URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Noiembrie 2014, 16:00

Gata să fure! Activişti PSD şi rude de-ale lor, puşi abuziv la conducerea secţiilor de votare

Gata să fure! Activişti PSD şi rude de-ale lor, puşi abuziv la conducerea secţiilor de votare SUB ACOPERIRE. Aceştia sunt preşedinţii şi locţiitorii preşedinţilor birourilor secţiilor de votare, chemaţi să vegheze la desfăşurarea unor alegeri corecte, surprinşi la ultimul instructaj organizat de juriştii Prefecturii, la Casa de Cultură a Sindicatelor. La câţi le-o fi stat, oare, gândul la prevederile legale şi câţi or fi avut în minte doar sarcinile primite de la partid, de a ”maximiza” voturile din urne?
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu contează cine votează, important e cine numără voturile. Învăţătura lui Stalin e valabilă în România chiar şi la un sfert de secol după Revoluţie, când românii îşi aleg un nou preşedinte.

Mai mulţi primari de comune din Bihor, reprezentând principalele partide de opoziţie, PNL şi PDL, acuză conducerea judeţului că la aceste alegeri, al căror prim tur s-a consumat duminică, a creat premisele comiterii unor fraude electorale prin "plantarea", în conducerea secţiilor de votare, a unor preşedinţi şi locţiitori care, în loc să fie neutri politic, slujesc PSD fie făţiş, cu carnete de partid, fie mascat, ca simpatizanţi sau rude ale unor activişti de partid.

Putere de "supervizori"

Potrivit legii, preşedinţii şi locţiitorii preşedinţilor birourilor secţiilor de votare sunt persoane fără apartenenţă politică, de preferinţă jurişti sau absolvenţi de studii superioare din alte domenii, cu bună reputaţie, care dispun de tot ceea ce se întâmplă în ziua votării nu doar în incinta, ci şi în apropierea secţiilor de votare, pe o rază de 500 de metri. Principala lor sarcină este să asigure legalitatea procesului de votare: că nimeni nu face propagandă în secţie sau în preajma acesteia, că nimeni nu votează fără să aibă dreptul şi nimeni n-o face de mai multe ori, că buletinele de vot sunt numărate corect, iar rezultatele sunt consemnate ca atare în procesele-verbale predate Birourilor Electorale Judeţene, care stabilesc rezultatele alegerilor.

Legea 370/2004 arată cum trebuie desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii birourilor secţiilor de votare: "cu cel mult 10 zile înainte de data alegerilor, de către preşedintele tribunalului, în şedinţă publică, prin tragere la sorţi pe funcţii, dintre juriştii existenţi în judeţ". "Listele cu juriştii care vor fi traşi la sorţi se întocmesc de către preşedintele tribunalului împreună cu prefectul judeţului. În cazul în care numărul juriştilor nu este suficient, listele vor fi completate, la propunerea prefectului, cu persoane cu o reputaţie bună, care îndeplinesc prevederile art. 13 aliniatul 2", adică au drept de vot, nu sunt afiliate politic şi nu sunt rude ori afini până la gradul al doilea cu candidaţii. Tot potrivit legii, persoanele care îndeplinesc aceste condiţii, cumulate, depun cereri către prefecturi, prin primării ori direct, urmând ca desemnarea să se facă aleatoriu, prin tragere la sorţi.

Operaţiunea "substituirea"

Cu trei zile înaintea primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, mai mulţi primari de comune din Bihor au semnalat că, în loc să asigure corectitudinea votării, autorităţile au procedat pe invers, făcând în aşa fel încât multe din birourile celor 651 secţii de votare să fie controlate, direct ori indirect, de reprezentanţi ai PSD.

05_Petrut_Ioan_bihoreanul.jpgCel mai flagrant caz este cel al comunei Brusturi, unde la actualele alegeri, atât în primul, cât şi în cel de-al doilea tur de scrutin, funcţionează 6 secţii de votare. "La fel ca în trecut, la Primărie au depus cereri mai multe persoane interesate (n.r. - activitatea preşedinţilor şi locţiitorilor este remunerată cu 85 lei pe zi). De data asta au fost 13 cereri, pe care, ca de obicei, le-am transmis la Prefectură. În final, ne-am trezit că au ajuns preşedinţi şi locţiitori alte 12 persoane, nici măcar una singură dintre cele 13 care au depus cereri prin Primărie! Am aflat că cei 12 au făcut cereri direct la Prefectură", spune primarul liberal Ioan Petruţ (foto). Edilul a calculat şi probabilitatea ca din cei 13 doritori care şi-au anunţat intenţia la Primărie, plus cei 12 care s-au adresat Prefecturii, să fie desemnaţi doar cei din urmă: "o şansă la 2.704.156".

Ulterior, primarul a aflat că cele 12 cereri nici măcar nu au fost trimise la Prefectură de semnatari, ci de şeful PSD din comună, Eugen Marina, şi de directoarea şcolii, Livia Bârlău, o învăţătoare promovată în vară, chit că fostei directoare, neafiliate politic, nu i se putea reproşa nimic din punct de vedere profesional. "Poate doar că-i profesoară de română şi are un doctorat", a punctat, ironic, edilul.

Pe faţă

Urmarea? Deşi două din cele 13 cereri fuseseră făcute la Primărie de jurişti, iar restul de neafiliaţi politic, funcţionari, persoane cu bună reputaţie şi cu studii superioare, în locul lor au ajuns preşedinţi şi locţiitori pesedişti cu şi fără carnete de partid, mulţi fără studii superioare, deci care nu aveau prioritate la desemnare.

Astfel, la secţia nr. 235 din satul Ţigăneşti, preşedinte a ajuns o educatoare, fără studii superioare, Mirela Moldovan, care în 2008-2012 a fost consilier local PSD. La fel, la secţia nr. 274 din satul Picleu, preşedinte a fost desemnat Marius Marina, nimeni altul decât fiul preşedintelui organizaţiei PSD din comuna Brusturi, Eugen Marina, şi el tot fără studii superioare. La secţia nr. 273 din satul Păuleşti, locţiitoare a fost pusă Szilagyi Maria, şi aceasta fără studii superioare, vânzătoare de meserie, dar verişoară cu directoarea pesedistă a şcolii.

"Nu văd niciun motiv pentru care în locul celor ce îndeplineau condiţiile legale au fost puşi pesedişti fără studii. Am cerut explicaţii, dar n-am primit niciuna", spune primarul.

O porcărie!

05_Bota_Gheorghe_bihoreanul.jpgSituaţia nu e singulară. Edilul PDL-ist din Rieni, Gheorghe Bota (foto), se plânge că şi aici Prefectura a ignorat toate cererile depuse în plan local, prin Primărie, şi că preşedinţi şi locţiitori la cele 5 secţii din comună au ajuns tot pesedişti. "De la Primărie am trimis 10 propuneri, dar nici una nu a fost acceptată, şi vor fi alte 10 persoane, PSD-iste", a declarat primarul. Nu a fost acceptată nici măcar secretara comunei, care este, fireşte, juristă, aceasta fiind "deportată" într-o altă comună. "Vă dau două exemple. La secţia 517 preşedintă a fost pusă Ille Viorica, soţia consilierului local Ille Ioan, iar la secţia 516 locţiitoare a ajuns o casnică, Balş Florentina, soţia consilierului local Balş Sorin".

În Lunca, unde funcţionează 6 secţii, prin Primărie şi-au depus cereri 12 persoane, dar de la Prefectură 7 au fost înlocuite cu altele, care şi-au depus cereri la Oradea. Întâmplător sau nu, simpatizanţi PSD, dintre care două sunt, la fel ca la Rieni, nevestele unor consilieri locali. Astfel, la secţia 442 preşedintă e tot o casnică, Marinela Gabor, soţia consilierului PSD Gabor Cătălin, iar la secţia 440 locţiitoare Ilieş Angela, soţia consilierului Ilieş Ioan. "O porcărie!", e revoltat primarul PDL-ist Ioan Popa.

La Popeşti, unde sunt 9 secţii de votare, "pesedizarea" pare şi mai evidentă. "La secţia 500 locţiitor a fost pus un membru PSD, Holhoş Nicolae, iar la secţia 498 alt PSD-ist cu carnet, Covaci Dorin. Ne-am dat seama abia azi", a declarat BIHOREANULUI, vineri, avocatul Laviniu Domocoş, reprezentant ACL în Biroul Electoral Judeţean. "Am avut informaţii de acest fel din mai multe comune, dar nu le-am putut verifica în timp util, pentru că am primit târziu lista", spune Domocoş.

Cert e că la Popeşti "plantarea" de pesedişti a fost mai grosolană ca oriunde. "În prima fază, cei doi au fost traşi la sorţi ca locţiitori, iar ulterior au fost propuşi ca reprezentanţi ai PSD". Cel mai probabil din neglijenţă, pesediştii au uitat că deja îi propulsaseră pe cei doi ca "independenţi"...

Contestaţii respinse

Desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor a făcut, de altfel, obiectul unei contestaţii formulate de conducerea ACL la BEJ Bihor, chiar în ziua tragerii la sorţi, pe 20 octombrie. "Atât modalitatea în care a fost întocmită lista de propuneri de către prefect, cât şi tragerea efectivă la sorţi a acestor persoane" a fost contestată prin semnăturile preşedintelui PNL Bihor, Cornel Popa, şi PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, care au arătat că "nu a existat o tragere la sorţi reală, pentru că propunerile au fost grupate pe secţiile de votare, ceea ce practic a substituit tragerea la sorţi, care s-a făcut doar pe funcţii", adică cine să fie preşedinte şi cine locţiitor.

Contestaţia a fost respinsă, însă, a doua zi, cu 7 la 2 voturi ale celor 9 membri ai BEJ Bihor, cu motivarea că "întocmirea şi gruparea pe listă a persoanelor desemnate ca preşedinţi şi locţiitori nu intră în competenţa BEJ, iar tragerea la sorţi s-a făcut din această listă, fără a se identifica încălcarea vreunei dispoziţii legale".

Problema pe care şi-o pun liderii ACL e că, dacă în comunele cu primari liberali şi pedelişti există atât de multe situaţii în care "pesedizarea" birourilor electorale e certă, cât de întins este fenomenul acolo unde primăriile sunt conduse de reprezentanţi ai PSD şi de traseişti?

Fiecare răspunde pentru el

05_Claudiu_Pop_bihoreanul.jpgSolicitat de BIHOREANUL să răspundă acuzaţiilor că a contribuit la această "pesedizare", prefectul Claudiu Pop (foto) respinge vehement orice vinovăţie. Potrivit acestuia, la Prefectură au ajuns 1.780 cereri din partea persoanelor care au dorit să fie preşedinţi sau locţiitori, fie direct, fie prin primării, iar tragerea la sorţi a fost "pe bune".

"Toţi solicitanţii au dat declaraţii pe proprie răspundere că nu au apartenenţă politică. Dacă totuşi sunt membri de partid, fiecare răspunde personal. Eu, ca prefect, nu am cum să verific 1.800 de declaraţii, şi nici nu este în competenţa mea", a spus Pop. Prefectul are o explicaţie şi pentru situaţiile în care cei puşi să conducă secţiile de votare sunt nevestele ori fiii unor consilieri PSD: "Legea nu prevede interdicţii decât pentru rudele candidaţilor, iar la prezidenţiale nu candidează consilierii!".

Ce ar fi de făcut, totuşi, dacă alegătorii sau reprezentanţii celorlalte partide au sesizat sau vor observa, la cel de-al doilea tur de scrutin, că preşedinţii şi locţiitorii au comis ori acoperit fraude? Doar să le semnaleze, ca până acum, poliţiştilor şi procurorilor. Dar, chiar dacă vinovaţii ar putea fi sancţionaţi, asta nu va mai schimba cu nimic rezultatele alegerilor...


"CAI TROIENI"
Metodă veche şi sigură

Desemnarea unor activişti sau simpatizanţi ca preşedinţi ori locţiitori în birourile secţiilor de votare este o metodă veche şi sigură de a fura la alegeri. Practic, un preşedinte sau locţiitor poate distribui unui alegător mai multe buletine de vot, pe care acesta le ştampilează în cabină şi le pune în urnă, iar la finalul zilei, pentru a justifica diferenţa dintre numărul persoanelor care s-au prezentat efectiv la vot şi cel al buletinelor de vot folosite, pot semna pe listele electorale în dreptul numelor unor alegători care nu s-au prezentat la vot.

Siguranţa acestei metode a făcut ca ea să fie preferată în anumite fiefuri. Aşa s-a întâmplat, de pildă, în judeţul Teleorman, unde la prezidenţialele 2014 au ajuns "traşi la sorţi" preşedinţi şi locţiitori exact aceiaşi de la alegerile europarlamentare din primăvară şi de la localele şi parlamentarele din 2012, unii fiind dovediţi ca membri PSD. "Faptul că anumite persoane au îndeplinit aceste funcţii şi la alegerile anterioare nu reprezintă un impediment în desemnarea lor în alegerile prezidenţiale din 2014. În lipsa unor dovezi certe care să conducă la faptul că tragerea la sorţi a fost nelegală, se respinge contestaţia", a decis BEJ Teleorman.

O altă situaţie în care a fost dovedită "pesedizarea" secţiilor de votare a fost consemnată în judeţul Iaşi, unde 50 de preşedinţi şi locţiitori aveau acelaşi număr de telefon, semn că nu ei au făcut cererile, ci altcineva în locul lor. Când au apelat respectivul număr, jurnaliştilor le-a răspuns la telefon o persoană care şi-a recunoscut apartenenţa la PSD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
29 Comentarii
bravo patrick
Foarte bine patrick,este adevarat tot ce spui.
Postat 06 Noiembrie 2014, 00:33 de anonima
Doamne,vino Doamne...sa vezi ce a mai ramas din oameni...!
ESTE SUFICIENT sa-l vad pe BOTA de RIENI(acuma se si crede conte) ca sa vad f.f. exact DIMENSIUNEA MEDIOCRITATII POLITICII NATIONALE...Pacat...mai Blaga, mai,mai mult nu poti...???!!!
Postat 05 Noiembrie 2014, 21:02 de popas
@ Patrick
Deviza PSD - "Nu puteti voi vota cat putem noi fura!" nu a fost niciodata aplicabila in Ardeal. Nu se asteapta nimeni ca Ponta sa castige in Ardeal. Aici oamenii traiesc in general din munca si nu din ajutor social si chiar daca se fura 2 - 3 % din voturi tot nu este suficient ca Ponta sa castige in Ardeal. La nivel de tara insa, situatia poate fi influentata chiar si de 1%.
Postat 05 Noiembrie 2014, 16:27 de Petcu
vai,vai..
Minciuni basiste!Stirea e altA-VASILE BLAGA A INTRAT IN HORA!A primit mita 80000euro!Urmariti TELEVIZORUL!Pregatiti puscaria!A inceput DEBASIFICAREA ROMANIEI!
Postat 05 Noiembrie 2014, 15:45 de Nea taticu
GAZPROM&ALRO
latraii care urla aceeasi placa a comunismului ...cine p.m. a incheiat afaceri cu rusii, imbe.cililor?..in lipsa de argumente, o tot lalaiti cu 'comunismul' ! @Patrick, felicitari pt. argumentatie ! ebihoreanu'pluii, ar trebui sa va schimbati denumirea in ebasisceanu :)
Postat 05 Noiembrie 2014, 15:13 de CIOLANIS BASIST
Alte pregatiri
In tandem cu pregatirile de furaciune prezentate in articol, mai poate fi amintita atribuirea contractului pt. numaratoarea electronica a voturilor si asistenta tehnica a sistemului informatic electoral catre asocierea de firme ASSECO SEE şi SIVECO, controlate de Sebastian Ghita (firma SIVECO apare in dosarul MICROSOFT). Multumim PSD-ul pt economia facuta, au cheltuit doar 1,8 milioane de EURO pt acest contract, atribuit prin negociere fara anunt de participare.
Postat 05 Noiembrie 2014, 15:13 de Petcu
baronii
Familia lui Viktator : • V. V. Ponta - prim-ministru (PSD) * Daciana Sârbu-Ponta (sotie) - europarlamentar (PSD) * Ilie Sârbu (socru) - senator (PSD) * Rodica Cazanciuc (verisoara) - directoare la Tarom * Robert Cazanciuc (sotul verisoarei) - ministrul Justitiei (PSD) * Gabriel Oprea (nasul de la prima cununie si nasul de botez al primului copil) - vicepremier (UNPR) * George Maior (nasul de la cea de-a doua cununie si nasul de botez al celui de-al doilea copil) - director SRI * Cornelia Naum (mama) - actionara a unor firme abonate la contractele cu statul * Alexandra Ponta-Hertanu (sora) - actionara a unor firme abonate la contractele cu statul * Iulian Hertanu (cumnat / sotul surorii) - actionar si administrator al unor firme care au obtinut contracte de zeci de milioane de euro pe bani publici, multe fara licitatie. Votati Tonta ca mai are multe neamuri de hranit . Nu a ajuns cat au furat in perioada Iliescu,Nastase,cand au vandut Petromul,fabricile,padurile si multe alte bunuri romanesti.Au distrus toata industria romaneasca. Votati-i sa mai fure si restul si sa-i scoata si pe cei aflati in inchisoare sa poata fura mai bine . Banii dati pe pomeni electorale trebuie recuperati de undeva.Doar nu credeati ca faina si uleiul sunt pe gratis. Cum era zicala : iti da cu o mana si ia cu zece . RUSINE! JOS PSD! JOS HOTIA! JOS INCOMPETENTA!
Postat 05 Noiembrie 2014, 14:10 de adrian
comunisti nenorociti
Sa ne fereasca Dumnezeu sa ajunga P.S.D la putere in judetul BIHOR, ca atunci vom ajunge exact ca si in Teleorman, Bacau, Vrancea, Dabuleni........etc, adica niste muritori de foame si asistati sociali. Un exemplu concret este cel cu CET II, care in loc sa se lupte pentru a-l da municipalitatii ei prefera sa-l distruga iar apoi sa-l vanda samsarilor imobiliari cu carnet de membru P.S.D. RUSINE SA VA FIE JEGOSILOR
Postat 05 Noiembrie 2014, 13:26 de catrinel puiu
Traiasca regele! La gunoi cu TOTI politrucii si politicienii
In Oradea, Bihor si-n tot mandru’ Ardeal a castigat Ciolannis, asa ca despre ce fraude ale PSD vorbiti? Uzand de aceeasi logica, rezulta ca ACL a fraudat alegerile la greu scotandu-l castigator pe Ciolannis. Un indiciu exista: fosta PDL-ista Melinda B. (incondeiata bine in articole de ebihoreanul: “Sefa sexy”, “Trandafiri portocalii, vai şi-amar ce ortografii!”), acum mare “ecologista” (PER, sustinator PDL, PMP aca ACL) a anulat in preziua alegerilor peste 250 delegatii de reprezentare in sectiile de votare (SV), eliberand (contra cos)t delegatii altor persoane (mai portocalii). Listele cu delegatii la SV fiind intocmite deja de BEJ, transmise presedintilor SV iar reprezentantii convocati si prezenti in SV. PER si PMP au practicat smecheria asta in tot Bihorul. De corecti ce sunt au facut asta? In strainatate au facut pe dos: delegatii partidelor basiste nu s-au prezentat in SV si in loc de 7-9 oameni au fost doar 3 la SV. SABOTAJ se numeste asta.
Postat 05 Noiembrie 2014, 12:25 de Patrick
vai,vai..
E normal!Urmeaza DEBASIFICAREA BIHORULUI..!Care e problema???????????
Postat 05 Noiembrie 2014, 12:25 de Nea taticu
? Tragere la sorti
Si in Oradea,lista cu presedinti/loctiitori sectii de votare a fost ''trasa la sorti''la nivelul Prefecturii Bihor.Tribunalul Bihor,in sedinta publica,a desemnat, prin tragere la sorti,doar cine e presedinte sau loctiitor in sectiile de votare in care cele doua persoane, stabilite deja de prefectura si nu trase la sorti, aveau ambele studii juridice.De verificat-DNA.Poate se remediaza incalcarea legala pana la alegerile din turul II.
Postat 05 Noiembrie 2014, 11:38 de je
Comunismul revine !!
este de asteptat ca PSD sa recurga la practici comuniste, observati?, incet ,incet, isi dezvaluie adevaratul caracter, adevarata doctrina si se va observa din ce in ce mai mult daca ajung ei la putere, totul se va modifica rapid prin ordonante de urgenta doar ca ca concentreze puterea in vederea centralizarii si detinerii controlului. Asa intra comunismul inapoi in Romania, asa a intrat si acum aprox.50 de ani. La inceput are un aspect ,,nevinovat,, aproape ca am fi deacord si unii sunt, le place asta. Ia ganditi-va putin, care-i perioada in care era promovata prostia si cei capabili, inteligenti erau denigrati ori gasite/fabricate motive pt a fi inchisi? Oare ati uitat? Cum ar putea in plagiator sef sa promoveze adevarul, sa promoveze competenta? s-ar simti complexat, trebuie sa promoveze si sa faca echipa tot din plagiatori, deci vedeti unde ajungem din nou? TREZITI-VA RAMANI!!!
Postat 05 Noiembrie 2014, 08:47 de oradeanul de bine
ee
Bihoreanu..ce ziar de 2 lei!Pai cu Bota vii tu la noi???Intai fa un articol cu el,cu plangerile penale pe numele lui,cum a driblat pamanturile oamenilor din comuna,cum a "mascat" banii de APIA si apoi scrie.Du-te pina in Ghighiseni mai Bihoreanule si vorbeste cu oamenii de acolo si apoi scrie articole!!!Apoi fa-i o vizita acasa la Stei si vezi ce casuta de bugetar are,apoi scrie mai Bihoreanule!Fiti naibii cinstiti odata!!!Atat vrem!!!Hai sictir!!
Postat 05 Noiembrie 2014, 08:21 de e24ew
UN VOT LA 13 SECUNDE?
AM RECITIT CU ATENTIE ARTICOLUL . NU GASESC PROBE CA PSD A FURAT VOTURI . AM CREZUT CA POATE BIHORENII AU DOBORIT RECORDUL DE LA PARIS , UN VOT LA 13 SEC . NU E NICI ASTA . SUPOZITII , INTERPRETARI , CU ALTE CUVINTE VRAJEALA . TOTUSI CEVA MI-A ATRAS ATENTIA . ATUNCI CIND PSD SAU CEI CARE SINT IMPOTRIVA LUI BASE , SINT PE CALE SA CISTIGE COMPETITIA , BASISTII SI AI LOR TIPA LA UNISON "FRAUDA LA VOT" . DACA FRAUDEAZA BASISTII SI AI LOR, EVIDENT VOTUL A FOST "DEMOCRATIC SI CORECT" , "STATUL DE DREPT" FIIND ASTFEL SALVAT . PTIUUU !
Postat 04 Noiembrie 2014, 22:22 de VIRILOSU
Solutia- vot electronic
Articolul cred ca are mai degraba scop de preventie - GATA SA FURE! - iar pregatirile de furaciune sunt special gandite pentru turul 2. Aceste pregatiri sunt in strinsa legatura cu bataia de joc fata de alegatorii din afara tarii. Aroganta si lipsa de respect a puterii fata de oameni trebuie sanctionata ! Si in primul tur cred ca s-au furat cel putin 2 - 3 % din totalul voturilor, in favoarea puterii. Doar e PSD, la ce sa te astepti ?
Postat 04 Noiembrie 2014, 21:44 de Petcu
hei bota
A uitat Bota de la Rieni de cand punea doar pdl-isti la sectiile de votare.Atata timp cat legea e respectata nu are ce sa spuna.Oricine poate depune cerere la prefectura iar daca persoanele nu sunt pe placul lui il priveste.
Postat 04 Noiembrie 2014, 20:47 de anonim
Puie Monta!
Postacii PSD-ului m-au umplut de scârbă.
Postat 04 Noiembrie 2014, 20:27 de Teo
ne spune noua basistii
Ne spune noua basistii cum ca furam alegerile. Ar trebui sa intre in pamant de rusine acesti oameni de o joasa speta impreuna cu toata propaganda lor.
Postat 04 Noiembrie 2014, 19:49 de cosmin
PSD - partid de infractori
Si in comuna Rabagani s-a intamplat la fel, doar simpatizantii PSD au prins locuri de presedinti si vicepresedinti de sectii de votare, in urma unei asa-zise trageri la sorti de la prefectura care mai mult ca sigur a fost aranjata !
Postat 04 Noiembrie 2014, 19:15 de Vasile
DOMNU JOIANNIS ...
DAR DE CE NU VREI MATALE SA VORBESTE LA TELEVIZOR , SA TE BATI SI MATALE IN IDEI CU PONTA ? CA DOAR NU TE CHEAMA EBA ? ORICUM DOMNU JOIANNIS , PONTA VA FI PRESEDINTE SI MAI AVEM O VESTE FOARTE-FOARTE PROASTA PENTRU MATALE SI TOTI AI LUI BASE ... TARICEANU A FOST PROPUS PENTRU POSTUL DE PRIM MINISTRU . MATALE PE CINE AI PROPUNE ? PE ALA CARE N-A MAI TAIAT DEMULT NISTE PENSII SI SALARII ?
Postat 04 Noiembrie 2014, 18:47 de VIRILOSU
Sarcini de partid !!!
Primarii si viceprimarii PSD-isti, unii mai mult iar altii mai masurat, au avut ca sarcina voturi cat de multe !!! Care a fost metoda preferata ??? Luat cu japca cati mai multi tigani din marginile de comune, dat la ei bine de baut si promisiuni de viitor aruncate ca la talcioc, dupa care la vot cu ei !!! Minim 50 de voturi suplimentare la cca. 70 de comune bihorene pentru Ponta, in defavoarea lui Ciolannis sau a nimanui !!! Nu au avut nic macar decenta sa se imbete mai usor, ca unii dintre ei, ca la Pocola spre exemplu, s-au si laudat cu manevra si s-au certat intre ei pana dimineata ca sa scoale satele la timp din adormire !!!
Postat 04 Noiembrie 2014, 18:46 de WinDos
Voturi
Si pana la urma cate voturi s-au furat?
Postat 04 Noiembrie 2014, 18:33 de Istrate
Impartial
Cred ca daca presedintii erau simpatizanti ACL erau cei mai impartiali..
Postat 04 Noiembrie 2014, 18:31 de Ioan
esti tampit
Eu sunt intr-o sectie de votare, nu sunt membru al vreunui partid si in trecut am facut parte din organizatia de tineret a PD(L)-ului. Ai vreo problema???? Si daca ar fi fost tatal meu Iliescu ori mama mea Macovei, am dreptul sa particip la alegeri. Deci domnul Cris, concluzia mea e ca ai nevoie de o pauza. Devii penibil.In rest e dreptul meu sa votez cu cine vreau. Poti sa dormi linistit. Nu risca lumea pentru politicieni sa se aleaga cu dosar penal. Singurul penal cu care ne alegem noi esti tu, ca ne jignesti spunand ca as fi PSD-ist.Cum de te lasa sefii tai sa publici asa ceva??? Ziar de cancan. PS.poate iti soptesc dupa alegeri cu cine am votat. Rusine.
Postat 04 Noiembrie 2014, 18:26 de cosmin
vrajeli
Se pare ca cineva e cam cârcotaș. Nu cred ca PSD-ul se complica cu așa ceva
Postat 04 Noiembrie 2014, 18:21 de alex
minciuni
Cine poate spune asta? În secțiile de votare se numără voturile de către președinți și locțiitor care sunt aleși după criterii stricte. Vezi legislația în vigoare. Listele au u fost update-ațe, martoți fiind persoanele care au decedati în familie, recenti. Aceștia au venit sa verifice dacă respectivele persoane figirează pe liste..
Postat 04 Noiembrie 2014, 18:20 de adina
articol marca ebihoreanul
Ebihoreanul? Din nou? Chiar s-a furat? Sariti in apararea unor primari ofticati ca nu si-au plasat ei oamenii lor "impartiali" in sectii? Oamenii lor erau extrem de "impartiali". Sa fim seriosi.
Postat 04 Noiembrie 2014, 18:17 de diviu lragnea
Cine ce a furat?
Cine a furat unde? Ziaristi mincinosi! Cate incidente s-au semnalizat la acele sectii? 0? Ziaristi mincinosi.
Postat 04 Noiembrie 2014, 18:15 de pictor vonta
BANC DE PE NET...CU JOIANNIS
CE VA SPUNE JOIANNIS IN 16 NOIEMBRIE SEARA, LA ORA 21:05 ? BUNA DIMINEATA , AM AVUT GHINION !
Postat 04 Noiembrie 2014, 16:13 de VIRILOSU
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON