URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Heliport la raport: Este heliportul de pe Spitalul Judeţean din Oradea un rateu scump şi inutilizabil?

Heliport la raport: Este heliportul de pe Spitalul Judeţean din Oradea un rateu scump şi inutilizabil? "MĂRUNŢIŞ". Şeful SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea (foto), recunoaşte că inspectorii Autorităţii Aeronautice au impus adaptări heliportului, dar minore. "Până la legendele de pe Facebook e cale lungă", spune medicul
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Îngrijorare legitimă sau agitaţie de campanie? Zeci de orădeni acuză pe Facebook că heliportul de pe Spitalul Judeţean, primul de acest fel în ţară, deşi finalizat astă-toamnă, va rămâne nefuncţional.

Motivele? Acoperişul s-ar prăbuşi sub greutatea aparatului de zbor, palele ar sparge ferestrele, iar curenţii ar zvârli elicopterul de pe clădire, aşa că realizarea pentru care s-au "tocat" 1,4 milioane lei ar fi total fără rost. Cum niciunul din oficialii spitalului ori municipalităţii n-a răspuns acuzelor, le-a verificat BIHOREANUL...

Inaugurare cu aniversare

Pe 17 octombrie 2015, după cinci ani de la iniţierea proiectului, Spitalul Judeţean din Oradea devenea prima clădire din România cu heliport pe acoperiş şi, pentru că se împlineau 30 de ani de la înfiinţarea unităţii, managerul Gheorghe Carp şi şeful SMURD-UPU Hadrian Borcea l-au "inaugurat" în prezenţa prefectului şi a presei.

După mai bine de o jumătate de an, platforma este, însă, tot nefolosită. Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) nu a autorizat-o, fapt care de peste două săptămâni stârneşte pe internet o adevărată avalanşă de insinuări şi acuze atât la adresa conducerii Primăriei, cât şi a spitalului.

"Nu va zbura niciun elicopter"

"1,4 milioane lei pentru un heliport nefuncţional? Am aflat cu stupefacţie că heliportul este nefuncţional şi neautorizat. Rafalele de vânt produse de elice lovesc clădirea spitalului, se întorc spre elicopter, îl împing spre exterior şi, deci, fac imposibilă aterizarea. Cum e posibil să arunci în vânt atâţia bani? Cum e posibil să îţi asumi o investiţie atât de mare fără să ai autorizată toată documentaţia?", s-a întrebat pe Facebook fostul consilier local PDL Cristian Puşcaş, provocând o avalanşă de incriminări.

"Nu va zbura niciun elicopter, dar dr. Borcea şi Carp ascund acest fapt. Au făcut proiectarea nu cu o firmă autorizată. Mă întreb cum poţi să construieşti ceva fără autorizaţie şi pe banii Primăriei", a adăugat alt "fost", Ovidiu Laurean Pop, schimbat în 2013 de la şefia Spitalului Municipal pentru incompatibilitate, deoarece "presta" şi pentru spitalul Pelican.

Un oarecare Marin Burescu a identificat imediat vinovatul: "Este tipic pentru Bolojan, părerea specialiştilor e 0". Iar consilierul PSD Adrian Stângă a punctat şi el, ironic: "Au uitat de sistemul de balizaj. Acesta a fost bugetat de Primărie doar în 2016, după "recepţia" heliportului. Următoarele proiecte vor fi la fel ca şi maşinile cu multe opţionale".

Fără politicieni

Dată fiind gravitatea acuzelor, BIHOREANUL le-a verificat atât cu cei vizaţi, cât şi cu documentele proiectului. Cea mai mare "nepotriveală" e că niciun ban nu provine de la Primărie, spune iniţiatorul proiectului, dr. Hadrian Borcea. "În 2011, când Fundaţia Rompetrol a oferit finanţări de 20.000 euro pentru sistemul sanitar, am depus o aplicaţie pentru realizarea heliportului, iniţial la sol, pentru a scurta drumul pacientului în stare gravă spre sala de operaţii". Şeful SMURD explică: accidentaţii sunt aduşi adesea cu elicopterul la Aeroport, dar până la spital se pot pierde până la 30 de minute, care uneori fac diferenţa între viaţă şi moarte.

Cum spitalul e înghesuit între blocuri, case şi deal, în final s-a optat pentru un heliport pe acoperiş. În 2014, unitatea a comandat un proiect arhitectului orădean Bogdan Roşca, fiindcă nu şi-a permis o firmă agreată de AACR. "IPTANA Bucureşti ne-a cerut 70.000 euro doar pentru documentaţie". Adică de 3,5 ori peste suma de la Rompetrol, căreia în următorii doi ani i s-au adăugat încă 500.000 lei de la Ministerul Sănătăţii. "În afara emiterii certificatului de urbanism, avizelor şi autorizaţiilor, nici Primăria şi nici vreun politician nu au fost implicaţi", zice dr. Borcea.

Aproape gata

Pentru că autorizaţia AACR nu putea fi obţinută decât dacă proiectul era asumat de o firmă agreată, în iunie 2015 spitalul a contractat serviciile ABC Aviation, care l-a adaptat pe cel al arhitectului Roşca, iar în februarie 2016 a depus documentaţia de avizare.

Pe 21 martie, inspectorii au făcut o vizită la Oradea, constatând şase "neconformităţi" şi recomandând: instalarea unor "separatoare de spumă" (pe lângă hidranţii pentru stingerea incendiilor), "stabilirea operatorului aerodromului" (care va fi chiar spitalul), scrierea unui manual al heliportului, indicarea căilor de evacuare de la platformă la intrarea în clădire, extinderea jgheaburilor pentru scurgerea apei pluviale pe toate cele patru laturi ale acesteia (iniţial a fost montat doar către stradă) şi montarea unei balustrade între imobil şi platformă.

"Am remediat deja primele patru neconformităţi şi le mai avem pe ultimele două. De asemenea, pentru că AACR ne-a comunicat că heliportul poate fi folosit şi noaptea, vom scoate la licitaţie şi achiziţia unui sistem de balizaj, care într-adevăr va fi finanţat de oraş", afirmă şeful SMURD, negând vehement "invenţiile" de pe Facebook.

Deşi nu poate spune când va obţine spitalul autorizaţia AACR, din simplul motiv că programarea vizitei finale depinde exclusiv de această instituţie, un lucru pare cert: heliportul spitalului va fi nu doar util, ci şi utilizat, iar aici vor fi aduşi oameni care vor fi salvaţi tocmai datorită rapidităţii intervenţiilor. Cu viaţa pe zvonuri călcând...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Institutia Arhitectului Sef -principalul vinovat
@TDS,La Lipoveanu,nu stiu ce "ii poate mintea",daca se lasa dusa de val.Sau mai bine zis,degeaba ai minte daca nu ai caracter.Cum poti sa accepti un post pentru care nu ai studiile necesare ? Cum poti accepta proiectele unui diletant,tu mare specialist in constructii,ba mai mult iti asumi(inconstient !!??) si responsabilitatea avizarii, cunoscand starea de fapt a lucrurilor. Atitudinea dusmanoasa a administratiei Bolojan , impotriva orcarui cetatean care isi manifesta dezacordul fata de unele decizii luate de Consiliul Local,este preluata fara nici o urma de penitenta de aceasta Lipoveanu ,executand orbeste (slugarnic), ordinele primite .Centrul istoric al unui oras,este demolat,si refacut dupa chipul si asemanarea unui diletant,fara a avea la conducerea Institutiei Arhitectului Sef ,un arhitect.Cum sa il apreciezi pe cel care se incrunta la fiecare solicitare a ta,cu cel care te dusmaneste ? Cum sa mai votezi ,o gasca pusa numai pe praduirea banului public,avand ca preocupare principala asigurarea cvorumului partinic ,atat in Consiliul Local cat si in cel Judetean,pentru a-si duce la indeplinire deciziile dictatoriale.Pake Protopopescu,un primar de cinste al Bucurestiului ,intre anii 1888-1891,nu avea nevoie de justificari,de discursuri sforaitoare sau de promisiuni aiuritoare.Un element hotărâtor a fost calitatea echipei de consilieri şi a celei tehnice. Şi într-un caz şi într-altul culoarea politică n-a contat. Oameni cu situaţie materială consolidată, buni gospodari, profesionişti recunoscuţi, toţi cei care l-au înconjurat pe Pake Protopopescu n-au furat, n-au fost amestecaţi în afaceri dubioase, spălări de bani, licitaţii „cu dedicaţie”." Hai la vot !Dar ne mai schimbam hainele,ca au inceput sa se imputa ....a PNL.
Postat 09 Mai 2016, 00:20 de platona
ASA SE FACE?
@Moderator : Nu e corect ca dupa ce esti atentionat cu privire la unele greseli sa revii si sa corectezi chiat textul incriminat ! Dar ce mai e corect in ziua de azi ?
Postat 08 Mai 2016, 11:01 de TDS
VADUVA VESELA
@platona : Mintea i-ar permite Madamei dar ea doar EXECUTA ! Asa ingineta cum e ( si nu arhitecta ) tot stie ce ar trebui sa faca ! DAR NU FACE ! " Partidul e-n toate.... " !Iar ea de mica a fost obisnuita sa obtina cate ceva ! Ba se facea covoras in fata unui individ de cea mai joasa speta ( mai tine minte cineva ca in perada CDR FPS-ul local a fost condus de o scursoare penetecedista fara pic de stiinta , COSTAN ? ). Ba trafic de apartamente ( zona Gh.Doja , probabil cu sprijinul taticului TARAU ) , apoi ajunsa la ISC ( macar aici studiile corespundeau ) unde il putea sluji cu devotament pe Chindlea ! Si HOP , in PMO ! Chit ca nu e ARHITECTA ! Ce daca Legea cere studii de arhitectura pentru o astfel de functie ? Apelam la un tertip. Si o facem pe Madama adjunct ( pentru mimarea legalitatii !!! ). Cine oare , cine ? ILIE GAVRIL BOLOJAN ! HAI LA VOT ! BOLOJAN , REINCARCAT / PENTRU-AL TREILEA MANDAT !
Postat 08 Mai 2016, 09:27 de TDS
Tupeul si nesimtirea in slujba praduirii banului public !
Nimic nou sub soarele oradean.Sa inteleg ca avem de-a face cu inca un proiect fara autorizatiile necesare ? Cum este posibil ca un astfel de proiect,de o importanta majora pentru sanatatea oamenilor ("care se afla intre viata si moarte",@es),sa fie tratat cu o atat de mare superficialitate ?Care este rostul si menirea unor institutii precum: Institutia Arhitectului Sef, Inspectoratul de Stat in Constructii Oradea,Ministerul Dezvoltarii Regionale, Directia Tehnica a Primariei Oradea,Ordonatorul principal de credite pe Oradea, Managerul Spitalului,ISU Crisana.... .??? Slugarnicia si aservirea intereselor, unui grup constituit si organizat , cu scopul de a pradui banul public Nu sunt cheltuiti bani din bugetul local ? Vai ce usurare ! Cata bataie de joc,cata nesimtire la acesti corifei ai Oradei care ne conduc ,si care ,cu trupeul "taranului flausat",mai vor odata la "pupitru de comanda". Cetateanului simplu, pentru un cui batut in perete,fara autorizatie(!!??), trioul de succesuri-Lipoveanu, Bolojan/Malan si Politia locala,de asta data foarte vigilenti,scrupulosi si necrutatori,- ii administreaza acestui cetatean,imediat ,o corectie/amenda exemplara. Cat priveste Mega proiectele de dezvoltare/demolare a Oradei,toate au avut probleme majore legat de obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare demararii lucrarilor. Dar , nu si-au facut probleme,lucrarile au demarat ,intr-o totala sfidare a legi 50,atat de invocata in cazul cetateanului simplu.
Postat 08 Mai 2016, 00:33 de platona
DA-I INAINTE....
@CHRIS : N-am insinuat nimic , am scris cum se citeste / CRIS / nu carecumva sa stea " H " - ul in gatul cuiva ! In rest asa cum ti-am mai scris MA DOARE IN COT de tot ceea ce-mi zici !
Postat 07 Mai 2016, 22:41 de TDS
chris cris
medicamenteeee. nu sunt adrian cris precum ai insinua. de asta sa fii sigur. IMPACT maxim.
Postat 07 Mai 2016, 22:18 de User anonimizat
?!!
CHRIS ( citit Cris ) tace ? Ma mir....
Postat 07 Mai 2016, 14:48 de TDS
sorry
Am scris pe fuga ultimul comentariu dar se intelege ce am vrut sa spun ;)
Postat 07 Mai 2016, 10:00 de hateretards
@ciucas
Si apropo, aroganta de care dai dovada nu este o dovada de inteligenta, ci din contra...
Postat 07 Mai 2016, 09:47 de hateretards
@ciucas
Felul in care raspunzi comentariilor arata nivelul tau scazut de profesionalism si de inteligenta. Nu ma cobor la nivelul tau pentru ca inteleg ca nu poti mai mult. Oricat incerci sa o intorci, acest articol este de toata jena si ne demonstreaza inca odata cat de slab pregatiti sunt jurnalistii din Oradea care sunt in stare sa scrie orice in goana dupa faima. Si inainte sa ma pui pe mine sa mai citesc o carte uita-te in oglinda si poate iti vei da seama cine mai are de invatat ;) Succes in continuare si sper sa vedem cat mai multe stiri "senzationale"!
Postat 07 Mai 2016, 09:41 de hateretards
RE: @ciucas
Felul în care răspund reflectă felul în care pui problema. Cum vrei să-ţi răspundă unul în "casa" căruia ai intrat strigându-i de la uşă "penibilule!"? Nu ai decât să-ţi iei nivelul de profesionalism şi inteligenţă şi să ţi-l "transferi" pe alte site-uri, dacă ăsta nu îţi place. Nimeni nu mă poate obliga să-ţi ascult invectivele fără să reacţionez. Poate îţi etalezi şi tu identitatea, studiile şi background-ul, şi atunci putem cuantifica nivelul. Până atunci, însă, rămâi tot acelaşi postac de care vorbeam mai devreme...
Postat 07 Mai 2016, 19:30 de Florin Ciucas
VAMA
@Florin Ciucas : Pentru respectarea DECENTEI va rog sa nu va mai adresati cu " tu " !. Eu sunt comunist , Dvs de dreapta ( via Sanmartin ). In afara de chelie nu avem nimic in comun ! Daca " hateretards " accepta sa fie facut " tolomac " e problema lui !
Postat 07 Mai 2016, 07:43 de TDS
Memento mori
Ca simplu ceatatean va implor sa terminati cu gilceava si reprosurile pe tema asta cu heliportul,aici vorbim despre oameni care se afla intre viata si moarte,nu despre coduri de bare si terase. Dzeu sa ne ajute sa primeasca spitalu autorizatia aia cit mai rapid dar in Ro birocratia nu are nici o limita !
Postat 06 Mai 2016, 22:07 de User anonimizat
@TDS
Aşa este! A început campania electorală de austeritate şi ca urmare pe lângă cititori de etichete constat că este obligatoriu să fie şi scriitori de coduri de bare (beri - cum ar zice unii) pentru că altfel nu ar avea ce citi înapoiaţii. În ceea ce priveşte "ordinele" nu cred că era cazul. Datorită austerităţii impuse actualei campanii, după părerea mea, s-a recurs la cumpărarea de penitenţe în avans. Contractele se vor semna în "ultimul mandat". (N-am prea înţeles re:moderatorului la comentariul NOI ÎNTRE NOI câtă vreme face referire la comentariul DE CE?). Aici poate că ai dreptate. S-or fi schimbat criteriile de filtrare!
Postat 06 Mai 2016, 20:53 de eutanasiu
RE: @TDS
Noroc că, pe lângă cititorii de etichete, mai există şi categoria, restrânsă, ce-i drept, a inginerilor - "injinerilor", cum ar zice unii - scriitori de etichete. Sau de contracte. Sau de reclamaţii. Mai nou, de editoriale. Viitorul "presei online" e pe mâini bune :)
Postat 07 Mai 2016, 02:11 de Florin Ciucas
@Ciucas
Mai jurnalist de doi bani, ca nu iti pot spune altfel, intelegeam daca te interesai cum stau lucrurile fara sa ne arati postarile postacilor si frustratilor de pe facebook. Faptul ca aduci in discutie un astfel de subiect si ne pui sa citim comentariile unor persoane care isi fac conturi doar ca sa il critice pe Bolojan si care nu au habar ca acest heliport nici macar nu a fost facut din bugetul local, arata doar lipsa voastra de profesionalism si goana dupa senzational. Daca voiati sa dati de dovada de un jurnalism echidistant nu ati fi postat acele comentarii absolut imbecile de pe Facebook! Si da, conteaza sursa de inspiratie, ca altfel fiecare putem publica stiri zilnice cu ce auzim de la vecina de la etajul noua sau mai stiu eu cine, intelegi, sau e prea greu?
Postat 06 Mai 2016, 20:53 de hateretards
postac sau frustrat?
Tolomacule, ca un lucru să fie înţeles mai bine, trebuie plasat în context. Mai pune mâna pe o carte şi tu. Şi nu, nu "putem fiecare publica ştiri". De publicat ştiri se pricep să publice ziariştii, că ei ştiu cum se fac; de comentat ştiri se pricepe toată lumea, că de-aia e democraţie, doar că ăştia din urmă se numesc altfel. Văd că tu le zici "postaci". Probabil ştii mai bine...
Postat 07 Mai 2016, 01:43 de Florin Ciucas
ASA E BINE ?
Bolojan e cel mai tare ! Malan , te iubim ! Lipoveanu , nu conteaza ca esti inginera , arhitectura e menirea ta ! Grama si cu Popa , cele mai faine terase !
Postat 06 Mai 2016, 20:44 de TDS
1984
@Moderator : "...a-ti face duce...." ? Ma rog , trec peste asta ! Unde am pomenit numele IMPACT ?! Restul aluziilor erau inspirate din articolele Bihoreanul ! Ati scris si despre terasa , si despre produsele dietetice ! De ce despre Puscas la acest articol ? PENTRU CA E VORBA despre el in text !!!! PS : Cate comentarii are voie un utilizator sa posteze ca sa nu i se spuna ca sunt prea multe ? Si inca ceva ! A inceput campania electorala ! Reprezint cumva un pericol si vreun CATINDAT a ORDONAT SA FIU REDUS LA TACERE ?
Postat 06 Mai 2016, 20:38 de TDS
RE: 1984
Tocmai că a început campania electorală, ar fi cazul să instaurăm decenţa şi pe parcursul ei, nu crezi?
Postat 07 Mai 2016, 01:49 de Moderator
La umbra nucului bătrân...
"Au făcut proiectarea NU CU o firmă autorizată." Dragă Adi de la Vâlcea, dacă e corect ce ai scris atunci ce înseamnă NEAUTORIZAT?!!! În altă ordine de idei, ce era mai important nu aţi mai cercetat. Cât au costat serviciile ABC Aviation? Din banii cui au fost plătite? Pe de altă parte Carp are exact acelşi tip de abordare ca şi Bolojan (poate convieţuirea i-a făcut să semene atât de mult). Cei care îi cunosc pe amândoi ştiu asta!
Postat 06 Mai 2016, 20:24 de eutanasiu
NOI INTRE NOI
De ce Cristian Puscas a realizat proiectul unei terase pentru o cofetarie din zona Sinagogii si tot el a aprobat proiectul CA COnsilier ? Iar d-na Puscas facea prezentare de produse destinate diabeticilor taman in acea cofetarie ca intr-un SARUT..DULCE !
Postat 06 Mai 2016, 19:31 de TDS
RE: NOI INTRE NOI
TDS, eşti din ce în ce mai excesiv. Comentariile tale, pe cât de numeroase sunt, vizează rar subiectul articolelor noastre. Te foloseşti doar de ele pentru a-ţi duce mai departe răfuielile personale şi a-ţi spune veşnicul of cu Impact-ul, ceea ce nu e corect nici faţă de noi, care găzduim acest forum, nici faţă de ceilalţi cititori. Te rugăm să îţi revizuieşti atitudinea. Consideră acest mesaj drept o atenţionare.
Postat 06 Mai 2016, 20:12 de Moderator
DE CE ?
Cine a gresit SA PLATEASCA ! Si , ce sa vezi ? Tot la PNL=PDL se afla cheia ! Pentru Cristian Pusca inca o data : De ce spune ACUM ? De ce n-a spus mai demult ? De ce a votat in 09.09.2013 TRANZACTIA ? De ce a pus o intrebare superficiala si a crezut MINCIUNA servita de Beltechi ( AIO ) ? N-a stiut ce ascunde TRANZACTIA ? Pai EU i-am informat PE TOTI CONSILIERII ! Si TOTI AU VOTAT ( inclusiv raposatul Unita ). TOTI au VOTAT o TRANZACTIE intemeiata pe FALSURI recunoscute de ILIE GAVRIL BOLOJAN si JENY BORBEI !
Postat 06 Mai 2016, 19:27 de TDS
Scuze
"decat"
Postat 06 Mai 2016, 18:08 de Salontanu
Alooo!
E cineva care gandeste? Cum sa sparga curentii de aer geamurile? Alea sunt mai jos de cat planseul. Se loveste aerul de ceva si vine inapoi cu forta? Un curent se intoarce dar nu cu forta necesara spargerii unor geamuri. Cat despre prabusirea cladirii, vorbiti aiurea. Cand se face o asemenea lucrare se calculeaza forta de presiune.
Postat 06 Mai 2016, 18:08 de Salontanu
Penibil
Asa penibili ati devenit in goana dupa stiri incat le faceti pe baza comentatorilor de pe Facebook, in special a postacilor cu conturi false, alias Marin Burescu?? PENIBIL!
Postat 06 Mai 2016, 17:22 de hateretards
RE: Penibil
Măi cititor de etichete, că cititor de presă nu îţi pot spune, contează sursa de inspiraţie sau problema supusă dezbaterii? Sau te pomeneşti că şi problema heliportului e una "penibil" de neimportantă, după mintiuca ta?
Postat 06 Mai 2016, 20:18 de Florin Ciucas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON