URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Aprilie 2014, 07:45

Grădinar, pericol public! O fetiţă de 5 ani a fost violată în casa părinţilor chiar de omul care-i ajuta în gospodărie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Detalii oripilante au ieşit la iveală zilele trecute, la Judecătoria Oradea, unde s-a decis arestarea pentru 30 de zile a unui pedofil de 67 de ani.

Bărbatul a violat, cu degetul, o fetiţă care i-ar putea fi strănepoată şi susţine, culmea, chiar că ea l-ar fi provocat. Individul a fost prins de părinţii copilei, care-l angajaseră să îi ajute pe lângă casă şi care au sunat imediat la Poliţie.

Întâmplare horror

Caz cutremurător în Oradea, unde în urmă cu două săptămâni o fetiţă de 5 ani a fost violată şi obligată la perversiuni sexuale de un individ care i-ar putea fi străbunic! Joi, 17 aprilie, Emil M., pensionar, soţ şi tată a trei copii, îi ajuta pe părinţii fetiţei prin gospodărie şi a început să se joace cu micuţa plimbând-o cu roaba prin curtea casei.

La un moment dat, profitând de neatenţia oamenilor, bătrânul s-a aşezat pe un scaun în faţa unei anexe, s-a desfăcut la pantaloni şi i-a arătat fetiţei penisul, după care a intrat în clădire şi a chemat-o după el. Aici, i-a spus să-şi dea jos pantalonii, el făcând acelaşi lucru, după care i-a cerut să-l muşte de organul genital, iar micuţa l-a ascultat. Apoi, bărbatul i-a introdus un deget în organul genital şi a muşcat-o în zona pubiană, moment în care a fost surprins de mamă.

Văzând că micuţa nu e în curte, femeia pornise în căutarea ei, iar când i-a văzut pe cei doi dezbrăcaţi de la brâu în jos a făcut un şoc. A smuls copilul din mâinile pedofilului şi şi-a strigat soţul, care a sunat imediat la Poliţie. Speriat, agresorul a fugit, fiind ridicat de acasă de un echipaj al Poliţiei Municipiului Oradea şi reţinut pentru 24 de ore.

"Ea m-a provocat"

Prezentat procurorilor de la Parchetul Oradea şi apoi instanţei, Emil M. a fost arestat pentru 30 de zile pentru viol asupra unui minor. Potrivit unor surse judiciare, individul şi-a recunoscut faptele, însă are o explicaţie halucinantă pentru ce a făcut, dând vina pe băutură şi pe... victimă.

Atât în faţa procurorului, cât şi a judecătorului, omul a pretins, culmea, că s-a dezgolit în faţa minorei întrucât aceasta i-ar fi cerut să-i arate "cu ce face pişu", iar apoi şi-ar fi dat singură jos chiloţeii, să-i arate acelaşi lucru. Individul a mers până acolo încât a susţinut că fetiţa ar fi fost cea care l-ar fi rugat să-i introducă degetul în zona organului genital, iar când ar fi vrut să-şi tragă şliţul, îl ţinea de penis. Tot din proprie iniţiativă micuţa i-ar fi pupat organul sexual!

Oribil, dar deşi bărbatul neagă că şi-ar fi rănit victima, pretinzând că doar a atins-o în zona pubiană, medicii au stabilit că aceasta avea "leziuni de violenţă produse prin acţiunea unui corp contondent, care necesită 2-3 zile de vindecare". Mai dificil va fi, însă, ca micuţa să treacă peste trauma provocată de gesturile individului, motiv pentru care, spun sursele BIHOREANULUI, aceasta va fi consiliată de psihologi.

"Trebuie izolat..."

Cum era de aşteptat, apărarea pedofilului a fost considerată inacceptabilă de magistraţi. După cum a arătat judecătorul de drepturi şi libertăţi în încheierea de arestare, chiar dacă, prin absurd, un copil ar face astfel de "propuneri" unui adult, acesta din urmă sub nicio formă nu poate abuza în acest fel şi cu o astfel de "scuză" de situaţie.

"Apărările făcute de inculpat sunt nefondate. Faptul că a consumat alcool nu poate fi nicidecum o scuză pentru a comite faptele de care este acuzat, iar vârsta şi lipsa antecedentelor penale nu umbresc şi nu atenuează pericolul social deosebit pe care-l reprezintă comiterea unor abuzuri sexuale faţă de o minoră de 5 ani", a arătat magistratul în încheiere, precizând că pedofilul "trebuie izolat de societatea ale cărei valori le-a nesocotit".

La expertiză

Trimis în spatele gratiilor, Emil M. va fi supus unei expertize medico-legale psihiatrice, anchetatorii vrând să stabilească dacă avea discernământ în momentul în care a comis fapta, întrucât, spun ei, acesta a avut până în prezent un comportament decent. Tată a trei copii şi grădinar de profesie, îşi completa veniturile muncind cu ziua prin gospodăriile şi livezile cunoscuţilor.

Oricum, pedeapsa pe care o riscă e mult prea mică pentru fapta sa, căci, dacă în vechiul Cod penal pentru violarea unui minor se prevedea închisoare de până la 18 ani, cel nou prevede doar până la 12 ani, limită care, la rândul ei, poate fi redusă cu o treime, întrucât a recunoscut fapta.

Până atunci, însă, hotărârea de arestare a Judecătoriei nu este definitivă, ea putând fi atacată de avocaţi, astfel că individul ar putea fi eliberat în curând. Aşa că singura "armă" împotriva unora ca el este să aveţi grijă pe cine aduceţi în casă!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
pt GOLEBEA
Pt acest CRETIN ce s-a semnat GOLEBEA: un copil se poate speria si poate sa intre in soc si daca ridica cineva palma la el sau daca se ridica vocea. Nu are cum sa "URLE". Ma inreb totusi ceva : "La vaca de mata i-o placut cand o fatat un bou ca tine, cretinule???".
Postat 30 Aprilie 2014, 17:41 de pt GOLEBEA
I-a placut mah :)
Hai mah ca i-a placut, altfel URLA. Mai dificil va fi, însă, ca micuţa să treacă peste trauma provocată de gesturile individului, motiv pentru care, spun sursele BIHOREANULUI, aceasta va fi consiliată de psihologi.
Postat 30 Aprilie 2014, 12:15 de GOLEBEA
AVOCATUL MESTER
Si cind te gindesti ca pe mizerabilul asta il "apara" avocatul mester,ala tinar,cine se aseamana se aduna.
Postat 30 Aprilie 2014, 10:41 de COLOSSEUM
poze?
La asemenea detalii, lipsesc pozele, d-na LauraGal!!! Dati-ne si poze, ca numai asa se hraneste imaginatia oamenilor bolnavi si a celor cu "sete" de senzational! Sper ca se intelege sensul peiorativ al cererii!
Postat 30 Aprilie 2014, 10:32 de citizen
de ce nu-i dati numele????
Dati-i numele, ca sa stim si noi sa-l putem scuipa intre ochi!! Dati-i numele ca sa ne ferim copilele de el!
Postat 30 Aprilie 2014, 09:48 de sand
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON