URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Martie 2011, 08:14

Doctor sabotor: Ginecologul Iuliu Şimon ia banii pacientelor, dar le trimite la Debreţin

Doctor sabotor: Ginecologul Iuliu Şimon ia banii pacientelor, dar le trimite la Debreţin NO COMMENT. Acuzat că îşi confundă dreptul la onorariu pentru prestaţiile de la cabinetul privat cu cel de a lua ciubuc pentru munca din spitalul public, dar şi că trimite la "export" cazurile care îl depăşesc, doctorul Iuliu Şimon (foto) refuză orice explicaţie. "Orice aş spune poate fi împotriva mea", se apără el, ca-n filmele americane
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nimeni nu crede că un medic dintr-un spital public poate trăi din salariu, mai ales după ce acesta i-a fost amputat, ca oricărui bugetar, cu 25%. Ce-i oferă statul e puţin în raport cu ce-i cere, aşa că, se ştie, pentru a-şi rotunji lefurile, cei mai mulţi doctori îşi direcţionează pacienţii din spitale spre cabinetele private.

Un ginecolog din Oradea e, însă, subiectul unei reclamaţii mai puţin obişnuite: la cabinet ia bani de la paciente ca să aibă grijă de ele la Maternitate, iar atunci când acestea au nevoie de investigaţii pe care este incapabil să le asigure le trimite în alte centre. Asta chit că spitalul are, de câteva luni, aparatură nouă şi ultraperformantă.

"Bombiţe" de la VIP-uri

Cum nicio breaslă nu este scutită de invidii, niciun secret nu poate fi păstrat în interiorul ei la nesfârşit. Aşa a aflat BIHOREANUL, din surse medicale, că la Maternitate s-au înregistrat recent două plângeri împotriva unuia dintre doctorii secţiei OB IV, conduse de profesorul Doru Crăiuţ. Cel vizat este Iuliu Şimon, medic primar de obstetrică-ginecologie şi asistent universitar la Catedra de Chirurgie a Facultăţii de Medicină.

Poate că nimic n-ar fi "transpirat" dincoace de zidurile spitalului dacă unul dintre nemulţumiţi nu ar fi un ofiţer supărat de tratamentul acordat soţiei în condiţiile în care şi-a făcut "datoria" faţă de medic, omenindu-l cu 300 de euro, şi dacă autoarea celeilalte plângeri nu ar fi, culmea, contabila şefă a unei firme care la finele anului trecut a făcut Maternităţii o donaţie de 20.000 de euro.

Bani da, muncă ba!

Prima sesizare datează din 14 ianuarie şi a fost asumată în clar de pacienta care şi-a dat numele şi adresa. Potrivit acesteia, la finele lunii decembrie a anului trecut doctorul Şimon a îndemnat-o să-şi facă o ecografie 4D la Debreţin. "Întrucât am aflat din presă că la Maternitate s-au achiziţionat trei ecografe performante, din care două 4D, m-am prezentat la spital, dar domnul dr. Şimon a refuzat categoric să-mi facă ecografie", s-a plâns femeia conducerii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie.

A doua reclamaţie a fost depusă, după numai o zi, de către ofiţerul care şi-a dat doar iniţialele, F.A.M.. Bărbatul sesiza conducerea Maternităţii că la naşterea copilului a achitat doctorului Şimon "o sumă consistentă în euro pentru serviciile de care a beneficiat soţia". De asemenea, omul mai spunea că pe parcursul evoluţiei sarcinii au fost îndrumaţi de doctor spre Debreţin, Cluj sau Timişoara, "în niciun caz în Oradea, pentru că nu sunt specialişti", după cum zicea Şimon, deşi, cum observa şi ofiţerul, la Maternitatea orădeană există ecografe performante.

Nu-şi asumă răspunderea

Chemat la raport de conducerea spitalului, doctorul Iuliu Şimon a dat un răspuns doar cu privire la prima sesizare. Medicul s-a apărat negând că şi-ar fi îndemnat pacienta să meargă în alt oraş şi susţinând că a informat-o doar că el nu se pricepe, deocamdată, să facă ecografii 4D. Potrivit surselor BIHOREANULUI, Şimon ar fi recunoscut într-o notă explicativă că nu are suficientă experienţă în acest tip de ecografii, adăugând că nu a refuzat pacienta, ci i-a explicat acest lucru, şi nu a îndrumat-o spre alt centru medical.

Prins în ofsaid, medicul nu a mărturisit, totuşi, ce anume i-a indicat pacientei. Adică, dacă susţine că n-a trimis-o la Debreţin, i-a făcut sau nu trimitere către un coleg din Oradea, care să aibă competenţa de a efectua investigaţii cu ecograful 4D? Pentru că asta era normal să facă...

Fără încredere

Pacienta care a depus prima plângere la adresa doctorului Şimon refuză să dea detalii despre modul cum acesta i-a refuzat cererea de a fi investigată cu ecograful 4D, cel mai performant instrument în punerea unui diagnostic, în stabilirea poziţiei şi stării fiziologice a fătului în uter, precum şi în anticiparea momentului cel mai potrivit pentru naştere.

"Mi se pare anormal că un medic nici nu-ţi face investigaţia la care ai dreptul, dar nici nu te trimite la alt medic din Oradea care ţi-o poate face, ci în Ungaria. Atunci de ce mai dăm bani să se doteze Maternitatea?", spune fosta pacientă a doctorului Şimon. "Îmi menţin plângerea, dar nu cred că domnul doctor va fi sancţionat în vreun fel. Cei care îl vor judeca sunt tot medici şi cred că nu se va întâmpla nimic", adaugă ea, cu scepticism.

Pilda zugravului

Invitat să spună cum s-au petrecut lucrurile în ambele cazuri, doctorul Şimon a refuzat să facă declaraţii la obiect. "Orice aş spune poate fi interpretat împotriva mea", a spus el, sugerând că se va apăra numai în faţa propriilor confraţi, nu şi a pacientelor, foste şi viitoare.

Totuşi, în ce priveşte povestea cu banii primiţi pentru asistenţa la naştere, medicul a făcut o comparaţie din care rezultă că, de vreme ce s-a pus la dispoziţia pacientei inclusiv după orele de program, consideră normal să fie şi răsplătit pentru asta: "Un medic trebuie tot timpul să fie la dispoziţia pacientului, şi după orele de serviciu. Dacă te sună o dată şi nu răspunzi, deja e nemulţumit. Vi se pare normal? Dumneavoastră, dacă vreţi să vă zugrăviţi casa şi chemaţi zugravul, nu-l plătiţi? Şi dacă îl chemaţi sau îl ţineţi mai târziu, nu-l plătiţi mai mult?...".

La Parchet

Despre cum ar putea fi soluţionate reclamaţiile, managerul Maternităţii afirmă că - deşi nu a înaintat cazul Colegiului Medicilor - nu intenţionează să-l muşamalizeze. "Nu am sesizat Colegiul deoarece aici nu e malpraxis, ci eventual comportament nedeontologic şi bănuiala comiterii unei fapte penale. Am sesizat Comisia de etică a spitalului şi Parchetul", spune Gavril Grebenişan, precizând că ambele organe urmează să-şi facă treaba independent unul de celălalt.

03-Carp.jpgDeocamdată, Comisia de etică nu s-a reunit, iar preşedinta acesteia, dr. Rodica Teodorescu, refuză şi ea să discute speţa: "Nu pot şi nu vreau să discut cazul în presă!". Mai concret e viceprimarul Gheorghe Carp (foto), care crede că, dacă una din reclamaţii se dovedeşte întemeiată, doctorului îi poate fi aplicată chiar şi cea mai dură sancţiune: concedierea. "Eu nu discut aspecte penale, ci numai administrativ. Din acest punct de vedere, medicul poate fi sancţionat chiar şi cu desfacerea contractului de muncă", a declarat Carp, el însuşi medic.

Motivul este uşor de ghicit: nu se poate ca Primăria şi Ministerul Sănătăţii să tot aloce fonduri pentru dotări, iar apoi medicii să trateze pacienţii la fel ca atunci când nu aveau cu ce lucra. Pentru că acum nu mai au nicio scuză, decât numai lipsa fie de profesionalism, fie de omenie...


ŞPAGA, LA LUMINĂ
Primeşti cât munceşti

Noul caz de la Maternitate readuce în actualitate şi relaţia dintre munca medicului în cabinetul privat şi cea din spitalul public. În ce priveşte spitalele orădene, primarul Ilie Bolojan afirmă că, în ciuda eforturilor de dotare, nu se aşteaptă ca prestaţiile medicilor să fie mai corecte şi mai performante atâta vreme cât aceştia sunt prost plătiţi şi ponegriţi.

Pentru a-i obliga la un plus de responsabilitate, municipalitatea intenţionează ca Maternitatea să fie primul spital unde să se introducă aşa-numita coplată, deoarece aici se învârt cei mai mulţi bani. Prin acest sistem, medicul îşi va putea reţine legal o parte din onorarii, obligându-se astfel să presteze servicii de calitate, fără grija că încasarea banilor i-ar provoca "afecţiuni" de natură penală.


PRO ŞI CONTRA
Acuzat nevinovat

03-facsimil.jpgDoctorul Iuliu Şimon nu se confruntă pentru prima oară cu acuzele unor paciente. În 2009, o orădeancă i-a imputat că din cauza neglijenţei sale a născut un copil schilod. Femeia fusese monitorizată pe durata gravidităţii, dar s-a confruntat cu complicaţii la naştere, fiindcă medicul nu a estimat corect greutatea fătului, iar apoi a forţat extragerea acestuia trăgându-l de mână.

Soţul pacientei relata că Şimon a venit să asiste naşterea abia la 4 ore după declanşarea travaliului, afirmând că totul era în regulă şi că fătul va avea 3,7 kg. După naştere, omul a aflat de la asistente că s-a întâmplat ceva rău, iar doctorul i-a spus că fetiţa avea de fapt 4,5 kg şi că a trebuit s-o tragă de braţ, care i s-a fracturat. După două săptămâni, medicii au înştiinţat familia că fetiţa are pareză de plex brahial stâng, adică paralizie la braţul stâng, întrucât i-a fost afectat nervul principal al mâinii. "Doctorul Şimon intrase în pământ, degeaba l-am mai căutat", acuza bărbatul. Şi atunci, ca acum, medicul a refuzat să facă vreo declaraţie. Inutil de adăugat că, de vreme ce încă profesează, a fost scos de sub orice bănuială de culpă.

Pe forumuri, doctorul Şimon primeşte atât laude, cât şi critici vehemente. "Nu apreciază corect greutatea fătului, nu citeşte corect ecograful, are la activ prea multe greşeli". "Nu vine la naşteri, e indiferent la problemele pacientelor. Îţi spune că dacă are chef vine la naştere, dacă nu, nu. Sau, dacă ai probleme, să-l suni ziua, dar noaptea nu", susţin unele paciente. Altele, dimpotrivă, afirmă că Şimon "este un om înţelegător şi cu un comportament foarte frumos" şi "un medic extraordinar".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
57 Comentarii
doctor ok
Eu am nascut in 2009 cu Dr Simon si am fost tare multumita, asadar si acum la a doua sarcina tot cu el voi naste, este un om mininat, nu cred toate povestile spuse de niste <<mimoze<< daca pot fi catalogata ca atare.
Postat 08 Ianuarie 2012, 12:44 de mirela M
dr simon
Si eu am nascut cu d-l dr. amandoi copii ,mi-a raspuns la telefon de cate ori l-am sunat,a venit in fiecare zi sa ma viziteze,si sambata si duminica,s-a purtat frumos cu mine.Sper sa treaca cu bine peste aceste probleme
Postat 29 Aprilie 2011, 12:24 de adina
dr.Simon
Sunt pacienta domnului Dr.Simon si intradevar este un bun pshiholog, ceea ce le lipseste multor medici;nu stiu de ce se fac atatea comentarii negative la adresa medicului decatre unele persoane care nici nu il cunosc pe medic. Imi pare rau de ce i se intampla medicului, sper sa se rezolve cu bine toata aceasta problema, ca dansul sa poata sa mai faca fericite multe familii de acum inainte.
Postat 18 Aprilie 2011, 22:32 de monica
dr simon
Adevarat Teodora tot ce spui.Si eu am nascut cu dl doctor...fara sa am probleme...nici pe perioda sarcinii nici la nastere,.S-a comportat ca un profesionist.Dansul trateaza atat fizic cat si psihic.Este un bun psiholog ....calitate care le lipseste multor medici.Multa bafta in munca...si nu plecati urechea la vorbele negative ale unora.
Postat 12 Aprilie 2011, 10:46 de ioana
dr simon
rusine sa va fie la toti care il vb de rau pe d_nul dr simon este un om extaordinar care pot sa zic mi_asalvat viata dupa ce un alt dr m_a nenorocit.Ii multumesc din suflet in anul 2006 am avut o infectie dupa o intrerupere de sarcina facuta de alt dr .S_a ocupat de mine a venit de acasa sambata si duminica,vocea lui calda iti dadea o incredere ca poti sa mergi mai departe iar in privinta banilor sunt numai minciuni.Normal daca dai plicul oricine il ia.Eu am incredere in dansul indiferent ce se spune raman pacienta dansului in continuare va sfatuiesc sa faceti ca mine
Postat 12 Aprilie 2011, 10:28 de teodora
dr simon
rusine sa va fie la toti care il vb de rau pe d_nul dr simon este un om extaordinar care pot sa zic mi_asalvat viata dupa ce un alt dr m_a nenorocit.Ii multumesc din suflet in anul 2006 am avut o infectie dupa o intrerupere de sarcina facuta de alt dr .S_a ocupat de mine a venit de acasa sambata si duminica,vocea lui calda iti dadea o incredere ca poti sa mergi mai departe iar in privinta banilor sunt numai minciuni.Normal daca dai plicul oricine il ia.Eu am incredere in dansul indiferent ce se spune raman pacienta dansului in continuare va sfatuiesc sa faceti ca mine
Postat 12 Aprilie 2011, 10:28 de teodora
Pacat
nu numai numele ACESTUI doctor. si altii sunt vizati. aici e o lupta politica, a pilelor, a pozitiilor si a banilor. cei competenti, care isi stiu si isi asuma limitele decentei nu au ce cauta intre "rechinii" actuali. exista medici competenti si extraordinari care isi fac meseria cu dedicatie si pricepere in Marghita, Salonta, Stei, Beius pt ca pt ei nu a fost gasit un loc in spitalele din Oradea. In general, in zilele noastre, numai cei cu pile si bani reusesc in viata; restul .. sunt inlaturati. Pacat. Domnule doctor, respecte si multa sanatate! Nu va lasati! Pacientele dvs si familiile lor va vor fi vesnic indatorate si, daca e cazul, veti gasi un sprijin, macar moral, in acestia.
Postat 21 Martie 2011, 16:06 de ali
Dr. Simon
Am citit comentariile postate si asa cum m-am asteptat sunt mai multe comentarii pozitive decat negative la adresa domnului Dr. Simon si tin sa precizez ca este un doctor deosebit! Ca ajutorul dumnealui am adus pe lume doua minunatii perfect sanatoase desi prima sarcina a fost cu probleme(placenta praevia)! Imi pare rau pt. rautatile adresate domnului doctor dar sa fim realisti e singurul doctor care nu a venit la nastere? altii oare nu au fost sunati in acel moment si nu au raspuns la telefon? oare alti doctori nu isi induma pacientele spre eco4D in Ungaria? Adevarat problema e in sistemul de sanatate! Parerea mea este ca cineva intentionat a vrut sa pateze imagina acestui doctor!
Postat 21 Martie 2011, 11:19 de R.C.
problema
pentru noi nu este nicio problema. este o problema pentru doctorii carp si grebenisan. noi am inteles. in maternitate nu stie nimeni sa faca analiza. corect. problema e de ce s-au adus aceste aparate atata timp cat nu s-au preocopat sa trimita pe cineva sa invete sa lucreze cu ele. cat au costat oare acele aparate? doamne, ce intrebare.....
Postat 20 Martie 2011, 20:26 de @ali
nelamuriri?
1. ecografia 4d nu face parte din analizele si examinarile de rutina obligatorii din sarcina. deci, cu sau fara competenta, orice medic lasa la alegerea pacientelor sa hotarasca. in plus, CAS nu deconteaza aceasta investigatie, deci pacienta trebuie sa plateasca. similar, triplul test (pt determinarea riscului de sdr Down) si alte analize sange nu sunt obligatorii. este optiunea fiecarui cuplu daca sa faca aceste investigatii suplimentare. 2. de ce ar fi obigatoriu ca un ginecolog sa aiba competenta in 4d? poate nu il intereseaza acest aspect in mod special. poate nu vrea sa cheltuie atatia amar de bani pt cursul de eco 4d. repet: nu e ceva obligatoriu. ecografia face parte din explorarile efectuate de RADIOLOGI. un internist poate interpreta foarte bine un film de plamani, dar de fapt este meseria de baza a radiologului ... 3. cel mai bun eco 4d se face pe magheru la dr mos calin nelamuriri???
Postat 20 Martie 2011, 19:48 de ali
comanda
@oradean eu vreau sa stiu cine are dreptul sa faca acest fel de analiza la maternitate. cine are papirus adica. ii prea cusuta cu ata alba povestea asta. si eu vreau sa protestez. unde si cand?
Postat 20 Martie 2011, 19:36 de @oradean
venim
Voi fi si eu prezent la demonstratia eco4D a domnului conferentiar carp.Daca e si pe gratis e perfect.
Postat 20 Martie 2011, 17:33 de oradean
simon
domnul Carp va face o demonstratie de ecografie 4d luni 21 martie la maternitatea oradea ora 9
Postat 20 Martie 2011, 17:01 de bibanul
simon
domnul carp este rugat sa tina un curs de ecografie 4d la maternitatea oradea pentru a salva ginecologii de situatii jenante,dansul precis stie ecografie 4d la fel de mult ca orice ecografist din debrecen si precis se ofera sa il invete si pe dr simon ecografie 4d,decat sa il ameninte
Postat 20 Martie 2011, 16:57 de neama
simon
eu propun ca bihoreanu sa ii plateasca dnului simon un curs de perfectionare in ecografia 3d-4d si astfel si dr doctor ar putea face ecografie si cei de la bihoreanu ar multumi pacientele pt ca acestea ar beneficia de ecografii de calitate la maternitatea oradea
Postat 20 Martie 2011, 16:51 de petronela
competenta
@Adrian Cris. Domnul doctor a procedat corect. Nu poti pierde vremea cu explicatii la orice ziarist care nu pricepe ca in maternitatea Oradea nu exista specialisti cu competenta in eco4D. Cu competenta domnule ziarist. Cunoasteti cuvantul? Adica iti trebuie curs de cateva luni cu examen de atestat la sfarsit. In rest va doresc cat mai multe articole securistico-comuniste. Bucuriile pe care le-a adus acest medic in mii de familii nu le puteti intelege. Nu aveti cum.
Postat 20 Martie 2011, 14:18 de oradean
neprofesionalism
Domnule Adrian Cris, nimic nu scuza articolul dumneavoastra. Da, este bolsevism curat. Si nu sunteti la primul rateu. Refuz sa cred ca nu cunoasteti realitatea din medicina oradeana. Refuz sa cred ca un jurnalist bine informat nu cunoaste putinii medici competenti pe care ii mai are Oradea. Gestul dumneavoastra de a hartui oameni, de a pune prigoana parchetului, primariei, DSP si conducerii spitalului impotriva unui medic care onest a recunoscut ca nu stapaneste ecografia 4D mi se pare greu de inteles. Da, protestez impotriva acestor practici comuniste care nu au nimic de a face cu jurnalismul corect pe care chiar ni-l dorim. Cu respect, un oradean
Postat 20 Martie 2011, 13:56 de @adrian cris
simon
daca vrei ecografie 4d la nivel european mergi la UME vis a vis de posta mare unde dr crihana ,dr sabau si dr popa ioana efectueza ecografii in sistem privat fiind singurii din oradea cu competente in ecografia 4d,sistemul privat e singurul care creaza plus valoare si ai garantia ca nasti un copil intreg
Postat 20 Martie 2011, 12:55 de catalina
dr simon
acest medic este imbracat destul de saracacios ,nu pare un mare spagar,eu cred ca se exagereaza .doar cuvinte de lauda la adresa primarului dar personalul ce foloseste un ecograf 4d trebuie instruit prin cursuri de perfectionare platite de spital.daca dotam primaria cu ferari nu inseamna ca problemele noastre sunt rezolvate mai repede ci vor fi doar accidente mai multe.Daca dai un ecograf 4d pe mana unui neistruit nu va descoperi nici o malformatie, in ungaria au fost trimisi medicii in Austria la perfectionare in ecografie 4d pe banii spitalului apoi au cumparat ecografe 4d,la noi s-au cumparat ecografele dar spitalul nu efectuat instrirea medicilor nici nu s-au efectuat cursuri de perfectionare in ecgrafie 4d
Postat 20 Martie 2011, 12:29 de pintea vitezul
dr simon
pt a invata ecografie 4d e nevoie de aproximativ un an si ar trebui ca in spital sa se organizeze curs de ecografie 4d pe banii spitalului sau sa le deconteze medicilor chetuielile de aproximativ 1000 de euro cat costa cursul de ecografie 4d 500 euro cursul plus cheltuieli cu cazarea,mancarea,absente de la servici pe care un medic cu salar de 1300 lei nu si le poate permite,aceste chestii trebuie cunoscute inainte de a oliga medicii sa faca o ecografie la care nu se pricep
Postat 20 Martie 2011, 12:18 de lelia
raspuns pt oradeanul
Puteti protesta, numai sa aveti in vedere ca eu l-am contactat pe dl. dr. Simon pentru a-i consemna eventualele declaratii. Daca dumnealui nu a vrut sa spuna nimic, nu e vina autorului, ci alegerea sa. Si nu eu l-am acuzat de ceva, ci cei care au depus reclamatii scrise impotriva lui. Cam atat.
Postat 19 Martie 2011, 21:53 de adrian cris
protestez
protestez fata de modul jalnic in care acest pseudojurnalist batjocoreste anumiti medici. articol incoerent, stalinist. sa punem toate institutiile statului pe doctorul simon pentru ca o pacienta de buna voie si nesilita de nimeni i-a calcat pragul cabinetului privat. cred ca deja daca nu e ceva paranoic e bolsevism curat.
Postat 19 Martie 2011, 20:34 de oradean
competenta
domnule doctor m-ati convins. va rugam sa publicati adresa cabinetului dumneavoastra pentru ca vreau sa va caut. deranjati deja prea multa lume. competenta nu poate fi calcata in picioare de un asa ziarist invidios pe propria incompetenta sau de alti colegi care, vrem nu vrem, nu stiu sa utilizeze eco 4D. pe organismul meu nu o sa experimenteze altii slabele cunostinte. mergeti inainte si distrati-va una buna. merita. succes.
Postat 19 Martie 2011, 08:13 de pacienta
Dezinteres?!?!?!
De ce este dezinteres din partea acestui medic? El trebuia sa aduca specialisti pt acest aparat? Sau cum? El trebuia sa pregateasca specialistii? Este dezinteres din partea celor care vb in necunostinta de cauza. Ca e un om deosebit ... asta este in functie de asteptarile fiecaruia. Si mie mi se pare la fel; dar degeaba e deosebit daca nu are cunostinte medicale pt nivelul lui sau daca nu e un bun profesionist. Din pacate pt unii, dr Simon chiar e un medic bun si poate ca de aici i se trage tot scandalul asta. Asta stim noi, romanii, sa scuipam pe ce e mai bun. Domnule doctor, poate daca veti cobori stacheta, unii/unele se vor simti mai "in siguranta". Stiti cum e cu facerea de bine ....
Postat 16 Martie 2011, 15:15 de Ioana
lasati oamenii de calitate in fata....neprofesionistii un pas inapoi!!!
Cu siguranta dl Simon...arunca o privire ....pe aceste comentarii...sau aude de la prieteni......Mai rar asa om deosebit care lucreaza pt sanatatea fizica si psihica a noastra....a mamelor....Mult succes....si va tinem pumnii...
Postat 15 Martie 2011, 19:50 de ioana
Dezinteres
Cred ca este dezinteres din partea medicului in toata chestia asta.Din moment ce exista acel aparat, mi se pare normal sa se si pregateasca cineva sa-l utilizeze.Sau sa fie adus cineva care se pricepe.Altfel ce rost are sa-l tina acolo.Si mai ales sa se dea atatia bani pe el.Daca era la privat, sigur era alta situatia.
Postat 15 Martie 2011, 19:45 de Boom
Bravo!
Zi-le, Bogdane! Si noi suntem multumiti de dr Simon! Si multe alte familii! Domnule doctor, nu stiu daca urmariti aceste comentarii, dar suntem alaturi de dvs. Dumnezeu sa va dea sanatate dvs, sotiei si fiicei si sa aduceti multi bebelusi sanatosi pe lume! Tot respectul!
Postat 15 Martie 2011, 19:17 de Cristi
Citesc si nu-mi vine sa cred!!!
Citesc intre comentarii tot felul de comentarii de la diferiti analfabeti care nu cred c-au avut nimic de-a face cu acest doctor ,dar ma rog la noi se da cu pietre in oricine.Fiecare e liber sa faca ce vrea cu banii lui si daca vrea merge in Ungaria la 4D daca nu da banii aiurea in Oradea, deocamdata pana se specializeaza si doctorii nostri (in 2-3 luni de cand e eco 4D la maternitatea din Oradea nu aveau cum sa stie sa-l interpreteze).Am mai vazut din articol ca vai doamna contabila care a facut reclamatie lucreaza la o firma care a facut donatii pt spitalul de maternitate si acum toti cei de la maternitate trebuie sa-i pupe picioarele cand intra pe poarta spitalului dar tin sa o anunt pe doamna in cauza ca si eu lucrez la o multinationala din Bucuresti care face donatii de 10 ori mari catre diverse institutii dar nici un angajat de la noi nu are pretentia ca cei pt care a donat firma noastra sa ne faca plecaciuni ,in plus toate firmele care fac donatii ,le fac sa scape de taxe ,asa ca stimata doamna contabila sefa vezi-ti lungul nasului inainte de a improsca cu noroi si daca nu ai bani de 4 D in Ungaria poate facem o cheta.Ce ziceti? Eu cu sotia mea suntem multumiti de dl dr.Simon
Postat 14 Martie 2011, 22:39 de Bogdan
Oameni buni
Oameni buni!!!!!!!! ecografiile 4D nu sunt decontate de CAS!!!!!! nu iti trebuie bilet de trimitere pt asta, ca oricum se plateste; aici nu e vina medicului- oricare ar fi el - e vina sistemului si a CAS si CNAS! Daca oricum platesti, de ce sa nu platesti la un ecografist bun, fie el si din alt centru. Daca dr Simon nu se considera destul de experimentat sa faca eco 4D, cinste lui ca nu se apuca sa le fac de mantuiala si trimite la altii. Asta nu e o rusine, e laudabil. Domnule, nu stiu ceva sau nu stiu destul de bine, pai te trimit la altul. Ca, in Oradea, in afara de dr C.M. care chiar vede bine eco, nu sunt specialisti in 4D, asta e fals. Sunt specialisti. Dar nu la fel de buni si de experimentati ca altii, din alte centre. Ecografele s-au adus recent la maternitate. Nu e totuna sa lucrezi de de 2 luni sau de 2 ani cu un eco 4D. In afara de asta, dr. Simon ..... n-am ce zice. Unul dintre putinii profesionisti din lumea medicala oradeana, pe care il maziliti fara rost. RUSINE pt cine vb in necunostinta de cauza!
Postat 14 Martie 2011, 21:49 de Ioana*
acuzatie fara rost..
mie una mi se pare fara rost... o prostie sa acuzi un medic ca te-a trimis sa faci eco 4D la Debrecen ... parerea mea e ca a facut fff bine ... daca dansul nu are eco performant... iti recomanda sa iti faci in alt loc eco 4D , mute gravide merg din propria initiativa in Ungaria la eco, desi urmeaza sa nasca in Oradea... dr Simon e un medic ff bun...care chiar se dedica meseriei .. si pt el .. pe primul loc e sanatatea pacientei ... stiu din propria experienta.. prblema e ca dansul are fff multe paciente.. si colegii lui precis ca sunt invidiosi .. de aia vor sa ii faca rau ... sper sa NU reuseasca... pt ca acest doctor a salvat fff multe femei.. chiar si de la moarte ... si a facut operatii care alti medici nu erau in stare sa le faca... dar din pacate lucrurile bune pe care le-a facut acest medic..si le face nu se vad... astia suntem noi romanii ... stim numai sa judecam ... ca e mai usor ...pacat....
Postat 10 Martie 2011, 21:27 de Elena
experienta proprie
Sotia mea a fost pacienta d-lui dr.Simon, dupa ce cu alt medic oradean a pierdut o sarcina si ii recomandase si de acea data sa renunte la sarcina, insa ne-a fost recomandat dl.dr.Simon, datorita caruia sunt tatal unei fetite perfect sanatoase. Datorita celor intamplate anterior, cu consultarea medicului, am mers pentru eco 4D atat la timisoara, cat si la cluj si nu pt ca nu exista la oradea ci pentru ca nu e suficient sa ai aparatura ultraperformanta, interpretarea ecografiilor fiind mult mai importanta. Probabil ca in timp si la Oradea se vor forma medici pt eco, insa pana atunci consider ca dl.dr. Simon a facut economie familiilor respective, pt ca puteau avea aceeasi experienta ca si fam mea. Datorita faptului ca a adus pe lume o fiinta sanatoasa, indiferent de cati bani \"a pierdut\" oradea pt ca am fost la TM si la CJ, personal consider ca viata unui om este mult mai importanta decat orice altceva de aceea il felicit pe dl.dr. Simon pt ca a procedat ca un profesionist.
Postat 10 Martie 2011, 17:22 de broscoi
-
pt.goga:bravo,domnule,ati spun un mare adevar.si eu am fost pacienta doctorului sabotor si mi-a nenorocit copilul.din pacate am avut prea multa incredere in el si in vorbele lui incurajatoare fara sa stiu ca neprofesionalismul costa si inca foarte scump,atentie viitoare mamici ,pe mana carui medic va lasati copii.nimeni nu crede pana nu i se intampla lui.
Postat 10 Martie 2011, 17:03 de jana
Fara foc nu iese fum
Din pacate am cunoscut mai multi medici oradeni, de diverse specialitati, foarte slab pregatiti. Mi-era greu sa cred ca am atata ghinion sa nimeresc aproape numai loaze. Apoi am auzit un banc: "Stiti care-i cel mai bun medic din Oradea? Raspuns: trenul spre Cluj". Apoi, domnilor medici, cand ajungi de poveste, intri-n legenda cum ar veni, ce spun comentatori ca maimonides si Kill Bill sunt vorbe-n vant. Medicul Nicolae Bacalbasa (il stiti de la Pro TV) spunea despre profesia medicala: "Este o meserie care îţi dă prea multă putere şi bazată pe prea puţină ştiinţă." As completa ca in afara de putere iti da si o prestanta cum putine meserii mai au si (unora) muuulti bani. Si ce ofera in schimb? Prea adesea muuulte lacrimi si suferinta. Nu mai fiti ipocriti!
Postat 10 Martie 2011, 12:40 de Goga
despre actul medical oradean
Imi pare rau sa aud astfel de vorbe grele la adresa unui doctor int-adevar deosebit. Este atent cu toate pacientele indiferent de starea lor materiala sau profesionala asa cum bine spunea cineva in comentariile anterioare. Eu cred ca este invidiat de anumite persoane (poate mai sus puse) ca are foarte multe paciente care sunt sigura ca nu merg la dansul pentru ca este incompetent. Cat despre plecatul in Ungaria eu cred ca a fost o sugestie, nimeni nu obliga pe nimeni sa faca ceva impotriva vointei sale asa cum desigur nici dr. Simon nu a obligat pe nimeni sa mearga la Debrecen pentru ecografie 4D. Eu una am testat pe spinarea mea in 2009 calitatea unor alti medici ginecologi din Oradea, la momentul respectiv necunoscandu-l pe Dr. Simon. Daca era sa ma las pe mana acestora la 32 de ani as fi fost nenorocita pe toata viata si fara copii. D-lui Cris i-as sugera sa fie putin mai precaut in ceea ce scrie, sa vada si dedesubturile nu numai ce se vede la suprafata. I-as recomanda sa priveasca si in curtea Spitalului Judetean chiar daca are culoare galbena PNL, unde s-au facut disponibilizari pe criterii de pile si relatii si au fost sacrificate gravidele si femeile in ingrijirea copilului.
Postat 10 Martie 2011, 10:28 de Florentina
bolovanu'
:)) ce sa astepti de la unul care a avut in comun cu maternitatea(grebenisan), cat a avut, tzatza rozi, cu teava de esapament si noxele respective ?! la asa "manager", asa doctor ca si acest simon, care dupa cum scrie in titlu, cere bani de la paciente si le trimite pe urma prin ungaria. "frumos" stii sa lucrezi bolojane ! astia sunt dupa chipul si asemanarea ta... lasa-ne falimentarule!
Postat 10 Martie 2011, 06:35 de bhulanbator
nu e prima oara
Nesimtiu' asta e un medic de doi bani. sa mearga el la unguri.
Postat 10 Martie 2011, 06:18 de Ioana
aha
s-o trimiţi pe măta, sorăta, nevastăta şi ficăta!!! ţăran prost, mâncete pârnaia
Postat 10 Martie 2011, 01:24 de io
UN DOCTOR BUN
Un doctor frt bun si mai presus de orice un bun psiholog.Sa nu uitati ca toti medicii au cazuri pro si contra.Padure fara uscaciuni nu exista.Sunt nume mari in ginecologia oradeana cu cazuri rezolvate in afara tarii.S-au nenorocit multe femei si nimeni nu a comentat nimic.Dl DR Simon trateaza pe toata lumea la fel....fie femeie simpla de la tara,fie ea mare contabila sefa.A fost extrem de atent cu mine si nu numai...am frt multe cunostinte care au nascut cu el...si doar vorbe de bine din partea lor.M-a sustinut moral...asa ca il sustin si eu!Succes.Ps. E o competitie acerba pe cliente intre medicii din Maternitatea oradeana.
Postat 09 Martie 2011, 21:56 de ioana
kkt
intoddeauna a fost la fel, cu acesti nemernici sabotori. pusta prostiei si a rautatii.....
Postat 09 Martie 2011, 21:14 de script
Rusine, grebenisan !
Rusine, bolojan. Cu astfel de specimene vaveti desavarsi "opera" de falimentari.
Postat 09 Martie 2011, 21:05 de oradean
pt hunguru
hungure, aici nu mai e vorba de "bine pt famile", din moment ce exista aparatura si specialisti cum nu exista nici la debretin. aici e vorba de rea vointa, dar e ceva specific la asemenea idioti sabotori ! RUSINE !!!!!!
Postat 09 Martie 2011, 20:58 de Bernoulli
gunoi de doctor sabotor
huuu.......... cu astfel de indivizi, nu e de mirare !
Postat 09 Martie 2011, 20:51 de alcor
pt. abonatul fidel
Despre ce caz vorbesti? Stie cineva despre ce este vorba? Oare s-a sesizat managerul- inginer sau vrea sa musamalizeze cazurile cu adevat grave si se ocupa doar de cioace? Chiar a murit un copil? Cine il protejeaza pe Muresan?
Postat 09 Martie 2011, 20:45 de curiosul
kill bill
Cel mai bun comentariu si adevarat este al lui KILL BILL . Mai cititi-l odata , are perfecta dreptate .
Postat 09 Martie 2011, 20:10 de dan
dr simon
Am nascut anul trecut cu dl dr. Simon si nu am decat cuvinte de lauda. Pe toata perioada sarcinii a fost atent cu mine si cu viitorul bebe. Intotdeauna mi-a raspuns la telefon si m-a indrumat. Este un om comuncativ si site sa ridice moralul pacientelor. Am fost si la alti colegi de-ai sai cu mult inainte de a merge la dansul si pot sa spun ca au lasat de dorit atat profesional cat si comportamental. Nu pot decat sa-i multumesc si sper ca va trece cu bine de acest scandal.
Postat 09 Martie 2011, 19:49 de Florentina
povesti
Am fost si sunt pacienta doctorului Simon de 3 ani.Nimic din ce am citit in acest articol de doi bani nu-l caracterizeaza pe medic.Fiind internata in spital am fost singura pacienta din salon la care medicul a venit sambata si duminica de acasa sa vada cum ma simt dupa operatie.Referitor la bani cum se vehiculeaza, nu a acceptat bani inainte de operatie. Mi se pare normal sa nu se aventureze la ceva ce nu stapaneste inca, referitor la eco 4D decat sa dea diagnostice gresite.Se vrea denigrarea lui.
Postat 09 Martie 2011, 18:50 de elena
pt. abonatul fidel
Tu nu stii ca el nu poate sa scrie decat in cel mai fericit caz dupa dictare, ca de facut un articol care sa merite citit nu poate fi vorba. Apropo, cu acest articol vrea sa distraga atentia opiniei publice de la modul de cheltuire a banilor publici.
Postat 09 Martie 2011, 17:03 de fifi
pt nebuni
nu inteleg un singur lucru... daca d-l doctor e considerat a fi un paria, ce ati cautat la el la cabinet?!!! cineva vi l-a recomandat si nu pt a va face rau! si da, conditiile din debretin sunt mult mai bune decat cele din oradea!!! daca sunteti masochisti nu aveti decat sa apelati la maternitatea din oradea, cu toate imbunatatirile din ultima vreme!!! OMULa incercat sa va indrume spre ce e mai bine pt familia voastra! tara plina de fuduli...
Postat 09 Martie 2011, 16:57 de unguru
-
dumnezeu,nu doarme niciodata,si nici nu da cu bota pe nimeni,asa si "stimabilul" dr.simon va plati pt.lipsa lui de profesionalism si nepasare fata de pacienti.sper sa se faca dreptate pentru toate sufletele pe care le-a indurerat. o mama in suferinta
Postat 09 Martie 2011, 16:27 de jana
plictis la maxim
Mai Adi Cris, esti in ultimul timp ramas in urma cu evenimentele! Sursele medicale nu ti-au rasuflat despre cazul lui Muresan si Gabor de saptamana trecuta cand a murit un copil si era sa moara femeia ca s-a rupt uterul prin nepasarea lor. Nu te-ai intrebat de ce a fost shimbat Muresan si este altul director? Iar Grebe crede ca e la RAR si poate trimite doctorii la parchet pentru prostii de genul asta. Pacat ca va fi dat afara si de data asta, sarmanul!
Postat 09 Martie 2011, 15:46 de abonatul fidel
pacient vs doctor
Extraordinar ce subiect interesant. Avem dreptul ca pacienti sa ne alegem liber doctorii, c-o fi ginecologi sau dermatologi. Nu-ti place de Simon, du-te draga la altul care e mai destept. Ce ne intereseaza ca trimite pacientele in alta parte, ca doar nu le obliga. Iar sa vina din timpul liber chiar nu e obligat nimeni. Iti place de el si il chemi de acasa atunci plateste. Nu ai bani? sunt doctori de garda,chiar mai multi dupa masa si noaptea. Daca vrei tasnitoare de ciocolata la nastere plateste 10.000 de euro si te pupa si pe mana la Viena, doar avem drepturi, numai banii ne lipsesc si putina civilizatie.
Postat 09 Martie 2011, 15:25 de Kill Bill
Sfat
In urma atator reclamatii si reclame negative sfatul meu ar fi sa nu-l mai caute nicio pacienta. Sa ramana fara obiectul muncii adica pacienta si atunci sa vedem de la cine mai primeste euroii, pe cine mai nenoroceste !!
Postat 09 Martie 2011, 15:03 de MARIA
spital vs cabinet
Trebuia sa se faca o ancheta interna,administrativa.nu e corect ca omul a fost terfelit in presa din cauza unor notiuni care nu tin de malpraxis.este clar ca lumina zilei ca miza este alta si dr.simon,vulnerabil in urma articolelor precedente,cu subiect de data asta aduce a malpraxis,a *picat* de fazan.in fond articolul nu este de interes pentru opinia publica,folosirea banilor publici este un subiect absolut desuet.tara arde si babele scriu articole.dezgustator.
Postat 09 Martie 2011, 14:01 de maimonides
dr simon
am fost pacienta dr-ului Simon ....imi pare rau de acest lucru....in luna a noua de sarcina ,cand ma asteptam din clipa in clipa sa-mi aduc pe lume fetita ...il intreb daca nu cumva va fi in concediu in perioada urmatoare,fiind perioada de vara si imi raspunde ca ba da ...si ca ...si daca ar fi fost de serviciu ce garantie as avea ca vine la nastere?ca poate nu vrea sa raspunda la telefon ...ca poate nu are chef....si am fost,,atenta "cu el pe perioada sarcinii...am avut usor crescuta glicemia la un moment dat in sarcina dar nu alarmant (limita superioara a normalului) la care imi spune ca poate sa-mi moara copilul....nu stiu ce sa spun dar mie mi-a lasat impresia ca consumase alcool...era la cabinet ....nu l-am sunat cand s-a hotarat micuta mea sa vina pe lume si am nascut cu un alt doctor extraordinar de la maternitatea Oradea,ulterior am aflat ca nici la alte paciente nu le-a venit la nastere....
Postat 09 Martie 2011, 10:22 de ani
@pippi
sint si in oradea doctori competenti care fac cinste meseriei si care nu refuza nici o pacienta si care din contra daca au probleme la cabinet,cheama pacienta la spital pt investgatii dar nu au loc de cei ca simon, care vezi doamne e si cadru universtar,asa ca PPPI daca medcii romani nu ar fi buni nu ar avea cautare in occident,iar la debretin au intradevar conditii mai bune dar nu neaparat medici mai buni,intereseazate si vezi citi au terminat medicina la cluj si tg mures sau timisoara si apoi vorbeste,simon si inca citiva increzuti sint depasiti si nici nu-i mai intereseaza decit plicul,sint plafonati
Postat 09 Martie 2011, 09:23 de misu
Aha
P.S. - acolo nu se intampla tragedii ca si aici la noi din cauza unor doctori ratati!
Postat 09 Martie 2011, 08:51 de pippi
Aha
Are dreptate dl.dr....aici nu sunt specialisti!!!la debrecen sunt niste conditii foarte bune si cu asistente si doctori foarte buni in ceea ce fac, amabili si draguti, asta o stiu pt. ca sotia mea a nascut acolo. Oradeni! mergeti cu incredere la Debrecen!
Postat 09 Martie 2011, 08:48 de pippi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON