URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iulie 2016, 17:10

Mănânci şi slăbeşti! O firmă orădeană a lansat o dietă fără înfometare, folosită cu succes în Italia

Mănânci şi slăbeşti! O firmă orădeană a lansat o dietă fără înfometare, folosită cu succes în Italia RAPID, PENTRU POFTICIOŞI. O somitate în endocrinologie, profesorul Alfonso Santelia (foto) spune că una din explicaţiile succesului dietei proteice e că aceasta dă rezultate rapid. "După trei zile de dietă persoana nu mai are senzaţia de foame şi pierde grăsime, ceea ce o motivează să continue regimul". În plus, produsele hipocalorice care stau la baza dietei, de la cipsuri şi paste până la supe şi ciocolată, făcute din carne, lapte, mazăre şi soia, îi pot mulţumi chiar şi pe cei mai pofticioşi
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gata cu înfometarea, orele chinuitoare de efort fizic la sală, cisternele de ceai diuretic şi tabletele de "arzătoare"! Firma orădeană Hospipharma a lansat joi, în premieră pentru România, dieta VLCKD (Very Low Calorie Ketogenic Diet), care permite pierderea rapidă a 8 până la 10 kilograme pe lună.

"Este o dietă bazată pe alimente cu un conţinut normal de proteine, dar cu unul mic de glucide şi lipide, ceea ce duce la menţinerea musculaturii şi concomitent la arderea grăsimilor", spune endocrinologul Alfonso Santelia, profesor la Universitatea din Milano.

Slăbire fără efort

Noua metodă de slăbire a fost aplicată în Italia de peste 2.000 de medici cu atât de mult succes încât s-a răspândit rapid în Finlanda, Franţa, Japonia, practic pe toate continentele. Săptămâna trecută a ajuns şi în România, prin Oradea.

Recunoscut drept o somitate în endocrinologie, profesorul Alfonso Santelia de la Universitatea din Milano a prezentat noua dietă în faţa a peste 30 de medici orădeni, de la dieteticieni şi cardiologi la fizioterapeuţi şi ortopezi. La eveniment au participat specialişti care tratează pacienţi a căror stare de sănătate necesită scăderea rapidă în greutate, confruntaţi cu afecţiuni variate, de la artroza articulaţiei genunchiului până la cele cardiace.

"Avantajele dietei VLCKD constau în faptul că pacientul nu e nevoit să depună efort, nu simte foamea, deoarece corpul foloseşte drept combustibil propria grăsime, şi dă rezultate rapide, aşa că nu apare fenomenul de demotivare care îi face să abandoneze regimul pe majoritatea celor care vor să slăbească", a explicat profesorul Santelia.

Muşchiul "arde" grăsimea!

Potrivit specialistului, noua metodă de slăbire presupune respectarea unui regim alimentar bazat pe produse ale Societa Dietetica Medica (SDM - Societatea Dieteticienilor Medicali din Italia) constând într-o mare varietate de produse, de la supe, paste şi crenvurşti la... cipsuri, biscuiţi, ciocolate, budinci şi gemuri.

Astfel, spre deosebire de alte regimuri, axate pe doar câteva alimente, în cazul dietei VLCKD nu apare monotonia, iar organismul beneficiază de toţi aminoacizii esenţiali necesari. Conţinând proteine naturale obţinute din lapte, ouă, mazăre şi soia, alimentele SDM protejează masa musculară care, în lipsa glucidelor şi lipidelor, declanşează arderea rezervei de grăsime chiar şi fără ca pacientul să facă mişcare.

"Am avut un pacient de 170 kg care abia se mişca şi a ajuns într-un an la 86 kg", spune profesorul Santelia. Iar procesul de slăbire s-a produs armonios, cu păstrarea elasticităţii pielii şi fără ca pacientul să simtă frustrări alimentare sau stări de oboseală cauzate de "postire".

Sub îndrumarea medicului

De altfel, dieta VLCKD se adresează şi persoanelor care îşi doresc să devină suple, dar sunt prea ocupate sau prea comode ca să gătească sănătos ori să petreacă ore în şir în sala de sport. "Primul pas pe care trebuie să îl facă pacientul este să se prezinte la medicul reprezentant sau acreditat al Hospipharma. Acesta îi recomandă un set de analize şi în baza lor stabileşte dacă poate urma regimul, precum şi numărul de mese zilnice", spune Dacian Demian, directorul companiei.

Supravegherea medicului se impune deoarece, restrictiv din punct de vedere caloric, acest regim nu este recomandat persoanelor cu diabet zaharat de tip I, insuficienţă hepatică gravă, insuficienţă renală sau cardiacă, adolescenţilor în creştere şi femeilor însărcinate sau care alăptează.

Mâncare la pachet

În condiţiile unei stări de sănătate fără afecţiuni grave, pacientul îşi alege după propriul gust alimentele - a căror listă poate fi consultată şi pe portalul firmei hospipharma.ro - iar medicul, care îl îndrumă de-a lungul întregului proces de slăbire, îi recomandă suplimentele de minerale şi vitamine necesare pentru buna funcţionare a organismului.

Odată stabilit planul de bătaie, pacientul îşi comandă alimentele, pe care le primeşte acasă gata porţionate şi pregătite pentru consum. Preţurile nu sunt cele mai mici, dar la cele câteva luni cât durează, dieta SDM e cea mai scurtă cu putinţă, iar la finalul ei nu apare aşa-numitul efect yo-yo, de revenire la greutatea iniţială, adică de reîngrăşare. Aşa că, până la urmă, este o investiţie în propria sănătate şi, de ce nu, în imagine...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON