URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2012, 16:39

Invazia americană: Concernul Emerson va investi 150 de milioane de euro la Oradea

Invazia americană: Concernul Emerson va investi 150 de milioane de euro la Oradea CARTIERUL EMERSON. Până la sfârşitul anului viitor, Emerson va construi în Şoseaua Borşului prima hală de producţie şi va începe lucrările la o clădire de birouri. La încheierea lucrărilor, 8 din cele 14 hectare de teren concesionate vor fi acoperite cu clădiri. Proiectul de la Oradea îl depăşeşte ca amploare pe cel din parcul industrial Tetarom II Cluj (foto), unde concernul a investit 120 milioane de euro pe 11 hectare
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A durat, dar a meritat. După nouă luni de negocieri cu grupul american Emerson, Primăria a semnat joia trecută contractul de concesiune pentru o suprafaţă de 14 hectare de teren în Parcul Industrial Euro Business din Şoseaua Borşului.

Americanii se obligă să contruiască aici hale de producţie în valoare de 50 milioane de euro şi să aducă tehnologie în valoare de alte 100 milioane de euro, care să genereze în următorii cinci ani nu mai puţin de 1.500 locuri de muncă. "Aceasta este cea mai mare investiţie făcută în Oradea în ultimii 20 de ani", spune cu mândrie primarul Ilie Bolojan.

Un gigant pentru Oradea

Dacă ar fi să comparăm firmele cu nişte ţări, Emerson ar fi... SUA. Grupul american cu sediul central în statul Missouri deţine 64 de divizii care operează în 245 de locaţii din întreaga lume şi îşi desface produsele în peste 150 de ţări. Cifrele vorbesc de la sine. Cei peste 120.000 de angajaţi ai corporaţiei au produs anul trecut mărfuri pentru care Emerson a încasat fabuloasa sumă de 18,8 miliarde de euro. Cam cât produce o ţară mai mică!

Înfiinţată în 1890 de fraţii Charles şi Alexander Menson în asociere cu avocatul John Westley Emerson, compania s-a ocupat la început cu producţia de motoare electrice şi ventilatoare. În prezent, concernul este furnizor de servicii şi produse tehnologice industriale pentru domenii variate, începând de la controlul proceselor industriale, conversia de energie eoliană sau solară, centre de date, până la echipamente pentru industria petrolieră, tehnologia frigului şi altele. Grupul deţine peste 60 de mărci înregistrate în toate aceste domenii, precum Fisher, Rosemount, Coperland, Leroy Somer, Liebert sau Astec.

03 Ilie Bolojan_5.jpgReţeta Bolojan

Conducerea Primăriei orădene s-a purtat cu americanii ca şi cu oul roşu. Primele contacte au avut loc la începutul anului 2012 când Emerson, care mobilase parcul industrial Tetarom II din Cluj, pe care l-a închiriat în întregime, a cerut Euro Business Park Oradea informaţii despre locaţiile de aici. Probabil demersurile s-ar fi oprit aici dacă primarul Ilie Bolojan (foto) n-ar fi umblat după investitori ca peţitorii după mireasă.

Cele două părţi au discutat telefonic, au corespondat prin e-mail, dar pasul hotărâtor s-a făcut în primăvară, când edilul s-a dus peste americani acasă la ei, pe platforma industrială din Cluj. Cele 45 de minute în care Bolojan a prezentat conducerii Emerson România oferta Oradiei au fost decisive. Americanii au fost atât de măguliţi de interesul arătat încât au luat serios Oradea în calcul. "Bolojan a fost primul primar care i-a căutat la ei acasă. A fost în fabrică, a vorbit cu conducerea, a ieşit cu ei la masă... Această deschidere i-a impresionat", spun surse apropiate negocierilor.

Top secret

Un colos precum Emerson nu face, însă, investiţii pe baza unor "impresii". Cursa pentru atragerea investiţiei a fost strânsă. Conform bunelor practici corporatiste, americanii au negociat, în paralel, cu nu mai puţin de cinci primării din ţară, între care Braşov şi Iaşi, şi au căutat locaţii inclusiv în ţările vecine. La fel ca la descinderea unei armate, întâi au venit specialiştii în culegerea de date, care au raportat superiorilor avantajele şi dezavantajele locaţiei orădene, apoi au apărut reprezentanţii de nivel mediu şi abia într-un târziu discuţiile au "urcat" la vârful companiei.

Toate negocierile s-au purtat în secret, cu clauze de confidenţialitate stricte. Investitorul a ţinut să evite orice tensiuni sindicale pe platformele sale industriale, din partea angajaţilor care s-ar fi putut îngrijora de o posibilă relocare, sau ostilizarea partenerilor de negociere din celelalte oraşe. În plus, consorţiul s-a ferit să facă publice informaţii care să dea concurenţei posibilitatea de a previziona decizii strategice pe care urma să le ia în perioada următoare.

03 George Varmuza.jpgVin americanii!

Negocierile au intrat în linie dreaptă în iulie când, în plin sezon de concedii, la Oradea a aterizat în secret, cu o cursă charter, însuşi preşedintele Emerson pentru Europa de Est, George Varmuza (foto). Însoţit de reprezentanţi de top ai companiei, Varmuza a vizitat locaţia din Parcul Industrial, centrul oraşului şi campusul universitar.

Americanii i-au cerut primarului Ilie Bolojan o clădire de birouri în care să poată lucra până la construirea birourilor din parcul industrial. Aceasta va fi amenajată de companie, iar la finalul perioadei va fi returnată oraşului cu toate facilităţile. Bolojan le-a promis cantina Primăriei, care stătea oricum nefolosită, şi a şi reuşit să treacă decizia prin Consilul Local, chiar dacă UDMR-ul a găsit şi în acest fapt prilej de cârcoteală, opunându-se iniţial schimbării destinaţiei imobilului.

Înţelegerea

Conform înţelegerii cu Primăria, Emerson va fi scutită de impozit pe teren şi pe clădiri vreme de trei ani. În această perioadă, americanii vor plăti doar redevenţa de 0,32 euro pe metrul pătrat de teren şi taxa de administrare de 0,50 euro/metrul pătrat, reprezentând cheltuielile cu iluminatul, curăţenia şi altele. După finalizarea a 15% din investiţie, compania va putea cumpăra terenul la un preţ de 8 euro/metrul pătrat. Din suma totală de 1,1 milioane de euro se vor scădea redevenţele deja plătite.

03 Constantin Bungau.jpgÎn cazul vizitei la Oradea, Varmuza a pus bazele unei înţelegeri inclusiv cu Universitatea. Spre deosebire de firmele care lucrează în lohn, Emerson are nevoie de personal bine calificat. "Americanii au fost interesaţi îndeosebi de ingineri dar au spus că doresc să angajeze şi economişti şi jurişti. Voiau să afle numărul de absolvenţi anual şi modul în care studenţii pot ajunge să facă practică la locul de muncă. Le-am promis încheierea unui parteneriat. Rămâne de văzut în ce mod se va concretiza", spune rectorul Constantin Bungău (foto).

Nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării. Emerson a luat legătura inclusiv cu colegiile tehnice pentru a-şi asigura baza de selecţie a viitorilor muncitori. Toţi calificaţi, fireşte!

Contra-cronometru

Dacă la Cluj Emerson produce generatoare pentru turbine eoliene şi sisteme de răcire, după toate probabilităţile la Oradea producţia se va concentra pe aparate 03 Calin Banciu 01.jpgelectrice de măsură şi control. Estimările sunt că primele produse finite vor ieşi pe poarta fabricii la sfârşitul anului viitor. "Am demarat deja lucrările de proiectare a clădirilor şi sperăm ca undeva în martie 2013 să începem construcţia efectivă", spune Călin Banciu (foto), directorul Emerson România. Întâi, compania va construi o hală şi o clădire de birouri, urmând ca spaţiile de producţie să se extindă ulterior cu încă trei module.

Până la finalizarea primelor două clădiri, compania se va îngriji de recrutarea şi instruirea angajaţilor. "În următoarele două săptămâni vom avea primul angajat la Emerson Oradea", spune Banciu. Firma şi-a propus să se dezvolte natural, de la un an la altul, aşa că investitorul nu îşi face griji că se va confrunta cu o criză de personal calificat. Pentru că va creşte odată cu oraşul...


"Odată ce Emerson va începe să producă la Oradea, vor apărea şi locurile de muncă. Mi-aş dori ca tinerii orădenii care fac acum facultatea în Cluj sau Bucureşti să se întoarcă acasă"
Ilie Bolojan


"RENTIERI"
44.800
de euro va încasa oraşul anual din redevenţa aferentă terenului închiriat de Emerson

(RE)INDUSTRIALIZARE
Se umple Parcul Industrial!

Din cele 121 de hectare de teren, la patru ani de la înfiinţarea Parcului Industrial Euro Business din Şoseaua Borşului au mai rămas libere doar 37 de hectare. "Încă un investitor mare şi câteva firme mai mici, şi putem spune că Parcul Industrial a fost mobilat", spune primarul Ilie Bolojan.

Cu o investiţie de 50 milioane de euro numai în construcţii, Emerson este de departe cea mai tare companie din parc. Aceasta este urmată de Shinheung şi Plexus, cu investiţii de câte 30 milioane de euro, şi de Faist Mekatronic, cu 16 milioane de euro.

În paralel, municipalitatea a licitat deja 60% din Parcul Industrial II (din incinta fostului tancodrom), cu o suprafaţă de 23 hectare de teren, destinat îndeosebi firmelor orădene, şi caută un investitor mare pentru cele 14 hectare din Parcul Industrial III (în spatele CET I). Cel de-al patrulea parc industrial al oraşului este gândit ca un centru logistic şi va fi construit pe amplasamentul fostului CET II din Nufărul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
Emereson..mda
Am fost angajat Emerson in cluj... e o bataie de joc... salariul celor din hala nu era peste 1000 de ron, jobul meu de birou era mult mai prost platit decat la alte firme din cluj.. drept urmare am plecat. Corporatiile americane nu vin in romania sa faca bani romanilor. Ahhh si cine vorbea de oportunitati va rog chiar va rog.... am vazut oameni care dupa 5 ani in loc sa fie promovati pt ca erau capabili , li s-a spus sa aplice pe ejobs..... doar ca sa nu primeasca doamne fereste o marire de 400 roni... jenant
Postat 15 Octombrie 2012, 08:14 de Eu
pedisti rurali
bag mana-n foc ca toti cei care-l fac taran pe bolojan sunt de prin alparea, cociuba sau tetchea. e chiar amuzant sa-i vezi \"comentand\" pe acesti vajnici pedisti, toti cu opincile lasate la marginea orasului. se exprima carevasazica si ei, doar e libertate. intr-o tara normala, ar lucra la gunoaie, in cel mai bun caz...
Postat 05 Octombrie 2012, 14:15 de mihai
CINSTE, ONOARE, DEMNITATE le ai ?
nu POLITICUL ne condamna pe noi la iobagie, desfiintam partidul, punct.
Postat 05 Octombrie 2012, 10:27 de mila o cer criminali
CINSTE, ONOARE, DEMNITATE le ai ?
alex daca vrei sa stii realitatea cosmarul nostru social cei cu handicap lupta zi de zi sa nu fie o povara nu accepta mila , altii isis bat joc ca au fost inzestrati cu toate functiile posibile, nimic nu e mai nobile decat sa lupti si sa nu cedezi in rest esti mort, rusine celor care isis bat joc de ei si pe urma de altii, nu poti sa oferi mai mult decat DAI, tu ce iti oferi ALEX? CINSTE, ONOARE, DEMNITATE le ai ? DECI noi nu suntem IOBAGI ca asa vrea PRIMARUL votat de nu stiu cine , ok. si cu coreeni noi trebuie sa PROTESTAM si sa i scoatem de pe pamantul nostru daca ne umilesc , clar ! e pamantul nostru chiar si concesionat , nu ti bati joc de noi ca ai investit.
Postat 05 Octombrie 2012, 10:23 de mila o cer criminali
Pentru Alex
Zici ca pentru a a avea un loc de munca e necesar sa ai cultura generala! Uite sunt o persoana xu dizabilitati si sunt gata sa concurez cu anhajatii cu studii superioare din primarie , daca ma clasez in prima jumatate i mi oferiti un job? Apropo acu peste un an primaria se lauda ca va acesa fonduri europene penutru firme dedicate exclusiv persoanelor cu dizabilitati unde este rezultatul?
Postat 04 Octombrie 2012, 20:33 de Gabi
Ce salarii vor da americanii ?!
Daca vor plati minimul pe economie la peste 200 de ore, precum galbejitii adusi tot de gibon (!!!), sa se duca la draqu si americanii ! Si atunci cred ca ar trebui data multa m*uie postacilor usl de genul @ardelean, @alex, etc.
Postat 04 Octombrie 2012, 13:25 de .
cati straini s au perindata in Oradea
inclusiv Tiriac a adus foarte multi ei de ce nu au fost favorizati? tu te minti singur ai impresia ca Bolojan cunoaste straini , Bolojan a pus bariere multora sa faca ceva in Oradea pana isis culege el malaiul cu care si a cumparata mandatele :))) daca tu ai fata de fraier, nu toti suntem dusi cu presul .In Oradea tot ce face Bolojan se rastoarna, de ce ?Priveste atent in jurul tau ! ca stim sa folosim sau nu calculatorul si nu gura urat mirositoare in public este un mijloc sanatos de a nu transmite boli in jurul nostru :))) de multe ori ti e greata ca trenbuie sa fii langa anumite " personalitati "
Postat 04 Octombrie 2012, 08:31 de @alex
trist
Ma-ntristeaza faptul ca au inceput analfabetii si idiotii sa posteze pe forumuri despre lucruri care le sunt straine. Ma bucura totusi faptul ca stiu sa foloseasca un calculator. Voi nu realizati, sau nu va dati seama ce-nseamna sa aduci un investitor de asa calibru intr-un oras precum Oradea. In primul rand, trebuie sa invatati diferenta dintre cuvintele \"a concesiona\" si \"a vinde\". Sunt 2 termeni totali diferiti, care nu prea au legatura unul cu celalalt. Revenind, pe langa taxele care ajung in visteria Primariei (din care se asfalteaza strazi, se face curatenie, se creaza spatii verzi samd), se mai creaza si 1500 de locuri de munca. Probabil ca celel 1500 de locuri de munca nu ii vor viza pe marea majoritate a celor ce posteaza aici, avand o lipsa crunta de educatie si cultura generala, dar, pentru foarte multi oradeni este extraordinar. Dar, daca pe voi atat va duce capul sa injurati da prostii (Desi nici voi nu stiti exact de ce), continuati, ca de altceva oricum nu sunteti in stare ;) Aaa si inca ceva... Primarul in cauza A UMBLAT DUPA INVESTITORI ! Nu primeste bonus, nu tine de atributiile lui sa mearga sa negocieze cu ei, nu primeste bonusuri,dar a facut-o pentru oras.
Postat 04 Octombrie 2012, 01:32 de Alex
pleaca cu jegul asta de Primar !
sa i dea moartea indurare lui BOLOJAN , nu BOLOJAN mie :))))))) ha, ha, ha, ha, ha, vai de capul tau !!! BOLOJAN e un banal PRIMAR sluga la altii hoti :)))) dar oricum nu ma intereseaza pe mine cum se schingiuesc slugile lui SATAN intre ei pentru banii :))) MORALA : DESCHIDETI va ochii cand trebuie nu mai tarziu .Din jeg nu faci tu haina buna :)))
Postat 03 Octombrie 2012, 19:17 de @pandex
giboniada de toamna
Sa-nceapa giboniada! Aruncati toti cufureala stransa cu sarg ani intregi de frustrare si aruncati cu ea inspre Bolojan! Daca nu aducea investitorii era comunist, daca ii aduce face sclavagism. Problema principala cu firmele consacrate din vest, care merg strict pe profit, este ca ei cer profesionalism, asa incat guracii care-si racesc gura aruncandu-si excrementele cu orice ocazie o sa prinda eventual un post necalificat, de iobag la banda... dupa merit. Sunt si posturi bine platite, dar cer genul de cunostinte pe care nu le dobandesti postand aberatii la fiecare articol care il vizeaza pe Bolojan.
Postat 03 Octombrie 2012, 15:21 de pandex
virtual comunicam !!!
de ce se impune sa ai relatii si pile ca sa ai un loc de munca ? de ce ? asta este crima nu doar hotie ::)))) sa nu va ierte D-zeu pentru modul pervers cum va bateti joc de oameni, amin ! daca nu ai realtii si pile (spaga in natura, bani, servicii gratuite ) moare de foame orice cetean !!!!! crima traim !!! nu lipsa de locuri de munca ci iobagie si prostie multa, multa.
Postat 03 Octombrie 2012, 11:11 de vedeti ca nu degeaba
nu e obligatoriu :))
locul de munca a devenit mobilul unei fraude :splarea banilor prin mijlocirea si favorizarea anumitor grupuri preferentiale :))) +spaga alta infractiune :))) si ce sustine poporul in final un cuibar de hotii? nu o sa ajunga copii copiilor tai in acest cuibar daca nu ai samanta de hot :))).
Postat 03 Octombrie 2012, 10:33 de @Gabi
nu e obligatoriu :))
ce visator esti intre hotii :)))) de ce sa ti dea tie loc de munca cand nu le ajung lor , oricum spalarea banului se pedepseste si la privat si la stat :))) codul penal ramane in vigoare :)).Primarul FURA cu acte dovedite doar ca DNA e complice, asta e problema hotiei, are spate , are complice si sa spuna fraierii ce vor ca nu i intereseaza!!Posturile sunt decontate cum sa l judece pe cel care ii da o paine sau ii face o relatie ?Hotul la hotii trage, ce sa cauti si tu intre hoti :)))? gandeste inainte sa vrei un loc de munca.
Postat 03 Octombrie 2012, 10:30 de @Gabi
hai mai du te in aia ma-tii sa ti treaca :))
hai mai dispari la balamuc sa te duci tu sa nu va dea D-zeu decat cat nu furati :))) ce nu furati sa va dea deacum pana la MOARTE, amin! M am saturat de mizerii sociale, putoriii, larvele omenirii care fura si fura in frunte cu Primarul.Atata sa aveti in viata cat nu furati:)))) pentru ca cu hotia se distrug vietii nevinovate , nu ne trebuie iobagie , sa fie clar pentru orice mizerie sociala!Munca se plateste nu se fura :)))si din ea.Oradeanul la cat ai furat a devenit obisnuinta ? Nu te mai poti opri ?
Postat 03 Octombrie 2012, 10:25 de @oradean
@hopa
Hopa, ca te-au scapat astia de la balamuc si nu te gasesc sa-ti dea sa incerci camasa cea noua! Incepi sa devii agitat rau de tot, in delirul tau fara noima si nu-ti face bine. Macar abtine-te si nu mai polua si spatiul virtual!
Postat 03 Octombrie 2012, 09:58 de Oradean
Oare persoane cu dizabilitati vor angaja?
Oare vor respecta legea ca4% din personal sa fie cu diazibilitati?
Postat 02 Octombrie 2012, 21:08 de Gabi
si dupa 5 ani?
or sa faca ca Hanil-ul?sau cum va face SHC,JASZ plastick,etc?
Postat 02 Octombrie 2012, 18:59 de si eu
se fura
avem fonduri din concesionari, avem fonduri nerambursabile, ave, taxe si impozite pe cladiri si alte fonduri unde sunt banii ? si atentie avem datorii de platit decaum in 50 de ani:)))) aaaaaaaaaaaaa deci se fur a fratilor bine mersi !! vedeti ce inseamna sa ai minte odihnita, daca muncesti nu o mai ai :)))nu mai vezi ca se fura :))) nu te lasa sistemul sa vezi.Se fura foarte mult in complicitate cu DNA asta e clar deoarece nu se autosesizeaza .
Postat 02 Octombrie 2012, 18:35 de se fura mult
hopaaaa!
trebuia echilibrat prin productie proprie consumul alimentar catre populatie inclusiv al TURISMULUI :)))) nu salarii de mizerie !!!! si taxe neplatite , da !!!!!!
Postat 02 Octombrie 2012, 18:27 de hopa!!
hopaaaa!
astia taxe nu vor plati ca nu sunt bani nici afara :)))) nu vedeti ca exista marfa pe piata si sub 1 euro dar cu intermediari o fac de 2-5 euro :)))) asta inseamna lichiditati iooccc asta inseamna ca noi vom fi mai rau ca sclavii , noi avem nevoie de productie alimentara nu Industrie care inseamna sanatatea deteriorata, munca grea si mai naspa poluare , habar aveti ce va asteapta , mancarea este cea mai importanta si imbogateste solul il intrretine .
Postat 02 Octombrie 2012, 18:25 de hopa!!
hopaaaa!
de ce nu am facut noi municipalitatea parcarea in centru ? unde sunt banii? so avem datorii, DNA sa se autosesize urgent, ceva oricum e putred , undeva banii se pierd.
Postat 02 Octombrie 2012, 18:18 de hopa!!
hopaaaa!
hopa din cele 121 ha fara 37 ha cati banii face Primaria si unde sunt banii? DNA ce face, CURTEA DE CONTURI ce face ? mai nou amangajati la stat au si 4 contracte cu 8 ore la stat , aveti grija ca se spala banii publici in prostie si orasul se prabuseste de cladiri vechi si putrede cu infrastructura neremediata.
Postat 02 Octombrie 2012, 18:16 de hopa!!
informati va mama voastra de tradatori !
Intrebat cat plateste Primaria chirie in prezent pentru acest sediu, Oprescu a estimat o valoare de 107-108 mii de euro pe luna
Postat 02 Octombrie 2012, 18:08 de daca vreti calitate
informati va mama voastra de tradatori !
Primaria Jucu incasa aproape o jumtate de milion de euro anual din taxele platite de Nokia, suma ce reprezenta 30% din bugetul total anual al primariei.
Postat 02 Octombrie 2012, 18:07 de daca vreti calitate
ordinar imputit
orice contract semnat atrage si daune :)))) de ce s au dat 14 ha la pretul asta , nu suntem muritori de foame ?noi nu suntem sclavi ca asa decide un taran de Alesd .
Postat 02 Octombrie 2012, 18:02 de nu v ar fi rusine!
ordinar imputit
bai taranule noi nu suntem iobagi tai ca ne furi tu pamanturile cum vor muschi tai, du i la Alesg carpa si fa acolo afaceri cu neamul tau, frier este cel care va muncii pe ban de nimic ca altii sa se fuzta , sa manance si voi sa muriti de oboseala si de sclavie, rusine, ordinarule ! ne da pamanturile noastre cum il taie pe el in figuri ce motivatie : locuri de munca !!!! ati distrus livezile noastre ati distrus aricultura ca sa vina americani sa si bage puzta in nevestele voastre salariate :))) nu atreprenoriatul predomina ci iobagia la stapan pe pamantul nostru :))))) BOLOJA este un jeggg penal o sa va rau la toti ca suntei banali iobagii pe pamantul vostru.
Postat 02 Octombrie 2012, 17:59 de nu v ar fi rusine!
asta e jaffffff nu contract !!
asa se face avere cu multa indulgenta de parca noi am fi iobalgi nu cetateni cu drepturi :))) este inadmisibil acest contract , nu ma intereseaza locurile de munca noi puteam reduce taxele prin valorificare imobiliara si vad turistic, Bolojan a dosvedei ca e taran pana in maduva oaselor si a asigurat viitorul probabil lui si neamurilor lui dar vom urmari sa vedem ce trafic de indluenta in favoarea lui isi face :))) codul penal e inca in functiune, de ce trebuie noi sa muncim daca suntem bogati ca zona geografica ?C asa vrea taranul de BOLOJAN ???? muncesca el si neamul lui noi vrem sa ne odihnim ca avem din ce , care ar fii problema locala?EL se rezuma numai la cantitate , calitate ioooc , orice firma poate da tunuri avem N exemple :))) cu ce ne ajuta pe noi 4000 euro lunar la 140.000 ha care puteau fi folosit mult mai rentabil pana la 10.000 lunar
Postat 02 Octombrie 2012, 17:52 de extraordinar !!
La 1 cent primit merita sa dai 1 dolar
Si in Afganistan se vad investitiile americane. In Irak sunt peste tot. Pakistanul nu s-a plans niciodata ca nu ar fi americani destui la ei. Ce sa mai vorbim de Arabia Saudita sau altele mici de pe coasta. Urmeaza curand sa se sature si Iranul de investitiile americane ce vor fi aruncate direct pe sol. In ceea ce priveste Oradea, punctual vorbind, americanii s-au simtit totdeauna ca acasa la ei, ducand si ceva vestale de pe aici pe post de viitoare foste neveste. Problema e cu ei una singura. Au astia un sistem de calcul al profitului de parca ar fi niste fixisti. Adica unde baga ei un cent, trebuie sa plateasca cel putin un fraier un dolar intreg. Spre exemplu, SUA baga in Romania cam 40 mil. USD anual in medie inca din 1992. Au scos cam 400 mil. USD profit anual in medie, tot de atunci. Cine nu crede ... sa citeasca rapoartele USAID din perioada 1992-2008, pe structurile coordonate (RTI, CDC, WordVision, Habitat, Peace Corps, etc, etc). Unele nici nu mai exista, s-au retras din RO, pregatind in fapt retragerea definitiva a USAID din tara noastra care, dupa intrarea si stabilizarea in NATO, nu mai are nevoie de monitorizare preventiva. Asa ca Bolojan nu a dat masa degeaba.
Postat 02 Octombrie 2012, 17:32 de Dihoreanul
asta e jaffffff nu contract !!
44800 euro anul la 14 ha adica 140.000 mp adica 3733 euro lunar !!!!! nu pot sa cred asa ceva si pe noi Oradeni ne jegmaneste sunt 140.000 mp , ati inebunit !!!! de ce nu avem cel mai mare magazin cu asemenea chirie , ce locuri de munmca prost platie , cine credeti ca e sclavul vostru care sa muncesca pentru trei biroctrati si taote amantale personalului din varf, nu va e rusine!!
Postat 02 Octombrie 2012, 17:31 de extraordinar !!
bravo, bolojane! esti pe drumul cel bun!
ma simt bine stiind ca tot ce am postat pe site a fost citit si de bolojan! bravo pt miscarea cu americanii, astia vor fi exemplu de angajatori -- cei de la plexus dau salarii serioase, tot americani. am inteles ca rer si-a pregatit deja utilajele pt dezapezire, mai trebuie aeroportul sa aiba curse internationale si sa mai vina si firme germane in oras, si asa bolojan isi spala pacatele in fata mea! sunt de acord cu eutanasierea cainilor fara stapan si puscarie pentru cei care vandalizeaza orasul, inclusiv bezmeticul de bako junior, care a mazgalit zilele trecute centrul!
Postat 02 Octombrie 2012, 17:28 de ardelean
*
Sa nu ne entuziasmam inainte sa vedem totul gata; sigur, e foarte bine ca nu mai sunt incurajate investitii de mana a2a din partea coreenilor
Postat 02 Octombrie 2012, 17:22 de 0m
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON