URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2012, 08:22

De ce a rupt-o Seremi cu PDL: A "votat" pentru nevastă!

De ce a rupt-o Seremi cu PDL: A "votat" pentru nevastă! GENTLEMAN. Mustrat de colegi că-şi prelungeşte nepermis de mult luna de miere începută anul trecut şi că din cauza căsătoriei cu o tânără la jumătatea vârstei sale "pocăiţii" nu vor vota PDL-ul, Ştefan Seremi s-a hotărât să-i lase, cu partid cu tot, în plata Domnului
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dezertarea lui Ştefan Seremi din partidul care l-a făcut om i-a bulversat, săptămâna trecută, pe toţi colegii pedelişti. În plus, a tulburat apele şi în celelalte formaţiuni, după ce deputatul s-a fălit că de la toate a primit oferte, urmând să decidă doar pe care s-o accepte.

BIHOREANUL a descoperit, însă, că Seremi a rupt-o cu PDL-ul din cu totul alt motiv, mai delicat şi personal. Căci, deşi i-a învinuit pentru gestul său pe Radu Ţîrle şi pe Vasile Blaga, cei doi îi ceruseră doar să fie mai atent cu partidul decât e cu viaţa personală. O viaţă "refăcută" anul trecut, când deputatul de 62 de ani a divorţat ca să se însoare cu o tânără de 30, care-i ocupă acum tot timpul şi căreia îi dedică toată energia: să-i găsească serviciu, să-i cumpere maşină şi să-i ridice vilă. Asta în detrimentul obligaţiilor politice şi taman în perioada când trebuia să fie non-stop "în teritoriu", pentru a pregăti campania electorală...

Salvator demisionar

După două decenii în care a fost, pe rând, secundul lui Vasile Blaga şi Petru Filip, acum un an şi jumătate Ştefan Seremi ajungea, în sfârşit, preşedintele PDL Bihor. În lipsa fostului primar exilat la Bucureşti, deputatul era ales pe 10 decembrie 2010 ca lider al organizaţiei judeţene după o competiţie în care contracandidatul Radu Pentie jr. aproape n-a contat. Trei promisiuni i-au asigurat victoria, tustrele vizând obiective pe care Filip le ignorase cu desăvârşire, dar de care PDL avea nevoie ca de aer: "refacerea relaţiei cu cetăţeanul", reorganizarea filialei şi câştigarea alegerilor din 2012.

N-a apucat nimic din toate astea: marţea trecută, Seremi confirma printr-un comunicat zvonurile care circulau de câteva zile despre plecarea sa din partid. E drept, spunea că renunţă numai la conducerea organizaţiei, din cauza şefului CJ Radu Ţîrle, exclus din PDL în 2007, dar recuperat de la liberali şi cu aportul lui. "În ultima vreme, odată cu revenirea în rândurile noastre a domnului Ţîrle, între mine şi domnia sa au intervenit neînţelegeri care riscau să se coaguleze într-un conflict ireconciliabil", arăta Seremi în comunicatul datat 4 aprilie, deci cu şase zile înainte de a-l fi dat publicităţii. "Chiar dacă înseamnă tristeţe, deziluzie, poate chiar şi o lacrimă, pentru mine a sosit clipa în care ştiu că plecarea e singura soluţie", zicea Seremi cu patetism.

"Buldog" distrugător

A doua zi, Seremi s-a "înrăit", îndreptându-şi tirul asupra lui Vasile Blaga, considerat "gurul" organizaţiei. Într-o declaraţie dată BIHOREANULUI, Seremi a spus că pe 29 martie, după lansarea lui Mihai Groza şi Radu Ţîrle în cursa electorală, Blaga s-ar fi luat de el la Colegiul Director. "Fără să întrebe pe nimeni, a venit direct cu gândul că n-am făcut nimic", a povestit Seremi, care s-a apărat adăugând că "niciodată PDL nu a mai reuşit, ca acum, să aibă cu 30 de zile înainte de campanie 95% din listele de consilieri şi primari".

Seremi a mers până la capăt, făcând ceea ce până la el nu mai îndrăznise nimeni: l-a acuzat pe Blaga că "vrea să distrugă partidul". "Eu am dubii că Blaga chiar doreşte binele partidului sub conducerea lui Boc. Cred că nu doreşte un scor foarte bun, pentru că atunci nu ar mai fi un congres extraordinar", a zis deputatul, referindu-se la un secret ştiut de toată lumea, şi anume că fostul secretar general abia aşteaptă să-l debarce pe neputinciosul Boc de la şefia PDL.

În finalul "spovedaniei", Seremi a susţinut că a şi fost ofertat de celelalte partide, recunoscând, astfel, că pleacă cu totul din PDL, nu doar de la şefia organizaţiei, şi că urmează să-şi anunţe alegerea după Paşti.

Non grata pentru "fraţi"

Acuzat că "îşi face campanie singur" şi că "atunci când mergea la fraţi" (adică în comunităţile penticostale), nu îl cheamă şi pe el pentru "transferul de imagine", Ţîrle a fost primul care i-a răspuns lui Seremi. El a recunoscut că şi-a criticat şeful de partid, dar nu pentru a-i lua funcţia, cum se specula, ci pentru a-l îndemna la treabă. "Cu cât colind judeţul, cu atât realizez că avem organizaţii care nu funcţionează. Eu am semnalat că cei din conducerea partidului trebuie să iasă în judeţ, să-şi asume conducerea filialei, pentru că altfel, dacă nu vom câştiga, nu vreau să fiu făcut eu responsabil", a lămurit Ţîrle.

04 Blaga.jpgRevenit joi la Oradea, pentru a doua oară în mai puţin de o lună, să stingă incendiul şi să-l pună pe consilierul judeţean Ionel Avrigeanu preşedinte interimar, Vasile Blaga (foto) i-a răspuns lui Seremi dar, indirect, şi şefilor de la Bucureşti, puşi pe jar de avertismentul tras la Bihor. A făcut-o în stilul lui Boc, cel care vorbea despre "casa părintească ce nu se vinde". "A vrea să distrug partidul e ca şi cum aş vrea să distrug biserica din sat", a zis Blaga cu efect. Apoi a pus lucrurile la punct, spunând că într-o perioadă grea, când liderii partidului trebuiau să iasă între oameni, Seremi a procedat pe invers, nefăcând în ultimul an nici măcar o amărâtă de conferinţă de presă în care să explice că austeritatea a fost "dureroasă, dar necesară". "În rest, îi doresc un Paşte fericit, şi domniei sale, şi familiei domniei sale!", a închis Blaga subiectul, tot cu tâlc.

Prea familist

04 Avrigeanu.jpgDeşi a pus dezertarea sa în cârca altora, BIHOREANUL a aflat că nimeni nu l-a pus pe Seremi cu spatele la zid, ci doar i s-a cerut să se "deştepte". "De-a lungul anilor am avut discuţii mult mai dure în partid decât cea cu domnul Seremi", zice preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu (foto). Ce anume s-a întâmplat, povesteşte un alt membru al Biroului Permanent Judeţean, care spune că Seremi s-a simţit pur şi simplu ofensat că Blaga i-a cerut, e drept, în termeni violenţi, s-o lase mai moale cu "boieria" de proaspăt însurăţel şi să fie mai dedicat partidului.

"Adevărul e că Seremi a devenit o povară. Anul trecut a divorţat şi s-a însurat cu o tânără de 30 de ani, atrăgându-şi o imagine negativă şi lui, şi nouă. Acum, după ce l-am adus pe Ţîrle să candideze la judeţ, era greu să ieşim în faţă şi cu Seremi, fiindcă aşa-s pocăiţii, nu înţeleg că omul se mai îndrăgosteşte, mai divorţează, că îşi reface viaţa". Baiul, zice pedelistul, e că Seremi s-a lăsat de "munca de partid", folosindu-şi poziţia doar pentru a-şi rostui nevasta. "E omeneşte şi că i-a găsit job la Finanţe, şi că i-a luat Audi, şi că umblă să-i facă vilă. Dar astea i-au ocupat tot timpul, şi a uitat de partid. Nimeni nu i-a zis astea cu răutate, dar el, când a auzit, s-a bosumflat".

Întâlnire de taină

Deputatul a fost atât de afectat încât după mustrarea încasată nici n-a mai dat pe la partid. "Timp de o săptămână, nu ne-am mai întâlnit. După o săptămână trebuia să avem şedinţă de BPJ, dar în loc să ne adune pentru campanie, el a convocat 16 primari la cabana din pădurea Goronişte a prietenului lui, Dorel Ungur. S-au dus numai doi, cel din Mădăras şi cel din Olcea, şi consilierul judeţean Dumitru Frese. Acolo s-a plâns că are probleme şi că pleacă din partid, dar nici unul nu i-a promis că-l urmează", spune sursa BIHOREANULUI.

04 Tiurbe.jpg"Nu-l puteam refuza pe domnul Seremi să ne întâlnim cu el, că era şeful partidului, dar când l-am auzit că pleacă, i-am spus că noi nu mergem", confirmă primarul de Mădăras, Dan Tiurbe (foto).

Devenit o oaie neagră pentru foştii colegi, Seremi refuză să mai facă declaraţii, supărat inclusiv pe BIHOREANUL care, spune el, l-ar fi atacat sub centură, prin publicarea pozelor cu maşina tinerei soţii parcată neregulamentar ori a la fel de junei şefe de cabinet, care şi-a pus pe Facebook imagini în poziţii lascive din timpul unor vacanţe exotice. Intrat în silenzio stampa, de sărbători experimentatul politician n-a făcut nimic altceva decât să-şi tragă sufletul, ca apoi să poată merge mai departe. Fie ca independent, cum spune, fie cum spun alţii, într-un partid mai "liberal", care să-i înţeleagă situaţia familială mai bine decât foştii colegi pedelişti...


INDEPENDENT DE FORMĂ
Cu gândul la liberali

Deşi Seremi susţine că a fost curtat de toţi, liderii celorlalte partide se jură că nu au negociat cu el. "Cu noi n-a vorbit, iar dacă şi-a rezolvat ceva la Bucureşti, atunci n-are decât să vină Generalul (n.r. - Gabriel Oprea) să conducă filiala!", spune, sec, UNPR-istul Mircea Budău, plecat şi el din PDL. Traian Bodea afirmă că nici la conservatori nu-i loc pentru Seremi, iar PPDD-iştii exclud ipoteza cu aceeaşi tărie. "Vă asigur că preşedintele PSD Bihor nu a avut consultări cu domnul Seremi", a garantat şi liderul pesedist Ioan Mang. Doar liberalul Cornel Popa a spus că "deocamdată iau de bună declaraţia domnului Seremi că va rămâne independent şi că până la alegeri nu va opta pentru un partid sau altul".

Nuanţarea lui Popa dă greutate informaţiilor neoficiale potrivit cărora Seremi va lua totuşi calea PNL, dar numai după ce va demonstra "prin fapte" că votează proxima moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Conform scenariului, fiindcă Seremi n-a sabotat proiectele de dezvoltare a Oradiei cum a făcut fostul primar Filip, deputatul va fi primit la liberali după locale, până atunci având misiunea distructivă să "rupă" din PDL cât de mulţi primari.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
sotioara lui Seremi
nu va faceti griji pentru sotioara e angajata la finante inainte sa iasa din PDL
Postat 20 Aprilie 2012, 10:00 de misu
Scarbavnicul
Esti de toata p.u.la tataie, mancate-ar viermii cei vesnic neadormiti, in functie de cinstea si corectitudinea de care ai dat dovada pe durata mandatului!
Postat 19 Aprilie 2012, 00:26 de Hades
pt.ildi
Da, sa stii ca astea au devenit criterii importante. In finante exista o categorie speciala,foarte iubita de sef: fufa sau amanta.In curand astea vor fi majoritare , ca sefu' le prefera .Noroc ca mandatele astea de sef nu sunt pe viata...ca s-ar transforma finantele intr-un cuib de capuse din astea...foste vanzatoare actuale amante de sef
Postat 18 Aprilie 2012, 20:35 de pt.ildi
asa sunt unele. coarde...
WOOOOOOW...ce bine le sta impreuna. parca, DUMNEZEU si-a folosit toata priceperea cand i-a zamislit. au fost facuti, parca, sa fie impreuna. ea nu sta cu mosul pt bani. nu ! ea sta cu el pt ca e tanar, frumos si cu scula de mare perspectiva.
Postat 18 Aprilie 2012, 19:29 de gmt
e ea "topita" dupa mosul "familist"
asta si morala, vaca si chilotii....daca nu face ce zice il lasa pe mos cu ochii in soare. asa, ea ii gasesete doar "ajutoare", salvand aparentele, ca vorba aia, ea fara "ciocan" nu se lasa, orice ar fi.
Postat 18 Aprilie 2012, 19:20 de $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
o rusine de politician
parasutele cu pretentii se tin cu portofelul gros si (sau) cu slujbe bine platite pt frecat menta !
Postat 18 Aprilie 2012, 19:09 de xyz
cum se fac angajarile la finante?
cum a ajuns femeia asta sa lucreze la finante, ca posturile is blocate de cativa ani?Unde a fost publicat postul, pe care site?daca eu vreau sa ma angajez la finante, directorul ma ia? sau trebuie sa fiu amanta cuiva sau fufa cuiva ?
Postat 18 Aprilie 2012, 18:00 de ildi
Miza electorala.
Intr-o cursa electorala nu poti paria pe magari sau cai batrani. Deci, cine doreste sa piarda alegerile mizeaza pe Seremi.
Postat 18 Aprilie 2012, 17:39 de SAFE
Lupte
In urma unor astfel de \"batalii\" castigate se pierd marile razboaie.Despre trupe si generali nici nu-i bine sa vorbim,lipsa fiind.
Postat 18 Aprilie 2012, 17:14 de gyorgy tozser
LOVE
SUNT FOARTE CONVINSA CA IL IUBESTE LA NEBUNIE, PE POLITRUC!!!
Postat 18 Aprilie 2012, 14:45 de DON HUAN
Vai de ei şi de noi deopotrivă
Pe fruntea lui Seremi scrie de mult "expirat". S-a autoconfirmat. Cu el nu va merge nimeni din PDL, pentru că a transformat filiala în "gaşcă", iar pe cei care gândeau dar şi arătau că au atlceva în cap, fiindu-i superiori mental, i-a îndepărtat şi i-a lăsat la mâna oricărui agent de stradă furios că i s-a tăiat salariul de către PDL. Au ajuns membri obişnuiţi la minte să se roage de Seremi sau de Ghilea să se facă dreptate şi să se aplice ce este legal ori corect o logic. Canci reacţie pozitivă sau măcar negativă, ci sfidare totală. Din cauza lor şi a celor asemeni lor s-a dus partidul de izbelişte.
Postat 18 Aprilie 2012, 14:17 de Dezamugitul fraier
bei cris
Da muierea ta cum a ajuns la CJ hovere?
Postat 18 Aprilie 2012, 10:31 de soso
ASA NU
Astia in timp ce se cearta, noi platim taxe peste taxe ca sa intretinem circul lor. Masinarie de * si politica asta
Postat 18 Aprilie 2012, 10:17 de Veres Laurentiu
frumoasa pereche :)))))
chiar se potrivesc, nu vi se pare ???
Postat 18 Aprilie 2012, 10:07 de oradea
ce predomina in viata reala
daca Blaga nu a intuit ce va urma sunteti de jale hai cu cu reprosuri :)) trebuia demult schimbat diplomatic si cu multumiri daca va folosit sunteti ca si el :)) sa speram ca verdele va permite viata si moralitate in PDL, pana acum dezastru decolteuri, tocuri , zambete false , desfrau si morti , forte multi morti.aclamati comunisty :)) dar nu stiu de ce daca ii intrebi , mai rau ca in lagar.
Postat 18 Aprilie 2012, 09:02 de eu nu inteleg
ce predomina in viata reala
partidul sau familia ? ce mod de educare sociala aveti, si a gasit si el rostul pe lume cu Femeia pe care a visat o si voi il certati, gasiti o si voi daca aveti pe lume FEmeia, politica nu este pentru orice fraier care se plictiseste :))) a luat o decizie sanataoasa nu a avut inlocuitor si uite cum il stergeti pe picioare, PDL un partid fara simt MORAL, fara cultura sociala si totul ia decizii pemntru altii, ce ciudat.ORICE om pleaca din locul unde a muncit, creat nu este un sclav , daca nu aveti intuitie si fler demonstraeza ca Partidul PDL este condus de copii cu grave dizabilitati , alcoolul si tigara tine loc de sanatate, casatori nu este incurajata vedeti rata divorturilor, PDL a decauzt moral nu mai are credibilitate idem Biserica sau religia mai corect..
Postat 18 Aprilie 2012, 08:55 de eu nu inteleg
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON