URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Ianuarie 2012, 08:21

Fără Dumnezeu: Traseistul Jolţa acuza partidul în care tocmai a intrat de fraude, demagogie şi ipocrizie!

Fără Dumnezeu: Traseistul Jolţa acuza partidul în care tocmai a intrat de fraude, demagogie şi ipocrizie! ÎN BÂLBE. Proaspăt intrat în PDL, Nicolae Jolţa a dat cu bâta-n baltă încă din prima conferinţă organizată la noul partid. Întrebat dacă nu a făcut un pas greşit, având în vedere protestele din ţară şi atitudinea tot mai pronunţat anti-putere a populaţiei, Jolţa a răspuns că protestele "nu sunt de luat în calcul". Când BIHOREANUL l-a întrebat cum de şi-a schimbat radical convingerile într-un timp atât de scurt, a tăcut de tot...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei care mai sperau că odată cu apariţia unei noi generaţii de politicieni lucrurile se vor schimba în bine s-au înşelat amarnic. Demagogia, duplicitatea, ipocrizia şi impostura e promovată la fel de vârtos şi de cei mai tineri dintre ei!

Cel mai proaspăt exemplu e deputatul Nicolae Jolţa, ales ca liberal în 2008, dar care s-a preschimbat peste noapte în PDL-ist. Dacă la nivel local a strălucit prin absenţă, în cei trei ani de deputăţie Jolţa a lansat în schimb declaraţii vehemente de la tribuna Parlamentului, în care arunca "săgeţi" otrăvite la adresa reprezentanţilor puterii, al căror cinism îl asemuia cu cel descris de Machiavelli. Ei bine, demonii băsescieni, guvernul surd şi mut şi acuzaţiile de căpătuială clamate odinioară au fost uitate subit de Jolţa, care săptămâna trecută a sărit în barca "duşmanului"...

"Tânăra speranţă"

În vârstă de 33 de ani, deputatul Nicolae Jolţa este căsătorit şi are un copil. Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii private Mihai Eminescu din Timişoara, pe care a terminat-o la 26 de ani, şi administrator al Nico Trans SRL, omul a fost scos din anonimat în 2008, odată cu alegerile generale. Fiind fiul secretarului general al Uniunii Penticostale din Bihor, Ilie Jolţa, tânărul a fost promovat de PNL pe modelul deja consacrat la alegerile locale, unde şefia Consiliului Judeţean fusese câştigată de Radu Ţîrle, şi el penticostal. Nu e secret că voturile comunităţilor neoprotestante sunt vânate de toate partidele, nu doar pentru că sunt numeroase, ci şi pentru că au un electorat disciplinat, care votează cum i se spune la biserică.

Cert e că Jolţa, deşi un necunoscut, a fost votat de 10.054 de locuitori ai colegiului 4 Beiuş-Ştei, adică 33,09% din populaţia cu drept de vot din zonă. "Voi rămâne în mijlocul alegătorilor", zicea el atunci, promiţând că va confirma încrederea acordată. Că nu a fost aşa o dovedesc cei trei ani de mandat, în care n-a avut vreo iniţiativă cu care să se laude, apărând doar de câteva ori prin conferinţele de presă ale PNL Bihor, dar niciodată singur, ci însoţit de Cornel Popa şi Lucia Varga.

S-a "preschimbat"

Zvonurile că Jolţa urma să "dezerteze" au apărut la finele anului trecut, când s-a răspândit vestea că, după plecarea lui Ţîrle la PDL, tânărul avea să-l urmeze, având în vedere apropierea celor doi pe linie religioasă. Jolţa a negat, însă, constant. Mai mult, în urmă cu două săptămâni, când Victor Ponta, preşedintele PSD, partidul aliat PNL, a ajuns la Oradea pentru a discuta cu activiştii despre campania electorală, s-a afişat alături de liderii liberali.

"Surpriza" a venit lunea trecută, când preşedintele PDL Bihor, Ştefan Seremi, l-a prezentat pe Jolţa drept proaspătă achiziţie, într-o conferinţă de presă la sediul partidului, alături de Radu Ţîrle. "Începând de azi voi activa în PDL şi, din februarie, când începe sesiunea parlamentară, în cadrul grupului PDL din Parlament. A fost o decizie personală şi cred că împreună cu oamenii de aici vom sprijini proiectele din Bihor", motiva Jolţa stingher, spunând că PDL-iştii nu l-au momit cu promisiuni, dar refuzând să dezvăluie - la solicitările jurnaliştilor - care au fost motivele deciziei.

Ce-i drept, i-ar fi fost şi greu să explice cum de s-a răzgândit, de vreme ce în urmă cu câteva luni îi "freca" pe guvernanţi cu ou şi cu oţet la modul cel mai aprig...

Guvern neputincios

BIHOREANUL a avut curiozitatea să cerceteze şi a descoperit că, din 2008 până în decembrie 2011, înainte de vacanţa parlamentară, Jolţa a avut 15 luări de cuvânt, 13 declaraţii politice, 10 propuneri legislative, 20 de moţiuni şi 5 interpelări în Parlament. Cum pe propunerile legislative şi moţiunile iniţiate şi-a pus doar numele alături de alţi deputaţi, "profilul" politicianului se conturează în declaraţiile şi interpelările sale, toate vehemente la adresa reprezentanţilor puterii.

La capitolul interpelări, în primii doi ani de deputăţie Jolţa a avut nelămuriri cu privire la drumuri, pensii sau probleme din agricultură, pentru ca în 2011, an de criză financiară acută, singura întrebare adresată Guvernului să fie în legătură cu deblocarea relaţiilor comerciale cu Turcia în privinţa exportului de carne de ovine şi bovine!

În declaraţiile politice, majoritatea adresate în scris, temele abordate de Jolţa, altminteri potrivite contextului, s-au concentrat în jurul măsurilor de austeritate luate de putere, de la tăierea pensiilor şi impozitarea indemnizaţiilor de handicap, până la disponibilizările masive şi "experimente legislative" neconstituţionale. Exceptând subiectele legate de starea proastă a drumurilor şi mai cu seamă tardivitatea începerii lucrărilor la DN 76 Oradea-Deva (singurul subiect de "acasă" atins de deputat), Jolţa a acuzat sistematic politizarea instituţiilor, clientela de partid şi demagogia Guvernului Boc.

Omul nu s-a ferit să vorbească despre manipulatorul "preşedinte-premier Băsescu", despre "lipsa de profesionalism a guvernanţilor" şi "incapacitatea de a guverna", ori chiar să-l asemene pe Băsescu cu Ceauşescu. "Da, ne simţim neputincioşi şi inutili în faţa puterii care, urmând mesajul campaniilor băsesciene par a fi (sic!) surzi, muţi şi orbi faţă de noi şi poporul nostru", a spus el într-o declaraţie intitulată "Guvernarea mută, surdă şi oarbă".

În lumea bufonilor

Odată cu trecerea timpului, discursurile lui Jolţa au devenit tot mai radicale. În 22 iunie 2010, de pildă, deputatul vorbea despre "cinismul" extrem al guvernării, aducându-l în context pe Machiavelli. Despre alegerea primarilor dintr-un singur tur spunea că este "gestul disperat al unei guvernări muribunde", al cărei scop e "permanentizarea la putere" prin fraudă electorală, măsuri populiste şi fără fundament.

Savuroasă e o declaraţie de anul trecut, din 28 iunie, "Despre regionalizare şi alţi... demoni băsescieni", în care Jolţa afirma că şeful statului "este omul conflictului şi maestru al diversiunilor", iar pe Boc - preşedintele partidului în care tocmai a intrat - îl făcea "cel mai mic şef de Guvern". "Boc ori este portavocea Cotroceniului, ori este bufonul regelui, ori este mut precum o statuie", spunea cu patos deputatul, apreciind că regionalizarea e "delirul unui preşedinte care vrea cu orice preţ să rescrie istoria şi geografia ţării", pentru că "nu a făcut nimic notabil" şi acum născoceşte "proiectele megalomanice" care nu aduc nimic bun omului de rând.

Elocventă e şi ultima declaraţie politică, din 25 octombrie 2011, intitulată "Absorbţia fondurilor europene - între neputinţa unui Guvern şi frustrarea unui Preşedinte", în care vorbea despre ipocrizia, minciuna şi demagogia PDL-iştilor. "Domnule Boc, aţi eşuat lamentabil în acest domeniu (nu că aţi excela într-altul), şi împreună cu întreg Cabinetul de la Palatul Victoria trebuia să plecaţi demult", spunea Jolţa.

Gol de conţinut

Vorbe grele şi pline de nerv, nu-i aşa? Trecut, însă, în tabăra adversă, deputatul a rămas brusc fără cuvinte. S-a fâstâcit când BIHOREANUL l-a întrebat cum de şi-a schimbat convingerile peste noapte şi cum va putea face echipă cu "bufonul" Boc sau cu ipocritul Băsescu. "Ei, au fost declaraţii politice, ştiţi şi dumneavoastră cum sunt declaraţiile politice...", a spus el, încercând să minimalizeze impactul afirmaţiilor anterioare, dar întărind, fără să-şi dea seama, penibilul situaţiei.

Întrebat dacă asta înseamnă că şi-a schimbat părerea faţă de măsurile acuzate şi faţă de reprezentanţii puterii pe care îi ironiza odată, deputatul a spus: "Nu pot să spun că mi-am schimbat în totalitate părerea. Sunt unele lucruri care trebuie schimbate şi la actuala putere. Sunt unele lucruri care trebuie schimbate şi la partid. Am spus că nu sunt de acord în totalitate cu măsurile care au fost luate, dar mă rog... Probabil că vor fi unele schimbări, vă voi spune mai multe din februarie, de când începe sesiunea parlamentară", a bălmăjit el.

Jolţa n-a vrut să vorbească mai multe despre plecarea sa, rezumându-se să spună iniţial că "decizia a fost una personală", pentru ca apoi, după insistenţele reporterului, să lase de înţeles că se simte trădat de preşedintele PNL Bihor. "Au existat unele tensiuni între mine şi primarii sau organizaţiile din zona Beiuşului, de care domnul Popa ştia. Dacă nu le-a aplanat înseamnă că a fost de acord cu ele. Dar mai multe detalii vă dau când o să discutăm la o conferinţă  de presă", a spus el, pozând în "dezamăgit".

Deşi voci din mediul politic afirmă că Jolţa ar fi fost constrâns de preşedintele Radu Ţîrle să îl urmeze, căci altfel comunitatea penticostală nu i-ar mai fi acordat sprijin, deputatul neagă că ar fi fost şantajat. "Comunitatea nu a avut nicio influenţă asupra mea, nu mi-a cerut să fac acest pas. Domnul Ţîrle bineînţeles că şi-a dorit. De câte ori erau discuţii îmi zicea (să plece la PDL - n.r.), dar nu au existat altfel de discuţii", a spus el, refuzând din nou să intre în detalii.

Ruşine sau ce?

09 Popa.jpgDe cealaltă parte, plecarea l-a dezamăgit pe preşedintele PNL Bihor Cornel Popa (foto). "E surpriza-surprizelor, dar numai pentru cei care nu îl cunosc", îl lăuda Popa în 2008, pentru ca acum să spună: "Am ţinut la copilul ăsta şi am crezut în el, iar pe obrazul şi prin eforturile mele a ajuns deputat".

Întrebat de BIHOREANUL care au fost, totuşi, meritele lui Jolţa şi pentru ce l-a promovat în 2008, liderul PNL a devenit şi el tăcut. "Nu mă mai interesează subiectul Jolţa", a declarat, vizibil iritat de subiect. "Scrieţi ce vreţi, ştiţi dumneavoastră ce să scrieţi. Ştie toată lumea că l-am promovat şi că acum e la PDL", a tranşat Popa discuţia. La fel ca el, şi PDL-istul Ştefan Seremi s-a ferit de explicaţii, ruşinat probabil de valoarea tinzând spre zero a politicianului Jolţa, dar conştient în schimb de valoarea nepreţuită a voturilor "pocăiţilor" pe care acesta le aduce partidului.

Una peste alta, povestea ultimului traseist bihorean confirmă, încă o dată, că, indiferent de confesiune şi dincolo de gargara electorală, unii politicieni chiar n-au nici un Dumnezeu...


MODELUL ŢÎRLE
Liber la traseism!

În conferinţa de presă în care Ştefan Seremi anunţa că PDL Bihor s-a "întărit" cu încă un deputat, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, şi el proaspăt dezertat de la liberali, a salutat decizia lui Jolţa. "Orice consolidare a partidului ne bucură, iar venirea domnului Jolţa e un câştig real pentru Partidul Democrat Liberal din Bihor şi România", a punctat Ţîrle. El a mai menţionat că se aşteaptă ca şi alţi liberali să facă la fel, dar a refuzat să-i nominalizeze.

Întrebat de BIHOREANUL cum de şi-a schimbat şi el părerea despre PDL-işti, Ţîrle a pus aceeaşi placă: "Am demonstrat că am încercat să fac câte ceva pentru Bihor, şi în calitate de senator, europarlamentar, şi ca preşedinte al CJ. Am spus-o şi cu altă ocazie, cred că prin trecerea sau revenirea mea în PDL, unde am cei mai mulţi prieteni, voi putea să ajut mai bine judeţul acesta şi proiectele, care nu sunt puţine", a zis Ţîrle, întors în PDL doar după ce i s-a promis o nouă candidatură la şefia CJ şi sprijin pentru modernizarea Aeroportului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
40 Comentarii
a ha
@unu: si membrii aceia sun atat de bogati incat isi permit sa faca donatii lunare? de fapt unii chiar sunt bogati dar nu-i vad sa faca astfel de gesturi! pe de alta parte, ajutoarele vin in continuare la greu! primesc niste articole de imbracaminte de-ti stau ochii in cap! am vazut eu la unii vecini!
Postat 25 Ianuarie 2012, 08:07 de dante
sectantii
Astia sunt sectantii! Este cineva care inca nu s-a lamurit in ce priveste "mafia" sectantilor? Este cineva care nu cunoaste caracterul comun al tututor sectantilor??????? Exceptiile intaresc regula! Iar cei care sustin ca nu e asa, in mod sigur fac parte din aceeasi categorie! Cea cu creierul spalat ....Nu inteleg cum Popa si ceilalti au dat credibilitate acestor oameni. :(((((((
Postat 25 Ianuarie 2012, 07:52 de ioan
@dante, din contributiile voluntare ale membrilor
din contributiile voluntare ale membrilor, dante. care chiar dau cu inima deschisa. americanii au inchis demult robinetu. au ajutat in comunism, si putin dupa revolutie, dar zic si ei: aveti malluri, aveti masini, la ce va trebuie banii nostri, puteti sa va intretineti singuri.
Postat 25 Ianuarie 2012, 01:18 de unu
oh, da
@real: da, da, sigur, au refuzat salariile statului roman ca sa nu fie implicati politic. si de unde vin salariile lor? ca stim cu totii de unde: Yankee doodle keep it up/yankee doodle dandy/mind the music and the step/and with girls be handy!
Postat 25 Ianuarie 2012, 00:14 de dante
asa si asa
e clar ca Jolta a fost bagat in politica de Tarle, si mutat in PDL tot de el. Stiu ca acestia, Tarle si Jolta au mers, din pacate prin biserici sa-si faca campanie electorala, Doamne iarta-i, dar stiu ca nu toti pocaitii i-au votat, si ca multe voturi le-au primit si din partea altor \'confesiuni\', or a fost votat PNLul si nu notorietatea dansilor. DAR mai stiu ca bisericile neoprotestante au refuzat ca sa le fie salariile platite de stat, pt ca sa fie independente fata de politica. Asa ca multa rusine pentru pastorii care le-au dat politicienilor dreptul de a-si face campanie in Biserica!
Postat 24 Ianuarie 2012, 21:45 de unu
AAA
POCAIT VOPSIT, AIUREA NICI FATA ARE NICI BUNA ZIUA NU DA ZEROOO!!!
Postat 24 Ianuarie 2012, 20:15 de POCAIT VOPSIT
fxfxx
" Nu e secret că voturile comunităţilor neoprotestante sunt vânate de toate partidele, nu doar pentru că sunt numeroase, ci şi pentru că au un electorat disciplinat, care votează cum i se spune la biserică. " sa fac ceva pe amatorismul vostru si pe ziarul vostru de 2 lei si 3 parale...
Postat 24 Ianuarie 2012, 14:31 de fxdfd
toti care
in general ce vad in strada toti sunt fie din filiale sindicale,fie din partide politice fara sa isi arate culoare si sensul politic,ori persoane oportuniste,vezi pe dan diaconescu,adica oamenii lui cum isi deroga toate castiguriile,ba pe taxa auto ba pe una si alta ca ei ar fi promoteurii acestor anti solutii,restul sunt credulii,cel putin o parte,dar hai sa vedem realitatea,unde sunt restu? romania nu este doar sa zicem maxim 20 000 persoane fie si 200 000,daca ar suta la suta real ce spun opozanti puteri ar insemna sa iasa toata lumea in strada,dar eu nu vad decat o parte din opozitie,oportunisti si naivi,restu unde sunt?sau toti ce sunt in strada sunt in numele celor care nu ies? sa fim seriosi.
Postat 24 Ianuarie 2012, 14:23 de careva
ba da
@careva: ba da, wow, ce pornit eram impotriva lui iliescu in perioada 1990-1996!!!!! pentru mineriade, pentru recursurile in anulare! dar atunci nu exista presa on line. in mandatul al doilea oricum a fost un iliescu mult schimbat!
Postat 24 Ianuarie 2012, 14:22 de dante
multumesc
@dts: multumesc de sustinere!
Postat 24 Ianuarie 2012, 14:20 de dante
careva
@careva acum nu e vorba de iliescu, psd, pnl si cat au 'stricat' ei. (dupa parearea ta). Vorbim despre actualul guvern si presedinte pe care il vrem picat. Noi vorbim despre infectia care este PDL si Basescu si tu ne spui de USL si cat rau au facut ei. E clar ca: 1- NOI II VREM PE CEI DE LA PUTERE PICATI (PDL SI BASESCU) si nu ne poti convinge de altceva (poate suntem batuti in cap, nu destepti ca tine). 2- TU NU NE POTI CONVINGE DE 'ADEVAR' CA TOTI SUNT LA FEL SI CA AR FI MAI RAU CU USL Ehhh daca ar fi toti la fel de inteligenti ca tine si sa inteleaga planul pur si perfect al conducatorului nostru iubit, Basescu. Din pacate pentru tine, sunteti din ce in ce mai putini cei ce " inteleg ".
Postat 24 Ianuarie 2012, 14:15 de dts
@dante
si impotriva lui iliescu ai fost atat de infierat incat nu te-am citit nicaieri?
Postat 24 Ianuarie 2012, 13:58 de careva
ba da
@careva: ba da, eu l-am scris; imi sta sau nu in caracter, habar n-am. dar am acumulat atata URA impotriva PDL(in corpore)incat as fi in stare de orice! PDL este cea mai infecta formatiune politica ever de pe planeta! sau, hai, locul 2, ca pe primul ar sta totusi partidele de sorginte nazista
Postat 24 Ianuarie 2012, 13:42 de dante
noi restu
pseudonimul meu nu iti spune mare lucru,am scris si sub alte pseudonime(nick-name) si ai fost de acord cu mine,cu toate astea tin sa postez un lucru,mie mia facut un bine asta si ma trezit la realitate,da intradevar nu imi este bine in nici-un fel in actuala politica sincer,nu am mare lucru de castigat,dar stiu ca e una din vointele pe care le-am votat,eu am privit in viitor si cel putin am observat ca nu noi poporul facem economia sa duduie,ci noi o facem sa accepte cu toate ca e tara noastra,ne-am bucurat cand au venit diverse firme de renume si companii si au deschis la noi ba fabrici ba magazine,acum ii huiduim si le ceerem sa plece,bun sa plece,inseamna ca nu am facut nimic,ne-am stagnat agonia,uitate mai clar la economia romaniei si iti vei da seama realitatea nu pacalici prefacuti.Apropo,numi place usl ce face dar am sa zic un,idol? pe bolojan,pot sa-l compar cu basescu sa zicem,zic ca este un administrator cu calitati pe care multi nu le are,imi pare rau ca politica o fac partidele si nu oamenii de calitate.apropo,sincer nu tu ai scris comentariul (m-ai prins [24.01.2012, 13:15]) nu iti sta in caracter..sau poate ma insel.
Postat 24 Ianuarie 2012, 13:28 de careva
m-ai prins
@careva: m-ai prins! IARTA-MA! si eu sunt platit de voiculescu, de-aceea imi place mircea badea(ce naiba, suntem colegi)! si da, recunosc, m-ai prins si aici: nu inteleg mare lucru asa ca: JOOOOOOOOOOOOOOOS!
Postat 24 Ianuarie 2012, 13:15 de dante
@dante@dts
dante banii aia eurpoeni au fost aprobati tot de ue (europeni) nu de guvernul nostru am expllicat mai jos,daca faceau romanii alt proiect si alta destinatie nu mai "sponsoriza" ue,sa fim clar si intelesi pe tema asta nu can-can-isti,sa o ia naiba de regionalizare,m-am obisnuit cu judete,de ce naiba sa schimbam ceva cu care ne-am obisnuit?non sens nu ne explica nimeni clar de ce e ok asta,cu toate ca udmr vroia un alt fel de regionalizare,asta a fost ideea lor si proiectul romanilor sa nu fie chiar regionalizare,dar intelege fiecare ce vrea,restu e can-can,sincer si prin simplu fapt ca il citezi pe mircea badea imi fac o idee despre profilul tau,fara parere de rau,asta e,mircea badea clar pro "patron"-ul sau,stie el de ce.@dts la tine e evident ca nu intelegi mare lucru,nu vreau sa te jignesc,dar asa pari a fi,nu is de-o parere cu tine asta gata inseamna ca is un "postac" platit,Doamne ajuta-ti sa vezi realitatea nu "inveninariile"poate o sa intelegi ceva candva.O zi buna la toti.
Postat 24 Ianuarie 2012, 12:56 de careva
careva
@careva Am inteles ce vrei sa spui. Toti sunt la fel. Eu nu cred asta. Eu, si cred ca majoritatea romanilor vor vota USL. Un lucru e sigur, PDL si Basescu trebuie sa pice. Din ce spui se pare ca esti un 'infiltrat' al PDL. Ai dreptu sa ai parerea ta, bine faci. Eu spun ce cred, nu incerc sa te conving ca nu ai dreptate desi tu vrei ca toata lume sa te credea numai pe tine. Spune-ti punctul de vedere si atat, nu incerca sa ii convingi pe alti ca toti politicieni sunt la fel. Concluzie: Eu cred ca PDL si Basescu trebuie sa pice. La urmatoarele alegeri votez USL. Sunt sigur ca nu esti de acord si ca esti platit sa stai pe bloguri si pe siteuri sa induci ideea ca toti sunt la fel si ca oamenii striga impotriva intregii clase politice--- parerea mea este ca nu ai dreptate si ca oamenii vor demisia guvernului si a presedintelui.
Postat 24 Ianuarie 2012, 12:44 de dts
trebuie sa te decizi
@careva: daca am enuntat principii, nu a fost bine, daca am mers pe detaliu am devenit "can-can"-ist! inteleg ca tu consideri ca important e sa intre bani europeni si chiar nu conteaza pentru ce se folosesc(de parca banii aia ar fi picati din cer!). oricum autoritatile locale au si ele cota lor asa ca e mare PACAT sa se iroseasca in halula acela. Zici ca m-am antepronuntat? Dar ce sunt eu, judecator la C.C.? Si in definitiv eu am zis ca e neconstitutionala prelungirea mandataului primarilor si, pe cale de consecinta, Legea alegerilor comasate ar fi neaplicabila(din aceasta cauza). Presedintele parca a zis ceva de regionalizare(eu oricum NU L-AM VOTAT)dar forma practica pe care o agreeaza(cu MEGAJUDETELE)mi se pare total lipasita de sens. Pana la urma UDMR-ul a fost mai corect, ei mergand pe ideea pastrarii actualelor judete iar regiunile sa fie "construite"pe structura actualeloer EURE REGIUNI de dezvoltare. Si iarasi vin la vorba lui mircea badea: acum se scadeaza JOS BASESCU, JOS GUVERNUL, ANTICIPATE. Cand vom fi in Campania electorala isi prezinta fiecare formatiune platforma si vedem atunci. deocamdata este vorba de un simplu "JOS ".
Postat 24 Ianuarie 2012, 12:41 de dante
@dante
o putem duce la nesfarsit tot asa pe puncte ideei si cifre ca tot nu o sa rezolvam mare lucru ,iti zic atat parerea mea,ce au facut astia de la puterea actuala a fost raul mai mic,sincer ma bucur ca nu a fost populismul social ca era vai si amar de TOATA lumea,nu avem oameni politici cu o directie si o tinta sigura pentru ca intodeauna vor exista contre care se vor (oportuniste) de partea celor care se plang de traiul greu,eu imi doresc sa trecem odata peste toate necazurile astea si am sperante ca in viitor vom fi mai bine,ma uit prosteste la ungaria care se vrea nationalista dar prin spate se plange de ineficienta ajutoarelor financiare,hai fim rationali sa vedem adevarul nu individual,eu nu cred ca e dictatura acum,este doar un proces spre normalizarea lucruriilor,sa nu uitam ca inainte de comunism a fost socialism si sa vandut tot ce se putea vinde,nu e tarziu sa gandim in cifre logice si nu in oportunitatea zilei de azi,sa gandim pe termen mai indelungat,daca sti un pic de istorie iti vei da seama si tu ca altii ca unele procese spre democratie sunt dureroase,am fost obisnuiti cu un sistem de care ne plangeam zilnic,acum suntem inveninati exact de cei care lau creat,hai sa fim
Postat 24 Ianuarie 2012, 12:36 de careva
@dante
continuare:3 poate fi pro sau contra,acolo sunt reprezentati poporului sa se puna de acord cu toate ca nici eu nu is de acord cu acest gen de corespondenta.4 regionalizarea a fost visul udmr,cu toate astea nu este chiar pe ideea pe care sa formulat,stiai ca presedintele tarii cand a candidat a axpus unele puncte printre care si asta,probabil nu de aceea la-u votat uni,presedintele cand candideaza incearca sa isi duca la indeplinire unele puncte,nu pot sa zic ca e ok dar nici ca nu e. 5 iarasi can can,avem legiuitori,sau facem noi legiile? te-am rugat fi concret nu can-can-ist,astea-s lucrurii ce vor altii sa ne clarifice de ce ei nu vor pe altii la putere dar ei pot face multe multe multe........si ei au mai fost la putere cu acele multe multe..are rost sa ne contrrazicem fara sa vedem adevarul?nu te lua doar pe ce vezi la tv. inferand populatia,le zici doua cuvinte si is de partea ta,fi realist.
Postat 24 Ianuarie 2012, 12:15 de careva
@dante
credeam ca esti informat dar se pare ca nu,te-am citit de cateva ori si ai facut impresie buna aicia pe eBihoreanul,nu tot timpul uneori nu erai o persoana prea inteleapta dar in mare parte da,sa zicem sa trecem peste asta,de ce zic ca esti neinformat? pentru 1,bani aia "risipiti" au facut sa intre alti bani in romania,cred ca sti o parte din ei vin de la ue,deci e un lucru rau doar unde se construiesc si aicia e o problema pentru ca exista unele reglementari in privinta "sponsorizari" ue pt. unele proiecte ca sa fie aprobate,sa cautat orice solutie numai ca bani de la ue sa intre in tara,deci erau "sponsorizari" de ue cu unele conditi,deci conditiile nu erau facute de guvern ci de ue acolo unde se si aprobau bani,ti se pare un lucru rau?nu cred,un ban in plus intodeauna e bine venit si astfel erau bani cheltuiti in tara si plus mai primeam de la ue,dar toate astea e greu de inteles pt. romanul de rand si opozitia speculeaza pe tema asta,tot la 1 ai adaugat can-can-urii de distractii fara sa fie nimic clar,sa trecem cu vederea,la punctul 2 te-ai antepronuntat cu toate ca cei de la curtea constitutionala nu au dat un verdict.3.cui foloseste?votul putea fi si electronic tot prin cores
Postat 24 Ianuarie 2012, 12:05 de careva
cum spuneam...
Cum spuneam saptamana trecuta,depre acest Jolta: Nu-l faceti bou,ca-i pica coarnele si,nu mai are cu ce sa impunga.El oricum,impunge;nu conteaza unde,nu conteaza cand;nu conteaza pe cine! Vorba romanului:DOBITOCU-I DOBITOC SI LA BISERICA SI-N SANT!
Postat 24 Ianuarie 2012, 11:56 de Viorel
motive concrete
@careva: 1. sa nu se mai risipeasca banii pentru parcuri in paduri, partii fara zapada, stadioane la sate, construite in panta, sali de sport la sate pentru....nunti, botezuri si alte cumetrii 2. sa nu se ajunga la comasate pentru ca este neconstitutional sa prelungesti mandatul primarilor 3. sa nu se voteze legea votului prin corespondenta care in fapt are un singur scop si stii si tu care e acela 4. sa nu se ajunga la regionalizare numai de dragul regionalizarii pentru ca asa vrea actualul presedinte 5. persoana care va fi presedintele(a)Camerei deputatilor sa asigure o numarare corecta a voturilor(si nu asa cum a facut Roberta Alma la Legea pensiilor. La vot insa, tu poti vota cum iti dicteaza constiinta!
Postat 24 Ianuarie 2012, 11:39 de dante
@dante
imi pare rau,tot ce mi-ai enumerat mai jos,este exact punctul de vedere al opozitiei,nimic concret,toate au motive reale,nu poti sa bati din palme si gata houcus-poucus,nimic coerent,unele greu de realizat si venim noi ca expertii sa aratam cu degetul,imi pare rau dar nu te cred din toate punctele alea expuse,nu te-ai uitat si la cealalta jumatate ci doar la ce ai vrut tu sa vezi,partea negativa e usor de observat si criticat,partea constructiva mai greu,pana incepi sa vezi legiile si birocratia in aplicarea lor.de aceea multi vad doar ce le convine.
Postat 24 Ianuarie 2012, 11:15 de careva
motive
@careva: 1. incapacitatea guvernului de a intcomi Bugetul pentru 2012 la timp(mai tii minte cand l-au transmis?) 2. Incapacitatea atragerii fondurilor europene; 3. Aprobarea discretionara a proiectelor cu finantare europeana(in special pentru apropiati ai PDL, UDMR, UNPR) 4. Incoerentele Legii ducatiei 5. Neaplicarea hotarararilor judecatoresti(vezi hotararile rpivind taierile de salarii). Dar oricum la ANTICIPATE se poate ajunge numai daca PDL VREA, ceeaq ce ma indoiesc. asa ca alegerile vor avea loc in noiembrie, sper eu(si nu numai)NECOMASATE(astept decizia de maine a CC care intamplator si-a propus sa stabileasca constitutionalitatea pe criterii....economice!)
Postat 24 Ianuarie 2012, 11:06 de dante
@dante
da-mi un motiv coerent sa schimbam pe cei de la conducere acum si nu cand vin alegeriile,da-mi unul clar nu barfe,zvonuri can-can-uri.va iesi la suprafata adevarul cand se vor linisti apele sunt mai mult ca sigur.
Postat 24 Ianuarie 2012, 10:51 de careva
gh
imi pare rau despre pnl,dar daca vin la alegeri cu oameni ca si popa refuz sa merg la vot,ca nici cu pdl nu as mai vota,in afara ca doar ia cuvantu in tot felu de tampenii eu nu am auzit sa faca omu asta nimic pt oras,cei drept stim toti ca pt propiul buzunar incearca sa die ales,da in afara ca isi face poze cu gropile nu stiu sa faca nimic,nu inteleg de ce nu se retrage odata si lasa ceva oameni tineri
Postat 24 Ianuarie 2012, 10:50 de gh
@dante
sa-i ia naiba si pe pd-listi,nici ei nu is mai cuminti,dar ma enerveaza incapatanarea si jocuriile murdare profitand de naivitatea poporului sa ajunga la putere,sa fure din nou ce tot furau,nu le-a iesit faza cu petrolul din marea neagra si au fost dati jos de la guvernare,ti minte? ce a facut tariceanu? e enervant chiar frustrant ca lumea ii vede pe astia ca pe niste salvatori in loc sa vada realitatea,da avem optiunea sa votam la alegeri sa fim democratici nu mintiti de oportunisti care se vad pe val acum (usl) cum vad unii pe forumuri ca fac critica la adresa opozitiei gata inseamna ca este pd-list,nu e adevarat,suntem mai cu capul pe umeri si gandim bine,nu putem fi manipulati.nu de revolte avem nevoie sa ajunga altii la putere.
Postat 24 Ianuarie 2012, 10:48 de careva
si daca ramuri bat in geam
@careva:nu te obliga nimeni sa votezi PN-L-ul! vorba lui mircea badea: \"Sa-i dam intai jos si apoi sa-l punem inapoi pe basescu\". dar prima data sa-i dam jos! deci ori la anticipate, ori la termen tu poti vota linistit PDL, UNPR sau PPDD!. Noi ceilalti vom vota altceva!
Postat 24 Ianuarie 2012, 10:43 de dante
bag sama...
@careva: bag sama ca tu ai ceva cu patriciu! ei, iaca, noi avem cu PD-L-ul
Postat 24 Ianuarie 2012, 10:40 de dante
tinta
astea sunt afaceriile cu iz pnl,pe astia sa-i punem la putere?lumea asta chiar ii crede ca vor binele tari,da dar sa castige ei in principal si restul cateceva maruntis,acolo la pensii si salarii bugetare,e o reteta comunista nu liberala,sa-u molipsit de la psd pdsr,de ce credeti ca sau aliat si au format usl,ca doctrina nu se impaca una cu alta,nici in tara multi nu au vrut alianta asta,dar cei de la centru hotaraste,se vede si in oradea cat de mult se \"iubesc\" in usl.
Postat 24 Ianuarie 2012, 10:39 de careva
tinta
Istoria nu poate fi schimbata. Patriciu a cumparat rafinaria Petromidia cu 1 €, a fost scutit de premierul Tariceanu prin OUG de plata a 670 mil € catre buget si a vandut rafinaria cu 2 miliarde €. Ce este atat de greu de inteles? Va mirati ca amaratul de profesor de istorie, finul nasului are 2 BMW si aproape 300.000 € in cont? Incercati sa legati aceste adevaruri cu miros de petrol!
Postat 24 Ianuarie 2012, 10:35 de careva
tinta
uitate la protestatari din oradea,nu e nici o surpriza,cu exceptia catorva naivi care chiar cred in protest vei vedea ca toti au ceva impotriva puteri pt. ca au legaturii cu opozitia,grecu are ce are cu un pd-list primar de la el din santandrei,un fost vames...etc.nu fi naiv.
Postat 24 Ianuarie 2012, 10:25 de careva
tinta
da-ti un search pe google : dinu patriciu datorii . ve-ti gasi diverse explicatii de unde atata inversunare din partea lui crin antonescu,fac pe draqu in patru numai sa ajunga la putere,demisioneaza ,impresioneaza pentru ca alta cale nu mai au cum sa ajunga la putere,acum este momentul,lumea chiar crede ca acest crin chiar vrea binele tari,prosti si naivi cred,daca ai un pic de inteligenta informeazate inainte sa crezi pe unul si pe altul care urla ca din gura de sarpe ca moare de foame,vei avea surprize.
Postat 24 Ianuarie 2012, 10:21 de careva
zau, zau..2
@careva: ca sa vezi, nu-mi dadeam seama de ce il ataca patriciu pe antonescu din toate directiile!
Postat 24 Ianuarie 2012, 10:19 de dante
zau, zau..
@careva: in mod normal nu se va ajunge in 2014! o majoritate USL(constituita in noiembrie 2012, daca nu vor avea loc anticipate)il suspenda oricum pe base'iar la Referendum nu mai pupa ceea ce a pupat in 2007! de aceea lupta PDL-ul sa fraudeze alegerile din 2012, nu pentru a le castiga(pentru ca nici o frauda nu-i poate scoate totusi castigatori)ci sa aduca USL sub 50%
Postat 24 Ianuarie 2012, 10:18 de dante
tinta
w w w.realitatea.net/crin-antonescu-are-doua-bmw-uri-afla-cat-a-incasat-sotia-lui-de-la-dinu-patriciu_843857.html In perioada in care Geoana trecea pe la Vantu si Antonescu trecea pe la Patriciu. Si nu numai!
Postat 24 Ianuarie 2012, 10:16 de careva
tinta
Graba lui Crin Antonescu, in special, de a intra cat mai repede la putere are o cauza. De ce vrea demisia lui Basescu acum? Pai, Crin, in 2014 nu ar mai avea sanse de presedinte deoarece in doi ani USL ar fi foarte erodat de guvernare, iar in plus este putin probabil ca PSD sa il mai sustina atunci. Sigur se vor certa la guvernare si PSD va avea candidat propriu.
Postat 24 Ianuarie 2012, 10:09 de careva
sa nu crezi...2
optiunea pentru botez nici nu poate fi alta, atata timp cat copiii sunt dusi sistematic la adunare si nu vad ani de zile decat asa ceva. INDOCTRINARE PERFECTA! Culmea este ca exista familii in care unii membri raman asa cum s-au nascut iar altii se pocaiesc. si exista divergente de toata frumusetea chair intre ei. concluzia este ca BANUL guverneaza aceasta comunitate. ceea ce am incercat eu sa surprind in cele doua comentarii a fost o schita de portret bazata pe propriile mele observatii. sigur ca o comunitate(indiferent de natura ei)nu trebuie infierata pur si simplu(ca a mai facut cineva in istoria recenta asa ceva si numai bine nu ne-a fost)dar poti cere acelei comunitati mai multa decenta. ce se intampla in cladirile-biserici este problema lor. totul este ca macar in public sa se manifeste adecvat(sa nu mai umble OSTENTATIV cu baticuri sau cordelute, sa nu defileze tot OSTENTATIV cu Biblia in mana, sa nu incerce actiuni de prozelitism, sa nu profite de ïntr-ajutorarea"dintre frati, sa permita casatoriile cu persoane apartinand altor confesiuni.
Postat 24 Ianuarie 2012, 09:12 de TDS
sa nu crezi...
sa nu ai incredere in "pokemoni"nici cand iti aduc daruri. sau parca nu era chiar asa, dar se potriveste! de minune! asa sunt 90% dintre ei: interesati exclusiv de aspectele materiale. cei asa zis mai saraci pun laba pe tot felul de ajutoare, pe ceilalti ii vezi venind la asa numita adunare in masini ultra luxoase, femeile vin imbracate in tinute destul de scumpe(de cele mai multe ori de un prost gust desavarsit, dar scumpe)! pe strada defileaza tinand in mana la vedere Biblia(pe care in mod normal ar trebui sa o stie pe dinafara). sunt in stare sa te terorizeze zile in sir numai sa te convinga sa te duci la un fel de sedinta de evanghelizare(nu stiu exact la ce se refera dar ca sa scap dintr-o astfel de situatie la care am fost supus de catre o cunostinta a trebuit sa-l amenint ca fac plangere la Politie pentru hartuire). daca vreunul(vreuna)dintre ei(ele) au prins un post mai important in vreo firma(chiar privata)va face tot posibilul sa-si infiltreze cat mai multi frati(si desigur, nu pe criterii de competenta). sunt o comunitate inchisa, nu accepta casatorii mixte(poate 1% doar)si pretind ca botezul(facut la o varsta inaintata)inseamna prezenta discernamantului
Postat 24 Ianuarie 2012, 09:03 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON