URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iunie 2014, 18:59

Ioan Mang: "Poate vrea domnul Bolojan să vadă ce înseamnă să nu-i votăm proiectele!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă până în 2012 nici nu visa să aibă viceprimar în Oradea şi vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, şeful social-democraţilor bihoreni, Ioan Mang, anunţă că PSD vrea să aibă din 2016 şi primarul municipiului, şi preşedintele CJ.

După un dialog cu întrebări care l-au deranjat, BIHOREANUL vă prezintă un interviu în care liderul PSD Bihor îl reevaluează atât pe actualul edil Ilie Bolojan, cât şi pe fostul primar Petru Filip, proclamă PNL inamicul public nr. 1, avertizează că reprezentanţii PSD nu vor mai vota decât proiectele pe care le vor agrea, se declară nemulţumit că presa îl consideră pro-UDMR şi - cireaşă pe tort - susţine că "realizările" locale sunt, de fapt, ale... Guvernului Ponta.

- La europarlamentare PSD a câştigat, în premieră, locul I în Bihor. Cum vă explicaţi succesul?

- PSD a câştigat în toată ţara, exceptând şase judeţe - cinci în care UDMR a fost pe primul loc şi unul condus de un baron PNL, împotriva căruia sper să lupte şi Antonescu, că el luptă împotriva baronilor. În Bihor, în campanie am făcut ce facem de doi ani: ne întâlnim cu cetăţenii, le rezolvăm problemele, ajutăm primarii să-şi realizeze proiectele.

- În Bihor, până în 2012, când a ajuns la putere în plan local, PSD era a cincea roată la căruţă. A contat faptul că, pe vremea USL, în Oradea v-au tras în sus Ilie Bolojan şi în judeţ Cornel Popa?

-  Pe noi nu ne-a tras nimeni, am câştigat localele împreună. Nu ştiu cât ne-a tras dl Bolojan sau cât l-am împins noi pe dumnealui, nu ştiu câte din voturile alea sunt voturile PSD... La fel şi cu dl Popa: PSD a pierdut câţiva primari din cauza relaţiei cu USL, niciun PSD-ist care a candidat pe USL nu a câştigat în comune, pentru că partenerii noştri de acolo au preferat să voteze candidaţii PDL. Se ştie, avem exemple, calcule... Dacă era să fim crescuţi, faţă de sondajele făcute la locale trebuia să avem mai mulţi consilieri, dar PSD a fost dezavantajat, pentru că la Bucureşti s-a insistat să cedăm şi să fim de acord să avem numai 6 consilieri (n.r. - la Oradea) din 18 pe lista USL, ceea ce astăzi s-a dovedit că a fost o greşeală.

"Bolojan are o mare problemă"

- De ce, după europarlamentare, pe de o parte l-aţi atacaţi pe primar, că "a pierdut încrederea orădenilor", iar pe de alta aţi ameninţat liberalii de la şefia deconcentratelor că-şi vor pierde funcţiile?

-  Nu l-am atacat, ci am constatat - e o mare diferenţă - că un primar care nu a stat pe fundul lui, care s-a pozat pe toate panourile cu Norica Nicolai, a pus toate tunurile pe noi şi ne-a făcut în toate felurile. A zis: cine m-a sprijinit pe mine să iasă la vot şi cei care au votat cu PSD să voteze pe cine vor, dar ceilalţi să voteze împotriva PSD pentru că altfel vom reveni la cine ştie care perioadă... În perioada la care făcea referire România a avut cel mai bun premier (n.r. - Adrian Năstase), şi am citat din Traian Băsescu, omul faţă de care astăzi PNL şi PDL s-au aplecat. Faţă de aceasta am avut reacţie, că dacă ceri să vină oamenii la vot şi oamenii nu ies înseamnă că ai o problemă. Dacă nu cerea, nu aveam niciun comentariu, dar a cerut să iasă oamenii şi să voteze contra PSD, ceea ce s-a dovedit un fiasco: oamenii care au ieşit la vot au votat de peste două ori mai mult PSD. Domnul primar Bolojan are o mare problemă.

- Aţi discutat de atunci? Ce v-a reproşat, ce i-aţi reproşat?

- Dânsul nu mi-a reproşat nimic, nu are ce! Eu n-am atacat PNL, n-am spus să nu voteze lumea PNL, n-am spus că e un partid de corupţi, n-am făcut nicio referire la PNL. Eu i-am reproşat atacul la PSD, în condiţiile în care în plan local suntem aliaţi şi am fost şi în plan naţional.

- Ce socoteli aţi avut la începutul anului, când s-a rupt USL şi PSD a propus-o pe PDL-ista Adelina Coste preşedinte de şedinţă la Consiliul Municipal, deşi până atunci conduceau şedinţele doar consilierii PNL şi PSD? Practic, aţi semnalat că puteţi face majoritatea cu PDL şi UDMR...

- Din câte ştiu eu, a votat-o şi PNL-ul.

- După ce a propus-o PSD. Dar ce v-a îndemnat s-o propuneţi dvs?

- Ce-l îndeamnă pe dl Bolojan astăzi!

- Adică apropierea de Traian Băsescu, cum spuneţi dvs?

- Nu. Dar credeţi că preşedinţii de şedinţă trebuie să fie doar de la anumite partide?

- Păi aşa v-aţi înţeles în USL, dvs. şi liberalii.

- Nu ştiu, eu nu am făcut parte din convenţia asta.

"Tot ce se face, se face sub guvernarea Ponta"

- Dar cu Cornel Popa aţi vorbit după alegeri? Ce i-aţi răspuns după ce a acuzat PSD că îi "fură" meritele în deblocarea proiectului de modernizare a Aeroportului şi în iniţierea centurii Beiuş-Ştei-Vaşcău?

-  Eu nu i-am reproşat nimic, iar dânsul nu a făcut referire la PSD, ci la un coleg, şi i-am spus că a greşit. A greşit pentru că nu e cazul să ne împăunăm cu realizările Guvernului!

- Adică modernizarea Aeroportului şi centura sunt proiectele Guvernului?

- Modernizarea Aeroportului nu este un proiect al CJ, iar dacă s-a făcut, s-a făcut în vremea lui Radu Ţîrle şi l-au votat toţi. Că se spune că unii au umblat mai mult la Bucureşti să rezolve problema, aşa o fi. Dar deocamdată premierul, de când se rezolvă această problemă, este de la PSD, iar afirmaţiile că PSD n-a făcut nimic pentru Oradea şi pentru Bihor trebuie să înceteze! Trebuie să înceteze, pentru că tot ce se face se face sub guvernarea Ponta. Cred că trebuie să înţeleagă inclusiv cititorii dvs, din care unii probabil că sunt mai mult pro-PNL decât alţii. Şi Autostrada Transilvania, începută de Năstase şi blocată de guvernele de dreapta, a fost reîncepută de Ponta, asta trebuie să fie foarte clar! Eu nu am spus niciodată că fac eu ceva, dar nu admit să spună cineva că PSD nu face nimic!

CET-ul pe gaz, "o mare greşeală"

- Cum "trăieşte" USL în Bihor? Cum conduce PSD împreună cu PNL Oradea şi judeţul?

- La Oradea PSD a fost de acord totdeauna cu proiectele dlui Bolojan, foarte rar au fost situaţii de renegociere sau rediscutare, lucru care nu mă mulţumeşte. Eu, personal, de exemplu, nu pot fi de acord că Oradea va avea CET pe gaz, mi se pare o mare greşeală!

- Dar i-aţi mustrat pe consilierii PSD că au votat CET-ul pe gaz?

- A fost o convenţie la care dl primar n-a vrut să cedeze, o discuţie... Eu sper să scrieţi treaba asta, că CET-urile din Germania trec pe cărbune, şi CET-ul din Oradea pe gaz are o singură şansă - gazele pe şist, împotriva cărora dl primar s-a manifestat de multe ori.

- Dacă tot aţi adus vorba, PSD este pentru sau contra gazelor de şist?

- Păi, deocamdată PSD are poziţia, alături de PNL - din câte ştiu, dl Iohannis a declarat că dânsul este de acord, şi şi noi suntem de acord - că trebuie mai întâi să facem explorarea, să ştim dacă avem sau nu. Restul discuţiilor, după.

- Primarul afirmă că PSD doar a votat proiectele grupului PNL. Ce idei şi ce proiecte proprii au iniţiat consilierii PSD?

- Poate vrea dl primar să vadă ce înseamnă să nu votăm, dacă doar am votat! Iar orice proiect a fost iniţiat (n.r. - de PSD), dl primar a avut o idee mai bună. Deci, dacă credeţi că aşa se poate continua discuţia noastră, spuneţi-mi şi continuăm. Că parcă sunt întrebările lui Ilie!

- Ce relaţii mai aveţi, în aceste condiţii, cu PNL? Vor continua consilierii PSD să susţină proiectele primarului Ilie Bolojan şi pe cele ale preşedintelui CJ Cornel Popa?

- Care le vom conveni împreună!

"Nu eu sunt îndrăgostit de UDMR"

- La care relaţie ţineţi mai mult, cu PNL sau cu UDMR?

- Eu ţin la relaţia cu PSD. Dacă PNL se duce lângă Traian Băsescu - cu Boc, Blaga, Berceanu, Videanu, cu toată echipa care a distrus România - atunci nu pot spune că sunt foarte îndrăgostit de PNL. În plan local, însă, consider că lucrurile pot să meargă doar în trei. Iar cei trei sunt PNL, PSD şi UDMR.

- Aţi rezolvat criza de neîncredere pe care a avut-o în dvs preşedintele UDMR Bihor Alexandru Kiss, care acum două luni, când eraţi plecat, l-a convins pe şeful PNL Bihor Cornel Popa să prelungească alianţa doar între partidele lor, excluzând PSD? Cum?

- Aici trebuie să lămurim: alianţa cu UDMR (n.r. - la CJ) n-a fost votată de dl Popa, ci de tot PNL-ul, în unanimitate. Deci, alianţa există între PNL şi UDMR, deci nu eu sunt îndrăgostit de UDMR! Da? În aceste condiţii, sigur, PSD trebuie să-şi găsească în cei doi un aliat. Deocamdată cei doi au nevoie de PSD!

- Deci aţi rezolvat criza cu dl Kiss?

- Nu, din punctul meu de vedere neîncrederea în dl Kiss are o anumită cotă. S-au grăbit să facă alianţa fără mine! Încă o dată, acel gest a fost o greşeală, dl Kiss şi dl Popa au recunoscut că au greşit şi că trebuia ieşit în trei. Şi, fiind o înţelegere până în 2020 între PNL şi UDMR, mă gândesc că dl Kiss nu are nicio problemă în susţinerea la conducerea Consiliului Judeţean!

- În ce relaţii sunteţi cu PDL, având în vedere că sunteţi cuscrul liderului consilierilor judeţeni democrat-liberali, Ionel Avrigeanu?

 - Cu PDL nu avem niciun fel de relaţie. PDL se află în acest moment în opoziţie, sigur PNL mă gândesc că-i vor aduce la putere dacă fuzionează, dar după ce vor fuziona nu vom şti dacă avem de-a face cu un PNL sau cu un PDL. După ce vom şti cine va conduce acel partid şi vedem cum va arăta noul partid, Alianţa Disperării, vom vedea care va fi relaţia cu ei. Până atunci, relaţia mea cu dl Avrigeanu este personală şi nu are nicio legătură cu politica.

Liberalii, ori fără PDL, ori pleacă din funcţii!

- Urmează înlăturarea reprezentanţilor PNL de la şefia serviciilor deconcentrate? Când, dacă da, iar dacă nu, de ce nu?

- Păi s-a spus foarte clar: dacă nu se reface USL şi dânşii vor să meargă cu Traian Băsescu, îşi vor pierde locurile numite politic. Atunci când au stabilit că părăsesc USL, noi ne aşteptam să părăsească USL de tot, să-şi dea toţi demisia. Nu au făcut acest lucru. Mă aştept în continuare s-o facă: ori îşi revin şi spun că nu vor fuziune cu PDL, ori pleacă de pe funcţii! Dacă nu vor pleca, probabil că şi dânşii vor avea soarta celor pe care i-au înlocuit ei.

- Ce servicii veţi oferi UDMR? Le veţi da Inspectoratul Şcolar sau veţi pune acolo un PSD-ist care să nu supere UDMR?

- Ştiu că sunt unele lucruri sensibile, dar din punctul meu de vedere - sigur, nu voi stabili singur asta - UDMR nu va primi Inspectoratul Şcolar, Arhivele, Cadastrul, pentru a nu fi acuzaţi de unii că am vândut Bihorul la UDMR.

- Vă aşteptaţi ca unul dintre liberali să-şi renege partidul pentru a-şi salva funcţia, dezertând la PSD sau la PC?

- Pentru mine ar fi mult mai important nu să-şi renege partidul, ci să rămână liberali. Eu cred că o combinaţie cu PDL tot urâtă rămâne şi, pentru memoria lui Brătianu, liberalii trebuie să se gândească la asta.

- În cât timp prevestiţi ruperea alianţei PNL-PDL? Pentru că în România toată lumea s-a aliat cu toată lumea şi toate alianţele s-au rupt...

- Nu va fi o alianţă, că nu vrea PDL, PDL vrea o fuziune. Probabil că-l vor chema PNL, că Vasile Blaga (n.r. - preşedintele PDL) a zis că nu contează numele, dar vor avea ca simbol trandafirul, ca să împace ambele părţi, probabil şi Internaţionala Socialistă. Dar, încă o dată, Brătianu se întoarce în mormânt! Şi adevăraţii liberali, am o rugăminte la ei, nu să vină la PSD, dar să nu accepte o astfel de murdărie care se face cu liberalismul.

"Nu mă tem de Petru Filip"

- Care e ţinta PSD Bihor pentru prezidenţiale? Veţi fi din nou primii?

- Vom câştiga, preşedintele va fi al PSD-UNPR-PC. În Bihor, sigur, dacă fuziunea se face până atunci, va fi greu să avem locul întâi, dar îmi doresc la primul tur cel puţin 70.000 de voturi, cam tot 27%.

- Prezenţa fostului primar, senator şi vicepreşedinte PDL Petru Filip în PSD Bihor e tot mai vizibilă. Ce rol are în PSD Bihor fostul "băsist"? Nu vă temeţi că, fiind mult mai experimentat decât dvs, vă poate lua locul?

- Nu mă tem, nici nu sunt pus pe viaţă. Eu am o misiune, ca în 2016 să câştig alegerile locale cu acest partid, după care probabil o să-mi văd de alte probleme. O să rămân în politică, dar te obosesc lucrurile astea... De dl Filip nu mă tem că ar intenţiona vreodată să redevină şef de partid, a fost şi ştie ce înseamnă asta. Încă nu este membru PSD Bihor, dar i-am spus de nenumărate ori că ar merita să-şi facă transferul de la Vrancea la Bihor. Pe de altă parte, dânsul este preşedintele Comisiei de politică externă în Senat, are o activitate foarte bogată acolo, şi noi îl vom sprijini în continuare.

- În afara PPDD, cu cine se mai poate înţelege PSD în Bihor?

- În Oradea, pentru Consiliul Local nu ne mai ajută nimeni. Avem parteneriatul cu PC, UDMR are alianţă cu PNL-ul, deci nu cred...

- În Consiliul Local Oradea?!

- Păi, au la nivel judeţean, cred că în asta nu intră doar Consiliul Judeţean!

- Cum asta, căci UDMR votează constant împotriva proiectelor primarului?!

- Nu ştiu în ce constă alianţa lor, dar au până în 2020, trebuie să-şi rezolve problemele între dânşii dacă undeva votează contra. Eu ştiu că au o alianţă! Poate sunt invidios, poate nu, dar eu sunt făcut de unii filomaghiar şi alianţe cu ei au alţii, are dl Bolojan şi are dl Popa, eu nu!

Arena de 5.000 locuri: se face!

- Primarul şi preşedintele CJ fiind în opoziţie, veţi proceda precum PDL sau veţi cere Guvernului să sprijine proiectele Oradiei şi Bihorului? Concret, cum?

- Şi până acum am cerut sprijinul Guvernului, că se recunoaşte sau nu de către cei care sunt ajutaţi. Proiectele cu care am fost de acord vor fi sprijinite şi de PSD. Dacă nu am sprijini proiectele Primăriei şi ale CJ, vă garantez că nu se va mai face nimic!

- Puteţi da exemple de proiecte pe care le veţi susţine?

- Cele care ajută comunitatea, ca până acum. Vom insista cu proiectul de la Aeroport, se vor demara în această vară lucrările la podul Densuşianu, pasajele supraterane (n.r. - peste centură) de care dl primar mi-a adus la cunoştinţă vor fi rezolvate, iar săptămâna trecută a fost o discuţie la Ministerul Economiei ca CET II să fie vândut unei asocieri şi Primăria să mai primească nişte terenuri care ar rezulta după demolări...

- Şi centura metropolitană?

- Eu nu sunt de acord decât cu bucata care ar lega Aeroportul de Autostradă, de la intersecţia cu drumul care duce la Sântandrei până după Biharia, la coborârea de pe Autostradă.

- Va face PSD arena sportivă de 5.000 de locuri promisă în campanie pentru Oradea?

- Da. Am spus că este un proiect al nostru, o să-l ducem la bun sfârşit. Dacă duminică CSM Oradea câştigă cu Asesoft, probabil dl Dragnea ne va ajuta să facem o sală şi mai mare de 5.000 de locuri.


CINE ŞI CE
Caracterizări în trei cuvinte

Ilie Bolojan (după o ezitare lungă): un om foarte determinat

Alexandru Kiss: pragmatic

Cornel Popa: prea înţelegător

Klaus Iohannis: prea devreme pentru o caracterizare

Crin Antonescu: trădător

Victor Ponta: soluţia pentru România

Ovidiu Mureşan: un bun coleg

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
71 Comentarii
TOPICA
DRAGĂ DOMNULE MANG AI O GÂNDIRE ÎN LIMBA MAGHIARĂ, PE CARE SE VEDE CĂ O TRADUCI ÎN ROMÂNEŞTE!!!!!!!!!!!! CĂ DOAR NU-I GÂNDI ÎN ENGLEZĂ !!!! :) DEŞI TOT CAM AŞA AR FI TOPICA ...
Postat 23 Iunie 2014, 16:51 de ADINA
PCR transpartinic. Ep. O ”scrisoare” cam …necitită de politicieni: Scrisoarea a III-a de Eminescu, (
II. @Vladimir: Ȋn ce partid(e) erau mămicuţa şi tăticuţul tău pe vremea CDR-ului? Mai ţii minte ce foncţii ocupau? III. Gluma săptămânii politice locale: ”Până atunci, relaţia mea cu dl Avrigeanu este personală şi nu are nicio legătură cu politica”. 1. Oare cu ce este asemănată politica? 2. Oare câţi aliaţi/colegi bihoreni de a lui Mircea Dan Geoană, lau trădat în decembrie 2009, ducând pe marginea prăpastiei poporul român? IV. ” În Bihor, în campanie am făcut ce facem de doi ani: ne întâlnim cu cetăţenii, le rezolvăm problemele, ajutăm primarii să-şi realizeze proiectele.” 1. Oare ce or mai fi făcând unii din acel adevărat popor social-democrat, deci ăia netraseişti, fideli, ne-”acoperiţi” şi ne-”cionalagii”, care l-a începutul lui 2010 îşi pierdeau locurile de muncă, fiind loviţi pe toate planurile, de tot felul de ”torţionari” de PSD-işti (mulţi dintre ei, azi distinşi membri PSD!), respectiv de pseudoamazoane (inclusiv PSD), sau de diverşi ”George” şi ”Georgica” de ”Sorbonica”? Cu ei cine mai discută, în afară, eventual, de campaniile electorale, pe: stradă, în tramvai, la piaţă, în Velenţa ş.a.? …col. Leo? don Pedro, sau Ovi Mureşan? Sau acei îmbuibaţi din PSD care le-au ”regizat” vreo neplată de cotizaţie, sau altceva, pentru a: fi excluşi, sau pentru a pleca singuri scârbiţi din partid? Ca Mircea Diaconu din PNL. P.S. Nu toată lumea poate fi (fost) colonel, ca Turcescu. 2. Contraziceţi-mă tov.-elor: Pantea Felicia, Sonia Drăghici, Timofte Claudia.
Postat 16 Iunie 2014, 03:03 de stefan
PCR transpartinic. Ep. O ”scrisoare” cam …necitită de politicieni: Scrisoarea a III-a de Eminescu, (
I. O ”scrisoare” cam neagreată de nomenclaturile actuale de partid: Scrisoarea a III-a de Mihai Eminescu: 1. ”Panglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii, Măşti cu toate de renume din comedia minciunii? Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul, De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul? Nici visezi că înainte-ţi stă un stâlp de cafenele, Ce îşi râde de-aste vorbe îngânându-le pe ele. Vezi colo pe uriciunea fără suflet, fără cuget, Cu privirea-mpăroşată şi la fălci umflat şi buget, Negru, cocoşat şi lacom, un izvor de şiretlicuri, La tovarăşii săi spune veninoasele-i nimicuri; Toţi pe buze-având virtute, iar în ei monedă calpă, Chintesenţă de mizerii de la creştet până-n talpă. Şi deasupra tuturora, oastea să şi-o recunoască, Îşi aruncă pocitura bulbucaţii ochi de broască... Dintr-aceştia ţara noastră îşi alege astăzi solii! Oameni vrednici ca să şază în zidirea sfintei Golii, În cămeşi cu mâneci lunge şi pe capete scufie, Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filosofie. Patrioţii! Virtuoşii, ctitori de aşezăminte, Unde spumegă desfrâul în mişcări şi în cuvinte, Cu evlavie de vulpe, ca în strane, şed pe locuri Şi aplaudă frenetic schime, cântece şi jocuri... Şi apoi în sfatul ţării se adun să se admire Bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subţire; Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman, Toată greco-bulgărimea e nepoata lui Traian! Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi Să ajung-a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi! Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitură, Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură, Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii, Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii, Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii, Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii! Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte răi şi nişte fameni! I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni! Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară, Îndrăznesc ca să rostească pân' şi numele tău... ţară!” 2. Pe când nişte Mircea Diaconu şi Mihai Eminescu în fruntea nomenclaturilor locale şi judeţene de partid? Vremea academicienilor ”Ştefan Gheorghiu”, a tov.-ilor din Securitate şi Miliţie, a turnătorilor, urmaşilor şi ”nepoatelor” lor ar cam trebui să apună pentru binele României! Poate aşa ne mai scade şi preţul Gigacaloriei, de exemplu, dle Mang. Bolşevicii/securiştii bine înşurubaţi peste tot (inclusiv CET, C.J. Bihor ş.a.), imediat după Revoluţia furată din 1989, ştiu de ce!
Postat 16 Iunie 2014, 03:02 de stefan
Replica la @unulingaul poupincurist de servici a lui Ioan Mang PLAGIATORUL PSD
BAHlingaul poupincurist a lui !oan Mang PLAGIATORUL PSD !Acesta de te semnezi cu nick name-ul @unu sa-ti raspund la nedumeriri ca sa nu mori prost !1)Postez pe forumul ebihoreanul si pe alte forumuri locale de ani buni si NU o sa-mi intezici tu@unu ca sa nu postez `libertatea exprimarii opiniilor romanului simplu este scrisa in Constitutia din ROMANIA si NU o sa-mi interzica nimeni acesta lucru ADEVARUL si DREPTATEA numai ca sa se stie si sa se cunoasca de romanii simpli bihore.2) ` aberez ` pt ca scriu ADEVAR si DREPTATe carte supara pe multa lume din PSD Bihor3) Avea dreptate si adevar Alin Avram alias @romanul complex cand zicea ca dupa noaptea presedintelui Geoana , aristocratia socialista PSD Bihor si-a impartit puterea locala si au uitat de simpli membri PSD Bihor.4)Jurnalistul saptamanalului `Bihoreanul` domnul Adrian Cris este prietenul meu si ne-am salutat ultima oara in parcare la Hypermarket Auchand duminica , el pleca si eu veneam la cumparaturi .5) PSD Bihor este in umbra PNL Bihor cu 16% in europarlamentare si nu-i dai jos si nu dictezi in dictatura personala a lui Ioan Mang PLAGIATORUL la cei 17% PNL Bihor.!:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 15 Iunie 2014, 13:42 de Romanul Simplu
cand
Cand scapam de politizarea care duce la atat de mult rau? Daca se numeste seful poltic,subalternii mai importanti sunt politici, competenta, profesionalismul nu e nicaieri. Vrem sa alegem noi cetatenii sefii principalelor insitututii din judet, pentru subalterni sa fie concursuri reale, si nu atatea sfori trase in umbra.
Postat 15 Iunie 2014, 12:32 de Kinga
.
Ciudat e cum rrom-anusul asta simplisim inca mai posteaza pe forum... De ce? Pentru ca mie mi se pare ca abereaza de ii sar fulgii dar ebolojanul ii accepta nesimtirea si jignirile aduse multor persoane. De ce? O fi careva dintre voi? Mare enigma e pentru mine acest lucru. Libertatea la exprimare este garantata, insa jignirile aduse gratuit sau nu anumitor persoane sub protectia anonimatului nu cred ca trebuie promovata de forum-urile ebolojanul. Apropo, daca jignirile se adresau primarului, presedintelui CJ si a altor membri PNL, tot isi facea mofturile pe forum? Vreau sa afirm ca nu cred!!! In articolul minunat de mai sus, parerea mea este ca Adrian asta, care se numeste jurnalist, e de rasul curcilor. Intr-un interviu cu presedintele PSD Bihor, nu poti vorbi in proportie de 80% despre PNL... Adriane, decat sa te faci de rasul curcilor, spune si tu nu unui articol comandat ;) In rest sincer sa fiu nu cred ca
Postat 15 Iunie 2014, 10:20 de unu
Replica la lingaii poupincuristi alui Ioan Mang PLAGIATORUL PSD
Un partid social democrat este un partid de militamti social democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci ,NU este un partid der sefi si de patroni care lupat pentru interesele lor personale pt castfel se pierde lagatura dintre liderii si populatie...citat Ion Iliescu.Are dreptate si adevar in afirmatie ion iliescu presedinte de onoare PSD,numai ca in spatele lui, aparat de de el au stat hotii ,Adrian Nastase,Mazare ,Sobolanul Rozaliui Hrebenciuc,Miron Mitrea manivela ,Oprisan , si alti baroni locali PSD,Liviu Dragnea ,Valeriu Zgonea ,premierul Victor Ponta plagiator,Ioan Mang PLAGIATORUL PSD,toti oportunisti locali bihoreni , Mihai Bar, ioan Serac director Felix fost deputat PSD, si alti hoti ca sunt multi , si in acest context de imprejurari sa uitat de poporul roman simplu votant exclusiv PSD mituit la alegeri cu 2 mici si o bere, o galeata , ulei ,zahar , pui congelati, si in rest nu sa facut nimic , nu se va face nimic ,ci doar se va manipoula opinia publica romaneasca in directia dorita de PSD, televiziunile limbiste sunt multe si apara pe Felix Voiculescu Traim in ROMANIA si asta ne umple t :))=)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 15 Iunie 2014, 07:14 de Romanul Simplu
:))
PSD ;)))) cei mai mari hotii din 90 pana in ziua de azi doamnee ce am ajuns
Postat 14 Iunie 2014, 17:15 de mazare
????????
Ce sa vada nea Nelu?Nea Ilie e indragostit!Of Doamne....
Postat 14 Iunie 2014, 16:07 de Nea taticu
pe bune
@Ginuta: Da, Nastase bagat in puscarie pentru ca "desi nu exista probe directe, mai mult ca sigur ca...". Nu se poate sa nu vina si vremea altora(de data asta pe bune!)!
Postat 14 Iunie 2014, 12:46 de TDS
Hai sa ne aducem aminte
Hai sa ne aducem aminte pe vremea cui s-a negociat intrarea in UE si NATO...acum l-au bagat la puscarie (Adrian Nastase). Asa suntem noi romanii. Si pe Ceausescu l-am omorat in ziua de Craciun............Fortza PSD!!!!!
Postat 14 Iunie 2014, 12:13 de Ginuta
Nu merita...
Nu merita sa luati parte la un astfel de interviu domnule Mang...Felicitari pentru toata cariera politica!
Postat 14 Iunie 2014, 12:09 de Gabi
Cel mai tare partid
Cel mai tare partid PSD! Restu gura mica ca a-ti distrus destul tara asta
Postat 14 Iunie 2014, 12:04 de Crina
Felicitari
Felicitari domnule Mang !
Postat 14 Iunie 2014, 11:58 de Cosmin
Acest ziar
Acest ziar face propaganda pentru PNL....nu mi se pare corect
Postat 14 Iunie 2014, 11:57 de Gina
@ Oradeanul de bine
Inainte sa vorbesti de Mang vezi ca se scrie Cosbuc. Daca tot dai sfaturi (si tasta J nu e langa S, daca asta voiai sa invoci :) ) pune mana si citeste, poate inveti cum se scrie
Postat 14 Iunie 2014, 07:38 de Vladimir
Un actor gresit
a ratat pseudointelectualul orasului un interviu si acum sare ceata de pitigoi sa-i sustina ineptiile... LOL indeed
Postat 13 Iunie 2014, 22:45 de Cortex Minor
bolojan
Nu cred oricum că bolojan mai ia un mandat de primar în 2016, sau chiar dacă îl ia, îi va fi foarte greu. În schimb psd-ul continuă programul de guvernare şi câştigă capital politic.
Postat 13 Iunie 2014, 20:59 de Carl
prea sigur pe el
sincer, mie imi da impresia ca bolo asta ii prea sigur pe el..si din cauza unui increzut ca el..o sa o umfle primaria la un moment dat...daca primaria o umfla...o umflam toti..si cand o umflam stim bine ca trebuie sa scoatem bani din buzunare.
Postat 13 Iunie 2014, 20:45 de boloniada
ASLPLS
Mai da-l si-n..DEMISIE pe Bolojan asta.. ca deja ne-am saturat..
Postat 13 Iunie 2014, 20:33 de Marcel
psd
psd-ul e pe val în ultimul timp, fapt ce nu poate fi tagaduit de niciun ziar sau interviu pro pnl..
Postat 13 Iunie 2014, 16:51 de george
opaa
"Caracterizări în trei cuvinte" , inspirat din Cronica Carcotasilor?...cum e cu plagiatul??/
Postat 13 Iunie 2014, 16:37 de hagi
arena
oare ce se va mai spune in acest ziar dupa ce arena va fi construita?
Postat 13 Iunie 2014, 16:32 de coco
de ce?
asteptam un interviu similar cu bolojan...probabil ar fi o regie:))) blatistilor!
Postat 13 Iunie 2014, 16:31 de gigi
baaa
sper ca cei care posteaza aici , citesc macar articolul, pentru ca se vede clar cum sunt extrase cuvinte din context, pentru a influenta cititorii! Rusine!
Postat 13 Iunie 2014, 16:29 de iosia
ce plagiat?
cand nu aveti argumente, tot de subiectul "plagiat" va luati.!
Postat 13 Iunie 2014, 16:23 de bobby
@icsulescu
E penibil sa posteze lumea, dar nu e penibil articolul?:)) baai, intelectualilor, nu mai stiti ce sa inventati despre PSD, va roade ciuda!
Postat 13 Iunie 2014, 16:19 de dinu
Hahaha
..ce grija are reporteru...!Alo votam PSD,MANG,MURESAN @CO..E clar??
Postat 13 Iunie 2014, 16:09 de Nea taticu
ok
pnl-ul se cam duce de râpă.. cu aşa conducători...
Postat 13 Iunie 2014, 15:09 de Nelu R
Abc
Oricât de mult vreţi să-l puneţi pe Bolojan intro lumina buna, oricum pnl-ul (impreuna cu pdl & co) nu vor putea da urmatorul presedinte... pnl-ul si-a dat singur autogol, la fel ca si crin antonescu..
Postat 13 Iunie 2014, 15:02 de Marian
Imagine
DOI PLAGIATORI!!!!!!!!!!!!!!11
Postat 13 Iunie 2014, 14:40 de sargon
Pai si nu are dreptate?
Pai si nu are omul dreptate? Nu a pus PSD umarul sanatos la proiectele urbei? Nu a obtinut bani mai multi de la guvern? Nu au fost acceptate mai rapid proiectele. Toti tinem minte episodul aeroportului de pe vremea lui Tarle. Atunci Boc l-a pitit sub alte proiecte, deoarece presedintii de Consilii Judetene PDL erau prioritari. Azi s-au schimbat lucrurile si pana in 2015 avem aeroport cu pista noua si curse multiple, nu doar Oradea Bucuresti. Pai si atunci nu are dreptate omul?
Postat 13 Iunie 2014, 14:15 de george
Forța PSD
Apreciez implicarea PSD în obținerea finanțării necesare a autostrăzii Transilvania pe tronsonul Suplacul de Barcău - Borș. Apreciez implicarea PSD în obținerea finanțării necesare pentru modernizarea porțiunii de drum dintre Oradea și Nojorid. Apreciez implicarea PSD în obținerea finanțării necesare pentru construirea pasajelor de pe centură. Apreciez implicarea PSD în avizarea și obținerea finanțării necesare în vederea modernizării aeroportului din Oradea. Apreciez implicare PSD în genereal. Atât la nivel Central, cât și Local. Forța PSD!!!!!!!!
Postat 13 Iunie 2014, 14:09 de sergiu
Eu am facut tot
Eu Bolovan am facut tot in acest oras. Am castrat caini. I-am exterminat totusi pe urma. Fac poduri. Fac pasaje peste centura. Modernizez aeroportul. Fac parc industrial cand vreau si unde vreau. Cresc impozitele cand vreau. Ma imprumut cand vreau si pentru ce vreau. Angajez personal in Primarie cati angajati corupti vreau. Totul fac de unul singur. Meritele sunt doar ale MELE. Echipele care concep, scriu, implementeaza proiectele, obtin avizele necesare, ministerele implicate, ministrii si prim ministrii implicati, NU au nici un atribut. AVE EU.
Postat 13 Iunie 2014, 14:03 de Solitarul
Votul PSD
Votul consilierilor PSD atât în Consiliu cât și la Primărie, a ajutat la inceperea unor proiecte favorabile dezvoltării municipiului și județului. Fără votul favorabil al PSD, nu s-ar fi implementat NIMIC. Cum poate cineva să își asume toate meritele, fără să recunoască nici măcar o clipă, că face parte dintr-o echipă, și că echipa l-a ajutat să demareze și să implementeze proiecte?
Postat 13 Iunie 2014, 13:57 de Silviu
Sa se știe
Să se știe de către toată lumea PeNeListă faptul că proiectele aprobate la nivel local, nu primesc finanțare de la Centru, doar dacă ”girează” cineva pentru ele. La nivel de Oradea și Bihor, doar PSD poate să facă acest lucru. În momentul în care Centrul observă că filiala din teritoriu nu se bucură de respectul cuvenit, închide robinetul, fără ca liderii acestuia din teritoriu să mai poată să spună ceva. SIMPLU.
Postat 13 Iunie 2014, 13:54 de andrei
........
E incredibil.psd va avea primar in Oradea cand Romania va da un Papa :)))))) Cu asta vrea el sa castige simpatia oradenilor? cu blocarea de proiecte? da sa auzim ce proiecte are el? Asta nu are nici macar pareri nu ca proiecte si este doar o sluga al lui Ponta si Dragnea impreuna cu mascota de Muresean care e o gluma in toata regula.
Postat 13 Iunie 2014, 13:28 de x
Proiectele lui Bolojan !?!
În primul rând că Bolojan nu a avut şi nu are niciun proiect personal, viabil pentru Oradea, decât eutanasierea unor patrupede !?! Toate proiectele finalizate sau aflate în derulare, ori care să fie de viitor, se regăsesc pentru oricine vrea să citească un document profesionist, în Strategia 2007-2026 pentru Oradea, redactată şi publicată în toamna anului 2007 !?! Pe de altă parte, proiectele nu sunt nici ale PNL, nici ale PDL şi nici ale PSD sau UDMR ... sunt proiectele orădenilor !?! Mang, vorbeşti de parcă ai scrie după dictarea primului ministru, cel mai slab politician de la guvernare după Tăriceanu şi Boc !?!
Postat 13 Iunie 2014, 11:33 de Carp III
=trai decent
bai mai terminati cu PLAGIATU asta...atat aveti in minte PLAGIAT...nu conteaza ca omul e profesor de o viata..nu conteaza cati ingineri,profesori au trecut prin mainile sale....VA SPUS-O basescu cu PLAGIATU si o tineti asa de 2 ani incoace ca PAPAGALI...LAa fel si cu PONTA..plagiat in sus plagiat in jos...Cine stie ca acest guvern repara acum nedreptatile profesorilor?Stiti ca acum profesorii primesc restante la salariile taiate de PITIC ?Cum spunea Iorga...Istoria isi bate joc de cei ce n-o cunosc,repetandu-se..Bagati dreapa la guvernare si o sa primiti ce ati avut!
Postat 13 Iunie 2014, 11:16 de trei
Dezamagire
Este foarte grav ca PSD s-a indepartat mult de ideile social democratiei europene.Este inacceptabil pentru miscarea social democrata ca cei care sant in fruntea organizatiilor partidului i-si exercita puterea si influienta politica exclusiv in scopuri personale,pentru ei si familiile ori protejatii lor.In acest fel miscarea social democrata pierde din continut si se transforma intr-o "mafie politica".Trist,foarte trist pentru ce se intampla cu miscarea social democrata in Romania. Sant de acord cu parerile scrise de catre "Romanul simplu"si "Oradeanul de bine" Crist
Postat 13 Iunie 2014, 11:00 de Crist
PSD reloaded
Se vede de la o posta ca si-a scos Mang cateii sa comenteze. Esti penibil, si tu si postacii tai din TSD!
Postat 13 Iunie 2014, 10:30 de icsulescu
@Boom
Datoria pe cap de locuitor in Oradea era in 2013 de 320 euro. Azi in 2014, odata cu amenda CET de 33 milioane, datoria pe cap de locuitor in Oradea este de aproape 500 euro. CEA MAI MARE DIN TARA.
Postat 13 Iunie 2014, 10:27 de Silvia
hahaha
hahahaha! In fiecare saptamana scoate asta (Cris) ceva despre PSD:)))))) primesti bonuri de masa in plus pentru treaba? frustratuleeee!!!
Postat 13 Iunie 2014, 10:00 de dica
REPLICA II
Iarasi vorbeste ioan Mang PLAGIATORUL PSD ? Asta este santaj politic pe fata contra lui Ilie Bolojan `locomotiva PNL Bihor` , si sa nu uitam ca USL Bihor prin PNL Bihor a adus la `asa zisa putere politica pe Ioan Mang PLAGIATORUL PSD si pe restul clici aristocratiei socialiste din Bihor ca altfel nimeni sau forte putini votau PSD Bihor. Cine Ovidiu Muresan Obezul primar PSD a orasului Oradea ? Face cat 2 primari si jumate ca si gabarit , nici bine Nu au venit la putere USL si si-a arajat consoarta ca si directoare la Posta romana , dar poupaturile cu Bolojan in noaptea presedintelui Mircea Geoana,dar votul contra oradenilor de majorare a gigacaloriei cu 30-40%, dar masurile represive impotriva oradenilor , ca numai lucruri de stea i-a incredintat primarul Ilie Bolojan ca pe celelalte lucruri bune inaugurari taieri de panglici depuneri de coroane la incredintat pe Mircea Malan din PNL Bihor!Fiecare pasare (plagiatoare mang a )pe limba lui piere. si bihorenii s-au cam lamurit de prestatia vice lui CJ Ioan Mang , a fost in umbra presedintelui CJ Bihor Popa Cornel care nici drept de semnatura si responsabilitate nu i-a dat , si acu.Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 13 Iunie 2014, 09:30 de Romanul Simplu
@Boom
Cu sala de sport, dacă PSD nu va face nimic palpabil (sala de sport promisă, autostrada Transilvania pe tronsonul Borș-Suplac) în județul Bihor, exact așa cum au înregistrat rezultatele bune de la alegeri europarlamentare, la fel va înregistra un eșec răsunator la viitoarele alegeri locale.
Postat 13 Iunie 2014, 09:29 de Andrei
@Boom
În ceea ce privește dezvoltarea orașului și atragerea de investitori străini, te rog să faci diferența între ceea ce înseamnă PRODUCȚIE și ASAMBLARE. Toți investitorii veniți aici caută forța de muncă ieftină. Am ajuns municipiul cu cele mai MICI salarii din țară, și asta doar în timpul lui Bolojan. A se vedea următorul link:
Postat 13 Iunie 2014, 09:26 de Andrei
Da...
...aveti dreptate!Numai ca dnul Bolo acum e pe ginduri cum sa anunte ca bass e preferatul lui!Va incerca sa treaca la Tariceni,poate ajunge iar secretar gen al vreunui guvern!Muresan este foarte nimerit pentru primaria ORADEA!Votam PSD,votam OVIDIU MURESAN!
Postat 13 Iunie 2014, 08:10 de Nea taticu
@luca
Pe langa ca postati "la kilogram", mai sunteti si obraznici...Faptul ca guvernul Ponta pune in miscare proiectele in Bihor este foarte bine si ne bucura.Acest lucru nu are nici o legatura cu PSD Bihor, care este doar o filiala "a marelui partid".I-ati vazut voi pe Mang, Muresan sau altcineva de la PSD Bihor, venind "transpirati" de la Bucuresti dupa ce "s-au luptat" sa aduca bani in Bihor? Macar asa de imagine, daca tot ziceti ca vreti sa castigati primaria in 2016! Daca reusiti voi sa faceti o sala de sport, cum v-ati laudat, atunci putem spune ca ati facut ceva din forte proprii si...toata stima...Dar mai e mult sa-l ajunga cineva pe Bolojan la fapte. Pana acum nu se vede "in zare" nici un concurent serios, doar vorbitori "cu vorba".Ne enerveaza Bolojan cu figura aia impertinenta, dar cum zice proverbul:"nu dai pasarea din mana pe cea de pe gard".
Postat 13 Iunie 2014, 01:47 de Boom
@silvia
Pot sa iti spun ca Oradea se afla pe locul 2, dupa Iasi, la accesat fonduri europene.Si asta pentru ca are in derulare multe proiecte, ceea ce evident costa!Nu stiu de unde ai informatia ca avem printre cele mai mari datorii pe cap de locuitor! Si daca ar fi asa, venitul orasului este consistent si poate "duce" creditele luate.Macar stim ca se face ceva in schimbul acestor credite! Dovada este ca agentia Fitch mentine calificativul de incredere pentru Oradea, desi are imprumuturi mari.Doar se dezvolta si asta implica niste costuri.
Postat 13 Iunie 2014, 01:20 de Boom
mai mai
Asa nu a avut guvernul Ponta nici o contributie la dezvoltarea urbei, precum nici sfantul Ladislau nu l-a avut in istoria acestui oras. Bolovanul s-a dus la Bucuresti si a aprobat el singur toate proiectele, el singur a trecut hectarele armatei in folosul orasului, si tot el singur l-a prostit pe sfantul Ladislau sa vina la Oradea. Ahahahhahahaha
Postat 13 Iunie 2014, 01:16 de luca
jurnalist fara coloana
Cum ai reusit din 20 de intrebari, 17 sa faca referire la PNL? Daca ii pui 20 de intrebari lui Ghilea, 17 tot despre PNL vor fi? Daca ii pui 20 de intrebari lui Czseke Attila, 17 tot despre PNL vor fi?
Postat 13 Iunie 2014, 00:37 de jurnalist
schimbare de nume a ziarului
Vreau sa vad o schimbare de nume a acestui ziar in una din urmatoarele variante: eprimarul, ebolojanul, ebolovanul, epupincuristul, e......
Postat 13 Iunie 2014, 00:18 de liviu
De ce nu il intrebati pe Bolojan cum a reusit sa ne indatoreze?
De ce nu il intrebati pe Bolojan cum a reusit sa ne indatoreze asa de mult? Suntem printre municipiile cu cea mai mare datorie pe cap de locuitor? Cum a reusit acest primar sa realizeze intr-un timp atat de scurt sa acumuleze o datorie asa de mare? Si inca ceva, cum va arata datoria cand se adauga si amenda de la CET? Sunt extrem de curioasa de raspunsurile la aceste intrebari.
Postat 13 Iunie 2014, 00:14 de silvia
Si cand e interviu PSD tot de PeNaLi se vorbeste?
Si cand e interviu PSD tot de PeNaLi se vorbeste? Ce importanti sunt PeNaLii astia. Fara ei tara asta este ca si o corabie pe ocean fara busola. Fara ei nu mai exista zi urmata de noapte. Fara ei nici culoarea galbena nu poate sa existe. Jurnalist platit de PeNaLi, data viitoare fa si tu un interviu ca si cum l-ai lua sefului tau Bolovan. Ca nu iti inchipui ce curand vei mai tine acest interviu din pozitia de subordonat direct.
Postat 13 Iunie 2014, 00:08 de neymar
PSD
Asa patesti cand muncesti si ai rezultate. Iti atragi antipatiile tuturor. Daca PSD a reusit prin munca sa obtina primul loc in Oradea si Bihor, pac apare si Cris cu mizerii de insinuari. De ce nu ai felicitat bai jurnalistul lui peste prajit rezultatele PSD.
Postat 13 Iunie 2014, 00:02 de george
Adio directori PNL din deconcentrate
Adio directori PNL din deconcentrate. Vă doresc mult succes în șomaj, pe foame poate criticați mai bine guvernul Ponta.
Postat 12 Iunie 2014, 23:59 de sorin
Din câte țin eu minte
Din câte țin eu minte, agențiile guvernului au aprobat proiectele peste centură, agențiile guvernului s-au ocupat de șoseaua care leagă Oradea de Nojorid, din câte țin eu minte agențiile guvernului au cedat orașului 60 de hectare pentru construirea unui nou parc industrial. Sau mă înșel și Bolojan cu PeNaLii lui s-au ocupat de tot? Hmmmmmm
Postat 12 Iunie 2014, 23:58 de Știutor
Super Bolo
Super Bolo le face pe TOATE!!!!!!!!! Singur face pasajele peste centură cu banii lui proprii. Singur face podul de pe Densușianu cu banii lui proprii. Singur face aeroportul cu proiectul aprobat de el singur. Singur face de regulă totul. Restul 99,99% dintre angajați sunt acolo să îl aplaude.
Postat 12 Iunie 2014, 23:55 de andrei
Interviu cu Bolovanul
1) Cine va plăti amenda CET? 2) Când nu se vor finaliza proiectele finanțate din fonduri europene cine la va finaliza și pe banii cui? 3) Eugenia Borbeli când va face pușcărie? 4) Câți angajați pușcăriabili de la PNL mai există în Primăria Oradea? 5) Cum a ajuns un orădean de rând să dețină cea mai mare datorie din țară?
Postat 12 Iunie 2014, 23:53 de ebihorean
Domnule Mang
Domnule Mang felicitari pentru modul in care a-ti abordat subiectele propuse spre discutie chiar daca modul in care a-ti fost tratat nu a fost unul profesionist
Postat 12 Iunie 2014, 23:36 de Oana
Domnule Cris
Domnule Cris mai bine v-ati apuca de alta meserie ca aceasta parerea mea nu prea vi se potriveste.....
Postat 12 Iunie 2014, 23:20 de CRINA
pnl
Articolul e făcut să scoată puţin în evidenţă pnl-ul... de ce aş vota pnl, mai ales după ce vor să se înscrie în Partidul Popularilor Europeni?
Postat 12 Iunie 2014, 23:15 de Ioan
@unde esti TDS
TDS unde esti???????asteptam cu nerabdare postarile tale,ofrandele aduse marelui psd ....psd un partid de nulitati si plagiatori.
Postat 12 Iunie 2014, 23:07 de GOGUL
a
Din atâtea replici exact asta a fost aleasă ca titlu.. cam inechitabil zic eu..
Postat 12 Iunie 2014, 22:59 de Vasile
psd beius
Romanul Simplu are dreptate. Si PSD Beius e tinut pe loc de doua persoane. Dupa ce si-au pus neamurile pe functii, Odo si Iuhas refuza sa faca loc celor tineri. Beiusul e blocat pentru PSD atata timp cat cei doi nu cedeaza conducerea partidului, fiind sustinuti neconditionat de Mang. Asta in ciuda scorurilor dezastruoase de la locale si celui neconvingator de la europarlamentare. E o lupta inegala intre PNL care are atractivitate pentru tineret si PSD unde oamenii cu idei,energie, vointa sunt tinuti deoparte de frica schimbarii si folositi doar ca imagine si masa de manevra. Mang are datoria sa ajute PSD Beius sa se deschida ca organizatie catre tineret. E destul de evident ca retragerea celor doi in linia a doua sau a treia a partidului va duce in mod aproape sigur la recastigarea orasului pentru ca PSD are potential urias in zona.
Postat 12 Iunie 2014, 22:57 de claudiu
REPLICA
Puterea unui partid social democrat este increderea pe care o are in PSDsi ultimul si cel mai sarac membru sau simpatizant, iar puterea se pierde cand lideri se cearta pentru mai multa putere politica ion partid si au uitat de ultimul si cel mai sarac membru sau simpatizant PSD... citat Ion Iliescu.Asa este si in PSD Bihor o mana de aristocrati socialisti au pus mana pe puterea politica in partid si au uitat de ultimul si cel mai sarac membru sau simpatizant.. .Cine Ioan Mang PLAGIATORUL PSD ? S-a ales pe lista USL pe spatele PNL Bihor pt ca altfel NIMENI nu-l vota dupa scandalul cu plagiatul .PSD Bihor o multime nula formata din familii cu interese sa ramana ei in PSD Bihor cu neveste , copii, amante,pitzipoance si sa se aleaga intre ei intr-un perpetu continu,NU ne reprezinta pe simpli membri PSD, ci se reprezinta pe ei aristocratia socialista cu interesele lor personale, sa ne excluda din partid ca pt asta se lupta PLAGIATORUL Mang de multa vreme sa excluda romani simpli si sa ramana el in partid cu poupincuristi lui .Fiecare popor ( asa si in PSD Bihor) are conducatorul pe care-l merita pe Ioan Mang PLAGIATORUL PSD! :))=)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 12 Iunie 2014, 21:37 de Romanul Simplu
Psd
In ultimii ani, psd a luat avânt, atât la nivel national cat si local.
Postat 12 Iunie 2014, 21:30 de Liviu
rusine Mang
dragi oradeni, privintil pe acest nesimtit in toata splendoarea prostiei sale. ce Oradea, ce oras istoric, conteaza ca PSD a devenit "stapan" si se pisa cu bolta oeste orice si peste oricine. mang e atat de prostalau incat nu-si da seama ca atrage ura a 80% cu astfel de iesiri. dar de la un pagiator care a facut de rusine oradea nu te astepti la mai mult.
Postat 12 Iunie 2014, 21:29 de ion
ceau
Ioan Mang: "Poate vrea domnul Bolojan să vadă ce înseamnă să nu-i votăm proiectele!"...ce-l mai intereseaza si pe mang orasul....frumoasa replica...bn d. Mang
Postat 12 Iunie 2014, 21:06 de salut
razbunare dulce
Domnule Mang, ma refer strict la titlul articolului care de fapt sunt cuvintele dvs, ,, poate vrea dl Bolojan sa vada cum e daca noi nu-i votam proiectele,, este exact ceea ce caracterizeaza partidul dvs PSD, nu are nimic cu orasul, nu are nimic cu proiectele orasului, de dezvoltare de crestere a orasului, la dvs totu-i personal si politic, vreti sa va razbunati pe realizarile primarului, de fapt ca sa nu mai aiba realizari, totu-i razbunare polititca, cu interes politic si de grup, ,, ii aratam noi lui !!!...,, suna a razbunare de copii de gradinita, nu va intereseaza orasul, mai dulce-i razbunarea, asa-i domnule Mang?! cam asta-i doctrina partidului al carui reprezentant sunteti, de razbunare si denigrare, mai mult, ,, ii schimbam pe toti din deconcetrate...,, ce spune-ti? cum suna domnule Mang? pune-ti UDMR-isti? nu are importanta, numai razbunare sa fie!!! da, cam asta-i PSD-ului si caracterul lui care va umbreste si pe dvs. Mai cititi si dvs ceva de Cojbuc sau Eminescu, numai sa nu-i confundati, poate va ajuta
Postat 12 Iunie 2014, 20:46 de oradeanul de bine
sa se faca lumina
SA SE FACA LUMINA SI LA DGASPC CU EXTERNALIZARILE CE SAU FACUT DE BAIETII DESTEPTI LIBERALII LUI PUIA SA NU SE MAI FURE DIN BANUL PUBLIC
Postat 12 Iunie 2014, 20:36 de radu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON