URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2012, 12:50

Florica Cherecheş: "Dacă te plângi şi te uiţi la telenovele nu rezolvi nimic!"

Florica Cherecheş: "Dacă te plângi şi te uiţi la telenovele nu rezolvi nimic!" PROVOCARE. Florica Cherecheş şi-a asumat funcţia de viceprimar al Oradiei conştientă că mandatul îi va da bătăi de cap. "Un an e o perioadă suficient de scurtă ca să nu poţi începe un proiect de anvergură de care să îţi legi numele, dar suficient de lungă ca să te scoată din activitatea ta curentă şi să-ţi dea viaţa peste cap", spune viceprimăriţa
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biroul viceprimarului Florica Cherecheş are ecoul unui apartament luat cu chirie. Golite pe fugă, vitrinele găzduiesc doar dungile lăsate în praf de ramele fotografiilor fostului locatar. Lipsesc până şi perdelele. Secretara le-a dat la spălat după plecarea doctorului Gheorghe Carp, fumător înrăit. Două vaze cu trandafiri având petalele creponate de vreme sunt singurele pete de culoare. Normal, pe galben. "Nu m-am decis dacă să îmi aduc ceva. Abia m-aş instala şi ar trebui să plec", se scuză viceprimăriţa. Vocea femeii nu dezvăluie însă nicio undă de regret, aşa cum nici chipul nu-i trădează vârsta.

Aleasă viceprimar lunea trecută, cu sprijinul primarului Ilie Bolojan şi votul a 16 din cei 27 consilieri locali, femeia ocupă locul vacantat prin demisia doctorului Gheorghe Carp, numit manager al Spitalului Judeţean. Şi nu pare deloc timorată că va trebui să facă muncă de bărbat...

Căderi şi reveniri

- Oradea este condusă, în premieră, de două femei. La ce să ne aşteptăm?

- La lucruri bune (râde), pentru că în general femeile sunt responsabile, muncitoare, capabile să ducă multe proiecte deodată şi să se gândească la cele mai mici detalii în toate domeniile pe care şi le asumă.

- În prima conferinţă de presă de după alegerea dvs. ca viceprimar, v-aţi definit ca fiind o luptătoare. Ce v-a determinat să vă caracterizaţi aşa?

- Primul moment de răscruce a venit în martie 1991, când după 8 ani ca inginer la Înfrăţirea, am fost disponibilizată. E un sentiment foarte neplăcut să vezi că societatea nu mai are nevoie de tine. Ca să fie şi mai greu, soţul meu a murit într-un accident de maşină la vârsta de 35 de ani. Eu eram şomer neindemnizat, fiindcă trecuse perioada de şase luni de la disponibilizare, aveam doi copii, unul de 6, altul de 8 ani, şi eram însărcinată în cinci luni cu al treilea. Echilibrul personal, familiar şi profesional, totul îmi era dat peste cap. M-am mobilizat. Trebuia să o fac pentru copiii mei. Am acceptat o slujbă de profesor de blockflote (n.r. - un instrument asemănător flautului) la Institutul Emanuel.

M-am recăsătorit după doi ani şi am găsit un sprijin în actualul meu soţ. Practic, s-a căsătorit cu mine şi cu cei trei copii... După patru ani de blockflote, a trebuit să o iau de la capăt pentru că nu aveam şi nici nu doream să urmez studii muzicale. Patru ani am lucrat ca traducător din limba engleză, după care am avut al patrulea copil. Când m-am întors la muncă am rămas iar fără serviciu. Mi-am luat atestat de traducător, dar degeaba.

În 2000 am primit provocarea de a înfiinţa o asociaţie, Integra, care să ajute femeile aflate în dificultate prin cursuri de antreprenoriat şi prin mici credite. Instantaneu m-am identificat cu grupul ţintă. Ştiam din proprie experienţă că o femeie îşi poate schimba viaţa. Trebuie doar să îşi depăşească starea de comoditate, să creadă în Dumnezeu şi să muncească. Pentru că, dacă te plângi şi te uiţi la telenovele, nu rezolvi nimic!

Cu ochii pe ceas

- Sunteţi mamă, chiar şi bunică, director de fundaţie, masterand în economie socială... Cum le împăcaţi pe toate?

- Sunt disciplinată. Îmi programez totul chiar dacă, din păcate, a trebuit să renunţ tocmai la lucrurile care îmi plac. În afară de gimnastică, o dată sau de două ori pe săptămână, mare lucru nu mai pot face. Încep dimineaţa devreme şi las laptopul din braţe seara la unsprezece. Familia mă susţine enorm. Mi-am crescut copiii într-un climat de independenţă, atribuindu-le de mici responsabilităţi în aşa fel încât toţi ne distrăm şi toţi lucrăm. Mergem împreună la film şi ne facem vacanţa tot împreună. Deşi considerăm că este foarte important să fim împreună, niciunul nu este totuşi dependent de celălalt. Nimeni nu aşteaptă să i se pună masa sau să i se spele farfuria. Toată lumea se descurcă.

- Ce v-a determinat să intraţi în politică?

- Faptul că mi s-a acordat încredere. Domnul Ilie Bolojan a lansat ideea primenirii partidului cu oameni cu caracter, integri şi cu simţ de răspundere. Sincer, nu ştiam prea multe despre PNL, dar studiind mi-am dat seama că mă identific cu valorile specific liberale de democraţie, demnitate umană, etică şi, mai ales, încurajarea iniţiativei private.

Deşi pun mare accent pe latura socială, sunt împotriva ajutorării care creează dependenţă. Am susţinut imediat propunerea domnului primar ca beneficiarii cantinei sociale să facă ceva în schimbul ajutorului primit. Mă deranjează, însă, că majoritatea aduc acte că nu pot munci. Înţeleg, eşti sărac, dar poţi mătura frunzele în parc, prestând o muncă în folosul acestei comunităţi care îţi dă de mâncare...

Între Dumnezeu şi neamul meu

- În ce măsură apartenenţa la confesiunea baptistă v-a influenţat cariera?

- Religia mi-a dat un sistem de valori. Eu cred într-un Dumnezeu personal care se implică în toate domeniile vieţii tale dacă îi ceri acest lucru. Există principii după care îmi călăuzesc viaţa, dar ceea ce m-a format foarte mult şi ceea ce văd că ajută la caracterul unui om sunt provocările, problemele şi necazurile. Nu se formează un caracter frumos prin reuşite şi aniversări, ci prin provocări şi necazuri. Vedem în jurul nostru copii de bani gata care au avut o viaţă uşoară, dar nu ajung oameni de caracter, considerând că totul li se cuvine, în vreme ce copii săraci, care au fost responsabilizaţi de mici, au ajuns oameni de încredere....

- Cât de adevărat este că alegerea dvs. ca viceprimar e o trambulină pentru alegerile generale de la sfârşitul acestui an?

- Da, mă gândesc la această posibilitate, dar depinde şi de ceea ce se întâmplă anul acesta. Mă rog în fiecare zi lui Dumnezeu să mă ajute să nu mă compromit, să nu fac vreo prostie, să nu-mi scape ceva ce ar putea să dăuneze orădenilor. Iar asta nu pentru că vreau să ajung nu ştiu unde... Nu am urmărit deloc să-mi pun pe cartea de vizită titulatura "viceprimar". Dimpotrivă, a trebuit să renunţ la o mulţime de lucruri. Eu aveam o viaţă foarte confortabilă la Integra din toate punctele de vedere, am proiecte superbe în implementare şi îmi pare rău că a trebuit să renunţ la o parte din ele...

Priorităţile Oradiei

- În calitate de coordonator al Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Europeană, ce proiecte le consideraţi prioritare?

- Proiectele legate de termoficar sunt extrem de importante. Dacă dăm greş, va fi groaznic! Vreau să mă asigur că atâta cât ţine de mine totul va merge bine, şi mă bazez cu încredere pe echipa domnului director Marcel Boloş.

Apoi urmează proiectele pentru susţinerea mediului de afaceri, Parcul Industrial, infrastructura de drumuri... Nici nu pot să spun care sunt mai importante. De fapt, nu cred că ne putem permite să ne ducem unidirecţional, trebuie să ne îngrijim de toate. Trebuie să relansăm viaţa economică a acestui oraş, odată vibrant şi foarte activ, dar care a ajuns un oraş de cumpărători din mall-uri care nu au pe ce bani să cumpere!

- Cum vă gândiţi să atrageţi investitori având în vedere că Instituţia Arhitectului şef acordă cele mai importante avize pentru demararea unei construcţii?

- Ceea ce trebuie să acorde Direcţia de Urbanism este deschiderea faţă de oricine care vine să facă ceva. Eu personal am dus investitori la domnul primar deja din 2008. Realizam că în cazul unora putea fi o pierdere de vreme, dar trebuia să vedem cu ce pot ajuta oraşul. Asta e numărul unu. Doi: scurtarea timpului de aşteptare pentru orice tip de documente. Vrem să eliberăm în cinci zile autorizaţiile de construire. Pentru asta trebuie să se regândească sistemul şi să se delege responsabilitatea. Nu mai există figuranţi care spun: "OK, semnez asta că oricum mai verifică alţi trei după mine...".

Politica milei

- Sunteţi unul din iniţiatorii campaniei "Oradea pune suflet", prin care oraşul adună fonduri pentru sport, sănătate şi cultură. Mai există orădeni capabili de altruism?

- Trebuie să spun că nu cerem firmelor bani în plus. Dacă cineva vrea să facă o donaţie, e foarte apreciată, dar aici este vorba de a redirecţiona un procent din impozitul pe profit pe care oricum îl plătesc la bugetul de stat. Ce se întâmplă? De pildă, zilnic, cinci bihoreni sunt diagnosticaţi cu cancer. Avem, deci, nevoie ca de aer de Centrul Oncologic şi de Centrul de îngrijiri paleative, aflate acum în construcţie, cu o parte din bani proveniţi din donaţii. Sunt totuşi uşor dezamăgită, pentru că mi-ar fi plăcut să strângem mai mult. Fără să spun nimănui, mi-am stabilit ţinta de un milion de euro raportându-mă la faptul că, pe lege, am fi putut reţine în judeţ 7 milioane de euro. Faptul că s-au adunat doar 500.000 lei a fost o dezamăgire. În acelaşi timp sunt însă bucuroasă pentru fiecare leu donat şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care au redirecţionat aceste sume, întrucât au demonstrat că orădenii ştiu să pună suflet...

Bolojan, "pocăitul"

- Sunteţi neoprotestantă, domnul Boloş, subalternul dvs, este preot ortodox. Cum veţi colabora?

- Foarte bine! Cu Marcel avem aceleaşi principii şi aceaşi credinţă în Dumnezeu. Povestim seara pe messenger: "Părinte, mi te spovedeşti?", şi el zice "No, iarăşi m-am certat cu primarul tău...". (râde) Când se ceartă, e "primarul tău", când nu, e "primarul nostru".

Adevărul e că m-au deranjat discuţiile despre mutarea liceului ortodox de la ultima şedinţă a Consiliului Local şi că domnul primar a fost acuzat că cine ştie ce pune la cale. E foarte greşit ce se spune, pentru că un om mai principial eu n-am văzut. S-a spus despre dumnealui inclusiv că s-ar fi pocăit. Şi ştiţi ce mi se pare foarte josnic? (iritată) Ce-ar fi fost rău dacă se pocăia?! Ce-i rău dacă eu sunt pocăită?! Care-i problema?! De ce n-aş putea lucra pentru oraşul ăsta?! Cunosc greco-catolici pe care îi respect foarte mult, la masterul pe economie socială am invitat doi preoţi ortodocşi, cu părintele Lazăr de la Fundaţia "Sfinţii Trei Ierarhi", de asemenea colaborez...

- Vă revoltă asemenea referiri?

- Da! Pentru că sunt dovada unei duble măsuri. N-am văzut niciodată în ziare "ortodoxul Bolojan", dar am văzut "penticostalul" şi "fratele" Ţîrle. Nu cred că e corect să se scoată în evidenţă aşa religia cuiva. Pe de altă parte, totuşi, e un lucru bun. Faptul că lumea în general are aşteptări mai ridicate de la evanghelici ne obligă să fim mai buni şi mai corecţi... Mi-am şi zis, "Uită-te, ce frumos, se foloseşte Dumnezeu de ziarişti, partide şi de toată lumea ca să ne ajute să trăim o viaţă aşa cum toţi ar trebui să trăim, pentru că toţi ar trebui să fim cu principii, să ne iubim semenii, să nu minţim, să nu înşelăm şi să nu furăm". Într-un fel, asemenea reacţii arată modul în care glumeşte Dumnezeu...


CINE ŞI CUM
Caracterizări în trei cuvinte

Ilie Bolojan - integru, bun administrator, principial
Rozalia Biro - consecventă, puternică, loială
Radu Ţîrle - familist, ambiţios, diplomat
Dorin Corcheş - ambiţios, incisiv, glasul opoziţiei


LUPTĂTOAREA
Asul din mânecă

Născută la Vintere, pe 31 ianuarie 1960, Florica Cherecheş a copilărit în Oradea şi a absolvit Facultatea de Mecanică din Cluj. Mamă a patru copii, a fost pe rând inginer, profesor de muzică, traducător, iar în final director executiv al Fundaţiei Integra Oradea. A intrat în politică în anul 2008, alături de echipa liberalului Ilie Bolojan. Din poziţia de consilier local s-a ocupat de domeniul social, promovând proiecte finanţate cu fonduri europene ce vizau reabilitarea unor clădiri din Oradea care vor fi puse la dispoziţia unor organizaţii precum Centrul Iedera pentru copiii cu sindrom Down ori Fundaţia pentru bolnavii de scleroză multiplă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
Stimata Doamna, va felicit!
Sunt placut surprins sa descopar asemenea oameni! Sunt de-o valoare remarcabila! Constat ca unii trec prin lume incercand sa o schimbe in bine cand altii o distrug....prin vorbe, prin fapte, atitudini si ganduri... Doamna, va felicit pentru efortul pe care-l depuneti avand cele nobile scopuri, pentru curajul de a infrunta tupeul si dezgustul oamenilor fara principii si pentru credinta continua in Dumnezeul care poarta de grija! Am mai prins dor de viata citindu-va povestea! Multulesc!
Postat 13 Decembrie 2012, 12:41 de Loghin
chestie de interpretare
@un evanghelic: stii ceva? probabil nimeni nu ar folosi expresii ca: \"fratele\", \"sora\", \"pocaitul\"daca exact cei in cauza nu ar face tot posibilul sa iasa in evidenta in acest sens. sau daca cei ajunsi in functii importante nu si-ar angaja subalterni exclusiv din aceasta zona(un exemplu este si N.P., adusa de Tarle). ce e asta cu rugaciuni obligatorii lunea dimineata(daca am inteles foarte exact), practica lui Tarle la CJ(si cei care nu ar dori sa participe o fac totusi, de frica!). Romania este un stat LAIC si fiecare crede cat si cum considera de cuviinta dar acest lucru nu trebuie facut nici ca o obligatie si nici ostentativ!
Postat 01 Februarie 2012, 11:56 de dante
in sfarsit
Sper ca ceea ce afirmat Chereches sa va faca pe astia de la eb sa pricepeti ca evanghelici nu is paria societati ci un model demn de urmat intr-o Romanie cu tendinte maneliste N-am văzut niciodată în ziare "ortodoxul Bolojan", dar am văzut "penticostalul" şi "fratele" Ţîrle. Nu cred că e corect să se scoată în evidenţă aşa religia cuiva. Pe de altă parte, totuşi, e un lucru bun. Faptul că lumea în general are aşteptări mai ridicate de la evanghelici ne obligă să fim mai buni şi mai corecţi...
Postat 01 Februarie 2012, 11:29 de un evanghelic
PS
@Felicia: 1. In comentariul meu, cordeluta si baticul sunt un simbol! 2. Ce te face sa crezi ca nu muncesc?
Postat 30 Ianuarie 2012, 23:58 de dante
mor de gelozie
@Felicia: cu baticul cam ai dreptate! multe surioare nu-si mai pun nici macar cordeluta cand se duc la Adunare! Bad bad bad! Mi-am pus cordeluta-n par, mai/sa fiu feminina/ca o felina/sa creada lumea ca eu sunt cea mai crestina!/Mai cordeluta te rog nu fi rea/Faci parte sigur din viata mea/La la la...........
Postat 30 Ianuarie 2012, 23:55 de dante
femeie
@dante Vezi tu cumva batic pe capul d-nei Chereches? Nu meriti nici o explicate, dar de dragul altor femei care se izbesc de multe greutati iata ce zic: Ma incurajeaza prin felul in care s-a ridicat oridecate ori a fost doborata de problemele vietii. Nu s-a lasat descurajata, nici inselata, ci cu multa perseverenta si multa munca s-a ridicat, s-a pregatit, si a continuat lupta! Esti gelos pe munca ei si izbanzile ei! Mai bine ai munci decat sa jugnesti!!!
Postat 30 Ianuarie 2012, 16:51 de Felicia
felicita
@Felicia: ne poti explica pe intelesul nostru cam cum te incurajeaza surioara? sa-ti pui baticul mai bine pe cap?
Postat 29 Ianuarie 2012, 02:12 de dante
O NIMENI
ACEST PRIMAR BOLOJ L-A SACRIFICAT PE D-L CARP (FOST VICEPRIMAR) PT A O PROMOVA PE "FEBLETEA LUI ZISA CHERECHES" * IN SPERANTA CA V-A ADUCE VOTURI LA PNL
Postat 28 Ianuarie 2012, 16:53 de ADEV
femeie
Felicitari Florica Chereches!!! Suntem alaturi de tine! Esti o incurajare ptr. mine si sute de alte femei!!! Imi place si cum e scris articolul de Dan Simai!
Postat 25 Ianuarie 2012, 15:21 de Felicia
Bihorel
Raita, potoleste-te!
Postat 19 Ianuarie 2012, 15:46 de Bihorel
TURBATUL
CENZURAT
Postat 19 Ianuarie 2012, 09:08 de CATELUS
intrebare pentru otl - aceeasi vesnic nesimtiti vatmani
de ce vatmanii nu asteapta oamenii pe care ii vad ca alearga dupa tramvai? s-a intamplat ieri la ora 14.10, in statia de la mobila alfa -- tramvaiul era in statie, iar cand io cu colegii mei am fugit spre tramvai, dobitocul de vatman a inchis usile intentionat si a plecat din fata noastra cu un zambet de nesimtit. csuzi stie de asta? este frig rau dimineata si nu se da caldura in tramvaie, bine ca otl ne arde la buzunare cu abon lor unic, pe care trebuie sa-l platesc din salar de 650 ron. rusine, otl! rusine sa va fie! pana cat asemeni comportament de la voi???
Postat 18 Ianuarie 2012, 23:20 de zoli csarkas
perversii platiti
ASTA UNDE A FOST PANA ACUMA
Postat 18 Ianuarie 2012, 19:27 de bihoreanul blatuit
perversii platiti
Bhoreanul rusine,a ti sters mesajele care sant contra coruptului,perversului,pedofilului,BOLO,,,,,,,,,,,,SA TI FIE RUSINE DINU PATRICIU,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Postat 18 Ianuarie 2012, 19:25 de bihoreanul blatuit
Felicitari
Desi nu o cunosc, pare o Doamna de bun simt, spre deosebire de fostul care parea prost crescut si cu aere doctorale, desi nu e decat un pigmeu uman.
Postat 18 Ianuarie 2012, 18:48 de Demostene
invisible 6
cat despre neo protestanti va spun sincer ca nu ii agreez nu pentru ca au alta confesiune(este ABSOLUT DREPTUL FIECARUIA sa-si aleaga confesiunea)ci din cauza minciunilor pe care multi le debiteaza si datorita faptului ca multe femei considera ca o cordeluta le face...elite. acesta este motivul pentru care in 2008, desi sunt simpatizant PNL, sa nu-l pot vota pe Tarle. Si iata ca NU M-AM INSELAT. Singurul personaj(care am inteles ca este adventist)pe care il accept si il stimez maxim este MIHAI GADEA. Nu va ramane decat sa ma convingeti sa fiti a doua!
Postat 18 Ianuarie 2012, 15:08 de TDS
invisible 5
Va place tabloul descris? Ma intreb ce spune personajul meu favorit din PMO, seara inainte de culcare: Iarta-ma Doamne, pentru ce am facut? Si ma mai intreb daca doarme linistit(probabil ca si el are insomnii ca de multe ori il vad \"invisible \"pe net la ore tarzii(asta e, adresa de mail este publica si exista programe de depistare iar eu sunt curios). Sau poate discutati despre contracte castigate la PMO de fosti parteneri ai sai(numai o minte luminata ca a lui poate crede ca din calitatea de actionar SE DEMISIONEAZA!!!)
Postat 18 Ianuarie 2012, 15:03 de TDS
invisible 4
Stiati ca in Instanta IMPACT este reprezentata de o casa de avocatura apropiata lui Predoiu sau uneori de Traian Briciu(cel care a castigat suma fabuloasa pentru costanda!).Daca nu ati stiut pana acum iata ati aflat . Si pentru ca "Toate acestea trebuiau sa poarte un nume" li s-a spus simplu: IMPACT&UDREA&PREDOIU&FILIP&BOLOS!!!!!!!!!!!!!
Postat 18 Ianuarie 2012, 14:56 de TDS
invisible 3
Si ca IMPACT face in continuare presiuni si(chiar)castiga in Instanta dreptul de a cumpara terenurile din cartierul EUROPA la acelasi pret si nu la cel fixat de comisia de evaluare din PMO? Stiti ca nici acum nu este clar statutul caselor nevandute din cartier si nu se stie exact daca IMPACT plateste toate taxele si impozitele(pentru ele si terenuri)? Stiti ca IMPACT nu intretine gradinile caselor nevandute si nici alveolele din fata lor si ca numai la insistentele mele Politia locala a luat unele masuri? stiati ca nici acum nu au fost finalizate toate trotuarele din Cartier? Stiati ca situatia de la Cluj este si mai dramatica in ceea ce priveste cartierul LOMB(tot IMPACT, tot PDL)? Stiati ca elena Udrea detine un imobil in cartierul bucurestean CLASS edificat tot de IMPACT si ca se vorbeste ca si in Oradea exista o situatie similara?
Postat 18 Ianuarie 2012, 14:53 de TDS
invisible 2
Stiti ca si acum acelasi personaj cu care conversati seara sustine ca nu era treaba lui sa se implice in contractele semnate de clienti cu IMPACT desi contractul de asociere de care am vorbit a fost calificat chiar de juristii PMO drept o stipulatiune pentru altul in care CLO intr-o astfel de constructie juridica avea obligatii fata de "tertul beneficiar"(clientul IMPACT? Stiti ca acest contract dintre CLO si IMPACT a fost semnat urmare unei LICITATII PUBLICE care nu a fost respectata de catre IMPACT iar CLO(PMO< AIO)au tacut? Stiti ca am primit adresa SCRISA de la Primarie in care se recunoaste ca acel contract de asociere in participatiune NU A FOST PUBLICAT sau NU S-A COMUNICAT CU NICI O PERSOANA decat IMPACT si ca urmare prevederile sale nu puteau fi cunoscute de catre clienti inainte de semnarea contractelor cu IMPACT decat daca cineva din PMO le atragea atentia DAR NU AU FACUT-O? Stiati ca initial clientul trebuia sa achizitioneze prima data TERENUL, apoi casa dar portocaliii au dat o HCL si au schimbat regula in timpul jocului? Stiati ca D-l BOLOJAN s-a opus vanzarii in continuare a terenurilor la pretul de 16 E/mp pe motiv ca IMPACT nu si-a respectat angajamentele?
Postat 18 Ianuarie 2012, 14:47 de TDS
invisible
Îmi închipui cât de interesante sunt discuțiile pe mess cu DJ BOBO! de-aia probabil stă "invisible", să nu vă deranjeze nimeni! By the Way, stiți că Primarul Dvs. a promovat în Instanță o acțiune împotriva SC IMPACT DEVELOPER&CONTRACTOR SA pentru recuperarea unei sume de aprox. 1.500.000 E, tocmai pentru că el și Primarul lui de-atunci(Filip)au acoperit prin toate mijloacele posibile matrapazlâcurile acestui dezvoltator? Pentru că nu și-au facut treaba și nu au urmărit derularea contractului de asociere în participațiune încheiat între IMPACT și CLO? că au dat dispoziții precise(asta o știu pe surse, nu am dovezi)ca în Instanță Primăria să se situeze de partea IMPACT și nu a clienților păcăliți? A trebuit să câștige D-l Bolojan în 2008 din primul tur pentru ca poziția PMO să se schimbe, doar că era prea târziu! Și atunci poate cineva să creadă în ipocrizia unui asemenea personaj ca DJ BOBO?
Postat 18 Ianuarie 2012, 14:39 de TDS
felicitari!
Spor la munca! Suntem alaturi si ne bucuram de reusita!
Postat 18 Ianuarie 2012, 13:52 de lisa
Felicitare
Felicitari doamnei Florica Chereches pentru ceeace ce a facut pana acum in viata activa,pentru ea,familie si comunitate.Este un exemplu demn de urmat din toate p.d.v pentru toti politicienii din Bihor si chiar din toata tara.Ma bucur ca am exemple pozitive de politicieni romani pe care pot sa le amintesc in dicutiile cu cu cei interesati din Danemarca unde locuiesc de peste 23 de ani. Succes in viitor si sa auzim numai de bine. I.Z.
Postat 18 Ianuarie 2012, 13:40 de I.Z.
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON