URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2012, 08:20

Maestrul şpăgii: Avocatul Ioan Sava şi-a ameninţat denunţătorul cu moartea

Maestrul şpăgii: Avocatul Ioan Sava şi-a ameninţat denunţătorul cu moartea JUDECATĂ ÎN BEZNĂ. După ce şi-a petrecut noaptea „la beci”, avocatul Ioan Sava a fost dus a doua zi la Curtea de Apel Oradea, unde s-a judecat cererea de arestare. Solicitarea procurorilor DNA a fost respinsă după o şedinţă care s-a încheiat spre miezul nopţii, judecătoarea Mihaela Pătrăuş considerând că „nu există indicii temeinice, cu atât mai puţin probe” care să susţină acuzaţiile şi să justifice măsura arestului preventiv
Maestrul şpăgii: Avocatul Ioan Sava şi-a ameninţat denunţătorul cu moartea AVOCAT INCULPAT. Obişnuit să viziteze sediul DNA ca apărător al unor clienţilor plini de bani, cum a fost şi Gheorghiţa Onu, preşedinta clubului UTA, pe care în 2010 a reprezentat-o într-un dosar de corupţie, Ioan Sava a ieşit acum el însuşi încătuşat de acolo. Avocatul riscă să rămână fără robă şi, în plus, să facă până la 10 ani de puşcărie
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La Curtea de Apel Oradea sentinţele se cumpără ca la piaţă. Aşa afirmă un hoţ care l-a dat pe mâna DNA pe unul din cei mai influenţi avocaţi, Ioan Sava, susţinând că acesta i-a cerut 7.000 de euro pentru a-i "procura" o sentinţă favorabilă la cea mai înaltă instanţă din judeţ.

Avocatul a fost reţinut săptămâna trecută şi pus sub acuzare pentru trafic de influenţă în formă continuată. Cu toate că nu au dovezi incontestabile, procurorii anticorupţie bănuiesc că măcar o parte din şpaga cerută de Sava a ajuns la judecători, verdictul obţinut de acesta fiind fix cel pentru care se dăduseră banii: înlocuirea pedepsei de 4 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, dată anterior hoţului de Judecătoria Oradea, într-una de 3 ani cu suspendare...

Client cu "pete"

Dosarul de corupţie deschis avocatului Ioan Sava a pornit de la denunţul unui client al acestuia, Ionel Morar Romocsa, şofer la Fulger Taxi. Bărbatul de 31 de ani fusese arestat şi trimis în judecată anul trecut, împreună cu un complice, Koszta Sandor Atilla (21 ani), pentru 17 spargeri de locuinţe şi 4 furturi din societăţi comerciale, cu un prejudiciu total de 74.000 lei.

Condamnat în noiembrie de Judecătoria Oradea la 4 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, Romocsa a făcut recurs, păstrându-l ca apărător tot pe avocatul Sava, pe care până atunci îl plătise cu 4.000 euro. Preţul era justificat nu doar prin renumele acestuia de maestru al barei, ci şi prin relaţiile apropiate pe care avocatul le-a cultivat cu magistraţii bihoreni, pe ai căror fii şi fiice i-a primit să-şi facă stagiatura la cabinetul său, un exemplu fiind chiar Tudor Moldovan, fiul fostului şef al DNA Oradea, procurorul Ioan Moldovan.

Anul acesta, pe 19 ianuarie, când recursul împotriva sentinţei pronunţate de Judecătorie stătea să se judece, Romocsa s-a întâlnit cu Sava chiar în Palatul de Justiţie, unde - spune el - apărătorul i-a comunicat că ar putea "face rost" de o sentinţă mai bună, fiindcă a discutat cu judecătorii din completul ce urma să se ocupe de dosar. I-a spus că aceştia sunt oameni "mai luminaţi", dar va trebui să plătească 6.000 euro, câte 2.000 pentru fiecare magistrat, pentru o condamnare cu suspendare. O achitare nu era posibilă, i-a explicat avocatul, deoarece practica instanţei nu permitea achitarea unor inculpaţi arestaţi în timpul urmăririi penale.

Tratative interceptate

După 5 zile, Romocsa era la sediul DNA cu denunţul în mână, fără să fie clar încă de ce a făcut-o. Cert e că următoarele discuţii purtate de avocat şi client aveau să fie înregistrate, atât audio, cât şi video. Pe 30 ianuarie, de pildă, Sava i-a cerut hoţului să aibă răbdare, căci încă nu primise garanţia că judecătorii vor accepta târgul.

Romocsa: Ă... ştiţi pentru ce.. pentru ce am vorbit cu dumneavoastră...
Sava: Da!
Romocsa: Aţi reuşit să vorbiţi? Îi OK?
Sava: Am vorbit, da' încă... nu am nicio undă verde...
Discuţia, din care reiese că Sava a discutat cu judecătorii, însă nu primise încă "aprobarea" pentru a transmite banii continuă, iar la un moment dat Romocsa îl întreabă frontal:
Romocsa: Când trebuie să vi-i aduc? Că ştiu că tre' să-i daţi şi dumneavoastră la judecători, acolo!
Sava: Da, da' să ai grijă!
Romocsa: Domnu' Sava! Uitaţi-vă la mine! Când am vorbit un lucru, rămâne lucru!
Sava: Întreb şi eu...
Romocsa: Da' vă rog foarte frumos, domnu'...
Sava: Ţi-am spus, eu am vorbit!

Şpagă în direct

"Unda verde" a fost dată pe 2 februarie, când avocatul şi clientul s-au întâlnit din nou, iar pe 6 februarie Romocsa i-a dus lui Sava cei 6.000 euro la birou. Banii proveneau, însă, din fondul special al DNA şi erau evidenţiaţi în registrele procurorilor, cu serie şi numere.

Romocsa: Domnu' Sava...
Sava: Bun...
Romocsa: Pentru ăia de la Curte, 6.000. Pentru dumneavoastră nu mai trebe să vă...?
Sava: Lasă, nu...

Momentul a fost înregistrat de procurorii DNA care, deşi puteau interveni pentru a-l surprinde pe Sava în flagrant cu banii, au decis să aştepte, pentru a stabili destinaţia finală a sumei şi a vedea ce soluţie vor pronunţa judecătorii pentru care valuta era pregătită.

Pe 21 februarie, după ultima înfăţişare, când cauza a rămas în pronunţare, Sava l-a chemat de urgenţă pe Romocsa la Palatul de Justiţie, unde i-a înmânat un bileţel pe care scria "1.000", semn că mai trebuia să adauge încă 1.000 euro celor 6.000 deja daţi pentru sentinţa favorabilă. Zis şi făcut, în aceeaşi zi taximetristul s-a prezentat la cabinetul lui Sava şi i-a predat "suplimentul". Iar săptămâna trecută, pe 28 februarie, a aflat verdictul. Aşa cum i s-a promis, Curtea a anulat sentinţa Judecătoriei şi i-a dat o condamnare mai blândă, cu suspendare.

02 Traian Munteanu.jpgCompletul de judecată era format din trei magistraţi dintre care, însă, doar doi au semnat pentru verdictul favorabil: preşedintele Traian Munteanu (foto), achitat acum 6 ani într-un dosar de corupţie similar, şi Laura Soane, al cărui soţ e judecat din 2004 pentru trafic de persoane, având o condamnare nedefinitivă şi fiind apărat în instanţă, culmea, tot de Sava. Cel de-al treilea judecător, Gabriela Ţarcă, şefa Secţiei Penale a Curţii, a avut o opinie separată, pe care şi-a exprimat-o în scris.

O zi mai târziu, pe 29 februarie, avocatul Ioan Sava a şi fost ridicat la cererea DNA, cu mandat de aducere chiar dintr-o sală a Tribunalului Bihor, unde apăra un alt client, şi dus la sediul cabinetului său, iar ulterior la domiciliu, pentru percheziţii. În timpul verificărilor, procurorii au mai găsit doar 600 de euro din cei 7.000 însemnaţi, pe care îi dăduseră lui Romocsa. Restul, deocamdată, nu se ştie unde sunt.

Anchetă cu scandal

Ancheta a continuat în aceeaşi zi la sediul DNA, fiind condimentată cu ieşirile necontrolate ale avocatului, care s-a îmbătat în timpul percheziţiilor, probabil cu scopul ca ulterior să se poată apăra susţinând că, în stare de ebrietate, nu putea fi audiat. De faţă cu procurorii, Sava nu s-a sfiit să înjure, dar şi să-şi ameninţe cu moartea denunţătorul. "Dacă nu reuşesc să-l omor eu, o să angajez pe cineva să-i taie gâtul", a promis el, ameninţarea fiind consemnată de anchetatori şi folosită ca argument suplimentar atât pentru reţinerea sa, cât şi, ulterior, pentru cererea de arestare depusă la Curtea de Apel, sub acuzaţia de trafic de influenţă în formă continuată.

Cum era de aşteptat, Sava a negat acuzaţiile, declarând că soluţia favorabilă clientului o obţinuse "pe bune", datorită propriei iscusinţe profesionale, iar cei 7.000 euro erau, de fapt, un onorariu de succes pe care urma să-l restituie lui Romocsa dacă nu i-ar fi obţinut condamnarea cu suspendare. Ca dovadă, a adus în faţa anchetatorilor o chitanţă emisă pentru 30.000 lei, datată 28 februarie, aferentă contractului de asistenţă juridică încheiat cu Romocsa pe 10 ianuarie 2012, act ce conţinea o clauză specială: "Suma de 7.000 euro reprezintă onorariu de succes în ipoteza obţinerii unei soluţii cu suspendare, dată la care se va elibera chitanţa, în caz contrar restituindu-se".

Documentul, însă, s-a dovedit doar o făcătură menită să camufleze şpaga încasată, întrucât nu era înregistrat. Mai mult, în timpul percheziţiilor procurorii descoperiseră un alt contract de asistenţă, de astă dată înregistrat, purtând acelaşi număr şi emis tot pe 10 ianuarie, dar pentru o cu totul altă persoană, Gheorghe Sas, care nu avea nimic în comun cu cazul lui Romocsa.

Făcătură

Joia trecută, Sava - căruia procurorii i-au aplicat sechestru pe bunuri ca să recupereze cei 7.000 euro luaţi din banii statului pentru a-i fi daţi ca şpagă - a fost dus la Curtea de Apel cu propunerea de arestare preventivă. După mai bine de 5 ore de dezbateri, timp în care apărătorii săi - Răzvan Doseanu, Kolozsi Arpad şi Ionuţ Iştoc - au combătut probatoriul DNA susţinând că procurorii s-ar baza doar pe un "inculpat notoriu", judecătoarea Mihaela Pătrăuş a decis să respingă măsura arestării.

Potrivit lui Pătrăuş, banii s-au dat, într-adevăr, dar "inculpatul (n.r. - Sava) a dovedit caracterul licit al pretinderii şi primirii acestei sume" cu "contractul de asistenţă juridică şi chitanţa fiscală", adică cu actele fabricate. Judecătoarea a ignorat ameninţările cu moartea pe care avocatul le-a făcut la adresa denunţătorului şi a pretins că declaraţia acestuia nu era întărită de nicio altă probă, asta deşi avea la dispoziţie transcrierile convorbirilor dintre client şi avocat. Pătrăuş a susţinut că interceptările erau nerelevante deoarece "inculpatul (n.r. - Sava) nu lasă să se înţeleagă că are influenţă asupra judecătorilor". Una peste alta, a conchis judecătoarea, "nu s-a făcut dovada existenţei unor indicii temeinice din care să rezulte presupunerea rezonabilă că inculpatul a comis fapta de care este acuzat".

Soluţia, trasă de păr, riscă să fie percepută în rândul opiniei publice ca o încercare de bagatelizare a suspiciunilor de corupţie ce planează nu doar asupra lui Sava, ci şi a judecătorilor de la Curte, dar şi ca un semnal de bunăvoinţă faţă de avocat, că nu este "abandonat" şi nu trebuie să-şi salveze pielea "vânzându-şi" complicii din rândul magistraţilor. Mai ales că procurorii anticorupţie tocmai asta încearcă să demonstreze: că în anumite cazuri sentinţele sunt de vânzare iar avocaţii servesc drept "curele de transmisie" între banii clienţilor şi buzunarele judecătorilor.

Oricum ar sta lucrurile, soluţia nu este definitivă, fiind deja atacată de DNA printr-un recurs care se va judeca săptămâna aceasta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Unde s-ar putea ca verdictul să fie cu totul altul. Neplăcut pentru avocat şi îngrijorător pentru corupţii din justiţie...


ASISTENŢĂ DE URGENŢĂ
Maestrul "scapă tot"

Contractul de asistenţă juridică încheiat pe 10 ianuarie între avocatul Ioan Sava şi Gheorghe Sas, folosit de cel dintâi pentru a masca înţelegerea subterană cu Romocsa, fusese emis taman într-un caz pe care BIHOREANUL l-a prezentat săptămâna trecută, ca argument că la Curtea de Apel se apreciază cu dubla măsură. E vorba despre un dosar penal deschis de Parchetul Beiuş pe numele primarului comunei Tărcaia, PDL-istul Dan Ille, pentru tăieri ilegale de arbori, Sas fiind complicele cu care edilul a reuşit să radă arbori de peste 20.000 lei din pădurea comunală, dar care a scăpat de puşcărie datorită judecătorilor Curţii, după ce anterior fusese condamnat la închisoare cu executare. Ca în cazul lui Romocsa, actul dintre Sas şi avocatul Sava fusese încheiat chiar în ultima zi a procesului, când Curtea a şi pronunţat soluţia cea blândă. Iar completul a fost acelaşi: Munteanu-Soane-Ţarcă!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
*
CENZURAT
Postat 25 Martie 2012, 20:44 de Laura
MAI LASATI COMENTARIILE !!!
...SI FACETI CEVA UTIL...FACETI SI VOI ACTIVITATI EC, SOC, CULTURALE, LA VEDERE CA ORASUL ARE NEVOIE........SUNTEM DEPARTE DE PRETENTIILE SI FUMURILE PE CARE VI LE AROGATI !!!!!!!
Postat 10 Martie 2012, 00:32 de BADEA CARTAN
curatenie la procuratura
daca si unii sau cel putin unul dintre domnii procurori fac trafic de influenta baroul Bihor( cel cu amanta de la SANTANDREI),cine sa mai aplice legea? judecatorii dau sentinte dupa prietenii,obligatii,interese.DNA-ul se aude?
Postat 09 Martie 2012, 17:52 de aurel
JOS CORUPTIA DIN JUSTITIE !!!!!!!!!!!!!
CORUPTII LA PARNAI !!!!!!!!!!!!!!!
Postat 08 Martie 2012, 08:47 de ABET
tinand cont de gravitatea faptei
daca ar exista o evidenta cu procesele in instanta am avea in paralele si veniturile declarate pe numarul de intrare a clientului asa avem un talmes balmes habar avem cati clienti sunt serviti gratuit de avocati pentru ca castele sunt lasate liber sa practice evaziune :)) coruptie masiva industriala, bilantul si factura o gasiti, niciodata! Ce a facut GUVERNUL a incurajat coruptia ? sa ne ierte D-zeu ca tare distrusi mai suntem ca ROMANI .
Postat 08 Martie 2012, 08:42 de @cedo
tinand cont de gravitatea faptei
daca ar exista o evidenta cu procesele in instanta am avea in paralele si veniturile declarate pe numarul de intrare a clientului asa avem un talmes balmes habar avem cati clienti sunt serviti gratuit de avocati pentru ca castele sunt lasate liber sa practice evaziune :)) coruptie masiva industriala, bilantul si factura o gasiti, niciodata! Ce a facut GUVERNUL a incurajat coruptia ? sa ne ierte D-zeu ca tare distrusi mai suntem ca ROMANI .
Postat 08 Martie 2012, 08:41 de @cedo
tinand cont de gravitatea faptei
voi stiti cati sunt la ITM , FINANTE asa si fac trafic privind raspunderea contravetionala, numai un soft va remedia orice eroare practica vrem nu vrem nu consider ca avem nevoie de SPAGARI in sistem , tehnica rezolva totul dar nu se doreste asta , nu ai nevoie de corupti ca sa ti colectezi taxele :)) prin posta electronica automata instiintezi fiecare contribuabil sa nu OMITA cu respect tratezi nu aveti obligatia ca pana in ..... vai de capul celor care ne distru constient si totul pentru banii, viata nu are valoare de ce naiba ii platim astai sunt muritori de foame, parazitii sociali!
Postat 08 Martie 2012, 08:34 de @cedo
tinand cont de gravitatea faptei
nu compara o infractiune banala cu o infractiune de trafic de influenta-coruptie :)) trebuia sa stea in arest preventiv si prelungit, COPRUTIA atac la TARA :)))) TRADATOR :)))) noi nu stim sa distingem acul de ata! nu oricine isi pune viata in pericol ca sa faca un denunt si isi ia in spate o casta foarte influenta.
Postat 08 Martie 2012, 08:30 de @cedo
??????
DE CE E LIBER DACA A AMENINTAT CU MOARTEA ????????
Postat 08 Martie 2012, 08:21 de ????????
da da!!!!!!!!!!
da da!!!!! Cand si la cine s-a efectuat flagrantul?,pentru ca din toate articolele rezulta ca banii au fost dati la judecatori,ceea ce nu rezulta din nici un flagrant,deci este o facatura de doi bani sau cine ascris articolulu nu are acces la toate datele din dosar,sau nu i-au fost furnizate in totalitate.
Postat 07 Martie 2012, 18:24 de baxster
Hotarari CEDO
http://hotararicedo.ro/index.php/news/2011/12/cauza-erimescu-c-romaniei-decizie-inadmisibilitate%E2%80%93motivarea%20corespunzatoare-a-prelungirii-sau-mentinerii-arestarii-preventive
Postat 07 Martie 2012, 16:27 de CEDO
x
Cand si la cine s-a efectuat flagrantul?,pentru ca din toate articolele rezulta ca banii au fost dati la judecatori,ceea ce nu rezulta din nici un flagrant,deci este o facatura de doi bani sau cine ascris articolulu nu are acces la toate datele din dosar,sau nu i-au fost furnizate in totalitate.
Postat 07 Martie 2012, 15:52 de x
intrebare?
.....ok....sa zicem ca credem ce spune acest articol...dar am o curiozitata...flagrant sau nu??ce se intampla cu diferenta de suma de la 600 de eur cat au mai gasit cei care au perchezitionat...pana la 7000 de euro?daca nu se gasesc?..putem crede ca nici nu au existat?sau cum?....adica de unde vin acesti bani pt flagrant...daca DNA-ul isi permite sa piarda sume marcate doar asa.......si sa nu faca flagrantul in momentul cand putea recupera toata suma marcata??nu inteleg...poate stie cineva...si reuseste sa ne lamureasca si pe noi astia mai in ceata......
Postat 07 Martie 2012, 15:12 de a
intrebare
Dar a zis ceva de somnul judecatorilor?( serios)
Postat 07 Martie 2012, 15:08 de soso
Băsescu a fost huiduit în Parlament “Demisia, demisia!”. Opoziţia lipseşte de la discursul preşedint
pe vremuri tarani erau batjocoriti ca aveau paduchi dar ironie ca ei lua de la bogati dar ca sa nu stie ii derutau :)))))) ca sunt vinovatii, asa este si evaziune cel ce te acuza face:))))evaziune :))))))))))))))) inca mai ia si mita si spaga prin neamuri :)) hai sa facem ordine putin in viata noastra ca nu suntem cadavre inca :)))
Postat 07 Martie 2012, 13:59 de “Demisia, demisia!”
fara titlu
in urma cu cativa ani,l-am prins pe avocatel cu cioara vopsita,sot de judecatoare,a facut imediat rost de un act din urma,de la un notar din bucuresti,binenteles antedatat,nu am mai avut ce sa fac,banditii astia isi lasa pozitii libere in acte si-si fac ulterior acte,exact ca onorariul de succes al tristului asta...greu de prins dar din inregistrari e clara spaga
Postat 07 Martie 2012, 13:51 de eugenia
povestea paduchilor :))
de ce ne miram ca un interlop acuzat de evaziune nu da nimic pe acesta acuzatie cand el nu primeste document de plata ? Cum vrea Socieatatea asta dementa sa crreze respectul daca medicul nu mi da chitanta, avocatul fsfsfs cand vrea imi da cand nu comnada chitantier:)) ca nu e mare lucru sa cumperi unul si sa rupi o chitanta :)) auzim:sesizeaza baroul, na acum s a sesizat cineva si uita ce primeste denuntatorul sa vedeti cati avocati vor sari pe denuntator:))) mizerie sociala traim!pe vremuri tarani erau batjocoriti ca aveau paduchi dar ironie ca ei lua de la bogati dar ca sa nu stie ii derutau :)))))) ca sunt vinovatii, asa este si evaziune ce ce te acuza face:))))
Postat 07 Martie 2012, 13:29 de paduchii
este inexistent pentru popor, ce sa faca Justitia atunci!
voi credeti ca GUVERNUL nu stie !Pe Guvern il intereseaza cum sa taie pensiile la batrani, cum sa depisteze pensii de boala false, medicamente in limita bugetului si sa si aduca neamul in sisitemul bugetar sau sa traiasca neamul la privat cu banii publici, asta face Guvernul, ne fura an de an de 22 de ani si mai grav nu se vor opri !NOI imbogatim prin impurturi neamurile din Guvern :)) mancam ce vor Stapani clanurilor politice .
Postat 07 Martie 2012, 13:17 de Guvernul
da de la persoane fizice DA
:)) legii facute pentru caste , ei nu au BON FISCAL , ei au o gramada de facilitati si la oadica si daca au 10.000 in buzunar nu au registru de casa :)) evaziune sustinuta in profesii libere :)) practic am creat categrii sociale preferentiale care traiesc liber din evaziune, nu ai o evidenta a banilor :)) un an esti liber sa faci evaziune , cetateanul trebuie obligat sa nu dea ban la negru oriunde si asa se rezolva cu chitante false :))) cine verifica? Tot saracul e jefuit si obligat sa sustina pe cel ce are:))si face evaziune .
Postat 07 Martie 2012, 13:04 de @cititor
caragiale
1. DNA nu a mai continuat actiunea. Cu un mandat puteau observa ca banii au ajuns la judecatori in buzunar sau in cont. 2. Sa-i caute la averile uriase. Nu-i mai satura Dumnezeu. Sa nu uite ca balanta destinului exista si sa nu se mire ca le sunt copiii handy ...
Postat 07 Martie 2012, 12:37 de justitie
Ce va mirati ?! Uite si mai si....
,,d-na'' judecatoare costiniu judeca in continuare mandatele dna-ului, asta in conditiile in care dna-ul i-a incatusat sotul spagasin, judecator la iccj !!! ,,d-l'' barsan este in continuare reprezentantul Romaniei la CEDO, asta in conditii;le in care sotia sa, judecatoare la iccj, a fost arestata pt. mita !!! voicu e la loc ,,senator'' usl !!! Ce sa ne miram atunci de soare, de munteanu si de alti judecatori din parohia curtii de apel Oradea ?!
Postat 07 Martie 2012, 12:08 de .
sperante desarte
Cine isi imagineaza ca de-acum incolo se lasa cu legatoare pt judecatori..se inseala. Cei de la dna stiu cine cu cine si de ce, dar sint mana in mana cu ei.. Acum s-o fi primit vreo directiva....bai pe ei sa mai fqacem niste valuri scurte...ca sint cu ochii pe noi...A fost a trecut...ne mai auzim la anul....oricum ia cu suspendare....au avut ghinion sa pice ei dar se rezolva....
Postat 07 Martie 2012, 10:37 de ionzisu
HOTI si EXCROCI in justitia din ORADEA
Tot ne intrebam cat o sa mai suporte oradenii atatea excrocherii? Ai inregistrare video-audio si judecatorul spune ca nu sunt relevante? Poate copii de la gradinita ar accepta asa ceva, dar toata lumea stie care sunt faptele si cata coruptie exista in Oradea. Cum poate un judecator sa spuna ca nu sunt relevante aceste dovezi. Asta e ca si farmacita aia care a "gasit" copilul - "stiti nu e al meu". Judecatori cu motivari aberante care se vad din ceruri !!!
Postat 07 Martie 2012, 10:10 de Crisu Repede
unde-i tepes?
chiar credeti ca aceasta judecatoare ce nu tine cont de probele DNA incearca sa camufleze adevarul ca institutiile si magistratii sunt impicati?altfel spus, cum o institutie ce consuma atitia bani ai statului cum e DNA culege probe temeinice si la momentul in care le prezinta acestea nu sunt bune de nimic? mai bine statul ar renunta la una din cele 2 institutii: DNA sau magistratura, altfel toate demersurile acestora sunt doar o cacealma; pe scurt , nici DNA nu e bun, din moment ce aresteaza pe un avocat in sala de judecata cu probe ce nu sunt incriminatorii sau au valoare penala; urmeaza ca avocatul perjudicat sa ceara despagubiri statului daune morale, faima lui e afectata cu bilete trucate
Postat 07 Martie 2012, 09:48 de tzapa
chitanta de 30.000 RON ???
alo garda financiara se poate emite o chitanta in valoare de 30.000 RON ???
Postat 07 Martie 2012, 09:39 de cititor
justitia la noi e o gluma proasta
cum se poate asa ceva? asa oameni sa ramana magistrati...? "doi magistrati au semnat pentru verdictul favorabil: preşedintele Traian Munteanu, achitat acum 6 ani într-un dosar de corupţie similar, şi Laura Soane, al cărui soţ e judecat din 2004 pentru trafic de persoane, având o condamnare nedefinitivă şi fiind apărat în instanţă, culmea, tot de Sava."
Postat 07 Martie 2012, 09:24 de calin
fantastic denuntatorul
oricum a avut un curaj fantastic denuntatorul, eu va spun sunt medici de familie care nu ti da chitanta si ia de pe handicapati minim 15 lei pentru orice :))))) PDL a distrus tot ce inseamna respect .
Postat 07 Martie 2012, 09:21 de a avut un curaj
toate castele practica EVAZIUNEA
cat timp vom suporta atata batjocura, sa merga BASESCU si toata POLITICA la WC , romani sa luptam si sa distrugem aceste lanturi, ei fac dosare de dragul FURTURILOR \"LEGALE\" ei sunt stapanii si noi SCLAVI, IOBAGI lor, LA LUPTA fara da si poate , VREM regalitate decat CRIMA ORGANIZATA si CORUPTIE. TOATE profesiile libere practica EVAZIUNEA , toate nu este una demna de numele ei.
Postat 07 Martie 2012, 09:19 de Fereasca ne D-zeu !
Este groaznic ce se intampla la Curtea de Apel
In Curtea de Apel Oradea s-a rasturnat carul cu hoti !!! Si noi asteptam sa primim drepatate in justitie. Ar trebui ca toata aceasta gramada de judecatori corupti sa fie data afara din justitie si sa isi caute o meserie daca nu le ajung banii pe care i-au primit mita pana acum.
Postat 07 Martie 2012, 09:18 de Nu se poate !!
toate castele practica EVAZIUNEA
cat timp vom suporta atata batjocura, sa merga BASESCU si toata POLITICA la WC , romni sa luptam si sa distrugem aceste lanturi, ei fac dosare de dragul FURTURILOR "LEGALE" ei sunt stpanii si noi SCAVIL, IOBAGI lor, LA LUPTA fara da si poate , VREM regalitate decat CRIMA ORGANIZATA si CORUPTIE.
Postat 07 Martie 2012, 09:18 de Fereasca ne D-zeu !
Comedie
Se-ntampla nu pentru prima oara cand oameni care ar trebui sa fie,cat de cat,seriosi joaca niste comedii ieftine.Bubele acestea demonstreaza ca nici Justitia din Bihor nu-i exceptia nationala buna de aratat drept exemplu catre scepticii din UE.Noutatea ar consta tocmai intr-o curatenie de primavara.
Postat 07 Martie 2012, 09:11 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON