URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2011, 08:22

Golani cu bani: Afaceristul Gheorghe Ghiurău şi fiul său, George, au mutilat un bărbat în bătaie

Golani cu bani: Afaceristul Gheorghe Ghiurău şi fiul său, George, au mutilat un bărbat în bătaie ÎN CÂRJE. La un an după bătaia suferită şi câteva luni petrecute imobilizat într-un scaun cu rotile, Florian Brînzaş (foto) nu şi-a revenit nici acum pe deplin, iar pentru tot restul vieţii va rămâne schilod. În tot acest timp, George Ghiurău (foto) nu a încetat să-şi etaleze pe pagina sa de facebook muşchii umflaţi în sala de sport. Atât doar că-i pune la treabă unde, când şi pe cine nu trebuie
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Florian Brînzaş nu va uita niciodată umilinţa îndurată vara trecută şi nici suferinţele la care a fost supus. Bărbatul, care luna trecută a împlinit 55 ani, a ajuns mai mult mort decât viu în spital după ce a fost bătut crunt, ziua în amiaza mare, doar pentru că era îmbrăcat mai ponosit.

Agresorii sunt două personaje cunoscute în oraş: omul de afaceri Gheorghe Ghiurău, anchetat ani la rândul pentru evaziune cu produse petroliere, respectiv fiul acestuia, George, un şmecheraş implicat în numeroase scandaluri şi cercetat, la rându-i, pentru infracţiuni rutiere.

În urma atacului, cei doi s-au ales cu o nouă acuzaţie, de vătămare corporală gravă dar, deşi ancheta a fost finalizată de mai bine de două luni de către poliţişti, care au propus trimiterea lor în judecată, dosarul zace într-un sertar al Parchetului Oradea.

Joi cu ghinion

Incidentul a avut loc anul trecut, într-o zi de joi, pe 15 iulie, în faţa restaurantului SMO, pe care afaceristul Gheorghe Ghiurău îl deţine pe Bulevardul Decebal, lângă benzinăria cu acelaşi nume. "M-am dus cu un vecin cu maşina, să-l ajut să care o masă de la un depozit din apropiere. Băiatul de la depozit nu era acolo şi, până să vină, am stat pe trotuar. Mă plimbam dintr-o parte în alta. Atunci a ieşit un bărbat mai în vârstă pe scările restaurantului şi i-a zis unuia mai tânăr: « Uite, el îi ! » . Apoi au sărit amândoi pe mine. Întâi m-a lovit cel tânăr şi, când am căzut pe trotuar, a venit şi celălalt. Au dat cu pumnii, cu picioarele, peste faţă, piept şi picioare, până am leşinat. La sfârşit au plecat ca şi când nu s-a întâmplat nimic. M-au trezit cei de la Salvare şi m-au dus la spital", povesteşte Florian Brînzaş.

Deşi la revoltătoarea scenă au asistat mai mulţi martori, nimeni nu a intervenit. "Nu le-am făcut nimic, nici « Bună ziua ! » nu le-am cerut, că doar nu-i cunoşteam. Au tăbărât pe mine fără niciun motiv. Ulterior am aflat cine sunt, dar nici acum nu ştiu ce au avut cu mine. Am înţeles numai că la Poliţie au spus că m-au crezut boschetar. Eu boschetar, tată a doi copii şi bunic! Oi fi fost eu mai sărăcăcios îmbrăcat, că doar nu mă duc în costum să car mobilă, dar chiar dacă eram cum au zis ei, nu trebuie să dea în omul sărac", spune bărbatul.

Din spital în scaun cu rotile

Florian Brînzaş a stat o săptămână în Spitalul Judeţean, având piciorul drept fracturat în două locuri, o entorsă a coloanei cervicale, un traumatism cranio-cerebral şi leziuni la organul genital care, în final, au condus la impotenţă. Pentru a-i salva măcar piciorul, medicii au fost obligaţi să-l opereze şi să-i introducă cinci tije metalice, dintre care patru i-au rămas şi acum prinse de oase.

"M-au nenorocit pentru tot restul vieţii. Am stat două luni în scaunul cu rotile şi a trebuit să învăţ să merg din nou. Şi acum piciorul rupt e mai mic cu câţiva centimetri", spune bărbatul, a cărui supărare e cu atât mai mare cu cât bătăuşii nu l-au căutat nici măcar ca să-i ceară scuze.

"Puteau să vină, să spună că au greşit şi că plătesc măcar cheltuielile de spitalizare şi tratamentele. Numai eu ştiu cât de greu ne-am descurcat. Dar adevărul e că nu mă aştept la nimic bun. Am înţeles că sunt persoane periculoase şi mi-e teamă să nu se răzbune pentru că i-am reclamat", se plânge Brînzaş.

Aşa tată...

03 ghiurau.jpgAdevărul este că cei doi bătăuşi nici măcar nu sunt la primul scandal. De mai bine de 10 ani, Ghiurău senior (foto), patron al unui lanţ de benzinării care au funcţionat sub denumirea firmei Strategic Mineral Oil, sfidează legea şi, totuşi, beneficiază din plin de un tratament "cu mănuşi", scăpând până acum fără condamnare din zecile de dosare în care a fost anchetat, printre altele, pentru privatizarea frauduloasă a societăţii IFOR, pentru evaziune fiscală şi contrabandă cu produse petroliere, printre societăţile păgubite fiind inclusiv rafinăriile Astra şi Rafo Oneşti.

Cel mai cunoscut scandal marca Ghiurău s-a desfăşurat în 2003, când afaceristul a ocupat cu forţa sediul firmei Voga Impex, patronate de un fost asociat, Călin Galea. Era însoţit de 100 de bătăuşi care i-au ameninţat, lovit şi tâlhărit pe angajaţii acestuia, pentru a pune mâna pe stocurile de marfă existente în depozitele Voga Impex, mărfuri care la acea vreme valorau peste 5 miliarde de lei. Deşi Galea s-a adresat Justiţiei, care i-a dat dreptate, Ghiurău a afirmat pur şi simplu că sentinţa nu-i convenea, şi şi-a impus propria lege, a pumnului. Iar asta, culmea, în prezenţa unor poliţişti conduşi de însuşi şeful de atunci al Poliţiei Bihor, Leontin Silaghi.

... aşa fiu

03 ghiurau jr.jpgCum aşchia nu sare departe de trunchi, juniorul i-a urmat exemplul. Acum cinci ani, George Ghiurău (foto) a fost reclamat de un cetăţean german pe care l-a luat la bătaie într-un local împreună cu nu mai puţin celebrul Aurel Gavriş, la vremea respectivă reprezentant al firmei de pază Force Guard&Moldavia. În urma bătăii, neamţul a ajuns în spital cu politraumatisme, contuzii cerebrale şi cinci coaste rupte, rămânând şi fără lanţul de aur şi banii din buzunar şi fiind ameninţat luni de zile ca să-şi retragă plângerea depusă împotriva lor.

Cazul a rămas în coadă de peşte, la fel ca numeroasele dosare deschise pe numele şmecheraşului pentru infracţiuni rutiere. Ultimul a fost înregistrat anul acesta pe 8 aprilie când, prins băut la volanul unui Audi, beizadeaua lui Ghiurău s-a dat în stambă în faţa unui echipaj de poliţie, ameninţând agenţii. În final, sfătuit de avocaţi, juniorul a cedat, iar etilotestul a arătat că avea o concentraţie alcoolică de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost învinuit de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Dosare la păstrare

Dosarul se află la Parchetul Oradea, acolo unde a ajuns şi cel deschis anul trecut pe numele lui şi al tatălui său în urma reclamaţiei depuse de Florian Brînzaş, bărbatul pe care l-au schilodit în bătaie.

Plângerea a fost înregistrată la Poliţie, care a soluţionat-o, înaintând dosarul, la începutul lunii aprilie a acestui an, către Parchetul Oradea, cu propunerea de trimitere în judecată pentru vătămare corporală. De atunci, însă, zace într-un sertar, fără ca procurorii să se fi pronunţat. "Se lucrează la întocmirea rechizitoriului", spune, fără prea multă convingere, purtătorul de cuvânt al instituţiei, procurorul Dorel Moţiu. Când va fi terminat, nu ştie nici el. Poate la fel ca în toate celelalte cazuri: la Sfântu-Aşteaptă, pentru că Justiţia este la fel de impotentă ca victima clienţilor săi...


MINCIUNI
"Vrea doar bani"

03 silvia bochis.jpgDeşi reprezentanţii Poliţiei şi ai Parchetului au confirmat existenţa dosarului penal deschis pe numele lui Gheorghe şi George Ghiurău, avocata familiei, Silvia Bochiş (foto), pretinde că acuzaţiile aduse împotriva acestora de către Florian Brînzaş sunt pure invenţii.

"Cine ştie cine l-a bătut pe omul ăla, l-o fi bătut vreun boschetar şi acum dă vina pe clienţii mei, doar fiindcă au bani şi trebuie să-şi recupereze cheltuielile în vreun fel", susţine avocata.

Mai mult, cu toate că "onoraţii clienţi" au fost audiaţi la Poliţie, Bochiş susţine că aceştia nici măcar nu au cunoştinţă de existenţa dosarului. "Nu există niciun dosar, nu am fost informaţi, citaţi, chemaţi la audieri", a spus avocat. Te pomeneşti că o fi fost o simplă coincidenţă de nume şi că alţi Ghiurăi au fost cei răi...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Rusine Ghiurau
Am auzit de la niste prietene ca e varza la pat acest baietas, si intr-o seara eu cu amica mea Cristina l-am racolat pe Ghiurau JR din club sa-l ducem la noi acasa ca sa ne convingem de ce este in stare, din pacate s-a facut de ras, cucu e mort de la injectabile, un om ratat.
Postat 11 Iulie 2011, 00:02 de Oana
...
impuscati in cap.
Postat 07 Iulie 2011, 19:47 de scurt
Asa Doru`
Asa Doru, dăle-`n gură!!!
Postat 07 Iulie 2011, 18:47 de az
halal smecheri
mari smecheri acestia din familia ghiurau!smecheri cu oameni simpli si nevoiasi!!!DE CE NU SE LEAGA SI EI DE UNUL CA MINE, SA VEDEM SMECHERIE!!!??!!DE CE NU SUNT SMECHERI CU UNUL CARE POATE SA REACTIONEZE??!!politia si procuratura sunt de tot rasul,niste incompetenti si corupti!!!PT ACEASTA D.NA AVOCAT(DACA SE POATE NUMI ASA):CUM SE COMPORTA DACA TATAL DANSEI ERA IN LOCUL OMULUI SIMPLU SI BATUT DE NISTE HAIMANALE FRUSTRATE?!!!sa vedem cum o sa reactioneze organele statului cand acesti doi ghiurei,tari in gura, or sa ai vreo 15 coaste rupte???!!!
Postat 07 Iulie 2011, 09:47 de doru
halal smecheri
mari smecheri acestia din familia ghiurau!smecheri cu oameni simpli si nevoiasi!!!DE CE NU SE LEAGA SI EI DE UNUL CA MINE, SA VEDEM SMECHERIE!!!??!!DE CE NU SUNT SMECHERI CU UNUL CARE POATE SA REACTIONEZE??!!politia si procuratura sunt de tot rasul,niste incompetenti si corupti!!!PT ACEASTA D.NA AVOCAT(DACA SE POATE NUMI ASA):CUM SE COMPORTA DACA TATAL DANSEI ERA IN LOCUL OMULUI SIMPLU SI BATUT DE NISTE HAIMANALE FRUSTRATE?!!!sa vedem cum o sa reactioneze organele statului cand acesti doi ghiurei,tari in gura, or sa ai vreo 15 coaste rupte???!!!
Postat 07 Iulie 2011, 09:47 de doru
nebunu
....ghiurau mic ...a luat`o in freza si in scoala cand a fost la vuia....e..un cocalar..=))...
Postat 06 Iulie 2011, 14:08 de jorj
incredibil ghiurau asta
Pot sa va confirm ca tot ce e scris in articol e corect. Acest lucru il stiu de la mai marele Ghiurau care acum ceva timp mi se lauda printre altele cum l-a batut pe un boschetar care il deranja in fata benzinariei din Decebal. Printre altele... a mai facut acte de vitejie si pe la Finante, pe la instantele judecatoresti. Apropo, am auzit ca ultima data si-a luat knockout la Judecatoria Oradea de la un avocat. Familie de ratati.
Postat 06 Iulie 2011, 13:33 de antonim
........
@evidenta populatiei: ce-i cocalare, te-ai vazut pe net si acum ai inceput sa amenintari? Mori in spirt lepra imputita ce esti, tu cu tot neamul tau de jegosi!
Postat 06 Iulie 2011, 09:08 de -_-
Domnilor politisti, domnilor procurori
Pe forum, se fac amenintari directe la adresa jurnalistului !
Postat 05 Iulie 2011, 22:21 de justice
haha
Laura ai puso =))) sincer nui de ras
Postat 05 Iulie 2011, 20:55 de haha
Hm...
Asta ar fi o ameninţare ??? Batevă Dumnezeu de nenorociti ce sunteţi...
Postat 05 Iulie 2011, 20:43 de az
Adresa exacta
Informatiile provin de la adresele sociale ale cvasi-jurnalistului controversat si vesnic informat, respectiv: 1. A. Cazaban 13 bloc R47 apt. 8. 2. Moldovei 46 bloc QR53 apt. 15. Laura draga, tu sa nu mai treci pe acolo ca s-a inceput deratizarea.
Postat 05 Iulie 2011, 19:04 de Evidenta populatiei
VREAU LA UNGURI !! VREAU IN UNGARIA !!!
Vreau ungurii sa faca dreptate romanilor !! Justitia romana vanduta mafiei !!!!! Bugetarii justitiari vanduti traficantilor si mafiotilor !!! SA VINA JUSTITIA UNGARA SA FACA DREPTATE ROMANILOR IN ROMANIA !! DA VOR (MACAR) BANI !! SA VREA F.F.F.F.F MULTI BANI DUPA ACESTE GUNOAIE EVAZIONISTO-MAFIOTE !!!!! SA FIE LINSATI MAFIOTII ASTIA CRE ISI PERMIT SA DISTRUGA VIETIILE ALTORA SAS DE DISTRACTIE !! SA PLATEASCA F.F.F.F. MULT !!! SA LI SE IA BENZINARIILE , SA FIE LASATI CALICI !!!!!! VREU IN UNGARIA !!!!
Postat 05 Iulie 2011, 15:51 de KAKA
asta e politia
ce masuri au luat ei imediat d la plangerea barbatului, dor sa iei declaratii nu e treaba de POLITIS e treaba de secretara, dar asta e GHINION s a aflat la locul si momentul nepotrivit deorece noi nu avem politie sau justititie, noi nevinovati trebuie sa ducem probe deci eu nu consider ca le am, si nici nu ma intereseaza ca exista, Oamnei buni SMULGETI LE fata, piele ramaneti cu dovada in Gura voastra altfel suferiti o viata intreaga, eu ii smulgeam URECHEA si asta e viata merg inainte sau DEGETUL, merg inainte sanatos nu abuzat social, sunt batut in plina strada ca un caine asta e viata! VA SMULG tot ce aveti mai bun , nu ma intereseaza nici justiti nici politia.
Postat 05 Iulie 2011, 11:03 de dan oradeanul
jegosii
Familia ghiurau=familie de caacaat Ghiuraul cel mare e un tzaranoi parvenit care nu poate lega doua fraze Pishatuul cel mic e un figurant infect plin de naposim care daca are 5 lei in buzunar ii are de la mamica iar Ghiurautza cea mica e o zdrentisoara solarizata care face felatii prin tziganie Ultimul tziganus care o muuiieste pe curvulitza este marcelus ngs
Postat 05 Iulie 2011, 10:53 de roger
@-__-
În primul rând: Felicitări Laura pt articol. În al doilea rând: către -__-: De gunoaiele, paraziţii ăstia nu scăpăm doar dacă îi împuşcăm!!! Este clar că nici poliţia, nici parchetul nu sunt în stare să le tragă la răspundere. Eu personal îi cunosc de cel puţin 15-16 ani, ăştia nu au respect faţă de nimeni! Şi timp cât o să aibe bani, de fiecare dată o să scape fără probmele! Sper ca BIHOREANUL va reuşi să bată la o uşă, unde nu se cunoaşte corupţia... dacă mai există vre-o instituţie...
Postat 05 Iulie 2011, 10:32 de az
mda
urat din partea lor daca au facut-o ei
Postat 05 Iulie 2011, 10:26 de rad
......
In primul rand, felicitari pentru articol. Asa ne mai amintim si noi ce gunoaie de oameni traiesc in orasul asta, si in acelasi timp, ne dam seama ca e incredibil cum intr-un oras, care se doreste european, se pot intampla astfel de cazuri. De oameni, va rog sa ma scuzati, de scursuri, gunoaie, paraziti de genul acesta trebuie sa scapam odata pentru totdeauna.
Postat 05 Iulie 2011, 09:07 de -_-
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON