URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2013, 07:31

Găinar milionar: Ca să fenteze taxa de înmatriculare, un bogătan foloseşte numere false

Găinar milionar: Ca să fenteze taxa de înmatriculare, un bogătan foloseşte numere false BLOCAT. Microbuzul adus din Austria de Dorel Ungur (medalion) e reţinut în curtea Poliţiei Salonta, unde a fost indisponibilizat până la finalizarea dosarului penal. Ca să scape, afaceristul pretinde că el n-a făcut altceva decât să bage maşina în garajul firmei. De acolo angajaţii lui or fi scos-o fără ştirea lui, şi tot fără ştirea lui au mai şi inscripţionat-o cu însemnele şi denumirea firmei, i-au pus numere false şi s-au dat cu ea prin oraş. Numai să "înghită" şi procurorii povestea...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zgârcitul are două mâini. Una lungă, cu care ia, şi alta scurtă, cu care dă. Vechea zicală i se potriveşte perfect şi afaceristului salontan Dorel Ungur.

BIHOREANUL a aflat că miliardarul îmbogăţit din petrol a ajuns din nou în atenţia organelor judiciare pentru o infracţiune pe care, de regulă, o comit găinarii de rând: şoferul său era pus să transporte muncitorii cu un microbuz având numere şi acte false. Iar asta doar pentru ca patronul să evite plata taxei de înmatriculare în contul statului...

Stop la Penny

Povestea maşinii "clonate" a lui Dorel Ungur a început pe 30 noiembrie 2011, când poliţiştii salontani au oprit un microbuz Ford Transit cu numărul de înmatriculare BH-10-CPC în faţa supermarketului Penny din centrul oraşului. La volan se afla Costel Lăcureanu, un tânăr de 26 ani, angajat al afaceristului pe cât de cunoscut, pe tot atât de controversat.

03 Adrian Tarau.jpgImplicat în construcţii, imobiliare şi petrol, Ungur şi-a început afacerile cu carburanţi, împânzind zona Salontei cu staţii purtând sigla CPC (Compania Petro Crişana Oil). Prima benzinărie şi-a construit-o pe drumul ce duce spre Vama Salonta, dar pe care în 1996 i-a vândut-o lui Adrian Tărău (foto), fiul fostului prefect, cu care se împrietenise. Imediat după aceea, a demarat construirea altei staţii, chiar vizavi, motiv pentru care Tărău s-a supărat foc, iar de atunci au rămas duşmani.

În ultimii ani, afacerile milionarului au explodat şi mai mult, graţie prieteniei cu fostul deputat PDL Ştefan Seremi, care pe vremea când partidul era la putere l-a ajutat să se "lipească" de lucrări de infrastructură în judeţ, cea mai cunoscută fiind reabilitarea DN 79 Oradea - Salonta.

Clona pe roţi

În ziua în care a fost oprit de poliţişti, Costel Lăcureanu, şoferul Crişana Pro Construct, una dintre firmele lui Ungur, ieşise în oraş să schimbe cauciucurile microbuzului cu care, de regulă, erau transportaţi muncitorii spre punctele de lucru ale societăţii. Potrivit documentelor pe care le-a prezentat agenţilor rutieri, maşina era proprietatea Agrotransport Crişana, o altă firmă patronată de Ungur. Seria înscrisă în acte nu "puşca", însă, cu cea ştanţată pe şasiul maşinii. Ca urmare, agenţii l-au condus pe şofer la Poliţie, pentru declaraţii, şi au reţinut maşina până la finalizarea anchetei.

La Poliţie Lăcureanu n-a putut spune mare lucru. "Probabil s-au încurcat actele maşinilor", şi-a dat cu presupusul în faţa poliţiştilor, iar mai târziu a procurorilor Parchetului local, care au deschis un dosar penal, sub acuzaţia de punere în circulaţie a unui autoturism cu numere false, în care şoferul a fost acuzat de tăinuire.

10 scrisori, un răspuns

Verificând în bazele de date, poliţiştii au aflat că actele şi plăcuţele de înmatriculare ale Fordului confiscat proveneau de la un alt microbuz, având aceeaşi marcă şi culoare, intrat în proprietatea Agrotransport Crişana în 2009, dar care fusese avariat în urma unui accident rutier. Dar unde erau actele originale ale maşinii confiscate?

Pentru a afla, anchetatorii au trimis în mod repetat adrese firmei Agrotransport Crişana, dar răspunsul a venit, atenţie, abia pe 3 iulie 2012, la a zecea solicitare! "Cartea de identitate a autovehiculului Ford Transit şi actul întocmit cu ocazia achiziţionării acestuia au fost pierdute", a comunicat fără alte explicaţii administratorul societăţii, Ioan Cireap, fost subofiţer dat afară din Poliţia Bihor după ce a fost prins că transporta cu maşina Inspectoratului şapte cerbi lopătari împuşcaţi la o partidă de braconaj. În uniformă şi cu arma de serviciu asupra lui!

Cum era de aşteptat, răspunsul nu i-a mulţumit pe oamenii legii, iar după încă o lună Cireap a şi fost pus şi el sub urmărire penală. Ca administrator, răspundea penal pentru tot ce se întâmpla în firmă.

Încurcături în garaj

03 Ciprian Puie.jpgLipsa de cooperare din partea firmei i-a obligat pe anchetatori să apeleze şi la evidenţele Interpol. Aşa s-a aflat, spune prim-procurorul Parchetului Salonta, Ciprian Puie (foto), că autoturismul confiscat a aparţinut în trecut... Ministerului de Interne din Austria. "Maşina a fost casată şi scoasă la licitaţie de firma austriacă Dorotheum, licitaţie la care a cumpărat-o Dorel Ungur pe 6 mai 2011", explică prim-procurorul, care trebuie să afle acum şi cine a aplicat pe maşină numerele microbuzului avariat.

Evident, bănuiala anchetatorilor este că autorul pungăşiei e chiar Ungur, care ar fi vrut să înlocuiască pe şest microbuzul avariat, fără să mai plătească taxele de înmatriculare pentru noua achiziţie. Iar ca urmare s-a folosit de actele şi plăcuţele celei vechi.

Cum era de aşteptat, afaceristul neagă că ar fi ştiut că maşina sa circulă cu numere false în oraş. "Habar nu am. Eu ştiu doar că am cumpărat microbuzul din Austria, că l-am adus în ţară şi că l-am băgat în garaj. Nu ştiu cine i-o fi pus numerele microbuzului care era defect în garaj. Nu ştiu, deci nu am nimic să declar", a spus Ungur BIHOREANULUI, evitând să explice cum de nu a încercat măcar să afle cine-ar fi avut îndrăzneala să facă acest lucru fără voia sa...

Deocamdată, ce-i drept, nici nu are de ce să-şi facă probleme prea mari deoarece, după cum zice prim-procurorul Parchetului Salonta, nici nu a fost chemat să dea cu subsemnatul, fiindcă nu e vizat direct în dosar. "Dar asta nu exclude ca pe viitor să fie audiat ori să fie învinuit", avertizează prim-procurorul. Până atunci, omul îşi vede de treburi liniştit, ştiind şi el o altă zicală românească veche: hoţul neprins e negustor cinstit...


CERCETAT, SCĂPAT
Bătălie continuă cu legea

03 Mihai Deac.jpgPovestea fentării plăţii taxei de înmatriculare prin montarea plăcuţelor unui microbuz vechi pe cel folosit în realitate la firma sa nu este prima în care numele lui Dorel Ungur apare într-o lumină penală. În vara anului 2003, de pildă, afaceristul a fost cercetat pentru vătămare corporală, distrugere şi ameninţare după ce a atacat un alt comerciant cu produse petroliere din Salonta, Mihai Deac (foto). Deşi a folosit în plină stradă o bâtă de baseball şi i-a distrus respectivului şi maşina, Ungur a scăpat fără nicio sancţiune.

În 2011, după ce BIHOREANUL i-a surprins în flagrant utilajele excavând ilegal balastru din Crişul Negru, o echipă formată din poliţiştii salontani şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale a descoperit că Ungur deţinea o balastieră clandestină şi între localităţile Arpăşel şi Batăr, motiv pentru care s-a ales cu un nou dosar, pentru executarea de activităţi miniere fără licenţă. Cazul a fost închis însă anul trecut de procurorii Parchetului Bihor, care i-au dat o simplă amendă administrativă, pe motiv că faptele sale "nu prezintă pericolul social al unei infracţiuni"!

Tot în 2011, Ungur a ajuns în atenţia procurorilor alături de fostul şef al Direcţiei Silvice, Ovidiu Bărgău, proprietarul primei crescătorii de zimbri din ţară şi vechi colaborator al lui Ion Ţiriac, pentru că ar fi pus mâna ilegal pe fondurile de vânătoare 39 Cighid, 33 Arpăşel, 3 Peri şi 31 Goronişte, pe listele proprietarilor de terenuri care ar fi acceptat să le dea în administrarea asociaţiei lor de vânătoare apărând semnături în fals, inclusiv iscăliturile a 1.000 de persoane decedate. Cercetările în acest caz n-au fost, deocamdată, finalizate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
ce penalitate sociala!
"ar fi pus mâna ilegal pe fondurile de vânătoare 39 Cighid, " mai penala cu Debuceanu ai facut asa sa ti exprim scuzele in public :))) asa analfabeta mai rar te comporti precum o baba beata :))) ia un fumm si inspira dar nu mai respira ! a pus mana alti pe tine cum au vrut si unde au vreut si tu scanceai, habar ai ce traiesti!
Postat 10 Martie 2013, 10:01 de naspa
despagubiri
DORELE PENTRU TOATA PERIOADA ASTA CAT AM STAT PE DREAPTA PT MASINA TA IMI VEI DA DESPAGUBIRI NE INTALNIM IN ISTANTA
Postat 09 Martie 2013, 21:33 de costel lacureanu
TARAN PARVENIT
Toata Salonta si imprejurimile te stiu Cap Mare, cum ai facut avere. Esti un semianalfabet, care si-a cumparat diploma de bacalaureat la Turda iar apoi si-a cumparat o diploma de licenta la Goldis. Nu erai tu cantonierul, care umplea gaurile din diguri cu lopata, la Ant? Ai furat banul public, cu tupeu si nesimtire *** cand la unul, cand la altul. Vine ziua, in care va trebui sa dai socoata umflatule! Totul se plateste. Nu toti sunt ghioceii cu care te-ai obisnuit pana acum.
Postat 07 Martie 2013, 20:03 de LELEA
ce probleme are Oradea !!! fantastic LAURA GAL isi plateste taxele si impozitele ?
asa cretinism social eu nu am mai intalnit toti isi fac griji de altii dar nu si fac probleme ca platesc impozitele ca PFA ca venit salarial, toti cred ca ei sunt mai buni dar de fapt sunt in aceiasi oala ca si UNGUR DOREL :)))) pana nu esti in situatia lui nu poti spune ca a gresit sau nu, sistemul te obliga sa faci fapte penala ca sa se distreze o marata ca laura gal si sa si ridice rnumeratia, este ok asa carnavalul ipocriziei ?
Postat 07 Martie 2013, 13:09 de vai mie !!!!
instigare la violenta, istigare la tentativa de omor, discriminare pe criterii sociale :sarac vs.mil
ce vreti sa faceti in realitate improscarea cu noroi este o maltratare psihologica adica deteriorati sufletul cuiva, STOOOP daca judecatoria nu se autosesizaa atunci sa o faca Bucurestiul, schimabati toti din functie.SCRIE penibilitati auzi propietar roman la prima ferma de zimbrii si milionari fara acte sau o situatie reala !!
Postat 07 Martie 2013, 12:32 de fa o baie ca putiii
instigare la violenta, istigare la tentativa de omor, discriminare pe criterii sociale :sarac vs.mil
ce fapta penala comite un jurnalist care nu stie ce face ? cum e posibil sa prostiti lumea daca nu are habar de ce scrie o jurnalista? instigare la violenta, istigare la tentativa de omor, discriminare pe criterii sociale :sarac vs.milionar :))) femeie cand ai mancat ultimadata ca ai creierul praf? ia ti concediu pentru vesnicie asta e dusa rau cu capul daca debiteaza si debiteaza in public asa neadevaruri, gata cu presa de doi bani , mai mult nu puteti decat sa instigati la violenta, ca informare sunteti nuli !!!
Postat 07 Martie 2013, 12:30 de fa o baie ca putiii
laura gal tu nu ai vocatie de jurnalism scrii efectiv ceva nereal ca calitate !
laura gal dezinformeaza publicul si mai grav scrie ceva ce nu este real eu am citit articolol cu prima ferma de zimbri si nu am retinut ca proprietar ar fi un roman, ce se intampla ?
Postat 07 Martie 2013, 12:23 de nu se poate !!!
nu pot sa cred ce citesc este posibil asa ceva ?
cine e proprietarul, O.B ? sunteti idioti rau !! " proprietarul primei crescătorii de zimbri din ţară şi vechi colaborator al lui Ion Ţiriac, " ce porcarii scrieti, extraordinar nu vi a luat nimeni daune pana acum !!!!
Postat 07 Martie 2013, 12:22 de nu se poate !!!
vai de voi
Acum toti aratati cu degetul! Toti "mai marii"Salontei radeti pe sub mustati. Pe cine nu a platit cum trebuie pentru serviciile prestate de vrea sa-l vada acum cu probleme??? N-am tangente cu dumnealui personal, dar din cate stiu eu sunt altii cu mai multe "muste pe caciula" decat dumnealui, asa ca mai sapati si in alte parti domnilor...ca faptele bune vad ca nu le puneti pe balanta...acuma el tre`sa fie omu`negru, omu`rau ... probabil ca unii din voi aveti rude si prieteni care lucreaza pt domnul Ungur, adica au ce pune pe masa...da nah...n-aveti voi treaba ;)
Postat 07 Martie 2013, 12:16 de Andrada T.
tamapiti sunt si jurnalisti rau !!
milionar cu credite !!! cand totul ti e ipotecat ce milionar mai esti ?
Postat 07 Martie 2013, 12:11 de aiureli
ce tarani sunt in Bihorul ista !
daca numai cu cearta puteti dialoga este Crisul mare si larg sariti in el mai botezati va din cand in cand poate scapam si de voi :))) nu statutul bogat sarac este important ci cauza care determina aceste efecte cu consecinte penale, milionari au credite deci milionari sunt cei care le acorda credite, tranani inculti si analfabeti !! luati o carte si implicati va social nu tot barfiti ca baba nefuu oare al meu o mai putea sa mi dea si mie o bucatica ca e breee barbat!
Postat 07 Martie 2013, 12:09 de vsm
Manipularea lui Roxin
Bravo, mă Roxine! Sănducule tată, ești un Garcea veritabil și îți închipui că așa, cu miziicuri dintrastea, atât cât îți poate și ție mintea, te-ai răzbunat pe Cap Mare! Păi, așa cum te lamentezi singur peste tot, el ți-a tras-o definitiv, interlop de doi bani ce ești: nu mai pupi tu în veci haina statului, pușcăria te mănâncă braconierule! Fă-ți rapid rost de rețete de chiftele și de o gonglabilă! Pune singur degetul pe hartă să știi unde te muți, că la Salonta, după liberare, nu doresc nimănui să fie în pielea ta, împielițatule.
Postat 07 Martie 2013, 11:46 de Faur Crocodilul
afacerile necurate sunt calea spre Parlamentul si Guvernul Romaniei
Acest "milionar penal" are profilul "modelului" cetateanului majoritar roman. Adica in acest gainar se regaseste majoritatea analfabeta, inculta, atotstiutoare si foarte vocala. Spre acest model se indreapta societatea romaneasca, asa ca ne asteptam sa primeasca aprecieri si sustinere din partea "opiniei publice", a "societatii civile" de tip Dogaru-Gadea-Ciuvica crescute la umbra otravita a lui Voiculescu-Ponta-Antonescu. Cu ministru de interne si Aparare ca Dusa si Stroe, nu deosebesti infractorii de autoritati, nici cand te uiti la ei, nici cand ii auzi vorbind!
Postat 07 Martie 2013, 11:35 de ministru bandit
Cap coada
Cred ca legea-i lege pentru toti si trebuie respectata de toata lummea .Multi s-au imbogatit pe spatele vostru ,si vreti sa se mai imbogateasca ,iar voi sa rabdati ??Treziti-va odata din insomnii !!
Postat 07 Martie 2013, 11:29 de Stefy
DE CE?
Este usor sa-l faci pe cineva milionar, dar oare se ne intreabam noi, care analizam faptele cate lucruri bune a facut acest om ( a creat locuri de munca, a contribuit la bugetul statului cu impozite). E foarte usor sa vorbesti despre cineva!
Postat 07 Martie 2013, 11:18 de MIA
e foarte grav daca sitemul ne TORTUREAZA cu BIRURI .
cei ce nu se adapteaza unui regim de lagar impus si ca fraierii sunt activi automat sunt CIURUITI, de ce ? faceti voi ce face el si haideti cu solutii, nu va uitati ca e MILIONAR sau SARAC, fiti DREPTI in JUDECATA mintii VOASTRE, amin !
Postat 07 Martie 2013, 08:59 de vsm
pana cand va mai SACRIFICATI in loc sa LUPTATI ?
antreprenoriat sau IOBAGIE, hotarati va !!! carpeeee nu barbati, masturbarea va face sa nu va sinucideti in rest MIZERII :)))
Postat 07 Martie 2013, 08:51 de pana cand va mai SAC
pana cand va mai SACRIFICATI in loc sa LUPTATI ?
ce cetatenie am eu ca ROMAN daca statul nu mi recunoaste DREPTURILE ??? pana cand mai mergem in DERIZORIU ? pana cand va mai SACRIFICATI in loc sa LUPTATI ? oricat de mult amanam un ESEC Tot la SANGE vom ajunge :))))) tot capul cuiva va cadea .INTRUNIRI< conferinte facute de dragul masturbarii ? noi social avem o problema majora nu mai stim ce VREM :)))?!!!
Postat 07 Martie 2013, 08:50 de pana cand va mai SAC
LEGEA nu este BUNA !!!!
ok dar nu este LOGIC ca tot ce depinde de buna desfasurarea a unei afacerii sa fie TAXATA , nu are logica si vreti sa dezvoltati ANTREPRENORIATUL prin BIRURI si BIRURI< de ce nu iesim in strazi, voi ne credeti SCLAVI ? LEGEA nu este BUNA !!!! decat sa fac fapte penale mai bine dorm si imi cer drepturile :ajutor social, subventii, etc.NU SUNT trebuie discutate la CEDO :))))) nu mai faceti fapte PENALE, nu are rost !!! nu mai fiti HAIDUCI PROSTYY :))) adica HOTI si carpe pe romaneste.
Postat 07 Martie 2013, 08:47 de mai bine dorm
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON