URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2014, 12:41

Emilian Pavel, europarlamentar: "Dacă nu se face sala polivalentă în Oradea o să ne fie jenă, dar se va face"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din 31 de ani, Emilian Pavel şi-a petrecut 12 în PSD, partid căruia îi datorează funcţii importante: vicepreşedinte al Tineretului Social-Democrat, membru în Consiliul Judeţean Bihor, director în Ministerul Tineretului şi Sporturilor, iar mai nou, după ce colega Corina Creţu a devenit comisar european, eurodeputat.

Produs al Liceului Gojdu şi absolvent al Facultăţii de Electrotehnică şi Informatică, e un PSD-ist atipic: ştie două limbi străine, iar până în 2013 a lucrat în privat, luând-o de jos, de la umil salahor în Germania până la consultant IT pentru un grup de firme austriece.

Înainte să-şi înceapă mandatul de eurodeputat, Emilian Pavel a discutat cu BIHOREANUL: despre modelele sale, despre cei care l-au ajutat în carieră, despre "lupii tineri" din PSD, despre recent încheiata campanie prezidenţială, dar şi ce va face în Parlamentul European şi ce lasă Oradiei după trecerea sa prin Minister. "Nu voi putea aduce bani de la Bruxelles", dar "am convingerea că sala polivalentă în Oradea se va face", spune tânărul politician.

- Tatăl dvs a fost şeful Direcţiei Agricole în guvernarea Năstase, acum e şeful APIA Bihor. Cât a contribuit acest detaliu biografic la convingerile dvs social-democrate?

- Tata s-a înscris în PSD în 1998-1999, eu în 2002, la 18 ani. L-am urmat cu fratele şi mama mea. În 2003, când eram în Asociaţia Studenţilor din Universitatea Oradea, fiica dlui Ioan Mang (preşedintele PSD Bihor - n.r.) m-a întrebat dacă vreau să mă implic în organizarea Ligii Studenţilor Social-Democraţi şi am acceptat. În 2004, când dl Gavrilă Ghilea, cu organizaţia de Tineret şi cu 33 de primari, s-au dus la PD, ne-am trezit că am rămas în PSD fără structuri. Claudiu Pop, care era deputat, a preluat organizaţia, am început să refacem structurile, iar după 100 de zile de interimat al lui, eu am candidat la conducerea TSD Bihor. Venise şi Victor Ponta atunci la Oradea, încă era preşedintele TSD. Deci, cu siguranţă m-a ajutat prezenţa tatălui meu la PSD: peste tot pe unde mergeam în judeţ eram "fiul lui Pavel de la Agricultură", nu mi-e ruşine să recunosc.

- De săptămâna viitoare va fi invers, dumnealui va fi "tatăl europarlamentarului Pavel".

- A fost un moment-cheie pentru tata în 2008, când a candidat la Senat, la concurenţă cu Petru Filip, care pe atunci era preşedintele PDL Bihor...

- Şi acum îi este şi vă este preşedinte executiv la PSD...

- Da, aşa e. Deci atunci, în 2008, tata s-a retras, lăsându-mă pe mine să ies în faţă. În 2010 eram vicepreşedinte TSD la nivel naţional, iar anul trecut am fost singurul reconfirmat în această funcţie.

În PSD Bihor s-a dus vremea "pilelor"

- Ce alte calităţi v-au recomandat pentru un loc cu şanse pe lista PSD pentru Parlamentul European?

- În afara experienţei politice aveam şi o meserie, de inginer IT, şi ştiu două limbi la perfecţie, germana şi engleza, plus experienţa din sectorul privat.

- S-ar zice că nu prea vă încadraţi în portretul-robot al unui PSD-ist...

- Se poate, dar consider că m-a avantajat şi faptul că la experienţa în administraţia locală, ca membru în CJ, s-a adăugat cea obţinută ca director în Ministerul Tineretului şi Sporturilor. Nu cred că eram pe acea listă de candidatură la PE fără experienţa în administraţia centrală.

- Cum are loc ascensiunea într-un partid ca al dvs? Cât contează meritele personale şi cât cuvântul şefilor?

- Au fost vremuri când la PSD Bihor apăreau din neant tot felul de pile şi candidaţi din alte regiuni - Liviu Maior, Alexandru Athanasiu - dar lucrurile s-au schimbat în 2008. În ce mă priveşte, eu am început ca lipitor de afişe - chiar şi acum mai merg la lipit de afişe, pentru a da un exemplu personal. Pe mine, repet, m-a ajutat mult că nu am avut un loc de muncă datorat partidului şi că acumulasem experienţă din privat. Sigur, şefii din partid sunt şi ei importanţi. Eu am avut cinci preşedinţi la PSD Bihor, partidul s-a stabilizat odată cu dl Mang, şi pot spune că cele mai multe proiecte şi campanii le-am dus cu dânsul, deci s-ar putea spune că mi-a fost un fel de model. Dar cel mai mult, credeţi-mă, am învăţat de la tata.

- Care sunt domeniile în care veţi activa în PE?

- Voi prelua atribuţiile Corinei Creţu în Comisia pentru muncă şi socială, în cea pentru parteneriatul UE-Israel, în Comisia pentru aderarea Serbiei şi în cea pentru ţările mediteraneene. Dl Petru Filip şi alţi colegi din PE mi-au spus că în Comisia pentru muncă va fi foarte mult de lucru. Ştim câte probleme avem pe partea asta în România, înmulţiţi asta cu 28 de state ale UE, şi veţi realiza cât e de lucru. De aceea şi vreau să-mi duc la Bruxelles numărul maxim de asistenţi, din care trei orădeni.

- Care este rolul PE, ce rost are? UE pare o babilonie...

- Suntem multe popoare, cu tradiţii, culturi şi probleme diferite, cu multe probleme, dar cum spune şi motto-ul Uniunii Europene, trebuie să realizăm o unitate în această diversitate. Provocările principale sunt omogenizarea nivelului de trai în Europa...

- Adică să trăim şi noi ca nemţii?

- Da. Va dura, dar de ce nu? Totodată, va trebui o omogenizare pe legislaţiafiscală, pe justiţie, pe drepturi constituţionale, ca să avem aceleaşi drepturi şi obligaţii în toate statele UE.

- Ne-ar conveni nouă, care zicem să nu ne dea alţii lecţii?

- Să nu gândim că mergem de la o descentralizare pe care vrem să o implementăm în România la o centralizare la vârf la nivel european! Sunt chestiuni care trebuie să fie standard în fiecare ţară şi să fie aplicate în detaliu diferit în funcţie de fiecare regiune.

- Prezenţa unui bihorean în PE poate sau nu fi de folos pentru Bihor? Sau e o întrebare naivă?

- Nu e. Eu cred că ce s-a ratat de la aderarea noastră a fost comunicarea, aducerea cât mai aproape de cetăţean a informaţiei. Puţini ştiu la noi cu ce se ocupă eurodeputatul, mulţi cred că aduce fonduri europene. Greşit. Dar noi putem decide, şi un coleg a reuşit, de pildă, să impună alocarea unor fonduri, un milion de euro, pentru dezbateri pe accesul la sistemul de sănătate în mediul rural, iar în baza acestuia să găsim soluţii pentru un proiect pilot în regiunea noastră, în Transilvania. Deci asta putem face: să analizăm problemele şi să găsim soluţii care să fie aplicate, şi în Germania şi peste tot.

- Se spune că PE ar fi un "cimitir al elefanţilor", pentru politicienii la apus de carieră. După acest mandat veţi continua la Bruxelles sau veţi reveni în politica din ţară?

- La Bruxelles poţi fi turist sau activ. Eu vreau să fiu activ, dar nu pot da acum un răspuns, nu ştiu în ce măsură mă va atrage activitatea de acolo. În orice caz, eram decis să mă retrag de la Minister, pentru că era obositoare şi prost plătită munca mea - 1.838 lei net.

- Fără şpăgi, fireşte...

- Nu ştiu ce şpăgi puteau fi la Direcţia Administrativă, unde nu se achiziţionează nimic, dar nici nu eram pasionat să dau cu subsemnatul pentru trei pixuri şi două brichete.

"Vremurile s-au schimbat"

- Adversarii spun că actualii lideri ai PSD, "lupii tineri", sunt mai periculoşi decât "vechea gardă": mai superficiali, mai agresivi, mai lacomi. Îi puteţi contrazice?

- Eu vă dau trei exemple de lupi tineri PDL-işti: Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului...

- Care acum e la UNPR, deci aliată cu PSD...

- ... Roberta Anastase şi Elena Băsescu. Şi vă dau exemple de la noi: Nicolae Bănicioiu, fost lider al studenţilor, care pe mulţi i-a surprins prin rezultatele sale la Ministerul Sănătăţii, Robert Negoiţă, un primar bun, dacă nu avea rezultate nu ar fi votat bucureştenii din Sectorul 3 Ponta cu 38%. Deci să ştim o treabă!

- Aşa-zisa primenire a clasei politice nu are rezultatele scontate. Care sunt cauzele?

- Cred că vremurile s-au schimbat. Vă mai dau un exemplu: Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, are el alura aia de gigolo, dar e un om extrem de aplicat, are rezultate, căci am ajuns la 44% absorbţie fonduri UE.

- Ce vă supără în prestaţia colegilor dvs de generaţie din PNL şi PDL?

- Dau exemple şi aici: Bogdan Manafu (PDL) şi Florin Birta (PNL) sunt colegi cu care mă înţeleg, dar i-am văzut bătând o temă absurdă: de ce să organizeze universităţile cursuri pentru cei care nu au luat Bac-ul? Dar universităţile private aveau dreptul, cele de stat nu, şi eu întreb de ce să facă cineva un curs de hair-stilist la privat şi nu la Universitatea din Oradea? Au dat o tentă negativă unei măsuri pozitive.

- Ce nu vă place la tinerii PSD-işti?

- Eu aş face o comparaţie între campania online a noastră şi a lor, între limbajul lor agresiv şi defensiva noastră. Să văd la un deputat tânăr din Oradea, Ioan Cupşa, expresia "mâncător de flegmă", nu cred că este o mândrie...

- Dar şi dvs aţi mers cu "Iohannis a vândut copii", "Iohannis taie pensiile", "Iohannis rupe Ardealul" - mesaje mai periculoase prin conţinut decât prin limbaj...

- În ultima săptămână de campanie Iohannis zicea că e o mătuşă care ştie unde-s copiii în Canada, numai că nu vrea să iasă în faţă. Un telefon dacă ar fi dat la bunica aia care plânge, să spună că sunt ok, era binevenit. Dacă ar plana asupra mea o acuzaţie atât de gravă, n-aş fi lăsat aşa problema... Apoi "Iohannis taie pensiile" e un titlu, cum aveţi şi în presă, care "vinde". Se bazează pe faptul că în spatele lui Iohannis sunt cei care au tăiat pensiile. Cu "ruperea Ardealului", dl Iohannis a făcut un anunţ că nu negociază cu nimeni susţinerea pentru turul doi, dar în aceeaşi zi i-a mulţumit lui Tokes pentru sprijin şi apoi a şters mesajul.

- Şi asta însemna că "vindea Ardealul"?

- Nu ştiu dacă a vrut să rupă Ardealul, dar ştiu că cei care îl susţin pe partea maghiară au zis de mai multe ori acest lucru. Şi e foarte periculos ce se întâmplă, când văd maşini cu abţibilde cu Ungaria Mare...

- Şi ce vină are Iohannis pentru abţibildurile astea?

- Nu are nicio vină, dar este o idee care e băgată în capul multora, şi Tokes o alimentează.

"Victor Ponta - 54%"

- PSD a promis sală polivalentă la Oradea. Ca director în Ministerul Sporturilor ne puteţi spune ce capacitate va avea, cât costă, când vor începe lucrările şi când va fi dată în folosinţă?

- Nu s-a stabilit. Vă spun stadiul de acum: a fost o Hotărâre de Consiliu Local în vară, în care scrie că se stabileşte destinaţia a 8,5 hectare pentru sală de sport, dar nu este Hotărâre că participă la un proiect al CNI. Şi atenţie, sălile se construiesc la Compania Naţională de Investiţii, care au proiecte-şablon, de 5.000, de 8.000, de 12.000 locuri... Sunt proiecte gata făcute, la Oradea nu e stabilit de cât va fi. E un dialog al surzilor, zic eu, între CNI şi Oradea, şi vina e a ambelor părţi: s-a trimis o adresă semnată de viceprimarul Ovidiu Mureşan prin care se solicită introducerea în programul naţional de construire a sălilor, la care s-a ataşat acea Hotărâre. Şi a venit de la CNI răspuns că Oradea este pe listă şi atât. Cu siguranţă, dacă Oradea dă o Hotărâre prin care solicită CNI şi pune la dispoziţie terenul, CNI poate iniţia o Hotărâre de Guvern că preia terenul pentru a începe procedurile.

- Dacă nu se va face o să vă fie jenă?

- Sigur, pentru că ar fi o promisiune neonorată, dar am convingerea că se va face până în 2016.

- Sunteţi membru PSD Bihor de peste un deceniu, dar aţi rămas în eşalonul doi. E normal că, deşi nu au vechimea dvs, nou-veniţii de la PDL deţin funcţii mai importante?

- Nu cred că sunt mai importanţi. Bine, dl Petru Filip e preşedinte executiv... Sincer, nu e uşor, dar trebuie văzut cu ce vin şi cu ce ajută organizaţia, pentru că noi ne dorim să avem în 2016 preşedintele Consiliului Judeţean şi să conducem Primăria Oradea.

- La CJ "trage" dl Mang, la Primărie vreţi dvs?

- Nu, exclud 100% varianta.

- Declaraţia dvs de avere e impresionantă: la 31 ani aveţi terenuri, două apartamente, o casă, o fermă... Ghinion?

- Nu e ghinion, e averea familiei mele. Nu vă dau motivul, căci e personal, dar în 2002 părinţii mei au hotărât să mute totul pe numele fratelui şi al meu, casa bunicului şi un apartament de bloc, mai am un apartament în Cartierul Soarelui luat pe credit, un teren în Felix cu bani câştigaţi în Germania, şi de la bunici 4,35 hectare pe care cultiv dovlecei.

- La ora când acest dialog va fi tipărit, România va avea un nou preşedinte. Pronosticul?

- Victor Ponta va câştiga cu 54%, categoric.


CINE ŞI CE
Caracterizări în trei cuvinte

Victor Ponta - extraordinar de bine pregătit

Nicolae Bănicioiu - un om calm, care ascultă, analizează şi găseşte soluţii

Claudiu Pop - om de cuvânt, bine pregătit şi informat

Ilie Bolojan - eficient, încăpăţânat, prea tolerant cu subalternii care greşesc

"Românul Simplu" (fost membru PSD Bihor, contestatar pe forumuri) - un tip care mă amuză, dar mă şi ajută: cine poate crede acuzaţiile pe care mi le aduce?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Redactiei sap[tamanlului Bihoreanul
Redactia saptamanalului fara prietnie, fara dusmanie, fara suparare numai ADEVARUL su DREPTATE spusa in fata ca sa se cunoasca decatre toti romani simpli bihoreni , deci fara suparare un sfat prietenesc de la @Romanul_Simplu.Fotografia postata la acest articol mai trebuia putin aranjata in cadru asfel incat sa se vada Emilian Pavel cu ambele picioare pe pamant ca se vede ca un pantof este in aer ( ce se grabeste la Bruxelles omul acesta ) sau trebuia cadrata mai bine sa nu se vada pantofi deci taiati picioarele si pus importanta pe masina si nu pe om asa ca si la o reclama pentru masini straine !:))=))Acesta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 22 Noiembrie 2014, 06:58 de Romanul_Simplu
Replica la @Pue Monta
Corect@Pue Monta ! Eu @Romanul simplu un roman simplu bihorean din ROMANIA si sunt` cel mai bun exemplu pentru nivelul educatie al membrilor si sustinatoruilor PSD` numai ca nu conteaza cata Educatie si , cate diplome am si eu macar recunosc ca sunt sarac si cinstit ca si prediseintele de onoare al PSD Ion Iliescu ADEVARAT Ssi DREPT recunosc asta si nu ma poti acuza cu nimic pentru fapte ilegale asa ca si pe asa zisi liderii PSD Bihor Ioan Mang PLAGIATORUL PSD,Pavel Florian ex director DADR actual director APIA, Pavel Emilian presedinte TSD Bihor ales prin forta si teroare asupra tinerilor pesedisdti si alti lideri incrimati in articol Sa-ti fie RUSINE @Pue Monta ca batjocoreesti si insulti un roman simplu din Bihor din tara acesta ROMANIA sa-ti fie RUSINE bah@Pue Monta! SICTIR bah intelijentule @Pue Monta si sa-ti bata Googlelul in cap, asta sa nu zic sa-te bata acela de sus ca ai luat in batjocura eVanghelie sau te-au referit la Vanghell din Bucale?:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 22 Noiembrie 2014, 06:46 de Romanul_Simplu
mafiotilor
nu ca aia din opozitie ar fi mai buni, toate scursurile societatii s-au adunat in politica, la ciordeala si impartit ciolanu', dar las ca da DNA peste voi...
Postat 21 Noiembrie 2014, 23:39 de PueMonta
pur si simplu
@Romanul_Simplu, esti cel mai bun exemplu pentru nivelul de educatie al membrilor si sustinatorilor PSD, sinteti o gasca de hoti analfabeti, inculti si timpiti, nesimtiti, aroganti si prosti gramada, hai sictir la eVanghelie sa va educe pe goagal...
Postat 21 Noiembrie 2014, 23:33 de PueMonta
OK
@Romanul_Simplu În principiu ai dreptate! În primul meu comentariu însă ți-am luat apărarea legat de întrebarea pusă în interviu dar acum ce să fac dacă Adina a ținut morțiș să-mi vorbească despre EUROPA?!
Postat 21 Noiembrie 2014, 08:21 de TDS
Replica IV
(...) romanii simpli bihoreni sa stie ce fel de om a trimis PSD Bihor la Bruxelles.Am mai zis aceste lucruri Emilian Pavel este fiul tatalui Pavel Florian ex director DADR actual director APIA promovat in PSD doar pentru acest lucru doar si NU s-a evidentiat cu NIMIC , poate cu betiile babane din cluburile de sub pasajul Vulturuil Negru (...) cu NIMIC nu sa evdentiat decat cu batjocorirea PSD in diferite ocazii , nu iti faci fotografie mimand ca lovesti peste cap cu mana pe ex-premierul ROMANIEI Adrian Nastase la congresul PSD ion gest de teribilism si curaj, nu iti batjocoresti tara ROMANIA si locuitorii ei romani simpli pentru ca sunt prosti si tu Emilian Pavel arogant dispretuitor si batjocoritor te consideri superior lor , esti egalul lor in toate drepturile civile. Am uitat in comentyariile trecute d eiomplicarea lui Emilian Pavel in afacerea Microsoft si computerele din sediul PSD Bihor si de la Unversitate Nu de alta da poate DNA, ANI,Politia ,Procuratura se sesizeaza sio mai cerceteaza aceste lucruri.DECI ! Catre cei 2 comentatori@ADINA si @TDS dati-va o intalnire amoroasa undeva sa va cunoasteti dar nu aici pe forum aici sa comentati despre subiectul Emilian Pavel pentru ca cititori va pot banui ca sunteti una si aceeasi persoana care faceti reclama la Emilian Pavel ieuroparlamentar prin demisia Abramburicai Ecaterinei Andronescu si deviati discutia spre ridicol de la subiect , as ca ? BAH intelijentule Emilian Pavel sa scriem desprte tine cu subiect si predicat!:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 21 Noiembrie 2014, 05:55 de Romanul_Simplu
Noi doi simtim la fel!
@ADINA: N-am prea inteles...Decat eventual ca E. se afla in EUROPA! Si cum Romania este tara europeana, fireste ca si eu ma aflu in EUROPA! In fine, eu nu am geniul lui E.! Totusi ca cineva sa se imprieteneasca cu altcinva este nevoie ca ambii sa-si doreasca acest lucru! Ce te face sa crezi ca eu mi-as dori? Sau chiar asta spui si tu? Ca nu doreste niciunul, deci nu putem?!
Postat 21 Noiembrie 2014, 00:09 de TDS
lui TDS in ORADEA
"LUI EINSTEIN ÎN EUROPA" - asta scria pe plicul unei scrisori adresate de un prieten care nu stia precis unde anume se afla Einstein. Cam asa si cu tine TDS...doar ca nu putem sa ne împrietenim...
Postat 20 Noiembrie 2014, 16:40 de ADINA
E încă un caz pentru DNA !!!
"... în 2002 părinţii mei au hotărât să mute totul pe numele fratelui şi al meu, casa bunicului şi un apartament de bloc, mai am un apartament în Cartierul Soarelui luat pe credit, un teren în Felix cu bani câştigaţi în Germania, şi de la bunici 4,35 hectare ..." !!!! Cred că şi prostia trebuie cercetată de DNA, pentru că un om normal nu-şi transferă averea fără motiv !!!
Postat 20 Noiembrie 2014, 10:20 de WinDos
Replica la @ADINA
@ADINA `fata buna la toate` in partidul PSD ai DREPTATE si ADEVAR in afirmatii `consoleza-te ca a sosit IOHANNIS si te razbuna el!!!!`numai ca razbunarea-i arma prostului neamtzuluiIOHANNIS!:))=))@ADINA ... decat sa jignesti o femeie , mai bine sa o lauzi ce mari si frumoase are defectele ...laudatul este acelasi lucru ca si jignitul!:))=)) si sa nu uiti cuvintele acestea ale @Romanului Simplu .Sa te laudam @ADINA ce intelectuala si inteligenta in PSD si in partid esti ca sa avansezi rapid in PSD, si eu un roman simplu sa-mi recunosc greselile, eu @Romanul Simplu voi pune mana si voi invata sa scriu si sa citesc asemeni tie @ADINA postaca de partid retribuita cu ora si comentariul , si voi citi , voi citi , voi citi , tehnici de manipulare a maselor electorale votante PSD, pe urma voi lua niste cursuri de comunicare, dar cu matematica si stiintele exacte NU am ce face ca nu sunt matematician, `sunt un dezastru la toate capitolele ` vorbele tale @ADINA , iar tu o inteligenta sclipitoare manipulatoare a opiniei publice bihorene ` EU @Romanul Simplu sunt un dezastru la toate capitolelel si atunci tu @ADINA sa NU te miri ca NU am avansat in PSD pentru ca eu @Romanul Simplu sunt SARAC si CINSTIT ca si presedintele de onoare al PSD domnul Ion Iliescu si am scris si si afirmat intodeauna ADEVARUL si DREPTATEA despre PSD Bihor si aceste lucruri au suparat conducerea corupta a PSD Bihor si pe presedintele PSD Bihor domnul Ioan Mang PLAGIATORUL PSD care vor sa excluda din PSD Bihor pe @Romanul Simplu si alti membrii simpli de partid nemultumiti si revolutionari si sa ramana ei in PSD Bihor cu lingaii , pupincuristi , nevestele , copii , amantele, parashutele , doctorii criminali , lichelele , oportunisti si sa se `alega` intre ei intr-un perpetum mobile continuu.@ADINA ma consolez ca ma razbuna IOHANNIS asa cum ai scris si tu, si poate cine stie distruge PSD , asta daca nu o facem noi membri simpli nemultumiti de prestatia liderilor sefi din ` arsitocratia comunista ` din PSD! @ADINA spune-i la euro parlamentarul PSD Emilian Pavel sa te i-a cu el la BRUXELLES ca sa rupa gura targului Oradea ca si-a dus secretara frumoasa si nu mai este cu ideea de ` unitate in diversitate xxx ` promovata in campania electorala europarlamentara!:))=))Aceasta este opinia lui Romanul_Simplu.
Postat 20 Noiembrie 2014, 06:08 de Romanul_Simplu
lui romanul simplu
HEI,romane, pune mana si invata sa scrii! apoi, pune mana si citeste, citeste, citeste!!!!!!! dupa care, pune mana si ia niste cursuri de comunicare in paralel cu muuuulta logica si matematica ori ce stiinta exacta vrei tu!!!!!!! esti un dezastru la toate capitolele!!!!nu ma mir ca nu ai avansat la PSD, dar consoleaza-te ca a sosit IOHANNIS si te răzbuna el!!!!!!!!
Postat 19 Noiembrie 2014, 22:19 de ADINA
Replica 2
ADEVAR si DREPTATE ca sa fie cunoscut de toti romani simpli bihoreni ca sa stie ce europarlamentar (...) a trimis la Bruxelles PSD Bihor si conducerea corupta PSD Bihor prin renuntarea la functia de euro palamentar a Ecaterinei Andronescu Abramburica si nu a europarlamentarului Corina Cretu .. Revin cu niste precizari si corecturi la comentariul anterior ...URA face din om o masina de lupta rece si eficienta ,NU poti truiumfa in fata unui inamic rece si brutal fara URA,,,, CHE Guevara.Sa-ti mai scriu niste sfaturi pretenesti ` Razboaiele trec , dar soldatii raman credinciosi aceluiasi general (Ion Iliescu presedinte de onoare PSD ... citat Tupac Sha kur!:))=)) @TDS am postat aceea fotografie pe contul de Facebook al Ebihoreanul la articolul acesta , poti ca sa te uiti sa vezi ce europarlamentar cu deviatii sexuale trimitem la Bruxelles si sa i-a si pe prietena sa Seby Tont fotograful si pe ceilati 3 ` colaboratori` fotografia postata este modificata ca sa nu se vada celelalte persoane dion respect , doar persoanele incriminate sunt in fotografie si curiosii.Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 19 Noiembrie 2014, 21:55 de Romanul_Simplu
poza
@Romanul_Simplu: sunt nerabdator sa vad poza! PS Nu inseamna ca daca l-am sustinut pe Victor Ponta imi place PSD-ul in intregime sau ca imi plac toti membrii sai. Exemple: Petru Filip-NEVER, NEVER, NEVER, Adelina Coste-NEVER, NEVER, NEVER. Nu ma dau in vant nici dupa Vanghelie, Rus, Ghita si evident, mai sunt! Sper totusi ca din 16 noiembrie JUSTITIA va functiona ceas si o sa arunce o privire si in tabara portocalie: Blaga, Videanu, Anastase, Boagiu, Udrea, de ce nu si Bolojan(poate un abuz in serviciu in legatura cu promovarea TRANZACTIEI cu IMPACT atat de mare pe plan local). By the way, Draga Birou de investigarea fraudelor Bihor, ati reusit sa finalizati in sfarsit Plangerea penala formulata de Primarie(cand inca nu exista TRANZACTIA)in legatura cu niscaiva contracte de v/c FICTIVE de care s-a folosit un dezvoltator pentru a pune LABA pe niscaiva terenuri iar Coana Justi a fost pacalita de avocata cu trei prenume, sotie de fost? Nu de alta, dar daca NU, poate ii trimit eu ce e de trimis(am, am destul)DIRECT CODRUTEI! Ca ea e tanara si vrea! Dar mai ales POATE daca VREA! PS Despre E.P. nu ma pronunt, nu stiu exact ce stie si cat poate. Pe tac'su in schimb il cam stiu! In epoca la agronomie(sper ca nu ma insel) nu prea mergeau cele mai stralucite minti!
Postat 19 Noiembrie 2014, 17:34 de TDS
O fi deontologic?
Ciudat! Intrebare intr-un interviu despre un comentator pe forum? Si aproape i se dezvaluie identitatea? Nu cred ca este deontologic. Maine poimaine cand Bolojan va intra in Guvern(asa am citit un zvon)va fi intrebat ce parere are despre TDS? Hai ca eu semnez de ani de zile destul de in clar si multi imi cunosc identitatea, cu atat mai mult Bolojan(sau Filip sau Bolos!). Si ei stiu exact despre ce e vorba in comentarii! PS Daca tot pofteste Bolojan la guvernul portocaliu din 2015 eu as sugera sa se infiinteze MINISTERUL TRANZACTIILOR! Mai priceput decat Bolojan nici ca poate fi cineva! Ar fi un minister de mare IMPACT! Iar pentru Ministerul Justitiei as sugera-o pe Eugenia Borbei!
Postat 19 Noiembrie 2014, 17:22 de TDS
Replica la Emilian Pavel alias Pepea Homoxxx
ADEVAR si DREPTATE INAINTE DE TOATE ! `Ura este o masina de lupta rece si eficienta , nu poti triumfa in fata unui inamic rece si brutal fara URA` citat CHE Guevara . Sunt in PSD de 21 de ani pe putin zis ,dar mai mult decat tine Emilian PAVEL ** si tatal tau Emilian Florian director la APIA eu @Romanul Simplu am facut multe campanii electorale la care ai participat si tu prinzand baietii de fund si eu @Romanul Simplu intreband pe deputatul PSD Ioan Sorin Roman dupa ce ai venit in caravana electorala PSD? Pavel Florian tatal tau ex director DADR actual director APIA a demisionat de frica ca si un las in 2010 odata cu venirea la putere a PDL si a fost primul director din PSD care a demisionat degeaba i-a zis presdintele oraganizatiei PSd Bihor Ioan Mang PLAGIATORUL PSD sa fie ferm pe pozitie sa tina cu dinti de functie , a demisionat de frica. Pavel Emilian in 2010 ai luat abuziv si prin forta functia de presedinte TSD la filarmonica cu un manifest portocaliu PDL fata de contra candidatul tau Marius Sticlaru cu un portofoliu rosu PSD mai bun,in batjocora-i spunei ` Da asta ? (...) pe urma a inceput ascensiune ta in PSD dar actiunile TSD erau dezastruaose sau veneai beat si vorbeai prostii sau nu veneai defel si se contramanda totul , NU ecologizarea zonei Dosu Iosia dar sa vorbit de ea in presa , DA in stare de ebrietate manifestatie contra etnobotanicelor sub pasajul Vulturul Negru nici nu s aterminat conferinta de presa ca erai in clubul alaturat ,DA in stare de ebrietate in Parcul Traian sediul PDL , bine ca nu ti-a pous babutza pedelista ceniuusa si apa in cap si tie si la Ovidiu Muresan sa nu zic de amenda pentru manifestatie ilegala , DA in stare de ebrietate la manifestatia PSD contra PDL din fata prefecturi, dar alte actiuni ale TSD Bihor la care nu ai mparticipat .Ai batjocorit PSD Bihor, ai batjocorit si pe premierul Adrian Nastase la un congres PSD simuland o lovitura cu palma peste capul lui ,fotografia este o dovada.Odata cu ascensiunea ta in PSD si cu asa zis ascensiune PSD Bihor ai dus si pe Nicole Banicioiu la betii , fetite si baietei la cluburile din Vulturul Negru . Promisiunile tale sunt niste minciuni ordinare PSD, sala polivalenta la vara lui shohan niciodata , proprietar de terenuri beneficiar ilegal al masuri 112 instalarea tinerilor fermieri locul 1975 pe lista din iulie 2013 ,40 000 de euro bani de cumparat locul pe lista candidatilor europarlamentari dar locul Ecaterinei Andronescu Abramburica cercetata penal si nu locul Cornei Cretu , averea familiei Pavel pe numele copiilor pt ca tatal sa fie absolvit de sechestru pe avere dupa nejustificare ei in caz de arestare .Emilian Pavel te-ai inselat amarnic pentru ca Victor Viorel Ponta a pierdut fie si cu inversul cifrelor care le-ai zis fie 45% dar diferenta este mai mare. Victor Ponta un oportunist profitor si nu se cunosc 3 ani de invatamant cat a fost plecat la Paris din clasa XI pana in anul II la drept , cazul Panait ,un afemeiat imoral care si-a parasit sotia cu copil mic pentru Daciana Sarbu si pentru functiile primite de la socrul Adrian Sarbu. . Nicolae Banicoiu un profitor si a profiat de toti , Claudiu Pop prefectul simpatizant PSD ...suspect de nejustificarea a 1 000 000 de euro din averea personala .Ilie Bolojan bun prieten buin organizator adevarat lider pentru PNL.@Romanul simplu adica EU sunt un roman simplu un simplu membru PSD daca mai sunt ? dar nu putetzi sa ma excludeti in lipsa , pentru ca este contra statutului doar intr-o sedinta ordinara a organizatiei locale dn carte fac parte ` Copacul libertatii (social democratiei PSD ) mai trebuie udat din cand in cand cu sangele patriotilor (romani simpli membri simpli PSD)si al tiranilor ( Ioan Mang PLAGIATORUL PSD ,Emilian Pavel,Ovidiu Muresan si alti )....citat de Thomas Jefferson!:))=)).Acesta este opinia lui Romanul Simplu.P.S. sa vezi ce fotografie frumoasa am sa-ti postez pe contul de facebook al acestui articol NU ai sa o uiti multa vreme Emilian Pavel!:))=))
Postat 19 Noiembrie 2014, 15:26 de Romanul_Simplu
Bolojan
Bolojna, esti prea tolerant cu subalternii, de ce nu il dai afara pe Muresan?
Postat 19 Noiembrie 2014, 13:43 de Universitarul_autentic
eu zic ca deja ar trebui sa-ti fie jena
parca promisiunea a fost facuta la europarlamentare... de atunci a trecut ceva timp...insa in promisiunile psd nu mai crede mutla lume dupa cum am vazut recent.
Postat 19 Noiembrie 2014, 13:37 de razvan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON