URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iunie 2012, 09:39

Da, am luat şpagă! Comisar de la Garda Financiară, cumpărat de patronul Trei G

Da, am luat şpagă! Comisar de la Garda Financiară, cumpărat de patronul Trei G AMNEZIE. Joia trecută, comisarul Florenţiu Simionescu (foto) a fost citat la sediul DNA pentru a da cu subsemnatul despre mita încasată în schimbul acoperirii fraudelor patronate de proprietarul Trei G, Ion Govoreanu (medalion). Dacă în prima fază a negat acuzaţiile, după o noapte în arest, memoria comisarului s-a îmbunătăţit subit şi şi-a recunoscut slăbiciunea pentru şpagă...
Da, am luat şpagă! Comisar de la Garda Financiară, cumpărat de patronul Trei G AUDIERE PRELUNGITĂ. Joia trecută, Florenţiu Simionescu (dreapta) a amânat o întâlnire cu BIHOREANUL pe motiv că avea "o mică problemă". În realitate, comisarul Gărzii Financiare fusese citat la DNA, de unde n-a mai plecat decât în cătuşe, spre Arestul Poliţiei Bihor. Eliberat o zi mai târziu, a rămas tot reţinut. De astă dată în declaraţii...
Da, am luat şpagă! Comisar de la Garda Financiară, cumpărat de patronul Trei G THE BOSS. Patron al unui adevărat imperiu comercial ridicat sub sigla Trei G, Ion Govoreanu (foto) a ajuns anul trecut în arest, după ce procurorii DNA au descoperit că şi-a folosit rudele şi angajaţii pentru a pune pe picioare o caracatiţă evazionistă ce a provocat statului un prejudiciu de 22 milioane de euro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La sfârşitul săptămânii trecute, Florenţiu Simionescu, unul din comisarii veterani ai Gărzii Financiare Bihor, a recunoscut în faţa procurorilor DNA că a primit 15.000 de euro pentru a ţine spatele unor firme evazioniste dirijate de Ion Govoreanu, celebrul patron al grupului Trei G.

Suma, deloc neglijabilă, a încasat-o în perioada martie-iulie 2009 şi reprezenta o taxă de protecţie, pentru ca verificările făcute la societăţile respective să se limiteze la constatarea unor abateri minore, soldate cu  avertismente şi amenzi nesemnificative, de maxim 2.000 de lei. În acest timp, beneficiind de protecţia comisarului, bugetul de stat a fost fraudat cu peste 30 milioane de lei!

Protector la DNA

Săptămâna trecută, procurorii DNA Oradea au început urmărirea penală împotriva lui Florenţiu Simionescu, comisar la Garda Financiară Bihor, pentru trafic de influenţă. Bărbatul e acuzat că în cursul anului 2009 a încasat de la Emil Pop, administratorul firmelor Calton SRL, Conselis SRL şi Rice Star Fashion SRL, suma de 15.000 de euro în schimbul asigurării protecţiei din partea sa şi a colegilor comisari.

Protecţia consta în aplicarea unor sancţiuni minime pentru neregulile pe care echipele Gărzii le constatau la controalele efectuate la societăţile administrate de Pop, unul din cei şapte membri ai cartelului evazionist coordonat de patronul Trei G, Ion Govoreanu, toţi şapte fiind judecaţi, alături de acesta, pentru o fraudă de 90 milioane de lei.

02 Gheorghe Baciu.jpgConform lui Pop, care s-a autodenunţat, şpaga a fost plătită în mai multe tranşe printr-un fin al patronului Trei G, Gheorghe Baciu (foto), prieten apropiat al comisarului, devenit şi el denunţător al acestuia. În vârstă de 35 de ani, Baciu şi-a câştigat faima în urmă cu un deceniu, când avocatul Ioan Sava l-a scăpat de 7 ani de închisoare, sentinţă la care fusese condamnat pentru violarea fostei sale prietene, Raluca Ardelean, fiica patroanei Vilei Iulia din Băile 1 Mai. Manevra judiciară, adică o contestaţie în anulare admisă de Curtea de Apel Oradea în condiţii controversate, l-a costat atunci pe Baciu peste un miliard de lei vechi şi l-a lăsat falit...

Probleme în carusel

Povestea taxelor de protecţie încasate de comisarul Florenţiu Simionescu a început în ianuarie 2009, în timpul unor controale ale Gărzii Financiare care se derulau la societăţile Calton SRL, Conselis SRL şi Rice Star SRL, administrate de Emil Pop. Firmele erau unele de tip "bidon",  folosite câteva luni de evazionişti pentru a "colecta" datoriile către stat în urma tranzacţiilor făcute de grupul Trei G şi cesionate apoi spre persoane greu de identificat.

Cum anume? Produsele achiziţionate prin societăţi băgate în insolvenţă, şi deci scutite de plata TVA, erau trecute scriptic prin "firmele-bidon" de genul celor administrate de Pop, care teoretic erau obligate să verse la stat TVA colectată în urma vânzărilor. Ulterior, produsele ajungeau la beneficiarii finali, adică societăţile constituente ale grupului Trei G, la un preţ cu cel puţin 19% mai mic. Dacă, de pildă, Govoreanu lua de la o fabrică zahăr de 10.000 lei pe o firmă în insolvenţă, scutită de plata TVA, marfa era vândută apoi unei firme fantomă, plătitoare de TVA, care însă factura zahărul spre Trei G tot cu 10.000 lei.

La sfârşitul anului 2008, când Calton SRL, Conselis SRL şi Rice Star SRL au fost călcate de Gardă, societăţile erau deja angrenate în circuitul evazionist al lui Govoreanu. Atunci, îngrijorat că învârtelile vor ieşi la iveală, Pop a cerut ajutorul lui Govoreanu, iar acesta l-a pus în legătură cu finul său, Gheorghe Baciu, prieten de familie cu Florenţiu Simionescu, unul dintre "veteranii" Gărzii Financiare Bihor.

Comisar în afaceri

Intervenţia lui Baciu la Simionescu a dat roade. Două controale făcute în decembrie 2008 şi în ianuarie 2009 s-au rezumat la constatări superficiale, iar în schimbul ajutorului comisarul a fost recompensat cu câte 1.500 de euro pentru fiecare control aranjat, bani primiţi mereu prin intermediul lui Baciu. Ulterior, pentru fi sigur că va fi lăsat în pace, Govoreanu şi Pop au stabilit să facă "un abonament" la serviciile lui Simionescu. Adică să-i plătească o taxă lunară de 3.000 de euro (câte 1.000 pentru fiecare firmă). În total, între aprilie - iulie 2009, comisarul a încasat 12.000 de euro, timp în care 15 controale ale Gărzii au fost "trântite" de colegii săi, care au "găsit" în activitatea firmelor doar probleme minore.

În iulie, problemele de la firmele lui Pop deveniseră prea grave, iar noua echipă de comisari care urma să descindă în control nu mai era deloc "înţelegătoare", motiv pentru care Simionescu i-a cerut lui Baciu să discute cu Pop, iar acesta să-şi pună contabilitatea în ordine. În loc să se conformeze, însă, afaceristul s-a dat la fund, fiind scos definitiv de Govoreanu din circuitul evazionist, iar firmele, pentru a li se pierde urma, au fost cesionate către diverşi boschetari.

Show must go on

Controlul care fusese anunţat de Simionescu şi realizat de comisarii Viorel Anton şi Mihai Mărculescu în august 2009 a fost unul minuţios. Verificările, făcute pe întreaga perioadă în care societăţile au fost administrate de Emil Pop şi protejate de Simionescu, adică septembrie 2008 - iulie 2009, au arătat că bugetul de stat fusese prejudiciat cu peste 30 milioane de lei (peste 300 miliarde de lei vechi).

Imediat, Garda a sesizat Serviciul de Investigare a Fraudelor, iar ancheta începută de poliţişti a fost preluată de DNA. În total, procurorii au identificat trei firme în insolvenţă, plus 10 firme-bidon prin care gruparea lui Govoreanu a eludat plata unor obligaţii fiscale. Doi ani mai târziu, în iulie 2011, procurorii au obţinut arestarea patronului Trei G şi a doi dintre complicii săi: directorii de vânzări ai Trei G, Sorin Măgurean şi Viorel Ducica. O lună mai târziu, cei trei au şi fost trimişi în judecată, împreună cu patronii firmelor de sacrificiu: Emil Gavril Pop, Constantin Mitu, Marinela Triculescu, Alexandrina Luparu şi Varga Sandor.  Toţi au fost puşi, pe rând, în libertate de instanţele bihorene.

Comisari la audieri

În timpul anchetei, DNA a găsit indicii despre implicarea unor funcţionari în protejarea ingineriilor financiare orchestrate de afacerist. "A beneficiat de protecţie ani în şir din partea tuturor structurilor de control. Toate verificările la firmele lui s-au soldat doar cu sancţiuni minore. Bate la ochi, de pildă, că Garda Financiară stă pe frontieră, iar marfa de contrabandă intră în ţară pe circuite cunoscute", declara la vremea respectivă unul din procurorii de caz.

Ca urmare, după trimiterea în judecată a lui Govoreanu, procurorii au aprofundat cercetările. Aşa au ajuns şi la cele 15 acte de control întocmite de comisarii Gărzii la firmele lui Pop. Dar, deşi era evident că făcuseră blat, cei 10 comisari care au semnat documentele au susţinut cu tupeu că şi-au făcut datoria "cu onestitate şi exigenţă", fără să fie presaţi ori influenţaţi să închidă ochii la nereguli. "Noi atât am găsit", au spus "gardiştii".

Protector sacrificat

02 Attila Racz.jpgLa Simionescu, DNA a ajuns abia anul acesta. "Veteranul" nu era la prima suspiciune de corupţie, în anii 2000 fiind acuzat că a închis ochii la afacerile ilicite derulate de celebrul petrolist Atilla Racz (foto) într-un depozit din incinta Hyperion Ştei. Racz pretindea atunci că deţine aici o rafinărie unde prelucrează fracţii petroliere, în realitate fiind vorba de motorină şi benzină veritabile, provenite din devalizarea Rafo. Rafinarea la Ştei se făcea doar în acte, iar pentru a li se pierde urma produsele erau plimbate prin mai multe firme fantomă.

Nedovedit, comisarul a continuat să lucreze nestingherit, fără ca numele lui să mai fie implicat în vreun scandal. Asta până acum, când procurorii au descoperit că, deşi nu a semnat procesele verbale de constatare întocmite la firmele Calton, Conselis şi Rice Star, numele lui apărea în înregistrările discuţiilor telefonice purtate de Pop, Baciu şi Govoreanu. De pildă, Pop povestea într-o discuţie cu Baciu despre protecţia pe care i-a promis-o comisarul, la care, zicea el, "am făcut abonament".

Mergând pe fir, anchetatorii au întregistrat şi alte convorbiri compromiţătoare între Simionescu şi Baciu, în care comisarul se plângea, de pildă, că a trebuit să împartă banii primiţi. În final, anchetatorii au obţinut două probe zdrobitoare: denunţurile făcute chiar de cei care l-au racolat şi plătit: Emil Pop şi Gheorghe Baciu. Ambii aveau motive întemeiate. Prin denunţarea unei fapte grave, Pop poate beneficia de reducerea limitelor de pedeapsă în dosarul în care e judecat pentru evaziune fiscală. Iar Baciu s-a grăbit să-i urmeze exemplul pentru a nu fi pus el însuşi sub învinuire în noul dosar, pentru cumpărare de influenţă.

Săptămâna trecută, Simionescu a fost citat la sediul DNA, unde a fost pus sub învinuire pentru trafic de influenţă, fiind şi reţinut 24 de ore. Deşi iniţial a negat acuzaţiile, vineri, după o noapte petrecută în arest, comisarul a revenit, recunoscând că a pretins şi primit cei 15.000 de euro pentru a muşamaliza controalele. Simionescu a negat, însă, că ar fi dat ceva colegilor care au închis ochii la fraude, refuzând categoric să îi "toarne" despre aceştia. După spovedania parţială făcută procurorilor, a scăpat de arest, fiind cercetat în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea şi de a-şi exercita profesia în următoarele 30 de zile.

Să-şi facă treaba

Ancheta nu este încă finalizată, existând suspiciunea că Simionescu nu a fost singurul slujbaş corupt pentru a favoriza evaziunile de zeci de milioane de lei ale cartelului Govoreanu. Însă, chiar dacă din denunţul făcut de Emil Pop rezultă că a plătit şpăgile la sugestia patronului Trei G, care i-ar fi decontat ulterior "factura", procurorii nu au găsit nicio dovadă împotriva lui Govoreanu, iar acesta din urmă - previzibil - neagă că ar avea vreun amestec. "Eu nu am nicio implicare în povestea asta. Nu ştiu nimic, nu am nicio legătură", a susţinut Govoreanu.

02 Calin Gal.jpgDeşi căutaţi pentru a-şi spune punctul de vedere, nici comisarul Florenţiu Simionescu şi nici avocatul său, Ioan Banciu, nu au vrut să facă vreun comentariu. De cealaltă parte, însă, Călin Gal (foto), şeful Gărzii Financiare Bihor, respinge suspiciunile de corupţie care planează asupra instituţiei şi spune că este vorba, fireşte, de un caz izolat. "Am discutat cu Simionescu şi a negat că acuzaţiile ar avea suport real. Acum nu ştiu ce să spun. Eu le-am cerut tuturor să se abţină, să nu ia, să-şi păstreze verticalitatea. N-au decât să-şi facă treaba procurorii! Nu pot să-i ţin de mână ori să-i urmăresc pe subalterni", spune Gal.

Oricum ar fi, instituţia nu iese bine din povestea care dovedeşte că funcţionarii săi pot fi aspri sau, dimpotrivă, îngăduitori, în funcţie de "atenţia" pe care le-o oferă cel controlat.


ÎN JUDECATĂ
Sechestru pe alese

Dosarul "Lotului Govoreanu", documentat de DNA Oradea, se află pe rolul Tribunalului Bihor, unde magistraţii au început audierea inculpaţilor şi a martorilor propuşi de aceştia. Potrivit rechizitoriului, prejudiciul provocat de gruparea patronului Trei G, Ion Govoreanu, se ridică la 90,55 milioane de lei (22,4 milioane de euro), sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă.

În timpul anchetei, bunurile celor opt inculpaţi din dosar au fost sechestrate, iar conturile bancare poprite, măsuri ridicate anul trecut de Tribunal, însă doar pentru scurt timp, căci decizia a fost atacată de procurori şi de ANAF, printr-un recurs admis de Curtea de Apel Oradea, care a dispus menţinerea sechestrului şi a popririlor. Proprietăţile imobiliare ale lui Ion Govoreanu au scăpat, totuşi, de sub sechestru deoarece acesta a avut grijă să le transfere pe numele celor trei copii, înainte ca procurorii să le poată identifica. Iar interesele legale ale acestora sunt reprezentate, tot preventiv, printr-un curator străin de familie, avocata Crina Bondici.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
dar nu poti sa te sinucizi ca sistemul e prost.
intrebare de nota 10:)) care nu ia spaga ?TOTI si in orice domenniu cer spaga:sanatate, invatamant, politica, primarie.CURG la cadouri si banii ca dupa potop inaca rad de tine daca ai alte ideei si sa stiti ca au dreptate vreai :dai si primesti, nu te distrugi, in final spaga inseamna evolutie nicidecum regres, ai de dat esti rasplatit nu dai stai si mori ca pe STAT il doare in PONTA :)))) VIATA primeaza nu curvia POLITICA, va cumparam ca sa ne traim viata in rest pamantul ii manaca pe cei care spun NU.
Postat 17 Iunie 2012, 12:34 de sunt impotriva
adevar
da este adevarat domnul Baciu mergea la cumparaturi la trei g in perioada 2010 lunar uneori si de 2 ori pe luna si cumpara in valoare de peste 4000 de ron pe care nu i achita erau trecute un fel de protocol
Postat 12 Iunie 2012, 09:24 de laura
onest care pune accent in viata pe moralitate
stiati ca un procuror poate primi mita daca indreapta "infractori " spre alte instituti care primesc banii pe cap de infractor :))) intelegeti de ce JUSTITIA e oarba, tortul se invarte in jurul taxelor voastre platite prin munaca, hotii nu platesc taxe sa nu uitati NICIODATA, parctic intretinem abuzurile cei care muncesc.
Postat 10 Iunie 2012, 11:08 de daca esti un cetatea
onest care pune accent in viata pe moralitate
de ce te inhaitezi cu prieteni la politie, garda financiara ca oricum respecti legea , de ce ? ca sa furi si sa ii intreti ca iti ofera spate, te face cineva ca sa i intreti.Asta e lumea buna , lumea care are spate si ajunge cineva prin CORUPTIE.LUMEA sanataosa este cel care face cat poate nu exagereaza nu are nevoia sa fie cineva in ochii cuiva , traieste fericit fara a fi admirat .
Postat 10 Iunie 2012, 11:03 de daca esti un cetatea
pe dreaq ,,,,
Cum nu stia Gal de figura? Pai se aduna banii si apoi se impart....ghinion pt cel prins.....ca nu poate spune nimic.....
Postat 09 Iunie 2012, 13:11 de soso
jaffffffff cu banul public.
VIOREL ANTON tine spatele si la CIDOR :)))) monopolul condus de cine , vai de noi ! functionarul public nu are voie sa intervina la prieteni si rude :)))) GRADA FINANCIARA trebuie desfintata si controale facute aleatori din judete diferite dar nominalizate in 10 minute prin tragere la sorti si schimbati prin rotire .
Postat 09 Iunie 2012, 09:25 de vai de noi
jale
E de jale cand toti infractorii cu dosare babane sunt colaboratorii DNA - ului si a Politiei. Sunt oamenii cei mai in masura sa colaboreze cu institutiile de stat. La asa conducatori penali asa colaboratori. La anul vom vedea cum vor aparea dosarele lui Udrea, Berceanu si ceilalti iar denuntatorii vor fi aceeiasi interlopi care chiar daca au dosare mari de evaziuni si inselatorii vor fi liberi sa colaboreze cu noua conducere si liberi. Ciudata tara mai avem: politia si interlopii iubire sincera si fara sfarsit.
Postat 08 Iunie 2012, 10:04 de Simbad
coruptii
Cei de la politia economica de ce nu sunt verificati? Nici ei nu pot sa isi justifice averile si conturile. Toti sunt manjiti si ar trebui sa ajunga dupa gratii .Spor la treaba D.N.A.
Postat 07 Iunie 2012, 20:23 de adevarul
Guias specialistul PDL
Pai de ce nu il ridica DNA-ul pe Guias care a luat spaga in forma continua din 2005 -pana la zi ? Verificati va rog declaratia lui de avere sa vedeti care sunt sursele vilei de 800 de mp patrati pe care si-a construit-o ? Cum de a devenit nevasta lui asa de desteapta incat sa consilieze firmele la care el aproba rambursari de TVA ? CUM DE A FOST POSIBIL SI NIMENI NU SA SESIZAT PANA ACUM SA VERIFICE PROVENIENTA SUMEI DE 40000 DE EURO PE CARE ACESTA A RAPORTAT-O IN DECLARATIA DE AVERE CA FIIND DAR DE BOTEZ PRIMIT LA BOTEZUL FIULUI SAU ? De ce nu se spune nimic de cei din activitatea de inspectie fiscala care au musamalizat si cosmetizat rapoartele de inspectie fiscala la domnul Govoreanu ( ex: Mircea Ille care nu mai termina controlul in speranta ca va plusa la spaga domnul Govoreanu etc)?
Postat 07 Iunie 2012, 17:56 de gigi
toti
cu totii au luat spaga de la Govoreanul (garda ,opc,sanipid ,dsv,vama si agricultura ) dar a rasuflat 1 sau2 lucruri.ma astept ca si prima data sa fie doar un balon de sapun cum totul e posibil in romania ( totul se musamalizeaza) halal justitie!! or sa vina ceilalti la putere acum si o sa ii unga pe ei cum a uns pdl de 8 ani tot asa va face cu usl-ul
Postat 07 Iunie 2012, 16:10 de totti
GUNOIUL EL NU STIE NIMIC
sigur ca da, govoreanu nu stie nimic, nu are nici un amestec. Asta chiar are impresia ca toata lumea e proasta si el e desteptu. Fraiereee de data asta ti s-a infundat...speram. Vacanta placuta! acolo stii tu unde (unde ti-e locul)
Postat 07 Iunie 2012, 14:34 de luky
Kakat pansat
Uite-l si pe kakaciosul asta de baciu zis sirop! O ajuns bataia de joc a copiilor de 15-16 ani Kakatul asta batran plin de basini in cap o fost pus in genunchi de pici HA HA HA
Postat 07 Iunie 2012, 14:29 de sirop
mai dati-iii marfa
furnizori lacomi ,nu fiti prosti ca asa cum le-a tras tepa multor firme o sa o muscati si voi. nu mai dati marfa ( asta si cu riscul ca nu o sa va faceti targhetul) ca oricum tei g o sa pice si pierderea voastra va fi inzecita
Postat 07 Iunie 2012, 10:58 de aa
de parca nu ar sti toata lumea ...
e foarte clara treaba, toti bosorogi incompetenti din garda sunt niste spagari infecti, evident ca nici seful spagarilor nu poate fi altfel, doar ca va urma un blat frumos cu DNA-ul si totul va continua ca inainte, dinc and in cand se mai fac unele valuri doar ca sa stie si ei ca trebuie sa imparca in cerc mai larg totul.
Postat 07 Iunie 2012, 10:07 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON