URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Septembrie 2015, 07:17

Blonda lui Mang: Protejata şefului PSD Bihor, Ana Maria Tiron, încasează bani grei de la primăriile PSD

Blonda lui Mang: Protejata şefului PSD Bihor, Ana Maria Tiron, încasează bani grei de la primăriile PSD O MODESTĂ. Deşi preşedintele PSD Bihor Ioan Mang (medalion) a propulsat-o în ierarhia partidului ca pe nimeni altcineva, făcând-o chiar nr. 2 în filială, tânăra Ana Maria Tiron (fundal) se străduie, contrar colegilor aflaţi la început de carieră, să apară cât mai rar în public. Nu vânează, cum s-ar zice, faimă, ci avantajele poziţiei...
Blonda lui Mang: Protejata şefului PSD Bihor, Ana Maria Tiron, încasează bani grei de la primăriile PSD BOALĂ STRATEGICĂ. Joia trecută, când BIHOREANUL a căutat-o la Prefectură, Ana Maria Tiron se refugiase în concediu medical, biroul său fiind pustiu (foto stânga). În aceeaşi după-amiază, însă, era bine mersi în prezidiu la şedinţa Comitetului Executiv PSD Bihor (foto dreapta), iar a doua zi a prestat, ca de obicei, în anticamera şefului de la partid, Ioan Mang
Blonda lui Mang: Protejata şefului PSD Bihor, Ana Maria Tiron, încasează bani grei de la primăriile PSD PE FAŢĂ APLAUZE, PE LA SPATE MURMURE. Chiar dacă Ioan Mang a transformat PSD Bihor într-o întreprindere de familie, în sensul cel mai larg, niciunul dintre "disidenţii" nemulţumiţi de stilul acestuia de a conduce organizaţia nu îndrăzneşte să i se opună făţiş, de teamă să nu-i fie "retras sprijinul politic" şi, astfel, să rămână fără funcţiile ocupate în instituţii publice sau companii, agenţii, oficii şi autorităţi de stat. Aşa se şi explică de ce, acum două săptămâni, Mang a fost singurul candidat la un nou mandat, pe care l-a şi obţinut ca pe vremea comuniştilor, cu unanimitate de voturi...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În PSD Bihor sunt sute de tinere, dar una singură are un vino-ncoa’ special, reuşind în timp record să facă nu doar o fulminantă carieră politică, ci şi o căruţă de bani. Colegii îi zic "blonda lui Mang", şi nu degeaba.

Şeful filialei a pus-o secretară la partid, a încurajat-o să înfiinţeze o fundaţie cu care a supt bani publici, a propulsat-o în conducerea organizaţiei, făcând-o mâna lui dreaptă, şi a "înfipt-o" şi în Prefectură, pe un post de "bugetar obez", remunerat generos. Şi tot nu i-a fost destul. La 29 de ani, ambiţioasa Ana Maria Tiron a făcut un spectaculos "salt calitativ", trăgându-şi prin firma de consultanţă pe care o deţine o parte din banii comunelor cu primari PSD. Fără nicio jenă că profită de poziţia în care a fost cocoţată, cu pretextul că-i învaţă cum să-şi dezvolte localităţile...

Afaceri în "Famiglie"

Vineri, 18 septembrie. La o săptămână după ce soţia sa, Erica Mang, era votată în unanimitate, din postura de unic candidat, la şefia Organizaţiei orădene a Femeilor Social-Democrate, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, se pregătea la rându-i de reconfirmarea pentru un nou mandat, tot fără a avea vreun concurent.

Ziua începuse, însă, deranjant: un jurnalist s-a găsit să publice tocmai atunci un articol "negativ". Sub titlul "Afaceri în Famiglie", Vasilică Ichim (foto), redactor la cotidianul Crişana, dezvăluia pe blogul personal, oradeapress.ro, că tânăra protejată a şefului PSD Bihor, Ana Maria Tiron, a profitat de tripla sa calitate - secretar executiv al PSD Bihor, secretară la Cancelaria prefectului Claudiu Pop şi unic asociat la firma de consultanţă Elite Global Group - încheind în decembrie 2014 şi februarie 2015 cinci contracte de consultanţă, de câte 20.000 lei fiecare, cu primăriile Pocola, Remetea, Finiş, Tărcaia şi Drăgăneşti, toate conduse de colegi de partid, pentru realizarea unor strategii de dezvoltare locală.

Rezultatul? Într-un singur an, tânăra şi-a cumpărat un teren de 1.452 metri pătraţi şi un apartament de 38,32 mp. Ce-i drept, şi cu ajutorul unui credit bancar de 88.970 lei, uşor însă de rambursat din cei 100.000 lei încasaţi de la primăriile pesediste!

"Că a fost ilegal sau nu, asta vor stabili organele legii, dacă se vor sesiza. Faptul că un prefect provenit din PSD are o subalternă secretar executiv la PSD care are o firmă ce face afaceri cu primari PSD, în condiţiile în care primăriile răspund de actele emise în faţa prefectului, este sigur un lucru imoral", concluziona autorul, sugerând că reuşita tinerei nu ar fi fost posibilă fără relaţiile construite la Prefectură.

Refuzat la tipar

Oricât de flagrant este conflictul de interese moral în care fusese surprinsă o persoană aflată şi în conducerea unui partid, şi într-o instituţie publică, dar şi beneficiară de bani publici de la alte instituţii publice, articolul nu a văzut totuşi lumina tiparului în ziar, aşa încât informaţia să ajungă la cât mai mulţi cititori. "I-am propus subiectul redactorului-şef, dar a spus că nu ne interesează, aşa că l-am pus pe blogul personal", spune jurnalistul Vasilică Ichim.

Chiar şi în aceste condiţii, care nu au tulburat realegerea lui Ioan Mang la cârma PSD Bihor, dezvăluirea a stârnit nemulţumiri în elita "poporului pesedist". "E prea de tot. Filiala e condusă de Ioan Mang, Organizaţia de Femei la Municipiu de nevastă, iar protejata face bani cu primarii", şi-a exprimat iritarea unul dintre pesediştii cu funcţie de răspundere într-o instituţie deconcentrată, al cărui salariu anual abia atinge o treime din câştigurile junei protejate a şefului de partid.

Bani pentru Şefu’

Ajunsă om de bază în politica şi afacerile pesediste, Ana Maria Tiron merită un portret complet. Născută acum 29 de ani la Ceica, absolventă a Facultăţii de Protecţia Mediului din Oradea şi a unui masterat în "Economie Socială", tânăra a fost remarcată de preşedintele PSD Bihor încă din perioada 2009-2012, pe când Ioan Mang era senator. Acesta a angajat-o atât la propriul cabinet senatorial, cât şi ca secretară la sediul partidului. În scurt timp, tânăra i s-a băgat sub piele, astfel că a propulsat-o, spre stupefacţia multor colegi de partid, chiar secretar executiv al PSD Bihor, funcţia nr. 2 în filială.

"Blonda lui Mang" s-a străduit să rămână mereu sub radar, ferindu-se de presă, contrar reflexelor oricărui politician în devenire. Singurul eşec, din acest punct de vedere, l-a înregistrat în iulie 2013. BIHOREANUL dezvăluia atunci (facsimil) că împreună cu un coleg de partid, Felix Cozma, şeful Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Intervenţii Sociale, Ana Maria Tiron înfiinţase Asociaţia Pro Viitor, prin care în doar trei luni a "absorbit" de la Primăria Oradea şi de la Ministerul Tineretului 98.000 lei pentru un proiect "cultural" (Ora de literatură vs Ora de socializare), unul "ecologist" (Promovarea Zilei Mediului în rândul tinerilor) şi unul "de tineret" ("Drepturile tinerilor la angajare").

Dacă despre efectele lor sociale îşi mai amintesc, poate, doar ONG-iştii de partid, sub aspect financiar rezultatul a fost cert profitabil tipografiei GrafX, controlate de Mang. Explicaţia? 43.000 lei din totalul finanţărilor au ajuns în conturile acesteia, pentru pliantele şi broşurile plătite de asociaţie. "Eu le-am cerut tinerilor să-şi facă fundaţii, e singura modalitate de a organiza activităţi pe care partidul nu le poate desfăşura", explica atunci şeful PSD Bihor.

Băgată pe gât

Chiar dacă prefectul ar putea fi considerat principalul vinovat pentru afacerile pe care secretara Cancelariei sale le-a derulat cu primăriile pesediste, Claudiu Pop (foto) afirmă că habar nu avea, aflând despre ele abia din relatarea de pe blogul jurnalistului de la Crişana. "Legal, domnişoarei Tiron nu i se poate imputa nimic, niciun conflict de interese, fiindcă nu este funcţionar public, iar prin natura sarcinilor pe care le are în instituţie nu putea determina deciziile niciunui primar", a ţinut prefectul să precizeze.

Chiar dacă ar putea părea că Pop îi "ţine spatele", BIHOREANUL a aflat că acesta nu a angajat-o pe Ana Maria Tiron la Prefectură din proprie iniţiativă, ci a fost pur şi simplu nevoit s-o accepte ca subalternă, la dorinţa şefului de partid. "Mang i-a băgat-o pe gât în toamna lui 2012, după ce USL a câştigat alegerile, iar de atunci între Pop şi Ana Maria există o legătură doar pe hârtie", spun membri ai PSD. De altfel, până la începutul lui 2015, când Mang era debarcat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, protejata sa nici măcar nu se prezenta la serviciu, la Prefectură, ci îi păzea acestuia anticamera de la CJ.

Leafă da, muncă ba!

Abia după ce şeful PSD Bihor a rămas fără funcţia de la CJ, protejata sa a început să-şi facă apariţia la Prefectură, dar mai mult pentru a semna condica, în continuare prestând la partid, unde Mang şi-a mutat biroul. Deşi, potrivit fişei postului, în calitate de consilier personal angajat pe bază de contract pe durata mandatului prefectului, Ana Maria Tiron avea ca sarcină consilierea acestuia pe "probleme de imagine", de relaţiile Prefecturii cu presa se ocupă, de fapt, şefa Cancelariei, Claudia Timofte (foto). Nicidecum "blonda lui Mang", care nu face decât să-şi ridice leafa de peste 2.000 lei pe care alţi bugetari doar o visează!

Evident, nici Timofte, care este formal şefa directă a "blondei lui Mang" în Prefectură, nu a îndrăznit să propună vreodată sancţionarea acesteia. Motivul? Lesne de ghicit: membră ea însăşi a PSD Bihor, ar fi însemnat să se confrunte cu şeful pe linie de partid, Ioan Mang.

Afaceri încrucişate

Neîmpovărată cu munca, nu e de mirare că protejata şefului PSD Bihor se ţine de afaceri. Propriile declaraţii de interese postate pe site-ul Prefecturii, dar mai ales actele de la Oficiul Registrului Comerţului, dezvăluie că tânăra era chitită să facă bani din politică încă din 2011, când împreună cu acelaşi coleg de partid Felix Cozma a înfiinţat Elite Global Group, cei doi având câte 50% din acţiuni.

Iniţial, administrator au pus-o pe o anume Anca Maria Birou, de care s-au folosit, cel puţin în acte, şi în Asociaţia Pro Viitor. Anul trecut, însă, obligat de statutul de funcţionar public, Cozma a părăsit firma, iar Tiron, rămasă unic patron, a pus administrator o studentă de numai 22 de ani, Aura Elena Clopot. O necunoscută din judeţul Călăraşi, al cărei nume nu suscită interes decât pus în legătură cu o altă informaţie, şi anume că, la rându-i, aceasta deţine o altă firmă, Airam SRL (Maria, citit invers), proaspăt înfiinţată, la care Ana Maria era la un moment dat administrator. Altfel spus, fiecare din cele două îşi patrona propria firmă, dar o administra pe a celeilalte! O altă coincidenţă interesantă e că Airam SRL oferă pe internet clienţilor tipărituri, afişe, flyere...

În ce priveşte know-how-ul, background-ul şi amploarea afacerilor lui Tiron, e suficient de spus că pe întreg anul 2014 cifra de afaceri a Elite Global Group s-a ridicat la... 2.324 lei, iar numărul mediu de angajaţi a fost unul (1). Altfel spus, o firmă care trăieşte doar din contracte "servite" din bani publici!

Pur şi simplu

Cum a ajuns şefuţa PSD Bihor să obţină contractele cu primarii pesedişti? Ioan Man, edilul comunei Finiş, explică frust că "pur şi simplu ne-a făcut strategia şi gata!". În schimb, Tiron pretinde că a lucrat întâi gratis pentru edili, ajutându-i să înfiinţeze un aşa numit Grup de Acţiune Locală, pentru a accesa fonduri nerambursabile, şi abia atunci când aceştia şi-au dat seama că trebuia să-şi facă şi Strategii de Dezvoltare Locală au apelat din nou la ea, de data asta contra cost. "Au făcut firmei (n.r. - Elite Global Group) o cerere de ofertă, iar firma a făcut o ofertă", a declarat sec Tiron.

În ce priveşte "îmbârligarea" cu firma prietenei care în acte îi administrează societatea, pesedista a refuzat orice lămurire. "Această firmă (n.r. - Airam, la care a fost administrator) nu are legătură cu mine, vă rog să nu-mi asociaţi numele cu ea, nu aş vrea să-i fac reclamă!", s-a eschivat Ana Maria Tiron, chit că relaţia cu Aura Elena Clopot e suficient de străvezie.

"Am dreptul"

Pesedista susţine că, fiind angajată la Prefectură ca personal contractual, deci nesupusă constrângerilor pe care funcţionarii publici le au în administrarea firmelor şi în derularea afacerilor, nici nu a încălcat legislaţia privind conflictele de interese şi incompatibilităţile, nici nu a făcut ceva imoral. Cu tupeu, convinsă pesemne că apărarea cea mai bună e atacul, a declarat BIHOREANULUI că afacerile sale cu primarii PSD sunt "în mod cert mai morale decât faptul că unul dintre copreşedinţii PNL Bihor, fostul prefect Gavrilă Ghilea, are contracte de sute de milioane de euro cu primarii PNL".

Atâta doar că dacă firma de construcţii a acestuia a câştigat contracte numai prin licitaţii, deci transparent şi în competiţie cu alte firme, care puteau inclusiv să conteste rezultatele licitaţiilor, şi încă din vremea când proprietarul lor era în opoziţie faţă de PNL, şefuţa PSD Bihor a primit contractele de consultanţă direct de la primari, fără nicio concurenţă. Doar pentru că este "blonda lui Mang"...


COPY PASTE
Reţeta Adelina Coste

Şmecheria prin care favorita unui şef de partid obţine contracte de la primăriile conduse de colegi ori aliaţi politici nu este deloc nouă, Ana Maria Tiron copiind-o de la o predecesoare a sa, Adelina Coste (foto), care a condus Cancelaria fostului prefect Gavrilă Ghilea.

În octombrie 2014, BIHOREANUL a dezvăluit că Adelina Coste, care îi fusese impusă lui Ghilea de fostul preşedinte PDL Bihor Petru Filip, acum senator PSD, a încheiat în 2011-2012 nu mai puţin de 17 contracte de consultanţă cu edili PDL şi UDMR, obţinând prin firma sa, Act Legis Consult, câte 8.000 lei de la fiecare pentru a le realiza "Implementarea unui sistem de control managerial".

În total, Coste a încasat 148.160 lei de la primăriile Biharia, Cefa, Mădăras, Cetariu, Roşiori, Cherechiu, Tarcea, Borş, Husasău de Tinca, Balc, Olcea, Şoimi, Paleu, Sînmartin, Bunteşti, Buduslău şi, în final, şi Bratca, singura cu edil PNL, pentru care se angajase să facă şi un ziar comunal, realizat în trei numere, tirajul de 1.200 exemplare fiind distribuit gratuit.

La fel ca în cazul Anei Maria Tiron, niciun primar nu a negociat cu şefa Cancelariei Prefectului preţul contractelor, fixat invariabil la aceeaşi sumă. "Ea ne-a propus contractul, ea a fixat şi preţul", a recunoscut la acea vreme unul dintre edilii pedelişti.

În prezent, Adelina Coste este vicepreşedinte PSD Bihor, partid în care a migrat tot la recomandarea fostului primar Petru Filip. Contrar multor aşteptări, aici nu a reuşit, totuşi, să mai încheie contracte de consultanţă şi cu primarii pesedişti. Explicabil, zic noii colegi, pentru că două blonde nu încap în aceeaşi "vitrină"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
*
Barbat tapan Mang asta!Nu se lasa la Basescu!sAU IL COPIAZA?
Postat 01 Octombrie 2015, 08:22 de GORON
bla bla bla
Nu le dati importanta, frustrati vor fi mereu! Eu va cunosc pe toti din acest articol. Ghinionul tau Ana este, ca nu te-ai lasat calcata in picioare si ca ai rezultate in ceea ce faci, si asta deranjeaza f tare. Domnule Mang, dumitale daca nu mergi sa ingenunchezi in fata lui Bolojan uite ce patesti! Claudiule tu ce mai astepti pana sa-ti anunti candidatura la Primaria Oradea? Un sfat - NU O MAI TINE PE TIMOFTE PE LANGA TINE, ASTA TE VA CALCA IN PICIOARE. In rest, rautati! Ramaneti o echipa pentru ca asta va va intari!
Postat 01 Octombrie 2015, 07:54 de alex_lungu
Câtă vreme va exista Mang, va exista Ana
Dacă vrei să intri la Mang trebuie să ai binecuvântarea Anei, dacă vrei să candidezi la vreo primărie trebuie să fii în grațiile Anei. Practic nimic nu se întâmplă fără acordul ei. Uneori mă întreb: Cine-i președintele PSD Bihor? Ideea e că atâta vreme cât va exista Mang va exista Ana. Dar poate a venit vremea... și poate un cântec care-i place mult domnului Mang: Anăăăă, zorile se varsă/Vreme-ar fi să merg acasă/La copii și la nevastă/ Ană, mândra mândra mea frumoasă... Se va transforma în: Anăăăă, zorile se varsă/Vreme-ar fi să mergem acasă.... Întrebarea care ar apărea ar fi: La mine sau la tine?
Postat 01 Octombrie 2015, 06:53 de spectator
MIX
Din pacate concluzia este TRISTA! TOTI au probleme! Degeaba mergem pe doctrine! Nu tine! Toti isi trag pe langa ei pe cate una! De ce? Am rezerve va toti sunt armasari! FC pe armasarii! La cincizeci-saizeci de ani nu cted ca mai performezi ca la yreizeci! Poate faci fata la un " scris " ! Evident performantele Guvernului Ponta sunt superioare celor semnate Boc! Dar se poate mai mult! MORALITATEA e temelia! Iar MORALITATE nu prea exista! BASE-NANa, UDREA-ORICE, BOC-SLUGA, MRU-ultra duplicitar , FILIP-INCREDIBILA JAVRA , BOLIJAN-INCREDBILA JAVRA , KLAUS-SASE etc. MIX-ul este voit!!!
Postat 30 Septembrie 2015, 18:48 de TDS
DOAMNE
@pinonel: Surse bine informate declara sub protectia anonimatului ca I.G.B. a cunoscut-o pe I.I.F. cand era internat la Spitalul CFR! Si cum " dumneaei " nu stie carte, HOPA, se trezeste! Nu o stiu pe I.I. ex F. dar A. e frumoasa! Deci si ma-sa o fi! Asta e! De Ancuta te legi degeaba! Acum e doamna respectabila la GRAMA-j! Mie imi pare rau de D-na Florentina! CAMPUS-ul comun nu si-a achitat nici azi toate datoriile!
Postat 30 Septembrie 2015, 18:36 de TDS
Mirceo, ti-a preluat CanCan fituica?!
Vad ca nea ilie/penalii locali au ,,furat" startul in campania pt. alegerile din 2016, bravo bihoreilor, aveti un os de ros! Totusi, gasca de penali n-ar trebui sa uite ce a patit ponta turcitul la prezidentiale, dupa ce el, latrinele, toapa lui pandele si multi, multi altii a sters pe jos cu nemtalaul... Si daca tot suntem la barfe, iti amintesti, Mirceo, de ascensiunea unei oarecare d-re Anca Sasu, de la statutul de ,,fatuca" la un post tv local, taman la ditai postul in secretariatul general al guvernului? Iti amintesc ca secretar general al guvernului era viitorul prefect de Bihor, viitorul primar al Oradiei, etc, etc, cunosut drept nea ilie de la scularie, pardon, primarie. Ce a urmat, stim cu totii: ,,promovarea" altor si altor d-re si in final, cand fosta d-na Bolojan n-a mai rabdat umilintele, divortul! P.S. Mi-e scarba de acest gen de ,,articole", dar nu puteam sa nu echilibrez balanta, chit ca mi se ... de mang_litor si de ciracii lui!
Postat 30 Septembrie 2015, 17:55 de pinonel
ORICE? NEVER
Nu sunt de acord cu astfel de practici! Remarc totusi ca acei primari au acceptat totul fara sa cracneasca! De ce? Mai remarc si ca metoda a fost brevetata de catre peddelista Adelina! Pe care eu o percep tot pedelista! Ca si Filip de altfel! Unde pui ca din pricina ei si a Ionelei Bukental era sa fiu saltat de jandarmi la manifestarile dezvelirii statuii Reginei Maria! Am fost lasat in pace pentru ca aveam mana gipsata! Dar scapat din ochi n-am fost! Concluzia: nu inseamna ca daca agreez doctrina sociala sau imi place Ponta sau daca imi plac si alti PSD-isti acvept orice si pe oricine! Daca as fi pus sa-l votez pe Filip NU PARTICIP LA VOT! Nu stiu cum voi procefa in cazul votului pe liste! Cert la locale! Ce ma fac daca Adelina va ocupa o pozitie eligibila? Inca nu stiu...Iata si motivul pentru care nu sunt membru PSD!
Postat 30 Septembrie 2015, 17:27 de TDS
Spor
@jefavram Eventual "spor la furat"! Pupincuristilor!
Postat 30 Septembrie 2015, 16:56 de Bubu
Bravo Ana
Foarte bine Ana! Nu te necajii, te ataca indirect pe tine, ei vor sa dea in dl Ioan Mang. Se vede de la o posta ca astia platiti de Bolovan au o problema foarte mare cu Mang. Ghilea castiga "licitatii" la Primaria Oradea si de pe locul 5-6, asa ca sa isi tina gura. Cand era prefect avea lucrari cu incredintare directa de la institutiile deconcentrate si se leaga de tine ca lucrezi cu niste primari. Inca o data, vor sa il loveasca pe MANG. Frustrati vor exista mereu!Spor la treaba!
Postat 30 Septembrie 2015, 15:48 de jefavram
REPLICA
ADEVAR si DREPTATE ca sa fie cunoscut de catre toti romanii simpli bihoreni membri simpli saraci si cinstiti de PSD Bihor.Cunosc pe respectiva Ana Maria Tiron alias E vita Pe ron ( vita pe bani) cunosc rautatea ei in tot ceea ce face . In cazul meu al unui simplu membru PSD totul a inceput cand intr-o sedinta ordinara PSD a organizatiei din care fac parte (sau am facut parte pentru ca trecand peste statutul PSD Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor a vrut cu orice pret sa ma vada exclus din PSD Bihor pentru insubordonare si spunerea ADEVARULUI si lupta pentru DREPTATE.Deci am reprosat la aceea sedinta ordinara PSD ca oameni care NU au facut NIMIC in partid care nu au fost nici intr-o campanie electorala au fost promovati ca sunt pilelel si cunoscuti lui iar alti care au muncit din greu pentru PSD Bihor si au campaniilectorale multe la activ au fost marginalizati de la promovare si exclusi din partid pentru ca sa faca loc la oportunisti pilelel lui Ioan Mang!De aici a inceput tot scandalul si de cate ori am avut nevoie de cate ceva de la PSD Bihor sediul filialei locale eram tratat cu rautate ignoranta rea vointza pentru ca am avut curajul sa spun ADEVARUL si DREPTATEA si mi s-a aruncat carnetul de partid PSD asemeni unui milog ` I-a si tu ba carnet de PSD` Doamna Ana Maria Tiron ma dispretuia pentru aceste lucruri a fost de fata la scandalul din aceea sedinta ordinara si a vazut intr-un simplu membru PSD sarac si cinstit ca si Ion Iliescu presedinte de onoare PSD avazut un dusman al lui Ioan Mang si un dusman al ei .RUSINE PSD BIHOR pentru asemenea atituidine la adresa unui simplu membru fanatic PSD Bihor! Cercetati ca Ana Maria Tiron este venetica in Bihor de la Bistritza Nasaud si nu din Ceica asa cum ati scris in articol, este o venetica , o cheretita , o profitoare Acesta este opinia lui Romanu_Simplu
Postat 30 Septembrie 2015, 14:06 de Romanul_Simplu
Penibil
Ar trebui sa bage capul in pamant. Nu zic ca Bolojan nu a gresit cu proiectele facute de mantuiala , pe genunchi, probabil va plati pt sifonari de bani, dar cand tu esti nu cu o musca ci cu tot roiul pe caciula mai bine taci. A impins in fata toate nulitatile care il pupau mai vartos in partea din spate.
Postat 30 Septembrie 2015, 10:26 de gigi1
Pliante si brosuri, da, cate o bucata din fiecare
"43.000 lei din totalul finanţărilor au ajuns în conturile Tipografiei GrafX din pliantele şi broşurile plătite de asociaţie". DA acesti bani s-au platit dar vreti sa stiti cate pliante si brosuri s-au tiparit? Cate O BUCATA din fiecare, atat cat sa fie puse la dosar, sa aiba aceste hahalere cu ce sa dovedeasca in caz de control. S-a autosesizat cineva? Absolut nimeni. Penibil! Jos comunismul!
Postat 30 Septembrie 2015, 09:40 de Bubu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON