URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Septembrie 2010, 14:52

Hoţii de afaceri

Hoţii de afaceri LANŢUL SLĂBICIUNILOR. Korosi Şandor (foto dreapta) şi Zold Ludovic (foto stânga) s-au remarcat ca buni informaticieni şi se bucurau de încredere din partea conducerii firmei. Nu au fost însă la fel de buni şi la caracter...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa cum te fură un prieten n-o poate face nici cel mai aprig duşman. O dovedeşte cel mai bine situaţia de la compania orădeană Sintezis. După ce ani în şir s-au perfecţionat pe banii firmei în străinătate şi au devenit oameni cheie într-un proiect mamut, doi informaticieni şi-au însuşit ideile şi au plecat, dezvoltându-şi propria afacere, în alianţă cu un partener al aceleiaşi firme, "furând" contracte de sute de mii de euro.

Este primul caz de piraterie software dovedit de procurorii bihoreni, confirmat şi printr-o primă sentinţă în instanţă. Cei doi, Korosi Şandor şi Zold Ludovic, dar şi asociatul lor Claudiu Jeler, care le-a asigurat suportul financiar, au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare cu suspendare şi la plata unor despăgubiri de peste 200.000 de euro.

Oameni de casă

În 2004, Korosi Şandor şi Zold Ludovic erau angajaţi cu vechime ai firmei Sintezis Birotica. Korosi lucra aici ca informatician încă din studenţie, din '95. Fiind talentat, proprietarul Andrei Bondor a vrut să îi dezvolte potenţialul şi l-a trimis la tot felul de cursuri de perfecţionare şi seminarii în străinătate. La fel s-a întâmplat şi cu Zold, angajat din ‘97.

viorel Gavra.jpgCei doi s-au remarcat ca buni specialişti şi au devenit chiar apropiaţi ai patronului. Ca atare, când în 1998 firma a prins un contract cu compania Hostware Kft Ungaria pentru traducerea, adaptarea la legislaţia română şi implementarea pe piaţă a unui soft folosit în hoteluri şi localuri, Korosi şi Zold au devenit coordonatorii exclusivi ai proiectului. "La data respectivă, produsul Hostware era în dezvoltare şi în Ungaria, dar, în urma unui angajament încheiat cu lanţul hotelier Continental, Sintezis a decis să participe la realizarea programului şi în română", se menţionează în rechizitoriul întocmit de procurorul Viorel Gavra (foto), acum şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Sintezis nu doar că a contribuit la dezvoltarea proiectului cu firma ungară, dar practic l-a luat de la zero, în româneşte. Au fost necesari aproape 5 ani de muncă asiduă: orădenii au refăcut practic programul de bază, au tradus termenii de specialitate, au adaptat toate funcţiile şi rapoartele la legislaţia română şi la nevoile pieţei. S-au refăcut şi stufoasele manuale de folosire, iar ca o măsură de precauţie Sintezis a omologat programul şi s-a înregistrat ca distribuitor la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA). Dar n-a putut să se apere împotriva propriilor angajaţi...

Au plecat la ţanc

Din 2002 până în 2004, firma orădeană câştigase 220.000 de euro din instalarea programului la 53 de clienţi şi era în continuă ascensiune. Mirosind potenţialul afacerii, în 2004, Korosi şi Zold, care asigurau practic tot know-how-ul, au decis să-şi facă propria firmă, pe ascuns.

Momentul a fost ales cu grijă: cum de la 1 ianuarie 2005 urma să se facă denominarea leului şi toate programele de contabilitate trebuiau adaptate, cei doi au demisionat strategic, unul în august, iar celălalt în septembrie 2004. Unul a invocat că e bolnav, celălalt că vrea să plece la muncă în Franţa, aşa că nimeni nu le-a bănuit interesele ascunse. Că au vrut să faulteze firma reiese şi din constatarea procurorului că "au făcut demersuri pentru înfiinţarea noii societăţi (Genetyp Solutions SRL din Cluj - n.r.) încă în timpul în care au fost încadraţi la Sintezis".

De afacere s-a aflat câteva luni mai târziu, când softul a fost implementat unui local orădean, deşi acesta nu-l cumpărase prin Sintezis. Bondor a descoperit că, de fapt, Korosi şi Zold "coceau" de mult evadarea şi îşi găsiseră şi aliatul potrivit, cel de-al treilea asociat în Genetyp: clujeanul Claudiu Jeler, un afacerist versat, vechi dealer autorizat al Sintezis care distribuia printre altele şi Hostware. El a fost de fapt creierul operaţiunii şi cel care a sărit cu banii.

Dovediţi şi judecaţi

Şmecheria celor trei a fost probată de constatările ORDA şi prin expertizele contabile şi ştiinţifice, care relevă nu doar că vânduseră programul fără să-l aibă înregistrat, dar şi faptul că softul Genetyp semăna izbitor cu cel făcut de Sintezis. Atât manualele, cât şi meniurile, cu mici excepţii, erau identice!

În timp ce Genetyp, având prin cei doi orădeni conexiunile făcute în Ungaria, a obţinut de la Hostware drepturile de vânzare pentru România şi a făcut bani grei, firma orădeană a trebuit să renunţe la produs, pentru că nu mai era updatat, nu mai avea cine să-l instaleze şi să facă service-ul clienţilor. Culmea ironiei, Sintezis a ajuns să îşi trimită vechii clienţi chiar la Genetyp!

Într-un final, Korosi, Zolt şi Jeler au fost trimişi în judecată pentru piratarea programului de contabilitate, iar după patru ani de amânări, strămutări şi tergiversări, Tribunalul Timiş a dat o primă soluţie, condamnându-i la câte 3 ani de închisoare cu suspendare, punându-i sub supraveghere timp de 5 ani şi obligându-i să achite firmei Sintezis despăgubiri de 900.000 de lei, adică peste 200.000 de euro.

O să fim achitaţi!

jeler.jpgContactat de BIHOREANUL, "capul" firmei Genetyp, Claudiu Jeler, susţine că toate acuzaţiile sunt nefondate, iar condamnările nedrepte. "Sentinţa nu e definitivă. Lucrurile se vor schimba, în sensul firesc. O să fim achitaţi, pentru că toată povestea e o minciună", spune Jeler. Ofensiv şi iritat, susţine că nici el şi nici asociaţii lui nu au comis vreo ilegalitate sau imoralitate, omiţând că Korosi şi Zold aveau tot know-how-ul în cap de când erau plătiţi de Sintezis, şi nu era normal să-l folosească tocmai împotriva firmei care i-a lansat. "Că ei au lucrat într-o parte sau alta şi că au plecat, e libera alegere a fiecăruia. Dacă mâine doriţi să plecaţi la un alt ziar, vă poate interzice cineva? Are vreo legătură acest lucru cu Windows-ul pe care îl folosiţi la BIHOREANUL?", a încercat Jeler să bagatelizeze situaţia.

Afirmând că atât sentinţa cât şi rechizitoriul sunt nelegale, pentru că faptele lor nu au de-a face cu dreptul de autor, omul susţine că ancheta Parchetului l-a favorizat pe Bondor şi că procurorul a desconsiderat o "expertiză concludentă", care ar fi făcut lumină în caz. "Sintezis a avut contract până în 2004 cu Hostware din Ungaria, pe care l-a pierdut în favoarea noastră. Toată tevatura a pornit din orgoliu şi ranchiună, dar până la urmă nu se va termina cum vor ei, pentru că de aceea este justiţie", susţine Jeler. Depinde cât e de "piratată"...


12 Andrei Bondor_1.jpg"E regretabil că persoane pe care le creşti pe lângă tine pot să îţi ducă munca pe un stick sau pe un CD, prejudiciindu-te cu milioane de euro. Procesul doreşte să atragă atenţia societăţii informatice din România asupra legislaţiei în vigoare, care este slabă. Ca angajator, nu eşti deloc protejat împotriva acestor atacuri"

Andrei Bondor, patronul Sintezis


PRIMII CONDAMNAŢI
Pirateria, sub lupa procurorilor

Potrivit procurorului Viorel Gavra, Jeler, Korosi şi Zold sunt primii inculpaţi trimişi în judecată pentru piraterie software din judeţul Bihor. "Este primul proces de acest gen şi s-a şi pronunţat o primă sentinţă. S-a făcut apel atât de către Parchetul Timişoara, care a apreciat că mai trebuia trecut un aspect de ilegalitate, cât şi de către învinuiţi", a declarat Gavra.

Procurorii orădeni mai au în cercetări cauze similare, în materie de cablu TV sau softuri de muzică şi filme.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
intrebare
dna elena marinescu - daca tot ati fost la Sintezis, de ce n-ati facut o ancheta si despre cum sta cercetarea DNA pentru ce de fonduri PHARE au deturnat ei ... si cum au facut? Sau va dati silinta sa faceti anchete 'obiective' numai daca va plateste cineva??
Postat 06 Septembrie 2010, 14:45 de DNA
@anca
@anca...dupa limbag anco..imi dau seama ca esti cunoascatoare de MIRC si MESS...asta repet nu inseamna informatica. nu sunt patron asa ca nu imi dorii atatea....restul...nu vreau sa ma mai repet. citeste ce inseamna drepturile de autor. mi-e si sila sa it imai scriu ca sa intelegi. dar deh...esti proasta rau si asta e
Postat 06 Septembrie 2010, 10:59 de offf
sunt surprins
sunt surprins de cate abuzuri legislative se produc in practiaca este imoral ca opamenii sa fie exploatati nici macar in calitate de salariatii un anagajator nu ere dreptul sa i exploateze, de ce nu si sustinut clientii in continuare dupa ce ei au plecat? pentru ca de fapt el este cel ce i a inselat, e ff simplu nu trebuie sa citesti multa legislatie ca sa realizezi cat de manipualti din cauza saraciei sunt unii, se incalca drepturile omului nu grav ce ff grav avem legii intentionate pentru a apara anumite categorii sociale prin asuprirea altor categorii de toata JENA a juns JUSTITIA roaman, dar noi nu stim, am ramane socati de cati oamenii nevinovati fac puscarie din cauza unor orgolii ce tin de sclavie, RUSINE!
Postat 05 Septembrie 2010, 10:52 de cetateanul roman
legea nu este corecta
legea incalca constitutia e simpluuuuu, si chiar proasta nu sunt ati inteles toti ce sunteti pentru PATRON biete animale nimic mai mult trebuie sa fii CRETIN sa i dai altuia banii in buzunar pe INTELECTUL tau, felicitari SEFULE o flegma in gura ai merita ratat cu ochii , pruncii sa ti fie tratati asa cu ai trat tu salariatii, PUSCARIE sa faca ca asa spune legea , amin!
Postat 05 Septembrie 2010, 10:06 de anca
angajat
Minciuna, orgoliu personal, nesimtire..."NOI" stim asta...
Postat 04 Septembrie 2010, 19:13 de fost
kkt
la parnaie cu toti hotii ! sa-i bage pe toti in buda !
Postat 04 Septembrie 2010, 17:29 de ....
ANCOO ESTI VARZA !
@anca...ma fato vad ca nu te lasi...explodezi pur si simplu in prostie...vad ca "abrudan" ti-a explicat mai pe indelete...dar tu o tii ca sti informatica ff bine...mda ...trebuie sa spun ca sti informatica la nivel de messenger sau mirc si atat..eventual un blog. asta nu se cheama informatica tanti. si chiar daca sti ceva info dar esti prastie la ce spune legea. si daca ai program acasa fa proasto...nu e al tau..ai cumparat doar dreptul de folosinta ...altfel ar trebui sa fi la fel de bogata ca nea' Gates ca sa poti avea programul tau de modificat si morphozat poze ca sa le pui pe feisbuc si pe haifaiv. esti vaca si naiva in acelasi timp. angajatul care este platit pt a efectua munca nu inseamna ca are si drept pe ceea ce creaza in firma respectiva decat daca se specifica in contract. punct idioat-o
Postat 04 Septembrie 2010, 13:15 de of prostiaaaaa.....
asta este romania
nu mai fiti slugi nu mai lucrati pentru altii cine are minte are si fara SEF in spate restul sa suporte toate ilegalitataiile si abuzururile care se produc in practica, nici nu ma mir ca lumea nu mai are incredere in justitie, nici sa nu aiba, decat sclav mai bine liber nu mai creem nimic sa vedem cine se mai imbogateste!
Postat 03 Septembrie 2010, 13:33 de libertatate!
titlu
Cati bani v-a dat patronu' de la Sintezis, slugoilor ??? Cumva din fonduri PHARE ??? (DNA stie de ce...)
Postat 03 Septembrie 2010, 12:53 de nume
@contract de fidelit
Din pacate in tarisoara aceasta "angajatul" este mai bine protejat decat angajatorul. Din acest motiv toate contractele de confidentialitate , clauze blablabla, nu sunt sustinute in instanta. si acel paton are toate contractele incheiate si le va folosi dupa terminarea procesului penal intr-un nou proces. Momentan tema ziarului prezinta o fapta penala demonstrata de procuratura apoi de instanta. Iar noi putem face pe desteptii atat cat legiuitorul a considerat ca acesti baieti merita sa fie condamnati.
Postat 03 Septembrie 2010, 12:32 de @contract de fidelit
contract de fidelitate
parerea mea e ca cel mai fraier la toata afacerea asta e patronul sintezys, pt. ca nu s-a asigurat normal si firesc cu un contract incheiat intre firma si cei pe care i-a instruit. asa se procedeaza profesional peste tot. cu alte cuvinte semnand acel contract inainte de instruire, respectivii angajati se obligau sa lucreze la el o perioada de timp clar stabilita, iar in caz de divulgare bla bla bla. clauze contractuale sunt destule si se pot gasi suficiente, oricand si la orice a.i. patronul sa fie linistit din acest pct de vedere. e o practica f des intalnita in orice organizatie care se respecta.
Postat 03 Septembrie 2010, 11:17 de lulu
va rog sa enumerati produsele si instrumentele le folosesc majoritatatea
"produsele sau instrumentele create la precedentul loc de munca " sincer raman cu gura cascata!!!!!! totul e lipsit de sens un haoss fantastic
Postat 03 Septembrie 2010, 10:31 de anca
gaina care face oaua de aur
un taran sarac primise de la parintii o gainusa slaba dar plina de viata, el o ingrijeste si oferindu i multa caldura si atentie intre ei se stabileste o legatura sufleteasaca , gainusa se tot gandea cum ar putea oferii taranului o viata mai buna in acelasi timp sa nu aiba graja VULPII(sanatate) a uliului(moarte) si face ce face si ajunge prin Dragistea taranului sa faca oua de aur, la inceput toate buner si frumoase pana cand Gainusa il convinge pe taran vazandu l deplin fericit si Bogat sa o lase libera promitandu i un timp pentru a mai strange oua, surpriza taranaul o lasa prada ULIULUI si VULPII , intrebarea MORALA este oule pe care ea le va face in continuare vor fi tot al TARAULUI? NICI VORBA sunt ale gainusei ea va decide ce va face cu ele, nu TARANUL, nu putem ingradii prin a obliga pe cineva sa ti ofere ce natura ii permite sa faca......... intelepciunea nu poate fi cumparata, o lege proasta poate provoca o calamitatate NATURALA starnind HAOSUL, ce vor face ceilalti tineri care se vor perfectioa, vor fi ingraditi in creatie? este absurd!!!!!!
Postat 03 Septembrie 2010, 09:57 de mai babeste
te contrazic
nu ai dreptatea nu e KNOW_KNOW decat WINDOWS in rest tot ce fac pe WINDOWS e deja PRODUCTIE MASIVA DE PRODUSE finite adica tot felul de programe, de aceea avem fiecare pagina WEB individuala, idem si program de contabilitatate, cunosc informatica ff bine ORDA este o organizatie care sa produca haos si sa dea de lucru profesiilor liberale: avocati, executori, pacat ca asta e nivelul vostru INTELECTUAL, va doresc bafta la PROSTIE cat cuprinde pentru ca eu MORAL nu l consider furt intelectual ce isis exercita proifesia e ff simplu, managerial cel care i a avut ca salariatii au GRESIT i au tratat ca pe niste simpli sclavi, ORGOLIUL RANIT PROFESIONAL nu l refaci prin instanta si in viitor va garantez ca vor mai profesa si daca invata altii oamenii si tot fara DREPTURI DE KNOW_KNOW ramaneti, ROMANIA CONDUSA DE UN SISTEM BIROCRATIC INUTIL, performam alte mintii sa gaseasca solutii perfect legale, in locul lor as invata mai multi sa vezi atunci ce brand ai mai avea TAICuta, NIMICCCCCCCCC, toti avem dreptul sa traim si nu ca sclavi!
Postat 03 Septembrie 2010, 08:27 de anca
Drepturi
Pentru cei ce se pierd in detalii. Orice produs de natura intelectuala , fie doar realizarea unei baze de date, unui program a unei modificari sau unei grafici , este proprietatea angajatorului atat timp cat angajatul a fost renumerat pentru acest serviciu. Aici este defectiunea in cap a programatorilor, care nu intelege ca angajatorul le plateste knowhowul pentru a realiza produse pentru firma sa. Ei au impresia ca odata un soft creat este proprietea creatorului si-l pot folosi ica proprietate proprie. Iat daca nu-I place locul de munca are dreptul sa plece sa-si faca afacerile proprii dar nu are dreptul sa foloseasca produsele sau instrumentele create la precedentul loc de munca unde a fost renumerat pentru acele produse. Iar daca o face.....inseamna el FURA si locul lui e alaturi de hoti.
Postat 03 Septembrie 2010, 06:59 de Abrudan
iara comentarii proaste....
@anca si @scandalos.....ma copiii sunteti prosti rau...adica aci ma refer la @anca si@ scandalos...daca ati fi in tema ati intelege ceva...dar asa ...numa r.a.h.a.t in capetele voastre. SI SOC ! sa iti explic anca...daca o idioata de coafeza vrea sa inregistreze la ORDA o coafura pune documentatie, timp, nervi si bani grei la bataie pt asta si trebuie sa demonstreze multe lucruri printre care si ca ar fi indreptatita sa obtina drepturile de UNIC autor si ca nu e o coafura banala - um ar fi creierul lins sau neted fara circumvoluntiuni cum este al vostru idiotilor - si mai ales ca ar fi inventia ei si ca nu este si nu a mai fost folosita de nimeni c
Postat 02 Septembrie 2010, 21:29 de unu@maiprostca.altul
sistemul bugetar corupt
DIICOT: Trei avocati din Baroul Bucuresti, implicati in fraude imobiliare de un milion de euro
Postat 02 Septembrie 2010, 19:06 de profesiile liberale
tot ce am citit e scandalos nu vad nici o hotie!!!
care relevă nu doar că vânduseră programul fără să-l aibă înregistrat, dar şi faptul că softul Genetyp semăna izbitor cu cel făcut de Sintezis. Atât manualele, cât şi meniurile, cu mici excepţii, erau identice! NORM<AL ca seamana intrebati la un semniar de inform,aticieni ca daca folosesti WINDOWS toate au la baza EXCELUL adica tabelele si functiile lui, CIELUL foloseste alta metodologie matematica, JELER are dreptate totul e rnchiuna cxa si SPIRU HARET daca ceva schimbi si modernizezi cum te inhata si nu te lasa isis pierd piata, fratiilor suntem in ERA VITEZEI cine nu tine ritmul la revedere, sa conteste orice decizie negativa, nu va lasati, de aceea da faliment firma ca re un manager prost de ce nu i a facut asociati in firma? sau erau obligatii sa muncesca pana la moarte pentru fostul patron, scandalos!!! sclavie profesionala, ar fi culmea ca toti angajatori sa le cerara salaritaiilor ca timp de un ndeceniu sa nu activeze pe piata cu activitatatea pe care el o face, sunteti normali la cap, sau chiar aveti probleme mentale?
Postat 02 Septembrie 2010, 16:34 de scandalos
da, da, da
Ce nu beneficiază de protecţia dreptului de autor? Nu pot beneficia de protecţia legală a dreptului de autor următoarele: ► ideile, teoriile, conceptele, descoperirile ştiinţifice, procedeele, metodele de funcţionare sau conceptele matematice ca atare şi invenţiile, conţinute într-o operă, oricare ar fi modul de preluare, de scriere, de explicare sau de exprimare; ► textele oficiale de natură politică, legislativă, administrativă, judiciară şi traducerile oficiale ale acestora; ►simbolurile oficiale ale statutului,ale autorităţilor publice şi ale organizaţiilor cum ar fi: stema, sigiliul, drapelul, emblema, blazonul, insigna, ecusonul şi medalia; ► mijloacele de plată; ► ştirile şi informaţiile de presă; ► simplele fapte şi date. (art. 9 din Legea nr. 8/1996 cu modificările şi completările ulterioare)
Postat 02 Septembrie 2010, 16:27 de upssss
sunt socata de practica proasta
ar trebui ca si o coafeza sau un stilist sa aiba doar propriul stil de aranjat podoapa capilara in rest e furt intelectual, ORDA este un alt organ inutil creat pe piata deoarece nu reuseste fa faca distinctie intre un act profesional si un band care vrei nu vrei el poate si disparea daca nu mai este competitiv pe piata ca atare acesti oamenii sunt creierul trebuiau sa fie sclavii primului angajator, copilu nascut de mama ajunge un act comercial pentru mama dupa 18 anii? haideti fi ti seriosi legea nu este buna, trebuie schimbata OBLIGATORIU!
Postat 02 Septembrie 2010, 16:11 de anca
ff interesant
omiteti un aspect important un arhitect are dreptul sa foloseasca acealasi schite la mai multi clienti dar un informatician care are la baza pentru creerea unui soft aceiasi pasi de urmat nu poate este contrar legii, atentie un cofetar ca sa realizeze un tort foloseste acelasi ingrediente de baza dar cu mici exceptii la gust ca continut dar baza ramane aceiasi, deci sincer acesti oamenii nu au piratat nimic au inceput din nou sa preia bazele si atentie programele de contabilitatate sunt identice conform normelor in vigoare , ei ar trebui despagubiti pentru ca nu sunt lasati sa si exercite in libertatate profesia....ATENTIE este neconstitutional sa ingradesti dreptul cuiva profesional!!!!! eu nu vad furt intelectual din moment ce sunt calificati sa presteze o profesie atestata, ati gasit arama infractiuni adica stikurile identice cu numar de inventar SINTEZIS? e revoltataor ce se intampla in ROMANIA?
Postat 02 Septembrie 2010, 16:03 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON