URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2012, 08:36

Mihai Groza, candidatul PDL la Primăria Oradea: "Lumea s-a săturat să vadă sânge pe sticlă"

Mihai Groza, candidatul PDL la Primăria Oradea: "Lumea s-a săturat să vadă sânge pe sticlă" TRIO DESTRĂMAT. În 2008, „omul de omenie" Mihai Groza (în centrul imaginii) se afişa în echipă cu Mircea Matei (stânga), care urma să-i fie viceprimar, şi cu Marcel Boloş (dreapta), propus drept city-manager de fostul lider al PDL Bihor, Petru Filip. Pe cât de indestructibil părea grupul, pe atât de iremediabil s-a rupt, fiecare urmându-şi calea proprie: Groza s-a refugiat director la Hidroelectrica Bihor, Matei a şters-o la Bucureşti ca secretar de stat, iar Boloş a ajuns... de-a dreapta primarului liberal Ilie Bolojan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai molcolm şi mai liniştit, dar în continuare un "Taur" luptător - aşa se prezintă, după 4 ani de absenţă din viaţa publică, PDL-istul Mihai Groza, viceprimar între 2004-2007 şi primar până în 2008, când a pierdut alegerile plătind, spune el, greşelile altora.

Nominalizat să tragă încă o dată la Primărie, Groza, care din 2009 conduce Hidroelectrica Bihor, vrea să demonstreze că poate concura onest pentru o funcţie pe care nu şi-o doreşte "musai". Aşa că, tocmai din acest motiv, promite o campanie diferită de cea din 2008, când alţii au lansat mesaje cu "bolovani" în numele, dar din spatele şi fără ştirea lui. Cine anume? Aflaţi din interviul în care Groza se confesează, face dezvăluiri, dar şi promisiuni...

Candidatură "de control"

- PDL a părut să ezite la alegerea candidaţilor la Primărie şi la şefia CJ, despre dvs. spunându-se chiar că nici nu v-aţi dorit candidatura...

- Ca orice partid serios, şi PDL şi-a făcut analize. Din câte cunosc, s-au făcut şi sondaje în marile oraşe, iar pentru Oradea rezultatul a ieşit de curând. Ştiam că sunt inclus în aceste sondaje, deşi n-am precizat niciodată că-mi doresc sau nu-mi doresc asemenea funcţie.

- Ce sau cine anume v-a determinat să intraţi din nou în competiţie?

- Am ţinut cont de sondaj, dar în primul rând m-a motivat rezultatul alegerilor din noiembrie 2008, când am câştigat Colegiul 4 Senat Oradea cu 14.800 de voturi, la trei luni şi jumătate după "zdrobitoarea înfrângere" de la locale, cum spunea presa. Da, a fost o înfrângere zdrobitoare, dar n-a fost ruşinoasă, căci am acceptat cu demnitate rezultatul. Şi acum cred că acel scor de 20,54% se datorează în primul rând muncii mele, căci atunci am avut adversari în propriul meu partid. Viaţa a demonstrat, la parlamentare, că orădenii n-au avut nimic cu mine, şi am reuşit să-mi fac o campanie diferită de cea pentru locale, unde nu m-au caracterizat acele mesaje de agresivitate, cu "bolovani", cu celelalte. Deci în iunie a fost un vot care a taxat ceea ce a fost până atunci în plan local, probabil. Dar viaţa merge înainte, iar eu ştiu să merg înainte fără să mă abat de la principii.

- V-aţi întocmit programul cu care veţi candida?

- Pot spune că am câteva idei. N-am avut când să-l întocmesc, pentru că (n.r. - vinerea trecută, la data interviului) abia de 24 de ore cunosc că sunt candidatul la Primărie. Şi n-am avut niciodată în plan să-mi scriu un program pentru eventualitatea dacă mă pune cineva candidat. Voi avea, însă, unul care vine în sprijinul orădenilor şi al Oradiei.

"Voi lua procentul maxim pentru a deveni primar"

- Vă alegeţi liber echipa de consilieri sau e apanajul partidului?

- Imediat după nominalizarea mea, am impus nişte reguli. În primul rând libertate, sigur, în proporţie de 90%, la alegerea unei liste de consilieri cu o structură omogenă, în care să avem reprezentate şi colege, şi colegi care să acopere toate sferele vieţii publice. Am mai impus ca regulă să monitorizez îndeaproape, deşi îmi va fi foarte greu, tot ce ce întâmplă în jurul meu. Nu vreau să fac trimiteri la campania din 2008, dar trebuie să spun că acele mesaje de atunci nu m-au caracterizat şi nu mi-au aparţinut. Eu îmi doresc o campanie echilibrată, pe proiecte, pe valori, în sprijinul cetăţenilor, pentru că lumea s-a şi săturat să vadă sânge pe sticlă, cum se spune.

- Vom vedea candidaţi noi pe lista de consilieri?

- O, da, cu siguranţă că da.

- Sondajul PDL din iunie anul trecut, singurul ajuns public, credita partidul în Oradea cu 9,7%. Ce procentaj credeţi că veţi atinge dvs., în condiţiile în care de atunci partidul a căzut şi mai mult în ochii electoratului?

- Din punctul meu de vedere, localele se diferenţiază net de parlamentare, căci la locale contează în primul rând omul, nu sigla. Trebuie şi să spunem lucrurilor pe nume, că în 2008 România mergea cu motoarele bubuind, dar totul era fals, se dădeau salarii şi pensii fără acoperire, de unde şi măsurile foarte dureroase de austeritate care s-au luat apoi de PDL. Acum, eu nu zic că această criză nu putea fi mai bine gestionată, dar se văd şi efectele pozitive ale acelor măsuri. Revenind la situaţia de acum, nu pot spune care sunt procentele, pentru că nu am văzut sondajele, dar pot spune că voi lua un procent maxim pentru a fi primarul municipiului Oradea.

- Acum PDL are 7 din cei 27 consilieri locali, veţi reuşi să-i păstraţi sau să-i "înmulţiţi"?

- Unui primar cu 7 consilieri îi va fi foarte greu să construiască hotărâri de Consiliu care să-i permită aplicarea propriului program. Din acest motiv, e firesc ca locomotiva în alegeri să fie candidatul la Primărie, care să-şi aducă cât mai multe voturi şi lui, şi listei de consilieri, inclusiv de la Consiliul Judeţean.

Campanie cu eleganţă

- Ce eşecuri şi ce succese credeţi că a avut primarul de acum, Ilie Bolojan?

- Nu suntem în campanie, deci n-am să mă refer acum la eşecurile sau succesele sale.

- Dar sunt lucruri pe care le-aţi fi făcut altfel?

- La momentul potrivit vom spune şi ce a făcut bine actuala administraţie, şi ce proiecte a preluat de la noi, la cheie, doar pentru a le pune în aplicare, cum e Podul Sovata, pe care eu l-am susţinut. Dar, în acelaşi timp, cu eleganţă, voi puncta şi ce putea fi făcut mai bine. Vom merge pe un mesaj constructiv, nu pe atacuri la persoană.

- Aţi menţine amenzile pentru parcările nelegale sau pentru abaterile la salubrizare?

- Hm, mă forţaţi să intru în comentarii... Pot spune că pentru a face astfel de lucruri trebuie în primul rând să creezi alternative. Şi apoi, dacă nu sunt respectate normele, se poate veni şi cu sancţiuni. Dar în primul rând trebuie să creezi alternative.

- Ce relaţie aveţi, dacă aveţi, cu actualul primar?

- Contrar unor presupuneri ale unor colegi de-ai mei, eu pretind că am relaţii corecte cu toţi cei care sunt oameni cu adevărat, indiferent de gruparea politică din care fac parte şi indiferent de funcţia pe care o ocupă vremelnic, pentru că astăzi eşti primar, mâine eşti altceva, dar important e să lăsăm ceva în urma noastră. Nu să privim în urmă cu mânie, ci cu mulţumirea că am făcut ceva pentru oraş.

- Pe fostul ministru Cseke Attila, cel mai probabil candidat UDMR, îl consideraţi un competitor redutabil?

- Am lucrat cu Cseke în Consiliul Local, este unul din cei mai serioşi oameni pe care îi are UDMR, a făcut foarte multe lucruri bune şi pentru comunitatea locală. De fapt, banii de la actuala guvernare au venit pentru Oradea, pentru că şi la Bucureşti avem oameni plecaţi din Bihor, cum e şi domnul Vasile Blaga, care indiferent cine a condus Oradea, a adus bani în judeţ. Revenind la Cseke Attila, da: este un competitor serios, iar eu îl voi respecta. Şi pe el, şi pe toţi ceilalţi candidaţi.

Evacuat de Mircea Matei

- Dar cu fostul dvs. şef din Primărie, Petru Filip, ce relaţie aveţi?

- Pentru că dânsul este la Bucureşti şi face parte din organizaţia PDL de la sectorul 2 sau 5, nu vreau să greşesc, nu pot spune că am avut relaţii în ultimii ani. Sigur, ne-am mai salutat, ne-am urat de sărbători, dar s-au limitat aceste relaţii la atât.

- Vă ajută sau vă încurcă Mircea Matei, care recent a retras licenţa Electrocentrale? Preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş, spunea că organizaţia n-a fost consultată...

- Eu nu am nicio funcţie în organizaţia Bihor, nu particip la şedinţele Biroului Judeţean decât atunci când sunt invitat. Vedeţi, imediat după ce câştigasem Colegiul 4 Senat la Oradea, era o şedinţă a Biroului şi s-a ridicat domnul Matei să spună: "Domnu' Groza, cine nu e membru al Biroului să părăsească sala!". Adică, tocmai eu, care adusesem voturi! Nu cred că m-am simţit niciodată mai umilit, dar am părăsit sala.

- Deci vă ajută decizia lui sau vă încurcă?

- Pot face un comentariu scurt, atâta timp cât şi organizaţia s-a delimitat de el: nu cred că era cel mai fericit moment să uzeze de o funcţie pe care o ocupă vremelnic faţă de CET Oradea. Că sunt lucruri de îndreptat, că pot fi îndreptate, sunt de acord! Dar modul ales de el a fost cât se poate de penibil, iar momentul nepotrivit.

- În 2009 aţi renunţat la funcţia de consilier local, pentru a nu fi în incompatibilitate ca director la Hidroelectrica. Acum vă veţi suspenda sau vă veţi lua concediu pentru campanie?

- Dacă aş fi avut statut de funcţionar public, ar fi trebuit să mă suspend. Pe de altă parte, în campania din 2008 am fost în acelaşi timp candidat, primar şi viceprimar, pentru că n-am avut decât un viceprimar, care era şi el în campanie, şi am reuşit să duc şi o campanie în spate, şi administraţia oraşului. Nu fac trimitere la contracandidaţii mei, dar din câte ştiu şi candidatul USL îşi va vedea de activitatea din Primărie. Şi eu aşa văd lucrurile, că voi putea să-mi desfăşor activitatea în continuare, la fel ca până acum. Dar îmi voi lua o bucată din concediul de odihnă pentru ultima parte din campanie.

- În ce măsură veţi beneficia de implicarea în campanie a lui Vasile Blaga?

- Dânsul e un pilon de bază pentru PDL şi pentru Bihor. Ne bazăm pe sprijinul său, şi ne-a spus că va veni în campanie de două-trei ori în Bihor.

Viaţa e o luptă

- Veţi face tandem cu candidatul la şefia CJ, Radu Ţîrle?

- Pe mine personal mă onorează candidatura domnului Ţîrle la CJ, mă refer la valorile şi principiile morale pe care şi dânsul le are. Va fi o muncă specifică a dânsului pentru judeţ, eu mă voi concentra pe Oradea, dar vor fi şi anumite suprapuneri în campanie.

- Dacă veţi câştiga Primăria, ce veţi schimba în instituţie? Dar în oraş?

- În primul rând voi dori un respect deosebit pentru cetăţean. Nu e un slogan, căci mi-a făcut dintotdeauna o plăcere deosebită să lucrez cu oamenii, iar atunci când am fost pus în slujba lor am spus mereu că ei sunt prioritatea numărul zero.

- Dacă veţi câştiga Primăria, dar Guvernul va fi al USL, cum veţi continua proiectele oraşului şi cum veţi impune şi altele, noi?

- Actuala guvernare a ajutat foarte mult Primăria Oradea. Vom conştientiza şi vom spune lucrurilor pe nume despre ce-a făcut Guvernul pentru Oradea, pentru că nu poţi veni toată ziua să spui că s-au făcut poduri, ci va trebui să despărţim lucrurile şi să vedem ce-a făcut Primăria şi ce-a făcut Compania Naţională de Autostrăzi. Dacă nu vom spune lucrurilor pe nume, înseamnă că nu suntem corecţi. Va fi un efort de comunicare, şi va fi nevoie şi de o obiectivitate a presei, ca să transmită aceste lucruri.

- Vă mai vedeţi în politică dacă pierdeţi? Altfel spus, va fi totul sau nimic?

- A fost totul sau nimic că am pierdut alegerile locale din 2008? A fost totul sau nimic că am câştigat Colegiul 4 Senat în acelaşi an? A fost totul sau nimic vreo funcţie politică pe care nu o am în partid? Nu, pentru că nu m-am asociat niciodată cu o funcţie sau cu politica. Sigur, sunt membru PDL, dar nu am vizat niciodată funcţii, nici în partid, nici în administraţie, şi voi putea şi fără funcţii şi în continuare.

- Deci s-a cicatrizat orice rană din trecut?

- N-a fost nicio rană, a fost un sentiment de durere peste care am trecut.

- Ce aţi simţit totuşi când, după alegerile locale, cel învinuit pentru eşec aţi fost dvs.?

- La acea vreme am ştiut să trec peste aceste lucruri. Mai interesant a fost după alegerile parlamentare, când anumiţi colegi spuneau că s-au pierdut alegerile pentru că nu s-au implicat ei, deşi eu zic că era mai bine să nu se implice, ca să nu facă transferul de imagine negativ către mine. Mai mult, n-am auzit niciun cuvânt, nu de mulţumire, ci aşa, măcar scăpat, că la Oradea s-a câştigat un colegiu de Senat... Parcă nu le convenea că am câştigat atâtea voturi. După calculele mele, îmi lipseau cam 2.700 de voturi ca să devin al doilea senator PDL din Bihor. Deci, atunci am trecut mai greu peste mâhnire, nu după locale.

- Din toate aceste motive, v-a venit vreodată să vă lăsaţi de politică?

- Nu. Viaţa e o luptă, şi toţi avem datoria să luptăm, pentru familie, pentru serviciu, pentru oraş, pentru valorile pe care le avem. Mie mi-ar fi fost uşor să le spun colegilor: "Ştiţi ceva? M-am săturat! M-aţi pus la punct, m-a pus şi presa, îmi iau bagajele, plec!". Dar nu sunt genul acesta, eu sunt Taur, iar taurii sunt luptători nativi în arenă, chiar dacă mai iau câte o suliţă între coaste...


CINE ŞI CUM
Caracterizări în trei cuvinte

Petru Filip - Un om inteligent
Mircea Matei - O persoană care mai are de învăţat de la viaţă
Ştefan Seremi - Un om serios, tenace, un camarad
Dorin Corcheş - Un băiat de perspectivă
Vasile Blaga - Bihoreanul cu care trebuie să ne mândrim

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
88 Comentarii
re ema
Oare de ce oradea are de ales intre 3 hotii
Postat 17 Aprilie 2012, 23:46 de ORADEAN
ORADENE, VOTEAZA BOLOJAN SI USL
(cateva)realizari BOLOJAN:1. Asfaltarea unui mare numar de strazi 2. Str. Ceyrat(P-ta 22 Decembrie-Universitatii) 3. Podurile peste Peta 4. parcarea de langa Real 5. Pistele de biciclisti 6. Parcarea de langa Primarie 7. Piramida(si estetica, si functionala) 8. Servicii mult imbunatatite(salubrizare) 9. Podul Sovata 10. Iluminat malul Petei 11. Turbogiratia(care iarasi, orice s-ar spune a normalizat circulatia in zona) 12. Chioscurile de ziare-BOLOJAN 13. Igienizarea si reamenajarea zonei Parcului 1 Decembrie(centrul civic)- 14. Iluminat centrul civic 15. Reamenajare P-ta Bucuresti 16. Pasaj subteran gara-BOLOJAN 17. Asfaltarea strazii Islazului(la prima vedere mai putin importanta, totusi va asigura o legatura directa cu Real-ul) Personal nu agreez proiectul Piata Unirii si nici CET pe gaz dar astea sunt ideile gestionarului din Marisel(nu trebuia sa si le insuseasca dar asta e).
Postat 12 Aprilie 2012, 10:45 de TDS
ORĂDENE TREZEŞTETE
Cu ce ne încălzeşte ( că oricum preţul Gcal este prea mare graţie lui Bolojan) că se fac investiţii inutile pentru ei, de unde sug comisionul dacă pentru noi taxele sunt cele mai mari şi salariile cele mai mici din ţară, nivelul de trai cel mai scăzut din ţară. De ce să+l mai votăm ca peste 4 ani să fim şi mai săraci şi el (Bolojan) mai bogat?Chiar nu vrem să se schimbe nimic? Bolojan nu îşi asumă nici o răspundere şi risc dacă preţul gazului controlat de ruşi creşte şi investiţia de peste 70 mil Euro în CET nu mai poate fi folosită?Că doar orădenii plătesc! Cum ne garantează Bolojan ? Orădeni treziţi-vă, somnul raţiunii zămisleşte monştrii ca şi Bolojan, uitaţi-vă la moaca lui!
Postat 12 Aprilie 2012, 10:42 de ORĂDENE TREZEŞTETE
:))))))))
:)))) parerea mea e ca respectivul, (gozboru-sugaci) abia asteapta sa-l ia mujya "prin surprindere".
Postat 05 Aprilie 2012, 19:10 de @ aaaahahhahahaha
pt josPDL
**** imputit, sa te ia mujya prin surprindere
Postat 05 Aprilie 2012, 18:59 de aaaahahhahahaha
@ josPDL
bai cretinule, olanda este si tara homosexualilor si a drogurilor asa ca ciocu' mic * in ploaie, atunci cand vorbesti de tara respectiva ! huu..... gunoi frustrat !
Postat 05 Aprilie 2012, 18:37 de jos udmr
partid de farsori, escroci si mai rau FURA pensiile batranilor:))
avem un singur sologan:FUNCTIONARUL public in SLUJBA cetateanului NU INVERSSSS, deci HUUUUUUUUUUUUUUUUUU PDL un partid de INTERLOPI care intretine CORUPTIA conform concluziei OANDEI, tara florilor a sufletului curat.BLAGA a sutinut jaful in PDL nu ne mai face cinste, cetateanul este furat de DREPTURI ca PDL sa se imbuibe in CORUPTIE!!! IN ORADEA PNL +PDL practica coruptia masiva :) v am prins soarecilor furati cascavalul
Postat 05 Aprilie 2012, 08:58 de jos PDL
ordinea
1. Groza ; 2. Bolovan ; 3. leprele udemeriste
Postat 05 Aprilie 2012, 00:35 de oradean
huu......
huuu........
Postat 04 Aprilie 2012, 23:04 de roujii cu gasca
HOTII !!!!
HOTII !!!!! SANTAJISTII !!!! LEPRELE !!!!!
Postat 04 Aprilie 2012, 23:00 de roujii cu gasca
of of
adevarul e ca pe vremea pdl-ului furtul din banul oradenilor era imens si generalizat. Acum, pe vremea pnl-ului furtul nu mai e generalizat. Acum il practica doar o mana de oameni. Cei initiati: RER, Selina, Abed Nego, Mihai Dacin & Co, si inca doi-trei. Ah, si mai e ceva (cineva): UDMR. Care nu mai are frica de nimic, santajeaza la lumina zilei, obtine tot ce vrea, la orice ora vrea. Asta e Oradea Azi....
Postat 04 Aprilie 2012, 22:46 de soso
Bun simt, corectitudine si competenta
Sunt apolitic si fost student. Tot respectul, domnule Groza !
Postat 04 Aprilie 2012, 20:43 de vot
Bun simt, corectitudine si competenta
Daca vrem aceste calitati in persoana unui primar, domnul Groza este omul potrivit.
Postat 04 Aprilie 2012, 20:29 de Vot
oare ?
Ce a facut Filip a facut si Bolo dar sa dai proiecte (degeaba) in halul asta unei singure FIRME din Oradea nu e sanatos .... nu inteleg cei atat pdl psd usl ...etc . La primarie e vorba de om nu de partid,.
Postat 04 Aprilie 2012, 18:52 de ATT
EVA e dussa rau cu capul
e clar ca usl castiga deci primar USL , oradea trebuie sa aiba ce este mai bun fraierilor, ii doare pe PDL in kkkuuur de voi ii vor verifica la sanggge banii furati de la popor, sper sa realizati ca aveti sansa ca hotii sa se verifice intre ei:)) ORICAND AU FURAT SI SECATUIT POPORUL CU CORUPTIA, ACUM SA LE IA INAPOI CE AU FURAT, AMIN!
Postat 04 Aprilie 2012, 17:20 de poftim
Rar sau foarte rar
Rar veyi indiviyi lipsiti de3 caracter la nivelul la care a ajuns Groza. A se vedea parerea despre Filip, Matei, Seremi, Corches si Blaga.
Postat 04 Aprilie 2012, 15:05 de Carp III
Sa cânte muzica !
Privind poza îmi aduc aminte de trio-ul DO RE MI !?! Similar cu Sextetul Cantabile, redenumit de fani ŞASE ŢÂŢE ŞI TREI PUŢE.
Postat 04 Aprilie 2012, 15:01 de Carp III
asa zic si eu
@black: asa zic si eu, e modelul perfect de candidat! eternul, fascinantul si perdantul candidat. el sa candideze, bolojan sa castige!
Postat 04 Aprilie 2012, 13:47 de TDS
Groza
Groza este modelul de candidat perfect pentru ORadea. LIngaii lui Bolojan mai lasa`ti aberatiile astea cu Bolojan!
Postat 04 Aprilie 2012, 13:42 de black
mea
@Eva: de ce spui "increderea noastra"? Banuiesc ca e vorba doar despre tine! Si atunci trebuia sa scrii "increderea mea"! Sau eventual "increderea noastra, a simpatizantilor PDL"
Postat 04 Aprilie 2012, 13:22 de TDS
bafta
Mult succes in alegeri domnule Groza. Sa stiti ca aveti increderea noastra!
Postat 04 Aprilie 2012, 13:19 de Eva
vot
@oradeni: da, e adevarat ca la urne fiecare va vota cu cine va dori dar pana atunci sunt inevitabile si discutiile contradictorii!
Postat 04 Aprilie 2012, 13:18 de TDS
taxa!
Dar o fi un tarif....sau o terasa cum spui tu, e tot acolo :))))
Postat 04 Aprilie 2012, 13:15 de cetatean
sa ne revenim
interesant care e serviciul ? ca ploua ? hai domnule sa fim seriosi
Postat 04 Aprilie 2012, 13:14 de Cristi
taxa!
@TDS "Taxa se plateste o data cu intretinerea si este ascunsa sub numele de taxa pentru transportul si epurarea apelor meteorice” *Un metru cub de apa de ploaie poate ajunge chiar la 10.000 de lei/persoana. De pe lista zecilor de taxe pe care romanii trebuie sa le plateasca nu a scapat nici taxa pe apa de ploaie. Chiar daca nu apare nicaieri sub aceasta denumire, taxa se incaseaza si nu e chip de a scapa de ea. Pe hartie apa de ploaie se traduce in precipitatii meteorice. Mai exact spus, fiecare dintre noi plateste pentru apa cazuta din cer."
Postat 04 Aprilie 2012, 13:13 de cetatean
taxa!
o taxa chiar.
Postat 04 Aprilie 2012, 13:10 de cetatean
fiecare cu cine vrea
Mai oameni buni, nu are rost sa va contraziceti aici...o veti face in voturi la alegeri. Pana la urma fiecare voteaza cu cine vrea, nu cred ca e loc de insulte si ironii. E alegerea fiecaruia sa voteze cum ii pofteste inima.
Postat 04 Aprilie 2012, 13:09 de oradeni
tot fals
@cetatean: imi pare rau, gresesti! este un tarif(calculat pe mc)pentru un serviciu prestat!
Postat 04 Aprilie 2012, 13:04 de TDS
@TDS
Daca te-ai documenta mai bine ai vedea ca este chiar o taxa.
Postat 04 Aprilie 2012, 13:03 de cetatean
fals
@cetatean: ce spui tu este tariful pentru un serviciu prestat si nu este o inventie locala!
Postat 04 Aprilie 2012, 12:55 de TDS
@TDS
Ca daca tot m-ai intrebat: ce zici de taxa pe apa de ploaie!!!! Probabil ca nu stii despre ea, poate tot Bolojan ti-o plateste! Cum sa platesti in 2012 taxa pe apa de ploaie???? Si mai sunt cateva taxe, probabil zeci pe care, draga TDS, da, suntem prosti si le platim!
Postat 04 Aprilie 2012, 12:50 de cetatean
:)))
De fapt, TDS nu a spus ca e tot acelasi lucru parcarea din fata blocului cu o terasa...ci doar ca amandoua sunt pe domeniu public :)))))) deci...tot acolo-i :)))
Postat 04 Aprilie 2012, 12:47 de Andrei
si tu cetatene?
@cetatean: si tu confunzi taxele cu impozitele! zi-mi si mie, ce taxe platesti?
Postat 04 Aprilie 2012, 12:45 de TDS
@TDS
ceva documente gen: parcarea din fata blocului e totuna cu o terasa! Ne lasi??? Pana cand credeti ca veti merge cu minciunile astea? Poate tie iti plateste separat Bolojan parcarea din fata blocului dar mie unul, si cred ca majoritatea oradenilor cred la fel, nu . Si nu am de gand sa platesc parcare anuala in fata blocului in timp ce platesc destule taxe la primarie!
Postat 04 Aprilie 2012, 12:43 de cetatean
@TDS
Grandioasa turbogiratie care tu spui ca a normalizat circulatia este un mare esec! ! Pe langa faptul ca stau in zona si e mult mai rau ca inainte, dupa un sondaj facut pe 100 de persoane din acea zona, culmea...ghici ce? TOTI AU ACEEASI PARERE! Bani multi, folositi in scop caritabil pentru apropiatii lui Bolojan!
Postat 04 Aprilie 2012, 12:38 de cetatean
n-am spus informatii secrete, ala e MRU
@cetatean: am spus "documente", atat!
Postat 04 Aprilie 2012, 12:31 de TDS
sa mori tu...
raducu45: cand ai cumparat tu apartamentul banuiesc ca era alta epoca si mult mai putine autoturisme1. Asfaltarea unui mare numar de strazi-BOLOJAN 2. Str. Ceyrat(P-ta 22 Decembrie-Universitatii)-BOLOJAN 3. Podurile peste Peta-BOLOJAN, parcarea de langa Real-BOLOJAN 4. Pistele de biciclisti-BOLOJAN 5. Parcarea de langa Primarie-BOLOJAN 5. Piramida(si estetica, si functionala)-BOLOJAN 6. Servicii mult imbunatatite-BOLOJAN 7. Podul Sovata-BOLOJAN(orice ai zice tu) 8. Iluminat malul Petei-BOLOJAN 9. Turbogiratia(care iarasi, orice s-ar spune a normalizat circulatia in zona)-BOLOJAN 10. Chioscurile de ziare-BOLOJAN 11. Igienizarea si reamenajarea zonei Parcului 1 Decembrie(centrul civic)-BOLOJAN 12. Iluminat centrul civic-BOLOJAN 13. Reamenajare P-ta Bucuresti-BOLOJAN 14. Pasaj subteran gara-BOLOJAN Mai vrei? Unde mai pui ca s-a renovat si cladirea de la intrarea in cimitir+aleile din interior pentru a putea gazdui confortabil rebuturile pedeliste!
Postat 04 Aprilie 2012, 12:28 de TDS
@TDS
Sunt sigur ca detii multe informatii cu caracter strict secret, poate ne spui si secretul unde e ascunsa comoara din adancuri. Inteleg ca sunteti infometati dupa putere si incercati sa faceti orice va sta in putinta sa ajungeti...dar macar nu mai mintiti atata oamenii!! Bolojan + turma de pesedisti = haos! Oricum lumea nu va fi atat de inapoiata sa voteze niste minciuni!!
Postat 04 Aprilie 2012, 12:26 de cetatean
bolojan si ai lui echipa alesdului
a facut un sens giratoriu "turbo" prin care se circula infinit mai greu decat inainte doar pt a pune pe tava firmei SELINA 2,5 MILIOANE DE EURO!!!!!!!!!(AVEA ORADEA NEVOIE DE ACEASTA "INVESTITIE?ERA ATAT DE PRIORIRAR SA DAM FIRMEI SELINA 2,5 MILIOANE DE EURO....PT ORADENI NU PT BOLOJAN DA) a taiat o gramada de copaci sa faca un parc industrial care e pe jumatate gol(a fost doar un tun imobiliar pt firmele apropiate pnl) a trecut cetul pe gaz si ne-a marit gigacaloria , inchetam de frig in apartamente ,dezapezirea un dezastru, suntem haituiti de cei cu amenzi de parcare DA CE SA SPUN ORADEA ESTE UN ORAS IN CARE MERITA SA TRAIESTI CU BOLOJAN PRIMAR AFARA CU BOLOJAN DIN PRIMARIE NE-AM SATURAT DE "CONDUCEREA" TA ATAT DE "PLINA DE REALIZARI"
Postat 04 Aprilie 2012, 12:18 de raducu45
bolojan si ai lui echipa alesdului
sa ne lase bolojan ca si-a batut joc de toti oradeanii...ne-a promis ca asfalteaza intre blocuri si face parcari in 2008...le-a facut dupa 3 ani taind o gramada de pomi+ dupa ne pune sa ne si platim locul de parcare(pai daca stiam asta nu mai imi cumparam apartament in oradea...pt ca eu atunci cad l-am cumparat puteam sa parchez linistit in fata blocului...acum nu ca nu ma lasa prea marele bolojan)pe langa acest fapt nasul,sora,mama cand vin la mine nu au unde parca pt ca toate locurile sunt date si nu ai voie sa parchezi pe locul unuia care isi plateste locul de parcare...(probabil ca aceasta este modelul alesd pt oradea)...se tot lauda ca a facut si a dres sa fim seriosi...isi ascuma o gramada de lucruri care nu sunt ale lui: 1 centura nu este pnl nu este bolojan este CNADR-GUVERNUL ROMANIEI PDL, 2 podul densusianu NU este pnl NU este bolojan, 3 malurile crisului nu sunt facute de primaria oradea nici de bolojan SUNT FACUTE DE APE CRISURI CARE APARTIN DE GUVERNUL ROMANIEI PDL, 4 PODUL SOVATA PROIECT PDL DIN 2007, 5 angiograful nu pnl nu bolojan ESTE MERITUL MINISTERULUI SANATATII GUVERNUL ROMANIEI PDL ministru udmr.
Postat 04 Aprilie 2012, 12:12 de raducu45
passadena
..numai commenturi pro pt bolovan.se vede k plateste bine bolovanu k altfel nu ar fi pe baricade lingaii lui!
Postat 04 Aprilie 2012, 12:06 de passadena
si da...
@cetatean: si DA! Imi place Bolojan, il stimez pentru corectitudine si cinste si chiar daca nu-mi place ca l-a tinut 4 ani pe parinte de-a dreapta sa(influnetandu-l negativ in privinta Pietei Unirii si chiar si a CET-ului)am sa-l votez fara rezerve
Postat 04 Aprilie 2012, 12:04 de TDS
el stie
@cetatean: si inca ceva: M.D.G. stie exact de ce scriu ce scriu si mai stie si ca detin niste documente!
Postat 04 Aprilie 2012, 12:02 de TDS
doar anti
@cetatean: 1. s-a intamplat, am vazut! 2. e absurd sa cred ca M.D.G. va recunoaste asa ceva vreodata 3. Cine vrea sa ma creada, bine, cine nu, NU! 4. Nu ma pune nimeni sa scriu nimic; scriu pentru ca urasc organic PD-L-ul si astept cu infrigurare clipa cand acest partid va iesi pe usa din dos a istoriei
Postat 04 Aprilie 2012, 12:00 de TDS
viitor
Succes domnului Groza in alegeri. Cetatenii care l-au ales reprezentantul lor in senat nu l-au ales degeaba. Va reusi de data aceasta cu voturile lor sa se lupte pentru Oradea, pentru un oras mai bun!
Postat 04 Aprilie 2012, 12:00 de oradea
passadena
pentru majoritatea oradeanilor,bolovan e un zero.regreta mult k l-au votat.......speram sa nu il mai voteze nimeni pentru k este un arogant,care nu sta de vorba cu oamenii obisnuiti,se crede ceva zeu,dar e un zero nu un zeu!
Postat 04 Aprilie 2012, 11:51 de passadena
passadena
....ORICAT A-TI INCERCA SA DENIGRATI IMAGINEA LUI GROZA SI IMPLICIT AL PDL-ULUI,ADEVARUL ESTE K GROZA E MAI BUN DECAT BOLOJAN SAU BOLOVAN. DE CAND E LA PRIMARIE FACE DOAR SENSURI GIRATORII PE BANII NOSTRI. CUM RIDICA VREO LUNA MASINI,MAI FACE UN SENS GIRATORIU.MAI LIPSESTE SA I-SI FACA SI IN FATA CASEI LUI SI ISI POATE INCHEIA MANDATUL LINISTIT. GROZA E UN OM DE OMENIE,CARE VA FACE MULTE PENTRU ORADENI. BOLOVANULE LASA-NE K NU TRAIESC OAMENII CU SENSURI GIRATORII SI PARCARI IN FATA BLOCULUI CONTRA COST. LA REVEDERE D-NULE BOLOVAN,CRED K TI-A AJUNS.....LASA OAMENII COMPETENTI SA ISI FACA TREABA!!!!
Postat 04 Aprilie 2012, 11:47 de passadena
incredere
@TDS E lesne de inteles ca poti sa scrii ce vrei ca asta nu inseamna ca e si adevarat. Sunt foarte mici sansele sa se fi intamplat asa ceva sau tu sa fi vazut asa ceva. Si e si mai lesne de inteles ca stai si postezi toata ziua mesaje de la partid pro sau contra unor oameni la toate articolele pe Bihoreanul.... sa fim seriosi...deci pozi spune ce vrei ca lumea care chiar a avut contact cu Mihai Groza stie ca esti doar un om pus sa faca antireclama.
Postat 04 Aprilie 2012, 11:38 de cetatean
am vauzt
@cetatean: eu am vazut cu ochii mei(intelegi, cu ochii mei!), stand in secretariat(pe vremea cand era interimar)cum a venit ospatarul de la bufet cu micul dejun pe care i l-a dus in birou iar secretara a notat in caiet(de protocol)produsele aduse! daca e asa de cinstit de ce a acceptat asa ceva? OK, nu e mare lucru dar stii cum se zice, pic cu pic se face mult!
Postat 04 Aprilie 2012, 11:27 de TDS
incredere
Mihai Groza e un om bun si cinstit si capabil sa faca multe lucruri pentru orasul asta. Doar pentru ca unii(care nici nu-l cunosc) nici nu stiu despre ce vorbesc...numai vorbesc sa se afle in treaba il asociaza cu altceva...asta e problema lor. Succes in alegeri domnului Groza!
Postat 04 Aprilie 2012, 11:22 de cetatean
Gogu
Doar daca un om isi expune punctul de vedere nu inseamna ca e pus de cineva...probabil ca de acolo de unde vii sau provii tu asa o fi...aici la mine nu e asa :)
Postat 04 Aprilie 2012, 11:20 de Andrei
@andrei
Andrei ,du-te si munceste ceva ....sau defapt tu esti platit sa postezi pe forum :)))))))
Postat 04 Aprilie 2012, 11:06 de gogu.
sensuri giratorii
Din punctul meu de vedere era necesara investitia in Politia din localitate. Am prieteni si rude care lucreaza in politie si erau vai saracii de ei... dar normal...tot ce sprijina cineva cu buna intentie e vazut de USL drept altceva....las' ca-s mai bune sensurile...in fine.
Postat 04 Aprilie 2012, 11:00 de oradean
Daca se doreste se poate
Daca se vrea se si poate multe pt.oras,in acesti aproape 4 ani de mandat s-a realizat mult,desigur asteptarile oradenilor sunt si mai multe. Dupa aproape 15 ani de mandate ale predecesorilor care mai mult au facut doar sa-si rotunjeasca propriele buzunare lor si celor care i-au propus,e greu sa recuperzi timpul pierdut la investitii si proiecte.Oricum Bolojan este mult peste ce a avut si au facut in Oradea acesti fosti primari,e greu sa multumesti pe toata lumea dar am incredere in echipa Domnului primar Bolojan si in urmatorul mandat este un CEC IN ALB acum dat de Oradeni.....dar cand ne uitam in urma la cat DE NEGRU A GASIT LA PRIMARIE merita sa avem incredere in EL.
Postat 04 Aprilie 2012, 10:52 de oradean
Oradea
Tot ziceti ca banii bagati de Bolojan in giratii sunt o pierdere totala? Dar \"contributia\" PDL prin CJ din banii nostrii, catre Pu-litie nu o socoteste nimeni? ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/cj-bihor-finanteaza-politia-in-locul-mai--100581.html AIA BANI ARUNCATI. PDL si-a batut joc atatia ani de Oradea si numai nu vede nimeni. Nici nu vb de ultimul lor mandat. Aduceti-va aminte si in antepenultimul lor mandat, ce invarteala a fost si atunci. OK! Nici unii nu sunt perfect corecti si curati, dar dintre mai multe rele, eu il prefer pe ala mai putin rau. Asta e realitatea si GATA!! PDLacii nu au facut NIMIC, NIMIC. Asa cum nu vor face NICI AEROPORTUL, si NICI MUZEUL (desii aici sper sa ma insel, ca e totusi an electoral), cu toata sustinerea pe care cica ar trebui sa o aiba CJ de la centru! Asta e realitatea! ORICE AR FI, CE VOTATI LA LOCALE, VOTATI SI LA NATIONALE! Nu ne mai putem permite ca Oradea sa aiba alta culoare politica decat bucalele! ESTE SINUCIDERE curata!
Postat 04 Aprilie 2012, 10:47 de PDL? o gluma
comparatie
@andrei: de acord ca una e una, alta e alta, asemanarea este prin faptul ca si terasa, si locul de parcare sunt pe domeniul public! punct!
Postat 04 Aprilie 2012, 10:46 de TDS
sensuri giratorii
@TDS Cum poti sa compari o terasa cu locul de parcare din fata blocului??? Sincer? Prin terasele lor, comerciantii, patronii si toti cei care isi desfasoara activitati pe locurile alea mi se pare firesc sa plateasca o taxa, dar cum poti sa pretinzi taxa pe locul de parcare din fata blocului??? mai ales ca tot din banii contribuabililor au fost facute lucrarile alea si Bolojan s-a mandrit cu acest lucru.... in fine...daca tu consideri ca e acelasi lucru o terasa cu o parcare....
Postat 04 Aprilie 2012, 10:43 de Andrei
confuzie
@andrei: nu confunda TAXELE cu IMPOZITELE! Impozitul pe teren si constructiei este una, TAXA(TAXELE)inseamna cu totul si cu totul altceva!
Postat 04 Aprilie 2012, 10:41 de TDS
sensuri giratorii
@TDS Da, platesc parcarea prin taxe si impozite legale...nu prin impunerea a inca unei taxe separate???
Postat 04 Aprilie 2012, 10:39 de Andrei
da exemple
@andrei: si o terasa(evident sezoniera)se amenajeaza cu acordul PMO dar tot domeniu public este si se plateste pentru asta!
Postat 04 Aprilie 2012, 10:38 de TDS
da exemple
@eu: dar ale cui sunt? exemplifica! si cine naiba mai e comunist? exemplifica!
Postat 04 Aprilie 2012, 10:36 de TDS
sensuri giratorii
@Gugu. Nu, tu esti? :)
Postat 04 Aprilie 2012, 10:36 de Andrei
sensuri giratorii
@TDS Domeniu public cu acordul Primariei.... :)
Postat 04 Aprilie 2012, 10:34 de Andrei
Groza!
Daca nu ar fi atatia oameni prosti in orasul asta si nu s-ar lasa influentati de alti comunisti ar vedea ca "realizarile" marelui Bolojan nu sunt de fapt ale lui.
Postat 04 Aprilie 2012, 10:29 de eu
da vina pe...voltaj
@andrei: parcarea din fata blocului tau e "domeniu public", nu? si atunci nu trebuie platita?
Postat 04 Aprilie 2012, 10:28 de TDS
sss`
..Andrei ,tu esti prost??????
Postat 04 Aprilie 2012, 10:26 de gogu.
M(e)R(e)U
observ că pe "portocalii" i-a cuprins o "salutară" "frenezie" a "emulației" în jurul articolului!
Postat 04 Aprilie 2012, 10:24 de TDS
@Gugu
Ti se pare ca nu sunt destule sensuri giratorii in oras? Ti se pare ca nu s-ar putea face altceva mai bun cu banii aia? Ti se pare corect sa platessti pentru parcarea din fata blocului tau cand tu ai platit pentru ea din buzunarul tau si pe langa asta mai platesti si impozit???? Imi pare rau ca gandesti asa da esti un fraier...nu stiu in ce oras traiesti tu sau cine te-a pus sa scrii da unii oameni chiar pot face mai multe decat sa fure proiecte, sa se laude cu ele...
Postat 04 Aprilie 2012, 10:21 de andrei
sens giratoriu
Sper ca pana luna viitoare sa am un sens giratoriu si la intrare si la iesirea de pe strada mea! Sunt sigur ca Bolojan va face acest lucru sa fie posibil...doar daca...bine-nteles...Selina va avea mai putin de lucru :)))) ceea ce ma indoiesc...ca mai sunt o gramada de lucrari unde sunt ocupati..!
Postat 04 Aprilie 2012, 10:17 de andrei
sfat
mai sunt terenurii de concesionat in oradea?ca nu am stiut de ce mai vrea clanul filip-groza&compania sa mai candideze,aa..au ajuns la fundul sacului a fost criza,trebuie umplut neaparat sacul inapoi,penibili sunteti bre,cand il aud pe ala ca plange ca sunt atatea sensurii giratorii si parcari cand toti oradeni urlau ca nu sunt,desigur filip a inceput proiecte de ochii lumii doar se apropia campania electorala,cine naiba garanta ca erau duse la bun sfarsit?tot asa a mai promis si altceva a facut,mai lasa-ti ma cu pd-lu local ca e jalnic,uitativa acolo sus la putere sunt oameni adevarati,uitativa la matei,vrea sa opreasca cetul sa bage gaz in tot orasul oare al cui e interesul?pd=laci prostonaci pe noi nu ne prostiti.
Postat 04 Aprilie 2012, 10:14 de gugu
Ai gresit !
Tocmai pentru ca ai castigat colegiul de Senat, nu aveai voie sa te ofilesti, sa te ascunzi la Hidroelectrica si sa abandonezi echipa de consilieri al carui lider trebuia sa fii.
Postat 04 Aprilie 2012, 10:11 de talibanul portocaliu
Groza!
Oricum, decat actuala alianta cu comunistii din PSD si Bolojan care asculta ordinele altora... ma vad obligat sa spun ca Mihai Groza e mai bun. E un om cinstit si nu are atatea interese ascunse ca si Bolojan.
Postat 04 Aprilie 2012, 10:07 de andrei
Bolojan e un mincinos
Parerea mea e ca Bolojan e un mincinos. Se lauda cu proiecte incepute de altii facute din bani dati de guvernul PD. Se lauda ca face parcari dar trage numai cateva linii si va pune sa platiti pentru asta dublu, ridica pretul gigacaloriei prin trecerea CET pe gaz si asa mai departe. Oameni buni deschideti ochii si fiti mai cu bagare de seama pe cine votati la urmatoarele alegeri. Ca primar ar trebui sa tina cont de interesele cetateanului nu de interese proprii.
Postat 04 Aprilie 2012, 10:07 de Un cetatean
ce sa zic
Cum arata? Plin de sensuri giratorii? Plin de parcari in fata blocului pe care tot noi, oradenii de rand trebuie sa le platim separat fata de impozit? Cum? Poate in loc de atatea sensuri giratorii fara rost mai bine se facea ceva care ajuta cu adevarat populatia din Oradea. Bolojan a fost doar(si este) un oportunist...50 % din proiectele sale sunt continuate de precedenta conducere a primariei, printre care si GROZA...iar restul 50% sunt inutile....hai fie...10% sunt ok. In concluzie...Bolojan, a fost si este un oportunist.
Postat 04 Aprilie 2012, 10:03 de andreea
lingai
Vad ca lingaii USL-ului isi fac simtita prezenta...era si normal, nu suporta sa vada un articol obiectiv pe Bihoreanul :)))
Postat 04 Aprilie 2012, 09:57 de robi
penibili
uitativa cum ararta orasul dupa 4 ani si cum a aratat dupa 8 ani de petru filip.sunteti penibili .bolo e -the best-
Postat 04 Aprilie 2012, 09:57 de aa
cine şi cum
PETRU FILIP: un fripturist corupt, care a reuşit să dubleze preţul plătit pe investitţiile făcute în mandatul lui. Banii s-au dus în spaţii ultracentrale pe care fostul, le închiriază. Ar trebui să-l vedem la un loc cu A. Năstase, pe la răcoare. MIRCEA MATEI: nu prea îl ajută faţa şi prima rimă care i se potriveşte e Matei-Jidvei. ŞTEFAN ŞEREMI: domle'.... are o muiere care parchează pe trotuar. DORIN CORCHEŞ: cel mai prost din curtea şcolii. Se potriveşte cu obezul ăla de RAITA, căruia i-a dat toate avizele şi autorizaţiile de construire, cînd presta pe la primăria Paleu. VASILE BLAGA: Şeful Frăţiei Vameşilor din România. ŞANYI KISS: ordonatorul de credite al tibetanilor, cel care canalizează banii spre firmele uniunii fără discriminare, adică nu contează de unde vin banii, de peste Tisa sau de dincoace de Tisa. BIRO ROUZSIKA: fosta secretară a lui Şanyi Chiş,cu asta am zis totul..... Şi ultimul pe listă (că tre să plec) ADRIAN ABRUDAN (zis Criş): ziarist de anvergură locală, cu curiculumvitae-u\' depus la secretariatul Antena 3, cel mai ieftin tonomat de Bihor........
Postat 04 Aprilie 2012, 09:18 de petrache
portocala
@oradean: 1. am calificare 2. nimeni nu e obligat sa citeasca ce scriu eu 3. vad insa ca tu ai citit(sau cel putin asa lasi impresia)
Postat 04 Aprilie 2012, 09:10 de TDS
locu 3
TDS un sfat: cautati un job,daca nu ai nici o calificare vezi ca se fac cursuri :tamplar,ospatar,chiar bucatar,nu stiu sincer cine are chef sa citeasca basmele pe care le scrii,vezi ca si la RER sunt locuri daca cauti job.....
Postat 04 Aprilie 2012, 09:07 de oradean
locu 3
in cel mai fericit caz mihai groza va fi pe locul 3 ,iar daca va avea 10 % merita felicitat . Pe scurt sansele sunt zero barat pt groza,e prea moale pt acest post si are 2 competitori net superiori :bolo si cseke .
Postat 04 Aprilie 2012, 09:03 de oradean
anonim cu sanse
pd-l in oradea nu va avea prea multe sanse la primarie,daca venea cu un anonim avea cu mult mai multe sanse,trecutul si actualitatea pd-l din oradea au aratat ca "lucreaza" in dezinteresul total al oradenilor,vezi ultima gafa a marelui om politic matei cazat temporar pe la bucuresti,a dat in "boala miticilor" si se comporta ca atare,ce sa mai zic de restu...asa ca sansele sunt egal cu zero,nu va iesi nimic bun,a fost un primar interimar "marioneta"umbra lui filip,alt om de o notorietate la care sa descoperit multe matrapazlacuri cu terenurii si nu numai,lumea oradeana de ce l-ar vedea altfel?
Postat 04 Aprilie 2012, 09:03 de eucumine
amintiri oradene epilog
Textul din comentariile de mai jos este un PAMFLET. Orice asemănare cu persoane din viața reală(cu atât mai mult cu două dintre persoanele din fotografie)este pur întâmplatoare. Autorul lor le urează însă celor trei din fotografia emblematică dar și șefilor lor direcți și colegilor lor MULTE EȘECE, pe toate planurile. Și îi transmite unuia dintre ei că textul a fost scris din timp, acasă, chiar dacă aparent postarea lor la o anumită oră ar putea indica altceva.
Postat 04 Aprilie 2012, 08:59 de TDS
amintiri oradene ep. 5
Dar cum se întâmplă adeseori viața te răzbună! BOOM-ul imobiliar a făcut FÂS, firma nu mai vinde mai nimic(chiar daca se dă GIGANT), mai închiriază câte ceva dar atât, valoarea acțiunilor la bursă a scăzut la un nivel incredibil, Președintele firmei este pe cale să fie debarcat în aprilie 2012, s-a pus sechestru asigurător pe bunuri până la concurența sumei de 4 milioane de euro, înregistrează pierderi consistente an de an. Mișu(și partidul lui Mișu)vor pierde glorios atât localele cât și generalele. Baciul de acum al orașului va câștiga “en fanfare”. Mai trebuie să se întâmple ceva în zona botezătorului de apă(poate în noul mandat baciul o să-l facă pachet și o să i-l trimită lui Kim Jong Un)și în zona Coanei Justi: Meșterului Manole să i se surpe casa iar FETEI CEPEI să-i plângă neîncetat ochii de la atâta ceapă.
Postat 04 Aprilie 2012, 08:58 de TDS
amintiri oradene ep. 4
Și ce dacă secretarul autorității locale(cu nume parcă predestinat de zonă rezidențială!) a recunoscut ÎN SCRIS(am docomentu!)că asocierea dintre autoritate și firmă nu s-a publicat NICĂIERI, NICIODATĂ, deci era imposibil să știe cineva ce scria acolo? Ce dacă și martorul(probabil amenințat)a mințit dar atât de evident încât se vedea de pe Lună însă Parchetara Maria nu a vrut să vadă? Meșterul MANOLE și FATA CEPEI au zis PAS! Mai încearcă o dată! Noi nu (o) vedem (pe)oaia DOL(LY).
Postat 04 Aprilie 2012, 08:57 de TDS
amintiri oradene ep. 3
Toată lumea fericită, boom imobiliar, deci numa bine să “ne râdem” de proștii pe care i-am tras pe sfoară. Care între timp s-au prins care era mișcarea și mai ales că trasul pe sfoară venea de la TOREADOR, Mișu și “Se cunună robul lui Dumnezeu”(se cunună? Wow!). Că ei erau reprezentanții autorității locale și ei trebuiau să protejeze cetățenii împotriva abuzurilor! Cum o puteau face? Atenționându-i înainte de a semna contracte individuale cu firma despre ce era vorba în ecuație. Dar n-au făcut-o! Și ce dacă după iunie 2008 baciul cel nou(că TOREADOR-ul se făcuse European iar Mișu ratase cu brio prima încercare, la fel cum o va rata și pe a doua!)s-a dovedit cinstit și a recunoscut fără echivoc culpa autorității locale?
Postat 04 Aprilie 2012, 08:56 de TDS
amintiri oradene ep. 2
Cine gestiona contractul de asociere? Direcția specializată din Primărie! Cine era directorul acesteia? Că a ta este zona imobiliară, și mărirea, și puterea. Amin! Cine era șeful cel mare? TOREADOR, mare luptător! Cine era adjunctul șefului cel mare? Mișu, doar mișu, mișu cel de gro(a)za! Nici unul nu mai recunoaște azi nimic! Ba că habar nu aveau, ba că nici nu îi cunosc pe cei de la firma cu pricina. Bag samă, au uitat că la chermeza organizată chiar de firmă, în cartier, în 2005, toamna, au stat chiar la prezidiu, alături de EL TOREADOR și reprezentanții de vază ai firmei! Ca în bancul cu vulpea care zicea că nu știe dacă să o ia la stânga sau la dreapta, că ea e c…vă. Și ursul a invitat-o în prezidiu, că acolo îi era locul! Tot atunci mai dădeau și interviuri(presei și televiziunilor locale).Și publicitatea era peste tot, mai cu seamă în presa locală cu nume de locuitor al județului!
Postat 04 Aprilie 2012, 08:56 de TDS
amintiri oradene ep. 1
A fost odată ca niciodată. Că dacă nu ar fi fost, nu s-ar putea povesti! A fost cam pe la anul 2004 când autoritatea locală portocalie organiză o LICITAȚIE(cu dedicație, n-am găsit altă rimă!). Și licitația o câștigă o firmă foarte(exagerat de)apropiată de PDL(nu numai la Oradea ci și în țară!). Autoritatea locală condusă atunci de un baci slobozean a pus la dispoziția firmei câștigătoare o suprafață bună de teren(de vreo 110.000 mp), cu titlu gratuit(că doar se asociaseră!)cu condiția ca firma să construiască în maximum 1.200 zile niscaiva case, pe care musai trebuia să le vândă la un anumit preț(pe care tocmai îl licitase și cu care câștigase licitația). Ba mai trebuia și să amenajeze zone verzi prin cartier. Însă după ce s-a văzut cu desagii în teleguță, firma a uitat cu desăvârșire de licitație. Hai că firma avea tot interesul să uite dar autoritatea locală, organizatoarea licitației nu avea dreptul să uite și ea. Nici legal, nici moral.
Postat 04 Aprilie 2012, 08:55 de TDS
ha ha ha
poza aia arata de parca ar fi posterul de la un film horror :))
Postat 04 Aprilie 2012, 08:51 de cosmin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON