URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2012, 08:15

Maşina cu belele: Intermediarul şpăgii care l-a băgat după gratii pe ex-judecătorul Mihai Viorel a picat în plasa unor escroci

Maşina cu belele: Intermediarul şpăgii care l-a băgat după gratii pe ex-judecătorul Mihai Viorel a picat în plasa unor escroci RIZO DURU'. Supărat pe escrocii care l-au "făcut" de 35.000 euro, dar şi mai supărat pe procurorii care i-au confiscat bolidul pentru care a plătit atâta amar de bănet, Cornel Matei (foto) e hotărât să aplice legea străzii: "Dacă nu îi bagă pe hoţii ăia după gratii, îi bag eu. Îi aduc eu la Parchet, dar cu mâinile şi picioarele rupte. Apoi mă predau", ameninţă Rizo
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă sunt puşi să facă dreptate, atunci să facă pentru toţi, fie ei interlopi sau neinterlopi. Cornel Matei, alias Rizo, celebrul intermediar al şpăgii de 150.000 de mărci germane care l-a băgat după gratii pe ex-judecătorul Mihai Viorel în urmă cu cinci ani, a declarat război procurorilor care, zice el, în loc să-i facă dreptate, îl pedepsesc pentru păcatele vechi.

De anul trecut, controversatul afacerist încearcă să recupereze o maşină care i-a fost confiscată de procurori chiar în timp ce voia s-o înmatriculeze. Bolidul, un BMW X5, l-a cumpărat cadou pentru fiul său, în decembrie 2010, de la o firmă spaniolă aparţinând unor români. Care, însă, s-au dovedit escroci în toată regula: i-au emis o factură "naşpa", iar apoi au declarat maşina furată, pentru a încasa şi despăgubirea de 32.000 de euro de la asigurator...

Denunţător de judecător

04 Mihai Viorel_1.jpgFost tractorist, meserie de care nu se ruşinează câtuşi de puţin, Cornel Matei, Rizo, cum îl ştiu prietenii, e un personaj pe cât de cunoscut, pe atât de controversat. De-a lungul vremii a fost implicat în mai multe scandaluri, sfârşind arestat, în 2002, pentru înşelăciune în dauna Băncii Piraeus. În timpul anchetei care a urmat, procurorii au aflat că omul are şi alte "păcate": a intermediat o şpagă de 150.000 DM, bani pretinşi de judecătorul Mihai Viorel (foto), pentru a facilita eliberarea din arest a şase interlopi acuzaţi de şantaj, printre care şi Viorel Pop, zis Uscatu', patronul hotelului Silver din strada Făcliei.

Uscatu' fusese angajat de un cetăţean maghiar ca să recupereze 310.000 DM de la fostul său asociat. Ameninţată cu moartea şi cu răpirea copilului, victima a plătit recuperatorilor 37.000 DM, însă apoi a anunţat Poliţia, iar interlopii au fost arestaţi, judecaţi şi condamnaţi la câte 2 ani şi jumătate de închisoare, cu suspendare.

Povestea şpăgii

Abia după autodenunţul lui Rizo din 2002 s-a aflat că eliberarea din arest a lui Uscatu şi suspendarea pedepsei au fost dispuse de judecătorul Mihai Viorel contra cost. Prima tranşă, de 100.000 DM, a fost primită chiar de la avocaţii lui Uscatu' sub forma unui "pachet de cafea", iar a doua, de 35.000 euro, i-a fost dată direct judecătorului de Cornel Matei.

"Eu duceam lemne şi balastru la vila judecătorului şi l-am întrebat într-o doară dacă poate să-l ajute pe Uscatu" povesteşte acum Rizo. "Mi-a zis că dacă-i dăm 150.000 de mărci îi dă drumul. Când mi-a spus suma, am crezut că nu aud bine şi l-am întrebat: 15.000? El a zis "nu, 150.000". Am dat pe spate, dar lui nu i se părea mult. "Păi ăsta e un gunoi, a dat cu sabia în uşa unui procuror, nu merită pentru mai puţin". Eu m-am dus la nevasta lui Uscatu', dar n-am crezut că va putea plăti. I-am spus femeii, iar aia a venit cu mine, la vila din Arieşeni, să-i dea banii. Când a văzut-o, judecătorul a început să strige: "De ce vii la mine cu c... asta, ai înnebunit? Să mergeţi la avocat!". Aşa a început povestea cu cafeaua. Că s-a pus o parte din bani, 100.000 de mărci, într-un pachet de cafea şi a venit judecătorul să-l ia. Oricum, a fost o poveste urâtă, în care am picat ca prostu'"...

În final, în urma denunţului făcut de Rizo şi întărit de declaraţiile lui Uscatu', Mihai Viorel a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru corupţie. Dar nici Rizo nu a scăpat. A executat 2 ani şi 8 luni de închisoare, pentru înşelăciune şi trafic de influenţă, fiind eliberat condiţionat în toamna anului 2007. "Am picat de prost, dar asta e, am plătit pentru toate. M-au condamnat pe bune, n-am ce comenta", spune interlopul, ajuns patron al unei firme de exploatări lemnoase din satul Brădet, dar şi al unei pensiuni din platoul Padiş.

Ţepar, ţepuit

Ghinionul a făcut, însă, ca "păcatele" din trecut să se întoarcă acum împotriva lui. Căci din inculpat a ajuns victimă după ce, zice el, a picat în plasa unor escroci care i-au luat 35.000 euro pentru un BMW X5 pe care apoi l-au declarat furat.

Rizo a cumpărat maşina în decembrie 2010, cadou pentru fiul său. Vânzătorii erau doi români, Sebastian Moldovan şi Tiberiu Geolgău, reprezentanţii unei firme spaniole profilate pe comerţul cu materiale de construcţii şi material lemnos, cu care s-a cunoscut când au venit în România pentru a cumpăra grinzi. "Mi-au zis că au o maşină pe care vor s-o vândă, iar băiatului meu i-a plăcut. După câteva zile de discuţii, am zis să o cumpăr. Am fost cu ea la RAR, au verificat-o, era în regulă. Le-am dat 35.000 euro, mi-au dat în schimb o factură, una dintre chei şi au plecat. Mi-au zic că a doua cheie or să mi-o aducă altă dată", povesteşte Rizo.

Convins că maşina e "curată", Rizo nu s-a grăbit să o înmatriculeze. A început demersurile abia în aprilie 2011. Atunci a aflat că a fost tras pe sfoară. "Îmi trebuia un nou certificat de autenticitate de la RAR, că cel vechi expirase. Când m-am dus, inspectorii mi-au spus că maşina rămâne pe loc. Că apare în evidenţa Interpol ca fiind furată în data de 29 decembrie 2010. Adică la o săptămână după ce mi-a fost vândută! Au venit imediat poliţiştii şi mi-au confiscat-o".

Victimă sau complice?

Iniţial, Rizo a fost acuzat de tăinuirea furtului. Apoi, în timpul anchetei s-a aflat că factura care îi fusese emisă era falsă, pentru că în contabilitatea firmei spaniole numărul de pe document apărea pe o altă factură, emisă pentru nişte materiale de construcţii. În plus niciunul din cei doi nu mai recunoştea că i-ar fi vândut maşina. "Unul zicea că nu m-a văzut, celălalt că nu mi-a vândut nimic", spune afaceristul. Aveau un motiv serios, căci la scurt timp după ce au anunţat furtul bolidului, firma de asigurări i-a despăgubit cu 32.000 de euro pentru "pierderea suferită".

Pentru a-şi dovedi nevinovăţia, Rizo a adus martori care au fost de faţă la plata maşinii, ba s-a supus şi testului poligraf, care a arătat că nu a ştiut nimic nici despre furt şi nici despre ţeapa pusă la cale de "spanioli" în dauna asiguratorului. "S-a făcut expertiză, ştampila aplicată pe factură este originală. De unde să ştiu că ei nu au înregistrat-o în contabilitate? Mie mi-au vândut maşina aici, în România, factura mi-au dat-o aici, am martori, 20 dacă e nevoie, că totul s-a petrecut într-un local. Dacă ştiam ce pun ei la cale, dacă eram implicat, mă scăpam imediat de maşină, n-o ţineam atâtea luni şi în niciun caz nu o luam pe numele fiului meu!", zice el.

Procuror "catolic"

Supărarea lui Rizo e cu atât mai mare cu cât, deşi poliţiştii au propus să fie exonerat de orice vină, procurorul Cosmin Pantea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cel care supraveghează ancheta, a dispus continuarea cercetărilor. Anchetatorul a refuzat, de asemenea, să-i returneze bolidul ori să i-l lase măcar în custodie până la finalizarea cercetărilor, aşa cum se procedează în cazuri similare. Motivul? Rizo e interlop, başca şi condamnat penal şi, ca atare, nu prezintă încredere.

"I-am adus martori, m-am dus la poligraf, în timp ce nenorociţii ăia au refuzat să se supună testului. Ce să mai fac ca să mă creadă? Pur şi simplu, procurorul îşi bate joc. Îmi spun colegii lui că nu e de rea-credinţă, ci doar tânăr şi mai catolic. Să aştept să îmbătrânească şi să fie mai înţelept?! Am plătit maşina aia şi o vreau înapoi. Dacă dădeam 5.000 de euro pe ea nu mă mai interesa, dar am dat 35.000", se plânge omul.

Faima, bat-o vina

04 Cosmin Pantea.jpgDegeaba. Consultat de BIHOREANUL, procurorul Cosmin Pantea (foto) e hotărât să respingă în continuare restituirea maşinii, fără să aducă un argument juridic clar, ci ridicând acceaşi suspiciune asupra credibilităţii victimei. "Eu nu sunt convins că a plătit banii ăia. Nu există decât o factură, care nu e înregistrată", spune Pantea, recunoscând, totuşi, că aceasta nu e imputabilă interlopului.

În opinia anchetatorului, nici martorii care au asistat la plata maşinii nu sunt convingători, chiar dacă printre ei se afla şi un preot din sat. "Martorii pot să mintă, la o adică până şi aparatul poligraf poate fi păcălit. Eu nu risc să-i dau maşina, chiar şi în custodie numai, ca peste o oră să aflu că a vândut-o", spune procurorul, pasând problema în curtea judecătorilor. "Dacă nu îi convine soluţia mea, să se adreseze instanţei de judecată".

Sfat pe care Rizo e decis să-l urmeze căci, zice el, chiar dacă judecătorii l-au trimis în trecut după gratii, au făcut-o pe bună dreptate, pentru faptele sale, şi nu pentru faima pe care şi-a dobândit-o. Iar dacă nu va câştiga nici în sala de judecată, tot îi mai rămâne o variantă de a-şi face dreptate. În felul lui: cu pumnul...


TRECUT PENAL
Robin Hood de Bihor

Începând din 2001, Cornel Matei a fost cercetat în mai multe dosare penale. Bărbatul acum în vârstă de 43 de ani a fost acuzat de  înşelăciune, după ce a garantat un credit de 190.000 lei la Piraeus Bank cu file cec fără acoperire, de furtul unui vagon cu buşteni din Gara Sudrigiu, dar şi de vânzarea ilegală a unei păduri de cireşi sălbatici de lângă Beiuş, care nu era a lui. Pentru a da credibilitate afacerii pe care o încheia cu un italian, a adus "martori", ca responsabili de ocolul silvic, trei ţărani pe care i-a îmbrăcat în pădurari.

Nu s-a oprit, însă, aici. În 2001, a pretins şi primit 15.000 DM de la un alt interlop cunoscut, Iosif Demeter, arestat atunci pentru un scandal provocat într-un bar din Oradea, iar ulterior, după ce a fost trimis în judecată, Rizo a reuşit să-l convingă să-i mai dea alţi 3.900 dolari pentru o soluţie favorabilă la Curtea Supremă de Justiţie. În final, pentru a justifica şpaga, a falsificat minuta deciziei prin care interlopul fusese condamnat la 2 ani şi 10 luni închisoare, atestând, în mod nereal, că acesta era nevinovat.

"Am luat de la unii şi am dat la săraci, unde a fost nevoie. Am dat TIR-uri cu conserve la spitale, porci întregi la casele de copii, am reparat case, biserici. Nu spun că n-am făcut prostii, dar am făcut şi bine", se apără Rizo, care până acum a încasat în total condamnări de 4 ani şi 6 luni de închisoare în trei dosare, din care a executat 2 ani şi 8 luni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
33 Comentarii
sa va dea.....
sa va dea Domnul fericire si sanatate dupa fapte familie de nenorociti ce sunteti , sa aiba Dumnezeu grija de voi Amin acum in prag de An Nou !
Postat 31 Decembrie 2012, 22:07 de sima
PENALU
RIZO PRADUITORU SI GUNOIU !!! PUSCARIA SA TE MANCE !!!
Postat 02 Decembrie 2012, 23:19 de robi
rizo
RIZZO BAZATU..............!!!!!!!!!!
Postat 26 Noiembrie 2012, 19:11 de prieten
INF
rizo= informator ,aveti mare grija
Postat 26 Octombrie 2012, 07:00 de srs
PENTRU RIZO
bai da ce tot se leaga astea de rizo are capul pe umeri stie sa sil foloseasca ...si se vede .A tepuit dar a si muncit . cati oameni are in bradet ce are el ? ???are cineva casa ca rizoo nu conteaza cum sia facuto conteaza ca o are........nu cred io ca orcine de iera in locul lui si avea posibilitate sasi faca nu isi facea..A ajutat ....multi oameni...rizo le da clasa ce sa mai bravo lui.
Postat 20 Octombrie 2012, 11:17 de v.v.v
pentru Rizo
caca m as pe fata ta de jeg umflat si de putrezit ce esti numa sa ies ca tio zic io si in fata ma saracie zlobozita si ma pis si pa lingaii tai la care le dau *
Postat 14 Mai 2012, 21:18 de stii tu cine
zzzz esti sigur (a)....
imi mentin pozitia din care ma rog la Dumnezeu sa i ajute lui Rizo si familiei lui dupa fapte , asa sa ne ajute la toti . Sunt sigur ca el se considera un curat (meschin ordinar si jegos ce este).....stii zzzz numic nu e mai crunt decat atunci cand propriul tau copil te scuipa blestemandu te el insusi pentru viitorul plin de durere pe care i l ai lasat (usi inchise in nas ,refuzuri in a fi servit ,reprosuri si batai pe obraz vis a vis de faptele mizerabile ale propriului tau tata ..... dusmani pe viata si altele si altele ...)Bunul Dumnezeu sa ti deschida ochii pana nu e prea tarziu ....vezi ce multi suntem .... el oricum mai devreme sau mai tarziu va ajunge acolo unde ii e locul ....nu miza prea tare nici pe urmasii lui (......soareci mananca !)
Postat 03 Mai 2012, 14:06 de unu din 10 000
zzzz poate nu ai nici o vina
cred ca te roade pe tine ceva , asa cum si pe mine ma macina raul pe care Rizo l a facut familiei mele. nu pot sa i doresc decat sa primeasca tot asemeni faradelegilor lui murdare si asa cum ma bucur eu ca urmase a tatalui meu sa se bucure si urmasii lui pe care nu i cunosc si nici nu vreau sa aud de ei . E o hiena fara suflet care sunt sigura ca va plati mai devreme sau mai tarziu pentru marsaviile pe cere le a facut ....ca si mine sunt multi si durerea noastra intr o zi va avea ecou ..... tu esti pe dinafara si poate nu ai nici o vina . Dumnezeu iarta .....noi nu putem uita ...si stim ca RAZBUNAREA e a TATALUI !
Postat 02 Mai 2012, 20:12 de alexandra
alexandra draga
La ziua judecatii raspunde fiecare pentru faptele lui,nu raspunde nimeni pentru faptele altuia,nu raspund parintii pt.faptele copiilor si nici copiii pt.faptele parintilor. Eu nu am nici o remuscare pentru ca nu am facut nimanui rau,dar nu mi se pare normal ca sa se ,,roage'' asa pentru un om,oricum ar fi omul. Spun si mai repet,copiii n-au nici o vina!
Postat 02 Mai 2012, 13:29 de zzzz
remuscari
unu din 10 000 are dreptate daca Rizo a facut numai bine ....atunci va primi la fel asa zice omu sa primeasca citeste i cu atentie mesajul si nu te teme daca esti curat(a) omul se roaga pt Rizo nu il injura nici blestema numai ca la gradul vostru de cultura si la remuscarile pe care le aveti ......oricum Dumnezeu este gazda si ne vede pe toti ....\"Tu crezi ca Dumnezeu e unul si bine faci ! si dracii cred si se infioara ...cand vei intelege oare om nesocotit ca crednta fara fapta e zadarnica ? fiti doar implinitori ai cuvantului vostru nu doar ascultatori !.\".... e grea povara pacatelor si fiecare ne-o ducem .......oare judecatorul Mihai Viorel l-o fi blestemat pe nemernic si alti mii si mii .....ce frica va e de ziua judecatii ....
Postat 01 Mai 2012, 00:10 de alexandra
pt unu din 10 000
Daca esti asa de smerit(a),cum poti sa doresti asta copiilor lui? Cu ce sunt de vina copiii pt.pacatele parintilor? Copiii nu-si pot alege parintii,la fel cum nici parintii copiii. Si cine blestema se blestema pe el insusi,D-zeu zice sa iertam,precum ne aduce aminte si rugaciunea ,,Tatal Nostru ''. In loc sa mergi la biserica si sa postesti in vinerea mare,injuri si blestemi,poate-ti ajungi u sa mananci mancare din spitale deoarece asta doresti altora!!! Rusine sa-ti fie!!!!! COPIII N_AU NICI O VINA PT GRESELILE PARINTILOR! Oricum nu asculta D-zeu de gurile rele!!!!!
Postat 29 Aprilie 2012, 22:51 de zzzz
laurei gal
în dosarul 18317/197/2011 la Judecătoria Braşov Matei Cornel a fost condamnat pentru furt calificat. Te poţi uita pe noul portal.
Postat 25 Aprilie 2012, 10:55 de judecătorul
asa sa-ti ajute Dumnezeu
Rizo ai facut atata rau ca nici copii copiilor tai nu o sa scape de blesteme . Sa va dea bunul Dumnezeu dupa suflet : fericire , bucurie si sanatate si sa aiba grija de voi dupa faptele tale de bunatate : conserve la spitale ,porcii intregi de la casele de copii , casele si bisericile pe care le-ai reparat .... asa sa aveti pe masa o viata si asa sa va fie si bucuria in casa .....Amin in Vinerea Mare !
Postat 14 Aprilie 2012, 00:18 de unu din 10 000
erou si viteazu
ba CINEVA bine informat ce te crezi da ce pa fata meri tu .... esti un lingau care sta sa pice cate o sfarma de pa masa lu rizo care asa va prosteste pa toti esti un lesinat care face pa desteptu si latri si tu sa mai prinzi oleaca de cheag da daca ai ajunge si tu milionar ca rizo din TUNURI . fai o statuie ma viteazule sa crepam de ciuda tati de la stei la orade da sa sti ca pa noi nu ne doare nici macar in p de erou tau si de tine
Postat 02 Aprilie 2012, 19:24 de smecher stei
bine informat
mai invidiosilor si bobarnacilor!de ce nu aveti tupeu sa va dati numele mergeti p fata daca sunteti mai corecti ca rizzo,dar voi sunteti la degetul mic a lui,dar vorbiti in necunostinta de cauza,va bantiue invidia,puteti sa,i mancati p...a la rizo,nu,i fraier deloc,si pan la urma nu cred ca voi ati primit vre.o teapa de la el,si bine face ca si el a primit tepe la viata lui si poate o invatat de la altii(nimeni nu s naste invatat)........iar de fiul lui nu vb voi nemernicilor si viermi ce sunteti ca el nu are nici o treaba cu ce face taicaso,si sapati groapa lor sa aveti voi in ce cadea,pt ca va pandeste cancerul de la atata invidie,si ce dracu tot vorbiti de masini,ati vazut voi dosarul de la politie ce scrie in el????rizzo are acte legale pe x5 si daca tot nu e fraier o sa o recupereze sa turbati voi cat mai iute,si ca mai are si dreptate asta nu stiti si daca nu ar fi asa nu ar fi decis politia sa io dea,nu toata politia e conrupta cum credeti voi,gaste ciupelite ce sunteti,si cred ca rizzo nu mai poate daca vede comentariile voaste il doare drep in p...de voi!!sobolanilor!!!!!!!!!!!si de ce nu aveti curajul sa.i ziceti in fata nu sa stati pe langa el papagali imputiti si apoi sa
Postat 01 Aprilie 2012, 12:22 de cineva
TEPAR fara numar
pa toti iai tepuit si iai ars umflatule imbarligator pa altii iai bagat la puscarie si amu esti tu ala ars vrei sa zici . crezi ca lumea nu stie cine esti si cu ce te ocupi saracie .simti ca latu se strange la gatul tau si amu nu mai stii ce sa faci
Postat 25 Februarie 2012, 17:22 de robi oradea
am muncit la hoti
eu am lucrat la escroci aia 2 in spania noua acolo ne spunea ca i-au furato de asta nu era sefu asa suparat ca i sa furat masina chiar inainte de sarbatori stiu faza eram la madrid atunci ,sebastian e unu chelios,tiberiu este unu inalt,si mai au un asociat andres
Postat 24 Februarie 2012, 19:48 de nic
Laurei Gal
pana acum v-am admirat curajul de care ati dat dovada in mediatizarea activitatii infractionale a lui Rizo , Vlad si ai altora din gasca lor . Acest articol insa pare a fi facut in favoarea si spre compatimirea nemernicului de Rizo care nu mai conteneste cu datul de tepe incepand de la persoane fizice la societati comerciale , leasinguri si banci . Oare chiar aveti vreo urma de indoiala ca e complice la declararea furtului acelui bmw X5 ? Oare chiar credeti ca a platit un euro pentru acea masina ? Daca da inseamna ca au reusit sa va cumpere , ameninte sau intimideze cum dealtfel se laudau ca vor face dupa incidentul pe care l-atzi mediatizat de la pizzeria Tornado . In cazul acesta mai bine ati lasa jurnalistica altora , e loc destul pe strada.....
Postat 20 Februarie 2012, 18:09 de judecator
te mai rabda oare pamantul ?
CINE MAI POATE CREDE MINCIUILE LUI RIZO ? CE CAUTA ACEST INTERLOP IEFTIN PE STRAZILE ORASULUI NOSTRU ? CUM DE ISI DESFASOARA IN CONTINUARE ACTIVITETEA INFRACTIONALA ALATURI DE ACOLOTII LUI FARA CA POLITIA SAU PROCURATURA SA SE SESIZEZE ??? MA BUCUR CA SUNT TINERI PROCURORI CARE NU CEDEAZA IN FATA ACESTUI GEN DE NULITATI CU TUPEU ! FELICITARI LAUREI GAL CARE LUPTA DE ANI DE ZILE CU ACESTI NEMERNICI MEDIATIZAND ACTELE LOR DE" BRAVURA "!
Postat 15 Februarie 2012, 20:34 de zenia
JIJI
VAMESUL MATEI DRAGI TELESPECTATORI NU ARE NICI O TREABA CU RIZZO NU STA DE VORBA CU IEL DE CAND LO TEPUIT CU CONSTRUCTIA DE LA BRADET ORICU BOSU MARE ACOLO ESTE MATEVAS[TANAR FARA OCUPATI GINERE AN BRADET CU O AVERE DE 100000E}DAR TRAIESTE DIN SALARIUL SOTIEI CA AMARATU CRED BRDATANI.
Postat 13 Februarie 2012, 22:44 de BECALI
interlopi
Daca ati fi toti interlopi ca rizzo ar mai fi si oameni ajutati,la cei saraci si lipsiti de ajutor ma refer. Rizzo a luat,daca a luat de la cei ce au furat de la altii si nu a tinut doar pentru el,a dat si la altii. Si stiti cum e, ''doar un interlop te face interlop''. Iar daca a furat si a tepuit a fost pedepsit pentru asta,facand puscarie. Cei care il tot condamnati pe aici nu cred ca sunteti usa de biserica, si daca tot sustineti atat ca se face legea,aveti grija ca vine si dupa voi,nu radeti de rizzo,legea va pandeste ca o pantera si va sari pe voi.... Si ce va luati de ''pensiunea'' de la Padis? e o casuta cum au majoritatea satenilor care sunt plasate exact in aceeasi zona ca si a lui,atunci numai a lui este plasata ilegal? Hai sa nu mai condamnam omul dupa greselile din trecut!!!!
Postat 12 Februarie 2012, 18:28 de xxx
MATEI VAMESUL
DA RECUNOSC CA MI-A DAT CE SA FAC MA LIPESC SI EU CUM POT,AM RAMAS BOSCHETAR DUPA CE MA INTEPAT MOLDOVEANUL,ACUM ** LA DEMETER K SUNT UN FRAIER ACUM IAU SPAGA SA IMI REVIN FINANCIAR.,,,IAR DE PRIMAR SORIN DEGAU MA DOARE **,LA ARIESENI AM UN RESTAURANT CARE IMI FACE BANI SI L-AM PUS ILEGAL FARA AUTORIZATIE.,IAR TU SABAU MAI TACI SI TERMINA PODUL LA FINIS CA MERGI LA PUSCARIE CU MERCE CU TOT,SI NU UITAITI VORBA MEA.......SUNT PE * MEA.
Postat 12 Februarie 2012, 16:43 de MATEI VAMESUL
sabau daniel
OAMENI BUNI CEL MAI BINE AR FI DACA AR MERGE SI NASUL LOR LA PUSCARIE ASA ZIS VAMESUL MATEI O * DE OM,PE CARE STIU CA LA AJUTAT RIZO FOATRE MULT,A FACUT DOUA CASE PT MATEI SI INFRACTIUNI LA CARE MATEI NU LE MAI RECUNOSTE,IAR CAT DESPRE FIUL SAU ESTE UN SIMPLU OM DE AFACERI.CARE NU TREBUIE DESCREDITAT DIN CAUZA TATALUI SAU,SI PARINTI NOSTRI POATE CA SUNT MAI RAU SAU BA CHIAR ALCOOLICI ATUNCI CE SA FACEM???NU INSEAMNA CA SUNTEM CA EI.
Postat 12 Februarie 2012, 16:31 de sabau
infractoruii tata si fiu
Si un necunoscator isi poate da seama ca ai fost complice, cu asta te ocupi tu si fiul tau, sunteti niste infractori, abia astept sa va vad in boxa! Meritati!
Postat 11 Februarie 2012, 21:47 de Ana
penal
pentru "pensiunea" din Padis, construita ilegal, fara nici un act (nici macar drept de utilizare a terenului nu are) si in plina rezervatie naturala, a fost inceputa urmarirea penala a lui rizo, dar pe parcurs s-au razgandit si l-au scos de sub urmarire panala...
Postat 11 Februarie 2012, 10:21 de bradet/broaste
tepar
UN ESCROC NOTORIU CARE SE OCUPA DOAR CU TEPE
Postat 11 Februarie 2012, 00:23 de asu
tepar
teparul e fiul sau care mai are la activ msini cumparate pe firme fictive si vandute mai departe
Postat 11 Februarie 2012, 00:21 de asu
LA PARNAIE !
LA PARNAIE CU TOTI INTERLOPII !
Postat 11 Februarie 2012, 00:12 de BILL
varza
ALO ADMINU , DACA AM SPUS CA BUCUR II DA INFORMATIILE LAUREI GAL DIRECT IN GURA APAI ASA SA RAMANA,SA NU STEARGA NIMENI COMENTARIUL CA DOAR ASTA-I ADEVARUL
Postat 10 Februarie 2012, 23:00 de unu
fila cec
emiterea unei file CEC fara a fi completate elemente esentiale adika in ALB si cu MARTORI citez "apreciez ca fapta nu reprezinta un GRADUL DE PERICOL solcial al unei infractiuni ADUCAND o atingere MINIMA valorilor sociale aparate de legea penala" :)motiv pentru care se da o amenda administrativa de 1.000 lei deci va dau un CEC in alb fara acoperire si BYE , BYE :))))
Postat 10 Februarie 2012, 19:57 de https://doc-04-2k-do
Un procuror hotarat
Deci sunt si procurori care au oua si nu se lasa intimidati sau platiti de interlopi. Dar din pacate in politie nu.
Postat 10 Februarie 2012, 16:33 de Me
PAPAGAL COMPLICE
CINE TE MAI CREDE PAPAGALULE,TOATA LUMEA TE STIE CINE ESTI UN TEPAR SI EVAZIONIST.NU TE MAI DA RANIT RIZO CA ESTI UN FRAIER!
Postat 10 Februarie 2012, 12:18 de MARK
USCATUL cu Hotelul lui de 2 bani
HOTELUL SIVER a lui USCATU din Oradea va fi scos la licitatie de aceeasi Banca Pireus pentru o datorie de ~180mi de euro. Ar fi un hotel al un pret rezonabil, daca ar fi contruit ca hotel normal pentru ca pare construit pentru a fi inchiriat cu ora. Are 20 de camere single si doar 6 duble/twin, dar se pare ca legea prostitutie nu s-a aprobat, asa ca daca va place sa stati intr-un hotel de 4 stele unic (adica fara acele dotari necesare de patru stele), Hotelul Silver este ideal, mai ales ca te poti simtii si singur prin ditami hotelul, dar ca la Big Brother in camera pe care o platesti. Sfatul meu este sa nu folositi carti de credit la un hotel unde actalul prorietar considera ca nu mai merita riscul sa intri peste oameni in case lor sa ii torturezi pentru bani, cand oamenii pot sa vina la hotelul tau cu cartile de credit.
Postat 10 Februarie 2012, 11:07 de Oradea Bucuros
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON