URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Septembrie 2012, 07:33

Crimă pentru un sex oral: Bărbatul arestat pentru uciderea prostituatei gravide a violat-o cu un baston care i-a spart organele interne

Crimă pentru un sex oral: Bărbatul arestat pentru uciderea prostituatei gravide a violat-o cu un baston care i-a spart organele interne MONSTRUOS! Victima lui Sebastian Gligor (foto), o femeie de 29 ani însărcinată în 12 săptămâni, a fost abandonată lângă parcarea de TIR-uri (fundal) din zona Densusianu, vizavi de benzinăria OMV, murind apoi la spital din cauză că avea organele interne făcute ferfeniţă de bastonul metalic cu care bărbatul o violase. Dementul ucigaş aşteaptă acum după gratii verdictul psihiatrilor şi pe cel al judecătorilor
Crimă pentru un sex oral: Bărbatul arestat pentru uciderea prostituatei gravide a violat-o cu un baston care i-a spart organele interne SEX PLACE. Terenul de lângă parcarea de TIR-uri din zona Densusianu, vizavi de benzinăria OMV, este cunoscut ca locul unde "centuristele" îşi servesc clienţii. Aici şi-a abandonat Sebastian Gligor victima după ce a "pedepsit-o" pentru că i-a refuzat un sex oral. Arestarea bărbatului şi acuzaţiile care i se aduc i-au şocat familia, care acum vrea să-l scoată nebun...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În urmă cu o lună, o tânără de 29 de ani, prostituată pe centura Oradiei, murea pe masa de operaţie la Spitalul Judeţean. Prezentat iniţial ca deznodământ tragic al unui scandal spontan, izbucnit între femeie şi un client nemulţumit, cazul ascunde, în realitate, una din cele mai oribile crime petrecute în ultimii ani.

BIHOREANUL a aflat că prostituata a fost ucisă cu o cruzime greu de înţeles, cu un obiect care i-a fost introdus în vagin cu atâta forţă încât i-a rupt mai multe vase de sânge, i-a terciuit ficatul şi i-a ucis pruncul purtat în pântece. Iar asta doar pentru că nefericita a refuzat un sex oral! Mai mult, după ce şi-a omorât victima, criminalul şi-a căutat o altă prostituată care să-l satisfacă gratis, sub ameninţarea că dacă face scandal o "mierleşte ca aialaltă"...

Pentru 50 de lei

Oribila crimă s-a petrecut în apropierea Pieţei Ioşia. Victima, Florentina Ţipoş, o tânără de 29 ani, mama unui copil de 3 ani şi gravidă în luna a treia, se întreţinea prostituându-se în parcarea de TIR-uri de pe Ovid Densusianu. Lucra pe cont propriu, după ce "peştele" o furase de bani, aşa că ieşea însoţită doar de concubinul ei, Daniel Stuparu, care o urmărea din apropiere pentru a-i veni în ajutor la nevoie.

În seara de 7 august, Florentina a ieşit la produs în jurul orei 21, aşteptându-şi clienţii lângă piaţă când lângă ea a oprit un tânăr pe scuter pentru a-i cere o "partidă". S-a retras cu el pe terenul viran de lângă calea ferată, loc de altfel consacrat de centuriste.

După o jumătate de oră, văzând că femeia nu se întoarce, concubinul a plecat s-o caute. A găsit-o căzută pe câmp, pe jumătate dezbrăcată, plină de sânge şi vânătăi. Bărbatul a luat-o în braţe şi a dus-o până la piaţă, unde a sunat la 112 pentru ajutor. Deşi în stare gravă, Florentina era conştientă şi a apucat să le spună poliţiştilor şi medicilor ce i s-a întâmplat: fusese bătută de un client care şi-a ieşit din minţi pentru că, pe lângă tariful de 50 lei, cât costă o partidă de sex normal, i-a cerut încă alţi 50 lei pentru un sex oral.

Viol cu baston

Prostituata a descris şi agresorul: un tip solid, blond şi cu păr scurt. Numele nu i-l ştia, la fel cum nu a reţinut nici numărul de înregistrare al scuterului. Nici n-a mai apucat să le afle vreodată. Transportată la spital, a murit câteva ore mai târziu, în sala de operaţie, din cauza unei hemoragii interne de neoprit.

Deşi iniţial s-a crezut că moartea femeii a fost provocată de loviturile încasate, iar agresorul nu a urmărit uciderea ei, legiştii au ajuns la o altă concluzie. Şi anume că nu a fost doar bătută, ci şi supusă unui abuz sexual sinistru, care i-a provocat decesul.

Mai exact, clientul a culcat-o la pământ şi, în timp ce o strivea cu propriul corp, a violat-o cu "un corp contondent dur, de formă alungită", cel mai probabil un baston metalic cu un vârf rotund, cu care a penetrat-o atât de sadic încât i-a zdrobit mai multe organe interne, dar şi "vase mari de sânge abdominale". În plus, au descoperit medicii, femeia era însărcinată în 12 săptămâni dar, evident, fătul a murit şi el.

În căutarea psihopatului

Pentru a nu-l pune pe fugă pe ucigaş, oamenii legii nu au făcut publice detaliile sordide ale crimei. Purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor, procurorul Vasile Popa, a transmis presei doar un comunicat sumar, în care anunţa începerea unei anchete faţă de "persoane necunoscute", pentru "lovituri cauzatoare de moarte".

În acest timp, însă, lucrători din mai multe structuri ale Poliţiei Oradea, dar şi de la Serviciul de Investigaţii Criminale din Poliţia Bihor, coordonaţi de procuroarea Mihaela Bulzan de la Parchetul judeţean, au audiat zeci de persoane şi au analizat înregistrările camerelor de supraveghere de la benzinăria OMV. Pe tăcute, criminalul devenise cel mai căutat individ din judeţ...

Scuterişti la control

Dintre persoanele care au fost în zona Pieţei Ioşia în seara crimei, niciuna nu a reţinut nici numărul de înmatriculare al scuterului, nici semnalmentele bărbatului, pentru a-i fi întocmit un portret robot. Ghinionul a făcut ca, din cauza calităţii slabe, nici în imaginile camerelor de supraveghere să nu se vadă decât o parte din plăcuţa scuterului. "Am avut o parte din număr şi am solicitat la Primăria Oradea lista proprietarilor de mopede cu combinaţia respectivă. În final ne-am oprit la cinci persoane pe care le-am verificat", explică Ioan Lupşe, poliţist la Serviciul de Investigaţii Criminale, cel mai implicat în elucidarea cazului.

Dintre scuterişti, unul a atras imediat atenţia. Bărbatul, Sebastian Gligor (32 ani), necăsătorit, avea trăsături ce corespundeau cu cele descrise de prostituată înainte de a muri: înalt, solid, cu păr scurt şi deschis la culoare. După ce poza i-a fost arătată mai multor centuriste, s-a descoperit că era un "abonat" al acestora, dar unul foarte violent şi obsedat de sex oral. În plus, şi zgârcit la pungă.

04 vipera (4).jpgO seară pe centură

Gligor a devenit principalul suspect după opt zile, când două prostituate l-au identificat din poze ca fiind unul din clienţii aflaţi în zonă în seara crimei. Ambele reţinuseră că venise pe scuter în jurul orei 23, deci după ce o ucisese deja pe cea care îi refuzase partida de sex oral. Detaliu important, în portbagajul scuterului avea, la vedere, "o viperă" (foto), un baston telescopic din oţel cu o bilă metalică în vârf. Adică, cel mai posibil, obiectul descris de legişti ca armă a crimei.

Una din fete, Maria Fechete, acceptase în acea seară să-i "presteze". Mai bine n-o făcea, căci putea fi şi ea victima unei nenorociri. Individul a refuzat s-o plătească şi chiar a ameninţat-o cu moartea când şi-a cerut banii. "Mi-a spus că eu câştig mai bine decât el. Să plec fără scandal, că mă mierleşte ca pe aialaltă", avea să povestească prostituata. Pe moment, însă, n-a dat atenţie vorbelor bărbatului. Abia mai târziu a aflat cât de norocoasă a fost că a scăpat.

În arest

Pe 16 august, Gligor a fost reţinut pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu arestat pentru 29 de zile. Asta deşi, după cum pretinde avocata lui, Claudia Ţânţaş, anchetatorii n-au prezentat judecătorilor vreo dovadă certă împotriva lui. "Clientul meu recunoaşte că s-a întâlnit cu victima, dar neagă că i-ar fi provocat leziunile care au condus la moartea ei. Bastonul cu care se presupune că a fost violată nu s-a găsit la percheziţie, nici la el, nici în casa părinţilor, nici în scuter", spune avocata.

Apărarea fost respinsă, însă, de judecătoarea Diana Comşa, care a dispus arestarea individului, întrucât "gravitatea faptei şi modul de producere relevă dispreţul inculpatului faţă de victimă, iar prin lăsarea lui în libertate ar exista riscul să continue activitatea infracţională, în condiţiile în care frecventează cercul persoanelor care practică relaţii sexuale contra cost".

A lovit-o şi atât

De după gratii, Gligor continuă să nege crima. Totuşi, pe parcursul anchetei şi-a nuanţat declaraţiile, poate şi pentru că a "picat" la detectorul de minciuni. "După testul poligraf a recunoscut că a lovit-o pe prostituată. Spune că era băut şi îşi aminteşte că a lovit-o peste faţă. În rest, susţine că nu ştie ce a făcut", zice avocata bărbatului.
De cealaltă parte, anchetatorii consideră prinderea individului un succes, convinşi că acesta putea să mai comită astfel de fapte. "Poliţiştii şi procurorul de caz au dat dovadă de profesionalism şi operativitate. Brutalitatea cu care inculpatul şi-a agresat victima pentru că aceasta a refuzat să-l satisfacă şi faptul că nu s-a oprit, ci în aceeaşi seară a ameninţat o altă femeie, l-au transformat într-un real pericol public", argumentează Vasile Popa, purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Nici măcar părinţii bărbatului nu sunt convinşi că acesta spune adevărul când neagă uciderea prostituatei. Asta pentru că, după cum au dezvăluit chiar ei anchetatorilor, s-a comportat în ultima perioadă ciudat, având accese de furie de necontrolat şi dese dispariţii de acasă. De altfel, părinţii au şi insistat să-l expertizeze un psihiatru. Până la urmă, ar fi şi ei mai împăcaţi să-l ştie nebun, decât sadic cu bună ştiinţă...


VIOL ÎMPĂCAT
În scandal cu iubita

În luna martie a acestui an, Sebastian Gligor a fost reclamat şi pentru un viol. Reclamaţia a fost depusă chiar de către prietena sa, cu care locuieşte în acelaşi bloc, aceasta susţinând că bărbatul a abuzat-o când a vrut să se despartă de el. Ulterior, femeia şi-a retras plângerea fără vreo explicaţie, spun poliţiştii, în timp ce avocata bărbatului susţine că cei doi s-au împăcat. "Întâi, femeia i-a cerut un apartament, apoi o garsonieră, după care s-ar fi mulţumit cu 10.000 euro, apoi cu 5.000 de euro, pentru ca, în final, să se împace fără nicio pretenţie", spune avocata.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
e jenant si penibil sa torturezi ca tu nu ai bani de un aparat de masaj :)))
daca nici femeia care te iubeste nu ti poate face placerea sadica cum sa ti o faca o straina sau un strain? sexul ora si anal trebuie interzis categoric este tortura.
Postat 23 Septembrie 2012, 12:27 de RUSINE!
aiureli dar oricum naspa este ca toate suntem considerate prostituae nici un barbat nu mai e normal
majoritatea barbatiilor cu iubite sau sotii cauta tortura si perversiunile sexuale, descarcarea violentei nu fac activitati care sa i implinesca, numai muncesc cuat trebuie si isi arunca furia violenta prin perversiuni sexulale mai rau ca un sac de box a ajuns o angajata, o femeie, sa va fie rusine si sa nu va scape chinurile mortii, sunteti niste mizerabil, fericite sunt mamele noastre care nu au fost obligate sa indure mizeriile prezente ar inebuni.Daca vorbesc cu o femeie trecuta de 50 de ani inebuneste si barbatii pe vremea lor erau juani dar nu asa cu violenta salbatica si perversiuni sexuale, daca erau 15% acum sunt 80% ce o sa faceti cu ei, o sa violeze si copii cand se plictisesc?
Postat 22 Septembrie 2012, 21:08 de porcarii
aiureli dar oricum naspa este ca toate suntem considerate prostituae nici un barbat nu mai e normal
perversiunea sexuala numita si totura nu poate fi platita , parerea mea , cum stie el clientul sa deosebeasca tortura de placere ca nu o iubeste :))) ? nu stie foloseste ce un sac de box, eu cate filme porno am vazut alea sunt violate si torturate fara dar si poate .Banul nu se castiga prin tortura ci munca adica placere , perversiunile sexuale nu reprezinta placerea ambilor :))).Nici un barbat nu mai e normal exceptoe pocaiti dar si intre ei mai sunt uscaturi, efectiv o sa renuntam la barbati ca sunt terminati ca oamenii, au ramas animalele din ei.
Postat 22 Septembrie 2012, 21:02 de porcarii
@ vai mie!
O prostituata isi negocieaza tarifele si face pt. o anumita suma de bani negociata ceea ce doreste clientul (sau ar trebui) - codul comercial :)
Postat 20 Septembrie 2012, 20:53 de B
@me2 si @all
Pe scurt: Fata care face meserie si are respect isi pune anunt in ziar, celalte stau pe centura si asteapta fraier (ca doar balta are peste si centura fraieri). Iar daca prostitutia s-ar legaliza, tot pe centrua ar ramane pt. ca azi ii pot fraierii pe unii maine pe altii. Cand au anunt in ziar e altceva. Nu incurajez prostitutia dar daca chiar simtiti nevoia... duce-ti-va la alea din ziar sau de pe nimfomane.com (a aparut si vreo 2 article de presa despre site pe bihoreanul)
Postat 20 Septembrie 2012, 20:52 de B
@me2 si @all
Uite pana acuma nu am vrut sa ma bag in discutie, din politete pt. ca totusi ca a murit un om, insa acum o fac: Doamnele care se respecta si care tin la clientii lor isi inchirieaza un apartament si dau anunt in ziar. Cele care sunt "tzepe" care iau aia 50 lei si dupa 2 minute zic "gata, hai ca trebuie sa plec" si alte figuri ... stau pe centura. Prostitutia nu e legalizata in Romania, insa nici macar branza nu patesc, toata lumea stie ca politia nu se leaga de ele... insa la ... de ce nu pot avea un apartament etc? Defapt chiar ma mira ca baiatul respectiv (aka criminalul) e chiar asa o oaie neagra, iar fetele nu au pus un peste sa-i rupa oasele. Oricum pt. doritori: nu va duceti pe centura, riscati enorm de mult sa vi se intample ceva nasol. Sa nu credeti ca te duci la alea si "hai mah, ca azi nu am nici un leu in punga". Din contra acolo sunt tot felul de tzepiste: ex. chiar se plangea cineva pe site ca de multe ori fetele iau banii si apoi vin 2-3 tiganosi care urla "ce cautati aici ca e teren privat, vreti sa va rup picioarele" si uite asa trec la urmatoarele. Se scurt: Centuristele is niste ... care nu isi respecta clientii. Daca si i-ar respecta si-ar pune anunt in ziar
Postat 20 Septembrie 2012, 20:48 de B
idioti
totusi de ce porcaria asta de stat roman nu legalizeaza prostia? e clar ca se practica si nu sunt in stare sa o opresca. atunci de ce sa nu fie legalizata si acestor femei sa le fie oferita o oarecare protectie? si nu numai ele ar beneficia ci si clientii lor care n-ar mai fi imbolnaviti asa usor. dar probabil daca inchidem toti ochii atunci sigur nu se intampla.....
Postat 20 Septembrie 2012, 18:38 de me2
pe fiecare unde poate ce cautati pe camp?
mai frate dar daca tot o faceti ce cautati ca oile pe camp? ce sa le faci ii roade si pe ei undeva ca in rest sunt precum cei din inchisore in lanturi grele si nu au cine ii scarpina undeva :))) animale nu oamenii.Fiecare cum si o cere o primeste!
Postat 20 Septembrie 2012, 13:08 de daca tot va mananca
Baiatul e blonda sau brunet?
Prostituata a descris şi agresorul: un tip solid, blond şi cu păr scurt Baiatul din medalion e brunet?! S-a vopsit?!
Postat 20 Septembrie 2012, 01:39 de B
vai mie , mi se face rau de la atata pricepere politica !
o prostituata nu este obligata sa faca perversiuni sexuale , doar raporturi sexuale (codul penal) ca orice FEMEIE dotata cu VAGIN :))) alea sunt drogate hormonal zi de zi care fac perversiuni sexuale:))) la droguri nu rezista nimeni fie si naturale :))) in rest e tortura si ea este interzisa conform Constitutiei :)).
Postat 19 Septembrie 2012, 18:25 de vai mie!!
dubioasa:))))are baiatul
eu vreau parerea unui psiholog nu a politiei de kakat care face dosar la comanda :)))si nu refelecta delok faptele un lotoprofesional , in Oradea ne lipsesc psihologii in criminalistica si de calitate, orice abuz este radacina altor abuzuri :))) tanarul a avut ocazia cu cineva sa l invete sa faca asta , mintea lui nu poate inregistra decat ce vede :)))radacina instinctului de abuz care este?
Postat 19 Septembrie 2012, 18:09 de o mostenire
moarte
decapitati-l
Postat 19 Septembrie 2012, 18:00 de legionarul
dubioasa:))))are baiatul
poate are ginecologi in familie care l au invatat cum sa practice meserie, doar cum credeti ca se fac avorturile cu grija ? ce a patit prostiuata asta e din vina statului ca permite sa fie victime sociale in camp deschis lipsite de aparare, maine poate fii copilul vostru, nu e mare lucru ! ma mir ca nu ia bagat una in gat cand i a cerut sex oral astia sunt foarte bolnavi, ii ceri femeii tale supunere nu la orice femeie de pe strada :)))chiar si prostituata :)) e ca si cand m ar intrebacineva daca vand droguri , cam asa ceva cu perversiunile sexuale:))) sa le faca sotia sau iubita din pufffffulet :))
Postat 19 Septembrie 2012, 18:00 de o mostenire
ca asta sunt destui in libertate
mai stiu o cretina cu declaratie scrisa la polititie care isi bate jooc asa de oamenii si ii mierlkeste cum vrea ea, cautati in arhiva este femeie:))) joaca oamenii psihic ca are agentie de turism si isi deconteaza pilele cu excursii fictive :))) politia si judecatoria vai de kurul lor la ce munca de mantuiala fac::))) astia nici cand te vad mort nu fac dreptate :))) isi asa de murdari ca de mizerie nu mai vad nimic si puttttttt ca ferma de porci ac pastrezi distanta, put urat a protocale din banul public +spaga:)))
Postat 19 Septembrie 2012, 17:53 de idioti!
?/
Un dobitoc....... luati masuri corecte societatea nu are nevoie de el nici peste 20 de ani . Hraniti in locul lui un caine comunitar ca ar fi mult mai bine si pe asta lasati-l sa moara privind cainele cum mananca ,cainele moare in max 14 ani si uite ce economie facem......
Postat 19 Septembrie 2012, 16:59 de AAA
Poate sufera de ceva boli?
Poate sufera de ceva boli...avand in vedere ca mergea des la "fufe" chiar sifilix
Postat 19 Septembrie 2012, 14:32 de B
sentinta
mi-a fost greu si sa citesc descrierea faptei; trebuie inchisoare pe viata sau eutanasiere pentru acest individ; nu vad cum ar putea fi de folos societatii chiar si dupa ani de reabilitare;
Postat 19 Septembrie 2012, 12:00 de 0m
Cum e sacul si petecul: criminal si avocat
Groaznic! Socante detaliile crimei, surprinzator si imbucurator faptul ca suspectul a fost prins de Politie si pus dupa gratii de catre Justitie. Totodata ma intreb daca avocata Claudia Ţânţaş ii reprezinta doar pe infractori (vezi cazul batausului Valentin Radu), in cazuri mai mult sau mai putin mediatizate. A pledat vreodata impotriva infractorilor sau numai in favoarea lor? Poate stie careva...
Postat 19 Septembrie 2012, 11:15 de Bugs
Pedeapsa cu moartea !
Trebuie reintrodusa pedeapsa cu moartea !
Postat 19 Septembrie 2012, 07:53 de xyz
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON