URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2017, 07:41

Cartelul Kopár: Trupa interlopilor din jurul clanului Neguș arunca pe piaţa orădeană droguri de toate felurile

Cartelul Kopár: Trupa interlopilor din jurul clanului Neguș arunca pe piaţa orădeană droguri de toate felurile TE IUBEŞTE MAMA. La ieşirea din Palatul de Justiţie, unde vinerea trecută li s-a dispus arestarea, Alexandru Kopár, David Berger, Alexandru Varga şi Kereszturi Erzsébet (foto), ultima fiind concubina liderului reţelei, au fost aşteptaţi de părinţi şi amici, care le-au transmis mesaje de îmbărbătare. "Te iubeşte mama!", a strigat unuia dintre încătuşaţi o femeie din grupul de susţinători
Cartelul Kopár: Trupa interlopilor din jurul clanului Neguș arunca pe piaţa orădeană droguri de toate felurile GATA CONDAMNAT. Trimis în arest preventiv, Alexandru Kopár (foto) are toate şansele să rămână în spatele gratiilor. Miercurea trecută, interlopul a fost condamnat de Judecătoria Oradea într-un alt dosar, la 1 an şi 812 zile de închisoare cu executare pentru conducere fără permis. Cele 812 zile reprezintă restul de pedeapsă rămas dintr-o altă condamnare, încasată pentru tentativă de omor asupra unui interlop arădean, care îi fusese iertată prin eliberare condiţionată
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ecstasy - 205 pastile, cannabis - 620 de grame, materie vegetală cu efect psihoactiv - 1.880 grame şi etnobotanic - 27 pliculeţe. Atât au "recoltat" poliţiştii antidrog ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bihor săptămâna trecută, după descinderile la locuinţele membrilor unei grupări de traficanţi de stupefiante coordonate de unul dintre interlopii periculoşi ai oraşului, Alexandru Kopár.

Ancheta începută încă de anul trecut de procurorii DIICOT Oradea a fost derulată câteva luni cu sprijinul unor investigatori sub acoperire infiltraţi între membrii reţelei în calitate de consumatori, care i-au ajutat pe procurori să identifice atât dealerii, cât şi pe clienţii lor...

Percheziţii simultane

Joia trecută, echipaje de ofiţeri din BCCO Bihor, din Direcţia Operaţiuni Speciale, poliţişti din cadrul Inspectoratului judeţean şi jandarmi au descins simultan la 12 adrese din Oradea. Desfăşurarea de forţe, realizată sub coordonarea unui procuror DIICOT Oradea, viza o periculoasă grupare de traficanţi de droguri patronată de un cunoscut interlop local, Alexandru Kopár, din anturajul lui Alexandru şi Romulus Markovics, capii clanului ţigănesc Neguş.

Alexandru Kopar, traficant de droguriKopár (foto) fusese eliberat condiţionat în 2014, după ce a stat închis pentru o tentativă de crimă de o violenţă rar întâlnită, comisă pe 10 ianuarie 2009. Cazul a fost intens mediatizat: împreună cu Alexandru Bundea şi László Lakatos, pe atunci "locotenenţi" ai lui Sanyi Neguş, au năvălit în Arad la comanda unui lider al lumii interlope de acolo, Uţu Rohozneanu, care voia să-l elimine pe Florin Moldovan, şeful unei bande rivale specializate în alba-neagra.

Însoţiţi de alţi 10 haidamaci, cei trei l-au atacat pe Moldovan în faţa unui bloc şi l-au înjunghiat de 20 cu cuţitul. Orădenii au fost arestaţi şi condamnaţi la închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat, Bundea primind 4 ani şi 6 luni, iar Kopár şi Lakatos câte 7 ani şi 6 luni.

Supravegheaţi din interior

Deşi eliberat condiţionat, Kopár nu s-a liniştit, după cum au aflat procurorii DIICOT, care îl acuză că de anul trecut a pus pe picioare o reţea de distribuţie a unor droguri de risc, de mare risc şi de etnobotanice. Format din 15 inşi, grupul a aprovizionat cel puţin 70 de orădeni consumatori de stupefiante, fiind dovedit de anchetatori datorită unor agenţi sub acoperire.

Aceştia, infiltraţi între membrii grupării în calitate de consumatori, i-au ajutat pe procurori să-i identifice pe dealeri şi pe clienţi, reuşind să-i ducă de nas pe traficanţi atât de bine încât în mai puţin de un an au realizat 49 de tranzacţii fără să se trădeze.

Odată stabilită organizarea, întinderea şi faptele ilegale ale membrilor reţelei, joia trecută echipaje formate din poliţişti antidrog, mascaţi şi jandarmi, coordonaţi de un procuror, au descins simultan la 12 adrese, pentru percheziţii asupra a 15 persoane.

Într-un comunicat emis după finalizarea acţiunii, Biroul de presă al Poliţiei Bihor a anunţat că în locuinţele şi autoturismele percheziţionate au fost găsite cantităţi importante de substanţe interzise (foto): 205 pastile de Ecstasy, 620 grame de cannabis, 1.880 grame de materie vegetală cu efect psihoactiv şi 27 pliculeţe cu diverse etnobotanice, toate fiind confiscate şi urmând să fie expertizate.

La răcoare

Ziua nu se terminase, însă. După percheziţii, 13 persoane au fost ridicate şi conduse la sediul DIICOT Oradea, unde li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile: procurarea şi distribuirea de droguri de risc, de mare risc şi de substanţe cu efecte psihoactive. Întinse până seara târziu, audierile s-au sfârşit prost pentru opt dintre suspecţi, trimişi în Arestul Poliţiei Bihor pentru 24 de ore.

Alexandru VargaA doua zi, patru au fost eliberaţi, ceilalţi fiind prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor, care, după un proces de trei ore, a dispus să fie arestaţi pentru 30 de zile. Cei patru rămaşi după gratii sunt Alexandru Kopár, concubina sa, Kereszturi Erzsébet, Alexandru Varga (foto) şi David Berger, un alt interlop periculos din clanul Neguş, eliberat din penitenciar de nici 6 luni, după ce în 2015 fusese condamnat la 2 ani de închisoare pentru conducere fără permis.

Între timp, ancheta continuă, procurorii citându-i la audieri pe toţi cei 70 de clienţi ai reţelei lui Kopár. Dacă acuzaţiile vor fi probate, traficanţii ar putea sta la "odihnă" între 10 şi 20 de ani. De fapt, pentru Kopár şi Berger e ca şi cum s-ar întoarce acasă...


MARTOR SUB PROTECŢIE
Săltat din sală

David BergerSpărgător de maşini nu foarte priceput, după cum spun poliţiştii, David Berger (foto) a avut până în prezent mai multe condamnări, ultima în 2015, pentru conducere fără permis. În acest caz, deşi fusese anchetat în stare de libertate, Berger a fost arestat chiar în timpul procesului, care se derula la Judecătoria Oradea, după ce şi-a ameninţat cu bătaia, sub ochii judecătorului, fosta prietenă, martoră în dosar.

După audierea tinerei, magistratul a dispus pe loc arestarea individului, care a fost  încătuşat în sala de judecată şi pus sub paza a doi mascaţi, care apoi l-au dus direct în Arestul Poliţiei. Tânăra a devenit, cu acea ocazie, primul bihorean cu calitate de "martor ameninţat", statut introdus prin noul Cod de Procedură Penală în cazul unor persoane (sau rudelor acestora) pentru care există bănuiala că sunt în pericol ca urmare a informaţiilor pe care le-au furnizat.

În final, Berger s-a ales cu 2 ani de închisoare, din care a executat două treimi, fiind eliberat vara trecută, când s-a apucat, după cum se vede, de trafic de droguri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
fix pix
Primul lucru care trebuia facut era sa li se ia copiii. Un traficant de droguri, banuit, nu dovedit prin condamnare definitiva, isi pierde copiii. Asa e afara. Apoi sechestru asigurator pe tot, inclusiv pe masina care e pe numele bunicii dar o conduce interlopul. Condamnare de la 10 ani in sus fara posibilitate de eliberare anticipata. Astia sunt mai rai decat criminalii, aia omoara si gata, astia otravesc tinerii lent, zi de zi, afectand si familiile.
Postat 07 Martie 2017, 09:30 de ili3
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON