URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2011, 15:18

Fecior cu fumuri: Fiul procurorului Călin Roman de la Parchetul Bihor, cercetat pentru consum de cannabis

Fecior cu fumuri: Fiul procurorului Călin Roman de la Parchetul Bihor, cercetat pentru consum de cannabis TATĂ NEGLIJENT. După divorţul de prima soţie, procurorul Călin Roman (foto) şi-a lăsat fiul în grija mamei, fără să-i mai pese de buna lui creştere. Pentru că nu i-a dat educaţie la timp, acum i-a dat avocat...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Surpriză în dosarul tânărului din Ştei prins luna trecută de poliţiştii antidrog în timp ce încerca să vândă cannabis tocmai unui poliţist sub acoperire!

Reţinut pentru 24 de ore, tânărul de 17 ani, Valentin Lucaciu, fiul directorului educativ al Liceului Teoretic Avram Iancu din Ştei şi elev în clasa a XI-a la această şcoală, a scăpat de arestare după ce i-a "turnat" pe cei cărora le-a servit "preparatele". Între aceştia se numără şi fiul din prima căsătorie al procurorului Călin Roman, cel suspendat după ce sărise la beregata şefului.

Droguri la ghiveci

Valentin Lucaciu a fost reţinut pe 24 noiembrie, după ce a luat 600 de lei de la un poliţist sub acoperire, căruia îi vindea 10 grame de cannabis. Poliţiştii au mai găsit asupra sa alte 2 grame de cannabis, precum şi un cuţit pe care băiatul spunea că-l purta pentru autoapărare. La percheziţia domiciliară poliţiştii au descoperit încă 80 de grame de cannabis, dar şi seminţe pe care tânărul intenţiona să le cultive.

Dus în faţa procurorilor pentru audieri, tânărul a mărturisit că a cumpărat seminţele anul trecut, când îşi făcea vacanţa în Franţa, iar odată revenit în ţară le-a cultivat în ghiveci în camera sa, după care le-a transplantat în grădina din spatele blocului. "Deşi stă cu părinţii, aceştia nici nu şi-au dat seama cu ce se ocupa", spun surse judiciare.

Avocat de renume

Reţinut 24 de ore pentru deţinere şi trafic de droguri de risc, Valentin urma să fie dus în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Speriat că va ajunge în spatele gratiilor, adolescentul nu a mai stat pe gânduri, ci a acceptat să-şi denunţe muşteriii. Aşa s-a aflat că băiatul împărţise ţigări din frunze şi la doi prieteni, ambii minori.

Unul este fiul din prima căsătorie al celebrului procuror Călin Roman de la Parchetul Bihor, acum suspendat şi trimis în judecată fiindcă şi-a agresat şeful, pe prim-procurorul Viorel Gavra. Adolescentul, care şi-a recunoscut fapta, fiind cercetat şi el, pentru consum de droguri de risc, este fiul mai mare al magistratului, rămas după divorţ în grija fostei soţii.

Deşi adus la Oradea pentru audieri, tânărul n-a fost însoţit decât de mama sa, Roman neprezentându-se nici la Poliţie şi nici la sediul DIICOT pentru a-şi susţine odrasla. Supărat pe junior, procurorul i-a asigurat totuşi apărarea, trimiţându-i în ajutor avocatul care îl reprezintă în propriile dosare penale: şi mai celebrul Alexandru Lele.

Cântec de jale

Oricum, Roman jr. va scăpa ieftin, căci pentru consumul de droguri pedepsele se rezumă la amenzi administrative între 100 lei şi 1.000 lei. În schimb, amicul său, dacă va fi găsit vinovat, riscă să stea după gratii până la 7 ani şi jumătate, pentru trafic.

Până la deznodământ, conducerea liceului din Ştei a luat deja măsuri disciplinare, săptămâna trecută Consiliul Profesoral hotărând să-i scadă la 6 nota la purtare lui Valentin Lucaciu. În acest timp, colegii şi tovarăşii săi i-au compus un cântec care a strâns deja o mulţime de vizualizări. Autorul îl descrie pe Vali ca fiind un "băiat de milioane", nevoit să facă afaceri doar pentru a scăpa de datorii. "Luaţi pe unul care face milioane, nu unul care face combinaţii cum poate", s-a revoltat pe oamenii legii autorul melodiei, încurajându-şi amicul cu un bărbătesc "Capu' sus, frate, cu pârnaie sau fără, o să fie bine!". Parcă, totuşi, mai bine ar fi fost fără...


SUSPENDAT
Judecat pentru ultraj

Procurorul Călin Roman a fost suspendat din funcţie anul trecut, când Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-a trimis în judecată pentru ultraj. E acuzat că, pe 10 iunie 2009, în preajma concursului pentru şefia Parchetului Bihor, unde candida la concurenţă cu şeful său ierarhic, Viorel Gavra, l-a acostat pe acesta pe coridorul instituţiei, l-a prins de gât şi l-a înjurat, reproşându-i că într-o informare i-a încondeiat o serie de deficienţe profesionale, afectându-i astfel accesul la concurs. În cursul aceleiaşi zile, Roman a intrat în cabinetul şefului său, ameninţându-l cu "distrugerea carierei".

Ulterior, Roman susţinea public că era victima unei răzbunări. "Am deranjat un om al sistemului mafiot. El a rămas, eu trebuie să plec!", spunea magistratul. În urma unei inspecţii a CSM prim-procurorul a fost găsit nevinovat, însă, de toate acuzaţiile care i-au fost aduse.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
mama
pana se desfiinteaza CJB..............ARE MAMA BANII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 10 Ianuarie 2012, 11:22 de mama
fost coleg
Il cunosc pe Roman jr. si chiar e un baiat cuminte si de bun simt. Cred ca a cazut ca prostul in problema asta.
Postat 20 Decembrie 2011, 10:04 de sebi
E PLIN DE DROGATI
E plin in licee ca Eminescu, Gojdu, Lazar de copii de bani gata care se drogheaza. Profesorii ii vad si nimeni nu se autosesizeaza? Majoritatea sunt copiii unor parinti intelectuali, care au realizat ceva in viata. Nu inteleg cum de politistii ii prind pe copiii aia din Stei care nu stiu de capul lor iar Oradea geme de liceeni drogati care cumpara droguri, banuiesc ca de la ceva retele organizate si nimeni nu intervine!
Postat 20 Decembrie 2011, 09:56 de ORADEAN
magistratu mafiot
pai aschia nu sare departe de trunchi, dintr un parinte degenerat nu putea sa iasa decit un drogat si un betiv anonim....
Postat 19 Decembrie 2011, 23:47 de a
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON