URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2016, 07:42

Garcea înfierbântat! Scandal în Poliţia Bihor: un subofiţer a fost reclamat pentru hărţuirea sexuală a două minore

Garcea înfierbântat! Scandal în Poliţia Bihor: un subofiţer a fost reclamat pentru hărţuirea sexuală a două minore CASANOVA DIN TOPOR. Mesajele incriminatoare, ajunse şi în posesia BIHOREANULUI, arată cum agentul Florin Vida (foto) aborda fetele cu aceleaşi texte: avea nevoie de ajutor să găsească un suspect în apropiere de locuinţele lor. Când tinerele acceptau, individul trecea la subiecte "fierbinţi", cerându-le întâlniri după lăsarea serii, ca să le "sărute peste tot". Respins de amândouă, poliţaiul izbucnea cu jigniri: "boanghine ordinare", "ieftine", "piese folosite de toţi strungarii"!
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Anchetă în Poliţia Bihor după ce un subofiţer din Salonta a fost reclamat de părinţii a două adolescente că le-a hărţuit sexual fiicele.

Agentului Florin Vida i s-a pus pata pe fetele de 15 ani în incinta Liceului Agricol, pe care îl are în supraveghere ca poliţist de proximitate, potopindu-le cu propuneri necurate. Asta, până săptămâna trecută, când adolescentele l-au pârât părinţilor, iar aceştia i-au făcut plângere la şefi, să-l răcorească...

Poliţistul de lângă noi

Cele două eleve l-au cunoscut pe agentul Florin Vida la şcoală. Bărbatul de 40 ani e subofiţer la Serviciul Poliţiei de proximitate din Salonta, de 3 ani având în grijă şi Liceul Agricol, unde era prezent în fiecare dimineaţă, la începerea orelor ori când trebuia să aplaneze vreun incident.

Povestea cu hărţuirea sexuală a început în urmă cu câteva săptămâni, după cum a povestit BIHOREANULUI una dintre ele, Lia. Fata se încăierase în iarnă cu o colegă dintr-o clasă mai mare, iar poliţistul a fost chemat să tranşeze disputa. "După aceea, m-a mai oprit prin oraş să mă întrebe ce mai fac, dacă vreau să mă ducă acasă cu maşina, dar am refuzat de fiecare dată", zice adolescenta.

"Mi-eşti datoare"

La începutul acestei luni, spune Lia, poliţistul i-a cerut numărul de telefon. I-a zis că ar putea avea nevoie de ajutor pentru a găsi o persoană în satul ei, aşa că i l-a dat.

În scurt timp, însă, puştoaica a început să primească sms-uri cu tentă sexuală. Cum nu ştia numărul expeditorului, la unele a răspuns din curiozitate, ca să afle cine era necunoscutul, dar replicile acestuia erau evazive. "Îmi spunea că e cel care mă veghează, că e la poarta şcolii, în fiecare zi, îmbrăcat în albastru. I-am zis să-şi dea numele, că nu ştiu. Nu m-am gândit nicio clipă că ar putea fi poliţaiul!".

După câteva zile, bărbatul a oprit-o în curtea şcolii, să-i reproşeze că nu-i răspunde la sms-uri. "I-am zis că n-am ştiut că erau de la el şi l-am întrebat ce vrea. A zis că îi sunt datoare din iarnă, când m-am certat cu colega, şi că vrea să ne întâlnim"...

Alta la rând

În paralel, tot la începutul lunii, agentul Vida a pus ochii pe încă o fată, Carmen, consăteană de-a Liei, chiar prietenă cu aceasta. "Mi-a cerut numărul de telefon, că vrea să stea de vorbă cu mine. I l-am dat", a povestit fata BIHOREANULUI.

Pe 10 iunie, Carmen a început, la rându-i, să primească sms-uri şi i le-a arătat Liei. Când a văzut numărul expeditorului, aceasta şi-a dat seama imediat cine era şi i-a spus şi prietenei. Speriate, fetele s-au destăinuit apoi părinţilor, care au decis să-l reclame pe poliţist la şefi. Dar nu înainte de a avea dovada că fetele spun adevărul...

"Cum facem dacă nu mă pot abţine?"

Când subofiţerul le-a trimis noi mesaje, fetele nu le-au mai şters din telefoane, ci i-au intrat în joc, răspunzându-i. Individul le propunea întâlniri şi uneia, şi celeilalte, cu aceleaşi texte, invitându-le "să stăm împreună o oră", "când se face seară". Când Lia a acceptat, bărbatul a stabilit că "rămâne să ne vedem după ce se face noapte şi cred că trebuie să stăm împreună o oră". Când adolescenta i-a spus că "nu pun botul", i-a răspuns cu jigniri. "Cred că faci figuri. Eşti ieftină. Vrei să-ţi spun personal? Eşti fff ieftină".

Cealaltă, Carmen, i-a replicat la început poliţistului că va cere voie de la părinţi să iasă cu el, dar Vida i-a zis că nu mai vrea. A doua zi s-a răzgândit, revenind cu noi mesaje, moment în care mama copilei a luat "conducerea". De pe telefonul fiicei, a acceptat întâlnirea ca şi cum ar fi fost ea. "Te sun pe la 9 (21.00, n.r.), stai cu mine o oră. Vrei sau nu?", i-a transmis poliţistul. "Da", a zis femeia, iar Vida a continuat: "Dar să nu te dai la mine, că sunt foarte ruşinos", "Într-o oră poate te apropii de mine un pic mai mult şi nu rezist", "Poate mă atragi", "Te ştiu şi arăţi fff bine şi poate nu rezist. Deci cum facem dacă nu rezist şi nu mă pot abţine?", a întrebat Vida.

Demascat!

Cum răspunsul a fost "Nu ştiu", tot el a dat soluţia: "La 9.30 ajung. Te tzuc toată. Te sărut toată. Sper că nu ai reţineri". "Nu, cum să am", a fost răspunsul care l-a mulţumit şi l-a făcut să precizeze: "Bine, te sun când ajung". Ghinion, însă, căci la următorul sms, în care o întreba "Vii?", răspunsul a fost "Nu", ceea ce l-a scos din pepeni.

"Chiar ai crezut că merg pentru o naşpa ca tine?", a transmis poliţistul, moment în care mama adolescentei s-a deconspirat şi l-a sunat să-i ceară socoteală. Speriat, Vida ar fi încercat să dreagă lucrurile, pretinzând că nu ştie despre ce era vorba, pentru că aparatul fusese la un prieten, pentru ca în final să închidă telefonul ca şi când ar fi pierdut semnalul.

În cercetări

Lunea trecută, cele două adolescente, însoţite de mame, s-au prezentat la şeful Poliţiei Salonta, comisarul Cosmin Şarba, reclamând comportamentul agentului. "Am vrut să fac o sesizare la Oradea, dar m-am dus întâi la Salonta. I-am arătat comandantului telefonul cu apeluri şi mesaje şi l-am întrebat dacă Vida e verificat la cap. La anii lui, că are peste 40, să facă aşa ceva, să-şi bată joc şi să le trimită fetelor asemenea mesaje?", s-a plâns BIHOREANULUI mama Liei.

În aceeaşi zi, subofiţerul a fost chemat să dea explicaţii, întâi la Salonta, apoi la Oradea, unde conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie a dispus declanşarea unei anchete de către ofiţerii Biroului Control Intern, care au şi chemat ambele părţi la audieri.  

Rămas fără replici

BIHOREANUL a aflat că agentul nu e la prima reclamaţie de acest fel, dar cele precedente fuseseră clasate. "A tot chemat-o pe fiica mea la întâlniri şi, când fata n-a mai vrut, a venit noaptea la mine la poartă, cu maşina Poliţiei, cu girofarul pornit. Am reclamat peste tot, la Poliţia Salonta, la Oradea, dar nu s-a făcut nimic. La un moment dat s-a oprit singur. A fost mutat o vreme", şi-a amintit o altă salontancă păţită, Ana Todincă.

Cum înfruntă subofiţerul acuzaţiile? Contactat telefonic de BIHOREANUL, s-a dat în misiune, promiţând că va reveni după, dar n-a mai făcut-o. Ba dimpotrivă, n-a mai răspuns nici la apeluri, nici la sms-uri, nici la mesajele lăsate pe contul său de Facebook.

Mutat

Singurul care i-a luat oarecum apărarea este directorul liceului, Adrian Szatmari, care consideră greu de crezut că poliţistului, proaspăt căsătorit şi cu nevastă tinerică, i s-au aprins călcâiele după puştoaice de clasa a IX-a. "Fetele sunt mai zvăpăiate, eu sper ca acuzaţiile să nu se confirme, pentru că îl cunosc şi pe domnul Vida. E poliţist la noi de 3 ani şi cu ajutorul lui am rezolvat multe probleme. De ce să-şi fi pus mintea cu două minore?".

Din câte se pare, părinţii fetelor nu au de gând să depună o plângere la Parchet împotriva agentului, pentru a-l nenoroci, aşa că dacă va fi găsit vinovat în urma cercetării, singura sancţiune pe care o riscă este una disciplinară, care poate varia de la un simplu avertisment până la pierderea uniformei.

Până la decizie, agentul a fost mutat de la Poliţia de proximitate la Ordine publică, ca să nu mai dea ture prin şcoala puştoaicelor pe care visează să le "tzuce peste tot". Decât să umble după fuste, mai bine să alerge după beţivi, hoţi şi bătăuşi...


ACHITARE
Judecat pentru fals

Agentul Florin Vida nu e la prima încurcătură penală. În 2008, subofiţerul a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, într-un dosar deschis de Parchetul Curţii de Apel Oradea, iniţial împotriva fostului şef al Poliţiei Salonta, Alexandru Roxin, acuzat că ar fi pălmuit o femeie care venise la sediul instituţiei să-şi reclame fostul soţ pentru tâlhărie.

Vida a devenit apoi părtaş în dosarul lui Roxin, procurorii reţinând că, la cererea şefului, ar fi falsificat registrul de acces în unitate în aşa fel încât să reiasă că în ziua în care femeia a fost la sediul Poliţiei, Roxin figura ca fiind plecat din localitate.

La procesul judecat la Curtea de Apel Craiova şi apoi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, atât Roxin cât şi Vida au fost achitaţi, pe considerentul că nu au săvârşit faptele imputate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
retardat
pai atata il duce capu pe jegosu asta ca mai mult nu stie nu poate decat sa ameninte dar nu stiu chiar nu este un om capabil in Politia Romana care sa il puna pe liber ca sa ii sara toti fulgii la jegu asta! Biata nevasta-sa zace prin spitale dupa ce bețivul asta a rupt scaunele din casa de ea e un retardat
Postat 28 Iunie 2016, 09:09 de mihai33
Agamiţă Dandanache= Geza
Pe lângă faptul că eşti retardat şi cretin, mai umbli şi cu ameninţări. No problem. Timpul le va rezolva pe toate! ,,Ai puţintică răbdare", imbecil man...
Postat 28 Iunie 2016, 01:22 de NeicaNimeni
fustangiul salontan
acest individ nu se poate numi barbat daramite un polițist! ?!?!? asa ratat de om sa ne pazeasca copiii ca apoi sa se uite sub fusta fetelor? e un nerusinat care nu e in stare sa isi tina langa el o nevasta langa el pentru ca pe langa faptul ca e un betiv notoriu,isi mai si bate bietele neveste care isi pierdr timpul cu asa om jegos si mai ales le si inseala cu ce vine la rand fie tiganca,fie prostituata sau mai nou umbla dupa puștoaice care saracutele cred intrun politist care defapt doar murdareste hainele statului si le face de rusine! Acest om jegos ca altfel nu il putem numi este o catastrofa totala ,este un om ratat care ar merita inchis intro cusca cu niste animale si sa il vedem atunci daca va mai fi asa infierbantat sau marele bataus jegos
Postat 27 Iunie 2016, 20:44 de mihai33
Jeg penal
Aceasta scursura este din Av. Iancu,si folosea facebucul ca pe un teren de vanatoare.Incerca cu vrajala ieftina sa se combine cu fete si femei maritate, iar daca nu tinea trecea la injurii.Sper ca cineva sa-l puna la punct!
Postat 25 Iunie 2016, 09:34 de anonymus79
Sacul si peticul
Du-te la el şi fă-i o scurtă *** la propriu şi n-o mai arde la figurat, aici pe forum. Probabil că te aşteaptă deja, că nevastă-sa a cerut divorţul. Scuteşte-ne, cu apologia ta de doi lei. Pesemne că-i fi şi tu ca el...
Postat 24 Iunie 2016, 16:22 de NeicaNimeni
Pe un SMS i-au scris fetele "bah gunoiule" ;))
Asta nu se pune ca hartuire :)) nu? :)
Postat 24 Iunie 2016, 11:40 de B
Sa-l reclame si la parchet.
Nu de alta, dar fetele avand 15 ani ... puteau face sex in voie. Deci sa-l reclame pentru ce? Pentru ca ele au intrat in joc cu el sa arate lumii cat de naspa e politistul ;)))
Postat 24 Iunie 2016, 11:38 de B
Sa-l reclame si la parchet.
Din câte se pare, părinţii fetelor nu au de gând să depună o plângere la Parchet împotriva agentului, pentru a-l nenoroci
Postat 24 Iunie 2016, 11:30 de B
Tipar: cum isi bat femeile joc de barbatii neatractivi sexual :)
Comportament absolut normal. La fel reactioneaza majoritatea barbatilor cu aspect fizic banal. Daca acel politist (nu politai, ce politist, politai e o jignire e ca si cum i-ai zice unei femei muiere!!!) era un tip aratos altfel statea povestea. Il sunau fetele pe el! Avea caracter. era inteligent si era ambitios. "Pentru ce sunt ieftina, ca nu pun botul?!" ... daca tipul era aratos aproape sigur puneau botul! Oooo...ooo... i-a mai si scris una ca-i cere voie la parinti sa iasa cu el =)) A avut el prostul noroc sa arate banal, sau chiar sub medie... asa ca...trebuie pedepsit si umilit de fete. Chiar ele recunosc ca au intrat in joc, El ca barbat neselectat sexual si-a pus sperantele...apoi fetele i-au aratat ca defpat doar l-au dus de nas. Apropo, poti face sex legal in Romania cu fete trecute de 15 ani. Ele aveau 15 ani, era ilegal doar daca acel politist le era tuture, gen profesor. Atunci fetele ar fi trebuit sa aibe 18 ani. Romanca, din toate femeile pe care le-am cunoscut face selectia ceea mai apriga bazata pe aspect fizic. Cu toate astea barbatii romani sunt cei mai mintit (de catre femei, societate, medie) ca femeile ii aleg pe alte caracter: atitudine, bani , inteligenta. Mi se pare pur feminism sa radem de "bietul om". Si zic biet pt. ca e un tip motivat, ambitios, chiar inteligent...dar cu un aspect fizic banala... deci un neselectat sexual "frustrat".
Postat 24 Iunie 2016, 11:23 de B
@ 1
Dacă tăceai, filosof mureai! Ce-a face, retardatul? Ne-a bate şi pe noi,cu scaunul, ca pe nevastă-sa? Apropos... Sâmbătă noaptea a fost în ţigănie şi s-a îmbătat cu clanul neprihănitului ,,Boci". Atât de inteligent a fost, că după ce a ieşit în stradă (să borască), a intrat înapoi la un alt clan, la clanul ,,Ţile" (Ungvari Lajos), care l-a alergat prin toată ţigănimea. Motivul: a ,,durgălit-o" pe soţia lui Carci-ţiganul! A se vedea cu ce se ocupă: ,,Ţile", ,,Boci" şi ,,Carci"... Concluzia trage-o singur, okoşule.
Postat 24 Iunie 2016, 00:36 de NeicaNimeni
pt. fanii politistului!
In capturile de ecran au numarul respectivului pentru ai transmite personal ceea ce cred despre el.Este in reteaua Digi aproape sigur numar cu abonament.Deci pana il reziliaza ar fi timp!
Postat 23 Iunie 2016, 22:36 de 1
,,ÎN PUII MEI!"--ticul verbal al lui Vida
Nu fi supărat, Geza! Ai făcut, tu, altele mai mari şi n-a aflat nimeni. Oricum, ţi se rupe ţie de miliţie. La IQ-ul tău... Albert Eistein e mic copil! Tu lucrai pentru Cap Mare şi Oligofrenul-Buz 2/3 din programul de la serviciu. Bai a fi dacă te-or da ăştia afară, că dă la naşu-to Cap Mare şi Oligofrenul -Buz n-ai primit mai mult decât o cafea, un suc lesnă şi ,,vorbe bune"! Du-te iute, da iute, la un psihiatru şi te caută la tărtăcuţă!!! Poate ţi s-o mişcat placa cea dă fer... Mai ştii?
Postat 23 Iunie 2016, 15:14 de NeicaNimeni
?????????????????????
Jos haina statului!Domnule chestor sef Popa ,degradati acest obsedat sexual!Parintii trebuie sa depuna plingere penala dar sa ceara si despagubiri civile acestui maniac sexual ascuns in uniforma Politiei Romane!Jos gradele,jos haina statului!!!!!!!
Postat 23 Iunie 2016, 13:21 de grigore
buz tata-l vostru
Jigodia de vida...pai asta sexomaniacul umbla dupa toate femeile din salonta...si la colegi de munca a cioplit la sotiile lor la fosta sotie a lui A!! Si la colega lui de munca politista C. ...ce sa spun de B. tot din politia salonta casatorit si da la buci pe la toate in special la S. vanzatoarea de la omv salonta!! O adevarata cacealma oricum nu legea dirijeaza in politia salonta ce smechetiile care le face toti politisti din salonta de la mic la mare ..fac afaceri..contrabanda..si multe minuni de care inspectotatul ipj...inchide ochi*((
Postat 23 Iunie 2016, 12:34 de buzandreimarian
Garcea amorezat
No bistos melitianu nu e vinovat așa cum na fost nici roxin nici cei cinci spagari de cea mai joasa speta duși cu bratare la dna si acum își văd liniștiți de treaba in continuare plătiți din bani publici ca si cum nu sa întâmplat nimic tot așa va fi găsit nevinovat si acesta fac ce fac si iar ajung pe prima pagină a ziarelor acum sigur si pitipoacele au vina lor sunt convins numa ca fraierul a pus botu si acum sper sa scape fără nici o sancțiune va avea grijă colegi lui ca nu e la prima abatere și în cel mai rău caz vreun judecător corect sunt convins că o să-l declare nevinovat, directoru sigur si el de partea bună on loc să-și apere elevi hopa si el melitianu e nevinovat clar nu mai încape indoiala .
Postat 23 Iunie 2016, 09:47 de sss
,,om al legii"?! poate al faradelegii!
Nu m-am simtit niciodata in siguranta in preajma vreunui militist/jandarm/comunitar! Ca parinte am satisfactia sa-mi stiu copiii la adapost de ,,protectia" fortelor romanesti de mentinere a ordinii, ambii locuiesc in strainatate. Cauzele abuzurilor evidentiate de APADOR-CH : ,,Abuzurile poliței sau jandarmeriei la adresa cetățenilor și-au găsit foarte rar (niciodată?) rezolvarea în justiția din România. Multe dintre ele au fost greu de demonstrat în condițiile în care dovezile erau deținute doar de organele de ordine. În alte cazuri, în ciuda probelor elocvente de la dosar, procuratura a preferat să dea verdict de „neîncepere a urmăririi penale”, iar justiția a preferat să asculte mai degrabă de „brațul legii” decât să plece urechea și la vocea cetățeanului.[...] România are pe rolul Curţii de la Strasbourg 12.300 de procese. Asta arată că pe lângă lacunele legislative care permit abuzuri ale organelor de ordine, nici justiția română nu funcționează suficient de bine ca să compenseze aceste lacune și să ofere compensații morale și materiale persoanelor care au suferit de pe urma unei arestări abuzive, a unei rețineri fără temei sau pur și simplu a unei bătăi în secția de poliție.[...] Pentru prevenirea unor abuzuri similare, APADOR-CH a inițiat proiectul „Scoateți legea din dubă”, pentru modificarea legilor poliției și jandarmeriei, în sensul completării acestora cu prevederi exprese privind drepturile persoanelor conduse la secție pentru identificare."
Postat 23 Iunie 2016, 08:23 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON