URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Februarie 2017, 07:39

Cu mâinile murdare: Rechizitoriul DNA dezvăluie că fostul şef al Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, s-a înhăitat cu politicieni corupţi

Cu mâinile murdare: Rechizitoriul DNA dezvăluie că fostul şef al Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, s-a înhăitat cu politicieni corupţi GHINION ÎN TREI. Promovat în 2005 şef al Poliţiei Bihor, în 2010 al Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI, apoi al Inspectoratului General al Poliţiei Române, mereu cu sprijinul fostului ministru Vasile Blaga (stânga), pe 6 septembrie 2015 chestorul Liviu Popa (mijloc) i-a lovit acestuia BMW-ul cu care se deplasa spre Bucureşti (foto), pentru ca ulterior, în încercarea de a-l repara, să-l bage la apă şi pe senatorul PNL Gavrilă Ghilea (dreapta), acum deputat, cerându-i să achite el costurile. Pentru că acesta a acceptat, s-a ales la rându-i cu un dosar penal...
Cu mâinile murdare: Rechizitoriul DNA dezvăluie că fostul şef al Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, s-a înhăitat cu politicieni corupţi PILE ŞI PILEALĂ. În dosarul poliţiştilor, DNA a reţinut şi numele fostului preşedinte al CJ Bihor, Cornel Popa, căruia fostul primar al Beiuşului, Adrian Domocoş (în foto, împreună la o petrecere) subaltern pe linie de partid, i-a cerut, precum şefului Poliţiei, să-i pună pile la şeful Parchetului local, Gligor Sabău (în foto, reţinut de DNA). Cei doi i-au dat curs, încercând să-l îmblânzească pe procurorul-şef în discuţii purtate atât la sediul CJ, cât şi la o chermeză găzduită la Ştrandul Dinamo
Cu mâinile murdare: Rechizitoriul DNA dezvăluie că fostul şef al Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, s-a înhăitat cu politicieni corupţi EX ET (DEZ)HONOR. În 2013, când şeful Poliţiei Bihor, Liviu Popa, l-a decorat pe primarul penal al Beiuşului, Adrian Domocoş, cu distincţia "Lex et Honor", BIHOREANUL a taxat aspru ruşinosul gest în rubrica "Premiile lui Bihorel". De altfel, detaliul a fost reţinut şi în rechizitoriul DNA, care consemnează modul în care isprava a fost ironizată de ziar
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu un deceniu în urmă, BIHOREANUL saluta numirea unui ofiţer tânăr la comanda Poliţiei Judeţene, primul care nu fusese miliţian înainte de 1990. Acum, însă, DNA Oradea dezvăluie că, odată cu trecerea timpului, în loc să rămână un apărător al legii, ofiţerul a încălcat-o flagrant, avansările în grade şi funcţii transformându-l într-un şef nu cu mult diferit de cei ai vechii Miliţii.

Cel mai recent dosar al procurorilor anticorupţie, în care sunt inculpaţi mai mulţi poliţişti bihoreni, în frunte cu şeful Inspectoratului Judeţean, chestorul Liviu Popa, dezvăluie felul în care înaltul ofiţer s-a întovărăşit cu politicieni corupţi, ajungând să-i decoreze în loc să-i ancheteze, să le ceară şi să primească mită în numele instituţiei şi şpagă "pe persoană fizică". Rechizitoriul dezvăluie totodată cum a utilizat acelaşi şef al Poliţiei resursele instituţiei, reparându-şi maşinile proprii şi pe ale apropiaţilor într-un service unde le băga la grămadă cu cele de serviciu, şi cum le-a folosit pentru a se deplasa la întruniri masonice, la chefuri, la întâlniri cu protectorul său, fostul ministru de Interne, Vasile Blaga, pentru a-şi căra nevasta la cumpărături, fiica la meditaţii şi fiul la prietenă. Mai mult, cum a ajuns să folosească un bolid al demnitarului, iar când l-a şifonat într-un accident stupid, i-a cerut unui alt politician, deputatul Gavrilă Ghilea, să-l repare pe banii săi, asigurându-i astfel şi acestuia un dosar pentru dare de mită...

"Frate" sub acoperire

Săptămâna trecută BIHOREANUL a început un serial despre corupţia din Poliţie, dezvăluind un capitol din rechizitoriul cu care DNA Oradea a trimis în judecată mai mulţi şefi şi foşti şefi de post din Cărpinet şi Pietroasa, pe şeful Secţiei Poliţiei Rurale Ştei, precum şi pe cei ai Poliţiei Beiuş şi Poliţiei Bihor, relatând felul în care chestorul Liviu Popa şi judecătorul Liviu Galea au aderat la Loja Masonică Ţara Crişurilor pe ascuns, fără a preciza acest lucru în declaraţiile de interese.

În acest fel, cei doi sunt acuzaţi că au "acoperit" ajutorul acordat unui "frate mason" afacerist-politician-traseist. Fostul PSD-ist Ioan Mintaş (azi membru ALDE) era anchetat pentru o combinaţie de 1,3 milioane lei cu Universitatea din Oradea şi concomitent avea la Tribunalul Bihor şi la Curtea de Apel Oradea procese pe care magistratul şi soţia sa, Irina Galea, în loc să se abţină - aşa cum îi obligau legile, normele profesiei şi hotărârile Consiliului Superior al Magistraturii - le-au soluţionat favorabil.

O parte distinctă a actului de acuzare, cea pe care BIHOREANUL o prezintă acum, vorbeşte despre alte fapte, şi mai grave - luare de mită - comise în formă continuată de către chestorul Liviu Popa, vârât în relaţii "nepotrivite" cu politicieni de la conducerea Primăriei Beiuş (Adrian Domocoş), a Consiliului Judeţean Bihor (Cornel Popa) şi chiar a Ministerului Afacerilor Interne (Vasile Blaga).

Corupţie în Poliţie şi-n politică

Preambulul rechizitoriului prezintă nemilos corupţia endemică din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor, "instituţie chemată să prevină săvârşirea infracţiunilor şi să restabilească ordinea de drept atunci când aceasta este încălcată", arătând felul în care corupţia judiciară din interiorul IPJ "se întrepătrunde cu corupţia politică, poliţiştii primind mită de la primari şi viceprimari implicaţi în diverse activităţi ilegale şi cercetaţi în mai multe dosare, în care anchetele, pe fondul coruperii şefilor Poliţiei, nu au mai fost aprofundate", oamenii legii ajungând, dimpotrivă, să-i susţină public pe politicienii care încalcă legea.

"Faptul că şefi din Poliţie, în mod repetat, au luat mită în legătură cu atribuţiile de serviciu pentru a favoriza persoane implicate în dosare penale constituie în mod cert împrejurări care tulbură profund şi grav ordinea socială, determinând reacţii justificate de insecuritate, neîncredere faţă de sistemul judiciar şi chiar faţă de actul de justiţie", spun procurorii DNA Oradea despre poliţiştii bihoreni conduşi până anul trecut de chestorul Popa.

Serviciu contra serviciu

Adrian Domocoș, primar BeiușConcret, Liviu Popa e învinuit că, împreună cu şeful Poliţiei Beiuş, comisarul şef Remus Indrei, a pretins de la fostul primar PNL Adrian Domocoş (foto) amenajarea sediului Poliţiei municipale, iar apoi şi foloase personale, adică lucrări la propria casă.

Astfel, în 2011, în condiţiile în care edilul aflat la al treilea mandat "a început să aibă probleme penale", fiind cercetat pentru afacerea Top Construct deoarece aprobase plata a 2 milioane lei pentru lucrări de apă-canalizare neexecutate, primarul s-a întâlnit cu şeful Poliţiei Bihor într-un local din cartierul Rogerius, cerându-i informaţii despre anchetă, dar şi "să discute cu prim-procurorul Parchetului Beiuş, Gligor Sabău, pentru ca acesta să nu mai înregistreze dosare pe numele său".

Tot în acea perioadă, chestorul şi şeful Poliţiei Beiuş s-a întâlnit cu Domocoş la Primăria Beiuş, cerându-i să finanţeze renovarea sediului Poliţiei municipale, iar edilul solicitând în schimb ca Poliţia să nu mai înregistreze pe numele său tot mai desele reclamaţii din partea unor localnici.

De altfel, Domocoş a recunoscut la DNA că a acceptat pretenţia chestorului, deoarece Liviu Popa "mi-a promis că mă va ajuta să rezolv dosarele penale în lucru, inclusiv că va discuta cu prim-procurorul Sabău Gligor despre situaţia cauzelor penale în care se efectuau cercetări cu privire la subsemnatul".

Urmarea? În mod nelegal, întrucât clădirea nu era a Primăriei, ci în proprietatea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (care avea propriul buget pentru asemenea cheltuieli), Domocoş a aprobat lucrări la sediul Poliţiei Beiuş, plătind din banii municipalităţii mobilier de peste 6.100 lei şi termopane de alte 1.800 lei pentru biroul comisarului-şef Remus Indrei.

În contrapartidă, arată DNA, "chestorul Popa Liviu şi comisarul şef Indrei Remus urmau să protejeze activitatea infracţională a primarului Domocoş Adrian şi să nu-şi îndeplinească potrivit legii atribuţiile de serviciu". Adică să îngroape plângerile împotriva acestuia formulate atât la Poliţia Beiuş, cât şi la Parchetul Beiuş.

Lex et (dez)honor

Şeful Poliţiei Bihor nu s-a mărginit să-l ajute pe Domocoş pe ascuns, ci l-a sprijinit şi public, acordându-i protecţie în văzul tuturor. Astfel, în 2013 a decis, în premieră, ca festivităţile de Ziua Poliţiei, la care au participat oficiali şi poliţişti din tot judeţul, să se desfăşoare pe 22 martie chiar la Beiuş, unde l-a urcat pe scena din piaţa centrală pe edilul Domocoş, i-a oferindu-i distincţia onorifică "Lex et Honor". Iar asta la numai două săptămâni după ce la Primărie şi acasă la primar avusese loc un al doilea rând de percheziţii ale DNA vizând acelaşi dosar Top Construct.

"Acest gest public al şefului IPJ Bihor a fost de natură să reconfirme şi să transmită în mod direct şi public aprecierea, recunoştinţa, susţinerea şi sprijinul oferite primarului prin chiar şeful instituţiei de aplicare a legii", explică procurorii gravitatea faptei lui Liviu Popa, care în acest fel "a descurajat cercetarea penală a edilului de către lucrătorii de Poliţie, pe de o parte, şi a stimulat, pe de altă parte, implicarea primarului în susţinerea financiară pe mai departe a Poliţiei Municipiului Beiuş". De altfel, chestorul s-a trădat singur în discursul susţinut atunci la Beiuş, prin care a mulţumit primarului penal pentru "sprijinul material" acordat...

Pile la procuror

Liviu Popa a mers şi mai departe, şeful Parchetului Beiuş, Gligor Sabău, mărturisind procurorilor DNA că şeful Poliţiei a ajuns să intervină la el pentru a-i muşamaliza primarului Domocoş dosarele, în condiţiile în care o procuroare din subordinea sa investiga deja şi alte dosare ale acestuia, privind şpăgi de mii de lei primite repetat de la patronul Unicarm, Vasile Lucuţ, în schimbul iertării de amenzi pentru construirea ilegală a magazinului din Beiuş, fără autorizaţie şi cu ocuparea unui teren din domeniul public, dar şi privind achiziţia ilegală unui Audi A6 pentru uzul său, din banii Ocolului Silvic Codrii Beiuşului, din subordinea municipalităţii.

Prim-procurorul Gligor (între timp schimbat din funcţie pentru că la rându-i este cercetat pentru corupţie) a declarat că în primăvara lui 2013 fusese sunat de şeful Poliţiei Bihor, iar apoi şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, pe atunci şef al PNL Bihor, care îi cereau acelaşi lucru: să închidă ochii la combinaţiile primarului Domocoş.

De altfel, şeful de atunci al CJ a şi recunoscut anchetatorilor DNA acest lucru, spunând că l-a chemat pe Sabău în biroul său pentru a-i spune că Domocoş urma să deruleze investiţii locale importante şi nu le putea duce la bun sfârşit dacă era "tracasat". Cornel Popa a arătat că, la cererea lui Domocoş, care îi spusese că şeful Parchetului are ceva personal cu el, s-a întâlnit cu Sabău inclusiv la Ştrandul Dinamo, la o petrecere a poliţiştilor, şi a abordat problema de faţă cu Liviu Popa, cerându-i magistratului "să aplaneze conflictul".

Cum de nu i-a "băgat" DNA atât pe politician, cât şi pe magistrat, la trafic de influenţă, reţinându-le în dosar doar calitatea de martori? Deşi rechizitoriul nu explică, sunt două ipoteze: fie procurorii nu au putut proba săvârşirea acestei infracţiuni de către cei doi, fie au urmărit să se concentreze, în acest dosar, pe corupţia din Poliţie.

Un şanţ cât o groapă

În mod descalificant, şeful Poliţiei s-a bucurat nu doar de finanţarea de către Primăria Beiuş a renovării Poliţiei municipale, ci şi de faptul că primarul Domocoş i-a suportat cheltuieli în folos direct şi personal, pentru "prestarea de servicii/lucrări în vederea racordării la reţeaua de curent electric a locuinţei sale", situată într-o zonă exclusivistă a oraşului, pe Dealul Viilor.

Rechizitoriul arată că în 2009, edilul beiuşean şi-a cumpărat o casă în roşu pe aceeaşi stradă din Oradea, la nici 100 metri de cea a şefului Poliţiei, iar în 2012, când urma să-şi facă racordarea la reţeaua de apă şi branşarea la cea de electricitate, Liviu Popa i-a cerut ca muncitorii care îi făceau lucrările să-i sape şi lui un şanţ de la stâlpul din stradă până la casă, pentru a se branşa şi el. În condiţiile în care chestorul îi ţinea spatele, evident că Domocoş a acceptat, astfel că lucrările pentru şeful Poliţiei, în valoare de 1.500 lei, au fost făcute de muncitorii firmei Doriram (patronată de un afacerist la rându-i cu dosare penale, Dorinel Edu), iar costul a fost înglobat în cel din lucrările pentru primarul Beiuşului, în sumă de 12.000 lei.

Deşi un simplu mărunţiş sau un banal ajutor ca între vecini (de care, în final, Popa nici nu s-a folosit), acest episod, probat minuţios de DNA cu mărturiile lui Domocoş, ale patronului şi muncitorilor, ba chiar şi cea a unui reprezentant al Electrica, detaliul arată că fostul şef al Poliţiei nu refuza nici "şpăguţele" în natură, cu lucrări pe care le putea plăti aproape fără să simtă din salariul de chestor.

Depanare pe bani publici

Pe lângă aceste servicii, mai grav şi cu totul neştiut până la momentul când DNA a finalizat rechizitoriul, este că şeful Poliţiei a folosit după bunul plac, pentru sine, bugetul instituţiei alocat reparaţiilor maşinilor din parcul auto. Astfel, actul de acuzare arată că în martie 2015 - iulie 2016, "în baza unei înţelegeri tacite şi ilicite cu administratorul SC Tophaus Impex SRL din Oradea, Varga Zoltan, a primit diferite foloase necuvenite" constând în "servicii de reparaţii auto aparţinând ofiţerului, membrilor familiei sale ori unor apropiaţi", în valoare de peste 8.600 lei.

Cu lux de amănunte, arătând în fiecare caz data, procurorii arată că la service-ul patronat de Varga, la Audi-ul şi Mercedes-ul lui Liviu Popa, la BMW-ul soţiei, precum şi la BMW-ul şi la un ATV al fostului ministru Vasile Blaga (adus special de la Petrileni, comuna natală a acestuia), au fost făcute reparaţii diverse (de pildă la electromotor - în valoare de 336 lei, înlocuire filtre, plăcuţe şi ulei - 1.185 lei, completare soluţie spălare parbriz - 66 lei, înlocuire becuri şi far - 116 lei, înlocuire anvelope - 52 lei), fără a fi plătite.

Explicaţia? Tot un troc. "În schimbul foloaselor necuvenite, chestorul Popa Liviu a direcţionat comenzile şi a acceptat ca toate reparaţiile autoturismelor marcă străină ale IPJ Bihor să fie efectuate la SC Tophaus". Rezultatul? În 2014 IPJ a plătit reparaţii de 84.137 lei, în 2015 de 112.494 lei, iar în primul semestru al lui 2016 de 46.399 lei, totul în condiţiile în care Poliţia Bihor nu a mai organizat, din 2009, vreo procedură de achiziţie a acestor servicii, iar reprezentanţii Serviciului Logistic nu au verificat niciodată dacă reparaţiile erau necesare şi dacă ele se făceau cu adevărat, cu piesele trecute în devize şi la valorile consemnate în facturi, recepţiile fiind pur formale. "Prin faptul că nu au fost încheiate contracte de servicii cu service-ul Tophaus, inculpatul Popa Liviu a avut posibilitatea de a direcţiona discreţionar fiecare comandă aferentă reparaţiilor autoturismelor IPJ către acest service, fără a avea la bază criterii prestabilite, clare şi transparente", spun procurorii.

Nu ştia şeful Poliţiei că, practic, lua mită în schimbul reparării pe gratis a maşinilor personale? Ba da, arată rechizitoriul, ca dovadă fiind faptul că anul trecut, în septembrie, după ce a aflat despre declanşarea cercetărilor DNA, i-a cerut lui Varga devize pentru serviciile din 2014 şi 2015, pe care apoi, în perioada 2-21 noiembrie 2016, le-au plătit el, soţia şi fiul, în rate. Fapt care, spun procurorii, nu-l scuteşte de vinovăţie, ci doar avea ca scop "să înlăture caracterul penal al faptelor reţinute în sarcina inculpatului".

Dosar penal pentru Ghilea

Ca şi când nu era de ajuns că şi-a plătit reparaţiile maşinilor familiei şi apropiaţilor doar după ce a aflat că intrase în vizorul DNA, fapt confirmat inclusiv de patronul Tophaus, chestorul a mai făcut o nefăcută. Pe 6 septembrie 2016, a luat BMW-ul fostului ministru de Interne Vasile Blaga pentru a merge la Bucureşti, dar în Braşov a făcut un accident pe care iniţial a încercat să-l ţină ascuns.

Nu doar că n-a reuşit, şi accidentul a făcut vâlvă în întreaga presă, trădând legătura dintre poliţist şi politician, dar a şi persistat în greşeli căci, întors la Oradea, i-a cerut senatorului Gavrilă Ghilea, pe atunci copreşedinte al PNL Bihor din partea vechiului PDL condus de Blaga, să plătească el repararea BMW-ului, peste 3.800 lei. Ceea ce Ghilea a şi recunoscut la anchetă, susţinând însă că "urma ca în perioada următoare, când Blaga Vasile venea acasă, să discut cu acesta asupra restituirii sumei".

Baiul său, însă, e nu doar că a acceptat, dar a şi plătit reparaţia nu din banii personali, ci din contul firmei Construcţii Bihor, la care este asociat, şi care în perioada 2006-2010 a executat lucrări de renovare a sediului Poliţiei Bihor, iar în perioada 2006-2012 lucrări de construcţie la sediul Arhivelor Naţionale, ambele instituţii fiind în subordinea ministerului condus de Blaga. Plus de asta, politicianul s-a trezit - asemenea lui Popa şi Galea - "deconspirat" şi cu privire la apartenenţa la masonerie, pe care, aidoma celor doi, nu şi-a trecut-o în declaraţiile de interese.

Cum plata făcută de Gavrilă Ghilea a lăsat urme clare, DNA i-a făcut şi lui un dosar pentru dare de mită şi fals în declaraţii, separat de cel al lui Liviu Popa, aşa încât acesta să poată fi trimis fără întârziere în judecată. De data asta la vedere şi cu şanse mari de a fi scos de tot din "sistem"...


PLIMBĂRI CU "NINO-NINO"
Parcul auto, la dispoziţia şefului, nevestei, copiilor

Un aspect colateral, dar documentat copios de procurorii DNA în dosarul chestorului Liviu Popa, nevoit anul trecut să se suspende din funcţia de inspector şef şi apoi chiar să demisioneze, relevă modul discreţionar în care acesta dispunea, după bunul plac, de maşinile din parcul auto al instituţiei şi de agenţii şi şoferii Poliţiei.

Astfel, atât declaraţiile acestora, cât şi convorbirile telefonice dintre aceştia şi chestor ori membri ai familiei sale arată că ofiţerul folosea maşinile Poliţiei ca pe nişte taximetre sau vehicule de curierat, pentru a-şi rezolva absolut orice nevoie personală: trimiţându-le, cu şoferi cu tot, să-i cumpere ţigări, să-i achite rate la bancă, să-i cumpere medicamente pentru soţie şi s-o ducă la cumpărături, să-i ducă pe amândoi la petreceri şi chiar la nunţi, să le ducă fiica la meditaţii şi fiul la prietenă, băiatul ajungând chiar să opteze cu ce maşină să fie dus, alegând între limuzina Audi A4 BH-01-POL şi SUV-ul Jeep Cheeroke BH-08-HHK.

Câteva exemple sunt relevante: pe 29.09.2015 la ora 14.33, una dintre maşinile de serviciu a fost solicitată pentru a o duce pe fiica ofiţerului la meditaţii, pe 06.10.2015 la ora 21.24 pentru a-l transporta pe chestor la un restaurant, pe 20.10.2015 la ora 15.21 pentru ridicarea unui cadou pe care soţia ofiţerului voia să-l ducă şefei sale, pe 10.11.2015 la ora 21.51 pentru deplasarea chestorului la o "agapă" a Lojei Masonice din care făcea parte, pe 17.10.2016 la ora 11.36 pentru o deplasare în satul natal în ziua de duminică, maşina de serviciu fiind aleasă de fiul său ş.a.m.d.

La fel ca în cazul acuzaţiilor privind luarea de mită, fostul şef al Poliţiei Bihor a refuzat să se apere în faţa procurorilor DNA şi în privinţa acestor acte de abuz în serviciu (pe care aceştia nici nu i le-au mai imputat ca atare în rechizitoriu), aşa cum de altfel a făcut şi faţă de reporterul BIHOREANULUI.

Citiți pe aceeași temă și articolul Frăţia penalilor: DNA dezvăluie cum chestorul Liviu Popa şi judecătorul Ovidiu Galea s-au făcut masoni şi îşi protejau "fraţii" în anchete şi procese

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
vor scăpa..
cu toţii,fiindcă de pe vremea lu Ceauşescu,bună-rea cum era,demnitarii de obicei nu erau cercetaţi,nu că nu era corupţie,fiindcă aşa era şi e într-o dictatură.A mai fost un referendm cu demiterea lu Băse,care oficial ni s-a arătat că l-am demis,dar tot oficial,de nişte judecători,de la CCR,ni s-a arătat că totuşi,Băse tre să rămână până la capătu mandatului.Eu ştiam că un referendum e mai puternic decât orice clasă sau persoană politică,judecătorească sau executivă.Aşa va fi şi cu referendumul ce ni-l vor pune în faţă în legătură cu Ordonanţa 13.Ţară de corupţi şi cacao!!!
Postat 08 Februarie 2017, 23:52 de crisan
VIA,
cred ca pe astia ii prinde cu ce ii poate agata, dar doar cand le suna ceasul!!! apoi, daca e loc se ... extind cercetarile!!! aici, masina bulita pe drum, cu bani in ea! inceput de drum: ghinion!!!
Postat 08 Februarie 2017, 00:40 de ADINA
Luati d'aci!!!
Totul este circ ieftin. Numirea lor in functii este trecuta cu vederea? Un deceniu de coruptie, fara ca cineva sa aiba vreo strabatere? Serios??? Mai are cineva vreun dubiu ca astia se comportau exact, dar, exact ca intr-o republica africana? Spun ca totul este circ pentru ca astia reprezinta probabil sub 1% din coruptia pandemica, infinita, din conducerea institutiilor de stat care, sa fim clari, a explodat in regimul basescu. Pe astia ii executa probabil pentru a putea scapa grosul. Ok, am inteles, jeneralu' probabil n-avea leafa, din ce am citit mai sus, avea apucaturi de paduche blindat, sunt convins ca le cerea si cate-o tigara slugilor din pdl. Acum, dosarele GRELE pe cand, domnilor si doamnelor din DNA? Pe cand ALRO?, pe cand ANRP? Pe cand dosarele din energie(Hidroelectrica)? Dar Cuprumin-ul? Pe cand vila din Mihaileanu? PE CAND FLOTA??? Dar miliaredele de euro SIFONATE in frunze, SIUI-uri, terenuri in panta si in tot felul de prostii care acum sunt praf si pulbere, pe cand le veti recupera? Sa nu uitam monstruozitatea nesfarsita a gastii basiste , caci, cele mai mari manevre s-au facut EXACT in timpul masurilor cretine de austeritate, care ne-au distrus!!! Deja uitam aceste lucruri? A venit vremea sa 'trecem mai departe'??? Scoateti in fata gainariile unui jeneral cu apucaturi de militie sud-americana pentru a umple craterul cu o pietricica? Chiar ne credeti prosti??? Cand i-oi vedea pe basescu & co/pdl la bulau si cu TOATE prejudiciile recuperate la virgula, mai vorbim; pana atunci, HAI SICTIR!!! Si inca ceva, toti astia, sunt bineinteles DOFTORI in tot felul de domenii inutile. Doctorii din institutiile de stat, va intereseaza? In mod normal ar trebui luate la puricat TOATE doctoratele din aceasta tara, acolo sa vedeti coruptie, nu gainareli ieftine ca 'nino-nino la meditatii'...P.S.: Nu-i asa ca au fetze de intelectuali? Mai ales ghilea, dar lasa ca nici cu blaga nu mi-e rusine. E PLINA TARA CU DIN ASTIA CARE SUNT LA BUTOANE !!!
Postat 07 Februarie 2017, 21:52 de User anonimizat
?!
Ieri am citit in Adevarul un articol semnat de Claudia POPA cu titlul ,,Mafia pilelor. Politicianul Vasile Blaga şi chestorul Liviu Popa, şeful IPJ Bihor, îşi reparau bolizii fără să plătească" Nu sugerez ca cineva s-ar fi inspirat din articolele altcuiva, dar o remarca se impune: fotografiile acelorasi trei sunt si in Adevarul, doar ordinea difera.
Postat 07 Februarie 2017, 12:08 de pinonel
DNA
Iata de ce avem nevoie ca DNA sa poata lucra la turatie maxima! Mutilarea legilor penale planuita si incercata de PSD ar fi facut fericiti si o gramada de oameni din PNL, UDMR si PMP.
Postat 07 Februarie 2017, 11:42 de poli
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON