URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Noiembrie 2012, 16:41

Florian Bodog, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii: "Am demonstrat că pot fi util oraşului"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conferenţiar universitar, decan, secretar de stat, specialist în chirurgie reparatorie şi estetică, politician PSD, mai nou candidat pentru Senat în colegiul 4 Oradea. La nici 41 de ani, Florian Bodog este plin de funcţii, activităţi şi, implicit, de probleme. Mai tot timpul pe drumuri, între Oradea şi Bucureşti, telefoanele îi sună non-stop, iar când este acasă, în anticamera biroului de la Facultatea de Medicină îl aşteaptă puhoi de lume.

Când şi când, mai ajunge şi erou în BIHOREANUL, care se încăpăţânează să-l întrebe de ce stă în atâtea funcţii. Iar doctorul o ţine pe-a lui: zice că le poate duce pe toate, căci se simte în putere. Ba chiar că nici n-am văzut tot ce poate...

Nu-i ruşine să munceşti

- Traseul dvs. profesional este fulminant, ceea ce v-a atras multe critici. Cum aţi "ars" aşa etapele?

- Recunosc că traseul meu e fulminant, pentru că abia am trecut de 40 de ani. Dar în această scurtă perioadă am trecut prin toate treptele, atât pe linie didactică, cât şi managerială. Sunt doar conferenţiar, grad la care am ajuns parcurgând etapele, de la preparator la asistent şi apoi şef de lucrări. Decan am devenit în urma unui concurs organizat de Universitate, însă înainte am fost şi secretar ştiinţific, şi prodecan.

- Folclorul spune că "la bază" aţi fost brancardier, iar ca specialist în chirurgie plastică v-aţi ocupat doar de liposucţii pentru femeile interesate să arate mai slabe şi de măriri de sâni. Care e adevărul?

- Am urmat Liceul Sanitar şi am lucrat ca asistent medical atât după absolvire, cât şi în facultate, chiar şi în anii mari, e drept că doar cu jumătate de normă. Trebuia să-mi ajut familia şi să mă întreţin. În ce priveşte legenda cu brancardierul, aceasta a pornit de la personalul spitalului. Dar, dacă ar fi fost necesar, aş fi făcut şi meseria asta, căci nu-i ruşine să munceşti. Ca şi chirurg, particip împreună cu alţi medici şi la manevrarea pacienţilor, deci fac şi muncă de brancardier. În ce priveşte activitatea în specialitate, cred că există o confuzie între chirurgia plastică şi cea estetică. Aş vrea să amintesc un episod relatat şi de presă, despre o fetiţă muşcată de un câine, căreia i-am făcut reconstrucţie de ureche, sau pot adăuga alte numeroase cazuri de microchirurgie reconstructivă. Liposucţiile şi chirurgia estetică le fac doar în clinica privată a profesorului Bratu de la Timişoara.

- De ce nu aţi emigrat, la fel ca alţi medici tineri, în Occident?

- Am avut ocazia să fac numeroase stagii de pregătire în străinătate. Cel mai îndelungat a fost de 6 luni în Franţa, unde mi s-a propus să rămân pe un post de şef de compartiment. Am refuzat pentru că aveam familia aici, pentru că sunt legat de Oradea şi pentru că aici vreau să trăiesc şi să îmbătrânesc.

- Ce rol a avut în cariera dvs. răposatul rector Teodor Maghiar şi fiii săi, care vă sunt naşi de cununie? Pe ce criterii i-aţi ales?

- Teodor Maghiar a avut acelaşi rol în cariera mea ca în cea a tuturor absolvenţilor. Prima oară l-am cunoscut ca pacient, pe vremea când eram asistent medical. Pe fiii domniei sale i-am cunoscut încă de când erau rezidenţi, iar eu conduceam serviciul de urgenţe chirurgie la spitalul vechi. Am lucrat împreună cu fraţii Maghiar şi aşa ne-am împrietenit. Adi Maghiar este naşul meu de cununie, iar amândoi sunt naşii fetelor mele, în virtutea prieteniei care ne leagă.

Lobby pentru Universitate

- Cum aţi devenit manager la Spitalul Judeţean şi ce a rămas de pe urma dvs? BIHOREANUL a mai scris, de pildă, citând un audit al Consiliului Judeţean, despre licitaţii cu dedicaţie şi firme de casă care gravitează în jurul spitalului...

- Am devenit manager ca urmare a susţinerii PSD Bihor, al cărui membru sunt din 1994. Spitalul era într-o situaţie grea, avea datorii de peste 140 miliarde de lei vechi şi am reuşit să reduc o mare parte din ele. Dar ca manager nu am venit din neant. Eram deja şeful secţiei urgenţe. Cu privire la licitaţiile cu dedicaţii s-au făcut multe speculaţii. Vreau să vă spun doar că în 2010 revista Capital a publicat un clasament al firmelor cele mai active pe licitaţiile electronice. Locul I a fost ocupat de Ministerul Administraţiei şi Internelor, iar locul II de Spitalul Judeţean din Oradea, pentru că noi puneam toate licitaţiile pe SEAP. Ştiu şi eu despre auditul Consiliului Judeţean. Mi s-a reproşat un singur lucru, că la plecarea mea s-a găsit în stoc hârtie igienică şi materiale de curăţenie pe 6 luni. În afară de faptul că la nivelul cheltuielilor generale sumele erau infime, achiziţionarea acestor materiale a avut ca scop diminuarea cheltuielilor. Aceste produse le-am cumpărat de la o firmă protejată, adică din aceea care angajează persoane cu handicap, iar în acest caz taxele sunt mai mici.

- BIHOREANUL v-a mai criticat pe tema asta: de ce nu aţi renunţat la funcţia de decan după ce aţi fost numit întâi şef de cabinet al fostului ministru Ritli Ladislau, în guvernarea PDL, iar apoi, în guvernarea USL, secretar de stat în Minister?

- Când am fost şef de cabinet la domnul ministru Ritli eram doar prodecan. Din start vă spun că nicio funcţie deţinută la Bucureşti nu este în incompatibilitate cu cea de decan. M-am gândit că dacă lucrez în Capitală pot să ajut mai bine facultatea, am acces mai uşor la colegii din Ministerul Educaţiei. Aşa am reuşit să aduc pentru Facultatea de Medicină încă 80 de locuri în plus. Avantajul e că 80 de tineri pot învăţa acasă şi, în plus, aşa n-am fost nevoiţi să reducem posturile unor cadre didactice. Tot Universităţii am mai adus încă 50 de locuri bugetate de masterat...

70% din banii sănătăţii merg pe salarii

- Cu ce vă ocupaţi, concret, la Minister?

- Eu răspund de sănătatea publică, adică de toate aspectele ce ţin de autorizarea instituţiilor de sănătate şi de formarea profesională a cadrelor medicale. De asemenea, răspund de relaţiile internaţionale şi gestionez şi problema rromilor. Poate nu ştiaţi, dar la Ministerul Sănătăţii, la cel al Educaţiei şi la Ministerul Afacerilor Europene există astfel de direcţii, care au ca scop integrarea rromior în societate.

- Unde se scurg sumele uriaşe care intră în Sănătate?

- Eu zic că sumele nu sunt uriaşe, ba din contră, toată lumea ştie că sistemul e subfinanţat. Legat de sumele importante care se tot spune că dispar, cred că ar trebui ca organele abilitate să-şi facă datoria. E drept că în ultimii 10 ani s-au făcut alocaţii tot mai mari în sănătate, dar 70% din fonduri merg pe salarii. Între timp au crescut şi salariile, şi preţurile medicamentelor, şi cele ale utilităţilor, aşa că Sănătatea practic nu beneficiază de bani mai mulţi.

- Spuneţi-ne câteva măsuri care ar putea însănătoşi Sănătatea.

- Ar trebui să aplicăm noul pachet legislativ, care deocamdată este în dezbatere publică. Ştiţi bine că vechiul proiect, cel care a declanşat revolta cetăţenilor, prevedea ca până şi medicina de urgenţă să fie plătită de către pacienţi. În noua variantă, prioritate are partea socială a asistenţei medicale, conform politicii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Sunt conştient că nu se pot rezolva toate problemele printr-o lege, mai avem neapărat nevoie de manageri profesionişti, care să folosească judicios şi responsabil banul public. Dacă sunt îndeplinite aceste condiţii, cred că în 2-3 ani multe din probleme se pot rezolva.

- Ne pleacă medicii peste hotare. Cine ne vor trata peste câţiva ani? Vracii?

- Să ştiţi că nu doar România, ci toate ţările Comunităţii Europene se confruntă cu aceste probleme. Medicii din Germania pleacă în SUA, iar în locul lor merg medici de la noi. Iar noi, la rândul nostru, suntem alimentaţi cu medici din Republica Moldova sau din Bulgaria. De obicei pleacă medici tineri, căci cei cu experienţă nu sunt întotdeauna dispuşi s-o ia de la început. Guvernul USL, în strategia pe Sănătate, a adoptat câteva măsuri pentru stoparea exodului, prin politici salariale. În centrele universitare nu se simte atât de acut plecarea cadrelor, dar în anumite zone a început să devină o problemă. Cred că s-a făcut o mare greşeală când universitari bine pregătiţi au fost scoşi la pensie. Acum, deşi cererea de medici e foarte mare, nu putem creşte numărul de studenţi decât în condiţiile scăderii calităţii actului de învăţământ, lucru inacceptabil.

Bani pentru spitale

- Fostul minsistru Cseke Attila se laudă că a adus o grămadă de bani pentru spitalele din Oradea. Dvs. cu ce vă lăudaţi?

- Şi fostul ministru Cseke, şi domnul Ritli au adus bani mulţi în judeţ, ceea ce este un lucru foarte bun. De când sunt secretar de stat, adică de mai puţin de trei luni, am atras cam 2 milioane de euro, pentru Centrul Oncologic şi achiziţionarea unui RMN la Spitalul Judeţean. Aceste investiţii permit cetăţenilor accesul la servicii medicale performante, fără să fie nevoiţi să plece în alte oraşe. Erau absolut necesare şi, altminteri, ar fi fost făcute de Primărie din bugetul propriu. Aşa, însă, am reuşit să degrevăm municipalitatea de cheltuieli, ca să poată direcţiona banii spre alte proiecte. Oricum, sunt hotărât să contribui şi la finalizarea celorlalte proiecte începute, cum ar fi blocul operator de la Spitalul Judeţean, reparaţiile capitale de la Neuropsihiatrie, modernizarea Maternităţii, noua Staţie de Ambulanţă Bihor şi a Spitalului de Recuperare din Băile Felix.

- Care sunt nevoile stringente ale spitalelor din Bihor?

- Spitalele noastre se apropie simţitor de standardele celor de peste graniţă, cu care suntem în concurenţă directă. De anul viitor intră în vigoare Directiva Europeană de Asistenţă Medicală Transfrontalieră, care permite migrarea liberă a pacienţilor. Aceştia se vor putea trata în Ungaria sau Austria, de exemplu, iar bugetul nostru va suporta cheltuielile legate de spitalizare. Vor apărea cheltuieli suplimentare dacă noi nu vom reuşi să oferim servicii de calitate şi în care cetăţenii să aibă încredere. La ora actuală, cred că cel mai mult le lipseşte spitalelor din judeţ comunicarea cu pacientul, pentru a-i câştiga încrederea.

- Financiar, Universitatea nu stă pe roze şi mulţi spun că Medicina înghite cei mai mulţi bani. Poate fi redresată situaţia? Dar imaginea facultăţii, afectate de scandalul diplomelor pentru italienii care n-au trecut niciodată prin Oradea?

- Universitatea s-a echilibrat din punct de vedere financiar. E drept că Facultatea de Medicină necesită mulţi bani, însă cuantificarea trebuie să se facă în corelaţie cu procesul de învăţământ şi cu tipul de absolvenţi. Cum putem redresa situaţia financiară? Prin atragerea unui număr cât mai mare de studenţi. În ce priveşte imaginea, cred că s-a observat că din ce în ce mai multe personalităţi vizitează Universitatea. Să ştiţi că toate universităţile au avut probleme cu diplomele fără acoperire. Universitatea din Iaşi, cea din Bucureşti, ca să nu mai spun de cele particulare. Noi am rezolvat problema, fiind evidenţiaiţi de autorităţile italiene pentru modul în care am lămurit cazurile incriminate.

Fără politizare

- De ce vă doriţi să fiţi senator? V-aţi gândit deja la câteva iniţiative parlamentare?

- Pentru că am demonstrat că pot fi util dezvoltării şi îmbunătăţirii sistemului medical, iar ca senator, împreună cu echipa USL şi cu administraţia locală, voi putea continua să susţin interesele orădenilor şi bihorenilor. În mod cert îmi voi canaliza iniţiativele parlamentare către sănătate, educaţie şi administraţie locală, pentru a susţine proiectele Primăriei orădene şi ale Consiliului Judeţean. Proiectele le voi prezenta la momentul oportun, în timpul campaniei.

- Credeţi în viabilitatea USL?

- Da, fiindcă avem acelaşi scop: câştigarea alegerilor pentru a schimba situaţia pe care am găsit-o la nivel naţional.

- Până la ce nivel credeţi că e acceptabilă politizarea instituţiilor?

- Cred că e inacceptabilă, de la un anumit nivel de jos, dar nu e mai puţin adevărat că managementul trebuie racordat la politicile guvernamentale.


CINE ŞI CUM
Caracterizări în trei cuvinte

Teodor Maghiar - curajos, om cu iniţiativă, tenace

Ilie Bolojan - abil, gospodar, de încredere

Ioan Mang - onest, inteligent, echilibrat

Mircea Ifrim - orientat, mobil, influent

Raed Arafat - profesionist, carismatic, inovator

Gheorghe Carp - manager, dedicat, ambiţios

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
35 Comentarii
...." zero" esti mai Zero
Ce jalnic esti tu mai Zero, si toti cei ce cred ca acest om isi posteaza singur comentarii pozitive. Cum credeti voi cei jalnici ca numai "de rau" trebuie scris in comentarii si nu si "de bine". De aceea se numesc "comentarii" , pt ca toti cei ce doresc sa poata posta ceea ce gandesc ei. Daca acest om are "prea multe functii" si nu are cum sa le faca pe toate, atunci te intreb eu cand ar avea timp sa posteze comentarii pozitive la adresa lui. Si atat de multe. Mai ganditi-va si nu mai fiti "doar niste rai". Sunt curios cat de buni sunteti voi si cate ati realizat voi in viata. Sau sunteti suparati ca trece viata pe langa voi si nu faceti nimic? Nu e voie. Aveti dreptul sa votati, iar daca voi considerati ca acest om nu merita votul vostru nu i-l oferiti. Decizia va apartine, dar sa nu uitati sa va asumati si deciziiile luate. Ca toti urlam ca nu vrem pe unu' sau pe altu' da la vot mergem si votam si dupa aceea suntem suparati doar pe altii, nu si pe deciziile luate de catre noi. Sau unii nu merg nici macar la vot si dupa sunt foarte rai de gura si nu-si asuma decizia ... Nu mai fiti iresponsabili si votati. Alegeti-va soarta. Fiti responsabili pt voi si copiii nostri.
Postat 03 Noiembrie 2012, 17:33 de gura' targului
Zero
E jalnic. Omul acesta infometat isi posteaza singur o multime de comentarii pozitive. Trebuie votat, ca Vadim cu personalitatile lui multiple sigur nu mai prinde parlamentul, e nevoie de sange proaspat (sau flegma?) in garagara politica.
Postat 03 Noiembrie 2012, 09:51 de Zero
ghirila&comp
ai dreptate. presa nu mai e "pandarul" democratiei. presa e sluga lui felix motanul !
Postat 02 Noiembrie 2012, 23:22 de @oradean
VOTAT
Toti prostii scriu comentarii. Bine ca stiu scrie, daca ar si gandi putin ar fi si mai bine. Deci: cativa prosti scriu cum ca ar fi ciudat faptul ca functiile pt d-l Bodog au venit asa, una dupa alta. Nu , ar fi trebuit sa vina asa... in vreo 50 de ani... ca doar omul asta are deabia 40 si un pic. Sa lasam numai fosilele sa ne umple guvernul si senatul ... toti bosorogii somnorosi si pisiorciosi care viseaza cum sa prinda de cur cate o fata sub 25 de ani. BUCURATI-VA SI VOI DE OAMENI CAPABILI. Si daca ar fi fost brancardier, cum scriu cateva rebuturi ale medicinei, aici nu vorbim de calitati de medic ci de abilitati de politician. Deci mai ganditi si voi un pic, asa ca si niste copii cuminti si nu va vindeti votul pe doi mici si un litru de ulei. Investiti-va votul pentru viitorul copiilor vostri si votati tineri precum BODOG si PONTA si orice tanar care promite un viitor mult mai bun si dovedesc totodata prin faptele lor de pana acum ca le pasa de noi toti. Doar prostii care nu au avut de-a face cu el vorbesc prostii. Eu am avut nenorocul sa am nevoie de un medic bun si de un sprijin intr-un cadru medical iar acest domn m-a AJUTAT cum nici nu am sperat vreodata. = VOTAT Bodog
Postat 02 Noiembrie 2012, 22:09 de gura' targului
adevărul este...
Adevărul este că... e plin de frustați aici. Cum apare unul mai răsărit cum sar pe el și îl toacă, pe ideea că dacă nu e din gașca noastră sigur nu e bun! Acești așa ziși comentatori (sportivi) sunt angajați de unii sau alții să-i mânjească cu noroi pe toți cei care mișcă-n front - nu cotizează unde trebuie sau iau fața cui nu-i trebuie. Așa și cu Bodog. Păcat! Omul merită o șansă. Să dovedească acolo în Parlament ce poate face. Abia pe urmă putem să-l judecăm. Până acum a dovedit că poate. Poate ajuta spitalul, poate ajuta orașul, poate ajuta oamenii! Mult succes în alegeri.
Postat 02 Noiembrie 2012, 21:45 de forevăr iang
Mirciulica!
Mirciulica (Chirila)! Nu ti-i tie rusine? Om esti tu? Pe vremuri si tot timpul l-ai facut troaca de porci! Cu Sorbonica cu tot! Ai visat urat si ti-ai schimbat stilul, sa nu patasti ca Huidu' ?
Postat 02 Noiembrie 2012, 19:45 de Bihoreanu'
DE CE NU SCAPAM DE EI ?
functiile dupa care a alergat si cumulat marele BRANCARDIER si SOFER arata ca practic INSTITUTIILE FUNCTIONEAZA SI FARA EL deci logic NU se pricepe decat la ocuparea functiilor NU LA CONDUCEREA INSTITUTIILOR rezulta ca il platim degeaba UN MARE OPORTUNIST
Postat 02 Noiembrie 2012, 16:03 de cetatean
Si tinerii au nevoie de o slujba.Mai lasati si pe altii
Ca cineva poate sa fie in acelasi timp si decan si secretar de stat si medic si parlamentar si politician si sot si tata si sa le faca pe toate, nu cred. Poti sa iei bani pt.toate functiile avute dar timpul nu-ti permite sa faci ceea ce ar trebui sa faci.
Postat 02 Noiembrie 2012, 13:45 de Contribuabil
propaganda usl-ista
Nu vi se pare interesant faptul ca aproape toate posturile sunt pro usl si toate sunt la cateva minute unul de celalalat?
Postat 02 Noiembrie 2012, 11:32 de oradean
titlu
ciudat! numai comentarii PRO; e un politician ca si toti politicienii, cu un IQ redus si cu tupeu maxim; daca am ajuns sa avem secretari de stat de genul asta, atunci cum or fi restul?
Postat 02 Noiembrie 2012, 09:12 de dan
a
Daca nici Bodog nu prezinta incredere ....
Postat 01 Noiembrie 2012, 23:49 de a
VOTEZ! CONTEZ!
Sa fim realisti, singura cea mai buna solutie de altfel pentru orasul nostru scump si drag , Oradea, este USL ! Prin urmare fac un apel la toti locuitorii acestui oras, sa iasa la vot, si desigur sa voteze echipa USL care a dovedit ca se poate.. ca e capabila si ca vrea sa faca ceva pentru Oradea ! Mult succes in viitoarele mandete intregii echipe USL! Traiasca democratia!
Postat 01 Noiembrie 2012, 23:15 de VOTEZ ! CONTEZ!
pentru domnul Senator*
VREM O TARA CA AFARA !!!!!!
Postat 01 Noiembrie 2012, 23:09 de Romanu
............
VOTAT
Postat 01 Noiembrie 2012, 23:02 de rOlanD
Sustinator
De la mic la mare, domnu Florian Bodog e cel mai tare :D
Postat 01 Noiembrie 2012, 22:59 de Narcis
D-nul Decan
Oradea va sustine !
Postat 01 Noiembrie 2012, 22:58 de Renatasu
"ani de liceu"
FELICITĂRI, FLORIN! ŞI MULŢUMESC! ŞI EU AŞ FI VRUT, DACĂ S-AR FI PUTUT, SĂ ÎMBĂTRÎNESC ÎN ORADEA, ORAŞUL ADOLESCENŢEI (ŞI NU NUMAI) NOASTRE. DE CÎND CU ECHIPA BOLO ORADEA A DEVENIT UN ETALON (POZITIV) PENTRU "SĂRMANA" ROMÂNIE. DELOC NU NE ESTE RUŞINE CU VOI, DIN CONTRĂ. CÎT O MAI FI PÎNĂ LA ÎNTÎLNIREA DE 25 ANI DE LA TERMINAREA LICEULUI - CĂ PE CEA DE 20 ANI AM CAM RATAT-O!? TOŢI !!!
Postat 01 Noiembrie 2012, 22:30 de ALEXANDRA
Ma bucur
Ma bucur ca am o alternativa la toti politrucii de pana acum. Succes Bodog !
Postat 01 Noiembrie 2012, 22:28 de Anonim
Bravo
Bravo lui, bravo conferenţiarului, decanului, secretarului etc.
Postat 01 Noiembrie 2012, 22:26 de Karcsi
Votat
La cati bani a trimis in Oradea stiu unde voi pune stampila la vot. Mult succes !
Postat 01 Noiembrie 2012, 22:26 de Oradean
Felicitari
In sfarsit un om ambitios ce a pornit de jos ! Votul meu il aveti !!!
Postat 01 Noiembrie 2012, 22:24 de Eu
Bravo lui !!!
Bravo lui ! Are votul meu !
Postat 01 Noiembrie 2012, 22:18 de Gabriel C.
Un candidat serios
Ma bucur ca in sfarsit apare un candidat diferit. Un om care a facut ceva si are o pregatire in spate. Sper sa ajungeti in Parlament si sa faceti o treaba buna. Succes!
Postat 01 Noiembrie 2012, 21:17 de x
Suspect de Bodog
Tipul asta e oare limpede la etaj ? Sau ne trezim peste un timp ca e chiar dus cu pluta, la fel cu toti cei care vor sa se bage in seama pe banii nostri !?!
Postat 01 Noiembrie 2012, 20:49 de MariePri
succes
Mult succes domnule decan! Să reprezentaţi pe bihoreni la fel de eficient ca până acum.
Postat 01 Noiembrie 2012, 20:37 de Calin
oradea
sunt sigura ca se vor schimba multe lucruri si pentru facultatea de medicina din oradea acum ca domnul doctor Bodog este decan si candidat pentru senatul romaniei....
Postat 01 Noiembrie 2012, 19:06 de mihaela
kasnfasknfsaklfa`
daca in 3 luni a adus 2milioane de euro in judet..in 4 ani de mandat cat poate sa aduca ?
Postat 01 Noiembrie 2012, 19:00 de MARCUS
si eu il sustin
si eu il voi sustine pe domnul Bodog e un om care merita sa ajunga cat mai sus in conducerea tarii.
Postat 01 Noiembrie 2012, 18:56 de ana
de apreciat
intradevar domnul doctor Bodog este o persoana de admirat ...e un medic exceptional de aceea cred cu tarie ca va fi la fel de implicat si in functia de senator cum este in cea de medic
Postat 01 Noiembrie 2012, 18:49 de ilinca
USL
Mult succes domnului Bodog! Il sustin.
Postat 01 Noiembrie 2012, 18:37 de Marius
razvan
un om de onoare !
Postat 01 Noiembrie 2012, 18:34 de razvan
succes
gospodar, profesionist,dedicat, onest
Postat 01 Noiembrie 2012, 18:28 de Oradea
Cu incredere
Eu o sa arat mai multa incredere in domnul Bodog. Am auzit lucruri bune de la oameni care au avut de a face cu dumnealui. Daca ramane in cursa, are si votul meu.
Postat 01 Noiembrie 2012, 18:15 de Florin
Succes USL!
Nu cred ca un om poate face fata, in acelasi timp, la atatea responsabilitati. Rezultatul unei asemenea situatii poate fi definit printr-un singur cuvant: flecareala. Bodog va fi obligat, in timpul cel mai scurt, sa-si defineasca prioritatile pentru a se putea exprima cu profesionalism si responsabilitate. Dupa ce va obtine functia de senator, ANI va avea grija sa-l ajute in stabilirea prioritatilor. Succes, domnule Bodog!
Postat 01 Noiembrie 2012, 17:43 de SAFE
Mergeti la vot
Sigur o sa votez cu domnu Bodog ,cred ca este singuru candidat din colegiu 4 care merita votat.
Postat 01 Noiembrie 2012, 17:42 de Oradean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON