URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2013, 14:12

Linişte cu forţa: Patronul de la Avenue acuză că i s-a pus lacăt abuziv

Linişte cu forţa: Patronul de la Avenue acuză că i s-a pus lacăt abuziv VOM REVENI. Deşi clubul Avenue se află la subsolul imobilului cu numărul 5 (stânga), cele mai multe reclamaţii privind gălăgia au fost depuse de locatarii care stau la etajele superioare din clădirea vecină, de la numărul 3 (dreapta). Pentru a le face pe plac, patronul localului, Cosmin Vidican (medalion), a început acum să-şi suplimenteze, în anumite zone, izolaţia fonică. "Ne revedem în curând!", promite şi un afiş lipit pe uşa clubului
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La fix trei luni după închiderea temporară a cafenelei Moszkva, Poliţia Locală Oradea a pus lacăt pe un alt local: clubul de noapte Avenue, situat pe Vasile Alecsandri şi aparţinând firmei Dorobanţilor Entertainment SRL.

Începând cu 24 mai, obloanele au fost coborâte pentru 30 de zile, după mai multe sesizări venite din partea vecinilor care reclamau că, mai ales la sfârşit de săptămână, nu se pot odihni din cauza muzicii care bubuie dinspre local, cu mult peste normele legale admise. Patronul pretinde însă că măsura e abuzivă, fără temei şi luată doar după... ureche!

Vibraţii la vecini

Deschis în decembrie 2011 şi devenit unul dintre cele mai populare cluburi din centrul oraşului, Avenue a primit o grea lovitură pe 24 mai. Printr-o dispoziţie semnată de primarul Ilie Bolojan, localul a fost obligat să-şi suspende activitatea pentru o lună. Decizia fusese luată după ce Poliţia Locală a fost bombardată cu reclamaţii de vecinii disperaţi că nu pot dormi din cauza gălăgiei ce răzbate dincolo de pereţii clubului.

"Au fost rugaţi să reducă sonorul, dar nu au ţinut cont. La fiecare sfârşit de săptămână aveam aceeaşi problemă. Vibra toată clădirea, până la ultimul etaj", spune Tiberiu Bondar, unul dintre locatarii nemulţumiţi. În urma sesizărilor, poliţiştii şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au măsurat şi nivelul de zgomot la imobilele din jurul localului. Pentru că nivelul maxim a fost depăşit, administratorul clubului a fost sancţionat în ultimele trei luni cu cinci amenzi. Dar pentru că nici aşa situaţia nu s-a schimbat, iar reclamaţiile au continuat să curgă, poliţiştii au propus suspendarea activităţii pentru 30 de zile.

Nu-i legal

Reprezentanţii Avenue spun însă că decizia a fost forţată. "Ne judecăm atât pentru amenzi, cât şi pentru decizia cu suspendare", zice avocatul Adrian Pop, care susţine că Poliţia Locală nu avea dreptul să închidă clubul. Potrivit legii, decizia de suspendare se poate lua după contravenţii repetate, dar pentru că sancţiunile dispuse au fost contestate în instanţă, autorităţile - susţine avocatul - trebuia să aştepte finalizarea proceselor. "Dacă Poliţia vă suspendă dreptul de a conduce maşina şi contestaţi măsura, până la judecarea cererii rămâneţi cu permisul. Aşa şi aici. Este, practic, o sfidare a autorităţii judecătoreşti!".

La rându-i, patronul Avenue, Cosmin Vidican, susţine că sancţiunile nu i-au fost aduse la cunoştinţă, iar unele ar fi fost date "după ureche". "La propriu, căci un poliţist a decis odată că muzica era prea tare doar fiindcă aşa a considerat el". În plus, pe toate procesele verbale apare numele unui singur vecin, devenit astfel "martor de serviciu" împotriva localului: Valeriu Trip, fost universitar ajuns patron de fabrică de volane, care locuieşte la etajul 1 al imobilului de la numărul 5. "A zis că la el în casă nici musca nu trebuie să se audă şi că nu se lasă până nu ne închide. Uite că a reuşit", zice Vidican.

Mai mult, măsurătorile care au indicat un nivel al zgomotului peste limita admisă s-au făcut fără ştirea clubului. "De unde să ştim dacă zgomotul provenea de la noi? Poate era gălăgia de pe stradă, de pe terase. Nu-i corect!", acuză afaceristul, care consideră decizia un abuz care îi vatămă afacerea. "Am investit peste 200.000 euro. Acum pierdem clienţi şi avem 17 angajaţi în concediu fără salariu, dar în acelaşi timp plătim impozite şi taxe. Vi se pare corect?"

08 Alexandru Laza.jpgMai încet cu gălăgia!

Şeful Poliţiei Locale, comisarul şef Alexandru Laza (foto), afirmă însă că reproşurile nu sunt îndreptăţite. "Nimeni nu neagă că în centrul oraşului este nevoie de distracţie, dar patronii de localuri trebuie să respecte autorizaţiile care le-au fost emise şi care prevăd că nu au voie să-i deranjeze pe alţii".

Mai mult, Laza avertizează că, odată cu redeschiderea teraselor, poliţiştii îşi vor înmulţi acţiunile de verificare în localuri, precum şi măsurătorile nivelului de zgomot, împreună cu reprezentanţii DSP. Ca urmare, şi numărul sancţiunilor ar putea creşte. Motiv pentru care are şi un sfat pentru patronii de local: mai încet cu gălăgia!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
ei na
ar trebui sa faca la fel cu bisericile care bat clopotele si tin slujba cu difuzoare :)) ia sa vedem se intampla ?
Postat 13 Iunie 2013, 17:34 de gigi
pentru ala care isi spune'MINE"
Tu ala care stii sa raspunzi inapoi si te intitulezi simplu"mine' :-daca iti danseaza farfuriile pe masa cumpara unele de unica folosinta :) si mi se pare ca tu nu ai cei 7 ani de acasa atata timp cat spui ca niste oameni sunt de 2 lei. si din tot ce am scris in coment atat ai bagat la capul ala semigol ?inceputul ala in care spuneam ca sunt lucruri importante in oras care trebuiesc facute nu ti sa parut important????? ESTI FOARTE SCOLIT SI DESTEPT....si cred ca tu suferi teribil altii incearca sa faca ceva .....pe cand tu ma gandesc ca stai si suferi in tacere de ciuda ,,,,asta asa dupa cum raspunzi la comentariile oamenilor carora le pasa de acest oras.BRAVO!!!!!!!!!
Postat 04 Iunie 2013, 23:08 de ana blandiana
De acord
Este lege, sunt limite de zgomot si de ora pana la care se poate face zgomot. Daca nu-ti convine sau nu se potriveste cu profilul tau, te apuci de alta afacere. Dar daca in mod repetat ignori avertismentele si ai impresia ca esti "peste" restul, nu te mai agita cand iti taie cineva macaroana. Iar contestatul in instanta a unor amenzi pentru zgomot sa le compari cu suspendarea permisului auto - e ca si cum ai compara mere cu submarine. Una peste alta, masura e binevenita. Pacat ca sunt cu "dedicatie" toate suspendarile astea de o luna.
Postat 04 Iunie 2013, 10:41 de Dan C
? CE vina avem noi ca altii il INCURAJEAZA ?
TIPUL acre a facut facerea acolo a fost tras in PIEPT cum se explica dca din decembrie 2011 pana in mai 2013 nu a avut reclamatii, e clar COMANDA, noi platim ca la comanda altii sa decida cand sa se inchidao afacere ce este asta ? ABUZ si mergeti si preluati interceptarile video si audio ale PRIMARULUI si dem,onstrati abuzul, si audientele Primarului trebuie FILMATE conform legii ca sunt servicii PUBLICE.NE am saturat de un marlan in functie PRIMAR, nu ne polaci si nu ne ai placut ca PRIMAR, eu ca CETATEAN refuz sa te platesc ai facut pe plac POCAIMII si celor ce te au VOTAT nimic la MODUL GENERAL , decat interese de grup, ceea ce este ILEGAL .A dat banii cui a vrut, salaritate care incaseza spaga dar prinsa doar una canmd e un TREND , ce sa facem noi daca JUSTITIA le permite abuzul in functie ? CE vina avem noi ca altii il INCURAJEAZA ? Lupul isi schimba parul dar naravul nu.
Postat 04 Iunie 2013, 08:36 de jeeegatura
hm
@ana blandiana ..."dar avem timp berechet pentru reclamatiile tuturor frustratilor si pensionarilor plictisiti"... daca ti-ar dansa farfuriile in bucatarie din cauza vibratiilor, oare cum te-ai simti? Probabil pt tine ar fi ok, pt ca dupa textul pe care il scrii e clar ca ti-ai facut cei "7 ani de-acasa" intr-un bar, si e ok, bravo felicitari, numai ca nu toata lumea e ca tine. Ala trebuia sa isi antifoneze ca lumea bodega, si nu ar fi fost atata scandal, numai ca antifonarea nu intra de obicei in preocuparile patronilor de doi bani. Zice ca a investit peste 200.000 euro de parca le-ar fi investit in cercetari pentru medicamente anticancer. NU! Le-a investit pentru sine si familia lui. ATAT.
Postat 04 Iunie 2013, 01:08 de mine
noi suntem OBLIGATI sa i suportam rautatile ce seamana culege , mori in pace,amin !
rautati face Primarul, nu noi :))) noi suntem OBLIGATI sa i suportam rautatile ce seamana culege , mori in pace,amin !
Postat 03 Iunie 2013, 23:09 de @vaidemine
bravo
bravo domnule primar si domnilor politisti, pt ca va faceti \\'datoria \\' cu adevarat. Ne rupem masinile pe strazile din oras, semafoarele nu functioneaza ziua la pranz, avem intersectii semaforizate care mai rau ne incurca in traffic decat ne ajuta,cad copacii pe masini la fiecare furtuna,nu avem centre de ajutor pentru femei maltratate ,cantina sociala pentru copii flamanzi si orfani,dar avem timp berechet pentru reclamatiile tuturor frustratilor si pensionarilor plictisiti....PACAT!!!!
Postat 03 Iunie 2013, 22:45 de ana blandiana
h
pe cand the one bali ele nu polueaza?
Postat 03 Iunie 2013, 20:13 de h
PENTRU YESSS
MAMA,MAMA CATA RAUTATE.....NU TI/E FRICA DE D/ZEU?MAI,TU NU MERITI SA TRAIESTI PE ACEST PAMANT CU ATATA RAUTATE IN TINE....ATATA URA!!!VAI SAMAR
Postat 03 Iunie 2013, 18:04 de VAI DE MINE
te usuci de la boli si stres
CENZURAT
Postat 03 Iunie 2013, 17:26 de yeeesss
CE ati patit sunteti ZEROO pentru ROMANI ?!!!
USL isti sunt mai rau ca PDL isti !!!! CE ati patit sunteti ZEROO pentru ROMANI ?!!! ei atat stiu consuma fondurile fac N evenimente si NIMIC pentru noi !! sta naiba pana in 2014 in case , PROTEST si schimbm GUVERNUL !!! VICTOR PONTA PRESEDINTE, NICIODATA !!!
Postat 03 Iunie 2013, 17:23 de marrrsssss
bravo, bolo, in sfarsit sunt de acord cu tine!
bravo, dom primar, in sfarsit faci un lucru cu care sunt de acord - inchide toate circiumile de pe centru si alecsandri, trebuie facuta educatie cu forta! ce cauta derbedeii si tinerii normali la cap noaptea pe strada, in baruri si la terase?! ajungem o natie de depravati drogati, betivi, scandalagii, elevii nu-si mai iau bacul, nimeni nu face voluntariat, educatia si bun-simtul dispar in calea prostitutiei juvenile si a depravarii adultilor din ce in ce mai puternica! bine faci, senior bolojan, taie-le piuitul, orasul are nevoie de civilizatie, nu de smecheri cu bani si pretentii!
Postat 03 Iunie 2013, 16:54 de roger
UN GUNOI DE PRIMAR CARE NU SE GANDESTE LA TINERET
BOLOJAN ESTE UN GUNOI
Postat 03 Iunie 2013, 16:12 de DAN
nu merita
daca i au masurat acustica nu au ce face :)) trebuie sa reinvesteasca si nu merita ca oricum vecini se vor plange de scandalul BETIVILOR care isi latra curvele , etc .Acolo se face patiserie, se vinde lenjerie de pat, eventual o gradinita , cursuri , etc.Daca faceti la periferie o locatie faceti si statie de taxi :))), botez, nunta :)) acum se dau banii de la finante du te si ia 200.000 de euro/pe firma cu activitate , cinci firme serioase fac oriunde un vis antreprenorial, asa promite guvernul !
Postat 03 Iunie 2013, 16:10 de nu merita
Nu ceda !
Sper ca ti-ai angajat o echipa de avocati de top. Personal ti l-as recomanda pe Cristi RUSU. Dupa ce castigi procesul cu politistii via primarie, indreapta-te impotriva celui ce ti-a intocmit procesul/procesele verbale. Poate il lasi coldus, sa vedem daca trip il cazeaza la el. Nu se poate, astia au ajuns nesimtiti, infatuati, dar tot agramati !
Postat 03 Iunie 2013, 15:55 de bh
bar nu poate fi dar in rest poate orice
este inchisa activitatea autorizata dar schimba PROFILUL vinde fructe si legume :))))) nu plange mergi inainte :))))) intelegete cu vecini , vinde PREZERVATIVE, VIBRATOARE, CE le place lor ca asta e societatea in ROMANIA , de la stres isi arunca nervi pe cine il poate face sa planga :))).Oricum la CASE nu merita sa investesti, te au pacalit cei care te u indrumat, faceti la PERIFERIE cluburi, restaurant si acolo nu aveti treaba cu toti stresatii .
Postat 03 Iunie 2013, 15:25 de nu plange
nu putem lupta cu MORILE DE VANT, mai bine stam !!
ROLUL institutilor de STAT este de mediere nu sa te UMILEASA si batjocoreasca , cati ani puteti face asta si isi dau seama toti ca se lupta cu morile de vant nu CU drepturi EUROPENE :)))?
Postat 03 Iunie 2013, 15:18 de stam si privim !
CU lupul nu trebuie sa fii OM !!
farieri sunteti ca MUNCITI< dar in final o sa VEDETI ca nu voooom mai MUNCI si atunci se vor RUGA sa MUNCIM :)))). MUNCA nostra e in van daca SUNTEM amendati, stam si DORMIM ascultam MUZICA , ne bem vinul NOSTRU :) ii lasa sa saliveze uitandu se la NOI , CU lupul nu trebuie sa fii OM !! MUNCITI si castigati va TRAIUL ca noi nu mai VREM sa fim FURATI asa ! NOI asa vom MURI , asa macar ne refacem la MINTE :))) o sa avem MINTEA ODIHNITA :))))). FIECARE pe pielea lui va realiza asta :))) , muncesti ca sa ti ia, mai bine DORMI :))) stai pe facebook, sati in aer dar nu STRESAT si FURAT :))) !!
Postat 03 Iunie 2013, 15:16 de CU lupul nu trebuie
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON