URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Martie 2016, 07:38

"Kiss a vrut să mă cumpere": Martor al DNA, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, dezvăluie cum a încercat Alexandru Kiss să-i dea şpagă

'Kiss a vrut să mă cumpere': Martor al DNA, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, dezvăluie cum a încercat Alexandru Kiss să-i dea şpagă MANDAT RATAT. Acuzat unanim de ineficienţă pentru vina de a nu-şi fi materializat proiectele deşi partidul său, PNL, era sprijinit de UDMR, fostul preşedinte al CJ din anii 2008-2012, Radu Ţîrle, a dus o gherilă permanentă cu "aliatul" Alexandru Kiss. Abia mărturiile sale de acum lămuresc de ce coabitarea cu un personaj atât de sinistru nu putea duce la nimic bun...
'Kiss a vrut să mă cumpere': Martor al DNA, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, dezvăluie cum a încercat Alexandru Kiss să-i dea şpagă UN "NEBUN" ŞI UN "DEŞTEPT". Rămas în percepţia colectivă ca un "nebun" care "se opunea dezvoltării", Radu Ţîrle afirmă că acesta a fost preţul refuzului de a intra în combinaţii cu Alexandru Kiss, cel mai influent dintre "băieţii deştepţi" ai judeţului. "Nu regret nimic!", zice el, chiar dacă încăpăţânarea l-a scos din politică
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prezentat de BIHOREANUL în patru episoade dedicate câte unei mega-afaceri - construirea gropii de gunoi a Oradiei de către firma ungară Keviep, trucarea licitaţiilor pentru drumuri, reţele de apă şi terenurile unor foste cazărmi în beneficiul firmei Selina, precum şi pentru achiziţia de cărbune pentru CET - dosarul cu care DNA l-a trimis în judecată vara trecută pe şeful UDMR Bihor, Alexandru Kiss, dezvăluie că ani întregi administraţia locală a fost dominată de o corupţie generală, la care partenerii politici îi erau părtaşi.

Procurorii spun, însă, negru pe alb, că şeful UDMR şi-a făcut mendrele până în 2008, când la conducerea Oradiei şi a Bihorului au ajuns "persoane necooperante", arătând că nu chiar toţi politicienii i-au fost complici lui Kiss, ba unul i s-a opus deschis: Radu Ţîrle, preşedinte al CJ în perioada 2008-2012.

Martor al acuzării

BIHOREANUL a prezentat pe larg povestea "proiectului social" cu 4.000 apartamente pe care Alexandru Kiss l-a lansat în 2005 pentru a "aranja" vânzarea terenurilor fostelor cazărmi din Calea Aradului 4 şi din strada Universităţii 1A către Selina. În acelaşi mod, şeful CJ a mai încercat o trânteală folosindu-se de o altă firmă condusă de un cetăţean ungar, miza fiind un teren, transferat tot de la Ministerul Apărării, întins pe 14 hectare în strada Universităţii nr. 4, în spatele unităţii de jandarmi.

Cum şi de la cine au aflat procurorii? Chiar de la urmaşul lui Kiss la şefia CJ, pe care şeful UDMR a încercat să-l cumpere ca să-i continue afacerile. Iată ce au consemnat în rechizitoriu: "Audiat la 23.06.2014, martorul Ţîrle Radu a declarat că în a doua jumătate a anului 2008, după alegerea sa în funcţia de preşedinte al CJ, a blocat proiectul imobiliar planificat pe amplasamentul din strada Universităţii nr. 4, iar inculpatul Kiss Alexandru i-a propus o sumă de bani pentru a fi de acord cu finalizarea proiectului în modul dorit de acesta. Proiectul viza terenul de 14 hectare preluat de CJ în temeiul HG 670/12.07.2005 (deodată cu terenul din strada Universităţii nr. 1A) pentru care prin HCJ nr. 52/31.03.2008 se aprobase asocierea cu o persoană fizică sau juridică pentru constituirea unei societăţi pe acţiuni. Aşa cum se poate observa, este vorba despre acelaşi tipar ca în cazul terenului din Calea Aradului nr. 4", spun procurorii DNA.

La indigo

BIHOREANUL a semnalat combinaţia încă din 2008. Articolul "Cartierul Kiss 2, ctitorit de Ţîrle" (facsimil) relata cum Kiss iniţiase o serie de Hotărâri ale CJ pentru aprobarea "în principiu" a asocierii judeţului pentru "dezvoltarea unui proiect imobiliar". Planul era fantasmagoric: CJ contribuia cu cele 14 hectare (subevaluate la 81 euro/mp, valoarea reală fiind 200 euro/mp) şi ar fi avut 49% din acţiuni, iar firma Hayward Servicos de Consultoria, condusă de un anume Szekely Jozsef şi prezentată ca fiind spaniolo-portugheză, ar fi deţinut 51%. Scopul? O investiţie de 360 milioane euro pentru construirea a 3.000 de apartamente în blocuri cu 16-21 etaje, a unui centru de afaceri, a unui centru comercial, unui SPA şi unei parcări subterane.

În octombrie 2008, proaspăt preşedinte al CJ, Ţîrle conducea şedinţa în care urma ca HCJ-urile "de principiu" să fie materializate prin asocierea efectivă cu HSC. Atâta doar că s-a opus, invocând insuficienţa datelor despre firmă. Aşa cum arăta şi BIHOREANUL, HSC nu avea nici măcar un site, iar numele directorului Szekely Jozsef apărea doar într-un anunţ în limba maghiară, cum că era în căutare de finanţatori pentru o afacere de telefonie mobilă în Spania. "Păi ce are de pierdut Consiliul? Ce, sapă cineva pământul şi îl duce în Portugalia?", ducea Kiss în derizoriu orice explicaţie.

Trei castane

Dacă rechizitoriul nu a reţinut mai multe detalii din declaraţiile lui Ţîrle, fostul preşedinte al CJ le-a oferit BIHOREANULUI, povestind cum i-a oferit Kiss până la 2 milioane euro ca să-i finalizeze afacerile.

"La preluarea funcţiei am găsit trei castane fierbinţi", spune Ţîrle. Prima problemă, care a şi iscat cele mai mari scandaluri, a fost cea a noului sediu al Muzeului Ţării Crişurilor. Înaintea sa, Kiss contractase un mega-credit de 814 miliarde lei vechi, din care 584 miliarde pentru această lucrare. "Licitaţia a făcut-o Kiss pentru Selina, dar nu apucase să semneze contractul", aminteşte Ţîrle. Cum noul preşedinte considera că din aceşti bani se putea construi un sediu nou, a încercat să evite semnarea contractului, invocând faptul că Selina nu avea toate atestatele pentru a lucra la monumente clasa A, cum e fosta Garnizoană. "Am cerut poziţia Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, care însă n-a vrut să dea un răspuns clar". În această situaţie, ca să nu fie acuzat că tergiversează lucrurile, Ţîrle a semnat contractul în ianuarie 2009.

Pe parcurs, însă, Selina a urmărit permanent majorarea lui. "Pe vremea dlui Kiss, firma era abonată la banii CJ. La licitaţii oferea preţuri mici, iar la final încasa cu până la 50% peste preţul de atribuire", spune Ţîrle. Aşa s-a procedat şi la fosta Garnizoană: Selina a livrat în 2010 "lucrări suplimentare" de 44 miliarde lei vechi, pe care Ţîrle refuza să le achite, arătând că firma fie nu le efectuase în realitate, fie nu ceruse acordul CJ. "Când am semnat contractul, am cerut firmei să nu iasă din proiectul foarte lăudat, făcut de o firmă din Italia. Am zis că, dacă era aşa bun, să fie respectat întocmai!". În plus, zice Ţîrle, contractul oricum prevedea firmei un profit de 15%, plus alte 15% cheltuieli neprevăzute, din care putea face eventualele lucrări suplimentare cu adevărat necesare.  

Ce-a urmat, se ştie: şeful CJ a fost acuzat că "persecută" Selina şi că blochează lucrările, presa sugerând că înverşunarea s-ar fi datorat refuzului patronului Beneamin Rus (foto) de a cumpăra ferestrele de la firma de termopane a fratelui lui Ţîrle. "Sursele au fost mereu dl Kiss şi dl Rus, dar informaţia era falsă. A fost aruncată numai ca să fiu discreditat. Proiectul prevedea ferestre din lemn şi fratele meu producea doar din PVC, iar dacă voiam favoruri de la Selina i-aş fi aprobat suplimentele, nu le-aş fi refuzat", zice fostul preşedinte.

Sabotaj la Aeroport

A doua "castană" era Aeroportul. Aşa cum BIHOREANUL dezvăluia în primăvara lui 2008, Kiss pretexta că acesta blochează dezvoltarea Oradiei şi voia mutarea lui în zona "maghiară" a judeţului, unde ar fi fost mai aproape de Autostradă, iar pe cele 130 hectare eliberate în oraş să se facă "dezvoltare imobiliară". Propunerea era aberantă, demonstra un expert: nu doar că apropierea Aeroportului era benefică oraşului, dar pentru construirea unuia nou trebuiau ani întregi de studii şi finanţări de sute de milioane de euro.

Aşa că, după ce, pe vremea lui Kiss CJ nu a investit nimic în Aeroport, tocmai pentru a-l face inutilizabil, Ţîrle a vrut să schimbe lucrurile. "Am făcut demersuri să modernizăm aerogara şi să luăm fonduri europene pentru pistă, dar dl Kiss a făcut tot posibilul să împiedice proiectul. M-a asigurat că o să pice dacă îl pun în dezbaterea Consiliului. De două ori a şi picat, au votat pentru doar consilierii PNL, iar UDMR, deşi ne era aliat, a votat contra, la fel ca PSD şi PD". Abia la a treia încercare s-a votat, "după ce am adus la şedinţă reprezentanţii instituţiilor implicate la Aeroport: Autoritatea Aeronautică, care atenţiona că în curând pista nu mai poate fi folosită, ai ROMATSA, Brigăzii Anti-Teroriste a SRI, Poliţiei de Frontieră şi Vămii".

De la ademeniri la şantaj

Cel mai mult, Kiss era preocupat totuşi de cele 14 hectare din strada Universităţii 4, dar Ţîrle i-a spus că nu va semna asocierea cu HSC nici dacă Hotărârea va fi adoptată peste capul lui. Ca să-l "înmoaie", Kiss a încercat "de la ademeniri şi şantaj până la ameninţări", spune Ţîrle. "Îmi zice «Da’ de ce nu vreţi? Da’ n-o să fiţi veşnic preşedinte. Da’ aveţi trei copii. Facem să fie bine. Aşa se fac lucrurile. Da’ ce să facem ca să vreţi? Da’ cât vreţi? Prin cine vreţi?». În două rânduri, liderul UDMR a pronunţat chiar şi sumele. "M-a întrebat cât vreau. «Un milion de euro, un milion şi jumătate, două milioane? Spuneţi cât!», mi-a zis dl. Kiss".

Pentru că a refuzat sistematic, după câteva luni Kiss a întors foaia. "M-a ameninţat că rupe coaliţia cu PNL, că mă izolează în partid, ceea ce s-a şi întâmplat. M-a avertizat că o să fiu atacat în ziare, că mă opun dezvoltării, că blochez lucrurile, că nu fac nimic. Şi asta s-a întâmplat şi nu m-am mirat: o dată a fost surprins în biroul lui dând un plic unui ziarist", spune Ţîrle, refuzând nominalizarea acestuia.

În schimb, adaugă că ofertele de mită i-au fost făcute şi de Beneamin Rus, atât prin interpuşi, cât şi direct. "Dl Rus mi-a spus personal că el este «un cal bun de călărit», că «l-au călărit destui politicieni» şi că «se lasă călărit». După ce s-a lămurit că nu are rost să mai încerce, m-a făcut nebun".

Atacuri la copii

BIHOREANUL l-a întrebat pe fostul preşedinte al CJ dacă a înregistrat vreodată tentativele de mituire ori dacă a sesizat instituţiile statului. Răspunsul? Nu. Motivul? Bătălia era inegală...

"La un chef, dl Kiss a promis că «se ocupă» de copiii mei. Fiul cel mic a fost aşteptat o dată la ieşirea de la şcoală şi invitat să urce într-o maşină cu geamuri fumurii, unde doi bărbaţi i-au fluturat un teanc de euro, întrebându-l dacă îşi închipuie câte poate cumpăra cu ei dacă tata vrea. După vreun an, când venea spre casă cu maşina, a intrat în el o maşină cu numere străine care a fugit. Am făcut plângere la Poliţie, dar nu am aflat niciodată autorii", susţine Ţîrle.

Cât despre variantele celor nominalizaţi, care ar putea lesne repeta că Ţîrle a rămas un "nebun", deocamdată sunt necunoscute, ei alegând tăcerea, atât în faţa anchetatorilor, cât şi a opiniei publice. O vor face, poate, în faţa judecătorilor...


BUN DE PLATĂ
Preşedinte executat

După patru ani în fruntea CJ, Radu Ţîrle afirmă că n-a luat niciodată mită şi că a plecat din funcţie având în contul bancar câteva mii de euro mai puţin decât avusese la preluarea ei, plus riscul de a fi pus la plata altor aproape 3.000 euro doar pentru că n-a vrut să "umfle" plăţile către Selina. Motivul? În mandatul lui Kiss, Selina avea contracte multianuale, pe 4 ani, pentru drumuri, deszăpeziri şi lucrările de estetică, adică tăierea vegetaţiei de pe margini.

Ţîrle spune că după ce a împărţit judeţul în 5 zone pentru deszăpeziri, în aprilie şi în august 2009 Selina a înaintat CJ două facturi de 13,5 miliarde lei pentru deszăpeziri făcute, chipurile, în ianuarie, dar pentru că n-a prezentat situaţii de lucrări şi nu exista dovada că le-ar fi efectuat în mod real, a refuzat plata. Selina l-a dat în judecată, a câştigat procesul şi Ţîrle a fost obligat să-i vireze banii, iar ulterior o comisie administrativă l-a găsit responsabil de prejudicierea CJ cu 120 milioane lei vechi, echivalentul a aproape 3.000 euro, onorariul executorului. "Şi acum mă judec, încercând să demonstrez că nu eu am fost vinovat, ci cei care au acceptat facturile la plată fără justificare legală", spune Ţîrle.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
Felicitari..
In sfirsit cineva isi da seama-cam tirziu-ca Radu Tirle a vrut binele orasului nostru!De ce sunt liberi Beni Rus si poarca Kiss????????????Cind merg la hotel Dtru Petrescu adica la puscarie????????????????????
Postat 24 Martie 2016, 07:05 de grigore
ERATA
......daca Primaria M-AR FI PROTEJAT...
Postat 23 Martie 2016, 21:13 de TDS
SATISFACTION
@ andy : OK , chiar mi-as dori sa stam la o cafea ( si eventual iesim la o tigara afara ). In rest iti mai spun asa : 1. Una este sa nu-ti doresti complicatii , alta este SA STIII ca acest lucru se intemeiaza pe INFRACTIUNI ( despre care , Dumnezeule , chiar tu ai vorbit ani la rand !!! ). 2. Sursele mele spun ca BOLOJAN ( anticipand niste chestiuni si cunoscand ca eu am dreptate ) i-ar fi cerut penalului Mateescu sa fiu rezolvat ! Asa mi-au spus sursele , nu am certitudini ! Mateescu a spus NU penyru ca as fi pierdut in Instanta ! Chestiunea asta am tot repetat-o ( daca zici ca tii minte diverse amanunte ). IMPACT - ul m- a batit pe tema DOL-ului ! Adica ce pret mi-au propus , pe acela l-am acceptat ! DA si NU ! Interpretarea e DISCUTABILA dar nu mai dezvolt ! Insa Instanta NU A ZIS ca pretul practicat este cel din Contractul de asociere ! Daca a existat o LICITATIE PUBLICA aceasta trebuia respectata ! Cine avea aceasta Obligatie ? Organizatorul licitatiei , CLO prin AIO , respectiv Filip si Bolos ! Ei trebuiau sa ma atentioneze ! Nu au facut- o ! DE CE ? BOLOJAN a zis ca mine timp de cinci ani ! Deodata s-a rasucit ! Stie ca STIU de ce ( nu actionez de capul meu ). De ce a acceptat ceea ce i s-a impus ? Nici macar nu a incercat sa discute cu mine ! Ba era sa dea peste mine cu autoturismul luat in leasing pentru el de OTL ( vezi Raportul Curtii de Conturi ). Concluzia : EU NU PUTEAM FI FRAIERIT de IMPACT daca Primaria ( Filip&Bolos )nu m-ar fi protejat conform contractului de asociere ! Si cand sa ajung si eu la un ORGASM IMPACTIAN Bolojan mi-a dat IN CAP la propriu ! Din cauza lui Filip si Bolos am pierdut niste bani , din cauza lui BOLOJAN am pierdut o SATISFACTIE imensa !
Postat 23 Martie 2016, 21:08 de TDS
Tds
Nu am zis ca nu ai dreptate, eu doar am susținut ca nu sunt convins ca la Bolojan a fost vorba de corupție sau doar nu a vrut complicații. Referitor la subiectul Impact nu cred ca ai nevoie de memorie de elefant sa reții câteva aspecte relevante atâta timp cât ai postat pe tema respectiva cate va zeci de mici "prelegeri". Nu cred ca are relevanta dar dacă chiar ești curios o sa te invit la o cafea pt ca lucrez relativ aproape de cartierul Europa.
Postat 23 Martie 2016, 20:24 de andy
N-AM NOROC , CE SA FAC ?
@suporter_oradean : Azi ONTANU ! Nici el nu anticipa ! Acu' pe cine vrea sa elimine DNA-ul ! Daca ar vrea ar putea elimina 95% din toate partidele ! Sa vedem cum ne-o fi norocul...
Postat 23 Martie 2016, 19:22 de TDS
SI TOTUSI...
@andy : Cu toata dragostea dar tot am rezerve ! Un cititor obisnuit nu cred ca retine tot ce scrie cineva despre o problema Ba are reactii tocmai la ea ! Si eu am o memorie de elefant dar nu tin minte tot ce scrie unul sau altul ! In fine , probabil ca nu te-am convins ca eu am dreptate in cazul IMPACT ( protejat la inceput de Filip&Bolos , mai apoi de Bolojan ). Dar asta e ...
Postat 23 Martie 2016, 18:35 de TDS
respect dle. Tarle
intr-un mediu in care coruptia e generalizata, sa fii tu acel singur om care ramane cu sira spinarii dreapta, incoruptibil e un act de mare onoare.
Postat 23 Martie 2016, 17:36 de unu
exprimare
@tds - incerc tot timpul ca prin parerile mele sa nu jignesc pe nimeni pt ca fiecare are dreptul la o opinie si nu trebuie blamat pt ca si-o exprima. E adevarat ca in multe situatii ii iau apararea lui Bolojan dar o fac doar pt ca il consider cel mai bun primar pe care l-a avut Oradea. Nu contest ca sigur sunt altii mai buni dar eu nu mai sunt dispus sa risc 4 ani pt a experimenta noi variante care promit. Nu stiu daca e o atitudine sanatoasa, poate ca nu, poate ca ar trebui sa speram ca va fi mai bine dar din pacate politicienii din Romania ma dezamgesc in fiecare zi. Asa ca aleg raul cel mai mic.
Postat 23 Martie 2016, 16:26 de andy
@TDS
Nu am si nu am avut niciodata vreo relatie cu primaria sau consiliul local. De asemenea nu am fost, nu sunt si nu voi fi niciodata membru de partid (am foat doar UTC-ist). Referitor la detaiile cazului le stiu de la tine. De atatea ori ai mentionat cazul Impact si cu atatea amanunte incat nu ai nevoie sa te documentezi in alta parte. Repet, eu vad doar din exterior, neimplicat in vreun fel si poate din acest motiv mai obiectiv decat tine. Poate, nu sigur.
Postat 23 Martie 2016, 16:18 de andy
COMPLICII
@suporter_oradean: FARA COMPLICITATEA AUTORITATILOR LOCALE ( FILIP si BOLOS ) NU MA FRAIEREA NIMENI ! Si nu am fost singurul, eu doar AM FACUT GURA dupa ce mi-am dat seama. Totusi un prieten de-a lui Filip ( Balint ) N-A FOST "fraierit "!
Postat 23 Martie 2016, 13:06 de TDS
OH, DA ! ABIA ASTEPT!
@suporter_oradean : Udrea sau Cocos isi imaginau ca cor fi incatusati ? Te asigur CA NU ! NEVER SAY NEVER ! Si da : pui la cuptor, gratare de porc , cartofiori , salata, vin moldovenesc ! Apreciez ca ANDY s-a exprimat decent !
Postat 23 Martie 2016, 13:02 de TDS
Santoader
Te-ai intors Tds,n-ai mancat nimic stricat in weekend.Ai gatit ceva bun la cuptor ? Iar cu aberatiile si obsesiile tale legate de Bolos,de Bolo.Nu ti se va implinii visul de al vedea pe Bolo incatusat,tot el va fi primar si din iunie.Ai niste obsesii paraanoice,singura concluzie e ca iti trebe medicamente mai tari,nu prea e bun tratamentul actual.Deci bati apa in pio...cum stai cu reclamatiile la city managerul orasului ? la ce nr a ajuns plangerea la adresa lui...vai distonocalmul meu. Pe bune cat de fraier poti sa fi sa iei teapa de la Impact,esti cam singurul....si zici ca esti destept,vai de capu tau....
Postat 23 Martie 2016, 12:55 de suporter_oradean
SI BOLOS
Contractelede v/c NU SE ÎNCHEIAU ÎN FORMĂ AUTENTICĂ. Sunt simple înscrisuri sub semnătură privată ( există infracțiune în C.P. pentru așa ceva ). Îți spun și de ce era necesară existența lor. Fără un contract de casă NU PUTEAI CERE LA AIO VÂNZAREA TERENULUI. Cu aceste falsuri s-a dus în instanță AVOCATA IMPACT-ului ( cea care este singura persoană fizică din Oradea care a câștigat un proces cu IMPACT-ul / coincidența face ca soțul doamnei să fie fostul Președinte al T.B. ). Putea jurista de la IMPACT să cumpere ȘASE CASE ? Sau angajați simpli câte 3-4-5 ? Sau mama directoarei economice ( septuagenară ) ? Sau verișoara directoarei economice ( folosită și în matrapazlâcurile din București ). Și pe listă adaugă-l și pe popă ! El era OBLIGAT să gestioneze pe vremea lui FILIP contractul de asociere ! În favoarea clienților IMPACT ! Nu a făcut-o !
Postat 23 Martie 2016, 12:42 de TDS
BA DA
BOLOJAN A FOST INFLUENȚAT ! ȘTIU ȘI PE CE FILIERĂ. POATE EXISTĂ NIȘTE ÎNREGISTRĂRI LA SRI iar SRI-ul le va scoate la un moment dat ! Poate când nu va mai fi EDY pe-acolo ( din presă aflu că nici el nu se simte foarte bine )
Postat 23 Martie 2016, 12:26 de TDS
ANDY, ANDY
Bolojan știa că acele contracte sunt false ( vezi articolul Țeapă de IMPACT din Bihoreanul ). Ba chiar depusese o Plângere penală în 2013 fără ca aceasta să fie soluționată în momentul semnării TRANZACȚIEI ! Măcar trebuia să aibă bunul simț să aștepte soluționarea . Dar era foame mare și s-a grăbit. Inclusiv textul TRANZACȚIEI divulgă faptul că TOȚI ȘTIAU DESPRE CE E VORBA. Altfel cum se explică faptul că Primăria bagă în acest text că unii clienți nu vor mai continua procesele. Ba vor renunța șila cheltuielile de judecată. De unde știa BOLOJAN că cineva va renunța niște bani ? De unde știa și IMPACT-ul acest lucru ? Pentru CĂ ACEȘTI CLIENȚI FALȘI ERAU ANGAJAȚII IMPACT ! Despre toate l-am înștiințat pe Bolojan ÎNAINTE DE 09.09.2013 ! ȘTIA TOTUL ! TOT TOT TOT ! Dar nu i-a păsat. La fel a procedat BOLOJAN și în cazul Dosarului 9297/111/2010 pe care BOLOJAN A VRUT SĂ-L PIARDĂ. Cred că doi ani m-am rugat să mă propună martor dar NU A VRUT . Îi încurcam socotelile. ȘI L-A PIERDUT. Acum, de formă va promova un APEL , îl va pierde și pe ăsta și GATA. CLOSED ! Consilierii au votat pentru că au fost induși în eroare prin Referatul prezentat de BELTECHI ( care la rându-i nu cred că l-a întocmit chiar de capul lui ). PS Îmi este clar că ești cineva din PMO pentru că se vede că știi bine detalii din caz. Un cititor obișnuit nu le-ar ști !
Postat 23 Martie 2016, 12:23 de TDS
@TDS
Nu e obligatia lui Bolojan sa dovedeasca legalitatea unor contracte de vanzare-cumparare. Prin HCL Primaria a stins un litigiu pe cale amiabila. Chiar daca tu consideri ca trebuia sa mearga mai departe si sa nu accepte oferta Impact-ului, Primaria nu a facut nimic ilegal. O fi initiativa lui Bolojan dar e aprobata de CL. Au decis ca decat sa astepte cativa ani dupa o solutionare a instantelor, care putea fi nefavorabila (la cate procese cu sentinte anapoda exista...) mai bine rezolva amiabil si obtin ceva in schimb. Ca tu susti ca erau nevandabile, asta e altceva pt ca CL le-a folosit. In concluzie, eu te inteleg ca esti suparat si nu-l vei ierta pe Filip, Bolojan etc dar nu inseamna neaparat ca Bolojan a fost "influentat" in decizia sa. Era alesul local, erau alesii locali - aveau tot dreptul sa ia o decizie.
Postat 23 Martie 2016, 11:59 de andy
KISS = BOLOJAN = FILIP
Dar Ilie Gavril BOLOJAN n-o fi fost cumpărat de cineva atunci când a prrrooomovaaattt TRANZACȚIA devenită HCL 651/ 09.09.2013 ? mă gândesc chiar la penalul LUCIAN CLAUDIU MATEESCU ( cel cu care BOLOJAN a purtat discuțiile ! ), L.C.M. fiind inculpat în Dosarul FERMA BĂNEASA ( Truică – Prince Paul / presion politique ) , deci obișnuit cu de-astea ? Cum explică BOLOJAN că a promovat o TRANZACȚIE întemeiată pe contracte de vânzare cumpărare FALSE ? Cum explică BOLOJAN ( DNA, SRI, DIICOT , n-ați văzut ? ) că Daniela Săndulescu, Maria Poroșnicu, Cristina Dimir, Lidia Vărzaru, Gabriela Neda, Florin Cioponea, Monica Grigore, Vlad Andrei Popp, Doina Ștef, Florin Victor Ștef, Florin Roșca Filip, Marian Ciupercă, Anghelina Pop, Octavian Popp, Daniel Traian Țoghină, Gabriela (Aldea)Sofronie, Ionel Balint, Gina Pătrinoiu, Ștefan Pușcașu, Gabriel Viorel Condrea, Ion Pădureanu, ACTUAL INVEST HOUSE au mers în Instanță cu aceste contracte de vânzare cumpărare FALSE DOAR PENTRU A PUNE LABA PE TERENURILE CLO la un preț mai mic ? Exemplific cu dosarele: 12580/271/2011, 7823/111/2012, 12321/271/2011, 12582/271/2011, 13036/271/2011, 11941/271/2011, 12581/271/2011, 12322/271/2011, 11945/271/2011, 8026/111/2011, 3540/111/2008, 9661/111/2011, 3883/111//2013, 8299/111/2011, 8301/111/2011, 8783/271/2012, 10502/271/2008, 10503/271/2008 16955/271/2011 5659/271/2012*, 17439/271/2010, 10504/271/2008, 17767/271/2010, 17367/271/2010 ! Cum explică BOLOJAN că în proporție de 90% cei enumerați mai sus sunt angajați IMPACT(sau rude cu angajați IMPACT / mame, verișoare, fii)? Cum explică BOLOJAN că toți cei enumerați mai sus au promovat acțiuni la Instanțele bihorene / arătate mai sus /ceea ce presupunea să prezinte în Dosar titluri de proprietate asupra caselor(care să-i îndreptățească să pretindă Consiliului Local Oradea vânzarea terenurilor aferente)iar unii dintre ei apar chiar cu câte 4-5-6 case pe care ar fi trebuit SĂ LE ACHITE IMPACT-ului(achitarea prețului fiind element esențial al unui contract de v/c/!)? Cum explică BOLOJAN ( dar și DNA , SRI , DIICOT ) că TOȚI au fost reprezentați în Instanță de același avocat(ă), singura persoană fizică beneficiară a unei Sentințe defavorabile IMPACT-ului în Bihor iar mai apoi pentru că IMPACT-ul .........nu a timbrat recursul la ÎCCJ). AȘTEPT O EXPLICAȚIE, ILIE GAVRIL BOLOJAN !
Postat 23 Martie 2016, 10:14 de TDS
iar dau alarma comunistii lui copy-paste
ca de obicei, nimic nu e adevarat, boicotam tot si mintim numa sa iasa paridu curat(xeroxat). Vai de voi , pui de postaci psd-isti (platiti cu plicu), dupa cum scrie in aricol!!! Nu va mai suporta tastatura, ce soi de acrituri ati ajuns. Zilnic tre sa suportam ragaielile voastre scrise la subsol..da mai e putin pana la alegeri si veti ramane niste frustrati cu blestemele pe buze. Rusine!!!
Postat 23 Martie 2016, 09:49 de TC
Lasa, ca s-a compensat.
A primit in schimb Tirle, de la PD ca senator si apoi pres. de judet, cat nu lua de la Kiss intro viata.
Postat 23 Martie 2016, 09:05 de SirmaGhipata
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON