URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iunie 2013, 07:34

Dosarul Limuzina: Primarul Beiuşului s-a ales cu dosar penal pentru că şi-a tras Audi pe bani publici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Belele după belele pentru primarul Beiuşului, Adrian Domocoş. Cercetat de DNA sub acuzaţia că a adunat şpăgi prin intermediul propriului ONG şi că a decontat unei firme lucrări neexecutate, edilul a fost luat în vizor acum şi de procurorii Parchetului Beiuş.

De data asta, Domocoş e acuzat că şi-a tras o limuzină Audi A6 de 16.000 euro din banii Ocolului Codrii Beiuşului, firmă aflată în subordinea Consiliului Local, motiv pentru care a fost pus sub învinuire pentru instigare la abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals iar maşina a fost pusă sub sechestru.

Bolid pentru siguranţă

Procurorii beiuşeni cercetează o poveste dezvăluită de BIHOREANUL, care a scris despre felul în care, în luna aprilie a acestui an, Ocolul Silvic Codrii Beiuşului, aflat în subordinea Consiliilor Locale Beiuş, Roşia şi Remetea, a cumpărat din Germania un Audi A6, second-hand, în valoare de 16.000 euro, la comanda lui Domocoş şi pentru folosinţa exclusivă a acestuia. Iar asta fără vreo licitaţie ori selecţie de oferte, obligatorii - potrivit Ordonanţei de Urgenţă 34/2006 - pentru orice achiziţie făcută de instituţiile, regiile şi companiile publice.

Mai mult, cumpărarea maşinii a fost dosită în bugetul pe anul în curs al Ocolului sub formă de "cheltuieli din profitul înregistrat pe anul 2012", fără să se menţioneze clar ce anume se va achiziţiona din banii respectivi.

Pe ce se va duce profitul firmei a spus-o verbal în faţa consilierilor locali primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, însă doar cu titlu informal. "Am stabilit cu şeful ocolului, Ferko Jeno, şi vreau să-mi cumpăr o maşină pentru că nu am cu ce să mă deplasez la Bucureşti. Maşina veche nu mai prezintă siguranţă, iar Primăria nu are bani pentru alta", le-a spus consilierilor Domocoş, chit că, în ultimii ani toate deplasările spre Capitală le-a făcut cu avionul. Edilul ştia deja şi cât va costa extravaganţa sa, adică fix 16.000 euro, semn că deja bătuse palma cu fostul proprietar. Mai mult, la trei zile după şedinţa de Consiliu, pe 11 aprilie, limuzina era parcată în faţa vilei sale, iar pe 27 aprilie era şi înmatriculată.

Fals!

Afacerea prezentată de BIHOREANUL a suscitat şi interesul procurorilor din Beiuş. În ultimele săptămâni, aceştia au audiat mai mulţi angajaţi ai Ocolului Codrii Beiuşului şi au ridicat toate actele legate de achiziţia maşinii. Aşa au descoperit şi un contract de comodat semnat pe 12 aprilie de primarul Adrian Domocoş şi de administratorul Ocolului, Ferko Jeno, în care se precizează numărul dat limuzinei de noul proprietar. Or, detaliul nu avea cum să fie ştiut la acea dată din moment ce maşina avea să fie înmatriculată după două săptămâni.

În scurt timp, anchetatorii au şi început urmărirea penală faţă de şeful Ocolului şi contabila şefă Daniela Budău, pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, dar şi faţă de primarul Adrian Domocoş, acuzat de instigare la abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Sub sechestru

Contactat de BIHOREANUL, şeful Ocolului se declară nevinovat. "Eu nu am semnat nimic, nici măcar ordinul de plată pentru maşină. Şi de cumpărarea maşinii s-a ocupat primarul, selecţia ofertelor a făcut-o el, eu nu ştiu nimic. Nici măcar nu am fost în ţară", se apără Ferko. Bărbatul admite însă că afacerea s-a făcut în folosul edilului. "Avea o problemă, că nu putea umbla cu maşina Primăriei. De fapt, în ultimul timp, până să cumpere limuzina, a folosit jeep-ul Ocolului. A vrut să-şi ia maşină, eu ce era să fac?".

Primarul Beiuşului, în schimb, a refuzat orice comenariu. Cert e că, imediat după demararea anchetei, a renunţat să mai circule cu maşina. Iar dacă până acum bolidul era văzut în faţa vilei sale, acum a fost pitulat în remiza pompierilor din Beiuş, de unde marţea trecută a fost ridicat şi pus sub sechestru de procurori. Spre disperarea lui Domocoş, obligat - după atâta trudă - să se întoarcă la bătrânul şi nesigurul Renault Megane al Primăriei...

Citiţi şi "Şpăgi în serie: Primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, trimis în judecată şi în "dosarul Unicarm""

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
sa-si cumpere !!!!!!!!!!1
sa-si cumpere si avion daca vrea dar nu din banii nostrii. daca l-ar verifica cineva la ce venituri a avut si cate si-a cumparat probabil a avut o matusa TAMARA ......., vedem ca e la moda in randul celor care ne conduc. ce a avut inante de a fi primar?????????
Postat 16 Iunie 2013, 08:43 de dan
Sa-si cumpere S6
In Beius se vede o imbunatatire, se vad progrese, se vede ca exista un management eficient al consiliului local implicit al primarului, restul nu conteaza, sa isi cumpere S6, Ferari ce vrea el , ATATA TIMP cat face si pentru oras ceva.
Postat 15 Iunie 2013, 20:48 de Vlad
bengoasa lui boloshan
bineee baah bihorele ca saptamanal iti este abonat domokosh asta, dar cand sunt subiecte 100% identice ca ale lui, spunem in ograda unicului iubit conducator, nu misti nici din jejetu mic de la picioru stang, guitzezi ca e bine sa isi cumpere Rennoo nou noutz .... mai da-o-n colo; Ringtonu lui Gutza vlajganu sa fie cu voi
Postat 15 Iunie 2013, 09:19 de Crinuletz Pontescu
Prefectul Invizibil e la closet?
Bre, Pop Claudiu, eşti în concediu pentru creşterea copilului? Ce faci? Suspendă-l odată pe penalul ăla de Domocoş şi mai uită-te ce se întâmplă în zona folclorică, că acolo primarii fură, pădurarii ascund lemnul, pieţarii vând la preţ de capitală europeană, iar funcţionarii publici dau ordine la judecători, care la rândul lor se fac că-i ascultă pe procurori, care la rândul lor le mângâie chelia la poliţiştii care nu văd nici şoferi fără carnet, nici interlopi care se ascund de Oradea, Madrid, Roma, etc. Băi, reprezentantul Guvernului în teritoriu, trezeşte-te!
Postat 14 Iunie 2013, 18:39 de Care
e bineee!!
E la concurenta cu Popa. Presedintele CJ are un Tuareg cat un camion si-l depasea in permanenta pe Domocos cu Renaultul sau amarat. Deci merita cateva sute de metrii cubi de padure rasa pentru satisfacerea vanitatii edilitare. Si cand vine vorba de primar ne mai uitam la bani? Cat despre Ferko, asta e ca apa cea sfintita...n-a vazut, n-a auzit, n-a stiut, n-a semnat ca doar el e numai seful ocolului, de unde o sti atatea. Saracu. Despre dosar, nu cred sa *poata* Sabau sa-l trimita in judecata pe Domocos. NUP pentru instigare si amenda pentru restul clientilor. Iar la alegerile viitoare beiusenii il vor vota cam 90%. Ca o sa aiba cu ce, ma !!!!!
Postat 14 Iunie 2013, 13:19 de horia
da..siii...
SII?.......... ce?.........si sefu ADP Oradea si-a tras Audi, si l-a cautat cineva?....vrajeala....astia fac toti ce vor pe bani publici...si organele statului . n-au treaba....tot pe banii nostrii stau , si vad.. si asta e , zic ca nu au reclamatii....asta e Romanica.....bine zice Badea...
Postat 14 Iunie 2013, 09:55 de Magos Ferdinand
ce mai primar !!!!!!!!!!
Oare d-l Domocos mai are timp si de problemele primariei? Vad ca de cand e in aceasta fuctie s-a ocupat numai de prostii, furt, mita.........si cate or mai fi de nu le stim noi. Sunt curioasa daca la urmatoarele alegeri mai are curajul sa candideze , poate de dupa gratii.
Postat 14 Iunie 2013, 08:19 de dan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON