URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Aprilie 2012, 10:42

Ceartă pe unire: Partidele româneşti din Salonta, împreună sau nu la alegerile locale?

Ceartă pe unire: Partidele româneşti din Salonta, împreună sau nu la alegerile locale? CAPRA VECINULUI. Deşi clamează consensul, românii din Salonta se bârfesc pe la colţuri. "Pe mine mă atacă PD-iştii de ce am făcut complexul muzeal Moştenitorii taman pe strada mea. Să le zic că numai aici era teren liber? Sau era mai bine dacă nu făceam nimic?", zice cu năduf şeful PNL Salonta, Ioan Sala (foto), supărat că este invidiat de posibilii aliaţi democrat-liberali
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În unire stă puterea, arată o zicală istorică, în timp ce, potrivit alteia, românii îşi doresc mai degrabă să moară capra vecinului decât să-l vadă prosper. Ambele mostre de înţelepciune populară se dovedesc deopotrivă adevărate în ce-i priveşte pe politicienii români din Salonta.

Înaintea alegerilor locale din iunie, reprezentanţii PNL, PDL, PSD şi PRM au reînviat o veche idee, conform căreia - pentru a stopa hegemonia UDMR asupra oraşului - românii minoritari ar trebui să se prezinte cu o listă comună de candidaţi. Deocamdată, însă, se şuntează reciproc, ca nu cumva unul să ridice capul deasupra celorlalţi...

60 la 40

De două decenii, primarul şi majoritatea membrilor Consiliului Local Salonta aparţin fără drept de apel UDMR. Motivul e simplu: cei mai mulţi locuitori, 60%, sunt etnici maghiari, care de fiecare dată se mobilizează exemplar la alegeri, impunându-şi cu uşurinţă atât primarul, cât şi majoritatea în Consiliu, în timp ce românii se dovedesc nu doar puţini, ci şi leneşi şi dezbinaţi. Rezultatul? Deoarece aceştia nu ies la vot, iar cei care o fac îşi împart sufragiile între patru partide, românii sunt reprezentaţi în deliberativul local la doar un sfert din "capacitate", departe de potenţialul demografic de 40%.

Cum nu-şi pot impune un primar, tocmai pentru că sunt prea puţini, dar în Consiliu şi-ar putea trimite reprezentanţi pe măsura ponderii lor, ideea unei liste comune de candidaţi la posturile de consilieri e singura fezabilă. Ideea a fost lansată prima oară în 2000, de senatorul PSD Vasile Duţă, dar degeaba: nici atunci, nici în 2004 ori 2008 politicienii români nu şi-au depăşit orgoliile pentru a ajunge la candidaturi comune.

Modelul UDMR

06 Ioan Roman.jpgDeloc descurajat de trecutele eşecuri, ideea "frontului" românesc a fost resuscitată din nou, anul acesta, de deputatul PSD Ioan Roman (foto), ales în Colegiul Salonta. La începutul acestei luni, Roman a dat publicităţii o scrisoare deschisă prin care îi invită pe reprezentanţii tuturor formaţiunilor româneşti la consens, pe modelul UDMR, ca aceştia să convină atât asupra unui candidat unic la Primărie, cât şi a unei liste comune pentru Consiliul Local. "Ideea vine în sprijinul comunităţii româneşti, minoritare în Salonta, şi se vrea un pas spre o cât mai bună reprezentativitate", arăta Roman în scrisoare.

În opinia sa, dacă politicienii români ar accepta candidaţi comuni, în oraş s-ar putea organiza prealegeri la care să participe doar locuitorii români, pentru ca ei să stabilească ordinea pe lista unică.

"Patriotul"

Pe cât de generoasă e ideea unirii, pe tot atât de iluzorie se arată, însă, punerea ei în aplicare. BIHOREANUL a discutat cu şefii locali ai formaţiunilor româneşti, concluzia fiind că niciunul nu crede cu adevărat în ea şi toţi suspicionează că ceilalţi vor să-i "tragă clapa".

06 Gheorghe Baciu.jpg"Noi am vrea să ne unim, dar nu-i uşor", recunoaşte preşedintele PRM Salonta, Gheorghe Baciu (foto). Deşi reprezintă o formaţiune considerată extremistă, Baciu nu reproşează nimic personal primarului Torok Laszlo ori consilierilor UDMR. "La fiecare sărbătoare românească primarul îşi pune eşarfa tricoloră roş-galben-albastră şi stă alături de noi", zice Baciu. Totuşi, adaugă el, anul trecut românii au fost loviţi în orgoliu prin "ruperea" Liceului Aranyi Janos în două şcoli separate, una ungurească, iar cealaltă românească, cu numele neaoş Dacia, neaprobat însă de consilierii UDMR. "Ei fac ce vor, pentru că din 17 consilieri locali 13 sunt UDMR-işti şi numai 4 români. Doi de la PNL şi alţi doi de la PDL, dar voturile lor nu contează...", explică PRM-istul.

Baciu e încrezător că românii ar putea avea 7 consilieri cu o listă comună, pe care, după el, ar trebui să fie câte doi candidaţi ai partidelor mari - PNL, PDL şi PSD - plus unul de la PRM. Dar, cum practica "ne omoară", nu agreează oferta lui Roman cu prealegerile pentru stabilirea ordinii pe listă. "Aici PDL-iştii au firme, şi şi-ar trimite angajaţii să-i voteze pe ei la prealegeri, iar noi, ceilalţi, am fi la coada listei", zice Baciu.

"Pragmaticul"

06 Ioan Turcut.jpgSpre deosebire de PRM-ist, şeful PDL, Ioan Turcuţ (foto) se descrie drept un pragmatic. Aşa că, în ce-l priveşte, problema nu e disputa români-unguri la modul general, ci felul în care aleşii din Consiliu ignoră ori satisfac interesele fiecărui grup etnic. "Eu sunt consilier de 8 ani şi părerea mea e ascultată de colegii din UDMR, dar la vot decid ce vor ei", explică Turcuţ.

Altfel spus, ungurii sunt politicoşi, dar urmăresc doar interesele maghiarilor. PDL-istul dă exemplul şcolii din cartierul Gancso, construită în anii '60. "În loc să fie reabilitată, UDMR vrea să facă alături o clădire nouă pentru elevii maghiari, în timp ce românii rămân în cea veche, nereparată". Asemenea probleme ar putea fi rezolvate, spune Turcuţ, dacă românii ar candida în comun şi ar obţine 6 sau 7 consilieri. Nicio hotărâre importantă, care se ia cu voturile a două treimi din totalul consilierilor, nu le-ar mai putea ignora interesele!

Cuiul lui Pepelea este, şi pentru şeful PDL, ordinea pe lista comună, căci în joc sunt şi interesele de partid. "În 2008, noi am avut cele mai multe voturi, iar apoi PNL-ul. E adevărat, în ultimul timp a crescut şi PSD-ul. Dar, dacă PNL şi PSD nu se înţeleg între ele în USL, cum să ne înţelegem noi cu ele pentru a stabili ordinea pe listă?", zice Turcuţ.

"Minuţiosul"

Dacă PDL-iştii doar sugerează pe ocolite că unirea e lăudabilă, nu şi realizabilă, liberalii explică şi de ce. Pentru că, spune şeful PNL, Ioan Sala, n-ar fi corect ca politicienii români să culeagă voturi doar datorită naţionalităţii, în condiţiile în care unii, deşi aleşi în trecut, n-au mişcat un deget pentru alegători. "PD-iştii sunt la guvernare cu UDMR, dar n-au adus niciun leu în Salonta. Noi, din opoziţie, prin domnul Cornel Popa (n.r. - liderul PNL Bihor), am adus fonduri cu care am amenajat un complex muzeal românesc în cartierul Colonie, locuit de români. Deci nu putem fi egali", spune Sala.

În optica sa, singura posibilitate pentru lista comună ar fi ca politicienii români să accepte criterii clare de departajare, chiar dacă unii ar fi dezavantajaţi din start. Sala crede că există, în acest sens, trei variante. Prima ar fi ca toate formaţiunile să aibă câte un candidat, dar în acest fel PNL, PSD şi PDL ar fi dezavantajate comparativ cu PRM, PPDD şi PNG. Al doilea scenariu presupune ca partidele mici să nu pretindă nimic, tocmai pentru că nu au şanse reale, ci doar le-ar încurca pe cele mari. A treia variantă, în fine, ar fi concurenţa totală între toate partidele, care să fie punctate în funcţie de numărul de consilieri din prezent, de realizările acestora şi de sondaje. "Fiecare criteriu să fie punctat cinstit, lăutăreşte, şi în baza punctajelor obţinute de fiecare partid să se facă şi ordinea pe liste".

"Pacifistul"

06 Nicolae Boit.jpgCel mai împăciuitorist se arată liderul PSD Salonta, Nicolae Boiţ (foto), care zice că ar fi de acord cu oricare din condiţiile "concurenţei". Totuşi, crede că prealegerile după modelul UDMR sugerat de Roman ar fi soluţia cea mai eficientă. "Aşa am afla fiecare cum stăm. Chiar dacă PDL-iştii şi-ar trimite oamenii să-i pună pe ei în fruntea listei, asta e! În fond, şi la alegerile oficiale ar putea să facă acelaşi lucru", argumentează Boiţ.

Pesedistul spune că mai importantă decât ponderea fiecărui partid în viitorul Consiliu este apărarea pe termen lung a intereselor românilor din oraş, astfel încât, cu timpul, numărul şi influenţa acestora să crească. "UDMR s-a opus unor investiţii de teamă ca nu cumva în oraş să fie atrasă forţă de muncă din satele înconjurătoare, adică români care să "strice" echilibrul etnic. Trebuie să schimbăm această politică", spune Boiţ.

Altfel, cu fiecare ciclu electoral, politicienii români se vor bate pe voturile a tot mai puţini alegători şi, peste nu foarte mult timp, s-ar putea chiar să nu mai aibă pe ce să se certe...


FĂRĂ PDL!
Candidaţi comuni, doar USL

06 Ioan Mang.jpgDeşi ideea unei liste de candidaţi comuni în Salonta a fost lansată de colegul său, deputatul Ioan Roman, iar semnarea unui protocol pentru efectuarea unui sondaj care să stabilească ordinea pe listă a fiecărui partid a fost programată pe marţi, 26 martie, preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang (foto) afirmă că nu va aproba niciodată acest demers. "Nici nu mă gândesc să luăm pe lista noastră PDL-işti, tocmai acum, când sunt în declin!", motivează Mang pentru BIHOREANUL.

Potrivit şefului PSD, singura listă comună va fi în Salonta cea a USL, pe care vor concura doar liberali şi social-democraţi. "Vrem un candidat unic la Primărie şi candidaţi comuni la Consiliu. Partidul care va propune candidatul la Primărie va avea poziţiile 1, 4, 6 şi 8 pe lista la Consiliu, iar celălalt poziţiile 2, 3, 5 şi 7", explică Mang distribuirea locurilor considerate eligibile pentru români.

Liderul PSD Bihor spune că, dacă USL va câştiga la Salonta 7 consilieri, îşi va putea adjudeca şi postul de viceprimar, ocupantul acestuia urmând să fie negociat la constituirea Consiliului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
sa votam bine ....
hai sa fim seriosi oameni buni ....cum sa votezi la consilieri p.n.l..ul unde sala si a pus fiul in fata care habar nu are cu ce se maninca politica .....sper ca inainte de vot sa se documenteze toti salontanii....da acest tinar boit stie ce vrea ....intr adevar fima lui sala e in faliment de cind nu mai sunt in funte p.n.l.istiii.......mai bine votez u.d.m.r decit sala.....
Postat 10 Aprilie 2012, 20:00 de irina
ungurii ?????
astia nu au decat doua partide, de putina vreme si au inceput sa se manance intre ei strigandu-si hotii ! stie tokes mai multe despre udemeristi. este timpul ca romanii sa-i scoate din primarie.
Postat 03 Aprilie 2012, 02:43 de la vot
Adevarul
Pacat ca s-a destramat totul intre partidele salontane...Se vede clar ca sunt intentii de a-si proteja firmele, toti au firme de protejat si au de gand sa jupoaie banul public! Cine stie ce va fi, romanii nu au ce vota la Salonta de ani de zile, astia is niste..........
Postat 02 Aprilie 2012, 22:18 de Elbeet
pt cel ce mi-a dedicat un comentariu
faptu` ca stiu atat de multe despre Salonta nu inseamna ca`s ungur...is mai roman ca tine de mii de ori...habar n`ai cu cine stai de vorba...
Postat 02 Aprilie 2012, 15:36 de Dudu
afar din primarie
Lepre udemeriste
Postat 02 Aprilie 2012, 15:33 de Laci
pt @romanul simplu
:)) de acord. turci, tatari, mongoli, magari... toti au fost facuti una cu pamantul. dejectiile la buda din fundul curtii...
Postat 02 Aprilie 2012, 15:28 de tile
Lepre udemeriste...
ma hungure, nu vezi cat esti de penibil ? LOSERE.... hehehehehehhehe.
Postat 02 Aprilie 2012, 15:20 de pt "Dudu"
treziti-va odata
Ar fi cazul sa va treziti odata toti romanii si sa punem piciorul in prag!Scolile le-au luat,cu bisericile au ce au,primaria practic e a lor,au refuzat proiecte de la firme care ar fi putut asigura locuri de munca aici doar pentru a nu veni romani de pe sate;nu cumva sa se stabileasca pe aici.Ar fi ceva sa le impuna si celor cu familii mixte sa se desparta la cat sunt de destepti :)) Nu va mai laudati care ce`a facut si una si alta...ca Sala si-a bagat familia e treaba lui...ca a facut proiectu` cu muzeul ala...l`a facut si gata ar trebui sa taca si sa`l intretina,sa mai faca si altele daca`i asa de tare.Statuile cu unguri primeaza in oras cu Bocskai,regele lor...care a obtinut de 2 ori Transilvania prin uneltiri...considerat intemeietorul Salontei ca el a trimis in 1606 cei 300 de ostasi aici...desi aia puteau ajunge din intamplare da nah :-j; Kossuth-revolutionar maghiar...Kiss Istvan are statuie ca vezi-Doamne l-a sculptat pe Arany Janos si pe alte "personalitati" ale orasului...Zilahy Lajos-scriitor maghiar...si casa de cultura e numita dupa el desi ei mai au oarecum o casa de cultura...cu scena mai mica acolo la RMDSZ langa biserica.Kulin Gyorgy mai e cu statuie.toti ungurasii.
Postat 02 Aprilie 2012, 12:36 de Dudu
treziti-va odata
Nu mi-o luati in nume de rau...n-am nimic cu ungurii am si eu vecini unguri...da-i vad cat is de uniti si ei intre ei, vecinii...romanii de multe ori nici nu saluta...ungurii se si viziteaza...aici intervine si altceva...educatia...mai avem multe de`nvatat noi...asa inainte de a avea pretentii...
Postat 02 Aprilie 2012, 12:35 de Dudu
maricell
Cum dreaqu poti sa faci dintr-un prapadit un om de soi ?! Folosind un pupincurist !
Postat 02 Aprilie 2012, 12:31 de @m
marcell
P.S.D.-ul prin Boit, are de castigat, in Salonta.Este tanar, orientat, spirit de antreprenor, inteligent, finut, si cu caracter.Pretenii, stiu asta, despre dumnealui.Problema in acest oras este ca romanii sunt minoritari dar sa nu uitam ca traim in Romania cu Constitutie si legi de respectat.Ca nu reusesc partidele sa trimita candidati romani, e altceva.Eu spun ca acesti reprezentanti teritoriali NU CONSTIENTIZEAZA ca de fapt ei sunt ''NEGRII DE PE PLANTATII'' care aduna cotizatiile ptr cei de la Bucuresti.PACAT.ASTA E PAREREA MEA.
Postat 02 Aprilie 2012, 11:37 de m
dejectiile la buda
turci, tatari, mongoli toti au fost facuti una cu pamantul.
Postat 02 Aprilie 2012, 07:06 de @Romanul simplu
replica la articol
Senatorul PSD Ioan Mang isi vede doar interesul propriu in toata aceasta lupta electorala pentru Primaria Salonta,de ce sa nu fie si PDL Salonta in aceasta uniune de partide romanesti din Salonta ?Unirea face putere,puterea sta in unirea tuturor partidelor romanesti din Salonta ,dar senatorul PSD Ioan Mang ca sa nu de-a impresie prosta la centru la PSD Bucale se declara impotriva PDL Salonta si aderari ei la acesta uniune de partide romanesti din Salonta RUSINE!RUSINE!RUSINE!senatorului PSD Ioan Mang .Si asa sunt minoritari romanii in Salonta dar exista sansa ca toti romanii din Salonta impreuna sa puna un primar roman in Primaria Salonta altfel tot Torok (turcu )va fi :))=))Senatorule PSD Ioan Mang nu te lauda cu locurile pe lista judeteanade consilieri 17-18 ,sunt neeligibile ce au zis ,PeNaLi Bihor aceea ai facut ai capitulat in fata lor sa-ti fie rusine!:))=))Deputatul PSD Ioan Sorin Roman are dreptate si adevar in afirmatii ,,Unirea tuturor partidelor romanilor din Salonta face putere si Primarie si primar romanesc ,altfel va fi ca si pina acum ,tot Torok (turcu) !:))=)).@Romanul Complex ai dreptate si adevar in afirmatii bah!:)))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 02 Aprilie 2012, 06:14 de Romanul Simplu
mang imbecilul
mang imbecilul
Postat 02 Aprilie 2012, 01:30 de mang imbecilul
ungurii se mananca intre ei
si au doar doua partide. mang cretinul, trebuie exclus din aceasta ecuatie ! numai astfel, "gasca tibetalilor" va fi scoasa din primarie.
Postat 02 Aprilie 2012, 01:28 de viamongolia
Uniti-va
Haideti mai uniti-va ce naiba sa fim tot timpul sub papucul ungurilor? Nu v-ati saturat? Voi astia cu bani probabil nu, dar noi oamenii de rand ne-am cam saturat.
Postat 01 Aprilie 2012, 21:14 de Maria
O idee buna
asta e o idee buna, dar cum romanii sunt cam prostalai clar ca se mananca intre ei si nu fac nimic. Bravo Roman, Mang esti prostanac precum era Geoana.
Postat 01 Aprilie 2012, 21:12 de Cosmin
@cititor
Ce te tot lamentezi atîta bei băiatule? Prost eşti tu mă....Chiar atît de prost să fii ? Românii se vor uni pînă la urmă şi atunci va fi prea târziu pentru tibetani....
Postat 01 Aprilie 2012, 20:37 de pistike
multe tălpi
Încercând o analiză aşa doar după lectură e evident un lucru: doi au pus talpa rău de tot. Nu ştiu dacă a văzut a arbitru, vom vedea la vot deşi nu mă aştept la vreo sancţiune electorală. \"Tălpile\" au fost puse de Sala şi de evident de mai marele \"roşiilor\" din Bihor. Să o luăm sistematic, mai întâi cu cei mai mari. Mang îşi luxează colegul de partid având o atitudine de tătuc, parcă î văd pe el în locul lui Putin şi pe Roman pe post de Deripaska, semnând docil ce-i spune şefu. Ba mai mult, le explică prin ziar şi cum stă treaba cu listele şi locurile pe liste, exact ca-n celebra conferinţă de presă a ţarului de la răsărit când le spunea supuşilor: \"Dacă nu sunteţi în stare să vă înţelegeţi între voi, se rezolvă şi fără voi\". Curajos om Mang, se vede treaba că nu a înţeles că declinul lui Mişu a început atunci când acesta devenea încet încet atoateştiutor şi făcea pe zbirul în PSD Bihor. Pentru moment însă pentru el e bine, daccă alegerile ies bine în zonă va fi meritu lui pentru că a hotărât că PSD va merge pe listă cu PNL ca USL, iar dacă alegerile ies prost va fi vina lui Roman pentru că a bulversat electoratul. Trecem la celălalt. Sala e uns cu toate alifiile, sunt aproape sigur că se va bate să-i sufle locul lui Roman în zona Salonta pentru alegerile parlamentare când USL va merge cu un singur candidat pe colegiu, aşa că interesul lui evident era să nu iasă alianţa pentru că se contabiliza la Roman. Două cuvinte şi despre ceilalţi. Baciu, un măscărici care nu adună voturri de jumătate de consilier. Rage-n vânt că n-are „trupă” dar ar vrea să aibă un cuvând de spus. Nu cred că merită atenţie. Turcuţ normal că e pragmatic, ce ar fi de făcut când partidul te trage în jos iar tu tinzi să rămâi la suprafaţă? Boiţ, că vrea că nu vrea trebuie să fie pacifist. Deputatul din zona lui spune că-i albă, şeful de la judeţ spune că-i neagră. El jură că-i gri.
Postat 01 Aprilie 2012, 19:58 de românul complex
Trist, dar adevarat!
Interesul personal sau de grup primeaza, nu numai la Salonta. Mi se pare, cel putin jenant, ca ungurii sa ne dea lectii in tot si-n toate.
Postat 01 Aprilie 2012, 16:35 de SAFE
Famiglia Sala
Pai ce putem cere de la politiceni gen Sala Ioan , care si-a impus fiul sef la tineretul liberal ( primul pe lista de consilieri USL la Salonta) , nevasta sefa la organizatia de femei etc? Pai de cand partdiul lui nu mai este la guvernare , firma lui este in faliment !!!! El doreste doar sa fure prin oameni gen Coroiu pe care ia numit directori la scoli , spitale etc ! Despre nivelul sau intelectual nu putem spune nimic decat ca acesta este compatibil doar cu oameni gen Briciu etc
Postat 01 Aprilie 2012, 14:23 de gigi
Chiar atat de prosti?
Eu nu pot sa cred ca suntem chiar atat de prosti,noi romanii.Pai cum adica ''n-ar fi corect ca politicienii români să culeagă voturi doar datorită naţionalităţii'',domnule sef PNL Ioan Sala?UDMR e votat de 20 de ani de toti maghiarii doar pentru ca e un partid maghiar.Cat de prost si de handicapat esti,sa spui asa ceva?Ce cauta un om ca tine in politica si mai grav sef de partid?Cu oameni de genul asta e garantat succesul USL
Postat 01 Aprilie 2012, 12:48 de Cititor
Ce mai asteptati ?!
Treziti-va, romanilor, pana nu-i prea tarziu ! Ce mai asteptati, sa va introduca hunii obligativitatea limbii maghiare in scoli si in institutiile publice ?! Sa va trimita acte oficiale scrise in ungureste ?! Sa va ,,traduca'' numele in ungureste ?! Sa stiti ca ungurii au mai facut astea cu romanii, deci au experienta ! Numai ca aceia din vechime erau ADEVARATI ROMANI si asa ati ajuns voi sa traiti azi in Romania si nu in ungaria !
Postat 01 Aprilie 2012, 11:56 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON