URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Martie 2011, 08:20

Crăiuţ impostorul

Crăiuţ impostorul CINE VORBEŞTE! În 2002, în Maternitatea condusă de Doru Crăiuţ (foto) mureau 22 de nou-născuţi. În răstimpul scurs, considerând probabil că "fapta s-a prescris", fostul director a adunat destul tupeu cât să-i acuze acum de crimă pe alţii, "vinovaţi" că vor să înceapă curăţenia şi în spitalul de care bihorencele au învăţat să fugă pentru a naşte chiar şi în Ungaria
Crăiuţ impostorul CU BISTURIELE PE MASĂ. După ce directoarea financiar-contabilă Maria Silaghi (stânga), directorul medical Petru Chitulea (mijloc) şi doctorul Traian Mureşan (dreapta) au răspuns acuzelor lui Crăiuţ cu altele, mult mai dure, între tabăra "sorboneilor" şi "restul lumii" din Maternitate nu mai este nicio cale de împăcare. Războiul se va duce de acum fără menajamente, ca într-o operaţie fără anestezie, fiecare grupare având de partea sa fie Universitatea, fie municipalitatea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă tăcea, cu obraz rămânea. Aşa s-ar putea rezuma isprava doctorului Doru Crăiuţ, profesor la Facultatea de Medicină şi şef al secţiei OB IV din Maternitate, care, deşi are pe conştiinţă 22 de vieţi, i-a învinuit săptămâna trecută de crimă pe managerul Gavril Grebenişan şi pe primarul Ilie Bolojan, susţinând că din cauza acestora a murit un nou-născut, iar mama a fost mutilată.

Conducerea spitalului a demontat acuza, arătând ce-l roade, de fapt, pe Crăiuţ: setea de răzbunare şi solidaritatea de gaşcă! Pentru că, deşi o face pe deontologul, nu excelenţa profesională şi umană îl caracterizează, ci furtul. Intelectual, dar şi cel propriu-zis, ordinar...

"Hypocratul" de partid

Marţea trecută, prof.univ.dr.Doru Crăiuţ, şeful Departamentului Sănătate al PSD Bihor, apărea în premieră la o conferinţă de presă, cu acuzaţii fără precedent contra managerului "inginer" al Maternităţii, Gavril Grebenişan, şi primarului "profesor" Ilie Bolojan. "Se poate vorbi de o participare morală la crimă", a spus doctorul, deoarece primul a elaborat, iar celălalt a avizat o organigramă prin care fosta directoare, Liana Antal, acum şefă peste secţia OB I, n-a fost lăsată să conducă şi sala de naşteri.

"Pe 28 februarie, dimineaţa, o gravidă în travaliu a fost internată dar, neexistând un şef de secţie, a fost neglijată şi lăsată în gardă, unde cei de acolo au constatat că i s-a rupt uterul. Copilul a ajuns între maţele femeii, iar seara medicii au operat-o şi i-au scos uterul. Copilul, care avea 3 kilograme şi jumătate, a murit după o zi", a povestit Crăiuţ. Vinovaţi nu sunt medicii, concluziona el, ci sistemul condus de primar şi manager, căci, în lipsa unui şef peste sala de naşteri, doctorul care s-a ocupat de caz, depăşit de complexitate, n-a avut cui cere sfaturi.

Nicio greşeală

După două zile, conducerea Maternităţii a reacţionat total, prompt şi dur, tot printr-o conferinţă de presă. În lipsa managerului Grebenişan, aflat în concediu medical, lui Crăiuţ i-au dat replica directorul financiar Maria Silaghi, dr. Traian Mureşan, fost director medical, şi dr. Petru Chitulea, cel care deţine această funcţie de la începutul lunii.

Ultimii doi au explicat aşa-zisul malpraxis, arătând că pacienta provenea dintr-o colonie de romi, fiind malnutrită şi devitaminizată, având multiple naşteri şi avorturi. "Uterul e un muşchi care se poate rupe chiar şi la o femeie sănătoasă, iar la una cu probleme cu atât mai mult", a explicat Chitulea. Acesta a spus că ruptura de uter e "un accident imprevizibil", care produce în astfel de cazuri o mortalitate maternă (decesul mamei) de 14% şi o mortalitatea fetală (decesul copilului) de 74%. În concluzie, intervenţia incriminată de Crăiuţ a fost de fapt un succes, deoarece viaţa femeii, care era prioritară, a fost salvată.

Doctorul Mureşan, care în 28 februarie era director medical şi doctor de gardă, a negat categoric că pacienta ar fi fost neglijată. "Când s-a produs ruptura de uter, ne pregăteam deja să intrăm în operaţie. Dacă nu interveneam la timp, în 5 minute pacienta putea muri din cauza hemoragiei", a precizat el.

Şerpărie "sorbonească"

Fostul director medical a dezvăluit că, în realitate, Crăiuţ s-a folosit de dramă pentru o reglare de conturi a medicilor cu titluri universitare, dar cu rezultate profesionale slabe, împotriva actualei conduceri a Maternităţii. Doctorul a arătat că încă de anul trecut Crăiuţ şi Antal au făcut plângeri la Facultatea de Medicină, Universitate şi Minister, supăraţi că au pierdut controlul asupra bănoasei săli de naşteri, care poate genera zilnic "atenţii" de peste 1.000 de euro.

"Am fost acuzaţi, eu şi managerul Grebenişan, că ştirbim prestigiul Universităţii, şi ni s-au pretins scuze. Dar cui să cer scuze? Celor care au vândut diplome la Facultate? Celor care au devalizat banii la Universitate?", a punctat Mureşan. O trimitere clară la "sorboneii" dintre care doar fostul rector Teodor Maghiar a primit 7 ani de închisoare, ca şi cum ar fi acţionat singur...

08-Liana-Antal.jpgVitală sub Antal, "mortală" sub Grebenişan

Că nu soarta femeii rome l-a preocupat pe Crăiuţ a spus-o şi directoarea financiară, care a explicat că de fapt organigrama l-a "durut" şi pe acesta, şi pe fosta manageră, tocmai pentru controlul sălii de naşteri. "Organigrama corespunde 100% legislaţiei cu privire la organizarea şi funcţionarea spitalelor", a spus Silaghi, prezentând organigramele din anii trecuţi, care demonstrează că şi în epoca Lianei Antal (foto) sala de naşteri era coordonată tot de directorul medical (pe atunci pediatrul Valeria Filip).

Silaghi a dezvăluit şi şmecheria prin care Antal a încercat vara trecută să preia sala de naşteri. "Înainte de a fi schimbată, a făcut o organigramă prin care voia să scoată sala din subordinea directorului medical pentru a o trece în secţia sa, OB I. Iniţial l-a indus în eroare pe primar, care a semnat-o, dar ulterior documentul a fost anulat şi s-a revenit la organigrama veche, legală şi corectă", a explicat directoarea. Mai mult, a încheiat ea, Crăiuţ şi Antal au semnat fără obiecţiuni această organigramă, în şedinţa Consiliului Medical al spitalului.

Drug-tester

Adevărata faţă a şefului secţiei OB IV a fost arătată în toată splendoarea, însă, abia după ce au fost prezentate şi motivele care l-au mobilizat pe Crăiuţ. Directorii au dezvăluit că acesta a desfăşurat în Maternitate studii clinice - adică a testat pe paciente medicamente încă nelansate - fără ca unitatea să încaseze vreun leu, deşi bolnavele au fost ţinute în spital nu din buzunarul medicului, ci pe cheltuiala unităţii. De trei ori i-a cerut managerul să prezinte contractele încheiate între Crăiuţ, firme şi, eventual, Maternitate, dar degeaba. Singurul rezultat e doar că, abia după demararea verificărilor, compania Ono Pharmaceutical a virat spitalului, ca-n bătaie de joc, într-o primă fază 300 de dolari, iar apoi 3.000 de euro.

Contractul pentru teste a rămas totuşi de negăsit, cum tot inexistente sunt şi actele prin care pacientele şi-ar fi dat acordul să fie folosite pe post de cobai. "Sper că domnul Crăiuţ are măcar acordul pacientelor, pentru că dacă nu îl are este foarte grav", a avertizat Chitulea.

Plătit din munca altora

Silaghi şi Chitulea au arătat de asemenea că, în timp ce se străduia să facă bani pentru sine, Crăiuţ nu s-a sinchisit deloc să-şi arate valoarea şi în folosul pacientelor ori al spitalului. Dovada? În clasamentul DRG (Diagnosis Related Group) - întocmit nu la Oradea, ci la Şcoala Naţională de Sănătate Publică, în funcţie de numărul de pacienţi, de complexitatea cazurilor şi de sumele atrase de la CAS de fiecare medic - Crăiuţ a ocupat în ultimii doi ani locurile 20 şi 21, din toţi cei 30 de medici ai Maternităţii.

El se află mult în urma unor medici neuniversitari, dar şi a unor universitari cu grade didactice inferioare, preparatori, asistenţi şi şefi de lucrări. Tot din document reiese că doctorul Crăiuţ nu reuşeşte să producă lunar, prin munca sa, nici măcar cât să-şi acopere salariul, având decontări de la CAS mai mici de 1.800 lei pe lună.

Laparoscopul scuză mijloacele!

Cea mai şocantă dezvăluire e, însă, aceea că marele profesor universitar practică fraudulos laparoscopia şi că a "arestat" pentru sine un echipament în valoare de circa 50.000 euro, chit că pe lege nu ar avea voie nici să se atingă de el.

Cum s-a putut aşa ceva? Simplu: Crăiuţ a abuzat şi în această privinţă de titlul universitar. În urmă cu mai mulţi ani, Universitatea a dotat Maternitatea cu o linie laparoscopică, pe care Crăiuţ a închis-o la el în cabinet, ca şi cum era pe numele lui. Apoi, deşi nu are nicio competenţă în laparoscopie, s-a pus pe operaţii. "În 2008, a avut 13 intervenţii laparoscopice, în 2009 - 11, iar în 2010 - 7. În lipsa unui atestat profesional de competenţe, e ca şi cum o persoană cu permis pentru scuter ar transporta mărfuri cu TIR-ul sau pasageri cu autocarul", a spus, printr-o comparaţie cu Codul Rutier, directorul medical Petru Chitulea.

Pe lângă faptul că doctorul Crăiuţ a încălcat legea, fiind pasibil de ridicarea dreptului de a mai profesa medicina, a produs şi o pagubă Maternităţii, deoarece a cheltuit fonduri pentru operaţii, iar CAS nu le-a decontat spitalului.

Asta şi în detrimentul pacientelor! Laparoscopul este un dispozitiv medical care permite intervenţii chirurgicale minim invazive, nu prin tăierea cu bisturiul, care produce traume mai riscante din perspectiva infectării, mai greu de vindecat şi care necesită îngrijiri mai costisitoare şi mai de durată, spun medicii. Or, pentru că laparoscopul a fost "confiscat" de Crăiuţ, alţi medici nu l-au putut folosi. "O utilizare eficientă nu e ca laparoscopul să fie utilizat de 31 de ori în trei ani, ci o dată pe zi, la intervenţiile ce permit acest lucru", spune Chitulea.

08-Cornel-Antal.jpgRector în apărare

În lipsa decanului Facultăţii de Medicină, profesorul Gheorghe Bumbu, plecat din ţară, BIHOREANUL a cerut lămuriri rectorului Universităţii, Cornel Antal (foto). Acesta a declarat, însă, că în opinia sa Crăiuţ n-a ştirbit prestigiul universitar deoarece, chiar dacă nu are un atestat de competenţe laparoscopice eliberat de autorităţile din România, ar fi urmat un curs în străinătate. "Din câte ştiu, neoficial, domnul profesor a făcut un curs de laparoscopie în America", a spus rectorul. Întrebat şi dacă - presupunând că acest lucru ar fi adevărat - Crăiuţ putea ţine doar pentru sine laparoscopul, Antal i-a luat din nou apărarea: "Din câte ştiu, domnul profesor foloseşte laparoscopul pentru a face demonstraţii medicilor rezidenţi".

Mai precis a fost şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Marius Pîrcioagă, care afirmă că un medic care foloseşte un laparoscop trebuie să aibă un act ce trebuie emis nu de vreo clinică străină, ci de autorităţile române. "Voi dispune săptămâna viitoare o verificare la Maternitate, să vedem dacă medicii care folosesc laparoscopul au atestate de competenţe vizate de Ministerul Sănătăţii", a promis Pîrcioagă.

Sună şi fugi

Reporterii BIHOREANULUI au încercat să afle şi punctul de vedere al lui Crăiuţ faţă de gravele reproşuri făcute de conducerea Maternităţii, dar doctorul a preferat să dea bir cu fugiţii. După ce a cerut reporterilor să fie aşteptat în faţa cabinetului, Crăiuţ a fugit, pur şi simplu, prin spate, fiind interceptat în parcarea spitalului.

În ciuda insistenţelor cu care i-au fost adresate întrebările privitoare nu doar la aceste aspecte, dar şi la alte găuri negre din biografia profesională, Crăiuţ a refuzat însă orice răspuns. "Sunt mult prea ocupat în general ca să stau de vorbă cu dumneavoastră", a spus el, refuzând şi propunerea unei discuţii lămuritoare în ziua şi la ora pe care să le aleagă singur. Înainte să trântească portiera şi să demareze în trombă, tot ce-a mai adăugat doctorul a fost că "mă grăbesc să fug la Facultate". Adică acolo unde se presupune că a ajuns profesor datorită performanţelor medicale, la fel cum în spital unii cred că ar fi fost pus pe funcţii datorită cine ştie căror performanţe academice...


Declaraţie

"Dacă doctorul Crăiuţ nu are competenţe în laparoscopie, nu avea voie să facă operaţii. Clar! E ca şi cum eu, neurochirurg, m-aş apuca să operez pe ochi sau să extirp utere"

Prof.univ.dr. Dumitru Mohan, preşedintele Colegiului Medicilor Bihor


MODEL
Carierist de clan

Înainte de 1989, Doru Crăiuţ a fost medic la Strehaia (judeţul Mehedinţi), Ştei şi Săcuieni. Surse medicale afirmă că iniţial a fost medic generalist, obţinând admiterea la specializarea ginecologie nu în urma unui examen naţional, ci prin aşa-numita atestare pe post, adică fără concurs. Dacă e aşa sau nu, nici măcar conducerea Maternităţii nu poate şti, deoarece ordinele de ministru prin care a fost promovat au dispărut din dosare. Cert e că, în anii '80, Crăiuţ a fost arestat, dar nu pentru întreruperi ilegale de sarcină (cum au păţit unii confraţi), ci pentru speculă, deoarece cumpăra pe valută mărfuri din shop-uri şi le revindea la suprapreţ.

08-craiut-PSD-ist.jpgDupă 1990, Crăiuţ s-a transferat la Oradea şi, în doar câţiva ani, a ajuns om de ştiinţă, fiind angajat la Facultatea de Medicină. Promovarea şi-o datorează fostului decan Mircea Ifrim, care l-a ajutat cu o lucrare de doctorat despre vascularizaţia rinichilor, fără nicio legătură cu ginecologia, lucrare care iniţial i-a fost respinsă de Comisia Naţională pentru Atestarea Titlurilor Universitare. Crăiuţ s-a mai remarcat şi prin amiciţia cu clanul Maghiar, împreună cu care bracona în pădurea de la Sântimreu, deşi aceasta era bază didactică rezervată exclusiv cadrelor şi studenţilor Facultăţii de Mediu.

Între studenţi, Crăiuţ are jenanta reputaţie că nu-şi susţine liber cursurile, ci citeşte de pe foi, dar totuşi i s-a permis să predea inclusiv studenţilor străini, în limba engleză, pe care nu o stăpîneşte.

O vreme, actualul PSD-ist a fost membru PNŢCD şi director al Maternităţii până în 2002, când ministrul Sănătăţii Daniela Bartoş l-a schimbat după moartea a 22 de nou-născuţi, produsă în urma unei infecţii intraspitaliceşti fără precedent în ţară.


CU DISCIPOLI
Cum e turcul, şi pistolul

08-Horia-Olah.jpgPracticarea fără drept a unei specializări medicale nu e o noutate în Maternitatea orădeană, unde şi alţi doctori prestează de capul lor, fără respectarea regulilor. În februarie 2010, o descoperire similară o făcea BIHOREANUL despre Horia Olah (foto), asistent universitar şi medic în secţia lui Crăiuţ, care a anesteziat singur o pacientă de 36 de ani căreia i-a făcut un banal raclaj terapeutic.

Deşi după o asemenea operaţie o pacientă se trezeşte în 15 minute, în acel caz femeia a rămas sub efectul sedativelor mult după aceea. Alertat de asistente, în loc să anunţe un specialist măcar în ceasul al 12-lea, Olah s-a mulţumit doar să o stropească cu apă, după care a plecat la un chef. După o jumătate de oră pacienta a început să vomite (alt semn că anestezia i-a fost supradozată), iar după 10 minute a intrat în comă şi a murit.

Olah a recunoscut că era o "practică obişnuită" ca ginecologii să facă singuri anesteziile la operaţiile "uşoare", dar s-a considerat nevinovat, deoarece "autopsia a relevat că femeia nu a decedat din cauza intervenţiei chirurgicale". Că a fost o culpă a recunoscut, indirect, până şi fosta şefă Maternităţii, Liana Antal, care a emis o notă internă "de reactualizare a informaţiilor cu privire la responsabilitatea medicilor din specialitatea obstetrică-ginecologie în privinţa respectării competenţelor profesionale şi a colaborării cu medicii din specialităţile conexe".

Şeful DSP, Marius Pîrcioagă, a promis la vremea respectivă o investigaţie serioasă, dar rezultatul a fost contrar, şeful comisiei de anchetă fiind tocmai Doru Crăiuţ, şeful lui Olah.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
52 Comentarii
doi elefanti
un rectoras se legana pe o panza si fiindca panza nu se rupea tare se mai credea,dar bolojan mai ca venea si panza se cam rupea si rectorasul se ambala si tremura
Postat 24 Martie 2011, 16:34 de un elefant
rezidenti
medicul rezident este conceptia rectorului antal un ciumpalac caruia ii preda cadre universitare care au facut cursuri pe luna,practica pe papusi gomflabile si vor opera pe animale si asfel vor creste prestigiul universitatii oradea,asa ca domnul grebenisan mai terminati cu teroarea si prigonirea cadrelor univesitare ca se supara rectorul si vai de tine,cum poti sa stirbesti imaginea universitatii oradea care e un mediu academic de inalta clasa si devotament fata de conducatorul iubit
Postat 24 Martie 2011, 16:25 de rezidenti
observatie
Si uite cum ura si invidia dintre de ce sa nu recunoastem craiut chitulea antal si care nu e de ieri de azi (SI TOTI SUNT DIN ACEEASI BARCA ) A STARNIT SI PE CEI CE SE MAI PRICEP SI PE CEI CARE HABAR N-AU DAR VORBESC la deversarea prostiei, mizeriei si ignorantei fiecaruia . Terminati odata! Faceti de rusine orasul cu toate prostiile voastre. RUSINE SA VA FIE!
Postat 24 Martie 2011, 16:11 de anton
scandalagii
mult zgomot pt nimic primaria a dotat maternitatea oradea cu aparatura de ultima generatie ecografe 4d,aparatura noua in sala de operatie,laparoscop si medicii au nevoie de o perioada de adaptare ,iar cadrele universitare functionau izolat fiind favorizate din toate punctele de vedere,acum a aparut un sistem concurential si nu fac fata si practic asta e problema,iar rectorul nu ii poate lasa cu ochii in soare dupa ce au dat mii de euro ,banii trebuie recuperati cumva
Postat 24 Martie 2011, 15:17 de robert
scandalagii
e normal ca rectorul sa-si apere confratii si ceausescu o apara pe profesor dr inginer elena ceausescu asemanarea in cadrele universitatii e izbitoare ca nivel pregatire
Postat 24 Martie 2011, 15:08 de mircea
pt Paula
Pt orice tumora abdominala (chiar ovariana) du-te mai bine la chirurgie la Spit Judetean.Gasesti acolo destui chirurgi care te pot opera mai bine si mai sigur decat orice ginecolog de top din Oradea sau de oriunde.
Postat 24 Martie 2011, 11:53 de pacienta patita
pt.paula
Sunt instrumentara la blocul operator,lucrez de peste 20 de ani in maternitate.Ce pot sa iti spun este ca doctorii Chitulea si Rotaru au competenta in laparoscopie, s-ar putea ca si doctorul Sas,dar de el nu stim sigur.Noi,instrumentarele operam cu toti medicii din spital si vedem,stim, care sunt cei mai buni.Muresan si Chitulea sunt topul.Diferenta dintre ei este finetea tehnicii lui Chitulea si faptul ca Chitulea este singurul din spital care leaga artera hipogastrica.Ce inseamna asta?In caz de hemoragii intraoperatorii el este chemat sa faca hemostaza,indiferent cine opereaza,pt.ca doar el stie sa faca asta.Cei doi sunt cei mai buni operatori
Postat 24 Martie 2011, 10:43 de instrumentara bloc
antal
vrem sa stim notele de la examenul de rezidentiat al tuturor medicilor din oradea cadre didactice domnule rector
Postat 24 Martie 2011, 01:30 de academia
antal
vai ce rector istet si cu naturelul simtitor parca e domnul goe cand apara universitarii spaguitori cu examene cumparate pe pile si bani,majoritatea cadrelor medicale din universitate au cazut examenul de rezidentiat si apoi s-au dus la universitate au dat spaga si s-au angajat ca medici pe specialitatii la care nici nu visau,daca e corect domnul rector sa afiseze cu ce note au luat cadrele universitare examenul de specialitate si cu ce nata dr muresan
Postat 24 Martie 2011, 01:27 de crisan
antal
cand nu te pricepi la ceza e bine sa taci rectorul la conducerea universitatii nu se pricepe si se da de gol facand declaratii,daca tacea oamenii credeau ca e un tip destept,dar si-a dat arama pe fata facultatea a facut-o in republica moldova?,doctoratul la balti si masteratul la vadu crisului?
Postat 24 Martie 2011, 01:14 de closca
antal
antal e depasit de evenimente se crede istet dar calca in strachini ,la universitate e o debandada totala dupa ce au corupt jumate de oras se mira ca acum vor omora si oameni prin cadrele universitare de trei surcele cu doctorate facute la oradea contra cost nu pe competente prin copiere de pe internet,primarul are dreptate si muresan e un bun profesionist si face cat zece universitari
Postat 24 Martie 2011, 01:01 de lele
antal
cum e turcu si pistolul.cu asa rector nu ne e rusine e ca boc nu stie nimic,nu se pricepe la nimic vorbeste aiurea despre ceva despre care nu pricepe nimic bine ca nu e priministru ca atunci boc s-ar vedea razbunat de acest agamita dandanache.
Postat 24 Martie 2011, 00:54 de kopler
@gheorghe
Corect ceea ce spui Gheorghe.... In ceea ce-l priveste pe Antal are ce si-a semanat , BOLOOJAN.... In rest nu are nimic cu spitalul..Chitulea trebuie evitat. Poate isi aduce aminte cind trebuia sa scoata un ovar si el taia in alta patre, sa nu mai discutam de alta problema Daca i-a pus gind rau lui Bolo..Cunoscatorii stiu ........
Postat 23 Martie 2011, 21:56 de dodo
rautati
Oare cine i-a permis doctorului Craiut sa tina acel laparoscop sub cheie?Oare cine i-a permis sa efectueze interventii laparoscopice fara competenta in laparoscopie?Nu fosta conducere?Ba da.Cine putea comenta si ce rezolva daca comenta cu madam Antal, Craiut sau Vali Filip?Nimeni!!!Faceau ce vroiau si ignorau total orice sesizare.Concurenta in maternitate?DRG-urile i I.C.M.-urile sunt cele care claseaza medicii.Nu noi,comentatorii.Scria cineva ca se opereaza si femei de 80 de ani.Daca ar fi (scuze) MA-TA,nu ai prefera sa i se dea o sansa, chiar si operand-o,decat sa fie lasata in plata domnului?Nu cred ca vreun pacient a fost operat de vreun medic,cu pistolul la tampla.Reforma (prin care se cere si disciplina,profesionalism,respectarea legislatiei) aduce la noi,la romani,astfel de comentarii.Majoritatea comentariilor pe care le citesc aici sunt rautacioase tocmai pt ca acum,cand cineva doreste sa faca ordine,sar exasperati cei care credeau ca porcariile si incompetenta lor, vor fi tolerate la infinit.Felicitari atat noii conduceri a maternitatii (care,se pare ca face lucruri dureroase pt altii,dar care se cereau facute demult), cat si tuturor ziaristilor care scriu despre aceasta
Postat 23 Martie 2011, 20:42 de jurist
rautati
Tot acest scandal a fost pornit de catre Craiut. Naiba l-a pus sa incrimineze primarul si conducerea spitalului. Ce au facut ceilalti? Au venit cu DOVEZI. Da, stimabili comentatori.S-a dovedit ca organigrama,incriminata de Craiut,este conforma normelor legale in vigoare, ba mai mult, este identica cu organigrama conform careia functiona spitalul si pe vremea vechii conduceri.Nemaivorbind ca ,inclusiv organigrama noua a fost semnata de Craiut. Multi scrieti (mult) despre rector.Rectorul nu poate lua decizii la nivelul spitaului!!!(Spre norocul nostru, pt.ca cine stie ce tampenii ar mai face si acolo)Fiecare angajat, medic,trebuie sa aiba atat la spital cat si la universitate un dosar personal care sa cuprinda acte doveditoare a tuturor specializarilor facute si competentelor primite.Universitarii sunt evaluati anual (prin fise de autoevaluare, care ar trebui si verificate).Pe nimeni nu intereseaza,insa,ce draci isi trec acolo universitarii,avand in vedere ca acele fise cuprind doar calcule.Nu li se cere si o lista,de exemplu, in care sa si SCRIE ce isi calculeaza ei in fisa de autoevaluare.Un dezastru si o magarie de la un cap la altul.
Postat 23 Martie 2011, 20:22 de jurist
@adriana
Comentariu de bun simt.Te felicit Adriana!In definitiv Craiut era un nume mult inainte de 89, spre deosebire de altii care au fost adusi in Oradea de clanurile sorbonicesti dupa 1992(vezi multi altii printre care si directorii de la judetean, tolerati inca de administratia locala)
Postat 23 Martie 2011, 19:35 de Gheorghe
dr Bodog Alin
despre d-nul dr. Bodog ....doar cuvinte de lauda !!!am ajuns la dansul in luna a noua de sarcina si s-a comportat extraordinar ,parca eram pacienta lui de la inceput ,fff atent ,politicos,respectuos!ba mai mult a fost interesat si de micuta pe care m- a ajutat sa o aduc pe lume,a venit in salon cu ea in brate !nu stiu cati doctori de la noi ar face asa ceva !noi ii multumim din suflet si ii dorim tot binele din lume, lui si familiei sale !
Postat 23 Martie 2011, 16:08 de anisia
bodog
@conferentiare, doar pacientii tratati de bodog pot spune daca e bun sau nu, nu tu urland de invidie la tastatura...deocamdata TOATE pacientele lui bodog sunt foarte multumite de el, e un foarte bun ginecolog, si mai ales , e foarte politicos, implicat si dedicat pacientelor si copiilor pe care-i aduce pe lume. am fost pacienta lui si mi-a salvat viata si a mea si a copilului meu ...in spital am intalnit si alte paciente tratate de el si toate aveau doar cuvinte de lauda...asa ca las-o balta ca macane...atata ura si invidie...si daca a devenit medic pe barba clanului nu s-a lasat pe tanjala ci a pus osul la treaba si este unul dintre cei mai buni si UMANI doctori din oras...dar ura si invidia marca bihor este prea mare , la fel de mare ca nivelul intlectual al celor care scuipa venin fara sa cunoasca direct omul sau problema... de aia tara asta e vai de ea..
Postat 23 Martie 2011, 15:53 de dana
dr
Mai este unul care a devenit medic ginecolog pe barba clanului si a idiotului de Ifrim,se numeste Bodog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 23 Martie 2011, 12:40 de conferentiarul
craiut
Ma intreb si eu ca om, oare toti sunt tampiti si doar smecherii si lingaii sunt destepti?????? Poate crede cineva ca Muresan e imaculat????Dar marele si "prea cinstitul" Chitulea care opereaza si femeile de 80 de ani doar sa castige bani?Cata spaga a declarat si a donat-o in contul spitalului???V-as mai putea spune multe despre cinstita fata a acestui venit din MARGHITA cu ce concurs altul decat de imprejurari? El nu e sorbonel cum ii place unui anumit scribalau de la ziar sa se exprime? De ce nu se trateaza oamenii separat, potrivit cu bunele si relele fiecaruia? Ar fi multe de spus referitor la curatia lor ...dar ramane pe alta data.Poate se termina cu dusmania asta tiganeasca care nu aduce vreun serviciu cuiva. Ati pangarit cu totul aceasta meserie nobila pentru care s-a muncit, care se face in stres, cu renuntari, sacrificii de tot felul, umilinte, acum, in ultima vreme. Respect fata de cei ce isi vad de treaba si muncesc chiar strangand din dinti si scarba si dispret fata de urmasii lui Dinu Paturica cei care au nevoie neaparat de cadavre ca sa se catere cat mai sus.
Postat 23 Martie 2011, 12:07 de adriana
Blow-up
Noroc ca acest articol nu este citit de oamenii onesti, ca s-ar ingrozi de prostiile pe care la scrie dupa dictare acest zis domn si zis ziarist. Dupa ce s-au inchinat stapanului Bolojan, Silaghi si Chitulea (dar oare unde e Grebenisan?) da declaratii zise incendiare despre niste colegi uitand de propriile competente sa nu mai zicem de morti!!! oare de ce nu a declarat cate femei a mutilat si a omorat in genialitatea sa? Sau asta nu mai conteaza numai cum sa-l pupe in fund pe Bolojan? Sa va fie de bine si noi sanatosi caci si aia putini care isi mai fac treaba s-au acrit in Maternitate si nu stiu cine ne va mai trata caci toti sunt satui de situatia asta. Atunci si Chitulea va fi fericit caci ramane fara concurenta care il dereanjeaza si numai prin acest mod poate sa-l discrediteze.
Postat 22 Martie 2011, 23:27 de Brownie
Demisia
Ce parere are dl rector Antal de reactiile pe care le genereaza interventiile comandate de dansul si/sau membri familiei sale? Cum se reflecta ”imaginea” universitatii? De institutia demisiei a aflat? Mai ales ca nici calificativul pe care Universitatea condusa atat de incompetent nu a primit calificativul promis de el si prorectori la investitura!
Postat 22 Martie 2011, 20:59 de Calimero
competente
cred ca e cazul ca CAS bihor, DSP, Primaria, Universitatea sa puna serios problema competentelor. Nu este posibil ca toti neavenitii sa puna mana pe tot felul de aparate pentru care nu au niciun fel de competente si sa experimenteze pe corpul nostru. cunosc doctori care fac endoscopii, laparascopii, ecografii, alte explorari fara ca legea sa le dea voie. Craiut nu este singurul. Asa se lucreaza in bihor. dupa ureche. si va mirati ca fugim toti la debretin,
Postat 22 Martie 2011, 19:34 de pacient
antal
papagal din america de sud ofera pot de rector pentru persoane total dezorientate,fara lucrari publicate,agramate si cu fizic de manechin
Postat 22 Martie 2011, 19:00 de papagal
antal
asociatia pinguinilor ofera post de rector dezorientat total nu e nevoie de diplome dam spaga mare,conditii sotie iubitoare de rezidenti tineri si nu trebuie publicate nici lucrari
Postat 22 Martie 2011, 18:57 de liana
antal
am venit din ucraina sa fac facultatea la oradea dar sunt foarte dezamagita profesorii nu stiu preda,asistentii iau spaga voi pleca in ucraina inapoi
Postat 22 Martie 2011, 18:53 de tatiana
antal
am o tumora ovariana si trebuia sa ma operez la maternitatea oradea poate sa i-mi spuna dr rector antal cine are competenta in laparoscopie ginecologica in oradea sau voi afla ca am fost operata de undoctor care nu a terminat nici liceul,dnul rector a terminat liceul sau nu,facultatea?sau are si dansul o diploma falsa
Postat 22 Martie 2011, 18:50 de paula
antal
rectorul e un mare O pe cand dr Muresan e super tare,stie meserie spre deosebire de antal,antal si Ceausescu e acelasi lucru,eu sper ca domnul primar sa ne salveze de un asfel de rector
Postat 22 Martie 2011, 18:45 de nina
antal
domnul director Muresan are dreptate sa vorbeasca de prostia universitarilor ORADEA pt ca sotia mea a nascut cu asistent universitar sidonia si a primit copilul meu nota 1 la nastere cand normal e zece ,adica vom avea un copil handicapat rog pe domnul primar sa faca ancheta la maternitate in ceea ce ii priveste pe universutari si sa ii puna pe liber pt ca omoara oamenii desi au doctorate in medicina, probabil cumparate pe bani,afara cu acesti criminali domnule primar traiasca dr Muresan dusmanul universitarilor criminaliu
Postat 22 Martie 2011, 17:45 de marius
Atentie la greseala jurnalisti amatori
Prof.Univ.Dr.DUMITRU Mohan!Penibililor!
Postat 22 Martie 2011, 17:44 de The cure
antal
rectorul e ca demis e ca Ceausescu inainte de revolutie adica un om terminat sotia l-a parasit plecand din tara ,mintea ii jaca feste cand nu stie daca Profesorul Craiut are competenta in laparoscopie sau nu, e varva omul asta primarul are dreptate universitatea oradea e putereda toti universitarii ar trebui dati afara din spitale si posturile scoase la un concurs in sfarsit cinstit ,dr Muresan are dreptate sa nu isi ceara scuze spagarilor de universitari
Postat 22 Martie 2011, 17:38 de cetateanul oradean
antal
rectorul trebuie demis pt ca nu stie nimic ,este ca Ceausescu Nicolae un cizmar pt ca a fost intrebat are Profesorul Craiut competenta in laparoscopie?El trebuia sa raspunda Da sau NU .Ce a raspuns ca are un curs efectuat in America care nu e recunocut in Romania deci nu avea voie sa efectieze operatii in Romania,ce demonstratii efectua pt studenti pe papusi gonflabile caci daca le-a fact pe paciente e caz penal dr Muresan directorul spitalului ar trebui sa faca o ancheta
Postat 22 Martie 2011, 17:32 de luana
antal
domnule primar eu propun sa anula-ti integrarile clinice ale cadrelor universitare,pt ca s-au facut pe bani sa participe si ei la un concurs normal pe post la concurenta cu alti medici astfel am avea in spital cadre bine pregatite nu doare universitari spagari
Postat 22 Martie 2011, 17:25 de miruna
antal
toti universitarii sa fie dati afara din spitale pt ca nu vrem sa fim omorati cu zile,domnule primar va rog sa ne salvati sunteti singura noastra speranta si dr Muresan
Postat 22 Martie 2011, 17:19 de amca
antal
rectorul nu are nici un control ,ce naiba a terminat o facultate sau nu are doar 4 lucrari publicate,dar cum a ajuns rector atunci?
Postat 22 Martie 2011, 17:16 de monica
antal
lasa ca avea sanse mari dnul rector sa se faca manechin ca la cum conduce universitatea oradea si sectii;e clinice nu mai conteaza cum vorbim ca oricum murim cu zile asteptam demisia domnului rector
Postat 22 Martie 2011, 17:14 de renata
mai sa fie...
Observ ca toata lumea care trece prin gura lui Cris nu are scoala......Sa fii fost singurul absolvent de prin imprejurimi/ Sa nu se supere Bolojan. Vai noua daca asta inseamna scoala oricare ar fi fost ea., e urat si degradant pt asa zisul ziarist
Postat 22 Martie 2011, 17:03 de alina
antal
brava dr MURESAN universitarii sunt cei mai prosti profesionisti taxeaza studentii la greu ,au doctorate luate pe bani acum aflam ca nu au nici diplome ci doar falsuri si suntem operati si putem muri .rugam pe domnul primar sa faca ordine in acest caz si il vom vota
Postat 22 Martie 2011, 16:54 de bianca
antal
am fost internata pe OB 4 la maternitate si sper ca nu am fost supusa nici unui studiu vreau ca domnul primar sa faca ordine in acest caz ca e pre de tot,rectorul ar trebui schimbat ca e pe langa sau e corupt
Postat 22 Martie 2011, 16:49 de amalia
antal
vedeti ce fata are,dumnezeule asta e rectorul universitatii oradea nu degeaba e plecat profesorul bumbu ,la astel de rector nici nu te poti astepta chiar la nimic,cum sa apere acest om cadrele universitare cand si sotia sa a plecat din tara ,dragi universitari sunteti in plop si plopul in aer va mananca domnul director Muresan de vii cu oase cu tot,pt ca dupa ce a-ti cotizat pt posturi acum va da si Muresan cu Grebenisan afara ,traiasca primarul ca ne salveaza de voi pt ca sunteti ca ciuma pt ORADEA
Postat 22 Martie 2011, 16:46 de apostol bologa
antal
depre ce prestigiu poate vorbi rectorul antal cand au angajat pe spaga la universitate si acum aflam ca nu au nici macar diplome pt a opera,peste un an o sa aflam ca nici rectorul nu a terminat facultatea sau nici macar liceul dar ce ne putem astepta cand sefii sai de la PDL vezi ministrul de interne si al invatamantului au facut liceul la seral sau diplome din tari africane ,se pricepe la condus universitatea cum se pricepea dr antal liana sa asiste nasteri
Postat 22 Martie 2011, 16:39 de germanicus
ssssss
.....au iesit postacii sorboneiilor la atac:))))))haideti baieti puteti mai mult sa se vada ca nu va luati banii degeaba.....aruncati cu sorbonei,pardon kka.
Postat 22 Martie 2011, 16:19 de gogu
parca ar fi singur
parca ar fi singurii care practica interventii la care nu au competente. vedeti ce se intampla in marghita si alesd diversi medici care practica laparoscopii fara atestat. jale mare si incompetenta cat carul in bihor. hai nu ne mai amenintati cu plecarea.
Postat 22 Martie 2011, 15:58 de oradean
Viitorul tarii
Pe vremea cind s-au nascut sribalaii de la Bihoreanul, cred ca la maternitate a fost director tot un inginer mecanic, iar la primarie era tot o masina de scris. Se vede, nu ? Peste 25-30 de ani o sa vedem rezultatele celor de azi.
Postat 22 Martie 2011, 15:55 de Mind
Criminal ep. 2
Mai Craiut, daca tot esti criminal nu vrei sa recidivezi cu un ziarist tembel ?
Postat 22 Martie 2011, 15:50 de Sand
Garda la sol
Sa-ti dea soarta un sifilis acut mr. Bihoreanule si sa nimeresti la consult exact cind este Craiut de garda, ca oricum ai multe de extirpat.
Postat 22 Martie 2011, 15:48 de Rock
Umbra lui Chirilă se dezlănţuie din nou
Ce-i CRIŞ ? Ţi-a atacat CRĂIUŢ "amanta" şi ai pauză la pupat curuţul bolojenesc ? Dacă m-ai porcăi pe mine aşa, măi caraghioslâc de jurnalist fără deontologie, semianalfabet şi lipsit de caracter, ai mai scrie exact încă o săptămână pentru că, după aceea, nu ai mai avea cu ce să apeşi bumbii de la tastatură şi n-ai mai putea ţine nici pixul în brâncă. Că ţi l-aş înfige exact în poponeţ. Eu nu-ţi dau nici un an şi, dacă mergi pe aceeaşi linie, vei avea soarta pe care ţi-am descris-o. Pe pariu ?
Postat 22 Martie 2011, 15:23 de Life
pt ssdghffff si dina
sunteti niste diversionisti incredibili: vi se face dovada ca un doctor face operatii de capul lui fara sa aiba acest drept si voi tot politica vedeti, tot inginerul mecanic e de vina sau primarul. nesimtitilor, pai Grebenisan sau Bolojan fac operatii fara sa aiba voie, sau sorboneii lui peshte? va dati amantele, nevestele si fiicele pe mana unui macelar care opereaza fara sa aiba dreptul?
Postat 22 Martie 2011, 12:54 de Hypocrate
articole de *
Sa va ia naiba cu tot cu scandalurile si cu articolele voastre si pe cei de la bihoreanul care scriu dupa cum le dicteaza actuala conducere si pe cei ce sunt la conducere momentan in maternitate care de cand a venit mecanicul director s-a transformat in atelier auto, mai lipseste sa isi aduca si fostii angajati in locul medicilor si atunci e ok, ca oricum medicii buni deja au inceput sa pece din cauza lor asa ca poate sa se gandeasca deja sa isi aduca mecanicii in locul lor sa fie echipa completa.
Postat 22 Martie 2011, 12:08 de ssdffgh
ura
Atata ura si invidie dezlantuite nu am vazut de mult timp... cred ca in maternitate e un cuib de vipere la fel ca in presa, toata lumea barfeste si invidiaza pe toata lumea...trebuie sa fie toxic sa lucrezi intr-un astfel de mediu... nu ma mir ca pleaca medicii in strainatate...am auzit ca dl. bolojan si cu directorul spitalului intrau in camere peste mame care alaptau si se holbau la ele in inspectie cica... nu am auzit nicio pacienta sa se planga de Antal ca doctor...totul e politica si interese pe bani...eu in locul ei as pleca in strainatate si sunt sigura ca acolo va fi respectata..
Postat 22 Martie 2011, 09:29 de dina
crime
Irozi ucigasi de copii si oamenii fara aparare! Ar trebui sa-i haituim cu furcile din Oradea! La porci sa fie doctori, nu la copii!!!
Postat 22 Martie 2011, 08:54 de tomahawk
impostor incompetent
Inca un motiv pentru ca LEN sa fie respectata! Sa-si dea impostorul intelectual - Antal Cornel demisia! El sau acritura de nevasta! Nu poate fi seful nevestei, nici chiar formal! Sa conduca nu poate, sa cerceteze nici atat! Sa umble atunci dupa broaste daca tot semneaza articole ISI scrise de subalterni! Rusine!!!
Postat 22 Martie 2011, 08:41 de Kermit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON