URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Martie 2013, 09:33

Câinii la control! De luna viitoare, Primăria începe sterilizarea câinilor din gospodării

Câinii la control! De luna viitoare, Primăria începe sterilizarea câinilor din gospodării ŞO PE EI! Primăria vrea să lase câinii orădenilor fără urmaşi. Proprietarii care refuză să-şi sterilizeze animalele vor fi obligaţi să plătească o taxă anuală de 100 de lei, în caz contrar riscând amenzi de 1.000 de lei. "E o prostie. Taxa e prea mare. Şi apoi, dacă o bătrânică nu are 100 de lei să-şi sterilizeze căţelul, cum crede Primăria că o să aibă 1.000 pentru amendă?", reclamă Elisabeta Deliu (foto), stăpâna unui căţel de apartament
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sună vulgar, dar chiar le numără ouăle! Inspectori ai Primăriei, ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi ai Poliţiei Locale vor face luna viitoare recensământul tuturor câinilor de companie din Oradea.

Inventarierea are loc în pregătirea unei acţiuni în premieră naţională: microciparea şi sterilizarea animalelor în scopul controlului reproducerii şi reducerii numărului de abandonuri. "Cei care nu doresc să îşi sterilizeze câinii vor trebui să plătească o taxă anuală", anunţă primarul Ilie Bolojan.

Între bisturiu şi taxă

Ai câine? Îl castrezi sau plăteşti! Orădenii vor fi obligaţi, în premieră naţională, să îşi microcipeze şi să îşi sterilizeze câinii de companie. Măsura, prevăzută în regulamentul privind controlul reproducerii câinilor de pe domeniul public şi privat adoptat de Consiliul Local în octombrie 2012, va fi pusă în aplicare începând de anul acesta. Potrivit actului normativ, orădenii care refuză să îşi sterilizeze câinele din curte sau din apartament vor fi obligaţi la plata unei taxe de 100 de lei pe an.

Din banii colectaţi, municipalitatea se obligă să întreţină câinii comunitari din adăpostul Grivei, dar şi să amenajeze şi să cureţe locurile de plimbare pentru patrupede. Proprietarii care nu şi-au sterilizat câinele şi se sustrag achitării taxei riscă amenzi între 400 şi 800 lei.

Cel mult doi!

La cinci luni de la adoptare, primarul Ilie Bolojan va supune din nou dezbaterii publice regulamentul câinilor de companie, pentru că vrea să îi aducă modificări. "Proiectul va fi postat cât de curând pe portalul Primăriei, www.oradea.ro", spune edilul.

La fel ca precedenta HCL, care nici măcar nu a apucat să fie pusă în aplicare, noul proiect exceptează de la sterilizare câinii cu pedigree, cei cărora operaţia de castrare le-ar putea pune viaţa în pericol (detaliu ce poate fi atestat printr-o adeverinţă de la un medic veterinar) şi cei ai căror stăpâni sunt dispuşi să plătească 100 de lei pe an pentru a-i scăpa de castrare.

04 Emil Bentan.jpgNoul regulament va avea, însă, şi completări. "Firmele care deţin mai mulţi câini în curte vor trebui să se limiteze la doi. Acum, dacă mergi la orice depozit sau fabrică, e puzderie de câini, dar când întrebi proprietarul spaţiului spune că nu-s ai lui", explică Emil Benţan (foto), director adjunct în Direcţia Tehnică.

În plus, municipalitatea vrea să "umble" şi la amenzi. Astfel, dacă actualul regulament sancţionează cu amendă între 400-800 lei sustragerea de la microciparea şi sterilizarea câinelui, proiectul noului normativ majorează cuantumul la 500-1.000 lei. "Amenzile au crescut pentru că se doreşte rezolvarea acestei probleme, aşa cum s-a întâmplat cu ani în urmă în ţări ca Germania, Slovenia ori Cehia", argumentează funcţionarul.

Recensământul câinilor

Pentru a putea stăpâni problema câinilor, Direcţia Tehnică are nevoie de o evidenţă a lor. Aşadar, o echipă formată din inspectori ai Primăriei, DSV Bihor şi Poliţiei Locale va începe luna viitoare recensământul câinilor. Inspectorii vor fi însoţiţi de un medic veterinar, care va face gratuit microciparea animalelor la faţa locului.

Odată "cipuit", animalul va fi trecut, cu toate elementele de identificare ale sale şi ale stăpânului, într-o bază de date ce va fi ţinută la Primărie. Pe baza listei, municipalitatea va face apoi sterilizările. "În medie, costul unei sterilizări este de 200 lei. Vom încheia contracte cu doi medici veterinari ai DSV, iar orădenii care îşi sterilizează câinele la aceştia vor beneficia de o reducere a tarifului cu 50%, diferenţa urmând să fie suportată de la bugetul oraşului", spune directorul din Primărie.

Primăvara se numără căţeii

Conform evidenţelor DSV Bihor, în Oradea ar exista circa 5.000 câini de companie. Numărul real este, însă, estimat a fi de două ori mai mare, aşa că Primăria vrea să afle cifra exactă. "Vom lucra pe zone, pornind dinspre periferie spre centru. Unde găsim câine în plus, îl vom lua în evidenţe. Dacă proprietarul spune că nu îşi permite să plătească nici sterilizarea şi nici taxa, ca să nu arunce animalul în stradă pentru a scăpa de amendă, îl vom ridica şi îl vom duce noi la adăpostul Grivei", spune Benţan.

Recensământul va începe în aprilie din zonele de case, considerate principalele "depozitare" de câini şi "furnizoare" de maidanezi. "Câinii de bloc intră mai rar în contact cu alţi câini, ca să se poată reproduce necontrolat", explică funcţionarul.

Odată inventariată zona de case, inspectorii se vor muta în cvartalele de blocuri, unde lucrurile vor fi mult mai simple. Dacă la inventarierea dulăilor de curte inspectorii trebuie să dea ochii cu stăpânii, la numărătoarea celor din apartamente nici măcar nu e nevoie de aşa ceva. Baza de date va fi completată în baza declaraţiilor şefilor asociaţiilor de proprietari, ale responsabililor de scară sau chiar ale vecinilor. "Nici măcar nu va trebui să căutăm prea mult. În fiecare scară este măcar un om nemulţumit de faptul că vecinul ţine un câine", spune un funcţionar al Primăriei.

"Cine comandă, să şi plătească!"

Cum era de aşteptat, orădenii nu văd cu ochi buni microciparea, sterilizarea şi impozitarea câinilor. "Nu văd de ce să taxeze Primăria căţeii de companie. Dacă e vorba de dulăii pe care îi ţii de pază la firmă, deci ai un câştig de pe urma lor, mai înţeleg, dar cu ăştia mici ai numai cheltuială", se plânge Elisabeta Deliu, stăpâna unui căţel de apartament.

Proprietarii câinilor de pază sunt, însă, şi ei nemulţumiţi. "E câinele meu, crescut din banii mei, în curtea mea. Ce treabă are Primăria cu asta?", întreabă Adelina Nistor. Femeia consideră demersul municipalităţii abuziv: "Dacă Primăria vrea sterilizarea câinilor, să suporte ea costurile! Cine comandă, să şi plătească!".

04 Razvan Marian.jpgCulmea, deţinătorii câinilor de rasă sunt şi ei revoltaţi, deşi sunt cel mai puţin afectaţi. "Un pui de buldog englez, cum am eu, costă între 300 şi 500 euro. Aş fi nebun să-l castrez!", spune Răzvan Marian (foto). Bărbatul e idignat de perspectiva introducerii taxei pe câinele nesterilizat. "Orice taxă trebuie să aibă corespondent într-un serviciu. Or, ce îmi dă Primăria de banii ăştia? Nu pot să-mi plimb câinele în ţarcurile pe care le-a amenajat în incinta parcurilor, pentru că noroiul este până la glezne, dar nu pot nici să-l scot în afara ţarcurilor, că mă amendează!", reclamă orădeanul.

Aşa că, având în vedere argumentele deţinătorilor de câini, n-ar fi exclus ca în urma dezbaterii publice regulamentul propus să sufere modificări înainte de aplicare. Mici, dar esenţiale. Cam cum vrea Primăria să le facă câinilor... 


"Câinii cu proprietar vor fi microcipaţi, iar datele de identificare din cip vor fi trecute în carnetul de sănătate şi în baza de date a Primăriei, în vederea prevenirii abandonului. Când un câine este ridicat de pe stradă, i se va căuta proprietarul şi va fi amendat"

Emil Benţan 


CU REDUCERE

100 de lei va costa sterilizarea unui câine, suma fiind egală cu taxa anuală pentru un câine nesterilizat 


MĂSURI NECESARE
Ar trebui pe gratis!

04 Carol Lazar.jpgÎn ciuda opoziţiei proprietarilor de câini, ONG-urile sunt de părere că recensământul animalelor de companie şi sterilizarea acestora sunt necesare. "Noi vorbim de ani de zile de un recensământ al câinilor urmat de microcipare şi de introducerea sterilizării obligatorii. Sunt măsuri elementare, care trebuie luate pentru prevenirea abandonului animalelor", spune Carol Lazăr (foto), directorul SOS Dogs Oradea.

Asociaţia susţine, însă, necesitatea introducerii sterilizării gratuite pentru o perioadă de 18 luni, aşa încât toţi orădenii, indiferent de venituri, să poată să îşi castreze animalele. "Dacă ar fi după mine, aş face ca sterilizarea să fie gratuită. În felul ăsta îl încurajezi să intre în legalitate şi pe cel care stă la casă şi nu are bani să dea pe sterilizare. Adică îl forţezi să facă cum vrei tu, dar îi şi asiguri o facilitate". Lazăr susţine că implementarea programului municipalităţii are toate şansele să ducă, în timp, la scăderea numărului de maidanezi de pe străzile oraşului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
62 Comentarii
Vai si amar
Sunt de accord cu recensamantul cainilor...dar cu banii luati sub amenintarea bisturiului nu!!!din moment ce ne costa intretinerea unui caine de rasa...tuns, medicamente, hrana e.t.c sa mai platim pt el impozit?dar ce venit imi aduce mie catelul boilor?!ati vazut voi caini de rasa parasiti intentionat?!!! eventual pierduti!!! iarasi dobitocii care zbiara peaici de boli si mizerie prin casa scarilor intrebativa daca cacaua aia din spatele blucului nu e facuta de vreo cioara drogata sau un "caine de om"!!! nu va convine? mutativa!!!! din moment ce cainele e spalat deparazitat ce boala lu peste visati bre?!! treaba asta pute in ultimu hal...eu zic sa va ocupati e alte probleme mult mai grave si dupa acea numarati ouala cateilor!!!mici excepti sunt, si anume anumiti "pensionari" care fac colectie de maidanezi la bloc... pt pestii din acvariu pisici iepuri hamsteri, nu se plateste taxa?
Postat 08 Aprilie 2013, 18:14 de yuyu
IDIOT
Du-te fratele meu si te cauta la etaj...probleme mari...ce te f*** grija bei cretinule ce face omu cu banii lui atata timp cat isi plateste darile..decat sa creasca un ratat ca tine mai bine-si ia un paznic sa-l fereasca de cei tot ca tine...mai las-o cu licorile si ia tu copii....
Postat 04 Aprilie 2013, 09:28 de soso
LEGEA !! nu o cunoasteti, foarte rau :)) latrati la LUNA :auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.
orice Primar poate fi suspendat din functie, care e problema !! cereti suspendarea lui daca nu va place :))) LEGEA !! nu o cunoasteti, foarte rau :)) latrati la LUNA :auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. STIM sa bem, sa fuuuuzztem gratis dar nu avem minte !!
Postat 27 Martie 2013, 10:08 de ce prostime !!
Indignare
Nu am fi ajuns in situatia delicata de azi daca primarul,primul destept al orasului ar fi luat masuri dupa ce se consulta cu locuitorii intr-o dezbatere publica imediat ce a ajuns marele edil.S-a complacut pt. ca era sos dogs si a trebuit sa ajute cu o suma modica adapostul si aceea cu intarziere.Si acum functioneaza in adapost regula:mintiti cetatenii,duceti-i de nas,nu dati explicatii,facem ce zice si ce vrea Bolojan,il aparam pe Mengele protejatul lui Motoc directorul DSVSA iar daca e cazul ii amenintam cu Politia.....Si de ce sa ne miram ca nici noi care avem caini nu suntem suportati de la Bolojan la sefii lui nu beneficiem de facilitati ci de amenzi ,suntem considerati prostii orasului asupra carora politia locala de abia asteapta sa-i stoarca de bani iar ei sa faca abuzuri in serviciu. Pe vremea lui Ceausescu nu facea Securitatea ce fac oamenii lui Bolojan.Rusine!
Postat 26 Martie 2013, 21:34 de Jo Pandarian
pt. bolovan
Sa incerce sa intre la mine pe proprietate fara mandat de perchezitie !!! Ar fi ultimul lucru pe care l-ar face.
Postat 26 Martie 2013, 20:44 de un oradean
pt. bolovan
Daca vreau sa imi sterilizez cainele il duc la care cabinet veterinar vreau eu, nu exista nici o lege care sa ma oblige la altceva. Toti oradenii orădenii ar trebui sa refuze să îşi sterilizeze câinele din curte sau din apartament si sa il duca la SOS DOGS, unde sa fie sterilizat de catre primarie iar mai apoi sa mearga sa adopte un caine gata sterilizat si vaccinat. Ce ar zice atunci "bolovan" si politia "comunitara" ? Daca vrea sa imi sterilizeze cainele sa il duca unde ii spun eu si sa plateasca operatia, transportul si tratamentul post operatoriu!!!
Postat 26 Martie 2013, 20:41 de un oradean
Alt tun marca PeNaLii !
Nea ilie de la scularii si cu haita lui din cl incearca sa impuna un nou bir oradenilor. De data asta, ca sa-i fie mai usor, ii asmute pe cei fara caini impotriva celor cu caini. Ca este asa e simplu de dovedit ! Daca-l f**e grija ca si-o trag cainii fara sa stie el, ii dau o solutie simpla si IEFTINA, FOARTE IEFTINA : produsul EsterilSol costa DOAR 4(patru !!!!!!!!) $ dolari fiola si cu o singura fiola ai sterilizat un caine. Dar de ce sa dea oradeanul, sa zicem 10$ (35 de lei ; doctorii, chiar veterinarii, tot doctori sunt, adica flamanzi) cand ,,poate" sari cu 200, hai 100 de lei ?! 10.000 (nr de de caini (estimat de primarie) X 100 de lei = 1.000.000 de lei, adica peste 200.000 de euro !!!!!! E mult banet pt. DOAR 2(doi) doctori, asa ca trebuie aplicat para-ndaratul. Ce zici, nea ilie, e bun calculul, tie cat ti-a ,,iesit" ?
Postat 26 Martie 2013, 15:23 de pinonel
ce ma -ta delirezi de unul singur !!!
MAI SCORTOSUUL asa una in GURA ti o iei tu de la o catea in calduri ca nu uiti toata viat a ca te a facut ma-ta un biet caine, ce ma -ta delirezi de unul singur !!!
Postat 26 Martie 2013, 15:15 de mai dispari jegule !
cu cine incepem
O gramada de "oameni iubitori de viata" se vaita ca sunt multi orfani de crescut! INTREBARE : ce ai facut pentru acei orfani? Ai facut ceva? ce/ Concret nu baliverne. Sau numai latri ca o catea in calduri? Calul si cainele au fost si SUNT cei mai credinciosi prieteni si supusi ai "omului" Acum nu mai au nevoie de ei si ...... si pe razatoare cu ei. Sunt pete 7 miliarde de oameni pe Tera cand ea, Tera nu poate sustine in mod ecologic, natural numai 2,5 miliarde Ce facem cu diferenta ? Pe razatoare? cand incepem? Cu cine incepem? CU TINE e bine? Gunoaie umane care vor arunca in/pe strada caini si pisici dupa ce s-au plictisit de ele vor fi intodeauna, gunoisagul uman nu se va termina cu nici o lege omeneasca, indiferent cat de punitiva v-a fi ea!
Postat 26 Martie 2013, 14:47 de scortosul
mergem in INSTANTA cu banii seriosi nu doar latram unii la altii ca cainii !!
nu intelegeti ca suntem cetateni europeni :)))!!! avem drepturi nu doar obligatii, avem dreptul la un mediu sanatos nu traim in lagar !!!
Postat 26 Martie 2013, 14:10 de CODUL CIVIL pe rol
mergem in INSTANTA cu banii seriosi nu doar latram unii la altii ca cainii !!
uita cum facem daca noi care nu avem caini iesim in spatiul PUBLIC si luam boli de animale netaratate sunteti de caord sa ne platiti daune conform codului civil, solicitam un control confourm legii la piecare propieatate privata cerm carnetul medical cu taote vaccinurile, avem camere de filmat in tot orasul si platiti pagube, este ok asa? atunci asa sa facem si gata cu tam-tam, mergem in INSTANTA cu banii seriosi nu doar latram unii la altii ca cainii !! Nu mai putem iesi din case de miros si mizerie ?
Postat 26 Martie 2013, 14:07 de CODUL CIVIL pe rol
Nedumerire
Unde si, mai ales, de ce se grabeste primarul avand in vedere ca Legea maidanezilor este pe rol - a trecut de Senat - si legea asta spune ca (citez DC News - a se verifica [a google "Legea maidanezilor"): " Autoritatea administraţiei publice locale urmează să asigure deparazitarea internă şi externă, sterilizarea sau castrarea, microciparea şi vaccinarea antirabică gratuită a câinilor cu stăpân timp de un an de la intrarea în vigoare a legii. Deţinătorii de câini care refuză sterilizarea sau castrarea câinilor vor plăti o taxă de montă, stabilită de consiliul local, pentru fiecare generaţie de pui."... Deci care e graba de a numara oua, de a inasa "jumatati" de pret aberante, de a invada spatii private, de incalca intimitatea (drepturile omului, pana la urma) de a soparli si de a aplica amenzi abuzive??? Vi se pare ca e un mod de a incasa taxe legale??? Hai, sa fim seriosi!
Postat 26 Martie 2013, 13:18 de O oarecare
civilizati va si voi ca nu sunteti pe camp deschis !!!
nu putem continua in haos si boli de animale netratate, ce vreti sa faceti in final ? avem orfani de crescut nu fite si ridicol, avem scoli de construit si gradinite nu mizerie de animale de curatat, civilizati va si voi ca nu sunteti pe camp deschis !!!
Postat 26 Martie 2013, 13:07 de fiti OAMENI !!
legea spune asa cei care mai vor pui foarte bine platesc o taxa
cainii fara stapani vor fii trimisi in CHINA si gata cu BLA-BLA-BLA ori ii cresteti responsabil ori la abatoare in China , vor hrani multi oamenii , acolo legea permite sacrificarea lor.
Postat 26 Martie 2013, 13:05 de fara caracter
legea spune asa cei care mai vor pui foarte bine platesc o taxa
facem curatenie identificam cainii cu stapani prin CIP si in rest ai incalcat legea plateste daca nu VINDE l , DONEAZA l care e problema ca nu o vad ? cineva trebuie sa faca un management cu privire la cresterea si intretinerea animalelor la ORAS si la SATE. NU face fiecare ce il taie LIMBA !!!
Postat 26 Martie 2013, 13:03 de fara caracter
legea spune asa cei care mai vor pui foarte bine platesc o taxa
legea spune asa cei care mai vor pui foarte bine platesc o taxa si o vor plati restul pacat de caini cand e vorba de banii stapanul nu se mai implica , ce se intampla in realitate ? animalele nu sunt o banla distractie sunt o responsabilitate , vreti caini foarte bine, nu i vreti tot trebuie intretinuti undeva ca MOR sa rapunda in fata lui D-zeu cei care ii arunca nu noi. Fiecare sa raspunde de ce face nu sa arunce vina pe PRIMAR !!! Ce suntem noi un ORAS de tarani care fug de responsabilitate civica, aia nu platesc taxe nu ii interesaza legea ?
Postat 26 Martie 2013, 13:00 de fara caracter
fii tu maine PRIMAR o zi ce ai face cu cainii ?
ca PRIMAR oricine ar fii are obligatia sa colecteze BANI LEGALI, hai sa nu ne mi prostim adapostul poate avea voluntari e FUNDATIE , hai sa punem umarul cu totii si sa nu aruncam cu pietre, fii tu maine PRIMAR o zi ce ai face cu cainii ? hai sa fim seriosi nu prosti, toti avem obligatia sa sustinem un ORAS nu doar Primarul !! NU LUCREZ IN PRIMARIE sunt ca si voi un cetatean dar nu putem continua asa . ANIMALELE nu au nici o vina ca noi ne batem joc de NOI ca oamenii si pe urma de ele !! am constituit FUNDATII ca se ne implicam nu sa radem .
Postat 26 Martie 2013, 12:55 de hai sa fim seriosi n
-----
Sa ne ia bolojan p u|lele la control. Javra ordinara!
Postat 26 Martie 2013, 12:44 de ---
da sterilizarii obligatorii
Tot Marian sint. Am stat si mam gandit mai bine si eu zic sa castram si pe astia din primarie si CL ca altfel se inmultesc si fac pui si ajung puii lor sa ne conduca. Din 100 se fac 1000 si atunci sa te tii prostii !
Postat 26 Martie 2013, 11:05 de Marian
Multi gresiti
Doresc sa fac niste precizari. Initiativa pare socanta. In tarile civilizate s-a executat demult si acum doar se intretine. 1) Inventarul cainilor se poate face legal printr-o hotarare de recensamant, prin care agentii pot executa inventarul cainilor. 2) Cei care au impresia ca nu sunt caini in oras, sa mearga la periferie in zona de case sa vada adevarate crescatorii in strada. Fara iluminat public. Te ataca haite intregi daca mergi noaptea pe jos. Am ajuns sa nu putem sa ne deplasam niciunde ca sa ne stim in siguranta numai cu masina. 3) Abia astept sa ridice toti cainii de pe strazi. 4) Urasc samsarii cu: am dat 500 Euro pe caine, mancati-as. Nu te obliga niemni sa ti-l castrezi, platesti taxa. Bine ca ai mii de euro pe an pentru caine si nu poti sa-i platesti taxa. Vine intrebarea, de ce trebuie sa platesti taxa ? Pentru ca sunt multi in oras care cresc 20-30 de caini. Clar pentru afacere. Sa plateasca. 5) Majoritatea se lauda ca o platit nu stiu cate sute de euro, 90% dintre ei nu au nici o dovada de provenienta, nici chitanta sau factura. Se poate discuta mult si bine pe subiect, dar nu uitati un lucru: pentru securitatea cetatenilor NIMIC nu este mai important.
Postat 26 Martie 2013, 11:00 de Calin
da sterilizarii obligatorii
Buna ziua, Ma numesc Marian si as dori sa va spun ce este cu acesti caini de pe strada. Eu stau la tara, dar lucrez in Bucuresti. Am o catea lup pe care o tin in curte, dar de doua ori pe an o lasam libera pentru ca altfel rupe lantul si strica si gardul. Facea in jur de 10 pui pe an si pe toti ii duceam la padure sau ii aruncam in pietele din Bucuresti. La fel fac toti vecinii mei si nu stiam ca exista o solutie pentru asta si nici nu ma simteam vinovam ca acestia cresc si apoi musca oamenii. Colega mea, care e iubitoare de animale a fost infuriata cand a auzit ce fac. Mi-a zis ca trebuia sa sterilizez cateaua. Am intrebat-o ce inseamna asta. Am infuriat-o si mai rau, dar am inteles ca e bine pentru sanatatea catelei si sa nu mai aiba pui sa o sterilizez. In acea saptamana a venit cu masina si a luat-o la doctor. Avea 10 pui in ea, adica iar trebuia sa-i arunc prin Bucuresti. Am vecini care arunca puii in continuare si tot ei sunt suparati ca nimeni nu face ceva cu maidanezii. Voi scrie asta peste tot pentru ca efectiv am inteles de unde apar maidanezii si nici nu stiam ca si eu eram vinovat. Felicitari pentru aceasta masura
Postat 26 Martie 2013, 10:56 de Marian
Primaria..
..se aude?Sovata ,C19,ap 42 este o crescatorie de caini,propietarul are 15000 -o suta cinzeci-vechi lei datorie la asociatie..ce faceti?Urla cainii,urineaza in lifturi,fac mizerie vecinii sunt ingroziti,luati masuri va rugam!Dom Primar Bolojan luati masuri !
Postat 26 Martie 2013, 10:16 de vasalie
Alt tun marca PeNaLii !
Nea ile de la scularii si cu haita lui din cl incearca sa impuna un nou bir oradenilor. De data asta, ca sa-i fie mai usor, ii asmute pe cei fara caini impotriva celor cu caini. Ca este asa e simplu de dovedit ! Daca-l f**e grija ca si-o trag cainii fara sa stie el, ii dau o solutie simpla si IEFTINA, FOARTE IEFTINA : produsul EsterilSol costa DOAR 4(patru !!!!!!!!) $ dolari fiola si cu o singura fiola ai sterilizat un caine. Dar de ce sa dea oradeanul, sa zicem 10$ (35 de lei ; doctorii, chiar veterinarii, tot doctori sunt, adica flamanzi) cand ,,poate" sari cu 200, hai 100 de lei ?! 10.000 (nr de de caini (estimat de primarie) X 100 de lei = 1.000.000 de lei, adica peste 200.000 de euro !!!!!! E mult banet pt. DOAR 2(doi) doctori, asa ca trebuie aplicat para-ndaratul. Ce zici, nea ile, e bun calculul, tie cat ti-a ,,iesit" ?
Postat 26 Martie 2013, 09:44 de pinonel
Primar si consilieri bolnavi psihici
Ar trebui sterilizati mai intai consilierii care au votat hotararea impreuna cu primarul, pentru ca astfel de oameni vor avea urmasi la fel de bolnavi psihici si incompetenti ca si ei. Pot fi multumiti oradenii care au votat astfel de ciobani si cand spun ciobani, nu ma refer la o persoana care are grija de animale, ci la un om primitiv, necioplit. Mai aunt multe de facut in oras pana la sterilizarea cainilor din gospodarii. Avem un oras murdar si plin de gropi, dar ce conteaza. Mai votatii si la urmatoarele alegeri.
Postat 26 Martie 2013, 07:43 de Tragic
Mai da l in ...de primar !
Pe dobitocul asta nu l pune nimeni si nimic cu botul pe labe ? Instanta i a desfiintat tampenia de regulament, ce mai vrea ? Face ca si cu ridicatul masinilor, da cate o hotarare pe luna...
Postat 26 Martie 2013, 06:48 de Oradean
eutanasiere
Din toata treaba asta va iesi un mare fas. Cea mai eficienta metoda ar fi eutanasierea cainilor fara stapan. Deci trebuiesc prinsi, dusi la adapost, tinut 3 zile,daca nu il revendica nimeni, eutanasiere. Sunt un iubitor de caini, chiar am doi caini acasa, de care am grija ca de propria persoana. Oricum in acest sens s-au facut pasi importanti in Oradea, rezultatul.. nu mai sunt caini pe strada. Felicitari domnului Bolojan, ca pana la venirea sa la primarie, Oradea era un mare ghetou. Si tot ca o parere personala, locul unui caine este la curte. Acel animal are nevoie de spatiu, aer liber, multa joaca, o minima instruire si atentie din partea stapanului.In scarile de bloc si in apartamente, ar trebui interzisi cu desavarsire.In primul rand este un act de cruzime fata de un caine sa fie plimbat 15 minute prin parcare,dimineata si seara pe intuneric, printre masini,unde isi mai face si nevoile, si stapanul sau se mai si lauda cu multa inversunare cat de mult iubeste el/ea acest animal. In al doilea rand nu sunt obligat eu ca vecin sa suport mizeria pe care o face un caine in scara blocului , si nici sa imi expun copiii si familia la toti microbii lasati de acesta.
Postat 26 Martie 2013, 06:03 de asa si asa
Ati sters comentariul - va e teama?
Cenzura? Il reiau si-l voi relua, de cate ori il veti sterge(!!! ): Aici e vorba de caini si de idei idioate - ca sa impui ceva trebuie sa oferi ceva - campanii de sterilizare gratuita, de exemplu! - dar ma intreb, cum se aplica legea cand stiu, caz concret, cu nume, prenume, adresa, de politist care in fiecare vara "achizitioneaza" o... "jucarie" vie (un pui de pisica) pentru copilul sau (care va creste cu ideea ca asa trebuie facut) pe care nu-l vaccineaza, nu-l sterilizeaza (de microcipat nici nu poate fi vorba), pe care, dupa ce a crescut, il arunca pe strada si ia un alt pui de undeva - anul acesta a lasat femela care vara trecuta era pui sa se imperecheze, sa faca pui, a pastrat un pui (nu se stie ce a facut cu restul puilor) si a aruncat pisica in strada - anul trecut aruncase "jucaria" veche (un mascul adoptat ca pui cu o vara inainte) tot in strada - nesterilizat!!! Nimeni nu are curajul sa reclame - ESTE POLITIST!!! Deci despre ce vorbim???
Postat 26 Martie 2013, 01:50 de O oarecare
Unde este LEGEA care va permite asa ceva ?
Cred ca NU exista INCA temeiul LEGAL sa OBLIGATI lumea la asa ceva. Sa sfatuiti lumea , DA, dar sa ogligati NU. Inca NU a fost votata in parlament legea noua....NIMENI nu are dreptul sa intre pe proprietatea NIMANUI fara mandat de la judecatorie . PUNCT. Da, numai sterilizarea in masa, a tuturor cainilor, cu sau fara stapan poate reduce numarul animalelor de pe strazi DAR, partea cu OBLIGATORIU....nu are temei legal. PLUS< ce legatura au asociatiile de locatari, venicii, rudele, mortii din morminte cu animalele de companie ale oamenilor ? INTRUZIUNE in VIATA privata ???????? Oare acest primar CHIAR nu este in stare sa vina cu o idee LEGALA?????? Plus, incita la PARA? Asociatiile de locatari s-au format DUPA ce locatarii s-au mutat in bloc...deci DUPA ce s-a semnat un contract de inchiriere sau cumparare. Daca pe acele contracte NU se specifica nimic in legatura cu animalele de companie , NIMENI si NIMIC nu poate schimba acel contract. In ce secol traieste acest primar si liota lui : in Evul Mediu....se faceti vanatoare de vrajitoare ? LEGEA este suprema in orice stat de drept, nu gargaunii din capul primarului - pardon al domnului feudal.
Postat 25 Martie 2013, 23:50 de Csandra
Pt. Gabriela
Vorbesti si scri prost! La la fel ca Tudoran, daca nu e aceiasi persoana. Deviezi de la subiect si te iei de persoana primarului cu sugestii abjecte. Sincer calmeaza-te sau stai o zi- doua sa iasa aburii de la spirt.
Postat 25 Martie 2013, 22:43 de s
Super idee
Ma bucur ca se face ceva pentru rezolvare problemei cainilor comunitari. Nu mi se pare practic si nici de bun simt sterilizarea cainilor care au stapan. E necesara o evidenta a cainilor, impozitarea lor si de asemenea sa fie aplicate amenzi usturatoare pentru abandon. Daca ii iubiti asa de mult atunci sa ii si cresteti si sa raspundeti pentru ei, nu sa ii lasati pe strada. La bloc pentru un bebe nou nascut se plateste intretinere desi nu consuma si nici nu face mizerie pe scara sau in lift cum face cainele. Vecinul meu de scara mai face si business cu cainii... ii inmulteste si apoi incearca sa ii vanda si pana ii vinde are cam 3-4 catei. Treaba lor daca le place sa locuiasca in cotet insa de ce eu trebuie sa ii finantez afacerea lui?
Postat 25 Martie 2013, 22:32 de Ana
Ma bucur ca primarul face ceva ...
Ma bucur sa citesc stirea asta, ma bucur ca primarul face ceva ptr noi oradenii! Asa cine vrea caini sa plateasca, acum catva timp am cititi pe forumuiri ca vrei sa platiti lunar o suma mica ptr caini. pai poftim, acum aveti posibilitatea, atata doar ca nu platesc eu, ci voi ca cainii vostrii. Si mai e o chestie, atata timp cat eu platesc impozit pe orice tampenie, ia sa paltiti si voi impozut pe profitul din vanzarea cainilor de rasa , respectiv CASS ca doara asa e legal, nu?
Postat 25 Martie 2013, 22:11 de Oradeanul
Soparle?
Acum sa reveni la caini: 1. Cum intri pe proprietatea cuiva cu politia - pentru perchezitie - ca asta este? In baza carei legi? 2. Ce metode sunt astea: "Baza de date va fi completată în baza declaraţiilor şefilor asociaţiilor de proprietari, ale responsabililor de scară sau chiar ale vecinilor. "Nici măcar nu va trebui să căutăm prea mult. În fiecare scară este măcar un om nemulţumit de faptul că vecinul ţine un câine", spune un funcţionar al Primăriei" - hai nu zau, ne intoarcem la vremea turnatorilor??? Nu oferiti si "bonusuri" pentru "soparle"??? Asta chiar ca este ceva de dus in instanta - unde este dreptul cetateanului la intimitate pe proprietatea lui??? RUSINE SA VA FIE COMUNISTILOR!!! NE VEDEM LA PROCES!
Postat 25 Martie 2013, 21:29 de O oarecare
Foarte bine
O idee foarte bine venita. Am ajuns sa fim cunoscuti in Europa drept tara cainilor vagabonzi. Stiu, nu e vina bietelor animale ci a stapanilor iresponsabili care fac gura acum care mai de care. Ar merita castrati stapanii acestia! Imi pare rau pentru cei care au grija cu adevart de cainii lor, dar din pacate e greu de spus cine are grija cu adevart de un caine si cine nu. E o masura care dupa parerea mea va face putina ordine in oras pentru urmatorii ani.
Postat 25 Martie 2013, 21:20 de Mioara
NU platim
1.Din moment ce acesta lege nu e aprobata, e doar un proiect, ei nu pot sa ne sanctioneze cu vestita amenda de 800 lei. 2. Patrunderea fara drept, în orice mod, într-o locuinţa, încapere, dependinţa sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fara consimţamântul persoanei care le foloseşte, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 4 ani. Sa ne pupe in cur
Postat 25 Martie 2013, 21:02 de cetatean
BOLOJAN = CEAUSESCU
si daca din banii nostrii o sa fie intretinut adapostul asta de cacat atunci o sa cerem sa fie program zilnic ca si inainte nu numa joi si sambata !!!
Postat 25 Martie 2013, 20:42 de gigi
BOLOJAN = CEAUSESCU
ideea este ca cum obliga pe noi ca sa platim o taxa care nici nu este sigur ca o sa ajunga la adapostul respectiv,,mai exact la adapostul grivei....eu cred ca cine o sa plateasca taxa respectiva o sa ajunga undeva in ,,buzunar'' , ca si in general in romania !!! ce garatie exista ca bani o sa fie folositi pt. cani maidanezi si nu pt.altceva ???????!!!!!!! va spun eu ,cainii respectiv nu sa vada nici un leu care o sa platim noi.... nu ajunge ca maceleasca in adapost in banda rulanta pe cainii,din bani publici !,mai vrea sa ceara bani de la noi ca sa maceleasca si mai multi caini... (...) sper bolojan si gasca lui o sa fie achetat de DNA cat mai curand pt.ceea ce invarte in spatele cetateniilor si sa plateasca cu inchisoare!!!
Postat 25 Martie 2013, 20:32 de gigi
pt fara cearta
Ce sa faca din banii de taxa? sa intretina cainii comunitari si adapostul? Esti normal/a? Stii cu ce se intampla in adapost? sau numai ce se intampla in cluburi? Adapostul este locul macelului, zilnic dispar zeci de caini in containerul frigo, mor de foame, intra in soc hipotermic sau se omoara intre ei. De ce nu iti duci si tu cainele de 10000000000 o zi la adapost? Poate daca nu ai avea atata alcool in sange, etnobotanice si atatea fite de Dorobanti... poate ti-ai deschide si tu ochii si ti-ai pune la contributie singurul neuron pe care il ai!!!!! Sau lucrezi cumva la Primarie?
Postat 25 Martie 2013, 20:05 de x
aveti grija ca o sa castram HOTI si nu glumesc ori va bagati OUALE in GURA
aveti grija ca o sa castram HOTI si nu glumesc ori va bagati OUALE in GURA si intelegeti sa nu mai furati ORI va castram tot NEAMUL, HITTLER e nimic cu ce va urma in viitor ! Mai suparati l mult pe D-zeu si va luati CEAIUL ca la carte, m am saturat de smecheri si hoti, amin !
Postat 25 Martie 2013, 19:24 de fara cearta
fara cearta platim si gata, un caine merita si 100000000 ron nu 100 ron
Din banii colectaţi, municipalitatea se obligă să întreţină câinii comunitari din adăpostul Grivei, dar şi să amenajeze şi să cureţe locurile de plimbare pentru patrupede. Proprietarii care nu şi-au sterilizat câinele şi se sustrag achitării taxei riscă amenzi între 400 şi 800 lei.
Postat 25 Martie 2013, 19:22 de fara cearta
fara certa platim si gata, un caine merita si 100000000 ron nu 100 ron
hai terminati cu jeltul precum babele platiti TAXA si gata nu mai fiti RI, iubiti l pe D-zeu si dati cezarului ce este al cezarului, iubim animalele deci platim taxa si gata, fara cearta.Bolojan va folosi banii la altceva hrana pentru altii caini probabil, nu fiti pesimisty ca nu i pe placul adevarului.Nu tin cu el dar hai sa nu ne mai OBOSIM atat degeaba, platiti si gata!
Postat 25 Martie 2013, 19:20 de fara cearta
Castrare
Bolojane (...) Rusine sa iti fie. Nu mai stii de unde sa furi. Ne-ai jupuit deja destul!!!!!! Sunt cetatean european, am drepturi si dumneata nu ai nici un drept sa ma limitezi pe mine sau pe oricare alt om de pe planeta!!! Si ce daca tin 10 caini? Ii hranesc cumva pe banii tai? Dumneata traiesti pe panii mei ca deja imi impozitezi si aerul pe care il respir. Rusine, rusine, rusine. Mai bine te-ai uita in ograda ta ...
Postat 25 Martie 2013, 18:51 de X
este foarte simplu fratilor
Dragi prieteni, oricine ar bate la usa, nu le dati drumul inauntru!Ce or sa faca??Din moment ce am cumparat un catel cu 3-4 sute de euro, il duc periodic la medicul veterinar, are toate vaccinele, este caine de rasa, este tinut in curte, ce treaba mai are primaria???Nu din cauza cainelui meu tinut in curte se inmultesc maidanezii pe strada....Domnule primar apucativa de astupat gropile din oras si din judet ca vai de capul nostru....nu avem infrastructura dar avem cainii numarati...unde am ajuns...RUSINE!bine ca platim taxe si impozite...
Postat 25 Martie 2013, 18:48 de ionut
FUNCTIONAR bugetar BOLOJAN
O spun demult . Problema este ca sunt prea multi FUNCTIONARI BUGETARI IDIOTI in PMO si nu au nimic de lucru. Acu FUNCTIONARUL BUGETAR Bolovanul UngurBolojan impreuna cu staful i-au gasit ceva de lucru acestor idioti. Ar trebui sa numere si CATELELE din PMO si din urbea noastra sa stie cand au nevoi unde sa se duca sa se usureze .
Postat 25 Martie 2013, 17:41 de scortosul
FUNCTIONAR = IDIOT
Piata de vechiturii este furnizorul de caini boschetari! Acolo se vand puii de caini la "blocari" si in cele din urma cainii ajung boschetari. In piata trebuie oprit si penallizat comertul cu caini si pisici. Acolo trebuie trimis si FUNCTIONARUL BUGETAR sa mature cacatii din piata, ca numai de asta e bun; din asta sa traiasca!
Postat 25 Martie 2013, 17:36 de scortosul
FUNCTIONAR = IDIOT
Functionarul e un tampit !!!! Cainii boschetari provin in cea mai mare parte din cei "cazati" la bloc. Cumparati din piata, puii, sunt cazati in apartamente pentru distractia copiilor si cand cresc mari si incep sa roada mobilierul, pisatul pe pereti,..... atunci "iubitorii" de caini ii ia si in "marea" lor dragoste ii arunca pe/in strada. Acolo, in blocuri este sursa boschetarilor caci cei ce stau la curte nu au aceste probleme, caiinii avand custi in curte. Dar FUNCTIONARUL BUGETAR 4este un mare idiot care din "putul" gandirii lui da indicatii informatii idioate precum este si el.
Postat 25 Martie 2013, 17:31 de scortosul
Fără mandat nu poate intra nimeni pe o proprietate privată, fără acordul deţinătorului legal !?!
Aşa că, daţi afară miliţienii care nu cunosc decât legea lui Bolovan.
Postat 25 Martie 2013, 17:30 de Carp III
pt Radu
Ma TARANE sttau la casa am 20 de ari stii cat impozit platesc? Si pe PROPIETATEA mea fac ce vreau fara sa te intreb pe tine . I MI spuii pe baza carui legi va intra cineva pe PROPIETATEA mea sa mi verificice cainele de oua? O VA FACE PE RASPUNDEREA LUI CA EU NU IL VOI TINE
Postat 25 Martie 2013, 16:51 de florin
Cateii cu stapan si maidanezii
In principiu si eu sunt imporiva, nu vad dece mi-ar intra primaria in curte din moment ce am grija de cateii mei, ii tin in curte si sunt un stapan responsabil. In vaccinez, deparazitez, strang dupa ei in cazul in care ii scot pe strada si sunt microcipati. In acelasi timp nu stiu cum s-ar putea altfel stopa inmultirea necontrolata a cainilor, multi dintre cateii de pe starda sunt puii ceor din curtile oamenilor care i-au aruncat pe strada... Ce nu inteleg eu, de unde are atata timp primaria sa verifice cainii, toata ziua se ocupa de cainii cu stapan, dar gropile din oras nu sunt refacute, cersetorii sunt lasati sa cerseasca, etc, etc...Sa ridicam masinile si sa numaram cainii, doar atat am retinut din actualul mandat.
Postat 25 Martie 2013, 15:53 de Cari
cainii
dOMNULE PRIMAR, In baza carei legi intra cineva pe proprietatea mea, fara acordul meu? Platim impozite marite, pe casa si teren, acum si pe caini. De ce? Pentru ca un primar se ia dupa cei din Timisoara (primarul nefiind nici din Oradea, nici din Timisoara). Dar de ce ne miram? In orice oras civilizar centrul nu e circulat de masini. La noi vrea sa rada din strazi ca sa incapa toti idiotii cu masinile. Piste de biciclete? Nici gind. Bani la adaposturile canine? Nici gind, Plombarea si asfaltarea strazilor? Nici gind. Belim cainii cetatenilor si am rezolvat problema in oras. PTIU!!!!!
Postat 25 Martie 2013, 15:21 de gema
pauza
Foarte bine! A innebunit lumea cu cainii! Nu sunt in stare sa creasca un copil majoritatea, dar sa sufle in fund toata ziua unui caine pot. Si se mai si revolta majoritatea! Sa stai in casa cu un caine...pute ca la gradina zoologica acolo! Si ce e mai grav, este ca li se pare firesc sa isi plimbe potaile prin spatiile publice, amenajate din bani publici, pentru noi, pentru oameni si copiii! Obsedatii astia de lins pe bot caini, considera ca spatille verzi sunt pentru ei si animalele lor! Nesimtiti sunteti! Mutati-va la tara si acolo creste-ti tot ce trebuie ! Nu intr-un nenorocit de apartament de bloc! Va bateti joc de vecini, de voi si nu in ultimul rand de animal!
Postat 25 Martie 2013, 15:20 de Radu
Comic
Hahaha , nu mai stiu astia din primarie cum sa mai faca rost de bani :)))
Postat 25 Martie 2013, 14:37 de Tractoristu
castrat gigoloul!
Bolovan asta e dement cu acte. Cum sa pui taxa de protectie pe cainii cu stapan!?
Postat 25 Martie 2013, 13:45 de AB
Unele comentarii imi amintesc
de versurile lui Toparceanu : "Cînd se ia cîte-o măsură, Lumea-njură Pe agentul sanitar Si-l întreabă fără noimă: - Ce-ai cu noi, mă ? Pentru ce să dăm cu var ?..."
Postat 25 Martie 2013, 13:42 de anticomunistul
ha ha ha .............
Ai pus punctul pe i Dulau......... Apropo....pe cand sterilizarea pentru noi oamenii ?!?
Postat 25 Martie 2013, 13:38 de eu din nou
traducere
Asta suna a talharie...scoate banii ca altfel te tai.....bei gibon castrat acu ca ti-ai luat saltea noua faci pe tine de berbant ce esti, mars cretinule , daca nu esti in stare de lucruri serioase lasa locul altuia...te bagasi prea tare-n datorii si acu ce te-ai gandit tu ia sa platesc eu o armata de oameni sa urmareasca 5000 de caini ...tu auzi ce spui tampitelu .....castreaza tu haitele de pe drumuri nu cateii de care au grija stapanii lor...propunere...incepe tu cu cateaua ta....s-apoi mai vedem noi...doamne fereste sa puieze unu d''a tau da-te bai de idiot
Postat 25 Martie 2013, 13:07 de soso
intrebare
cum intra in curtea omului? cu mandat de unde? cum sa castrezi un catel pe care ai dat 500 euro , astia sant tampiti de put.....va astept.........si daca am inteles platesc si castrarea asta da hotarare...m vreti plata , pe loc sau prin virament???
Postat 25 Martie 2013, 12:13 de idiotul de serviciu.
pt bolojan
Sa-l castram pe Bolojan!!!!L-am votat dar se pare ca o ia pe aratura!!!A divortat,urmeaza sa se afiseze cu vreo pipita, dar sa-l castram sa nu se reproduca!!!!Ce imbecilitati ii mai debiteaza acestui om!!!!Rusine bolojan ,ai ajuns sa faci deja mai multe prostii decat lucruri bune!!!!Iti transmit de pe acum:nu imi castrez cainii si nici nu iti platesc taxa!!!In rest o sa ne vedem in Instanta!!!!
Postat 25 Martie 2013, 11:46 de doru
Rusine
Rusine .
Postat 25 Martie 2013, 11:13 de Rusine
Un oras mai bun
Batrinica ce nu are 100 lei sa dea taxa pe caine?! Dar sa ii dea mancare de mii lei pe an are, nu? Dar cei de la blocuri care locuiesc la parter si le da maidanezilor de mancare in fiecare zi (care apropo au si ei cel putin un caine in apartament) spuneti ca nu au bani?! La ce folosesc maidanezii intretinuti in fiecare zi: la latrat aiurea si la muscat oamenii care trec pe langa ei. Ar fi bun un sistem de vot in Oradea prin care primaria sa isi poata da seama despre parerea TUTUROR locuitorilor din acest oras.
Postat 25 Martie 2013, 11:01 de X
bravo primariei!!!
Ce bine ca la noi in oras se ocupa autoritatile de aceasta problema. De altfel numai in oradea s-a rezolvat problema cainilor, restul oraselor din tara sunt tot sub asediul maidanezilor si a cocalarilor-stapani de caini. Uite un exemplu. Asa a fost si aici pana acum 5 ani. Asa le-ar placea sa fie in continuare istericelor de la sosdogs, care si-au batut joc si de caini si de banii nostri.
Postat 25 Martie 2013, 10:56 de mihai
@catel
banii ii trebuiesc pt. gude, ca l a lasat muierea
Postat 25 Martie 2013, 10:03 de dulau
La castrare
Singurul care ar trebui sa fie castrat este Bolojan. Nu mai stie din ce sa scoata banii care i-a dat pe masinile nou cumparate. Rusine sa-ti fie "d-nule" primar.
Postat 25 Martie 2013, 09:55 de catel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON