URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Septembrie 2012, 07:29

Marcel Boloş, secretar de stat la Dezvoltare: "Oradea a ajuns la masa elitelor"

Marcel Boloş, secretar de stat la Dezvoltare: "Oradea a ajuns la masa elitelor" MINISTERUL ORĂDEAN. Odată ajuns secretar de stat al unui ministru pe jumătate orădean, Marcel Boloş şi-a dus cu el la Bucureşti "armata" de la Oradea. Pe lângă fostul său adjunct de la Administraţia Patrimoniului Imobiliar, Valentin Trifan, Boloş i-a chemat şi pe foştii săi studenţi, Cristian Otgon şi Răzvan Pop, cu care a lucrat o vreme la DMPFI. Până când i-a pus pe liber Ilie Bolojan la prima reducere de personal...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Funcţionar public, conferenţiar universitar cu două doctorate, expert contabil şi preot celib, Marcel Boloş este omul surprizelor. În 2005 a preluat conducerea Direcţiei de Patrimoniu, care administra imobilele oraşului, în 2007 a demisionat brusc, revoltat că fusese sabotat de colegi la lucrările din Orăşelul Copiilor, decizie asupra căreia a revenit însă la cererea primarului Petru Filip, pentru ca în aprilie 2008 să se înscrie în PDL, momit cu funcţia de city manager şi adăugat în grabă, din Photoshop, pe afişele electorale.

Lanţul surprizelor a continuat cu demisia din PDL şi retragerea candidaturii pentru Consiliul Local în plină campanie, iar trei luni mai târziu prin plecarea de la şefia Administraţiei Imobiliare pentru a înfiinţa, sub comanda noului primar, liberalul Ilie Bolojan, actuala Direcţie Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, axată pe atragerea de bani europeni.

Când toată lumea credea că s-a liniştit, în 2010 Boloş s-a hirotonisit preot celib, spre surprinderea colegilor, iar în mai 2012 şi-a făcut, peste noapte, mutarea la Bucureşti, la chemarea ministrului Dezvoltării şi Turismului, Eduard Hellvig. Ca secretar de stat...

Oradea, viitor pol metropolitan

- Cum aţi ajuns în Ministerul Dezvoltării Regionale?

- Cred că au contat rezultatele obţinute în Primărie. Să nu uităm că în 2008 am pornit de la zero Direcţia Management Proiecte şi am lăsat-o în mai 2012 cu proiecte de 187 milioane de euro şi cu o echipă de care sunt mândru. În al doilea rând a contat că ministrul Eduard Hellvig mă ştia de pe vremea când era europarlamentar. Programul de lucru este epuizant, de 10-12 ore pe zi, şi avea nevoie de cineva care să facă faţă.

- Cum se vede Oradea de la Bucureşti?

- Oradea e pe o direcţie bună şi are toate şansele să devină un oraş comparabil cu Timişoara sau Cluj-Napoca. Am să destăinui un secret: municipiul e propus pentru următoarea perioadă de programare 2014-2020 ca pol metropolitan cu perspectivă de dezvoltare supraregională. Aş putea spune că Oradea a ajuns la "masa elitelor". Şi nu e lucru puţin!

- Pe ce direcţii se poate dezvolta oraşul în perioada următoare?

- Reţeta e clară: trebuie să profităm de finanţările din fonduri nerambursabile. Oradea trebuie să îşi dezvolte mediul de afaceri, utilităţile publice şi serviciile de turism. Mediul de afaceri e într-o direcţie bună. S-au făcut paşi importanţi cu Parcul Industrial Eurobusiness, dar eforturile trebuie continuate prin dezvoltarea altor parcuri industriale, în zona CET II şi la Tancodrom. Doar aşa oraşul va avea motoare economice capabile să asigure dezvoltare pe termen lung. Infrastructura de utilităţi publice vizează două aspecte: finalizarea lucrărilor la centură şi serviciul de alimentare cu energie termică. Este vital să oferim orădenilor servicii de calitate la costuri rezonabile. La fel, serviciile de turism trebuie dezvoltate prin valorificarea potenţialului oferit de apa geotermală. S-a început cu Ştrandul Municipal, dar trebuie continuat şi cu cel din Ioşia Nord.

N-am fost gestionar la Mărişel

- Pe vremea comunismului aţi fost respins de mai multe ori de Seminarul Teologic din Cluj. Din ce motive?

- Din păcate, părinţii mei erau activişti de partid, iar Protopopiatul trebuia să îmi dea avizul pentru a putea da examenul la seminar. Ulterior am aflat că avizul a fost negativ, iar încercările mele repetate şi disperate au fost fără rezultat. Şi, ca să răspund unor comentarii aberante de pe forumul BIHOREANULUI, precizez că armata am făcut-o la Bârlad şi că nu am fost niciodată gestionar la Mărişel. Primul loc de muncă l-am avut în studenţie, iar din 1992 am lucrat în Primărie. Sunt printre puţinii care au rămas de atunci.

- Apropo, cum reacţionaţi la comentariile acide de pe internet la adresa dvs.?

- Am fost director de patrimoniu din 2004 până 2008. O funcţie în care orice decizie luai nemulţumeai pe cineva. De aici mi se trag multe. Apoi, în 2008 m-am aventurat în politică, în 2010 am luat decizia extrem de grea să mă hirotonesc preot, şi toate acestea s-au adunat. Pe scurt: nu comentez! Însă, deşi unii se ascund după iniţiale, îi ştiu cine sunt.

- Mulţi se întreabă de ce păstraţi în continuare funcţia de preşedinte al Comisiei de buget a Universităţii Oradea...

- Evident nici pentru funcţie, nici pentru bani. Am vrut să asigur continuitate după revenirea mea de la Bucureşti. Oricum, pe perioada mandatului de secretar de stat, mi-am delegat atribuţiile unui coleg. Era aberant să conduc de la distanţă.

UE îţi dă bani dar nu ţi-i bagă în traistă

- La propunerea dvs. s-a schimbat modul de finanţare a programului de reabilitare a blocurilor. Nu se mai cheltuie bani de la bugetul de stat, prin MDRT, ci fonduri europene, iar contribuţia populaţiei e mult mai mică. Cum aţi reuşit?

- UE are o directivă pentru eficienţa energetică a clădirilor. Am elaborat un model financiar realist, pornind de la veniturile populaţiei şi indicele de sărăcie, din care a rezultat un procent rezonabil de contribuţie a cetăţenilor. Aşa am obţinut o finanţare în care populaţia trebuie să contribuie cu doar 10%. Un lucru e clar: UE îţi dă bani, dar nu ţi-i bagă în traistă. Cert e că am trecut de la 7 milioane euro alocate pe ţară pentru reabilitarea termică a locuinţelor, la 300 de milioane. Şi vrem mai mult!

- Ce alte programe şi proiecte aveţi în vedere?

- Împreună cu ministrul Eduard Hellvig am început cinci programe noi. Primul ar fi reabilitarea termică a locuinţelor, la care în prima parte a lunii octombrie se vor putea depune proiecte. Apoi, e vorba de reabilitarea termică a spitalelor şi a şcolilor, pentru care depunerea de proiecte se va face la începutul anului viitor, şi reabilitarea centrelor istorice, pentru care în perioada 2014-2020 se vor putea accesa inclusiv bani din fonduri europene. Mai avem infrastructura de utilităţi publice destinată mediului de afaceri, pentru care în curând se vor putea depune proiecte, şi un proiect de mare actualitate vizând parcurile ştiinţifice. În acest domeniu, Ministerul Dezvoltării poate avea o contribuţie importantă la transferul tehnologic, adică implementarea în practică a rezultatelor din cercetare.

Nu îmi place la Bucureşti

- Vă place la Bucureşti? Unde locuiţi?

- Nu prea. Nu îmi place aglomeraţia şi nici agitaţia. Dar munca este la un alt nivel şi îmi place foarte mult ceea ce fac. Fiind demnitar al statului român, am locuinţă de protocol.

- Cât este adevărat din afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu, că Elena Udrea a fost ministrul cu cea mai bună absorbţie de fonduri europene?

- Nu vreau să jignesc pe nimeni. Dar mecanismul de funcţionare al POR-ului mergea la fel de bine indiferent de cine era ministru. Asta pentru că echipa POR este una de profesionişti. Desigur, dacă există implicare, lucrurile pot funcţiona şi mai bine.

- Când se va renunţa la proiecte inutile, precum săli de sport şi blocuri ANL în sate depopulate?

- Deja s-a renunţat. Nu au mai fost promovate proiecte fără rost. Nu poţi arunca banii pe geam în plină criză.

- Când va avea Oradea sprijinul MDRT pentru noi blocuri ANL?

- Primăria are deja acordul pentru organizarea licitaţiei în vederea construirii unui număr de 134 apartamente pe Calea Aradului. Săptămâna trecută s-a transmis adresă oficială Primăriei să actualizeze autorizaţia de construcţie până pe data de 21 septembrie. Discutăm de o îndreptare a lucrurilor. Am promovat blocuri ANL numai în reşedinţele de judeţ, unde nevoia de locuinţe este evident mai mare.

Mă încearcă ideea unei cariere politice

- Cât de mare este inerţia în Minister?

- Inerţia este la fel în toate ministerele. Trebuie să ai foarte multă voinţă ca să duci o idee în lege. Pot trece luni de zile până când ai finalizat un proiect. Ca să ai rezultate trebuie să porneşti mai multe proiecte în paralel.

- Ce mizerii aţi găsit în Minister? Veţi face plângeri penale în cazuri precum cel al patronului Romstrade, Nelu Iordache, care a primit de la Elena Udrea lucrări de 553 milioane de euro în baza unei scrisori bancare măsluite de la o bancă din Irak?

- Toate proiectele care s-au derulat prin Minister au avut un fundament legal solid. Oricât ar părea de halucinant, evenimente precum Gala de Box Bute sau Festivalul Olimpic al Tineretului European au fost finanţate prin HG-uri. Nu le-aş spune "mizerii", dar sunt în mod cert cheltuieli ineficiente. În ce priveşte Romstrade, lucrurile sunt simple. Dacă scrisoarea bancară e falsă vom face plângere penală, iar responsabilitatea va reveni ofertantului.

- Ce părere aveţi despre lumea politică, fiind acum tot mai apropiat de ea? Vă încearcă ideea unei cariere în domeniu?

- Lumea politică are şi bune, şi rele. Părţile bune sunt că poate face mult bine pentru populaţie, de la absorbţia de fonduri europene până la programele naţionale care să stimuleze economia. Părţile rele sunt că lumea politică este, în anumite puncte, o masă cel puţin amorfă. Mă încearcă ideea unei cariere politice la nivel naţional, însă nu ştiu cum se va materializa.


"Integrarea europeană are avantaje şi dezavantaje. Avantajul e că avem acces la fonduri nerambursabile şi la standarde mai ridicate pentru serviciile publice. Dezavantajul este că pentru a relansa economia trebuie să creştem preţurile, aşa cum s-a întâmplat la energie, fapt care va afecta populaţia"

Marcel Boloş


CINE ŞI CUM
Caracterizări în trei cuvinte

Eduard Hellvig - deschis, inteligent, echilibrat

Elena Udrea - perspicace, puternică, orientată

Victor Ponta - vizionar, diplomat, lider

Crin Antonescu - puternic, valoros, prezidenţiabil

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
52 Comentarii
defavoruri
@lucica: în principiu așa e! nu apreciezi valoarea unui om funcție de favorurile pe care eventual acesta ți le-a făcut! dar în funcție de defavoruri se poate? și nu e vorba de defavoruri cu caracter strict personal, ci pornind de la general către particular! spre exemplu dacă un individ prin acțiunile sale în contra legii te defavorizează și pe tine, ca persoană fizică, cred căpoți să-l aprecizi sau din contră!
Postat 03 Octombrie 2012, 10:21 de TDS
Valoarea ingerasului POPO
Nu trebuie sa ne pierdem obiectivitatea.Bolos este implicat intr-un scandal de proportii vizind accesari ilegale de fonduri europene-Gazeta de Cluj-Urmariti penal ajutati din MDRT-Romania la un pas de al treilea infringement.Daca este competent asa cum sustii inseamna ca este lichea,spune-mi te rog daca este asa de curat de ce nu trimite un drept la replica?
Postat 03 Octombrie 2012, 10:06 de sandu
!!!!
A aprecia valoarea unui om nu inseamna ca acel om ti-a facut favoruri , este "ceva" pe care ar trebui sa-l avem fiecare dintre noi,daca suntem cu adevarat oameni, daca nu................
Postat 03 Octombrie 2012, 09:35 de lucica
Ingerasul POPO
Lucica probabil te numeri printre cei carora le-a facut favoruri,dar ce-a facut la MDRT unde incearca sa aranjeze o accesare ilegala de fonduri europene a depasit orice limita (pentru Impact).Aceasta aventura poate costa Romania sute de mil EUR la Strasbourg.Acest popa iresponsabil o sa ajunga (daca mai continua asa )pe mina DNA-ului
Postat 02 Octombrie 2012, 15:43 de Sandu
Legea lui Ohm
@lucica: dacă tot ești "indihnat"(ă), foarte bine că ai scris! doar că așa zisele mizerii se bazează tot pe informații certe, dar care nu provin de la el! undele chiar din interiorul IMPACT(dacă îți spune ceva acest lucru!)
Postat 02 Octombrie 2012, 11:36 de TDS
!!!
Daca nu as fi cunoscut informatii reale (adevarate) despre d-nul Bolos nu as fi scris nimic, dar m-au indihnat "mizeriile" pe care unii le-au scris despre el, asa ca nu m-am putut abtine sa nu scriu informatii care reflecta realitatea despre acest OM.
Postat 02 Octombrie 2012, 11:29 de lucica
enigmatici si cuminti
@lucica: nu cred ca tata bolos si mama bolos au fost inalti demnitari comunisti! probabil au fost simpli membri PCR! Nu cred in ruptul capului ca acesta putea fi un motiv de respingere a tanarului candidat marcel la preotie! dar despre admiterile ratate la stiinte economice si geografie de ce tace malc? chestia asta a aparut in Gazeta de cluj! A negat doar ca a facut armata la Motatei(zicand ca de fapt a facut-o la Barlad)si a negat ca ar fi fost gestionar la Marisel! Nu stiu, eu zic ce am citit in gazeta de cluj! si ma intreb de ce nu a dat un drept la replica acolo??!! oricum observ ca esti bine informat(a)
Postat 01 Octombrie 2012, 20:29 de TDS
D-nul Bolos un om extrem de competent
Observ ca orice comentariu pozitiv despre d-nul Bolos ,orice informatie ADEVARATA despre acest om amplifica invidia si rautatea celor care incercati sa-l denigrati .Referitor la faptul ca ceea ce ai scris tu (TDS), are la baza CV-UL d-lui Bolos, da, ai luat anumite date din CV si le-ai interpretat cum ai vrut tu : de exemplu, dorinta lui de a deveni preot (examenele la seminarul teologic din Cluj) , este asa cum a RELATAT EL si nu cum ai scris tu ,,bagand texte de genul.....\" adica incerci sa insinuezi ca el nu spune adevarul despre acea situatie ,(este adevarat ,parintii au fost activisti de partid,protopopiatul a dat acel aviz negativ(care era extrem de important pt. admiterea lui la seminar) despre care a aflat asa cum a spus si el mult mai tarziu)....... ..........si exemplele pot continua. NU CUNOASTETI SAU NU DORITI SA CUNOASTETI (SA SCRIETI ) ADEVARUL DESPRE D-NUL BOLOS.
Postat 01 Octombrie 2012, 17:07 de lucica
Adevarul despre Bolos
Am vorbit cu fosti angajati Impact si ce mi-au spus despre serviciile aduse dezvoltatorului nu mi-a placut deloc.Relatiile speciale cu urmaritul peenal Liviu Marius Nita sunt arhicunoscute.Acest popa trebuie chemat la spovedanie la DNA
Postat 28 Septembrie 2012, 15:33 de Luci
sa mori tu ca nu stiu?
@lucica: ceea ce am scris are la bază CV-ul postat pe MDRT, pățania proprie patronată de Marcel Boloș în legătură cu dezvoltatorul, date de la Registrul Comerțului oprin care se atestă că Marcel Boloș a fost acționar în firma respectivă de audit, contractul acestei firme cu Primăria postat pe net și propriile mele simțuti deoarece am văzut emisiunea Exces de putere difuzată live sâmbătă 22.09.2012 la A3!
Postat 28 Septembrie 2012, 14:22 de TDS
!!
pt.TDS - Se vede ca nu stii informatii reale despre d-nul Bolos si scrii doar aberatii.
Postat 28 Septembrie 2012, 13:46 de lucica
competență, numele tău e Boloș?
@lucica: dacă înainte de 1990 n-ai reușit nimic(băgând texte de genul: eu am vrut popă dar nu s-a putut!), asta înseamnă competență? că te-a luat petru filip sub aripa protectoare e competență? că ai manevrat situația de la AIO vis-a-vis de un dezvoltator în favoarea acestuia din urmă și nicidecum cum cerea LICITAȚIA PUBLICĂ, asta e competență? că firma de audit în care erai acționar la un moment dat a câștigat un contract gras cu Primăria, asta e competență? că apari în emisiuni televizate în care bați câmpii, asta e competență? șlagărul cu fondurile europene NU ȚINE. și știi de ce? și E.U. era mare absorbantă de fonduri, doar că efectele nu se văd pe nicăieri!
Postat 28 Septembrie 2012, 11:03 de TDS
Sanatate si multa putere de munca d-lui Bolos
Imi este greu sa inteleg de unde atata invidie ,rautate, exista in cei care incercati sa-l denigrati. D-nu Bolos este un om extrem de competent chiar daca unora nu le convine acest aspect. Voi, cei care il balacariti in toate felurile ar fi mai bine sa nu scrieti informatii denaturate despre el. SANATATE SI MULTA PUTERE DE MUNCA D-LUI BOLOS SI ECHIPEI LUI.
Postat 28 Septembrie 2012, 10:45 de lucica
Calitatile lui Bolos
Bolos este omul de casa al SC Impact,semneaza orice in favoarea clientelei si are si oscuza neavind copii iresponsabilitatea lui il afecteaza numai pe el,(si o tara intreaga in cazul accesarii fondurilor UE in situatia declansarii procedurii de infringement) recomand articolul din Gazeta de Cluj Urmariti penal ajutati din MDRT.De ce nu a cerut popa drept la replica??Pentru ca este in culpa.
Postat 27 Septembrie 2012, 18:58 de Luci
Calitatile lui Bolos
Bolos este omul de casa al SC Impact,semneaza orice in favoarea clientelei si are si oscuza neavind copii iresponsabilitatea lui il afecteaza numai pe el,(si o tara intreaga in cazul accesarii fondurilor UE in situatia declansarii procedurii de infringement) recomand articolul din Gazeta de Cluj Urmariti penal ajutati din MDRT.De ce nu a cerut popa drept la replica??Pentru ca este in culpa.
Postat 27 Septembrie 2012, 18:58 de Luci
Bolos un om extrem de capabil
Este un model pentru cei care stiu sa aprecieze asfel de calitati(inteligenta unui om,moralitatea,..........si multe alte calitati),cei care la randul lor nu le au nu au cum sa le aprecieze la altii.
Postat 27 Septembrie 2012, 14:40 de lucica
nu generaliza
@lucica: o fi model pentru tine si pentru inca cativa! deci NU GENERALIZA!
Postat 27 Septembrie 2012, 08:28 de TDS
Este iresponsabil
A reusit in scurt timp decind este la MDRT sa implice institutia intr-unscandal cu finantari ilegale din fonduri UE ca sa-si satisfaca clientela -sc impact fata de care are probabil obligatii foarte mari.
Postat 27 Septembrie 2012, 08:06 de INSIDER
de apreciat
D-nul Boloş este de apreciat,este un om capabil care a reuşit să ajungă unde este prin FOARTE MULTĂ MUNCĂ ,ar trebui să ne mândrim cu un astfel de om,este un model pentru mulţi şi nu să-l denigrăm.Baftă şi multă putere de muncă în tot ceea ce işi propune să facă.
Postat 26 Septembrie 2012, 15:28 de lucica
isi fac publicitate
Isi fac publicitate.Acest asa zis ministru probabil nu a gasit oameni mai smecheri , decit acestia in toata Oradea.Pe unul dintre ei il stiu ca in afara de afacerile personale nu-l preocupa nimic profesional.Probabil a ajuns la apogeu.In aceasta tara nu trebuie sa dovedesti ca esti un profesionist,nu trebuie sa munceti pentru salariul pe care-l primesti ci doar sa te propuna unul si celalalt sa te promoveze.Cu doctrina politica stau foarte bine.Au politica personala,cu cine este la putere,de unde se poate obtine ceva si se poate asigura probabil un loc la fel de caldut , unde sa nu muneasca nimic.Halal partide politice,halal demnitari,halal competente.Nimic nu se stie despre ce a facut UDREA pentru ca are acolo 4 discipoli sau chiar 5 cu HELVIG.
Postat 23 Septembrie 2012, 10:07 de oradean
Despre clientela lui BOLOS
BOLOS sa nu-si doreasca ca fostii angajati IMPACT (dati afara)sa inceapa sa vorbeasca despre relatiile speciale avute cu acest popa.Popa ai putea sa juri pe biblie ca nu este adevarat?
Postat 18 Septembrie 2012, 16:31 de INSIDER
de la tara
Mai Bolos ce frumos te descrii parca ai fi o fata mare si nici nu iti miroase gura ! Pe cine prostesti tu cu interviuri din astea de parca ar fi de la propaganda PCR! adica pile cunostinte si relatii 1 Cum este domnule cu Impactul si cu puterea din umbra cu care cochetezi ? Cum este cu relatiile tale cu PDl-ul si cu faptul ca o acoperi pe Udrea? Daca nu iti place le Bucuresti de ce nu iti dai demisia? Vezi doamne esti doar un nedreptatit pe care unii indraznesc sa il ponegreasca pe nedrept ? Pai daca te-ai facut popa de cauti sa cochetezi cu diavolul ? nu stii ca minciuna este un pacat care nu ramine nepedepsit mai devreme sau mai tirziu? Ar trebui sa iti dai demisia dupa ce ai vrut sa dai bani UE fara sa tii cont de nimic doar ca sa iti satisfaci prietenii. Esti in fapt un om dependent de relatiile care te-au propulsat acola ca sa le satisfaci cerintele. Hai dute la Biserica
Postat 18 Septembrie 2012, 10:18 de mishu
finantari frauduloase
Bolos este iresponsabil,are obligatii foarte mari fata de IMPACT si doreste sa le asigure finantare din fonduri europene cu toate ca UE a declansat procedura de infringement impotriva ROMANIEI pentru proiectul Greenfield.POPO ajungi dupa gratii!!!!!!!
Postat 17 Septembrie 2012, 17:56 de Luci
s-a mutat gasca
Nu s-a intimplat nimic deosebit. Fosta gasca de la Primarie s-au reintregit si s-au mutat in Bucuresti sa-l sprijine pe dl.Helvig.Acum se pozeaza sa-i vedem si sa-i privim cu invidie.Cred ca cei care se bucura sunt PDL-isti ca-i recunosc si ii revendica ca fiind ai lor..Pentru dl.Helvig nu are nici o importanta ca ei au slugarit la PDL.,crede ca nimeni nu-i cunoaste si nu-l judeca,dar pentru noi care stim cine sunt baietii nu a facut alceva decit sa ne faca sa-l dispretuim si sa nu-l votam.Ca sa" stea'' el acolo sa faca pe ministrul ca de altfel nu se vede ca face, a mai angajat inca patru numai din Bihor....halal demnitari.
Postat 15 Septembrie 2012, 17:46 de oana
neuitarea
@.: mă faci să roșesc deși nu există motive! Ne-am întâlnit în public! Eu l-am privit în ochi iar el mi-a zis: dar ce, voiai să-ți vândă IMPACT-ul casă la preț de garsonieră? Iar eu i-am zis: NU, la prețul ofertat la LICITAȚIA PUBLICĂ pe care, dacă l-aș fi cunoscut(adică dacă nu țineați ascuns contractul de asociere)NU M-AR FI ÎNȘELAT NICI UN IMPACT! Și erau și martori(mai multi juriști din PMO, cred că și Valentin Trifan), deci nu puteam face mai mult! Cam asta a fost. Și de-atunci NU POT SĂ-L UIT!
Postat 14 Septembrie 2012, 09:35 de TDS
@tsd he, he, he
Spune-ne tot, spovedeste-te si te vei simti usurat ! Cum v-ati cunoscut, cum ati trecut la pasul urmator...., sfarsitul....tot !
Postat 14 Septembrie 2012, 09:22 de .
nu pot
@.: dar nu pot! NU POT SA-L UIT!
Postat 14 Septembrie 2012, 08:13 de TDS
+2.500 Euro publicitate individuala
Sa fim seriosi. Acest secretar de stat se ocupa de reabilitari termice si nu de fonduri europene. Cei din minister cu vechi state de lucru in domeniu de pe vremea primului Phare-RO se hlizesc atunci cand secretarul de stat vorbeste despre bani europeni. Ei spun ca in noiembrie 2007, Oradea a emis o HCL care aproba un program pe 20 de ani, propus de cei de la ''zona metropolitana'' Oradea. Cel desemnat de primar ca director al directiei de management fonduri europene, adica actualul secretar de stat al MDRT, a subminat acel program, aducand prejudicii de aproape 400 milioane euro care nu vor mai fi atrasi pe urmatorii 20 de ani, care reprezenta un progarm agreat de catre Banca Europeana de Investitii prin toamna lui 2007. Chiar si Comisia Europeana a vrut sa ofere un statut aparte Oradiei, pe baza acelui program. Numai ca acolo se vorbea de infrastructuri majore in plan regional transfrontalier, in timp ce Bolos l-a convins pe fostul primar ca mai bine se fac proiecte mici, cum ar fi imbracarea dealului Ciuperca cu iarba din Danemarca, decat realizarea de investitii ample de reabilitare urbana. Oricum, cei de la minister vor sa se scape de Bolos, care se pregateste usor sa o stearga.
Postat 13 Septembrie 2012, 20:28 de Subsecretariatul
!?!
Mi se face greaţă de ceea ce este şi ce reprezintă acest Boloş !?!
Postat 13 Septembrie 2012, 19:24 de Carp III
Trista constatare.
Daca Bolos si Helvig au ajuns in randul elitelor, sa nu ne plangem ca am ajuns de rasul Europei.
Postat 13 Septembrie 2012, 16:29 de Apolitic.
tds popo
ce sa faci TDS daca nu ii placi la popo(a) , poate esti prea in virsta pt el ,sau gras ,sau urit sau ce stiu eu , dar oricum dragoste cu forta nu merge , ai ajuns sa cersesti o m.UE :))))))))) , esti de zece ori mai penibil ca el.
Postat 13 Septembrie 2012, 15:36 de :)
???
,,Funcţionar public, conferenţiar universitar cu două doctorate, expert contabil şi preot celib...'' O fi reincarnarea lui da Vinci ))) = :
Postat 13 Septembrie 2012, 15:14 de pinonel
@tsd
Dragostea si ura homosexualilor/lesbienelor cica sunt mult mai puternice decat ale heterosexualilor. Tu si raspopitul asta sustineti pe deplin aceasta teorie. Personal cred ca ar trebui sa te dai de pe raspopit, gata ! a fost si a trecut, acum trebuie sa-ti revii !
Postat 13 Septembrie 2012, 15:11 de .
DA
@birjarul londonez: orientare? sigur are!
Postat 13 Septembrie 2012, 15:08 de TDS
schimbati indicatoarele de la intrarile din oras! sunt oribile!
pai bolos din ce sa traiasca, mai oameni buni? din salaru de preotie, din vanzarea lumanarilor sau cantatul la inmormantari? insurat nu e, sa-l intretina nevasta ca pe mine, saracu, e tot director de 10 ani! nu trebuie sa fim rai, omul asta a impins oradea la multe fonduri europene si cred ca are potential si orientare! eu unul il vad bineintentionat si ambitios, sper sa reuseasca sa creasca orasul asta mare! intrebare: cand dracu se schimba panourile de la intrarea in oras , alea cu ORADEA, ca sunt super hidoase si oribile, trebuie ceva artistic, de bun gust, ca tot sunt turistici! iar pancova aia de piatra de la gara dati-o naibii jos, ca arata hhorrribil taman in statia de tramvai, opera lu peste imputit!
Postat 13 Septembrie 2012, 15:02 de birjarul londonez
bolojan
@ioan: bolojan însuși a recunoscut de mai multe ori ceea ce tot scriu eu(sunt dovezi scrise în acest sens), doar că nu a zis direct Boloș. Dar repet, cine era director la AIO? Boloș! Cine gestiona contractul de asociere despre care tot scriu? Boloș! Cine l-a încălcat? IMPACT! Cine nu a văzut? Cel ce gestiona contractul! Cine gestiona contractul ? Boloș!
Postat 13 Septembrie 2012, 11:12 de TDS
legea e lege, contractul, contract
@ioan: contează și trecutul! și știi de ce? păi dacă de două ori n-ai putut intra la facultate că n-ai putut(când admiterea era admitere!), cum mama naibii la U.O. ai intrat fără probleme? și încă în două locuri! dar, hai să zicem că se poate trece peste asta! el însă vorbește de decizii care oricum ar fi, cineva tot va fi nemulțumit! eu am spus clar: deciziile să fie corecte! conforme cu legea! și atunci, mulțumit-nemulțumit, n-ai ce să mai zici! dar dacă tu în calitate de director al A.I.O. gestionezi un contract(se presupune că îl cunoști la detaliu)și accepți încălcarea lui de către cealaltă parte, asta ce e? Îmi explici? N-ai știut că IMPACT încalcă contractul de parteneriat public-privat? Ți-am spus eu, te-am atenționat și tot nu ai luat nici o măsură! Tu fiind reprezentantul statului! Asta cum se cheamă? Nu se încadrează oleacă la fapte de corupție? Și îți spun că omul mai pregatește ceva în favoarea aceluiași IMPACT la București! Doar că de data asta nu o să-i meargă. Suntem câțiva(da, ai citit bine)care NE VOM OPUNE CRUNT! A încercat și Udrea să facă aceleași favoruri aceluiași IMPACT și până la urma nu a reușit! Garantat, nici părintele nu va șputea, oricât se va strădui..
Postat 13 Septembrie 2012, 11:06 de TDS
Nu mai denigrati!
Nu are rost sa-l mai denigrati pe acest om! A putut sa rateze de 10 ori examenul de admitere, a putut sa fie ultimul din clasa in generala si in liceu si a putut sa fie maturator de strada in ultimul sat din Cluj. Conteaza ce a facut in ultimii ani si ce potential are. Lasati trecutul deoparte, si uitati-va la prezent. A facut si o sa mai faca mult bine pentru judetul nostru! In rest....nimeni nu e perfect!
Postat 13 Septembrie 2012, 10:06 de ioan
la biserica ?
expert contabil !!! ma indoiesc , cunosc multi functionari publici experti contabili care tin contabilitati la negru, asta da profesionalism infractional :)))) sefi de la finante capii traficului de influenta a interlopilor :)))si merg la biserica sa nu te imbolnavesti de inima, zau!
Postat 13 Septembrie 2012, 09:50 de expert contabil
Filip, Krausz, Bolos
Ar mai fi nevoie de Krausz la Bucuresti si de vreo doi-trei notari de aici de la Oradea si ne-am trezi ca Palatul Regal, Ateneul, Casa Poporului si altele, "s-au privatizat".
Postat 13 Septembrie 2012, 09:39 de talibanul portocaliu
NU?
@adrian: NU? Nu cititi!
Postat 13 Septembrie 2012, 09:06 de TDS
pt tds
mai psdist trist, nu intereseaza pe nimeni ce scrii tu pe-aici...biet lătrau al forumului
Postat 13 Septembrie 2012, 08:55 de adrian
cum vă place?
@oradea: n-ai decât să-ți placă(totul este să nu-ți placă exagerat de mult de el!); înțeleg chiar că ești economist dacă zici că îl apreciezi ca profesor(că altfel nu văd cum ți-ai putea da cu părerea asupra acestui aspect)! mie nu-mi place și am explicat motivele în comentarii! cine vrea le citește, cine nu, nu! văd că tu ai vrut! nu merg la cros!
Postat 13 Septembrie 2012, 08:26 de TDS
multa sanatate acestui domn
mai TDS de ce esti ividios, daca nu era d-nul Bolos Oradea ar mai fi stagnat economic ca pe vremea lui Filip, si aici ma refer la investiile municipalitatii, Oradea a devenit un oras cu o infrastructura destul de buna, se lucreaza la partea turistica si la cea industriala, totul intr-o perioada economica grea. Multe sunt datorate acestui om, in loc sa-i multumim asa suntem noi romanii.
Postat 13 Septembrie 2012, 08:23 de oradean
lasa-ne tsd
lasa vrajeala mister tds,Bolos ca profesionist e super .Oricum decat sa te ascunzi in spatele unui monitor,mai bine miscati grasimea si hai duminica 16 septembrie la cros,5.2 km sa vedem daca esti in strare,este si ambulanta daca cumva pleznesti.Mie mi-a placut de Bolos atat ca profesor cat si ca profesionist,omul chiar cunoaste.Hai la cros Tds sa te si cunosc fata in fata ,asa din spatele monitorului e usor sa improsti cu laturi.....
Postat 13 Septembrie 2012, 08:16 de oradea
PS
PS Umblă vorba prin târg că părintelui îi place să blesteme și o face cu mult profesionalism În multe ocazii! ȘI EU! Deci să vedem cine va avea câștig de cauză de data aceasta!
Postat 13 Septembrie 2012, 08:02 de TDS
CV
Și atenție în continuare la CV, Domnule secretar de stat! Că din cauza CV-ului mulți au avut de pătimit! E adevărat, cel de pe site-ul MDRT este ușor ajustat față de cel postat pe site-ul U.O. Dar într-un CV nu e voie să ascunzi nimic, deci completează-ți CV-ul cu anii lipsă în acest moment din care să-și dea seama întreaga țară că 6 ani la rând n-ai fost capabil să intri la facultate, reușita apărând abia după ce U.O. a luat avânt! Scrie te rog în CV(nu în interviuri) și pe unde ai făcut armata(asta e, înainte de '90 băieții de băieți făceau armata!, ori la Moțăței, ori la Bîrlad), și cu ce te-ai ocupat după lăsarea la vatră! Atenție: nu uita de perioada când ai fost și administrator pe la o firmă de audit(care absolut întâmplâtor a câștigat un contract gras cu Primăria). Atenție la expresiile juridice(nu se cade ca un secretar de stat să faca greșeli elementare, tip Igaș) " acționar" nu este echivalent cu o funcție, deci din calitatea de acționar NU SE DEMISIONEAZĂ(cum cu candoare scriai într-un mail pe care îl posed!). Că tot e la moda demascarea plagiatelor, să vedem și aici cum stăm! Deocamdată nu zic nimic, e o simplă supoziție în curs de verificare! Dar dacă vrei să faci o treabă serioasă, documentată, și asta îți răpește foarte mult timp! Eu sper ca cele două teze sa fie total originale!
Postat 13 Septembrie 2012, 08:01 de TDS
bravos natiune
În concluzie, în anul 2004 urmare a LICITAȚIEI PUBLICE organizate de Primăria Municipiului Oradea dezvoltatorul IMPACT care a câștigat-o trebuia să execute construcțiile din cartierul EUROPA și să le vândă la prețul maxim de 335 E/mp suprafață construită+TVA! Cu acest preț a câștigat LICITAȚIA PUBLICĂ! Pentru depăşirea preţului LICITAT PUBLIC, sancţiunea era rezilierea contractului dintre CLO şi dezvoltator. Ce răspuns credeţi că am primit sub semnăturile FILIP-BOLOŞ? Că nu e oportună rezilierea! Adică nişte funcţionari publici hotărăsc singuri că o sancţiune prevăzută de un contract încheiat urmare UNEI LICITAŢII PUBLICE se aplică doar dacă vor muşchii lor! Asta în condiţiile în care ei erau puşi acolo SĂ APERE INTERESELE ORAŞULUI(ÎN GENERAL)ŞI ALE CLIENŢILOR(ÎN PARTICULAR). După 2008 BOLOJAN a recunoscut că este aşa cum spun eu(există dovezi în toată presa locală). Ce rămânea de făcut pentru un cetăţean obişnuit? Să apeleze la justiţie. Dar coana justiţica se pare că la acel moment uitase de DOL(în toate formele lui, inclusiv DOL RETICENT)aşa că au zis: Pa, te mai aşteptăm pe la noi! CEL TARE ÎNVINGE! Primăria a fost parte în proces dar potrivit unor surse din interior a acţionat tot în favoarea dezvoltatorului la comanda expressă a cuiva(cine oare cine? Ghici ghicitoarea mea!). După 2008 Bolojan a acţionat corect dar era prea târziu! Finalul: PETRU FILIP ajunge Președintele Interimar al Senatului iar MARCEL IOAN BOLOȘ secretar de stat. Bravos națiune, halal să-ți fie!
Postat 13 Septembrie 2012, 08:00 de TDS
pagube de impact
Paguba a fost însă pentru TOȚI ORĂDENII(prin Bugetul local!). Și azi Primăria Oradea se mai judecă cu firma IMPACT pentru 1.500.000 EURO penalități pentru nefinalizarea cartierului în timpul prescris de contractul de asociere în participațiune(termen 25 septembrie 2012, Dosar 9297/111/2010, Tribunalul Bihor, verificabil de catre oricne pe portal-ul Ministerului Justitiei). Și asta pentru că D-l BOLOȘ, în calitate de director AIO nu a catadicsit să ia măsurile necesare din timp pentru ca dezvoltatorul să se achite de obligații! Procesul în fapt nici nu ar fi avut loc dacă subsemnatul nu sesiza Camera de Conturi a județului Bihor în acest sens. Și surpriză: CAMERA DE CONTURI BIHOR chiar și-a făcut datoria. Rămâne de văzut ce va face Justiția(aici am MARI, MARI REZERVE. România este “exagerat de stat de drept” și, nu-i așa, cine știe ce se poate întâmpla).
Postat 13 Septembrie 2012, 07:59 de TDS
pentru cine nu cunoaste
Spui în interviu: „Am fost director de patrimoniu din 2004 până în 2008. O funcție în care orice decizie luai nemulțumeai pe cineva. De aici mi se trag multe.” Minciună. Nu cred că orice decizie luai nemulțumea pe cineva. Deciziile trebuiau să fie doar DREPTE. Conforme cu LEGEA! Așa că pentru cei care încă nu cunosc, să recapitulăm: a ajuns secretar de stat persoana care împreună cu Petru Filip a gestionat mega afacerea imobiliară IMPACT/CARTIER EUROPA prin care cetățenii de bună credință au fost ÎNȘELAȚI CU COMPLICITATEA AUTORITĂȚILOR DE STAT(recte Director Administrație Imobiliară Marcel Ioan Boloș și Primarul de atunci Petru Filip). De ce spun asta? Pentru că cei doi, semnatari ai contractului de asociere în participațiune dintre Consiliul Local Oradea și dezvoltatorul IMPACT au permis acestuia din urmă să vândă construcțiile la un preț mult mai mare decât CEEA CE LICITASERĂ CHIAR EI! Dar, nu-i așa, de ce se organizează o LICITAȚIE? PUBLICĂ? CA SĂ FIE ÎNCĂLCATĂ, DESIGUR!
Postat 13 Septembrie 2012, 07:58 de TDS
lupul isi schimba look-ul...
Studiind fotografia am constatat că Marcel Ioan Boloș și-a schimbat look-ul! Tunsoare modernă, mai de Bucale! Oooops! Voiam să spun de București! Că cine știe cum se interpretează! Dar lupul nu-și schimbă ever năravul. Năravul de la Oradea a fost mutat cu grijă în Capitală! Adică dacă la Oradea, împreună cu politicianul de cea mai joasă speță, Petru Filip, am ajutat cât am putut dezvoltatorul IMPACT(pe reprezentanții căruia cică nu-i cunoști), de ce să nu continuăm cu ajutorul și cu niscaiva fonduri europene pentru Millenium(deținut de IMPACT). Altfel IMPACT-ul știi perfect că se scufundă! Doar că în Capitală te-ai pus cu cine nu trebuie: cei doi(știi bine la cine mă refer!)nu știu multe. Îți spun doar că s-au adresat deja Comisiei europene pe două căi! Și să nu uit: roagă-te fierbinte ca Trofin și urmăritul penal Niță să nu ciripească mai mult decât e cazul! Sigur știi despre ce e vorba! La una din întâlniri a mai fost prezent și un al patrulea! Iar cei de la IMPACT(unii mai naivi)credeau că ești coleg cu ei! ...unii te ridică, alții te lovesc...../HOLOGRAF
Postat 13 Septembrie 2012, 07:57 de TDS
precizari
Marcel Ioan Boloş folosește jumătăți de adevăr! Dar întâi să lămurim o chestiune cu comentariile de pe forumul Bihoreanul! 1. Vai, vai, ce greu este să ştii cine semnează cu iniţiale! Mai ales când textele sunt de mare IMPACT! 2. Comentariile cu Mărişel-ul, Moţăţei-i şi ce ascunde în fapt hirotonirea ca diacon misionar celib NU ÎMI APARŢIN. Le-a scris altcineva! 3. De ce nu pomeneşti nimic părinte despre cele două admiteri ratate la ştiinţe economice şi la geografie? Ca şi astea au fost scrise într-un comentariu(tot de către altcineva). Sau așa ceva nu dă bine în mapa profesională a unui conferențiar universitar?!. 4. Dacă iubeşti părinte atât de mult Divinitatea şi Biserica, de ce nu te dedici lor în totalitate? Că acum nu mai contează dacă părinţii au fost membri PCR(nu cred neam că au fost activiști de partid, asta însemna să fii plătit pentru aceasta activitate). Bag mâna în foc că piedica e alta(deși dacă pentru Sofronie nu e o piedică nu văd de ce ar fi pentru tine, părinte!)
Postat 13 Septembrie 2012, 07:56 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON