URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Decembrie 2015, 07:27

Ce-o să fie, măi Ilie? BIHOREANUL vă prezintă implicaţiile alegerii lui Ilie Bolojan ca secretar general al PNL

Ce-o să fie, măi Ilie? BIHOREANUL vă prezintă implicaţiile alegerii lui Ilie Bolojan ca secretar general al PNL CHESTIE DE MĂRIME... În perioada următoare, Ilie Bolojan va petrece mai puţin timp la Oradea, astfel că va lăsa cele mai multe responsabilităţi ale Primăriei pe umerii viceprimarului Mircea Mălan. Rămâne încă un mare semn de întrebare dacă îi va lăsa şi misiunea câştigării unui nou mandat de edil şef în contul PNL, în condiţiile în care diferenţa între cotele de popularitate ale celor doi liberali este consistentă...
Ce-o să fie, măi Ilie? BIHOREANUL vă prezintă implicaţiile alegerii lui Ilie Bolojan ca secretar general al PNL MILITĂROSUL. Primarul Ilie Bolojan va înlocui de săptămâna aceasta şantierele oraşului cu eforturile de reconstrucţie a PNL. Ales în funcţia de secretar general, a doua ca forţă în partid, liberalul va sta pe viitor la Oradea doar trei zile pe săptămână, fiind mai mult plecat prin ţară. "Partidul are nevoie de mine", a declarat edilul
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inevitabilul s-a produs. Personaj politic răsărit la începuturile anilor 2000 din străfundurile Birtinului, aşa cum le place detractorilor să-i reproşeze, primarul de Oradea a făcut muşchi de politician de liga naţională mai repede decât se aşteptau şi el, şi apropiaţii. Cu atât mai puţin adversarii!

Edilul este de săptămâna trecută "numărul doi" în PNL, poziţie din care inevitabil va trebui să îşi "ia mâna" de pe municipiu, pentru a se concentra pe partid. "Va fi un efort pe care trebuie să mi-l asum. De marţi până joi voi fi la Oradea, iar de vineri până la luni la Bucureşti", spune Bolojan.

Primul după preşedinte

Primarul Ilie Bolojan este de vinerea trecută secretarul general al PNL. Liberalul a fost ales de Consiliul Naţional al partidului, cu susţinerea liderilor Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, pentru a  accelera unificarea PNL şi PDL într-un partid puternic, capabil să câştige alegerile de anul viitor. Noua funcţie îl propulsează pe primarul de Oradea pe locul doi în ierarhia partidului, acesta devenind responsabil cu reformarea PNL şi selectarea unor candidaţi "curaţi", ca răspuns la cererile societăţii civile scârbite de actuala clasa politică.

Agreat de oameni din ambele formaţiuni, care şi-au retras co-secretarii pentru a concentra frâiele în mâna unui singur om, liberalul a răbufnit încă din discursul de învestire. Bolojan a acuzat partidele şi aleşii că au ajuns la cel mai jos prag al credibilităţii. "În 2005 era o onoare să fii primar sau prefect. Acum nu mai este!", a declarat noul secretar general al PNL.

Bolojan a spus că pentru a câştiga încrederea alegătorilor partidul va trebui să depăşească jumătăţile de măsură şi să promoveze oameni nepătaţi, capabili să câştige încrederea atât a alegătorilor, cât şi a membrilor partidului, indiferent că vin din PNL sau PDL. Dacă nu există, "trebuie să aducem oameni noi".

Tip obişnuit cu metaforele dure, care se caracterizează singur ca negociind "cu pistoalele pe masă" sau punând la cale "violuri colective" pentru instaurarea ordinii, Bolojan a somat PNL Bucureşti să se mobilizeze pentru a da un semnal de reformă întregii ţări. "Aţi tras câteva cartuşe în aer, nu mai rataţi altele!", a avertizat orădeanul.

Refaceţi calculele!

Propulsarea neaşteptată a lui Ilie Bolojan în fruntea piramidei PNL a resetat în plan local toate calculele pentru alegerile locale din 2016. Creditat de sondaje cu 68% din voturile orădenilor, la distanţă de zeci de procente de următorul clasat, indiferent că este vorba de colegul său liberal Mircea Mălan, de UDMR-istul Cseke Attila sau de prefectul Claudiu Pop, Bolojan este personajul la care se raportează orice potenţial candidat.

În condiţiile în care edilul a evitat să spună până acum dacă va mai candida pentru al treilea mandat doar pentru a garanta PNL câştigarea Primăriei, sau se va reorienta, ca un pas firesc, spre "politica naţională", numirea de vineri limpezeşte apele. "Ilie a primit cel mai bun motiv să nu mai candideze. Până la alegerile locale mai rezistă cumva, dar după aceea cele două funcţii sunt incompatibile", spune un liberal. Şi aşa şi este...

Primar itinerant

Practic, începând de săptămâna aceasta, Bolojan a devenit primar cu jumătate de normă. Edilul va sta la Oradea doar marţi, miercuri şi joi. Noul secretar general va trebui nu doar să participe, dar şi să organizeze şedinţele PNL ţinute vinerea la Bucureşti, sâmbăta şi duminica va bate filialele din ţară pentru a selecta cei mai buni candidaţi liberali, iar luni va bântui holurile ministerelor pentru a rezolva problemele oraşului.

Bolojan a declarat de la bun început că nu îşi va abandona mandatul. "Nu mă deranjează să stau pe la uşi pentru Oradea. Este o onoare să fiu primarul acestui municipiu. Dacă oraşul nu mi-ar fi dat această oportunitate, nu ar fi auzit nimeni de Bolojan la Bucureşti", spune primarul, confirmând indirect că vizează tot mai serios o carieră în Capitală. De altfel, edilul şi-a şi anunţat echipa – ea însăşi luată prin surprindere de evoluţia evenimentelor - că va decide până în ianuarie cu privire la planurile de viitor. "Acum o lună eram sigur că va candida. Astăzi zic că dimpotrivă", spune un liberal.

În seama viceprimarilor

În ciuda aparenţelor, schimbarea de agendă a primarului nici nu este atât de radicală. Încă de la începutul celui de-al doilea mandat, Bolojan a dat semne că nu şi l-ar dori pe-al treilea. El şi-a delegat toate atribuţiunile legate de direcţiile Management Proiecte, Tehnică, Juridică şi Urbanism viceprimarului Mircea Mălan, iar cele legate de Direcţia Economică şi Administraţia Imobiliară Oradea celui de-ai doilea viceprimar (Ovidiu Mureşan, apoi Istvan Huszar).

Alte proiecte importante, punctuale, cum ar fi reducerea costurilor cu energia electrică printr-un parteneriat cu RCS&RDS sau creşterea atractivităţii turistice şi economice a oraşului, i-au fost atribuite lui Eduard Florea, avansat anul trecut în funcţia de city-manager.

De altfel, din octombrie 2013, când a fost ales preşedinte executiv al Asociaţiei Municipiilor din România, Bolojan lipsea din Oradea cel puţin o zi pe săptămână. La asta se mai adaugă întrunirile AMR şi celelalte delegaţii, aşa că o parte din săptămână era oricum plecat. Măcar acum va fi cu folos....

Curg avizele!

Dacă până de curând Ilie Bolojan era obligat să bată drumul Capitalei în mod repetat pentru câte un aviz ministerial, acum lucrurile par să se fi schimbat radical. Avansarea primarului de Oradea în funcţia de secretar general al principalului partid de opoziţie a deblocat, subit, majoritatea actelor.

Spre exemplu, săptămâna trecută municipalitatea a primit pe bandă rulantă avizul Autorităţii Aeronautice Române pe proiectul Planului Urbanistic General, avizul Ministerului Culturii pentru reabilitarea soclului statuii lui Mihai Viteazul şi finanţarea de către Administraţia Fondului pentru Mediu a unui studiu de fezabilitate privind includerea resursei geotermale în sistemul de termoficare al oraşului.

Spre exemplu, avizul Autorităţii Aeronaudice era aşteptat de doi ani de la Bucureşti. Autorităţile impuseseră abuziv un regim maxim de înălţime a construcţiilor de 10 metri faţă de cel legal de 25 metri, numai pentru a obliga firmele care vor să ridice un imobil mai înalt să se autorizeze, plătind taxe mai mult sau mai puţin oficiale. Acum, cel puţin în Oradea, iată că nu mai e nevoie. "Ceea ce voi pierde la prezenţă prin faptul că voi fi plecat o zi în plus la Bucureşti se pare vă voi câştiga în eficienţă", glumeşte primarul.

Vânătoarea de capete

Noul secretar general al PNL are mai puţin de trei luni pentru a bate toate organizaţiile judeţene în căutarea candidaţilor "curaţi" doriţi de societatea civilă. "Cel puţin o treime din candidaţi vor trebui să fie oameni noi. Dacă nu-i avem va trebui să-i atragem din rândul celor care au demonstrat ceva în domeniul lor de activitate", spune Bolojan.

Primarul a aplicat această metodă în ultimele două mandate atât în Consiliul Local, unde a introdus pe liste tineri ca Lucian Popa sau Sebastian Lascu, dar şi în Primărie, unde a preferat să aducă în PNL directori ca Eduard Florea, Mircea Oaie sau Cristian Beltechi decât să răspundă presiunii partidului de a-şi pune propriii oameni.

Asta nu înseamnă însă neapărat că "buldogii bătrâni" ca Vasile Blaga vor fi scoşi la pensie. "Fiecare partid are nevoie de continuitatea dată de oameni hârşâiţi care ştiu cum şi de ce s-a luat o anumită decizie politică. Dacă pui în funcţii numai novici, vulpile bătrâne din lumea politică o să-i mănânce cu fulgi cu tot", i-a împărtăşit Bolojan unui apropiat.

Oricum ar fi, liberalul are o sarcină dificilă. Va trebui să aleagă din rândul PDL şi PNL cei mai buni candidaţi ai partidului unificat, în fiecare filială în parte. Iar cea mai grea alegere o va avea de făcut la Oradea...


"Voi decide până în aprilie dacă voi mai candida sau nu. Decizia va fi una serioasă. Nu se poate să te angajezi la un mandat de încă 4 ani, iar după o perioadă să pleci"

Ilie Bolojan


SUPER-BOLO
Politicianul atipic

Primarul Ilie Bolojan pe când era prefect de BihorNominalizat cel mai probabil de copreşedintele PNL, Vasile Blaga, cu care se află în bune relaţii, primarul Ilie Bolojan este omul în care partidul îşi pune speranţele pentru reîmprospătarea echipei liberale. Metodic, ambiţios şi inflexibil până la încăpăţânare, noul secretar general al PNL este adeptul ideii că un om politic trebuie să facă "ceea ce este bine, nu ceea ce dă bine".

Fost consilier local în Aleşd, liberalul s-a remarcat în perioada în care a ocupat funcţia de prefect de Bihor. Bolojan a reformat Serviciul Paşapoarte, demonstrând în premieră că este posibilă eliberarea unui paşaport în doar câteva ore, fără pile şi şpagă. Avansat apoi secretar general al Guvernului Tăriceanu, a rămas în istorie prin demersurile făcute pentru evacuarea piloştilor din vilele închiriate de RAPPS la preţuri "sociale".

Candidat la alegerile locale din 2008, liberalul a câştigat Primăria chiar din primul tur de scrutin. În primul mandat s-a concentrat pe restructurarea aparatului administrativ, modernizarea infrastructurii, promovarea proiectelor europene moştenite şi scrierea altora noi, iar în cel de-al doilea, obţinut încă la un scor mai mare decât primul, pe implementarea efectivă a lor. Cu două săptămâni înainte de sfârşitul lui 2016, Oradea se laudă cu rată de absorbţie de 95% şi cu investiţii în derulare de peste 240 milioane euro.

La capitolul "lipsuri", primarul contabilizează nemulţumirile unui procent important din populaţie, care îl consideră dictatorial, simţindu-se afectat de măsurile radicale şi sancţiunile dure impuse de Bolojan, dar şi eşecul a două referendumuri consecutive privind unificarea localităţilor Oradea şi Sînmartin într-o capitală a apelor geotermale. Implicat în toate problemele administrative, primarul orădean şi-a pus familia în plan secund, astfel încât în final a fost nevoit să divorţeze.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
CE MULT TE-AM IUBIT SI CAT M-AI MINTIT SA NU UITI VREODATA
A fost odata....anul 2008! Cand venea peste Oradea un nou primar ! Ce mult m-am bucurat ! Scapam de tirania PDL-ista ( ca PDL-ist era Don Pedro la acea vreme ). Scapam de diaconul misionar celib ( ca PDL-ist era la acea vreme ). Ce frumos va fi ! In 2009 chiar am stat "face to face" cu Ilie Gavril Bolojan la o cununie civila ( oficiata de Domnia sa ). Eu, cazut in limba ! El imi spune , incruntat : " Sper sa nu va dezamagesc vreodata ! ". Eu ii raspund : " Este imposibil asa ceva ". PARANTEZA : " Niciodata sa nu spui niciodata " / Andra ft Cabron. Inchid paranteza. Deci perioada 2008-2012 a fost OK. 2012 :Ilie Gavril Bolojan reales. Mitinguri cu Victor Ponta si Crin Antonescu ( wow, viitorul Presedinteeeee...), participi, urlu " JOS BASESCU ", " JOS PDL " ( episodul perdeluta nu avusese inca loc !). 2013 : An NEGRU ! USL SE RUPE ( sau era varianta reflexiva ?! ). Februarie 2013 : Ilie Gavril Bolojan are o atitudine excelenta intr-o cauza in care partial eram implicat ! Dar era implicat si municipiul Oradea ! TEAPA de 22 milioane EURO, zicea Ilie Gavril Bolojan ! Iunie-iulie 2013: Ilie gavril Bolojan semneaza PACEA DE LA ORADEA ! Cum cu cine ? Cu ala de e din lotul " FERMA BANEASA-Printul Paul ". Intamplare sau " Cine se aseamana se-aduna " ? Semnata PACEA urmeaza si TRANZACTIA ! Aprobata de toti consilierii prezenti la sedinta din 09.09.2013 ! Falsuri ! ( Zic si eu dar zicea si Ilie gavril Bolojan, care evident e mai credibil decat mine ! ). De ce te-ai rasucit intr-un timp atat de scurt Ilie Gavril Bolojan ? Ordin de la PNL ? ( Moisescu-Busoi )sau " Nu-s parale la curea " si ce bine ne-ar prinde niscaiva gologani ? De ce , Ilie Gavril Bolojan ai zis intr-un fel pana la 09.09.2013 si ti-ai schimbat brusc PAREREA ? De ce ? Aici nu e vorba despre o problema privata A MEA si un agent economic privat ci ( partial ) de o problema PRIVATA a mea care nu s-ar fi PRODUS daca Primaria isi indeplinea obligatiile ! In prima faza nu si le-au indeplinit Petru Filip si Marcel Ioan Bolos, in a doua faza nu ti le-ai indeplinit dumneata, Ilie Gavril Bolojan ! Si repet, problema mea a fost partiala. Dumneata, Ilie Gavril Bolojan ai vorbit despre " Teapa de 22 milioane de euro " data municipiului " chestie devenita titlu de articol in Bihoreanul ! DE CE ? DE CE ? Asta se cheama INTEGRITATE ? Asta se cheama MORALITATE, Ilie Gavril Bolojan ? Faptul ca Alina Gorghiu nu are nici o reactie ( sa zica naibiii, NU E CUM SPUI ! )la e-mailurile pe care i le trimit din februarie incoace ( azi a fost numarul 200 )e o imagine a INTEGRITATII ? Faptul ca angajatii PMO nu-mi raspund cu a a fost cu angajarea pe pilele lui Bolos a actualului city manager Eduard Augustin Florea este OK ? ( el a zis , nu eu ). Faptul ca dumneata ilie gavril Bolojan, nu ai o reactie de mai bine de un an si jumtate la solicitarea de a ma propune martor intr-un proces IN FAVOAREA PMO ( deci spre binele orasului ) este o chestiune de INTEGRITATE ?
Postat 16 Decembrie 2015, 19:30 de TDS
Deci,drum bun,cale batuta...sau Ura si la Gara !(vezi tratatia expropriatilor oradeni)
.. "Dacă oraşul nu mi-ar fi dat această oportunitate, nu ar fi auzit nimeni de Bolojan la Bucureşti", spune primarul, confirmând indirect că vizează tot mai serios o carieră în Capitală." Aceasta oportunitate ati pierdut-o domnule Bolojan,fapt demonstrat de procentajul descalificant de participare a oradenilor la referendumul de unire(!!!???) cu Sanmartinul - 25%. Acesta este procentul real de credibilitate ,nu cel prezentat cu atata ravna de presa noastra locala, "libera,independenta si impartiala". Deci,drum bun cale batuta.... spre DNA,via Capitala !
Postat 16 Decembrie 2015, 13:17 de platona
The picture
Foarte ,foarte buna poza... Varianta 1. Uite Mircea, asa mare i-am facut gaura c$rului Oradenilor. Varianta 2. Uite Mircea,asa teanc de bani am primit de la firmele care sparg tot orasul !
Postat 16 Decembrie 2015, 12:43 de Citizen
câinii latră...
duşmanii moare! văd câţiva "greţoşi" p-aici. luaţi cu lămâie, simpaticilor! Haters Gonna Hate!
Postat 16 Decembrie 2015, 11:20 de Just
WOW...
Cele mai prost administrate fonduri/lucrări,de care nu au beneficiat nici unul dintre predecesorii săi separat sau cumulat.Toată Europa investeşte în energii alternative şi transport în comun iar noi avem turbogirație ca melcu,pod şi drum rapid cu ratări,unirii în întîrziere,palate galbene,pavaj pasaj ratat,parcări mamut goale,parcuri şi piste în cîmp,deal cu grădină...lasă aşa,70% să fie!Spălați pe creier că pe cap nu aveți cu ce...
Postat 16 Decembrie 2015, 10:55 de ducfer
@Florin25
@Florin: Ce vina are Bolojan ca a Oradea a mostenit un sistem centralizat, pe care NIMENI nu a avut curajul sa il modernizeze sau chair sa il schimbe IMEDIAT dupa 1990??????????????????????????????????? MACAR EL CHIAR FACE CEVA, astfel incat, poate in anii urmatori, cu ajutorul lui Dumnezeu nu vor mai exista totusi atatea probleme si avarii. Hai sa te invat eu ceva ca vad ca si tu si multi ca tine habar nu au pe ce lume traiesc si vad doar situatia actuala fara a lua in calcul contextul general. Judeci ca un copil de 5 ani, fara forma fara fond. Oradea are un sistem centralizat de incalzire care a fost pliat pe nevoile industriilor pe care gandirea centralizata comunista a hotarat sa le "aseze" in Oradea. cuvantul cheie in toata treaba a fost aburul industrial, produs de CET-uri. Astfel, aditional proceselor termice destinate Sintezei, Aluminei si alti energofagi de care tu oricum nu ai auzit sau habar nu ai ce sunt (probabil de aia ai si 25 in nume..de la varsta, pacat ca nu stii folosii macar Google-ul), se incalzea si orasul. Dupa '89 poptopul. Atunci trebuia spart tot orasul si pus pe gaz (sigur, asta e o alta idee, multi fiind impotriva ei in primul rand daotirta preturilor care oricum sunt suf. de mari pentru consumatorul final ce are centrala termica la el in bucautarie) . Acum, astfel de lucrari ar costa cred sute de milioane de Eur..sa spargi tot orasul si toate strazile si blocurile si sa il si readuci inapoi. Ia gandeste-te numai cat te costa de la Distrigaz sa tragi o amarata de conducta mica pe o straduta, catva metrii. Mii de EUR. Si lasati prostiile cu zacamintele geotermale, care si asa nu stau bine. De unde sa incalzesti TOT orasul cu ele? In cel mai bun caz doar o parte. Asa ca, draga Florine, ai 2 solutii: fie intelegi ca asta e situatia, si pur si simplu Oradea e victima colaterala a sectoarelor industriilor locate de comunisiti in zona si ca nimeni in afara de Bolojan nu a facut nimic in ultimii 25 de ani, fie te muti intr-o zona cu gaz daca ai bani, fie alt oras, fie te incalzesti si tu ca marii proprietari de vile din zona de dealuri (Piatra Craiului, Adevarului, parti din jona Doja etc) ca si bunicul, acum sute de ani..cu lemne. Aceasta e opinia Romanului Simplu.
Postat 16 Decembrie 2015, 10:42 de OradeaCivitas
pt agentuTermic
Maestre vezi ca traiesti in alta lume,spalate pe fata cu apa rece ca si asa nu e azi apa calda. Sub mandatul lui Bolo a demarat schimbarea magistralelor,probleme apar.Fi tu primar si cand imi crapa mie o teava sau n-am apa te injur non stop.Nu prea cred ca va mai candida la anu,dar daca ar candida ai sa ai o mare surpriza......
Postat 16 Decembrie 2015, 10:27 de suporter_oradean
mi-e greatza !
Mi-e greatza pur si simplu, si mai stiu inca cel putin 100 de oameni carora le e greatza de lingerile desantate in dosul acestui individ care a transformat Oradea in locul lui de joaca paranoica si in mosia personala ! Ca voi il lingeti in qur mai abitir ca altii este explicabil prin banii nemasurat de multi pe care-i incasati prin firma de "PR" (chipurile !), dar ca o parte dintre oradeni casca gura la prostiile acestea, asta chiar ca ma depaseste ! N-avem apa calda si caldura cu zilele, dar nesim... pardon, primarul vrea drum de lagatura intre Oradea si Sanmartin ! Clar, dedicatie pentru Selina sau Abed Nego, ca tot se termina mandatul si cred ca nici dreaq nu-l mai voteaza pe asta !
Postat 16 Decembrie 2015, 10:06 de AgentulTermic
daca era altul - ramaneai nespalat tot anul!!
Florine, stii bine ca de 50 ani nimeni tevile se ruginesc si bei apa puturoasa..daca nu lua Super-Bolo taurul de coarne, azi ne ne incalzeam blocurile cu geamurile de la apartament...asa ca nu fa pe nestiutorul - prefer sa am o sansa la caldura si apa (moderne si noi) in orasul asta decat sa ma mut in alta parte. Sau poate vrei la marele Bucuresti in care in fiecare zi le crapa cate ceva( pt. ca au fost hotii la putere si nu I-au interesat de amrati). Ce a facut omul asta pt. Oradea - ca vrei tu sau nu - va ramane in istorie ca cel mai efficient primar dupa revolutie si sper sa faca acelasi lucru si cu tara. Bafta nea Ilie!!
Postat 16 Decembrie 2015, 09:08 de TC
frumos laudatio...
doar ebihoreanul poate aduce atatea elogii intr-un articol. poate azi era binevenita si stirea despre faptul ,ca din nou, oradenii sunt mizerabili la propriu neavand apa calda in aproape tot orasul, dar stirea asta facea antiteza cu laudatio programat azi se pare.
Postat 16 Decembrie 2015, 08:46 de Florin25
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON