URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iulie 2014, 07:55

Eşti tare, ai parcare! Războiul parcărilor a instalat haosul în Oradea

Eşti tare, ai parcare! Războiul parcărilor a instalat haosul în Oradea LA LIBER! Maşinile orădenilor nu mai pot fi "hingherite"! Declanşat la sfârşitul lunii mai, când subprefectului Cristian Bitea (medalion) i-a fost ridicată maşina lăsată neregulamentar în Parcul Traian (foto), războiul parcărilor s-a adâncit, culminând săptămâna trecută cu desfiinţarea parcărilor de scurtă durată, a taxei de 45 lei pentru parcarea neregulamentară şi a celei de 300 lei pentru ridicarea maşinilor. Măsura a declanşat un adevărat haos, şoferii parcând în Oradea unde şi cum vor...
Eşti tare, ai parcare! Războiul parcărilor a instalat haosul în Oradea PE TUŞĂ. Parcările sunt la bunul plac al şoferilor care le ocupă gratis cum îi taie capul. Maşinile de ridicări ale Administraţiei Imobiliare Oradea au fost trase lunea trecută pe dreapta în curtea OTL. "Dacă tot stau degeaba, le-am băgat în revizie", spune Csuzi Istvan, directorul societăţii
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bună - rea, măcar era o regulă. De săptămâna trecută, după suspendarea de către Prefectură a taxelor de parcare şi a parcărilor de scurtă durată, nu mai este niciuna!

Scăpaţi de ameninţarea amenzilor, cocalari cu maşini de fiţe parchează pe liniile de tramvai blocând traficul, vecinii care până de curând convieţuiau paşnic se iau de cap în spatele blocurilor pentru parcările de domiciliu, iar în centrul oraşului singurele locuri libere sunt cele pentru biciclete. "În condiţiile în care dacă parchezi pe locurile marcate nu poţi fi penalizat, era de aşteptat să apară astfel de efecte", spune primarul Ilie Bolojan.

"Alo, mai plătim parcarea?"

Vestea că Prefectura a suspendat taxa de parcare neregulamentară (în valoare de 45 lei), cea pentru ridicarea maşinii (de 300 lei), dar şi parcările de scurtă durată ca fiind ilegale, a făcut lunea trecută înconjurul oraşului. Culmea sfidării, a doua zi orădenii sunau la Poliţia Locală şi la Serviciul Parcări să verifice informaţia. "Le-am spus că momentan cei care nu îşi plătesc parcarea nu pot fi amendaţi şi nici nu le pot fi ridicate maşinile. Mulţi mi-au zis că, în cazul ăsta, nici nu îşi mai iau tichete", povesteşte o funcţionară.

De altfel, primii care au reacţionat la "liberalizarea" parcărilor au fost chiar angajaţii Primăriei. Începând de miercurea trecută, pe strada Primăriei, din centru până dincolo de sediul ASCO, majoritatea locurilor erau ocupate de bugetarii "motorizaţi". Vineri, parcarea din curtea Primăriei a fost blocată cam trei ore, plină ochi de maşinile cetăţenilor veniţi cu treabă. Contribuabilii le-au lăsat aici contra-cost pentru că nu şi-au găsit locuri "gratuite" în stradă. La fel, parcările din Piaţa Ferdinand fiind ocupate cu orele, mulţi şoferi au fost nevoiţi să plătească pentru un loc în curtea Hotelului Astoria...

Stare de război

Dacă desfiinţarea amenzilor de parcare a pus centrul oraşului sub asediu, în cartiere s-a lăsat cu stare de război. Conştienţi că Serviciul Parcări nu le mai poate ridica maşinile de pe locurile rezervate de alţii ca parcări de domiciliu, tot mai mulţi orădeni parchează unde vor. Aproape că n-a fost după amiază să nu se lase cu cinci scandaluri între blocuri. "Noi vom face listă şi, prin asociaţia de proprietari, ne vom cere banii înapoi. Primăria ne-a prostit că ne garantează locurile de parcare, iar acum, când le găsim ocupate, nu ne trimite maşinile de ridicat", reclamă un locuitor din zona Ştefan cel Mare.

Bătăi de cap au şi vatmanii, care aşteaptă minute în şir după proprietarii bolizilor parcaţi pe liniile de tramvai, şi constructorii nevoiţi să sape printre roţi. Joia trecută, Compania de Apă Oradea a oprit lucrările la reţelele din zona străzii Aluminei, iar municipalitatea a lăsat-o mai moale cu asfaltările în zona străzilor Flammarion, Galilei şi Şelimbărului pentru că utilajele nu puteau înainta de maşini. "Degeaba le spui oamenilor. Mulţi îşi închid maşinile şi pleacă ştiind că nu le poţi face nimic", spune Leontin Pătcaş, consilier la Compartimentul Drumuri şi Poduri din Primărie.

Cu mâinile legate

Ioan Găluţ, înlocuitorul comisarului şef Alexandru Laza la conducerea Poliţiei Locale, spune că agenţii intervin la toate solicitările, dar numai în limita competenţelor. "Dacă maşina ocupă o parcare la domiciliu sau blochează , încercăm să identificăm proprietarul şi să-l rugăm să şi-o mute", spune Găluţ.

Contravenienţii din parcările de domiciliu riscă amenzi între 150 şi 500 lei în baza Hotărârii de Consiliu Local 448/2010, iar cei de pe drumurile publice pot fi sancţionaţi cu 170 lei şi două puncte de penalizare în baza Codului Rutier. Dar asta nu eliberează locul de parcare!

05_Liviu_Popa_bihoreanul.jpg"Maşinile de ridicat nu mai funcţionează. Ţoferii pot fi sancţionaţi contravenţional şi atât. Chiar eu mi-am găsit într-o dimineaţă ieşirea blocată de cineva care parcase în faţa porţii. Ce era să fac? Am plecat la lucru fără maşină", povesteşte chestorul Liviu Popa (foto), şeful Poliţiei Bihor. Şi culmea, haosul e abia la început!

Parcagiii pleacă în şomaj...

05_Cristian_Beltechi_bihoreanul.jpgCristian Beltechi (foto), directorul Administraţiei Imobiliare Oradea, din care face parte Serviciul Parcări, spune că maşinile de ridicat vor rămâne garate în curtea OTL până la rezolvarea problemelor legale ridicate de Prefectură. "Căutăm o soluţie împreună cu juriştii Primăriei", zice Beltechi.

O variantă ar fi ca municipalitatea să subvenţioneze din bugetul local costurile cu ridicarea şi transportul maşinilor ce blochează circulaţia, pentru a pune capăt haosului. În condiţiile în care până acum Serviciul Parcări se autofinanţa şi nu toca banii pe ridicări de autovehicule, AIO nu este, însă, dispusă la acest sacrificiu.

Dimpotrivă, rămasă fără o importantă sursă de venit, instituţia pregăteşte reduceri de costuri. Parcagiii rămaşi fără obiectul muncii vor fi trimişi în şomaj tehnic de săptămâna viitoare. Rămâne de văzut câţi şi pentru ce perioadă. Nu de alta, dar procesul cu Prefectura ar putea dura mai multe luni, aşa că dezordinea parcărilor gratuite va deveni regulă.

O vară fierbinte

Situaţia este cu atât mai complicată cu cât nici subprefectul Cristian Bitea, cel care a declanşat controlul de legalitate după ce angajaţii AIO i-au ridicat maşina parcată neregulamentar, nici primarul Ilie Bolojan, convins că la mijloc e vorba de o răzbunare, nu vor să dea înapoi. Pe lege, procesul s-ar stinge în cel mult o lună dacă, după negocieri cu Prefectura, la cererea primarului, Consiliul Local ar renunţa la prevederile atacate ca nelegale. Or, părţile nici măcar nu îşi vorbesc.

"Eu n-am de gând să dau soluţii, să le dea juriştii Primăriei! Nu degeaba AIO e singura instituţie din ţară fără compartiment juridic", spune subprefectul Cristian Bitea. La fel, nici primarul nu vrea târguieli. "Ne vom apăra în instanţă. Altfel ne trezim că renunţăm la unele prevederi din regulament, Prefectura atacă altele, şi tot aşa, de n-o să mai ştie orădeanul când se plăteşte şi când nu se plăteşte parcarea", spune Bolojan.

Prin urmare, în loc să se stingă, conflictul se va întinde cel puţin până la toamnă. "Ne trebuie un regulament nou. Adoptarea lui va dura în cel mai bun caz 45 de zile, pentru că trebuie dezbătut public, aşa că nu prea avem variante până la sfârşitul lui august", arată primarul. Până atunci, parcările rămân gratuite, căci municipalitatea nu poate nici da amenzi, nici ridica maşinile celor care nu îşi achită taxa. Cu toate ambuteiajele şi scandalurile ce derivă de aici. Semn clar că nimic ce-i gratis nu merită, fiindcă se plăteşte prea scump...


RĂZBOIUL PARCĂRILOR
Bitea contra Bolojan. Cine are dreptate?

05_Cristian_Bitea_bihoreanul.jpgInstituţia Prefectului şi Primăria au intrat în conflict pe tema parcărilor în urmă cu trei săptămâni. Iniţial, subprefectul Cristian Bitea (foto) a atacat ca nelegală, fără negocieri prealabile, transformarea prin dispoziţie a primarului şi nu prin HCL a 704 locuri de parcare din centru şi din Parcul Traian. O săptămână mai târziu, pentru că municipalitatea a continuat taxarea locurilor galbene din centru înfiinţate prin alte dispoziţii decât cea anulată, generând confuzie în rândul şoferilor, Bitea a atacat şi suspendat toate parcările de scurtă durată.

Subprefectul a mai atacat taxa pentru parcarea fără tichet sau abonament, precum şi taxa de ridicare a maşinii, invocând că acestea sunt amenzi mascate, iar agenţii de teren ai Serviciului Parcări nu aveau dreptul să le aplice, sancţiunile legale fiind prevăzute de Codul Rutier şi încasându-se pe bază proces-verbal de către Poliţia Locală sau de Poliţia Rutieră. În plus, printre neregulile descoperite la regulamentul de parcări din anul 2006 se numără faptul că acesta ar fi fost adoptat fără dezbatere publică, că anexele sale ar fi fost modificate prin dispoziţii ale primarului, precum şi că prin imobilizarea maşinii până la plata taxei de ridicare proprietarului i se îngrădeşte dreptul la apărare deoarece nu poate contesta amenda decât după achitarea ei.

De asemenea, Prefectura susţine că municipalitatea ar fi trebuit să plătească TVA pe sumele încasate din parcări, în vreme ce conducerea AIO afirmă că instituţia ar fi scutită de aceste plăţi. Culmea, ambele părţi se bazează pe prevederile aceluiaşi Cod fiscal...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
33 Comentarii
prelungire aonament
Mie o sa imi prelungeasca cineva abonamentul de parcare? Ca-mi facui pe trei luni ...
Postat 11 Iulie 2014, 09:25 de Feli
era si timpul
era si timpul ca cineva sa opreasca aceasta "hartuire"...pentru ca in ultima perioada asta a devenit..."HARTUIRE"...cel putin pe zona de centru si Roman Ciorogariu...cei de la parcari veneau de 3 ori pe zi ca sa iti puna amenda...in conditiile in care oamenii aveau locul de munca pe aceea strada...Rusine sa va fie pentru faptul ca nu este un loc liber in tot orasul ca sa nu fie cu plata sau sa iti ridice masina
Postat 10 Iulie 2014, 18:40 de lavinia
prea multe locuri de parcare si multi prosti
in denigreaza satana pe bolojan ala il denigreaza un nenoricit la care nu-i sta capul decat sa-i taxeze pe oameni prin orice oricum si oriunde ca o hiena mancalar gipsu si pe el si pe toti manipulatori la comanda acum nu mai vedem decat tranvaie blocate si salvari care nu pot ajunge deh la locul interventiei numai haos ca in ukraina haos e in capul vostru un mare haos daca nu aveti ce face cu bani carei plateati pe parcare pana acum si chiar vreti sa scapatide ei donatii unor copii cu probleme sau unor case de copii daca va stang buzunarele si nu va mai incap
Postat 10 Iulie 2014, 16:28 de sss
rusine viceprimarului
Rusine domnului viceprimar MURESAN si tuturor P.S.D-istilor care au toata contributia la haosul asta pentru a pune mana pe primarie si pentru a-l denigra pe BOLOJAN.. Domnule primar sincer sper sa-ti fie o lectie de vuiata alianta asta cu P.S.D- ul, ai tinut sarpele la san.
Postat 10 Iulie 2014, 14:56 de coco
du-te ma si plimba ursu'
in capul tau, Shimai, e haos, in al tau si-al lui Cris, Chirila, Ciucas si alte lighioane care dau limbi in dosul lui Balbajan. ati primit ordin sa scrieti ca e haos, iata ca NU E ! sunt locuri de parcare berechet, peste tot, nimeni nu se cearta, nimeni nu se bate, toata lumea isi vede linistita de treaba. si daca maine ar muri Balbajan, fiti siguri ca lumea si-ar vedea linistita de treaba !
Postat 09 Iulie 2014, 21:50 de Agentul Termic
NISTE fraieri si consilierii si primarul
Consilieri sunt niste lingai ai lui Bolojan..ridicati mainile dupa ridicatura lui de spranceana,fara sa ganditi!
Postat 09 Iulie 2014, 21:30 de florina
@PRIMA
NU ITI CONVINE CA NU AI PARCARE LA BLOC, CUMPARA-TI APARTAMENT IN ALT CARTIER! SUNT SI CARE AU PARCARE PENTRU VIZITATORI. NU NUMAI DE CUMPARAT. E SIMPLU !
Postat 09 Iulie 2014, 20:40 de @PRIMA
Situatia era exploziva
Situatia cu parcarile era demult exploziva.Era chestie de timp ca cineva sa apese butonul. Lipsa de respect fata de oradeni si haituiala soferilor de catre hingheri, de parca erau hiene cei de la primarie.Bolojan sa-si invete lectia, ca nimic nu e intamplator.Sfideaza oradenii cu alura lui impertinenta.In rest haosul este in capul eBihorenilor, care fac mult deserviciu cu ziarul lor de circari.
Postat 09 Iulie 2014, 18:39 de Boom
CAND DESFINTATI SAI PARCARILE DIN PRIMA SA PUTEM SI NOI PARCA OMENESTE??
IN CARTIERUL PRIMA DIN NUFARU TRAIM 2000 DE OAMENI. SI AVEM 200 DE LOCURI DE PARCARE, TOATE CU PLATA ! CINE A DAT ACEASTA AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE SI CATA MITA A LUAT SA O ELIBEREZE?? SA VA MANANCE PUSCARIA SI PE PATRONI SI PE FUNCTIONARII PRIMARIEI CARE ATI APROBAT UN CARTIER INTREG FARA NICI UN LOC DE PARCARE GRATUIT !
Postat 09 Iulie 2014, 15:16 de PRIMA
dezinformare alo lasati vrajeala
cine parcheaza gresit sa plateasca in rest multa m... lui beltechi si bolovan sa va ajunga toate blestemele soferilor de nesatui ce sunteti ce haos nu e nici un haos e dezinformare ce miroase a la antena 3 numai salvari si tranvaie blocate visati da pe cand ridicau leprele masinile nu se bloca tranvaie oare problema e alta nu mai vin bani asa cum erau obisnuiti iar unde vine mai putin tre sa furi mai putin asta-i buba cea mare se fure beltechi sa ajunga de 2 sute ca acum are numa vreo 150 libidinosu o sa crape in curand si mai lasatine cu vrajeala asta cu capitalele europene noi mai avem pana acolo aici e vorba de foame dupa bani nu ordine taxa pa fiecare centimetru patrat acolo ai unde sa parchezi mai intai parcari apoi hingeri si ridicari .
Postat 09 Iulie 2014, 15:10 de ddd
Jos parcarea, sus parcarea
Avand in vedere ca exact genul acesta de parcari exista de ani sau zeci de ani in toate orasele civilizate, problema sta in corectarea documentelor, astfel incat incadrarea acestora juridica sa nu mai supere orgoliile nimanui. Anonimul Bitea castiga mult mai mult daca s-ar fi ostenit sa caute corectarea incadrarii parcarilor, adoptand practici din orase vecine si prietene in care acest lucru este "LEGAL" si nu sa acuze, pentru ca pana una-alta, treaba lui este sa rezolve probleme, nu sa creeze.
Postat 09 Iulie 2014, 14:47 de Porc III
Haosul din mintea primarului se inmulteste repede
A cuprins jumatate din contribuabilii votanti, a facut pui si s-a lipit de tot orasul ca superglue.
Postat 09 Iulie 2014, 14:02 de LIPAN
Chestorul Popa minte de ingheata apele!
Fiind prieten cu Bolojan si avand si pozitia de codos al acestuia, chestorul uita ca masina lui personala a vandut-o demult si acasa dupa el vine masina de serviciu, cu sofer si tot tacamul zilnic!
Postat 09 Iulie 2014, 13:57 de Nice
civilizatie
Am umblat mult in strainatate domnilor si nicaieri nu e ca la noi, peste tot am platit parcare si sa te fereasca Cel de sus sa nu platesti. In Budapesta in fata mea a ridicat o masina care avea inauntru o batranica, pt ca expirase timpul de pe tichet. Parca se impune ca o obligatie interna, de bun simt, ca atunci cand ai parcat intr-un oras din Germania sau din EU , sa te uiti imediat dupa automatul de plata a pacarii . Domnilor, peste tot civilizatia se impune nu se comenteaza, si ne uitam la acele natiuni civilizate ca la un deziderat, ca la o nazuinta greu de obtinut ori deloc la noi. Dupa cum vedeti, din pacate, neamul nostru este greu de civilizat si oricine incearca ceva este imediat mitraliat de societate. Vedeti si cum se vandalizeaza cosurile de gunoi, bancile din parcuri, pubelele pt materiale reciclabile si tot noi cautam circumstante raufacatorilor si sanctionam autoritatile. Vedeti dvs si dl Bitea, care ar trebuii sa fie un exemplu pt urbea noastra, cu cata ,,strangere de inima si frica,, parcheaza pe hasurat, care deja tine de codul rutier nu de autoritatile locale si societatea ii cauta circumstante si sanctioneaza autoritatile care aplica legea. Nu-i asa ca e interesant la noi?
Postat 09 Iulie 2014, 13:56 de oradeanul de bine
Taman pe dos !?!
Nu DESFIINŢAREA a dus la "haos" ci, din contră, ÎNFIINŢAREA nelegală ce a ajuns acum să fie constatată şi contestată !?!
Postat 09 Iulie 2014, 13:50 de Car®p III
daca na-i scoala"
pai......dumneata d-le chestor conduci acest judet,asta a fost motivul pt. care va blocat,vai vai,stat,oras fara stapani si fara lege.
Postat 09 Iulie 2014, 12:23 de ganditorul
Draga Bolo..
Daca Bolojan statea in banca lui si se limita la parcarile cu plata din centru si zonele aglomerate unde sunt institutii publice, nu cred ca se ajungea aici. Dar bolovanul a vrut sa taxeze tot ce misca in orasul asta, de aici si haosul. Cum vrei sa faci ca primar ordine in oras, cant proprii angajati nu sunt in stare sa se deplaseze la serviciu in centru cu tramvaiul? Dar ai pretentia ca oradeanul de rand sa mearga la serviciu pe Borsului cu tramvaiul!
Postat 09 Iulie 2014, 11:09 de vasi
Exagerati !
Nu e niciun haos. E chiar foarte bine. Tocmai ca acum sunt locuri de parcare destule. Nu mai scrieti articole alarmiste ca sunteti penibili sau suferiti de sindromul Stockholm. Chiar vreti sa platiti pentru parcare ?
Postat 09 Iulie 2014, 11:02 de Eu
gunoaie
DAR UNDE E JURISTA PRIMARULUI ,DOAMNA BORBEI AIA BLONDA DE 100 KG CU TERENUL DUPA DOJA CARE NU VROIA SA PUNA AN POSESIE CAT EA E AN PRIMARIE
Postat 09 Iulie 2014, 11:00 de dorel
:)) Haos :))
In capul lui Simai a inceput al 3-lea razboi mondial. Jihadul sfant al parcarilor pentru supremul lider Bolojan. Bravo ! Poate te pupa pe frunte pentru slugarnicia exemplara demonstrate si merite in campul dezinformarii. Draga Simai, ai masina ? Nu cred, altfel nu ziceai ca nu gasesti loc de parcare. Gasesti si in centru si peste tot, deci s-a demonstrate ca ura ancestrala a lui bolojan fata de cei ce parcheaza nu a dus la nimic in plus, cu taxa de parcare sau fara tot aia e. Doar mai ia imbuibatul de beltechi ceva bani sa aiba pentru prieteni. Cum mai stati cu contractual de exclusivitate cu notarul Tomulescu? Inca nu ati fost de manuta la intrebari ? Si pana acum se bloca linia de tramvai si nu ridica nimeni masinile (vezi in arhiva voatra) deci macar bun simt daca ati avea ca de inteligenta nu va pot suspecta
Postat 09 Iulie 2014, 10:51 de ember
NIVEL
TOTI CARE PARCHEAZA NEREGULAMENTAR SINT LA ACELASI NIVEL DE EDUCATIE SI CIVILIZATIE CA SUBPREFECTUL
Postat 09 Iulie 2014, 10:32 de FLIP
Asa nu se poate
Vrem inapoi taxele si amenzile cat mai repede si daca se poate triplate. Fara ele noi nu mai putem trai.Si ne trebuie cat mai multe legi si regulamente noi in fiecare zi.
Postat 09 Iulie 2014, 10:30 de c
REZOLVARE
IN COMERT SE GASESTE SPRAY DE VAZELINA LA 15 RON FLACONUL SE POATE FOLOSII LA AUTOVECHICULELE CARE PARCHEAZA NEREGULAMENTAR CURATIREA UNUI PARBRIZ DAT CU SPRAY DE VAZELINA SE CURATA FOARTE GREU
Postat 09 Iulie 2014, 10:23 de LIKE
trek
NU ESTE NICI O PROBLEMA AR FI BINE SA RAMANA ASA (FARA PLATA)!
Postat 09 Iulie 2014, 10:23 de star
Hahaha
Excelent domnule Bitea,felicitari!Sa dea banii inapoi ServiCiul Parcari a lui Simon, CAREau fost incasati ilegal!Bolojan face se pare abuzuri INAPOI!BANII.....Felicitari dle Subprefect!
Postat 09 Iulie 2014, 10:16 de Nea taticu
PARCARI
ARE DREPTATE IO POLITIA RUTIERA DACA AR SANCTIONA PARCARILE NEREGULAMENTARE AR DEPASII CU MULT SUMA INCASATA DIN ALTE SANTIUNII RUTIERE DAR CINE NU VREA SA LUCREZE NU LUCREAZA MAI ALES DACA ESTE BUGETAR PACAT CA AU COBORIT LA ACELASI NIVEL CU SUBPREFECTUL
Postat 09 Iulie 2014, 10:16 de BILL
PARCARI
ARE DREPTATE IO POLITIA RUTIERA DACA AR SANCTIONA PARCARILE NEREGULAMENTARE AR DEPASII CU MULT SUMA INCASATA DIN ALTE SANTIUNII RUTIERE DAR CINE NU VREA SA LUCREZE NU LUCREAZA MAI ALES DACA ESTE BUGETAR PACAT CA AU COBORIT LA ACELASI NIVEL CU SUBPREFECTUL
Postat 09 Iulie 2014, 10:15 de BILL
z
nu este niciun haos este foarte bine si speram sa ramana asa pentru totdeauna iar domnul subprefect sa duca treaba pana la capat si sa se verifice ce s-au facut cu cei 8 mil de lei incasati din hotie la cine au ajuns in buzunar
Postat 09 Iulie 2014, 09:48 de x
z
s-a instalat haosul in capul vostru de ziaristi amatori totul este foarte bine si speram sa ramana asa pentru totdeauna iar domnul subprefect sa duca treaba pana la capat si sa se verifice ce s-au facut cu cei 8 mil de lei incasati din hotie la cine au ajuns in buzunar
Postat 09 Iulie 2014, 09:35 de x
ce haos domnilor?
Ce va mai place să exagerați... Eu ieri am avut ceva treaba pe magheru, am găsit loc, am găsit loc şi în piața ferdinand. Problema e că lumea dacă are treaba la banca, vrea să parcheze în ușa băncii!! Imediat o să spuneți că din cauza șoferilor care parchează neregulamentar nu s-au început lucrările la drumul expres sin Dr. Vodă -> Bihorului. Nu iau apărarea nimănui dar... 1. Nici primăria nu poate să deseneze locuri de parcare unde vor (vezi intersecții, treceri pietoni). 2. Înainte toată lumea parca ca la carte? Să fim serioși... Şi înainte existau situații când tramvaiu nu mai putea circula din cauza vreunui țăran care o parcat aiurea... Când o să publicați un articol în care să criticați primăria care dă legi cum vrea fără să țină cont de prevederi, legi... Bine că știe să ne ceară nouă un munte de hârtii pentru orice prostie!!!
Postat 09 Iulie 2014, 09:34 de un șofer
z
s-a instalat haosul in capul vostru de ziaristi amatori totul este foarte bine si speram sa ramana asa pentru totdeauna iar domnul subprefect sa duca treaba pana la capat si sa se verifice ce s-au facut cu cei 8 mil de lei incasati din hotie la cine au ajuns in buzunare
Postat 09 Iulie 2014, 09:25 de x
Daca tot scrieti, scrieti adevarul!
Danut e in nota obisnuita, habarnist, iar chestorul lu' peste, habar nu are de codul rutier! Sa lase rutieristii dreaqului panda si radarele si sa iasa pe strazi sa aplice legea! Scrie clar in codul rutier cine indruma/controleaza/sanctioneaza, DOAR politia rutiera! Nea popa nu stie, punctul de amenda a urcat la 90 de lei. Si politistii rutieri pot ,,salta" permise si pot intocmi dosare penale pt. oprirea/stationarea in loc interzis! Cred ca ajunge, au mijloace, doar sa le aplice!
Postat 09 Iulie 2014, 09:18 de io
?
"Căutăm o soluţie împreună cu juriştii Primăriei", zice Beltechi. Eu intreb: CARE JURISTI? Ei se pricep doar la SMECHERII, TRANZACTII, SFIDAREA HOTARARILOR JUDECATORESTI, NON COMBAT(unde e cazul). La chestii in spiritul si litera legii, NU
Postat 09 Iulie 2014, 08:53 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON