URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2014, 10:00

Mizerabilii: Cum s-a derulat în Bihor una din cele mai dure campanii pentru alegerea preşedintelui

Mizerabilii: Cum s-a derulat în Bihor una din cele mai dure campanii pentru alegerea preşedintelui "RĂUL". După sperietoarea cu tăierea pensiilor, săptămâna aceasta PSD le pregăteşte bihorenilor un "portret" al lui Iohannis, sasul cu şase case, care "vinde" Ardealul, e înconjurat de "penali", a făcut trafic de copii, are "condamnări definitive", părinţii săi deţin un castel în Germania şi câte şi mai câte... Morala, dacă există aşa ceva, e clară: "Doar Ponta" e bun de votat!
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Unde sunt campaniile de altădată? Găleţile şi sacoşele "cu de toate" au fost umplute acum doar cu zoaie, iar pomenile nu le mai împart activiştii "în teren", ci le-a distribuit - ori doar făgăduit - Guvernul însuşi.

"Meciul" electoral nu este, însă, jucat. "La pauză", BIHOREANUL vă prezintă cum au evoluat principalii competitori, cine i-a "antrenat" şi cum s-au "faultat", dar şi situaţia înaintea "returului" care va decide soarta "Naţionalei" duminica aceasta. Când se va şti dacă România va mai evolua în "Europa League" sau "retrogradează" în "Balcaniadă"...

Ploaie de promisiuni

Startul campaniei a fost cum nu se poate mai diferit pentru cele două tabere cotate cu şanse reale. Pe stânga, PSD-ul aliat cu UNPR (fost tovarăş al PDL) şi cu PC (fosta "soluţie imorală" a lui Băsescu) şi-a asigurat toate butoanele puterii după ruperea USL, după care a demonizat PNL că a "trădat" cele 7,4 milioane români care votaseră în 2012 demiterea preşedintelui Traian Băsescu, deoarece s-a asociat cu susţinătorii acestuia. Pe dreapta, Alianţa Creştin-Liberală, formată după modelul Alianţei Dreptate şi Adevăr, s-a confruntat nu doar cu aceste acuze ci, în plus, şi cu cele dinspre PMP-ul Elenei Udrea şi independenta Monica Macovei.

Candidatul stângii, Victor Ponta, era deja popularul stegar al cruciadei anti Băsescu, dar în foame de imagine a mers până într-acolo încât s-a "lipit" de orice personaj pozitiv, cu sau fără voia acestuia (de la Simona Halep până la Steaua), pentru a-şi spori şi mai mult capitalul. În planul acţiunii, la fel, nu a economisit nimic pentru a arăta că "doar Ponta" merită votul: promisiuni de mărire a pensiilor, a salariilor asistentelor şi medicilor, de ajutoare pentru tineri ("Prima maşină" şi "Prima casă") etc. Mai mult, ca şi cum nu era de ajuns folosirea bugetului de stat în scopuri electorale, Guvernul a "deturnat" şi ajutoarele de la UE, distribuind prin Poştă cupoane cu propria-i siglă, pentru a anunţa că alimentele vor fi împărţite săracilor după alegeri. Tâlcul? Fireşte, numai dacă iese Ponta...

Lapte şi miere

PSD a mai inventat ceva: pentru 45 de zile a suspendat prin Ordonanţă de Urgenţă prevederile legii ce pedepsea cu pierderea mandatelor traseismul aleşilor locali, astfel că în întreaga ţară, în schimbul promisiunii că vor primi bani pentru apă, canalizare şi drumuri, 500 de primari au dezertat de la PDL şi PNL spre PSD ori, mai rar, spre UNPR şi PLR, formaţiunea neînregistrată a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.

În Bihor au dat bir cu fugiţii 12 primari, toţi la PSD, iar apoi au făcut campanie pentru Ponta. Deocamdată, au primit 10 microbuze şcolare, urmând ca banii să vină după. Dar, la cum arată rezultatele după primul tur de scrutin, nu se ştie dacă a meritat sau nu: în cele 12 comune Ponta a fost mai votat decât Iohannis, dar nu cu mult.

"Băsişti" "anti-băsişti"

Campania nu s-a dus atât la lumina zilei, cât în spatele scenei. După cum recunosc activiştii (nu şi liderii), maşinăria PSD a fost condusă în Oradea chiar de o fostă vicepreşedintă a PDL Bihor, Adelina Coste, acum vicepreşedintă la PSD. La judeţ, proaspătul preşedinte executiv Petru Filip, şi el fost lider al PDL Bihor, a stat în umbră, pentru a nu irita electoratul dur. În schimb, coordonator pe judeţ este un bucureştean, Ionuţ Creţu, despre care unii activişti susţin că ar fi angajat al RTV, iar alţii că ar fi în solda lui Sebastian Ghiţă, dar specialist în IT, care comandă un call-center. "A avut rolul să adune baze de date cu numerele de telefon ale simpatizanţilor şi să le împartă tricouri roşii, într-o casă pe strada George Coşbuc, la nr. 22, iar în ziua votului să trimită SMS-uri să iasă lumea la vot, semnând Victor", explică un tânăr PSD-ist.

De cealaltă parte, ACL a avut o campanie dezlânată, cu excepţia Oradiei, unde comanda i-a aparţinut primarului Ilie Bolojan. În restul judeţului au mers preşedintele PNL, Cornel Popa, şi cel al PDL, Gavrilă Ghilea, dar cel dintâi a fost, spun chiar unii liberali, "cam depăşit". Cert e că nici una din cele două tabere importante nu s-a prea văzut decât în pieţe, în zilele de târguri, unde ACL a împărţit pixuri albastre cu Iohannis, iar PSD brichete roşii cu Ponta.

Lumi paralele

Campania a fost purtată mai mult prin pliante de către PSD, şi pe internet de ceilalţi. Oamenii lui Ponta au împărţit prin Poştă, la fel ca în toată ţara, un afiş înspăimântător pentru pensionari: "Iohannis vrea să-ţi TAIE PENSIA!". Iar asta oarecum oficial, odată cu taloanele de pensii şi cu cardurile de sănătate. "Efectul a fost devastator", recunoaşte senatorul PNL Valeriu Boeriu. "În primele două săptămâni am ignorat problema, până când ne-au spus primarii că, orice le-ar zice oamenilor, ei vorbesc numai de pensii", spune liberalul.

În timp ce PNL şi PDL "dormeau în bocanci", le-a ajutat mobilizarea anti Ponta de pe reţelele de socializare. Pe Facebook, mai ales, românii au dat dovadă de umor, ridiculizând pretenţiile PSD că "doar Ponta" e atotputernic, cu mesaje hazlii gen  "Doar Ponta vindecă Ebola". Ce-i drept, pe Facebook s-au manifestat şi tinerii PSD-işti (coordonaţi de viitorul europarlamentar Emilian Pavel), care însă s-au mulţumit să repete mesajele conform cărora Iohannis nu e nici român, nici ortodox, deci nu merită voturi.

Şicane şi presiuni

Campania a trecut din virtual în lumea reală abia în ziua votului, când ACL s-a trezit că inclusiv o parte din preşedinţii birourilor secţiilor de votare erau activişti ai PSD, cu sau fără carnete de partid. Urmarea? Aşa a fost posibil, acuză liderul PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, ca la Uileacu de Beiuş, la Gepiu şi în alte părţi, primarii PSD să stea toată ziua în secţiile de votare făcând propagandă pentru Ponta, lucru interzis de lege. "Când am sesizat Poliţia, s-a dus agentul la faţa locului, a văzut şi a plecat", spune Ghilea, dezamăgit că "organele" au făcut "blat" cu puterea.

Tot în ziua votului, reprezentanţii ACL au sesizat indicii de "turism electoral", dar în proporţii reduse. La Arpăşel, de pildă, două microbuze înmatriculate în Buzău s-au oprit în faţa secţiei de votare, dar când fostul primar PDL Gheorghe Bondar a scos telefonul să filmeze "turiştii" pe drumul comunal, maşinile au pornit din nou, spre Arad. Tot duminică, şeful Inspectoratului Silvic, Dacian Iova (fost PDL, acum PSD), a fost reclamat că ameninţa sătenii din Sudrigiu că nu vor mai primi lemne de foc dacă nu ies la vot şi nu-l votează pe Ponta. Ghilea a ameninţat în acest sens, însă deocamdată n-a depus o plângere la Poliţie ori la Parchet.

Cel din urmă, cel dintâi

Influenţate sau nu de metode neortodoxe, rezultatele consemnate în primul tur au fost, poate, o surpriză pentru mulţi, schimbând radical ierarhia de la europarlamentare. Dacă în luna mai PNL era abia pe locul III şi PDL pe IV, acum Iohannis a obţinut locul I atât în Oradea (crescând de la 11,71% la 40,06%), cât şi în Bihor (de la 17,76% la 37,31%). PSD, care fusese pe locul întâi, în premieră chiar şi înaintea UDMR, a trecut pe doi, şi încă la mare diferenţă, Ponta obţinând în Oradea 27,05%, iar în judeţ 32,24%. Cu Kelemen Hunor, UDMR a scăzut la mai puţin de jumătate, de la 26,25% la doar 8,75% în Oradea şi de la 21,58% la 11,8% în judeţ.

Rezultate de luat în seamă au mai obţinut "independentul" (PLR nefiind înregistrat legal) Călin Popescu Tăriceanu (locul IV, cu 3,44% din sufragii), Dan Diaconescu (3,05% ) şi Elena Udrea (3%), primul candidat orădean la Preşedinţia României, Szilagyi Zsolt (PPMT), reuşind un scor de doar 2,65%.

Eficienţa traseismului

Culmea, după ce în noaptea de duminică, la sediul PSD domnea o atmosferă funebră, până marţi liderii s-au repliat, Ioan Mang şi Ovidiu Mureşan anunţând cu tupeu că PSD a câştigat alegerile şi în Oradea, şi în Bihor. Motivul? Maghiarii au votat cu Iohannis, au acuzat ei, dând exemplul comunei Paleu. Aici, într-adevăr, 374 localnici l-au ales pe Kelemen, 312 pe Iohannis şi doar 97 pe Ponta, dar s-au prezentat la vot doar 1.050 din cei 2.127 alegători. Concluzia e, deci, alta: majoritatea maghiarilor nu mai crede în UDMR tocmai pentru că e la guvernare cu Ponta şi nu simt niciun beneficiu. Ca dovadă, în alte zone, maghiarii alegătorii au optat pentru Kelemen, Iohannis şi Ponta în proporţii previzibile. La Diosig au fost 562 voturi Kelemen, 428 Iohannis, 557 Ponta, iar la Săcueni Kelemen a primit 1.570 voturi, Ponta 552, iar Iohannis doar 448. Dar s-au dus să voteze doar 4.678 din cei 9.012 alegători!

Mai clară a fost preferinţa pentru Ponta, fireşte, în comunele cu primari PSD şi apoi, mai atenuată, în cele cu edili traseişti. De pildă, la Avram Iancu (primar ex-PNL), Iohannis a cules numai 310 voturi, în timp ce Ponta 941, la Borod Iohannis 715 şi Ponta 1.056, la Husasău de Tinca Iohannis 228 şi Ponta 615.

Primari ACL care au obţinut scoruri mari sunt cei din Vârciorog (PNL) cu 659 voturi pentru Iohannis şi 265 pentru Ponta, Nojorid (PNL - Iohannis 1.202, Ponta 740), Rieni (PDL - Iohannis 1.071, Ponta 640), Sânmartin (PDL - Iohannis 2.953, Ponta 1.850).

Va urma...

Susţinătorii celor doi concurenţi rămaşi în cursă pentru confruntarea de duminică, 16 noiembrie, au tras linie şi au adunat, pentru a şti ce strategie să adopte în ultima săptămână de campanie rămasă. "La noi e simplu: vom încerca să mobilizăm lumea să iasă la vot, fiindcă fiecare alegător care în plus faţă de primul tur e un plus", spune şeful PDL Bihor, Gavrilă Ghilea. "Şansele să voteze Iohannis sunt mari", adaugă şi primarul Ilie Bolojan.

În tabăra Ponta, în schimb, lucrurile sunt mai complicate. Atât PSD, cât şi UNPR şi PC au cam "făcut totul" deja, şi nu mai au de unde scoate în plus votanţi pro Ponta. În mod sigur acesta e şi motivul pentru care la vârf s-a decis "refacerea USL" cu PLR-ul lui Tăriceanu, "tăcerea" UDMR în schimbul rămânerii la guvernare, cooptarea unor bizari precum Vadim şi Dan Diaconescu. Ciudaţi, dar oricum mai mulţi decât fidelii Monicăi Macovei sau ai PPMT-istului Szilagyi Zsolt, singurii care au anunţat că vor să-şi "transfere" procentele pentru candidatul ACL. O fi prea puţin pentru a surmonta diferenţa între cele 40,44% ale lui Victor Ponta şi cele 30,37% ale lui Klaus Iohannis sau se va întâmpla până duminică o surpriză care să răstoarne situaţia? Cine ştie, poate de data asta nici măcar Băsescu...


MASĂ DE POMANĂ
PSD face cinste pentru Tăriceanu

După graba cu care l-a scos în faţă pe Călin Popescu Tăriceanu şi l-a anunţat ca posibil premier, pentru PSD este esenţial dacă românii vor percepe sau nu că "refacerea USL" are loc cu PLR. La schimb, Tăriceanu face un turneu în ţară pentru a se afişa cu "baronii" PSD şi a-i discredita pe vechii colegi din PNL, "vinovaţi" că ar fi devenit "băsişti". Aşa a făcut vineri şi la Oradea, etichetându-l "trădător"  inclusiv pe primarul Ilie Bolojan, despre care nu demult spusese că "a fost unul din colaboratorii pe care i-am apreciat cel mai mult, pentru onestitatea de care a dat dovadă, dar şi pentru eficienţa şi responsabilitatea pe care le-a demonstrat".

Tot vineri, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, în numele lui Tăriceanu, a convocat primarii bihoreni la o întâlnire cu acesta, iar pe cei din PNL şi PDL şi la o masă, organizată la hotelul Continental. Evident şi pentru a-i convinge, pe cei mai slabi de înger, să nu mai "tragă" în campanie pentru Iohannis. În final, la conclav au participat doar primarii PSD şi UDMR. Aceştia poate nu întâmplător, de vreme ce unii lideri din Oradea le-au poruncit să-şi "verse" electoratul tot spre Ponta. Evident, or fi şi aceştia mândri că-s români şi ortodocşi...

Citiţi pe această temă şi articolul: Noul mesaj pe care care îl vor populariza PSD-iştii bihoreni: Iohannis "pune în pericol integritatea teritorială a României"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
@ SLAYER
Ar fi ridicol sa fie interpelata CCR. LISTA SECŢIILOR DE VOTARE DIN STRĂINĂTATE a fost stabilita prin Anexa 1 a Ordinului Ministerului Afacerilor Externe nr. 1839 din 16 septembrie 2014 privind stabilirea secţiilor de votare din străinătate pentru organizarea şi desfăşurarea alegerii Preşedintelui României în anul 2014. Legea este cat se poate de clara doar ca PSD-ul nu vrea sa o respecte.
Postat 16 Noiembrie 2014, 20:05 de Petcu
De ce nu s-a cerut un PUNCT DE VEDERE CCR?
@Petcule...Era perfect legala o mica interpelare catre CCR; CCR, care si-a mai expus si altadata punctul de vedere. Au oare nu le-a fost frica celor din BEC ca vor primi in scris ce-a spus cu gurita lui "exoticul" Zegrean? ANUME CA NU SE SCHIMBA REGULILE IN TIMPUL JOCULUI? De ce BEC-ul basist nu si-a asumat CLAR, EXPLICIT, faptul ca se pot infiinta sectii de votare SUPLIMENTARE, DOAR IN DIASPORA? Ei au spus ca in tara e interzis sa ai noi sectii fata de turul 1, dar in strainatate e permis. De ce au dat comunicat, de ce nu au dat o hotarire?
Postat 11 Noiembrie 2014, 19:25 de SLAYER
@ TDS
Ponta este exact tripul de sef care, din lasitate, nu-si asuma responsabilitatea deciziilor si prefera sa sacrifice un subordonat, doar ca sa dea bine. Eu nu cred ca dezorganizarea procesului electoral din strainatate s-a facut fara stiinta primului ministru. Poate nu ai avut ghinionul sa intalnesti astfel de sefi, dar mai devreme sau mai tarziu o sa intelegi tipologia de persoana la care ma refer (las, fara coloana vertebrala, slugarnic in relatia cu persoanele superioare lui dar aspru si lipsit de scrupule in relatia cu subordonatii, pe care da vina de fiecare data cand greseste).
Postat 11 Noiembrie 2014, 10:09 de Petcu
Petcu
In cuprinsul Legii 35/2008 (Cap.3 - Sectiile de votare si birourile electorale ale sectiilor de votare), nu se foloseste nicaieri sintagma "infiintare sau constituire sectii de vot", ci doar "organizare" sectii de votare, atat pt sectiile din tara cat si pt cele din strainatate. Conform DEX, cuvantul "organizare" are si sensul de constituire / infiintare pe langa cel de coordonare a mijloacelor tehnice, economice, administrative, astfel încât să permită executarea în condiții optime a unui proces. Repet, demisia lui Corlatean a fost un act firesc dar trebuia sa-si asume raspunderea si primul ministru Victor Ponta si desigur presedinta A.E.P.
Postat 11 Noiembrie 2014, 10:00 de Petcu
DEX
@Petcu ORGANIZEAZA, NU INFIINTEAZA! Adica ceea ce au decis AEP si BEC ca trebuie INFIINTAT, MAE ORGANIZEAZA! Asigura logistica, personal, cabine de vot etc DEX a infiinta=A face să ia ființă; a crea, a întemeia, a fonda, a alcătui a organiza=A face ca un grup social, o instituție etc. să funcționeze sau să acționeze organic (repartizând însărcinările și coordonându-le conform unui plan adecvat); a stabili și a coordona mijloacele tehnice, economice, administrative, astfel încât să permită executarea în condiții optime a unui proces
Postat 11 Noiembrie 2014, 08:46 de TDS
@ TDS
Esti in eroare. Conform art. 18 alin. (8) din Legea 35/2008 "Pe lângã misiunile diplomatice si oficiile consulare ale României, Ministerul Afacerilor Externe organizeazã una sau mai multe sectii de votare pentru alegãtorii care au domiciliul sau resedinta în afara tãrii. În afara acestor sectii de votare pot fi organizate, cu acordul guvernului din tara respectivã, sectii de votare si în alte localitãti... Prevederile sunt aplicabile si la alegerea presedintelui, conform art. 73 din aceeasi lege. PONTA trebuia sa-si dea demisia de onoare impreuna cu CORLATEANU!
Postat 11 Noiembrie 2014, 08:18 de Petcu
raspuns
@Petcu: 1. Da, MAE organizeaza dar NU INFIINTEAZA SECTII DE VOTARE! Le organizeaza pe cele dispuse de AEP si BEC! Dumnezeule mare! 2. In continuare sustin ca justitia se face pe probe! In cazul adoptiei inlesnite de Werner vorbim despre o ANCHETA JURNALISTICA! Si pana una alta BUNICA a facut declaratiile demult(in 2000, ca acu' e "sub pamant srl")cand Werner nu era nici un candidat la Presedintie! In schimb matusa scoasa la lumina de Werner a facut declaratii acum, intre cele doua tururi! Cam trase de par! 3. Predoiu a lansat pe piata chestia cu spaga luata de Ponta in Dubai! A lansat-o! Mai vedem... 4. Ponta oricum va demisiona pana in 21 decembrie 2014! Bine, nu pentru DIASPORA! Ca nici nu vad de ce! Hai, daca in 2009 ar fi demisionat Boc si Baconschi pentru votul la 14 secunde de la Paris, ma mai gandeam. Asa, nu! 5. Baselu' a zis cu gura lui(cand cu Referendumul)ca " regulile nu se schimba in timpul jocului"! Daca atunci unii au fost de-acord cu asta, zic sa fim si acum! Deci cate sectii de votare au fost in turul I, tot atataea in turul II!
Postat 11 Noiembrie 2014, 00:44 de TDS
IAR TACTICA MASS-MEDIEI obediente
e una simpla: daca nu scriem despre ceva, acel ceva nu exista. Se poate Bihoreanu' sa nu faceti voi o mica analiza/spalare cu vanzarea acelor copii nefericiti, de catre "nevinovatul" Onannis? Sa va intreb altcumva... DACA si numai DACA, Ponta, prin intermediul cabinetului de avocatura, ar fi fost implicat (perfect legal la o adica) in ADOPTII INTERNATIONALE, nu va intreb DACA ati fi urlat, CI CIT DE TARE?
Postat 10 Noiembrie 2014, 20:09 de SLAYER
TDS, nici mie nu-mi place...
cind cineva cedeaza in fata Besimii; pe de alta parta vad postacimea analfabeta cum n-are aer si baga eternele mizerii cu atac la persoana, "Mele e bosorog, e clapaug", comentarii de oligofreni inspirate din Onannis. Asta e semn ca nu mai pot tipa pentru ceva ce s-a risipit. Pe mine ma intereseaza mai mult daca JANDARMERIA ROMANA E PREGATITA SA FACA FATA LA ETERNA TACTICA A BASIMII: DEVASTARI, DISTRUGERI SI VIOLENTA. TARE MI-E TEAMA CA VIOLENTA, E ULTIMA ARMA PE CARE-O MAI AU BASIMILE.
Postat 10 Noiembrie 2014, 20:02 de SLAYER
Impartialitate
Nu demult, promovai ideea impartialitatii si a justitiei bazate pe probe. Din pozitiile adoptate pe subiecte (in special mizeria legata de adoptii), inteleg mai degraba ca trebuie discutat pe probe doar cand este vizat PONTA. Daca este vorba de IOHANNIS putem sa-l facem "traficant de copii" doar dupa ce vedem la Antena 3, fara sa existe o solutie de confirmare data de parchet, instanta sau alta institutie abilitata. Justitie marca PSD - Ponta & Voiculescu .
Postat 10 Noiembrie 2014, 19:24 de Petcu
@ TDS
Conform datelor de pe site-ul oficial, Ministerul Afacerilor Externe "Organizează secţiile de votare din străinătate şi formulează propuneri privind acreditarea reprezentanţilor organizaţiilor internaţionale şi ai mass-media străine" . Demisia este un act absolut normal in situatia data, cu observatia ca trebuia sa demisioneze impreuna cu Ana Maria Patru (sefa A.E.P) si cu primul ministru Victor Viorel PONTA.
Postat 10 Noiembrie 2014, 19:11 de Petcu
TITUS a demisionat cam... degeaba
Atribuțiile AEP, conform site-ului oficial: "Autoritatea Electorală Permanentă este o instituţie administrativă autonomă fundamentală a statului român care urmăreşte organizarea şi desfăşurarea operaţiunilor electorale, în scopul asigurării condiţiilor corespunzătoare de exercitare a drepturilor electorale, a egalităţii de şanse în competiţia politică, a transparenţei în finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale". AEP este condusă din mai 2012 de Ana Maria Pătru, figură controversată prin prisma legăturilor sale cu tabăra Traian Băsescu. Anterior numirii la AEP, ea a fost vicepreședinte al PDL Vâlcea.
Postat 10 Noiembrie 2014, 17:11 de TDS
Si bunica? Pssst! Toata lumea!
@SLAYER: Da, mi-l amintesc pe Fileata dar imi amitesc si de politicienii care stateau in plan secund urmarindu-l sau chiar coordonandu-l discret! Ei cica nu vazusera nimic!In rest bunica respectiva chiar spusese ceva! Saraca, ea incerca sa afle ceva despre nepoti! Si repet, era filmata in 2000, nu acum, in campanie! Asta e! Marinarul batea copii, Werner caftea bunici ingrijorate!
Postat 10 Noiembrie 2014, 16:48 de TDS
TDS...ai uitat ceva
Ti-l aduci aminte pe Fane Fileata? Ala care facea lupte roma-romane cu batrinica de la Nana? Asta pe care-l plinge Bihoreanu, Klaus "Smardoi" Sibianu, i-a tras si el un sut in dos la Bunica acelor copii. O fi pe principiul "O fi zis Bunica ceva, o fi injurat Bunica", dar realitatea ne arata ca Violenta ca si Hotia si Minciuna sint in singele celor care ne vor binele cu forta. Ei sa fie presedinti, chiar daca noi nu-i vrem.
Postat 10 Noiembrie 2014, 13:40 de SLAYER
ROBU...
@Adi_Oradeanul În primul rând sunt alergic la maltratarea LIMBII ROMÂNE! Deci atenție cum scriem! Doamna respectabilă nu știu exact cât de respectabilă este dar...o fi! Nu știu dacă a fost sensibilă la critici sau cel(cea)care îi administrează pagina(am această bănuială că există o persoană care se ocupă)și-a dat seama că ar fi cazul să corecteze ceea ce a scris în prima fază. Unul din sus-pușii zilei este chiar...BOLOJAN! Nici o reacție la zecile(miercuri trec de sută)petiții! PS Ați văzut implicarea primarului ROBU(Timișoara)în ceea ce s-a numit PROTEST ÎNTRU SUSȚINEREA DIASPOREI?
Postat 10 Noiembrie 2014, 12:44 de TDS
TAXELE cum e cu TAXELE!!!
@ Redactor A. Criș: Articolul OK ...dar să auzim și cealaltă parte acum înainte de turul II... Sper să apară îm timp util și articolul din ediția tipărită despre TAXELE LOCALE pe 2015!!! Articolul de susținere pentru Iohannis de către dl. Bolojan ....oare o fi bine a fi postat sau n-o fi bine? @TDS... doamna cu pricina e respectabilă... dacă a fost sensibilă la critici... recunoașteți, în ultima vreme, când va mai ascultat și a reacționat careva din sus-pușii zilei...
Postat 10 Noiembrie 2014, 12:37 de Adi_Oradeanul
PS
Doamna cu pricina a șters primul comentariu batjocoritor și a postat unul despre diaspora! acum jumătate de oră....
Postat 10 Noiembrie 2014, 11:52 de TDS
aseară ți-am luat basma...
Pe net circulă un filmuleț în care apare o femeie simplă care spune că va vota cu Ponta! O respectabilă(mă rog...)deputată locală s-a gândit sa posteze filmulețul pe pagina ei de FB și chiar să facă un scurt comentariu cu iz de batjocură! Altfel doamna în cauză este o "bună" creștină, cu mers duminical la lăcașul de cult între orele 11,00-13,00 și 17,00-19,00!
Postat 10 Noiembrie 2014, 11:33 de TDS
Ghinion
Ei, a avut și Werner GHINION că au vorbit bunica și mătușa! Și bunica a vorbit încă din 2000! Deci nu taman în campanie! Cu 14 ani mai devreme! Eu merg pe ideea ca profesorașul a lins niște smântână cu acea ocazie! Mai degrabă de-acolo să se fi pus bazele imobiliare decât din meditații!
Postat 10 Noiembrie 2014, 11:27 de TDS
Cireasa de pe tort
Aveti interzis la tastatura sa ne spuneti si noua opinia voastra de deontologi? CUM POATE CINEVA CARE VREA LA COTROCENI, SA AIBA IN TRECUT OPERATIUNI DE BROKERAJ CU COPII?
Postat 10 Noiembrie 2014, 11:05 de SLAYER
Vad ca nu suflati un cuvintel despre....
adevarata problema, cine sta in spatele lui Onannis? Hai ma ce naiba, e bihorean d'al nost, e cu Vama,si cu invirteala&ciordeala,mai vesnic transpirat pe cele 3 rinduri de gusi.Mai e unu' care punea borduri duble la Capitala si pentru ca n-a fumat si n-a baut in viata lui, si-a ridicat un mausoleu, Viteanu parca...
Postat 10 Noiembrie 2014, 11:01 de SLAYER
Bihoreanu traie(ne)ste din Basism
Si-o tot tine langa, cu divizarea. De ce trebuie sa va bateti joc,si de romani si de maghiari spunind despre UDMR ca sint si "romani si ortodocsi"? Nu v-ati saturat ma, de atitarea unora impotriva altora?
Postat 10 Noiembrie 2014, 10:54 de SLAYER
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON