, iar Consiliul Local a modificat joia trecută Regulamentul de parcări. Cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, ca să nu atragă atenţia. Preventiv, în regulamentul care va intra în vigoare pe 15 februarie, termenul de "blocare" a roţii autovehiculului a fost înlocuit cu cel de "blocare în vederea ridicării", văzută ca o etapă premergătoare ridicării autovehiculului.

Teoretic, poliţistul local va bloca autovehiculul parcat neregulamentar doar câteva minute până la sosirea platformei însoţite de un agent de Poliţie Rutieră, care îl va transporta în parcarea din strada Tudor Vladimirescu. În cazul în care contravenientul apare înainte ca maşina să fie transportată, va achita pe loc doar jumătate din taxa de ridicare de 300 lei, adică 150 lei. Mai mult decât cei 120 lei cât datora înainte pentru deblocarea roţii, dar de această dată legal! Până când un alt avocat isteţ va găsi motiv de a desfiinţa şi găselniţa cu "blocarea în vederea ridicării"...


"Deşi era ilegal, regulamentul a funcţionat atât vreme doar pentru că nimeni nu s-a legat la cap să îl conteste. Pentru 120 de lei, cât era taxa de deblocare a roţii, celor amendaţi nu le-a rentat să plătească un avocat"

Florina Căpuş


MĂSURĂ NECESARĂ
"Nu blocăm de plăcere!"

19 Alexandru Laza.jpgDupă cum era de aşteptat, desfiinţarea de către instanţe a măsurii blocării autovehiculelor, din care Primăria a încasat 800.000 lei anul trecut, nu a fost pe placul Poliţiei Locale şi Administraţiei Imobiliare. "Să fie clar, noi nu blocăm de plăcere şi n-am blocat nicio maşină a unui om care îşi vede de treabă! Am blocat maşinile parcate pe spaţiile verzi, cele care au împiedicat spălarea străzilor sau cele lăsate pe locul altcuiva în parcările de domiciliu. Nu mi se pare normal ca un şofer să dispună după bunul plac de spaţiul public, sfidând oamenii corecţi care parchează regulamentar", zice şeful Poliţiei Locale, Alexandru Laza (foto).

Mai diplomat, directorul AIO, Cristian Beltechi, s-a limitat să invoce neclarităţile din sistemul legislativ. "Părerea mea este că am pierdut pentru că legislaţia este destul de neclară, nu spune expres că şi poliţistul local poate bloca roata unui autovehicul parcat ilegal, şi nu pentru că am fi făcut cine ştie ce ilegalităţi. Oricum, am modificat regulamentul, aşa că pe viitor sper să nu fie probleme", zice Beltechi, precizând că la această oră AIO are pe rol doar 2 procese împotriva unor şoferi care contestă ridicarea autovehiculului şi 8 procese împotriva unora care contestă măsura blocării roţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
30 Comentarii
multumesc
Multumesc doamnei Florina Capus , pentru dorinta de a ma ajuta si pentru intelegere, dar sa rezolvat a doua zi dimineata, cand in urma discutiei cu cativa avocati, cunostinte , am mers hotarat sa rezolv problema , in timp ce din no ne certam cu ce-i de la informatii care insistau ca trebuie sa platesc, am fost sunat de cineva din conducerea mallu-lui , si mi sa cerut scuze de cele intamplate si am fost poftit foarte politicosi sa-mi ridic masina si cica a fos to nentelegere....,Dar daca eu depindeam de masina si nu ma puteam duce cu ajutorul unei cunostinte acasa seara la orele 21 ... 21,30... Oameni de 2 lei, nu sa-u gandit cum merg oamenii astia la ora aceea si cu un copil in scaun cu rotile acasa.... Nu am timp eu ca am foarte multe pe cap dar trebuia sa angajez pe cineva sa-i trezeasca din NESIMTIRE... Va multumesc ptr, sustinere.!!
Postat 02 Martie 2013, 21:14 de Aurelian
va ofer ajutor
BUNA ZIUA, DOMNULE GONDOR sunt Florina Capus va inteleg perfect si pentru ca inteleg ce inseamna o nedreptate ma ofer sa va ajut, contacta-ti-ma la nr 0722-508377 inteleg ca sunteti din TM
Postat 26 Februarie 2013, 10:24 de florina capus
E greu sa fi OM ??
Din nefericire avem o fetita cu handicap grav gr 1 , nu merge , nu vorbeste , si nu vede.... si o gramada de alte probleme. ASTAZI am vrut sa-i fac o bucurie ei si sotiei mele ,sa le duc la plimbare ,sotia a vrut sa trecem si pe la Mall , Timisoara , ok am zis hai ca si asa nu am mai iesit cu frigul asta afara,cu fetita. Am mers in parcarea subterana , si dupa ce am dat cu masina cateva ture, parcarea fiind aglomerata, am observat, ca o masina elibereaza un loc de parcare... ,am zis super avem si noroc, e chiar aproape si de scara rulanta, o sa ne fie mai usor, cu fata cu carutul ei special cu care o deplasam, cand sa parcam , am observat ca era chiar locul pentru persoanele cu handicap, am zis ..uite CIVILIZATIE, zic BRAVO lor, se gandesc si la persoanele cu probleme...Am parcat , am coborat carutul, am luat-o in brate pe ANNE-MARIE fetita noastra , si am pus-o in carut, dupa care am plecat, sa ne plimbam prin diverse magazine, aprox 1 ora. La intoarcere la masina parcata pe un loc rezervat ptr. persoanele cu handicap, am avut surpriza , sa gasesc masina ,blocata la roata din fata ???? OARE DE CE ??? Nedumerit, merg la centrul de informatii sa intreb....Raspuns.... trebuie sa platiti 100 lei ,pentru deblocare....!!!! DE CE zic eu, chiar sunt cu o persoana cu handicap,si nu vad de ce sa platesc ??? Raspuns -- nu platiti ----NU DEBLOCAM !! zic catre domnisoara care mi-a raspuns sec ca vreau sa vorbesc cu un sef ceva ,ca nu e posibil sa-mi blocheze masina , daca nu eram cu fata nici nu ma gandeam sa parchez, pe un loc rezervat pentru persoane cu handicap, pentru ca stiu ce greu este, zic ca poate e unul mai luminat si o rezolvam , eu ma gandeam ca o fi o neintelegere ..... a venit un TRANTOR , care a zis el e SEF-ul , ..ii explic babeste ca sunt cu un copil cu probleme, si nu are un motiv intemeiat sa-mi blocheze masina , EL...cu un aer de sef , zice ... NU MA DEBLOCHEAZA PANA NU PLATESC cei 100 lei. Nu am platit ,si nici nu am sa platesc , vreau doar sa stiu in baza carei legi au acesti trantori dreptul sa-mi blocheze masina , netinand cont de realitatea de la fata locului. Au chemat si echipa lu peste de interventie sa ma povatuiasca ca mai bine platesc ca nu e doar 100 lei.... NU e vorba de bani , e vorba de adevar, care chiar a fost, au vazut si ei ca suntem cu un copil cu probleme dar insistau sa le platesc 100 lei pentru deblocare. Eu chiar am ce sa fac cu cei 100 de lei mai bine cumpar pampersi pentru fata si cu ei ma voi judeca..... pentru ca am de gand sa consult maine dimineata un avocat, si daca eu am gresit voi plati dar... daca au facut abuz cineva va trebui sa-si ceara macar scuze pentru deranj si inconfortul creat . DOAR RESPECT ATAT CEREM !!!! Aurelian Gondor
Postat 26 Februarie 2013, 04:05 de Gondor Aurelian
avocatii au mai multe drepturi
dacă ești avocat ai "dreptul" să parchezi unde vrei, dacă ești amendat contești amenda, frații judecători îți vor da dreptate. trăiască justiția romana
Postat 21 Februarie 2013, 01:03 de damo(u)cles
Dreptul la replica
Buna seara d-na avocat Capus Florina va acord respect ( nu cred ca v-am jignit cu ceva in comentariul meu anterior ) , insa imi sustin afirmatiile anterioare la adresa juristilor de la Administratia Imobiliara Oradea care nu se prezinta la majoritatea cauzelor pe care le au de sustinut in instanta . Eu nu v-am acuzat de nimic d-na avocat , insa poate sa planeze o banuiala legitima de blat intre d-voastra si juristii de la AIO . Nu este vorba in acest caz de 120 lei pe care d-voastra trebuia sa o achitati , ci este miza mult mai mare in acest caz : este anularea unui act administrativ care a produs deja efecte juridice in speta fiind anularea HCL -care reglementeaza regimul juridic al parcarilor din Mun. Oradea . De aceea am cerut sa se faca o ancheta la nivelul Primariei Oradea , in acest caz colegul nostru d-nul viceprimar avocat Mircea Malan , ar fi cel mai in masura sa conduca aceasta ancheta si sa propuna solutii in acest caz . Iar de la domnul primar Ilie Bolojan asteptam masuri ferme in cazul in care se constata nereguli cu privire la neindeplinirea atributiilor de serviciu al angajatilor Primariei Oradea !
Postat 17 Februarie 2013, 23:29 de Cetatean-Oradea
respect !!
cetatean - avocat, v-ati compromite integritatea morala pentru 120 lei? eu, nu !!! sa ma acuzati ca m-as fi inteles cu juristii AIO mi se pare nedemn, mai ales atunci cand va ascundeti in spatele anonimatului. solicitati snctionarea unor juristi, si eu am fost jurist. sa stiti ca nu ei dau solutiile. stati linistit! in cauza mea s-a prezentat d-na Dolos Erica care a si pus concluzii. eu nu cred ca e vina ei ca instanta a dat o anumita solitie. pute4m discuta despre corectitudinea HCL-ului, nicidecum despre vina unui jurist. eu chiar ma intreb daca sunteti avocat pentru ca avocatii se bucura de regula daca nu au adversari...
Postat 11 Februarie 2013, 10:32 de florina capus
si noi existam
Domnule primar sper sa cititi acest comentariu sau cel putin sa fiti informat si de problema noastra a celor care stam in piata 1 decembrie. Ca orice cetateani onesti avem nenorocul de a sta in aceasta zona infama a orasului.Nu stiu de ce platim abonamente de riverani daca niciodata nu avem unde parca cind venim acasa. Nu inteleg noi nu avem dreptul sa avem masini daca stam in centru.Faceti ceva ca si noi ca orice platitori de taxe si impozite sa avem si DREPTURI nu numai obligatii fata de acest oras. Vom vedea daca ati facut ceva in acest sens. Si noi suntem oameni.
Postat 10 Februarie 2013, 15:35 de si noi existam
Sa se ia masuri asupra juristilor
Buna ziua , d-le primar Ilie Bolojan , va rugam sa verificati daca juristii AIO s-au prezentat la proces in acest caz , sau s-a facut un blat intre juristii AIO si d-na avocat Capus Florina . Mai faceti verificari d-le primar , cum isi fac datoria de serviciu pilele d-lui Beltechi doamnele juriste Malita Mihaela si Diaconu Mihaela care nu se prezinta in sala de judecata niciodata la procese ci doar trimit niste intampinari sumare si nefondate . Mai mult d-na sefa de birou juridic de la AIO- Rosan M. ,care ar trebui sa verifice activitatea subordonatilor, nu isi face datoria, pt ca numai are nici o autoritate in cadrul biroului juridic de la Administratia Imobiliara Oradea . . Eu fiind avocat am vazut cum zi de zi in sala de judecata , de fiecare data cand sunt procese pe rol care au ca obiect contestatii amenzi parcare lipseste reprezentantul AIO, si judecata se face in lipsa acestuia . D-le primar asteptam masuri urgente , prin care sa fie luate masuri impotriva celor 3 juriste angajate la AIO care trebuiau sa isi faca datoria , si nu si au facut-o .
Postat 10 Februarie 2013, 13:15 de Cetatean -Oradea
date de contact,doamna avocat !
Doamna Capus, lasati va rugam niste date de contact, un nr. de telefon, o adresa de mail, sa va caute lumea cind vrea sa-i dea in judecata pe nenorocitii astia !!!
Postat 08 Februarie 2013, 16:55 de Luminita
sa fie ordine dar cu respectarea legii !!!!
Eu aveam abonament pe tot teritoriul Oradiei, platit pt un an. Masina era parcata in parcare amenajata. Eu respect regulile si sustin respectarea acestora, dar sa fie fundamentate pe principii morale sanatoase. Adica daca ai constatat ca am savarsit o contraventie sau alta fapta care contravine legii sanctioneaza-ma si voi respecta sanctiunea. Am platit amenzi atunci cand am gresit (nu aveam achitat tichet de parcare pt ca ma grabeam - am mers la ghiseu si am lasat 40 lei fara comentarii). Dar cand respect legea nu ma sanctiona. Am solicitat insistent intocmirea unui PV care sa constate cu ce am gresit, si nu am primit. Noua modificare a HCL prevede intocmirea procesului verbal de constatare. Adica ai si posibilitatea sa-ti dovedesti nevinovatia. Incet se intra in normalitate.
Postat 08 Februarie 2013, 15:53 de florina capus
@(in) korect
Nimeni nu zice sa nu se aplice legea, e un haos in tara asta si fiecare face ce vrea ! Dar de aici si pana la a ne bloca/indisponibiliza niste neica-nimeni masinile... Asta-i o incalcare grava a legii ! Si tot o faradelege ramane chiar daca puleii sunt la ordinele lui nea ilie. Solutia LEGALA este amendarea pt. oprire/stationare in loc nepermis. Te poti invarti usor de 100 de lei si 2 pcte amenda. Numai ca LEGEA poate fi aplicata DOAR de angajati ai IGP, nicidecum de handralaii lui nea ilie !
Postat 08 Februarie 2013, 13:04 de Oradean
politia locala, blocati tot!
Stimabililor! Vrea primarul sa va faca ordine si nu va place. Dar voi ce vreti? Dezordine? Haos? Ce vreti? Cind vrea sa puna la punct unele probleme nu va place, daca nu ia masuri nu va place, comentati si intrun caz si in altul. Sta omul si judeca mult cum sa faca sa puteti circula prin oras sa nu ramineti blocati prin trafic (exceptie unele puncte modernizate in acest sens) si voi nu vreti. Lasati masinile tocmai acolo unde nu este permis. Si fara sa platiti parcarea. Asta-i culmea. Si la urma tot voi nemultumiti ca v-ati pricopsit cu hingherii de masini pe cap. Sigur, voi facind parte din categoria celor certati cu ordinea vi se pare un abuz. Mai incercati si voi sa va disciplinati, ca altfel o sa va dati banii pe instructie, pardon, la hingheri.
Postat 08 Februarie 2013, 08:46 de -----
niste gunoaie
cica n-a blocat nici unui om care isi vede de treaba, mars ma **** mincinoasa, cum stationeaza omu 3 minute sa cumpere ceva dintr-un abc-u cum sariti pe el chiar daca nu incurca circulatia.
Postat 08 Februarie 2013, 00:45 de xxx
Un grup masiv de indivizi consumă bani publici fără nici o justificare
"Consiliul Local nu avea competenţa de a reglementa şi stabili ca măsuri contravenţionale complementare măsura IMOBILIZĂRII sau a RIDICĂRII autovehiculelor", a hotărât Curtea de Apel. Aşadar nu numai blocare ci şi ridicarea pe platformă şi transportul acesteia în spaţiul din str. Meşteşugarilor. De ani mulţi spun că în primărie se găsesc cei mai mulţi tâmpiţi alocaţi pe metrul pătrat de suprafaţă utilă din toate sectoarele de activitate, fie publice fie private. Dar ei nu se lasă, chiar dacă s-a demonstrat deja că sunt un grup de tâmpiţi conduşi de un psihopat care se luptă direct cu cetăţenii, nicidecum în favoarea lor.
Postat 07 Februarie 2013, 19:29 de Carp III
Politia Locala = Jeaf pe fata!
Politia locala e un jaf pe fata nu amendeaza pe cei care fac mizerie pe teren ci pe proprietar ca de aia plateste proprietarul impozite si taxe si le baga bani la Politia locala in buzunar. O sa va mai votam pe Dl Bolojan Primar, doar cand politia locala o sa amendeze primaria (detinator al terenului ) nu pe cel care face mizerie pe teren! Sa va fie RUSINE!
Postat 07 Februarie 2013, 18:35 de Un Oradean Revoltat
@florin
Puteai parca in parcarea amenajata a Oradea Plaza. Dar nu ne place sa platim parcari. Plus ca legea-i lege. Daca ti-o lasai pe calea ferata din cauza ca vii repede inapoi si nu stai decat 15 minute, cel mai probabil ti-ar fi lovit-o trenul!
Postat 07 Februarie 2013, 17:45 de Korect
politistii locali sunt cei mai mari dusmani ai celor ce-i platesc !
Sa te fereasca Sfantul sa ai nevoie in orasul asta de protectia/sprijinul asa-zisilor ,,politisti locali" ! Nu-i vezi cu anul ! In schimb ii simti la panda, precum niste javre flamande, gata sa te sfasie pt. bani ! Desi nevazuti, sunt omniprezenti la ,,cules", de la batranii amarati care stau pe marginea trotuarului sa vanda doi litri de lapte si un borcan de smantana, si pana la patronii care nu au scrumiere in fata localului, pe strada (?!), nimeni nu scapa nejumulit ! Vina apartine celui ce-i pastoreste, lui nea ilie, el le-a dat nas, el le da prime, stimulatii, premii trimestriale/semestriale/anuale, BANI DE MASA (!!!) si cel mai important, cota-parte din furaciune, adica procent din amenzi ! In final un citat din OUG 195/2002, art1 al.3 :,,Autoritatea competenta in domeniul circulatiei pe drumurile publice privind initierea si avizarea unor reglementari, precum si aplicarea si exercitarea controlului privind respectarea normelor din acest domeniu este Ministerul Administratiei si Internelor, prin Inspectoratul General al Politiei Romane" Asa ca zisele ,,cursuri" de trei luni sau de treizeci nu vor face din zapcii lui nea ilie politisti, vor fi doar ceva, nici cal, nici magar !
Postat 07 Februarie 2013, 17:45 de .
.
Pacat ca, portite lasate in legislatie, duc la ineficienta oricaror masuri de a civiliza. Toti ne grabim, toti am vrea sa parcam in usa restaurantului la care intram, insa trebuie sa luam in calcul ca Oradea nu mai are cateva mii de masini ca acum 30 de ani. A face 200-300 m pe jos din locul in care ti-ai parcat masina nu e ceva atat de anormal, in afara e la ordinea zilei. Sa nu se considere ca tin partea celor cu blocarile; in vara anului trecut mi s-a blocat si mie roata la masina. Era 9 seara, eram pe pietonala, masina parcata pe str M Eminescu, in fata bancii. Acolo trecerea de pietoni este desenata mai lata decat Corso-ul, si eu eram in prima parte a trecerii de pietoni. S-ar putea zice ca nu incurcam pe nimeni, ca era seara destul de tarziu, bla bla bla, daca as vrea sa ma scuz. Adevarul este ca eram stationat ilegal. I-am sunat, au venit, am platit si am plecat. Pana nu vom incepe sa ne asumam greselile si sa actionam in consecinta de acolo mai departe, sa nu ne miram de debandada din jurul nostru, unde orice smecher parcheaza unde vor muschii lui, cu avarii puse ori nu.
Postat 07 Februarie 2013, 16:39 de A.M.
Un MARE CRETIN Laza asta !!!!
Cat de CRETIN este acest nesimtit de Laza !!!!! Dar il depaseste seful serviciului parcari !!! Pacat ca mama lui nu a luat alta decizie, scapa lumea de un RETARDAT !!!!!
Postat 07 Februarie 2013, 16:16 de gogu
parcare
OUG 195/2002 ART.92 ALIN 4 :SE PEDEPSESTE CU INCHISOARE DE LA 6 LUNI LA 2 ANI BLOCARE CU INTENTIE A DRUMULUI PUBLIC,DACA SE PUNE IN PERICOL SIGURANTA CIRCULATIEI ORI SE ADUCE ATINGERE DREPTULUI DE LIBERA CIRCULATIE A CELORLALTI PARTICIPANTI LA TRAFIC.
Postat 07 Februarie 2013, 15:31 de lia
OAMENI CARE ISI VAD DE TREABA
D-LOR EDILI LOCALI, SPUNETI-MI VA ROG DACA EU MI-AM VAZUT DE TREABA SAU SUNT INFRACTOR PENTRU CE AM PATIT: AM AVUT UN DECES IN FAMILIE SI A TREBUIT SA CUMPAR O COROANA , DATORITA FAPTULUI CA LANGA PIATA MARE NU ERAU LOCURI LIBERE , AM ZIS SA NJU FIU NESIMTIT SA PARCHEZ UNDE AS INCURCA CIRCULATIA ASA CA AM GASIT UN LOC DE PARCARE PE O STRADA LATURALNICA NECIRCULATA UNDE ERA INTERZISA INTRADEVAR STATIONAREA, DAR IN GRABA NU AM OBSV .ORICUM PE STRADA RESPECTIVA NU ERAM DECAT EU....DATORITA DISTANTEI PANA LA PIATA TOATA TREABA MEA A DURAT VREO 15 MIN MAX ...TIMP IN CARE MI-A FOST SALTATA MASINA ...OARE TREBUIA SA PARCHEZ IN NNUFARU SI SA IUA UN TAXI PAN LA PIATA ..CA SA FIU UN OM CARE ISI VEDE DE TREABA CINSTIT ?? VA INTREB PT CA SUMA DE 300 LEI CARE AM PLATITO PENTRU A-MI RECUPERA MASINA M-A LASAT SI FARA BANI DE INMORMANTARE....CRED CA DIFERENTA DINTRE CEI CARE RIDICA MASINA SI NISTE HOTI CARE ITI BAGA MANA IN BUZUNAR NU E NICI O DIFERENTA ,POATE AIA CA AUTORITATILE FURA CAT VOR ,IAR HOTII CAT POT....RUSINE !!!
Postat 07 Februarie 2013, 14:24 de florin
c
De cind B..ul a ajuns mare toate tarifele si amenzile au crescut.La noi sunt cele mai mari preturi la apa,apa de ploaie,laimpozite.Oameni lu B..oul nu stiu ca orasul nu este al lor,spatiul public este al oradenilor iar ei primesc salarii de la noi pentru al gestiona.
Postat 07 Februarie 2013, 11:24 de B>>ulc
da
Daca legea nu e buna PE CEI CARE NE-AU AMENDAT CINE II AMENDEAZA?
Postat 07 Februarie 2013, 11:01 de g
da
DACA N-AI PLATI BANI TE-AR BAGA IN PUSCARIE PENTRU 150LEI. PE IEI NU-I INTERESEAZA SA-I RETURNEZE. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Postat 07 Februarie 2013, 10:58 de gabi
Jos COmnitari
ANti-comunitari .........deja se cred mai mari ca politia Romana...
Postat 07 Februarie 2013, 10:42 de CTM
eu propun
Eu propun sa parcam fiecare unde vrem si unde avem treaba, cat mai aproape de barul, notarul, institutia sau locul unde avem treaba, daca mergem la proces fix unde vrem noi sa putem lasa masina. Pe linia de tramvai sau pe trotuare, pe zebra, sa dea drumul la liber pe pietonala si in parc pana langa banca unde vrem sa ne consumam punga xxl cu seminte. Sa se desfiinteze toate politiile, toate regulile si sa ne lase sa facem fiecare ce vrem. Asa doar vom reusi sa fim si noi ca vestul europei, asa vom fi liberi cu adevarat.
Postat 07 Februarie 2013, 10:01 de kko
Shimai, te-ai trezit ?
Ia zi bai Shimai, nu mai scrii la comanda lui Mos Teaca ala de se dadea general ? Nu mai terfelesti oameni nevinovati doar pentru ca iei spaga de la primarie ? Dar nu cred eu ca ai renuntat la obiceiurile invatate de la mentorii tai Ciucas si Chirila, insa stiu sigur ca Cel de Sus te va pedepsi la timp pentru magariile tale !
Postat 07 Februarie 2013, 09:17 de Alma Matter
asa-i trebe
care juristi ? vita aia incaltata (expresia nu ne apartine, i-a fost atribuita de Marcel Bolos IN PUBLIC, la o sedinta a primariei !!) de Eujenia Borbei ? Toanta aia a facut facultatea la seral, e tufa de venetia la legi, dar e pretena primarului, nu conteaza cate procese pierde sau cat e de nesimtita ! Bravo doamna avocat, le0ati dat o lectie ! Faceti cumva sa adunati toti nemultumitii din Oradea si deschideti un proces colectiv impotriva primariei, veti castiga garantat !!
Postat 07 Februarie 2013, 09:14 de treestia
incompetenta
proprietatea iti este garantata prin constitutie sa blocheze sau sa iti ridice masina este ilegal, sa il amendeze si punct. Interesant cum juristii din primarie pot sa piarda niste proces, daca ar fi fost la privat toti ar fi fost someri si de ce nu se intampla si in primarie???
Postat 07 Februarie 2013, 08:54 de someone
BLOCARE
JUDECATORII POATE NU STIU DE DICTIONARUL EXPLICIT A LIMBII ROMANE, CEI CARE PARCHEAZA NEREGULAMENTAR DE ACUMA VOR FI SANCTIONATII CONFORM OUG195/2002 REPUBLICAT PRIN OUG. 63/2006 COMFORM ART.92 ALIN 4 .MII DE MULTUMIRI AVOCATEI
Postat 07 Februarie 2013, 08:45 de DORU
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON