URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Martie 2012, 08:36

Justiţie cu două feţe: Aceiaşi judecători, procese identice, verdicte diferite

Justiţie cu două feţe: Aceiaşi judecători, procese identice, verdicte diferite FRĂŢIA EDILILOR. Primarul PDL al comunei Tărcaia, Dan Ille (foto), a scăpat acum de puşcărie doar pentru că membrii Consiliului Local au decis să nu se constituie parte civilă împotriva acestuia, după ce prim-gospodarul comunei a defrişat o bună parte chiar din pădurea aflată în proprietatea obştei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătorii bihoreni aplică legea cu măsuri diferite, în funcţie de "client". Dovadă stau două sentinţe pronunţate, la interval de nici măcar o lună, de un complet al Curţii de Apel Oradea, pentru acelaşi gen de faptă: tăierile ilegale de arbori.

Primarul din Tărcaia, Dan Ille, şi afaceristul Gheorghe Sas, trimişi în judecată pentru că au ras din pădurea comunală arbori de peste 26.000 lei, au fost achitaţi pe motiv că fapta lor nu era pericol social, fiind scăpaţi doar cu amenzi administrative de câte 1.000 lei, în timp ce prejudiciul a fost de-a dreptul şters, pe considerentul că ceilalţi aleşi ai sătenilor nu s-au simţit vătămaţi de nesăbuinţa edilului lor!

Decizia a fost cu totul alta, însă, pentru un bărbat din Câmpani, Adrian Trif, acuzat de acelaşi delict, dar cu un prejudiciu de aproape 10 ori mai mic faţă de cel produs de primarul din Tărcaia şi afaceristul sătmărean. Deşi a reparat şi paguba făcută, bărbatul a încasat un an şi jumătate de închisoare cu executare, plus confiscarea a 3.000 lei, "echivalentul parţial al bunurilor folosite pentru săvârşirea infracţiunilor", adică al unei drujbe şi al unui tractor.

Ce i-a îndemnat pe judecătorii celei mai înalte instanţe din judeţ să fie blânzi cu unii şi necruţători cu celălalt nu se ştie. Căci, deşi solicitată de BIHOREANUL să explice ce anume a determinat soluţiile contradictorii, preşedinta Curţii de Apel Oradea, Dana Cigan, a zis pas...

Pentru unii, mumă...

Primarul comunei Tărcaia, Dan Ille, şi afaceristul Gheorghe Sas, reprezentând o firmă de exploatare lemnoasă din Certeze (judeţul Satu Mare), au fost trimişi în judecată în 2007 de procurorii Parchetului Beiuş, sub acuzaţia că au dispus tăierea unor arbori nemarcaţi în valoare de peste 26.000 lei din pădurea Tărcaia. Copacii au fost tăiaţi de muncitorii lui Sas, la comanda acestuia şi a primarului, şi vânduţi la negru, fapt descoperit de inspectorii Direcţiei Silvice Bihor, care i-au şi dat pe cei doi responsabili pe mâna procurorilor.

Procesele au durat 5 ani, timp în care dosarul a fost plimbat între Judecătoria Beiuş (care l-a achitat pe primar, iar pe afacerist l-a condamnat la 814 zile închisoare) şi Tribunalul Bihor (care a menţinut sentinţa). La finele lunii ianuarie, Curtea de Apel Oradea a dispus însă achitarea definitivă a ambilor inculpaţi, sancţionându-i doar cu amenzi administrative. "Din probatoriu rezultă că au comis infracţiunile, determinând mai multe persoane să taie arborii şi să-i sustragă", au constatat magistraţii, dar s-au simţit nevoiţi să ţină cont de "valoarea redusă a prejudiciului şi persoana inculpaţilor".

Concret, deşi Sas avea de executat în urma unei mai vechi condamnări pentru contrabandă cu ţigări un rest de pedeapsă de peste 800 de zile închisoare, instanţa s-a arătat impresionată că era "căsătorit, de profesie inginer şi cu un loc de muncă stabil". La fel, în cazul primarului Dan Ille, judecătorii au apreciat că "are studii medii şi nu are antecedente penale". Ideal, deci, să fie iertaţi, chit că la proces cei doi nici măcar nu şi-au recunoscut faptele, darămite să returneze vreun leu din prejudiciul provocat! Ca urmare, ambii s-au ales doar cu câte o amendă de 1.000 lei, fiind scutiţi şi de repararea pagubei, despre care judecătorii au stabilit că... nu există. Explicaţia? Proprietarul pădurii, Consiliul Local Tărcaia, nu s-a declarat păgubit, detaliu perfect previzibil în condiţiile în care Ille e şi acum primar în funcţie.

Pentru alţii, mai puţin

Adrian Trif, un bărbat de 37 de ani din Câmpani, nu a avut norocul edilului din Tărcaia. Prins în 2010 de un echipaj ITRSV că a tăiat 28 de arbori într-o pădure din Valea Sighiştelului, a fost reclamat şi el la Parchet. Omul şi-a recunoscut fapta, ba chiar a returnat prejudiciul cauzat, de 3.100 lei, sperând să fie iertat, mai ales că era în perioadă de probă după o condamnare la 8 luni de închisoare cu suspendare, încasată pentru o încăierare din 2006.

N-a fost să fie! Deşi au remarcat că "inculpatul şi-a recunoscut fapta, a reparat integral prejudiciul şi a fost cooperant cu organele judiciare", magistraţii l-au condamnat la  1 an şi 6 luni de închisoare, plus confiscarea a 3.000 lei, reprezentând echivalentul parţial al bunurilor folosite pentru săvârşirea infracţiunilor (adică drujbă şi tractor), chestiuni despre care în dosarul de la Tărcaia nici măcar s-a discutat! La o primă vedere, s-ar părea că bărbatul a fost pedepsit fiind considerat "recidivist", dar detaliul era la fel de valabil şi în cazul precedent, în ce-l priveşte pe Sas, condamnat pentru contrabandă.

BIHOREANUL a încercat să afle ce e în sufletul omului pedepsit atât de aspru. Aflat deja după gratii, Trif a refuzat, însă, să comenteze sentinţa. "Deţinutul nu doreşte să discute deocamdată, doar după ce judecătorii se vor pronunţa asupra cererii de revizuire a dosarului pe care a înaintat-o acum instanţei", sună mesajul bărbatului, transmis prin purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, Adina Bîrda.

Lupta pentru independenţă

03 Daniela Cigan.jpgCert este că cele două soluţii contradictorii, pronunţate în situaţii comparabile, dovedesc - elegant spus - o practică neunitară a instanţelor bihorene, ce poate încălca principiul egalităţii cetăţenilor în faţa legii. Problema a fost ridicată de BIHOREANUL chiar în faţa preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Horaţius Dumbravă, în timpul prezenţei sale, pe 17 februarie, la bilanţul Curţii de Apel Oradea. "Transmiteţi-ne o cerere în care ne prezentaţi cazurile şi vă vom spune punctul de vedere. Cu siguranţă există o explicaţie coerentă şi logică", a declarat atunci, vizibil deranjată, preşedinta Curţii, Dana Cigan (foto).

Solicitarea a plecat, dar răspunsul nu a mai venit. "Cele două hotărâri sunt intrate în puterea lucrului judecat şi orice verificare efectuată cu privire la acestea trebuie să respecte principiile independenţei judecătorilor, supunerea lor numai legii", se arată în informarea transmisă redacţiei prin purtătorul de cuvânt al instanţei, judecătoarea Claudia Rus. Oare şi la CSM asemenea explicaţii or fi considerate "coerente şi logice"?...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
putin respect...!
ARE DREPTATE CEL CARE A SPUS CA S-AU VANDUT TIRURI INTREGI DE LEMNE CHIAR DE CATRE CEI CARE TREBUIA DE FAPT SA LE PROTEJEZE.CE S-A INTAMPLAT IN PADIS STIM CU TOTII, CUM A FOST PRADAT DE CEL MAI ONEST DINTRE PADURARI, NU E ASA DOMNULE SCROFAN OVIDIU?RUSINE PT CE AI FACUT! POTI DORMI NOAPTEA? NU TE TEMI CA SE DARAMA CASA PE TINE FACUTA DE MAINILE ACELUI OM CU CARE TE-AI COMPORTAT CA SI CU UN CRIMINAL? DACA EL A FOST PEDEPSIT PT ATATA PAGUBA, TI-AI PUS INTREBAREA CAT AI MERITA TU PT ZECILE DE TRANSPORTURI PLECATE DIN PADIS! PUTIN RESPECT.....
Postat 26 Martie 2012, 21:15 de RAZVAN
UNDE E TEPES SA FACA EL DREPTATE?
''Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei, Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei, Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,...'' TRIST..................,DAR ADEVARAT!!!chiar se intampla in zilele noastre! FORTA ,SURU! ESTI PUTERNIC, ARATA-LE CINE ESTI! nu te lasa calcat de asemenea oameni!
Postat 25 Martie 2012, 15:31 de DORIN
politist si padurar
politistul BOLDICA din comuna campani si- a gresit cariera, ar fi trebui sa fie scriitor de romane de doi lei.ce frumoasa declaratie a stiut sa dicteze , oare s- a gandit mult cand a compus-o?! cam mult, 6 luni de zile! intr-adevar i-a luat cam mult! cat de pregatit trebuie sa fie acest DOMN politist in a -si face meseria daca -nefiind capabil in a gasi suspectii adevarati pt a-si finaliza dosarul despre care este vorba, a inventat o poveste pe care n-ar crede-o un copil, dar totusi judecatorii au crezut-o.e incridibil !! ca sa nu mai vorbim de incompetenta padurarului SCROFAN, e de rasul lumii!!! oamenilor, in octombrie 2009,cand s -au taiat aceste lemne el era padurar? nu cred ca avea nici 'scoala de padurar', daca ar fi sa verificam pe bune! rusine!!! de neimaginat sa preiei o gestiune si sa nu stii ce preiei, lipsa lemnelor a fost observata abia dupa 5 luni si ,ca sa fie maxima gafa, dupa inca 5 luni in care atotputernicul politist nu reuseste sa gaseasca adevaratii faptasi le 'inghesuie' pe gatul bietului om, ca doar ,na, trebuie sa incheie dosarul, sa-l inainteze, sa nu-si strice relatiile cu adjunctul IRTSV, fratele padurarului , adjunct in acea vreme, in prezent un etc.
Postat 25 Martie 2012, 11:03 de daniel m
justitie cu 2 fete?
stimata dna LAURA, noi oamenii de rand care am citit acest articol, fara sa avem o implicare directa, dar care vrem sa luam atitudine pt ca aceste fapte sa nu se repete, adica toti sa fim egali in fata legii si sa fim judecati astfel, nu dupa bunul plac al judecatorilor, ce ar trebui sa facem?sa nu mai plecam capul in fata nimanui! sa avem puterea sa intrebam:DE CE?
Postat 22 Martie 2012, 20:20 de marcel
1cate 1
buna seara .sunt un cetatean al acestei tari dar vreau sa va spun ca ce se intimpla in justitia romana e jale .am ajuns sa ne condamne niste corupti,mai ales la tribunalul beius e o coruptie de nedescris,nu se poate asa ceva ,trebuie sa se faca dreptate.
Postat 21 Martie 2012, 22:39 de ady
1cate 1
nu e corect ce s a intamplat ,ce i care vand tiruri intregi de lemne si au taiat padurile (in loc sa le protejeze)nu au ajuns pe mana justitiei .aici este vorba de padurari si oameni lor .
Postat 21 Martie 2012, 22:33 de ady
nu mai stii nici cine esti?
HEI, tu cel care ai postat folosind acest limbaj care te caracterizeaza, vezi ca te-ai incurcat un pic: acum ori esti glodu ,ori esti balcanu!!! ori esti 2 in unu ca sampoanele? da stai linistit ca te vor cauta amandoi si vei avea ocazia sa raspunzi. lasa tu pe suru si pe frate-so ca nu vei fi ca ei nici daca te mai nasti o data! iar judecatorii ar face bine sa -si indrepte greselile pana nu va fi prea tarziu. daca e necesar se va ajunge si la CSM!!! poate atunci vor gasi o explicatie ...
Postat 21 Martie 2012, 13:18 de dan
nu mai stii nici esti?
HEI, tu cel care ai postat folosind acest limbaj care te caracterizeaza, vezi ca te-ai incurcat un pic: acum ori esti glodu ,ori esti balcanu!!! ori esti 2 in unu ca sampoanele? da stai linistit ca te vor cauta amandoi si vei avea ocazia sa raspunzi. lasa tu pe suru si pe frate-so ca nu vei fi ca ei nici daca te mai nasti o data! iar judecatorii ar face bine sa -si indrepte greselile pana nu va fi prea tarziu. daca e necesar se va ajunge si la CSM!!! poate atunci vor gasi o explicatie ...
Postat 21 Martie 2012, 13:17 de dan
ptr. cei care au URA pe suru si sandre
heiii gunoaielor ,gagauzelor stati linistiti nu va faceti prea multe planuri ,nu a murit SURU,vorbeste invidia din voi,justitia va face dreptate....cine vorbeste balcanu care a taiat lemne cu camioanele......iar glodu nici nu merita sa vorbim de el o persoana ZERO ....cerseste o cafea ,sa mai zic ceva cred ca se intelege....SURU toti sunt de partea ta ,vezi daca nu ai dat SPAGA la padurar ,brigadir si sefului de post ,NU AI STIUT CA TREBUIE MITUITI TOTI SI POTI TAIA TOATA PADUREA...........
Postat 20 Martie 2012, 17:19 de shpirt
ca la noi la nimeni!!!
pe ce criterii se face dreptate in ROMANIA?sa raspunda cei de la CURTEA DE APEL!!! hotie pe fata!!!suntem de rasul curcilor! rusinica!!!
Postat 20 Martie 2012, 07:53 de MIREL
adevarul
SURU,NU ESTI SINGUR! TOTI SUNT DE PARTEA TA! ADEVARUL VA IESI LA IVEALA. AI INCREDERE! BRAVO, LAURA GAL !!! AI ARATAT JUSTITIARILOR CE INSEAMNA JUSTITIE! RUSINE CELOR CE VA NUMITI JUDECATORI SI SUNTETI PLATITI SA FACETI DREPTATE!!! UNDE E DREPTATEA???DISCRIMINATORILOR....!!!
Postat 20 Martie 2012, 07:46 de alin
ALO STEIUL
glodu si balcanu i a auzi cine comenteaza doi schizofrenici care au si ei in buzunar niste maruntis pt cafea..
Postat 19 Martie 2012, 23:49 de ROBI
PT FRAIERI
sunteti niste ordinari ,va bucurati de suru ,nu va bucurati ,ca nu a patit nimic nu e la puscarie asa cum credeti voi,nu vorbiti din auzite ,mergeti si munciti nu va interesati de altii .
Postat 19 Martie 2012, 23:44 de SAGY
COMENTARIU
ANALFABETII ASTIA CARE A TI SCRIS DESPRE SURU SI FRATE SAU (SANDRE) SA VA UITATI PRIMA OARA LA VOI ,CA RESPIRATI AERUL DEGEABA SI SUNTETI NISTE VIERMI CARE VA HRANITI DIN MILA DE LA ALTII.SUNTETI RATATII SOCIETATI CARE VA MIROASE GURA CAND O DESCHIDETI NISTE NESPALATI CARE VA CREDETI MARI (BAROSANI ),CU FETELE VOASRE DE FRAIERI SI MILOGI.COMENTATI DESPRE VOI SI FAMILIA VOASTRA SI NU VA INTERESATI DE SOARTA ALTORA CAND VOI SUNTETI NISTE MURITORI DE FOAME.
Postat 19 Martie 2012, 23:34 de XXX
EGALITATE IN DREPTURI?
citind coment de mai sus(glodu,balcanu), e f clar: e cineva care se ascunde in spatele unui nume, dar e cert ca nu sunt decat niste ratati ai societatii, niste neintegrati care nu au reusit sa-si faca un rost in viata.asta e reactia unor oameni care n-au reusit sa faca nimic prin forte proprii,doar prin altfel de forte....se stie, pentru cunoscatori! despre suru, a trif, sa nu-si faca probleme, chiar e pacat de acest om.e interesant modul de judecata al complexului de la CURTEA DE APEL Oradea!!!dar e si mai interesant faptul ca nimeni nu a luat nici o masura impotriva acestora,chiar daca s-a facut sesizare din partea ziarului. sau poate trebuie sa mai asteptam?!sa speram ca nu prea mult! sa incalci dreptul de libertate al unei persoane nu e putin lucru,nu-i asa doamnelor judecatoare si domnule judecator?????? o intrebare: JUDECATORII POT FI JUDECATI?
Postat 19 Martie 2012, 20:41 de un om de rand
EGALITATE IN DREPTURI?
citind coment de mai sus(glodu,balcanu), e f clar: e cineva care se ascunde in spatele unui nume, dar e cert ca nu sunt decat niste ratati ai societatii, niste neintegrati care nu au reusit sa-si faca un rost in viata.asta e reactia unor oameni care n-au reusit sa faca nimic prin forte proprii,doar prin altfel de forte....se stie, pentru cunoscatori! despre suru, a trif, sa nu-si faca probleme, chiar e pacat de acest om.e interesant modul de judecata al complexului de la CURTEA DE APEL Oradea!!!dar e si mai interesant faptul ca nimeni nu a luat nici o masura impotriva acestora,chiar daca s-a facut sesizare din partea ziarului. sau poate trebuie sa mai asteptam?!sa speram ca nu prea mult! sa incalci dreptul de libertate al unei persoane nu e putin lucru,nu-i asa doamnelor judecatoare si domnule judecator?????? o intrebare: JUDECATORII POT FI JUDECATI?
Postat 19 Martie 2012, 20:41 de un om de rand
glodu
suru imputitu impreuna cu frateso cu sandel doua gunoaie faceti o ancheta sa vedeti pt ce o fost condamnat in 2006 si osa va lamuriti cine ii acest gunoi infractor daca ii dadeau astia 20 ani de puscarie acolo sai putrezeasca oasele sper sa se intalneasca cu prietenu lui neamtu din seghiste si sa le putrezeasca oasele la amandoi acolo doi ordinari
Postat 05 Martie 2012, 12:38 de balcanu
adevarul gol golut
cacatu de suru isi merita soarta trebuia sa primeasca 150 de ani de puscarie imputitu la cate bube mai are in cap a primit foarte putin speram ca asta sa fie doar inceputu pt gunoi
Postat 05 Martie 2012, 12:32 de balcanu
Viata fara de moarte
Pentru 50--60 de ani, ar trebui suspendata prevederea europeana prin care nu mai exista pedeapsa suprema, adica condamnarea la moarte.
Postat 03 Martie 2012, 13:11 de Temnicerul
Ciganiada
Sec21 a pus degetul pe rana. Toti banditii astia din sfera justitiei sunt partasii neapartenentei noastre la spatiul Schengen. Am ajuns sa ne fie rusine sa recunosatem ca suntem romani, din cauza acestor hoti, spagari, mincinosi, iresponsabili si ignoranti.
Postat 03 Martie 2012, 13:08 de Olandezul repatriat
Rabdare basesciana sau ce ?
Stati linistiti fratilor, ca toata familia Cigan e in colimator si chiar s-a dat unda verde de foarte de sus, pentru a se da exemple si la Bihor, nu numai in sudul si estul tarii. Sunt pe felie judecatori, procurori, politisti, comisari de garda financiar si citiva functionari publici cu notorietate. Vreo 10-12 fraieri asa, de model basescian. Iar Sava este suflatorul scos la inaintare si care va spune tot. Chiar si despre ce nu este inca. Ca sa nu apara cei care chiar au lucrat la asta.
Postat 03 Martie 2012, 12:59 de Carp III
oare de ce
Daca vreti sa aflati explicatia solutiei, intrebati-l pe avocatul Sava Ioan ca el este aparatorul celor doi. Dar daca va amintiti ca dl Sava a fost retinut zilele acestea pentru coruptie s-ar putea sa gasiti singuri explicatia, fara sa-l mai deranjati pe acel om bun la suflet, atit de compatimit de unii concetateni.
Postat 02 Martie 2012, 21:45 de moisa
DANA TIGAN TREBUIE ARESTATA!
VACA IN ROBA DANA TIGAN, SOTIA SECURISTULUI IOAN TIGAN, PROPULSATA PE BANI CA PRESEDINTE AL CURTII DE APEL, FIICA A FOSTULUI PRESEDINTE AL CAMEREI DE COMERT ORADEA, REPREZINTA IN INSTANTELE BIHORENE INTERESELE FRATILOR MICULA SI ALE TRUSTULUI "EUROPEAN DRINKS", CARE SUNT CLIENTII SOTULUI EI. DE ASEMENEA, CLANUL DE AVOCATI CIGAN (SOTUL, FIUL SI NORA) CER BANI IN PLUS DE LA CLIENTI, PE CARE II ASIGURA CA VOR CISTIGA PROCESELE, INTRUCIT SUNT RUDE CU PRESEDINTELE CURTII DE APEL. INSTITUTIILE ANTICORUPTIE SE FAC CA NU VAD, INTRUCIT FRATII MICULA AU RELATII IN TOATE SFERELE, CHIAR SI IN SERVICII SI ACESTA E MOTIVUL PENTRU CARE SE PUNE BATRISTA PE TAMBAL! PINA CIND?!
Postat 02 Martie 2012, 17:32 de Milan Cerganovic
Padurile patriei...
...sunt pline de uscaturi.Care,categoric,au napadit si Justitia.Balbaielile-mpachetate-n explicatii care-ti fac pielea maciuca (paru-i depasit,la faza asta!) denota inconstienta.Bazata,evident,pe o intangibilitate iluzorie.Despre seriozitate si profesionalism -necum despre \"egalitatea-n fata Legii\",c-asa-i la Constitutie !-nici n-are vreun sens a vorbi.Intrebarea piramidala este : Cam cat timp viseaza decidorii-n cauza ca mai pot merge lucrurile asa?Pentru ca din proprie initiativa nu prea demonstreaza pofta de pragmatism,facand pe prostii in unele cazuri (riscu-i ca pot ramane asa),iar in alte cazuri se dau balene-n borcan sau crocodili in degetar.Cert e ca-si fac breasla de rasul curcilor...Asta,intr-un judet care ar trebui sa demonstreze o emancipare mai nuantata decat cele din proximitatea Balcanilor. Din tarasenia asta singurul lucru laudabil este demersul jurnalistic.
Postat 02 Martie 2012, 16:42 de gyorgy tozser
bolii sociale prin caste , viermi sociali ai si ei rolul lor distrug ce e bun
orice face omul se reflecta in sclavie :))))) orice faceti demonstreaza ca impartiti deci sunteti sclavi si nu LIBERI, orice tara alegem suntem in lanturi !!!
Postat 02 Martie 2012, 13:16 de noi intretinem
bolii sociale prin caste , viermi sociali ai si ei rolul lor distrug ce e bun
in final nu exista invingator pentru ca OMUL renunta sa construiasca un iad pe pamant condus de bolnavi :)) si nu mai cred in societate renunta la ea si se salbaticesc si ajung sa UCIDA, este foarte natural ce se intampla , daca ne nastem liberi de ce suntem decimati si ucisi pentru reguli datate de bolnavi ? nu v ati intrebat niciodata de ce inca mai exista scalvie si copii sunt vanduti, oamenii, de ce pentru ca bolnavii viermi sociali sunt intretinuti si hraniti , ei traiesc asta insemna IAD .
Postat 02 Martie 2012, 13:13 de noi intretinem
bolii sociale prin caste , viermi sociali ai si ei rolul lor distrug ce e bun
pe bune ce ar trebui sa incurajeze hotia pentru ca esti sarac , simplu sistemul ne invata ca nu trebuie sa ajungem saraci cu pile si spaga hranim viermi sociali dar asta nu se va putea distruge niciodata, in realitate nu totii avem sansa sa traim decat cei care stiu fura si manipula, cu munca nu supravietuiesti te prefaci ca supravietuiesti! CU munca ne distrugem de aceea s au inventat masinile, roboti dar nuu noi vrem sa fim morti si asta este atunci mintea trebuie preocupata altfel suntem legume, nu exista dreptate exista o lume care face reguli care sunt incalcate oricum si asa zisi falsi judecatori care vor ceva de calitate , vor mai mult decat supravietuirea vor repuatie sociala este o bola practic , asta intretinem noi bolii sociale.
Postat 02 Martie 2012, 13:08 de noi intretinem
de ce va mirati?
de ce va mirati, asta e justitia in Romania de 23 de ani incoace si toti stiu asta, chiar daca voi jurnalistii va prefaceti ca nu stiti; pe buna dreptate Olanda ne pune piedici la aderare Schengen, iar personaje ca si aceasta sunt in toata tara , posibil in procentaj foarte mare, repet foarte mare ... sa fereasca Dumnezeu ca cel sarac sa ajunga in justitie, greu scapa chiar daca nu e vina lui - felicitari Bihoreanul pentru astfel de articole, cu cit mai multe , cu atit presiune e mai mare pe umarul celor ce judeca cauzele (sa nu uitam ca si massmedia a facut parte si inca mai face parte , din acest sistem coruptibil,prin nivelul de exercitare aplicat)
Postat 02 Martie 2012, 11:04 de sec21
Sigur
Noah Suru....faci puscarie amu pt o gainarie...pacat...nu meritai asa
Postat 02 Martie 2012, 09:28 de lica
Curtea de Apel Oradea e o gasca de excroci
Unde cei cu bani isi cumpara libertatea, si cei fara bani primesc ani de inchisoare.
Postat 02 Martie 2012, 09:18 de Dodo
Primarul intretine spaga si mita
taranul nu e prea lacom de acea sunt doua verdicte, e simplu! practic ganditi le nu teoretic .
Postat 02 Martie 2012, 09:13 de e simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON