URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Bolojan, pe plecare! Se mută primarul la Bucureşti, după ce a fost ales preşedinte al PNL Bihor?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alegerile de săptămâna trecută pentru conducerea filialei judeţene PNL au confirmat toate previziunile. Şi cu privire la rezultate, şi cu privire la atmosferă...

Ilie Bolojan a câştigat detaşat şefia PNL Bihor, fiind însă nevoit să suporte, pentru asta, scandalul produs de zgomotoasa Lucia Varga, înscrisă în cursă nu atât pentru a o câştiga, cât pentru a-şi vărsa frustrările. O singură mare dilemă a rămas fără răspuns după această confruntare, de fapt singura importantă: merge Bolojan la Bucureşti, pentru a încerca să preia partidul, împins de la spate de filialele ardelene şi cu poziţia solidă reconfirmată în propria organizaţie? Iar dacă da, pe mâna cui rămâne PNL Bihor şi, mai ales, Primăria orădeană?

Partidul lui Bolojan

Primarul Oradiei a fost ales, miercurea trecută, preşedinte al PNL Bihor, cu o majoritate edificatoare - 79,72% din voturi. Bolojan, care a condus până acum filiala ca interimar, a obţinut 586 voturi din totalul de 735 valabil exprimate, în timp ce contracandidata sa, Lucia Varga, a adunat doar 146 (20,27%), 11 voturi fiind nule.

Desfăşurată la nici două săptămâni după "sângeroasa" confruntare Mircea Mălan - Florin Birta pentru şefia PNL Oradea, conferinţa judeţeană a dat câştig de cauză, pe toate fronturile, oamenilor lui Bolojan. Cele două funcţii de prim-vicepreşedinţi au fost adjudecate de managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp (423 voturi), şi de deputatul Găvrilă Ghilea (397), contracandidaţii acestora, Călin Puia (şeful DGASPC) şi Ioan Şora (primarul de Pomezeu) luând doar 298, respectiv 185 sufragii.

Pentru cele opt funcţii de vicepreşedinţi alegerile au fost formale, dat fiind că şi-au depus candidatura tot atâţi pretendenţi, negociaţi anterior pe zone geografice: Liviu Andrica, Florin Birta, Călin Graţian Gal, Janos Kiss, Tudor Sebastian Lascu, Ioan Mărcuş, Mihai Florin Sferle şi Ioan Coloman Todoca. Iar membrii Biroului Permanent Judeţean au fost, de asemenea, "organizaţi" de dinainte pe locuri: Iulian Balaj, Nicolae Dan Bodea, Sorin Buhaş, Ioan Câmpan, Dacian Foncea, Ionuţ Lazăr, Petru Mlendea, Constantin Neniu, Adrian Petroi, Florin Porge, Ancuţa Şchiop, Teodor Suciu, Iulius Timar, Silviu Toda şi Mihai Toderici.

Varga "meritocrata"

În niciuna dintre structurile de conducere ale PNL Bihor nu mai apare al doilea viceprimar al Oradiei, Mircea Mălan, marele învins din competiţia pentru preşedinţia PNL Oradea. Acesta a refuzat să candideze, supărat încă pentru felul în care a fost "lucrat" de colegi în ultimele săptămâni. În fond, o gingăşie, căci nici alegerile de la judeţ n-au fost mai prejos sub aspectul show-ului...

Scoasă de Bolojan de pe listele pentru alegerile parlamentare din 2016, Lucia Varga şi-a axat discursul exclusiv pe atacuri la adresa acestuia, lamentându-se şi apelând la sensibilitatea colegilor. "Prin gări şi aeroporturi, cu bagajele după mine şi sufletul amar, m-am întrebat cu ce am greşit. Oare nu am făcut destul? Apoi mi-am dat seama: nu partidul m-a pedepsit, m-au pedepsit oameni care m-au simţit incomodă, că am avut curajul să spun ce nu merge bine în PNL", a spus ea, cu trimitere la Bolojan.

Lăudându-l ca fiind "un foarte bun om de administraţie, pe care mâine l-aş vota ca primar", Varga l-a contestat însă ca politician, stârnind vociferările sălii. "Când vine vorba de politică, nu vorbim numai de cifre, străzi asfaltate şi proiecte, ci şi de solidaritate între oameni, empatie, grijă faţă de cel de lângă noi. Dl. Bolojan ca om politic a pierdut toate bătăliile electorale de când a luat preşedinţia PNL Bihor. Scuze, de când şi-a dat preşedinţia PNL Bihor!".

Varga l-a acuzat pe Bolojan că, din funcţia de secretar general al PNL, s-a pus lider de filială, deşi a pierdut atât preşedinţia Consiliului Judeţean, pentru că nu ştie negocia, cât şi alegerile naţionale, lăsând ţara pe mâna PSD. "Nu-i adevărat! Ăsta e atac la persoană! Du-te şi te culcă! Zi-ne de proiectele tale!", s-au auzit riposte din sală. Iar la finalul discursului, când fostul ministru care şi-a plantat soţul director la Hidroelectrica s-a prezentat ca fiind "preşedintele care poate reinstaura meritocraţia în partid", delegaţii au izbucnit în cor, scandând ca la congresele ceauşiste: "Bolojan! Bolojan!".

Oameni tari, nu papagali

Deşi i-a ascultat afectat discursul, "dictatorul" Bolojan şi-a păstrat calmul ignorând acuzele şi nedându-i Luciei Varga nicio replică. De altfel, anterior îşi axase declaraţiile doar pe proiectele de viitor, arătând că avea de luptat cu alţi adversari, din afara partidului.

"Am două obiective: menţinerea Primăriei şi recâştigarea preşedinţiei CJ Bihor, din respect pentru primarii noştri. Acest lucru poate fi realizat prin două planuri strategice: consolidarea internă şi reînnoirea PNL, şi administrarea eficientă, unde avem primari", a spus Bolojan, stârnind aplauzele delegaţilor din judeţ şi dezvăluind, astfel, logica boicotului constant pe care liberalii îl fac în CJ la proiectele PSD-UDMR-ALDE.

Primarul a vorbit despre consolidarea PNL Bihor cu planuri concrete bazate pe eşecurile din trecut. "Am pierdut CJ pentru că nu s-a mai ales preşedintele din primul tur. Întotdeauna cooperativa a fost mai puternică decât un partid", a explicat Bolojan, acuzând "trădarea liderilor UDMR Bihor, care tot ei ne-au rugat înainte să îi menţinem în coaliţie, iar acum se lamentează că nu sunt în stare să facă ceea ce ar trebui să facă pentru că nu au suficiente voturi".

În final, Bolojan a spus că nu ştie exact cum trebuie să arate PNL, dar ştie perfect cum nu trebuie să arate. "N-aş vrea să fie un partid slab. Ştiu pe cine nu ar trebui să votăm. N-ar trebui să votăm oameni care nu îşi asumă răspunderea, oameni care se duc seară de seară la televizor dar n-au niciun proiect şi oameni care, făcând scandal în PNL, cred că ne ajută", a spus primarul, concluzionând: "Dacă la conducerea PNL pe România va ajunge o echipă puternică, sunt convins că va avea şanse să conducă şi să relanseze România în anii următori".

Cine are urechi, să audă...

Discursul lui Bolojan a fost destinat şi urechilor "greilor" din partid veniţi la Oradea pentru a "lua pulsul" filialei: preşedinta interimară a PNL, Raluca Turcan, prim-vicepreşedintele Teodor Atanasiu, primarul de Arad, Gheorghe Falcă, şi candidatul la preşedinţia PNL, Ludovic Orban.

Toţi aceştia aşteaptă cu interes să vadă cum va răspunde primarul orădean solicitărilor venite de la mai multe filiale ardelene de a candida la şefia partidului în alegerile programate pe 17 iunie, pentru care candidaturile se anunţă cu o lună înainte. Iar dacă sunt destui care nutresc speranţe, mulţi o fac cu dorinţa evidentă de a-l vedea frângându-şi gâtul, îngrijoraţi că impunerea unui "stil Bolojan" la vârful PNL, dur, principial şi incontrolabil, le va periclita serios poziţiile.

Ilie Bolojan, totuşi, nu s-a hotărât. BIHOREANUL a încercat insistent să afle de la el cât de mari sunt şansele de a se implica în bătălia de "la nivel înalt", dar nu a obţinut decât ridicări din umeri: "Nu ştiu ce să vă spun, pentru că nici mie nu ştiu să îmi spun. În următoarele zile voi lua o decizie". Nici apropiaţilor nu le-a făcut destăinuiri, semn că încă analizează opţiunile şi îşi face calculele.

Urmaşii lui Bolojan

Din felul în care Bolojan a "aşezat", însă, pionii la conducerea organizaţiilor locale, balanţa pare a înclina spre plecarea la Bucureşti. PNL Oradea a ajuns sub controlul omului său de încredere, Florin Birta, care nu îi iese din cuvânt, spre deosebire de mult mai "independentul" Mălan. La şefia PNL Bihor vor rămâne doi prim-vicepreşedinţi aflaţi de asemenea în sfera sa de influenţă, pe care îi uneşte însă, mai degrabă decât valorile liberalismului, traseul sinuos prin care au ajuns în PNL. Ba, culmea, şi apartenenţa comună la Masonerie, o "frăţietate" superioară celei liberale...

Găvrilă Ghilea, odinioară lider al PSD, transferat apoi în PDL şi de aici "înghiţit" de PNL prin fuziunea celor două partide, are nu doar forţa puterii economice pe care i-o conferă statutul de om de afaceri, ci şi vulnerabilităţile care vin "la pachet" cu aceasta: acuzele de contracte cu statul, de interese transpartinice, ba şi un dosar penal recent, de pe urma prieteniei cu un alt client al DNA, Vasile Blaga.

Doctorul Gheorghe Carp, ex-PDL, dezertat totuşi cu mulţi ani înaintea fuziunii, are, în ciuda experienţei politice slabe, avantajul unei experienţe manageriale acumulate în umbra lui Bolojan, ca viceprimar şi apoi ca manager al Spitalului Judeţean, pus acolo tot de primar. Va trebui, însă, ca în mai puţin de o lună să aleagă, conform legii, între funcţia de la partid şi cea de la spital. De unde şi întrebarea: de ce a mai candidat?

Vor fi aceştia "faţa" noului PNL Bihor în următorii ani? Şi, dacă da, e oare mulţumit Bolojan de moştenirea pe care o lasă în urmă? De ce nu? Dacă el însuşi va fi "faţa" noului PNL, şi poate chiar salvatorul partidului de la fărâmiţare şi ridicol...


VOT NECRUŢĂTOR
Doctoriţa Pantiş, "ejectată" din BPJ

Carmen Pantiș, președintal Colegiului Medicilor BihorSurpriza alegerilor pentru conducerea PNL Bihor s-a petrecut în competiţia pentru cele 15 funcţii de membri ai Biroului Permanent Judeţan, pentru care au candidat doar 16 pretendenţi. Singura care nu a trecut testul votului colegilor a fost dr. Carmen Pantiş (foto), ex-PDL-istă, preşedinta Colegiului Medicilor şi coordonatoarea programului judeţean de transplant, în ciuda eforturilor intense făcute în ultimii ani de a-şi croi o imagine publică cât mai bună.

Din cele 698 voturi valabil exprimate pentru componenţa BPJ, Pantiş a primit cele mai puţine (271), deşi a concurat cu iluştri anonimi. Eşecul nu ar trebui, totuşi, să mire dacă ne gândim că Pantiş, ca Varga, sunt departe de modelul managerului pe care îl visează Bolojan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
De sus cita (parchetul).
Propunerile pnl pentru posturile vacante din instituţii arată foarte clar că hoţii din penele şi-au dat seama că, pentru o vreme, nu mai e rândul lor la furat. La fel de sigur este că, din funcţiile deţinute în partid, nominalizaţii au putut evalua exact situaţia şi traiectoria acestuia. Procedura de resuscitare poate fi îndeplinită şi, cu toate acestea, pacientul să fie mort. În privinţa alianţei birtinezului cu Tăriceanu, ea poate fi valabilă numai în faţa procurorilor pentru reconstituire. Chiar dacă regula spune că făptaşii se întorc la locul crimei, trăznetul nu loveşte de două ori în acelaşi loc! Cât timp singura viziune a limberalului este cooperativizarea şi selecţia celor care nu ar trebui votaţi, nu va avea susţinere nici în „partidă” şi nici în afara ei. Mitul tehnocratului (al cărui susţinător înfocat continuă să fie, el neavând nicio legătură cu vreo meserie) a fost redus la adevărata valoare de „guvernul meu”. I-a mai rămas doar cartea corporatisto-ecumenică. Doctrina este de a deschide uşa cuiva numai după ce i-a cerut banii înainte. Dacă în Bihor a reuşit implantul fraţilor şi surorilor, dincolo de Carpaţi „impresionismul” promovat agresiv nu dă roade. În plus, „profesionalismul” dovedit în funcţia de secretar (general) va fi cel mai mare reproş al oricărui contracandidat. Privind performanţele în partid, orice comparaţie cu Blaga îl dezavantajează şi net, şi brut. Este condamnat să lucreze (în umbră acum, la umbră mai târziu) la un proiect de ţară (la fel ca şi Iohănel Vernescu), nerecunoascătoare. Au observat deja prea mulţi efectul automedicaţiei pentru îmbunătăţirea de moment a unor performanţe cognitive. Stimulat de închipuitele realizări locale, probabil că îşi administrează stimulente care duc la dependenţa de creştere (a orice) şi la creşterea permanentă a necesarului. Pentru scurt timp, efectele sunt creşterea siguranţei de sine (deja manifestată plenar) şi senzaţia de forţă. Efectele secundare cuprind modificări de personalitate, psihoze, paranoia prin insomnie şi cooperative la tot pasul. Dispare altruismul şi empatia, alegatorii devin o masă neglijabilă de care se poate dispensa. Antidepresivele luate de frica DNA duc la astfel de rezultate.
Postat 03 Mai 2017, 21:20 de eutanasiu
Asta resusciteaza usl ul!
Au căzut la pace cu tovarăşii lor, hoţii din psd şi îşi împart sinecurile. Propunerile pnl pentru posturile vacante din instituţii: Eugen Nicolăescu viceguvernator la BNR, Anca Boagiu la Curtea de Conturi pentru postul de Preşedinte al Autorităţii de audit , Teodor Atanasiu, pentru postul de vicepreşedinte ANRE, Sulfina Barbu la CNSAS (Studierea Arhivelor Securităţii). Dacă ajunge birtinezul preşedintele pnl face iar un pnl mare, cu tăriceanu şi apoi un usl cu 80% în parlament, să moară ilici iliescu de ciuda!
Postat 03 Mai 2017, 19:31 de ili3
De acord..
Du -te Bik du-te...
Postat 03 Mai 2017, 16:27 de grigore
Eu ştiu ce eşti, tu ştii ce nu eşti! (Partidul NAŢIONAL Liberal "pe" România)
Conform definiţiei dată de birtinez cooperativei, aceasta trebuie să includă minim trei membri (care nu sunt penedelişti). Termenul cooperativă, aplicat cel mai des în agricultură,este un neologism încă neasimilat de Ilie de la sculărie.
Postat 03 Mai 2017, 13:01 de eutanasiu
R.I.P. pnl! Six feet under
Nu mă deranjează degringolada din adunătura numită impropriu ,,pnl”! Sunt zvârcolirile agoniei. Mă deranjează lipsa unei opoziţii ferme, viabile şi mai ales credibile la golanii din psd. Ludovic Orban a avertizat, recent, că pnl pierde, lunar, mii de membri care nu se simt reprezentaţi şi mai ales nu sunt ascultaţi. El a criticat fosta conducere centrală a partidului pentru modul în care au fost făcute listele de candidaţi la alegeri în organizaţiile locale. „Când vii şi pui un Agamiţă Dandanache, mesajul transmis este acela că n-are rost să mai munceşti”, a punctat Orban. Vezi cazul Nicolae Suciu de la Bihor. Nici Adriana Săftoiu nu a ezitat să-l arate cu degetul pe birtinez. Ea crede că pnl nu merge într-o direcţie bună şi a caracterizat alegerile din unele filiale, cu referire directă şi la Bihor, printr-un cuvânt: „cooperative”. În lupta pentru funcţii, liberalii au uitat şi de codul de integritate. La Ilfov, fostul deputat pnl Hubert Thuma, condamnat în 2014 la şase luni de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie, a fost ales preşedinte al pnl Ilfov. El conducea filiala că interimar după ce fostul preşedinte Marian Petrache s-a retras din toate funcţiile politice deţinute în pnl în luna februarie, că urmare a punerii sub urmărire penală de către DNA. Cercetat de DNA, controversatul Marin Anton a fost ales şi el preşedinte al pnl Giurgiu.
Postat 03 Mai 2017, 08:45 de pinonel
HEIN ?
...Leo Black Eagle...the step daughter !
Postat 03 Mai 2017, 00:51 de TDS
FOAIE VERDE DE IMPACT / RANDUL ITI VINE-ASIGURAT
Eh, a cazut pe Carmencitta Narancsa ! Accentul trebuia pus pe Ilie Gavril Bolojan ! Nu scapi, bre ! Daca te muti la Bucale, in presa centrala ma misc si mai bine ! Abia astept ! Daca pleci...o iei si pe dansa ? Eu zic ca da ! Da' cine presteaza pe la Black Eagle ce va face ? Da' Symy Symy ( cu....i.grec !!!) ramane p-acilea sau o iei si pa ea ?
Postat 03 Mai 2017, 00:15 de TDS
SA MORI DE DRAGOSTE RANITA
@scortosul : D-na neo protestanta cu pricina nu are nici un merit in privinta transplanturilor ! Dumneai a fortat nota cel putin in doua cazuri pe care le cunosc si le-am mai evocat ! Este o MINCIUNA ca familia celui aflat in moarte clinica nu benefeciaza de nimic daca este de acord sa doneze ! BA DA ! Eu personal sustin donarea dar nu cu forta ( mai corect....fortat ). D-na fiind o neprihanita trimisa a Domnului pe pamant ( asa cum sunt Bolojan, Chereches, Falca, Boghicevici.Ben-Oni, Igas etc / dar e treaba lor, daca ei cred in speranta revederii, eu unul NU ! )ar trebui sa priceapa asta ! D-na urmareste doar functii ! De orice fel ! Eu unul nu o pot ierta pentru ca: 1. E portocala 2. Unei petitii mi-a raspuns intr-un fel mai trist decat sintagma " corb la corb...
Postat 03 Mai 2017, 00:05 de TDS
@ TDS
N'a fost intentia mea de ati da in cap ! Remarcam doar ca doamna nu e "transplantista" !!! Asa e gagica faina si ca om am auzit numai de bine cat despre partea "politichiei"..... despe dansa nu stiu multe asa ca nu ma pronunt, c'asa-i frumos sa nu vorbesti despre ce nu stii.
Postat 02 Mai 2017, 23:42 de scortosul
@continental-nul-birta
N'am treaba cu Binsu !!!! N's de acolo !!! Nu ne cunoastem Nul !
Postat 02 Mai 2017, 23:38 de scortosul
....
...sa ne sustinem..
Postat 02 Mai 2017, 22:50 de TDS
ETERNA...
@scortosul : perfect ! pana la urma suntem unii care ar trebui sa na ne suatinem ! evident, noi ne dam in cap !
Postat 02 Mai 2017, 22:48 de TDS
@tds
Da ! ca cam ai dreptate !
Postat 02 Mai 2017, 22:27 de scortosul
@scortosul din tara Binsului
Faci de rusine zona din care te tragi! Vai de capul tau mosulica...
Postat 02 Mai 2017, 22:05 de continental
Coreea de Nord este ţara cu un singur gras. PNL este partidul cu un singur chel.
Tetanosul politicii şi titanul PNL, „cu poziţia solidă reconfirmată în propria organizaţie”, era împins (de la spate, sic!) aum două săptămâni de 17 filiale din Ardeal. La şedinţa organizată de Blaga săptămâna trecută la Cluj, când „s-au numărat”, mai erau şase. Toate pedeliste. Bolojan a devenit astfel, dintr-un penelist cu viziune glo bală, un lid/ber cu vizuină locală. Pare venit dintr-o lume în care oamenii maturi îşi pot activa oricând creierul din copilărie. Suspectele clipiri gen “Surprize, Surprize!” au dat naştere unora dintre cele mai comice secvenţe ale micului ecran. Pentru că vorbirea reflectă gândirea, filmele cu el trebuie subtitrate. Stenograma ne prezintă hazliu pasajele care l-ar avantaja. Pare adaptată nevoilor la fel ca şi stenogramele interceptărilor redactate de procurori. Descriu un personaj care gândeşte fără cuvinte! „Primarul a vorbit despre consolidarea PNL Bihor cu planuri concrete bazate pe eşecurile din trecut.” Premisele (un alt cuvânt de căpătâi al edilului) conceptului, că plan nu poate fi, “bazate pe eşecurile din trecut” – aici a plusat şi autoarea cu un mimetism memorabil – ne dau anvergura viziunii. Două fraze mai jos, Bolojan a spus că nu ştie exact cum trebuie să arate PNL, dar ştie perfect cum nu trebuie să arate. Perfecţiunea, într-un asemenea context se referă cel mai probabil la gaz. Când declară că "am pierdut CJ pentru că nu s-a mai ales preşedintele din primul tur. Întotdeauna cooperativa a fost mai puternică decât un partid", cuvântul cheie este “s-a” (ales). Când s-a ales Popa Cornel, n-a fost cooperativă. Singurul adevăr este acela că, C.A.P-ul a fost întotdeauna mai “tare” decât G.A.Z.-ul . (n.m.: C.A.P. – „cooperativa” agricolă de producţie, G.A.Z. – gospodărie agro-zootehnică, de creştere a porcilor (în general), cea mai bună descriere oferind-o laureatul premiului Nobel, Mo Yan). Recomandă chiar, să nu fie votaţi cei fără de proiect! (Un fel de advertising). A încheiat apoteotic concluzionând: "Dacă la conducerea PNL pe România va ajunge o echipă puternică, sunt convins că va avea şanse să conducă şi să relanseze România în anii următori". Pentru unul obişnuit cu mersul pe tren, mai nou pe avion, n-ar fi mare lucru. Însă, îndemnul sună a imperativ: PNL pe România (şi pe mama ei)! Dacă nu noi(peneliştii), atunci cine? Dilema alăturării cu deviza “prin noi înşine” o va rezolva probabil la şedinţa următoare. Sublimă mi se pare încercarea autoarei de a descrie viitorul scriind: “Iar dacă sunt destui care nutresc speranţe, mulţi o fac cu dorinţa evidentă de a-l vedea frângându-şi gâtul, îngrijoraţi că impunerea unui "stil Bolojan" la vârful PNL, dur, principial şi incontrolabil, le va periclita serios poziţiile.” Duritatea este de înţeles că este asociată numelui, principialitatea este dată de situarea lui în liniile generale (paralele) ale căii ferate ce înfundă drumul expres. Acel “incontro labil” îngrijorează pe toată lumea! Fiind vorba despre cei cu poziţii periclitate, înţelegem că “duşmanul se situează în interior” (vorba lui Dâncu). Chiar în interiorul lui, din moment ce spune: „Nu ştiu ce să vă spun, pentru că nici mie nu ştiu să îmi spun.” Pare chiar sosia celebrului personaj de pe you tube: Nu ştiu! Nu ştiu! Despre „şansele de a se implica” în bătălia la nivel înalt nu pot să cred decât că autoarea, în urma convorbirii cu personajul, nu şi-a acordat suficient timp pentru carantină. În dorinţa de a cosmetiza pene leul local, demersul pare unul similar cu al lui Van Gogh. Până acum a reuşit „să-şi” radă mustaţa şi „să-şi” netezească fruntea. Mai are doar de aşteptat să-i crească barba, la fel ca lui Ghiţă. Mandatul va fi emis numai după fuga la Bucureşti.
Postat 02 Mai 2017, 20:36 de eutanasiu
CE ZICE-TI ???
@scortosul : Sigur " ca cu " " transplatele" "nar" obtine mari " succesuri " Dar ma gandesc ca ca absolventa de medicina generala totusi "a-r" putea sa zica daca cineva are ulcer sau...gastrita ! Asa "m-a" gandesc eu...MA Scortosule !
Postat 02 Mai 2017, 19:29 de TDS
Nu va faceti griji !
Nu va faceti griji ca birtinezul l-a pregatit pe Nul sa ii ia locul ! Cum care nul ? Nul birta continental ... birta-birtinez ... ca cam acelsi lucru e !
Postat 02 Mai 2017, 19:25 de scortosul
@TDS
Vorbesti ca sa nu taci ! Carmen Pantis nu v-a face transplate si nu v-a pune diagnostic pentru ce e anestezita !
Postat 02 Mai 2017, 19:22 de scortosul
CU DOMNUL IN INIMA
O femeie mai ahtiata dupa functii ca Carmen Pantis nu exista ( in Bihor cel putin ). Evident ca nu va fi capabila sa execute vreodata un transplant ! Eu am dubii daca azi este capabila sa puna un diagnostic de dificultate medie in mod corect ! Asta nu se numeste promovarea femeii !
Postat 02 Mai 2017, 19:16 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON