URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Februarie 2013, 17:01

Buletin pe bani: Funcţionarii din Sânmartin, acuzaţi că ar condiţiona eliberarea actelor de plata dărilor locale

Buletin pe bani: Funcţionarii din Sânmartin, acuzaţi că ar condiţiona eliberarea actelor de plata dărilor locale LEGEA LUI POPUŞ. După ce a încercat degeaba să îşi facă buletin de Sânmartin, orădeanul Ionuţ Luca susţine că, din ordinul primarului Lucian Popuş (medalion), funcţionarii i-au refuzat preschimbarea cărţii de identitate din cauza unor datorii ale mamei sale
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dobândirea unui act de identitate nu poate fi condiţionată de nimeni şi de nimic. E dreptul, de neîngrădit, al fiecărui român ce are împliniţi 14 ani. Însă legea nu-i lege pentru toţi. O spune un orădean care a încercat să-şi facă buletin de Sânmartin. N-a reuşit, deşi are 31 de ani şi toate actele-n regulă.

Motivul e aberant: mama sa are datorii la stat. În cor, funcţionarii de la Evidenţa Persoanelor şi Primărie neagă că i-ar fi cerut bani contra buletin, însă omul susţine că la Sânmartin condiţionarea eliberării actelor de identitate de plata dărilor locale e un obicei vechi, ştiut de mulţi, dar nerecunoscut de nimeni.

Buletin de Sânmartin

Ajuns proprietar al unei vile în satul Haieu, lângă Băile 1 Mai, orădeanul Ionuţ Luca a vrut să-şi schimbe domiciliul din Oradea în comuna Sânmartin. După lege, tot ce avea de făcut era să depună o banală cerere şi actele de proprietate ale casei la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanei (SPCLEP) Sânmartin, apoi să aştepte noul buletin. Însă ceea ce în aparenţă părea o formalitate a scos la iveală o anomalie birocratică!

"Pe 18 ianuarie, am cerut preschimbarea cărţii de identitate, recent expirate, pe noul domiciliu. Aveam toate actele la mine, dar nici nu s-au uitat pe ele. În schimb, m-au trimis la Registrul Agricol", povesteşte tânărul, arătând că acolo a fost pus să completeze o altă cerere decât cea de la SPCLEP, singura legal necesară preschimbării cărţii de identitate. "Era adresată Primăriei Sânmartin şi trebuia vizată de Biroul Financiar, de Registrul Agricol şi contrasemnată de primarul Lucian Popuş. Mi-au zis că asta e «procedura internă», din ordinul lui Popuş: să verifice dacă am datorii la bugetul local. Le-am zis că e un abuz, că nu pot condiţiona eliberarea unui act de identitate de plata obligaţiilor fiscale. Mai mult, eu nu am datorii, doar mama, care locuieşte cu mine în casa din Haieu. Mi-au dat fişa ei fiscală, spunând că după ce mama va plăti îmi vor primi cererea pentru buletin", susţine Ionuţ.

Responsabil pentru părinţi

Discuţiile tânărului cu funcţionarii primăriei au degenerat rapid în contre. "M-a jignit, m-a făcut anormală", acuză Monica Bogdan, contabila şefă a Primăriei. Intrigat de absurdul situaţiei, Ionuţ Luca s-a dus aţă la primar, cerându-i socoteală. "I-am spus că n-are nicio legătură faptul că eu vreau să-mi fac buletin de Sânmartin cu datoriile mamei. Popuş mi-a zic franc, cu martori de faţă, că sunt «responsabil pentru părinţi»".

"Nu-i adevărat! Nu obligăm pe nimeni să-şi plătească datoriile ca să le eliberăm acte. Pe Luca l-am informat doar că la adresa respectivă din Haieu, unde voia să-şi schimbe domiciliul, figurează datorii nestinse - impozite, amenzi şi taxe - rugându-l să-i transmită asta mamei sale. «Da'ce-am eu cu mama?», mi-a zis. A fost obraznic şi cu mine, dar şi cu alţi colegi din Primărie. Aşa că am chemat Poliţia", replică primarul Lucian Popuş.

Avertizorul avertizat

Dus la secţie, Ionuţ le-a explicat oamenilor legii cum s-au petrecut lucrurile şi că el a fost de fapt victima unui abuz. "Au înţeles, dar au spus că trebuie să scrie un proces verbal, să-şi justifice deplasarea", mai spune tânărul, care a primit un avertisment pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, conform Legii 61/1991.

Scârbit de experienţă, Luca şi-a scos o nouă carte de identitate pe adresa veche din Oradea, dar s-a decis să denunţe public abuzul. "Vreau să-i atenţionez pe localnici să nu cadă victime ilegalităţilor primarului şi ale funcţionarilor din Sânmartin. Mulţi cunosc situaţia de acolo, dar le e teamă să o arate cu degetul", zice tânărul.

18 Vasile Boris.jpgChestionat de BIHOREANUL de ce ar fi refuzat înregistrarea cererii lui Luca de preschimbare a actului de identitate în lipsa adeverinţei fiscale de la Primărie, şeful de la SPCLEP Sânmartin o dă cotită. "Nu l-am condiţionat cu nimic, ar fi ilegal. I-am spus doar să aducă o adeverinţă de la Registrul Agricol, cum că la adresa pe care solicită să-i figureze domiciliul există un imobil. I-am cerut doar dovada spaţiului locativ. El a înţeles altceva", spune Vasile Boris (foto). Funcţionarul admite că e posibil ca tânărul să-i fi zis că el e proprietarul casei din Haieu şi să fi avut asupra sa actele ce-o dovedeau, recunoscând că în atare situaţie n-ar mai fi avut nevoie de nicio adeverinţă. Doar că... nu mai ţine minte.

Practică ilegală

18 Marcel Iova.jpgCă funcţionarii de la Buletine au atribuţii de a întocmi, elibera şi a ţine evidenţa actelor de stare civilă, în niciun caz de a fi perceptori de taxe ai primăriilor, o spune şi Marcel Iova (foto), directorul SPCLEP Bihor, în subordinea căruia e şi serviciul din Sânmartin.

"Eliberarea actului de identitate nu poate fi condiţionată de plata niciunor obligaţii financiare faţă de organul administrativ ori fiscal local. E strict interzis a se pretinde asta!", declară Marcel Iova, recunoscând, totuşi, că are ştiinţă despre "existenţa unor astfel de practici ilegale ale anumitor conducători locali", care le-ar fi impus abuzul şi funcţionarilor SPCLEP.

Iova a promis cercetări în cazul reclamaţiei din Sânmartin, iar dacă se va dovedi că omul său de acolo e vinovat de vreun exces de zel, "va răspunde". Bine ar fi, însă, să se schimbe practica abuzivă, nu doar "vinovatul de serviciu"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
32 Comentarii
WTF!!!! Tu ai idee cu cine vorbesti?
florinel, ma confunzi. Nu lucrez in primarie, omule. Asa-i ca habar nu ai cine sunt? Cateva indicii, ne vedeam prin orient seara, vara mai bagam cate o bere in fata la brutarie( asta mai demult) si mai cumparai de la mine produse pe care le aduceam din ungaria-austria-germania. Asa ca eu nu sunt dintre cei care trebuie sa iti pupe mana pentru ca nu i-ai facut flagrant. (frumos gestul de a-i salva, daca intr-adevar l-ai facut, dar daca acuma, dupa ce ai plecat de acolo, le scoti ochii, esti un jeg de om)
Postat 12 Februarie 2013, 12:35 de catalin
Ce sa faci e greu cu unii !
Probabil ca la tine din 2004 pana in 2007 noiembrie sunt doar cateva luni ! Greu cu matematica ! Cat despre plata asa daca ai primi si tu !!! Hai cu dovezi vizibile daca ai si nu cu vorbe !!! De taiat frunze la caini nu am taiat mai multe decat altii iar spre exemplu acum tu esti unul dintre acei care inca mai taie frunze la caini prin primarie si care in continuare apleaca capul pentru 650 de ron pe luna ! Despre faza ca am mers cu ziaru prin cartierul vesel e adevarat, dar macar eu nu am zis ca si neamurile primarului \" NOI NU MERGEM CU ZIARUL DECAT NOAPTEA PENTRU CA NE ESTE RUSINE \" si nici nu am zis ca e greu ce doar am zis ca neamurile lui din primarie spuneau ca doar eu si Gorovei suntem singuri fraieri din primarie care mai merg cu ziarul . In ceea ce priveste faza cu tradatul in 2008 dece nu i-a pus primaru pe toti din primarie sa jure pe biblie ! Asa a zis si de GOROVEI in 2012 ca la tradat si ca a incasat o suma frumoasa de bani ! ( asta se numeste paranoia si nu se mai poate trata ). Daca zici ca sunt vanzator inseamna ca am de unde vinde .Asa ca daca vrei sa candidezi de primar in 2016 ai face bine sa ai tolba plina ca sunt destui care sa te ajute!
Postat 12 Februarie 2013, 12:03 de Popa Florin
pentru florin popa
VANZATORULE! (Tradezi pe oricine numai sa iti iasa banu\')
Postat 12 Februarie 2013, 11:14 de catalin
wow
Tazz, chill out! Florin trage frana ca ti-ai luat avant. Ce pl ai cu adi, ti-e ciuda ca ti-a adus aminte de aliatii tai, pentru care ne-ai tradat pe noi, de la blocurile din sinmartin? Mai fraier esti tu decat el. Cand l-ai sustinut pe popus in 2004, ti-ai primit rasplata. Prima data plata pe loc, iar la cateva luni te-a angajat in primarie pe postul ala de protectie civila, unde nu faceai nimic toata ziua. Iar cand ti-a dat sa tai niste frunza la caini, te-ai suparat si ai spus ca e greu. Tot ce aveai de facut era sa duci o data pe luna ziarul primariei in beverly. Nu uiti cumva cum ne-ai mintit pe toti in 2008, sa il sustinem pe Laza la consiliu ca o sa ne fie bine,iar apoi ati uitat promisiunile, si vi-ati tras voi doi partea?
Postat 12 Februarie 2013, 11:06 de catalin
Continuare !!!
In ceea ce il priveste pe Laza si prieteni lui as vrea sa precizez ca eu unul l-am votat doar pentru ca am vrut sa ma razbun pe POPUS ca si asa spunea la toata lumea prin primarie ca nu il votez de parca votul meu ar fi contat chiar asa mult sau poate ca se simtea tradat asa cum a facut el cu altii! La fel a facut si cand mi-am dat demisia din primarie ! A inceput sa povesteasca pe la toata lumea ca el ma dat afara ca acuma plec ca a scapat de mine. Faza a fost ca dupa ce eu am plecat, deja a doaua zi avea pregatit postul pentru cineva doar ca planurile nu au iesit asa cu a crezut el si cei care i-au oferit consultanta juridica pe tot parcursul acestor doua mandate si jumatate si care l-au invatat doar pe prostii si i-au bagat tot felu de strambe nu au castigat mare lucru . Oricum nu au reusit sa angajeze pe nimeni pe postul acela si nici nu va reusi din moment ce acum trebuie sa dea afara de la deservire 10 persoane si inca cativa functionari publici. Tot din acesta primarie anumiti angajati sau aprovizionat cu alimentele( UE ) ale persoanelor decedate trecute din gresala pe acele liste prost intocmite de Consiliul Judetean . Prin urmare Dumnezeu sa dea ca acele alimente sa le fie ultimele alimente pe care le mai consuma vreodata in viata asta!
Postat 12 Februarie 2013, 10:28 de Popa Florin
Scrieti cu numele vostru adevarat daca aveti curaj ! Sau dece va e asa frica !
Ba fraiere de Adi sau cum te-ai numi tu ! In primul rand as vrea sa stii ca pe mine nici nu ma mai doare capu de POPUS si de smecheriile lui ! Cat despre faza cu cine pe cine are la mana stai linistit ca am de unde scoate cateva hartiute pe tapet cu anumite persoane din primariei pentru ca nu am stat degeaba 5 ani si in primaria Sanmartin. In ceea ce ii priveste pe cativa fosti colegi de ai mei de la etajul 1, acestia ar face mai bine sa imi pupe mana pentru ca i-am scos de la cateva flagrante ! Asa ca nu mai vorbiti in numele meu daca nu stti despre ce e vorba deoarece pentru mine subiectul POPUS este inchis, si nici macar nu mai vreau sa il mai cunosc daca ne intalnim pe strada! Stie el foarte bine dece ! Oricum eu am tras cu buretele lpeste tot ce a fost , am plecat si i-am lasat pe ei sa isi faca mendrele in continuare ( asociatia familiala )! Ps: Pentru cultura cuiva as vrea sa precizez ca eu nu am pupat si nici nu o sa pup mana nimanui atata timp cat am principii si coloana vertebrala. Si inca ceva ! Ai face bine sa iti aduci aminte cum ai recuperat in 2004 cele 500 si ceva de voturi minus pe care le aveai in fata lui Craciun, plus ca patrocle deja avea vandute voturile in favoarea lui Craciun si de aceea tot il stangi in brate pentru ca iti lustruieste pantofii cei de lac cu batista lui de matase ! Pentru final as vrea sa lamuresc enigma gradului de rudenie dintre vitelul ( blanaru ) de NICU LEUCE si POPUS LUCIAN . Precizez ca aceste doua persoana sunt un fel de verisori mai indepartati si nici decum nepot sau fin cum scriu unii nestiutori.
Postat 12 Februarie 2013, 09:37 de Popa Flron
SPAGARI
O primarie plina de spagari....nu se poate rezolva nimik in prima faza daca nu decartezi...incepand cu Tarniceru care se plimba pe acolo cu camasa desfacuta de zici ca ii primaria lui masa...continuind cu secretaru' care numa' cashu' il stimuleaza...iar de Popus ce sa mai zici...nu misca nimeni fara el acolo...un taran prost , orgolios si plin de frustrari...secretara de jos te cearta daca o deranjezi....si cand raspunde la telefon zici k ii murata frate...in fine...DNA il papa incet...tic/tac tic/tac....
Postat 11 Februarie 2013, 23:39 de io
Prostia doare?
Tu sigur ne poti da raspunsul la intrebare. Il cunosti pe Ionut Luca ? Dupa cum te exprimi poate l-ai vazut de departe ca sigur nu ar sta in preajma unor oameni cu un asemenea limbaj. Probabil ti-a mai dat cel incriminat o bere si ti-a pornit calculatorul sa scrii. Daca te-ar duce mintea ai intelege ca omului nu au vrut sa ii dea buletin pentru ca mama lui are impozite neplatite. Ce legatura are asta cu persoana lui in primul rand ? Conform legii cele 2 elemente nu se afla intr-o relatie de conditionalitate. Ar fi bine sa mai citesti daca poti si sa incerci sa intelegi (stiu ca nu iti va fi usor) ca un primar este in slujba comunitatii si nu invers. Popus este exemplul clasic al primarului dictator. In primul rand trebuia sa vorbeasca el respectuos cu un cetatean nu sa il catalogheze ca obraznic. Si despre acest obicei poate intrebati si politistii din Felix ca am auzit ca si lor li s-a mai refuzat emiterea actului de identitate. Din pacate cred ca le e frica sa o spuna. Pacat ca in Sanmartin nu sunt mai multi oameni ca Luca ce au curaj sa il infrunte pe acest nesimtit.
Postat 11 Februarie 2013, 17:22 de @ adi Oradea
pt cetateanul din haieu
@haieu - domnu, mai informeaza-te, ca s-a dat NUP.
Postat 11 Februarie 2013, 11:49 de cetatean informat
cetatean
Fratilor pt.ca nu iti platesti impozitele esti executat silit conform legislatiei fiscale.Asa ca legile nu le face Popus dupa bunul lui plac ca daca era asa ar fi incercat sa legifereze spaga care a luat-o de la depozitul de armament de la Hidisel,si care a intrat in conturile firmei sale ca vezi Doamne le-ar fi oferit consultanta italienilor(vezi din rechizitoriul procurorilor publicat de Bihoreanul).am trait sa o vad si pe asta:popus sa ofere consultanta.
Postat 11 Februarie 2013, 11:39 de haieu
bine Popus
S-a trezit obositul ala sa se planga la ziare ca vezi Doamne , nu-i face buletin de Sanmartin , cand lui doar i s-a atras atentia ca are datorii de sute de milioane ! In ce tara traim ? Toti trepadusii si nespalatii fac gat si se dau victime, cand ei fura pe unde apuca ? Daca a fost asa 'abuzat'' (macar de l-ar abuza cine intre b_uci) de ce nu a facut plangere penala ? Curios cum a putut sa-si faca buletin pe Oradea (se pare ca nu era asa urgent sa-si faca pe Sanmartin) si cum s-a infiintat papagalul sa-si plateasca datoriile. BRAVO POPUS , da cu ei de pamant ... gatzii lor de taranoi care se cred mai presus de lege. Sa plateasca gunoaiele datoriile si dupa sa aiba pretentii. In tara asta toti cred ca au drepturi, dar obligatii nu. Bine Popus, sparge-le dintii !
Postat 11 Februarie 2013, 11:17 de adi Oradea
hehehee!
Titlul articolului prezinta un lucru foarte adevarat. Ca a ti se elibereze buletinul, trebuie sa platesti o taxa de cativa lei. La permisul auti la fel. Prin urmare, da, buletinul este pe bani, ca orice alt act in tzara asta!
Postat 11 Februarie 2013, 11:10 de calin pop
gunoi infect
18.000 lei? dar nu ti-ai platit 10 ani impozitele? Marsh mah gunoiule si plateste taxele. Pe urma poti sa faci turul tuturor televiziunilor si a ziarelor din univers. Sa ne spuna cineva cum se numeste pensiunea gunoiului asta, sa ii face putina reclama pe net, sa nu mai mearga nici dracu la el sa se cazeze.
Postat 11 Februarie 2013, 10:57 de dorin
copy-paste
Haaaz de necaz...nu e unicat comuna sanmartin...cam peste tot se practica acest lucru..functionarii n-u ce face decat sa faca ce li se spune daca mai vor o paine..am ajuns de rasul curcilor in asa hal s-a indobitocit sistemul politic din Romania...si la Hidiselu de sus e idem...nimeni nu sufla..toate drumurile converg catre 1 Destinatar.(primarul)..si din pacate nu toti sunt cerebrali ! Haines numere torta per homine!!
Postat 11 Februarie 2013, 10:42 de haz de necaz
mafie
intr-adevar,cei de la primarie,sunt foarte aroganti,zici ce e primaria lor personala!
Postat 11 Februarie 2013, 10:23 de dana
bravo Popus!
dar cu ce p@#a mea la abuzat? Ca i-a zis ca isi plateasca imozitele? da ce plm,el are mai multe perechi de coae si nu trebuie sa plateasca? Adica eu care lucrez 10 ore pe zi sofer, trebuie sa imi platesc taxele, iar el daca e patron de pensiune, nu trebuie sa plateasca. Sa-si plateasca in plm datoriile si pe urma sa vorbesca.
Postat 11 Februarie 2013, 10:05 de radu
Solutii!
Eu personal sunt de acord cu constrangerea contribuabililor intr-un fel la plata darilor locale.Cu ceea ce nu sunt de acord este maniera in care primarul si viceprimarul raspund telefonic sau in scris cererilor cetatenilor.Cand se face o sesizare raspunsul trebuie inainte analizat si discutat in Consiliul Local si abia apoi comunicata solutia. Nu sunt de acord nici cu adoptarea de masuri care privesc anumite personaje din zona, spre exemplu, hai sa asfaltam aici sau acolo, hai sa curatam zapada aici sau acolo, hai sa facem trotuare aici si acolo unde locuiesc aceste personaje iar pentru restul nu mai avem bani! Daca toata lumea plateste, toata lumea sa beneficeze echitabil si fara conditii! Iar personalul de la Primarie, de la primar pana la ultimul angajat sa vorbeasca frumos cu cetatenii!
Postat 11 Februarie 2013, 10:02 de Cetatean
saracul smecheras!
Ma intreb si eu, de ce omul de rand ( tot prostul adica) poate sa isi plateasca anual impozitele, face pe dracu-in-patru, si le plateste pana in martie sa beneficieze de bonusuri, iar smecherasii patroni de pensiuni si de statii de betoane nu pot sa le plateasca. Si apar tot felul de indivizi pe aici le iau apararea sarcilor patroni, pentru ca au fost abuzati. (informati ca au datorii). da' smecheru, nici macar nu a depus vreo hartie, ci doar a fost abuzat. A mai dat si fuga la ziar, dar ca fapt divers, a uitat sa spuna ca ma-sa nu a platit un mizilic de 180 de milioane de lei vechi. Si dupa ce a aparut in ziar articolul, in 5 februarie, fix in fata mea la caseria primariei, si-a platit datoria, probabil la sfatul avocatilor. Si avea vreo cativa ani restanta. Asa ca hai sa fim mai departe fraieri si sa fim cu platile le zi, dar in chimb sa ii aparam pe baietii destepti care nu isi platesc taxele. Iar daca cineva ii hartuieste, amintindu-le ca au datorii de platit, hai sa facem un miting de sustinere a lui si a Readymyxului, ca sunt oameni cinstiti.
Postat 11 Februarie 2013, 09:59 de sunt indignat
multi cretini exista!!!
@catalin - frate, esti prost! Vezi legea administratiei publice si sa vezi ce poate face cornel popa asta al tau. esti un frustrat cretin, tu ai fost recent in oradea? in zona iosia dincolo de calea ferata ai fost? cum au fost luati din sintandrei asa au ramas, nici o lopata de asfalt nu s-a pus. utilitatile pe banii oamenilor s-au tras. La fel pe deal, in oncea, in velenta si lista e deschisa. Ai vazut duleele (strazi din oradea, cu nume si numere de casa) de la sensul giratoriu de la selgros si piana la limita cu sinmartinul? asa ca nu mai pune botu\' la prostiile astea la dosurile lui popa si bolo, ca sunt destui care deja fac asta @ilinca - daca omul are opinie diferita fata de tine e retardat? Dar daca retardata esti tu? tu crezi ca stii toata povestea daca ai citit un articol din presa,? sau esti asa de inteligenta si toti aia din primarii sunt prosti? mergi tu in locul lor, sa iti dai proba inteligentei, sa vezi atunci cat de proasta esti.
Postat 11 Februarie 2013, 09:42 de alt oradean
Functionari publici!
Indivizii astia nu au ce cauta in administratia publica! Functionarii publici sunt si trebuie sa fie in slujba cetatenilor! Iar tu, Cristian Bonica stai in banca ta, ca dupa vorbele pe care le scoti pe gura se pare ca esti tot asa un retardat ca si ei!
Postat 11 Februarie 2013, 07:42 de Ilinca
Dati-va demisia incompetentilor!
Domnule Cornel Popa, va rog sa faceti o propunere guvernului pentru preluarea Comunei Sanmartin si a satelor limitrofe la Primaria Oradea! In asa fel am scapa de incompetentii Popus si Leuca si ne-ar fi rezolvate toate problemele pe care le solicitam Primariei: drumuri, trotuare, apa, canalizare, spatii verzi, curatat zapada pe drumuri, etc.pe care acestia sunt incapabili sa le rezolve! Nu sunteti in stare, nu va duce moaca de prosti, lasati-i pe altii!
Postat 11 Februarie 2013, 07:34 de Catalin
alt articol de 500 ron?
Domnu' Luca, nu mai are Readymix-ul bani. Sau nu e al tau, e al mamicutzei lu matale, iar ea ti-a taiat alocatia? Ai uitat sa spui ca mamitzi i-a facut o serie de plangeri penale primarului, toate solutionate negativ pt ea. Dar actele de ce nu le-ai depus, ca daca nu iti dadea raspuns in 30 de zile, aveai ce sa reclami, si mami, bonica, laza, ciorba si florin popa abia asteptau sa il aiba pe popus la mana. ai mers acolo ca prostu(pardon, asta e starea ta naturala) si ai facut scandal, asa cum esti obisnuit pe unde mergi. Iti duci aminte bataitza ce ai luat-o acum doi ani in centru? Rahatii de la politia felix (spagari ordinari, de altfel) trebuiau sa te amendeze, nu sa iti dea avertisment.
Postat 10 Februarie 2013, 23:14 de adi
MUISTUL DE POPUS SE CREDE SMECHER!
Gunoiul dePopus se crede smecher! Printr-o Hotarire a CL Sinmartin, care poate fi regasita in arhiva, POSTUL DE POLITIE BAILE FELIX, CARE RASPUND SI DE SINMARTIN, BENEFICIAZA LUNAR DE O ANUMITA SUMA DE BANI PT BENZINA DIRECT DIN BANII PUBLICI!!! DE ASEMENEA, ACEIASI POLITISTI MANINCA PE GRATIS SAU PLATESC CIND ISI ADUC AMINTE MINCAREA DE LA CANTINA PRIMARIEI, PRIVATIZATA IN BANEFICIUL UNOR PROTEJATI AI ACELAUIASI POPUS. De fapt, nici musc anu misca in comuna daca nu ii da dreptul pokeristului Popus, care, fiindca a fost informator la Secu, se crede intangibil! Ramine de vazut cit il pot proteja relatiile sale din SRI si de la DNA in dosarele penale pe care la are deschise! Miza e de milioane de euro, desigur, calculata in terenuri din patrimoniul comunei, cu care Popusarul e foarte darnic, ar vinde-o si pe ma-sa daca ar mai trai, numai sa scape el de puscarie! Decizia e la mina PSD, in care acelai personaj are relatii tari, fiind tovaras de afaceri cu fostul prefect si deputat Florian Serac si seful acestuia, directorul SIF Transilvania, Mihai Fercala, carora le-a vindut Strandul Venus, din patrimoniul comunei, desigur, nu inainte de a-si lua ek comisionul!
Postat 10 Februarie 2013, 21:46 de milan cerganovic
bravo Popus
Bravo Popus, pune-i la plata pe toti papagalii astia. Se cred prea smecheri pt plati si pe noi contribuabilii ne cred prosti pt ca ne achitam de obligatii. Da le trebe si lor utilitati si drumuri si altele si fac gura daca nu li se pun la dispozitie cu promptitudine. Asa ca bai Luca zi-i lu mami sa isi achite si ea datoriile ca suntem satui de smenari.
Postat 10 Februarie 2013, 21:33 de Cristian Bonica
CURAJ
Ce faceti toti pe voi de frica lui popus.Este un oligrofen cu un limbaj de lemn si cu un comportament de taran.Asta da primar.
Postat 10 Februarie 2013, 20:59 de INDRIE
sesizati-va
Chiar nu se sesizeaza organele statului de ce se intampla in primaria asta.Primarul de Sanmartin este un santajist nenorocit.Mi-e si frica sa mai intru in aceasta primarie,ma apuca groaza cand ma apropiu de ea.
Postat 10 Februarie 2013, 20:47 de miha
Ilica
SPCLEP Sanmartin nu este in subordinea serviciului judetean Bihor, iar dl. Iova din punct de vedere juridic nu are nici o competenta de a dispune sanctiuni in cazul functionarului daca lucrurile se adeveresc, funtionarii fiind angajatii primariilor.
Postat 10 Februarie 2013, 20:03 de Ilica
Clarvazator de CNP
Un lucru nu inteleg, respectiv SPCLEP Bihor, serviciu local de evid pers Bihor. Domnule ziarist, nu exista institutia SPCLEP Bihor, exista DEP Bihor, - un articol documentat exemplar ...
Postat 10 Februarie 2013, 19:34 de Clarvazator de CNP
Războiul îl câştigă la final cetăţeanul, dacă nu devine prea târziu şi inutil
Se pare că în general, în RO, administraţiile publice locale poartă lupte grele cu cetăţenii, pentru tot felul de mărunţişuri care deranjează individul şi e ruzultatul slabului management al primarilor interesaţi doar de aranjamentele lr proprii, în loc să se comporte ca gestionari ai problemelor administrative ale oamenilor, în favoarea şi spre binele lor, nicidecum tot timpul împotrivă.
Postat 10 Februarie 2013, 19:06 de Carp III
Popus minciunila :)
Popus.. esti minciunila de top :) ai vrut voturile cu n-spe mii de promisiuni printre care si apa calda la blocurile ANL si fix pix te-ai tinut de cuvant. Mai vedem la urmatoarea votare. Crapi minciunila ce esti !
Postat 10 Februarie 2013, 18:49 de bezmeticu
incredibil
Am avut si eu o experienta neplacuta la primarie.Am mers cu scopul de a-mi rezolva o problema banala dar am fost sfatuit de un functionar ca este absolut necesar sa ajung la primar daca vreau sa se rezolve ceva.Desi am ramas surprins ,am urmat sfatul functionarului si m-am prezentat in fata primarului. Aici am fost acuzat direct de Popus ca ar trebui sa fiu mai atent pe viitor cum votez.O sa-i urmez sfatul si o sa fiu atent pe viitor ce voi vota pt.ca eu culmea l-am votat pe el.
Postat 10 Februarie 2013, 18:07 de ionut
MAFIE
Primaria Sanmartin este SRL-ul lui Popus.Toate rudeniile lui sunt angajate acolo sa taie frunze la caini:viceprimarul ii este nepot,directorul de la societatea primariei ii este fin ,contabila sefa ii este fina si....,secretarul de la consiliu ii este nepot,seful de la gunoaie(REOSAL) ii este nepot,seful peste muncitorii de la salubrizare ii este nepot.Este o rusine ce se intamla in Primaria Sanmartin.FELICITARI D-LE LUCA CA AI AVUT CURAJ SA II DEMASTI.
Postat 10 Februarie 2013, 17:57 de DAN
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON