URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 25 MAI 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Scandal mare cu absolvirea de la Colegiul Gojdu. Au fost plângeri că sumele ce trebuie achitate, după socotelile comitetului de părinţi, sunt exagerat de mari. Au fost prevăzute carduri cadou pentru profesori, ba chiar şi bani de taxi ca aceştia să poată ajunge la banchet...
Zic şi eu
Adrian Cris
Un abuz comis la o competiţie recent găzduită de Arena Antonio Alexe din Oradea şi neştiut public până acum arată că înaintăm pas cu pas spre un regim poliţienesc în care legea nu contează decât în măsura în care e interpretată samavolnic, pentru a da o aparenţă de temeinicie comportamentelor şi deciziilor discreţionare. La începutul lunii, un orădean a fost împiedicat să intre la o partidă de baschet de către nişte jandarmi. 
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Street Food Fest este scump pentru că aduce în stradă preţurile din restaurante. Pereţii localurilor nu mai există, nasul nu mai este protejat de mirosurile îmbietoare, iar ochiul nu mai e protejat de preţurile din meniu. Astfel, impactul poate fi brutal. Mâncare de stradă la preţ de restaurant? Hm...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cine credeţi că are dreptate în problema sporurilor salariale ale lucrătorilor de la UPU – SMURD Bihor?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
În primul rând, cei care achiziţionează un autoturism trebuie să ştie că au obligaţia să efectueze toate formalităţile de înmatriculare în termen de maxim 90 de zile de la data încheierii contractului de vânzare cumpărare. Sancţiunea pentru nerespectarea acestei obligaţii este suspendarea înmatriculării acelui autovehicul, definită de lege ca fiind operaţiunea administrativă ce constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulaţie şi a utiliza un vehicul pe drumul public.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Ulcerul gastric apare de obicei cu 10 ani mai târziu decât cel duodenal, frecvenţa maximă fiind în jurul vârstei de 60 de ani. Boala apare mai des la bărbaţi, iar numărul cazurilor este în uşoară creştere faţă de cele de ulcer duodenal care sunt în scădere.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Există destul de multe femei care sunt atrase de o anumită tipologie de bărbaţi: aroganţi, duri, insensibili, flegmatici, care încearcă mereu să-şi controleze partenera ori sunt pur şi simplu narcisişti incurabili. Bărbaţii aflaţi la polul opus nu le atrag: calmi, atenţi, politicoşi, răbdători, care respectă graniţele intimităţii impuse de femeie. Cum se face atunci că unele femei aleg parteneri din prima tipologie, ajungând în relaţii abuzive în care se complac, când sunt curtate în acelaşi timp de "băieţii buni"?
07 Septembrie 2010, 09:01

Joc în doi: cum l-au jefuit pe notarul Florin Pană

Joc în doi: cum l-au jefuit pe notarul Florin Pană PRADĂ DE PREŢ. Armele de vânătoare, muniţia şi staţiile de emisie-recepţie au fost găsite de poliţişti ascunse într-un loc special amenajat în tavanul cocinei de porci din gospodăria lui Jenei Csaba. Separat, poliţiştii au găsit o geantă cu pistoale, într-o căpiţă de fân din pod.
Joc în doi: cum l-au jefuit pe notarul Florin Pană VITEZOMAN. Cei doi hoţi foloseau la lovituri Audi-ul lui Ionuţ Ştefănică, reţinut în prezent în curtea Poliţiei Oradea. Maşina puternică i-a scăpat de câteva ori şi de poliţişti. "Are 6000 cmc pe când Loganurile Poliţiei au 1400. E de mirare?", dau din umeri poliţiştii...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel mai dificil caz din acest an. Atât din punct de vedere al modului de operare, cât şi al consecinţelor care puteau să apară.

Aşa a descris comisarul şef Ioan Brîndaş, adjunctul şefului Poliţiei Bihor dispariţia armelor din apartamentul notarului orădean Florin Pană. Joia trecută, într-o conferinţă de presă, ofiţerul a anunţat că, după o anchetă întinsă pe mai bine de 8 luni şi plină de peripeţii, armele cu pricina au fost găsite. Ba chiar mai multe decât căutau! Oamenii legii i-au identificat şi pe autorii spargerii, însă aceştia, doi hoţi profesionişti cu un palmares impresionant la activ, le-au scăpat printre degete. Deocamdată...

Spargere la pont

08 stefanica.jpgArmele notarului Florin Pană, trei puşti de vânătoare cu lunetă, două pistoale, unul cu bile de cauciuc, iar celălalt cu gaz, ambele neletale, au fost furate la începutul lunii ianuarie din apartamentul acestuia, odată cu muniţia aferentă şi circa 7.000 de lei. De la bun început, poliţiştii i-au avut ca suspecţi pe Ionuţ Radu Ştefănică, 33 ani (foto), şi Marius Junc Ciobanu, 32 ani,  doi hoţi care acţionau împreună după ce se cunoscuseră în timpul unui "sejur" pe care l-au petrecut până în urmă cu 2 ani în Penitenciarul Oradea, Ştefănică pentru furturi din locuinţe iar Ciobanu pentru furturi din maşini şi locuinţe.

Spargerea din apartamentul notarului a fost pregătită cu minuţiozitate. "Notarul a fost urmărit câteva zile bune înainte de spargere, iar hoţii căutau bani, pentru că primiseră informaţii despre faptul că acesta vânduse o baltă de pescuit", a povestit BIHOREANULUI unul dintre ofiţerii care a lucrat la caz.

În seara zilei de 8 ianuarie, Ştefănică şi Ciobanu au profitat de faptul că notarul chefuia într-un restaurant. Unul dintre ei l-a urmărit toată seara şi a stat în acelaşi local, chiar la o masă învecinată, în timp ce partenerul său acţiona în apartament. Atât doar că acesta a avut ghinion. Deşi a întors toată casa pe dos, banii pentru care venise nu i-a mai găsit căci, între timp, notarul îi depusese la o bancă, iar în casă şi-a lăsat doar o mică parte, vreo 7.000 de lei. Drept pentru care, pe lângă banii respectivi, hoţul a luat şi ce a găsit mai de preţ: armele şi muniţia. Iar când partenerul său l-a sunat de la restaurant, ca să îl anunţe că notarul s-a ridicat de la masă, a părăsit locul faptei, aşa cum a venit. Pe geamul de la baie.

Jocul nervilor

08 ciobanu.jpgCercetările făcute la faţa locului de poliţiştii orădeni, imediat după descoperirea furtului,  nu au oferit informaţii certe despre făptaşi, decât faptul că aceştia lucraseră cu mănuşi şi cagule şi că au căutat ceva anume. Însă unii martori îi văzuseră pe Ciobanu (foto) şi Ştefănică bântuind toată ziua în zonă, ceea ce, în condiţiile în care aceştia locuiau în alt capăt al oraşului, le-a dat de gândit anchetatorilor, care au pornit în urmărirea lor. În câteva săptămâni, poliţiştii s-au convins că sunt pe drumul cel bun, însă voiau să găsească armele, înainte ca acestea să fie vândute sau, mai grav, să fie folosite la comiterea unor noi infracţiuni.

Însă hoţii nu s-au lăsat prinşi cu una, cu două. Cercetările au durat mai bine de 8 luni, timp în care Ciobanu şi Ştefănică i-au păcălit pe poliţişti de mai multe ori, pierzându-şi urmele, şi chiar au dat noi lovituri. "La un moment dat, cred că şi-au dat seama că sunt urmăriţi. Deveniseră extrem de prudenţi, porneau într-o direcţie şi brusc se răzgândeau. Riscam să fim deconspiraţi. Aşa că a fost întreruptă supravegherea şi reluată, de mai multe ori. În acest timp, nu au stat nici ei degeaba. Sunt suspecţi în cel puţin 5 cazuri de furturi din locuinţe şi societăţi comerciale", spune sursa BIHOREANULUI.

Vizite la ţară

08 arme (mare).jpgLocul unde Ciobanu şi Ştefănică au ascuns armele a fost descoperit abia săptămâna trecută, tot în urma unor acţiuni de filaj. Cei doi au făcut mai multe vizite în zona Tinca, ceea ce a dat de gândit poliţiştilor, care au identificat persoana pe care o vizitau. Era Jenei Csaba, 41 ani, un tincan eliberat de un an din Penitenciar, unde a stat pentru trafic de mercur şi lovituri cauzatoare de moarte.

Surpriza mai mare a apărut cu ocazia percheziţiei organizate joia trecută la gospodăria tincanului. Căci pe lângă armele lui Pană, poliţiştii au mai găsit şi patru pistoale dintre care două revolvere letale cu glonţ şi două cu aer comprimat, cu muniţia aferentă, şi totodată mai multe staţii de emisie şi recepţie, cagule şi mănuşi, folosite probabil la spargerile comise.

Acţiunea a fost una de proporţii, la care au participat pe lângă Poliţia Oradea, peste 50 de poliţişti din diverse servicii din cadrul Inspectoratului judeţean. Simultan cu percheziţia din Tinca, poliţiştii au organizat percheziţii şi în alte 8 imobile folosite de Ştefănică şi Ciobanu.

Arme la negru

Jenei a fost condus la Poliţie, unde a recunoscut că a ascuns armele la solicitarea celor doi amici ai săi care le-au adus în cursul lunii ianuarie, însă a pretins că nu ştie de unde provin. După audieri, tincanul a fost eliberat, însă Ciobanu, reţinut şi el de poliţişti în aceeaşi zi, a stat 24 de ore în arestul Poliţiei Bihor, după care a primit interdicţia de a părăsi localitatea. Hoţul a refuzat să facă vreo declaraţie şi, în ciuda dovezilor existente împotriva sa, a negat cu tupeu că ar fi avut vreo legătură cu armele ori cu spargerea comisă la notar.

Pe Ştefănică, considerat creierul afacerii, poliţiştii l-au scăpat printre degete. Nu pentru că ar fi aflat ce i se pregăteşte, ci pentru că pregătea lovituri în judeţele învecinate, spun ei. I-au găsit doar maşina, pe care bărbatul o lăsase parcată în faţa blocului în care locuia, şi au ridicat-o. "Este căutat de efective sporite de poliţişti peste tot", susţine comisarul-şef Ioan Brîndaş, adjunctul şefului Poliţiei Bihor.

Jenei, Ciobanu şi Ştefănică au fost puşi deja sub învinuire pentru furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor,  însă ancheta este, încă, în plină desfăşurare. Pe lângă găsirea lui Ştefănică, poliţiştii trebuie să descopere şi proprietarul pistoalelor rămase nerevendicate. BIHOREANUL a aflat că de pe lista de suspecţi a poliţiştilor nu lipseşte nici notarul Pană, iar bănuiala vine de la faptul că toate cele 8 arme au fost duse deodată la Tinca, după furtul din apartamentul acestuia. Povestea merge mai departe...


JAFUL
S-a lăsat furat

Hoţii au spart locuinţa notarului Florin Pană, situat la etajul opt al unui bloc din cartierul Nufărul, în seara de 8 ianuarie, între orele 21 şi 23, când acesta era plecat de acasă.  Au intrat în apartament de pe acoperişul blocului, de unde mai apoi au coborât în balcon şi, apoi, prin forţarea geamului de la baie, în interior.

Au furat trei arme de vânătoare şi două arme neletale, muniţie, precum şi aproximativ 7.000 lei, aflate într-un dulap metalic pe care l-au deschis chiar cu cheia pe care proprietarul o păstra, neglijent, în aceeaşi încăpere. Poliţiştii nu au decis dacă notarul va fi învinuit, la rândul său, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor care prevede să păstreze în loc sigur cheia dulapului cu arme.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
LIBERI!
NEVINOVATI!!!
Postat 10 Septembrie 2010, 16:05 de kl
la puscarie
La puscarie, acolo este locul lor, mai ales ca am auzit ca astia sunt in stare sa intre si peste oameni in casa sa fure tot ce prind, concediu placut si cat mai lung la puscarie, sper sa-i infunde puscaria, felicitari politiei, era si cazul
Postat 08 Septembrie 2010, 17:43 de gigi
bine au facut
Bine au facut. Mai mare bandit e Pana ca si astia, un drogat si un curvar betiv de prima mana. Dar una e sa furi cu acte legal si alta sa urci pe blocuri.
Postat 08 Septembrie 2010, 10:29 de yovan
count display

FOTO BIHOREANUL

 • Se lucrează la noul terminal al Aeroportului Oradea. Construcţia va fi gata la toamnă (FOTO)
 • Gata cu transparenţa! Ioan Mihaiu nu mai vrea întrebări din partea presei în timpul ședințelor Colegiului prefectural (FOTO)
 • Un TIR plin cu stupi cu albine, răsturnat lângă Băile Felix (FOTO / VIDEO)
 • Pompierii bihoreni 'salvează' dragostea de carte: Au donat cărţi elevilor din trei şcoli rurale (FOTO)
 • Let’s Get Green: Elevii de la Şcoala 11 au plantat 100 de puieţi de arbori (FOTO)
 • Noaptea muzeelor a atras un număr record de vizitatori în Oradea. Cozi de zeci de metri la noul sediu al MȚC (FOTO)
 • Ziua Eroilor a fost marcată cu felicitări şi diplome în Cetatea Oradea (FOTO)
 • Dezbaterile Consiliului Local Oradea se vor muta în beciurile Primăriei (FOTO)
 • Festin în Piaţa Unirii: A început Street Food Festival Oradea, cu mâncăruri apetisante şi preţuri piperate (FOTO)
 • Cea de-a XXII-a ediție a Zilelor Muzeului Țării Crișurilor a debutat cu o dublă lansare de carte (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON